Jatkoajan leffakerho

  • 2 327 298
  • 12 037

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Bay vs Emmerich asetelmassa todettakoon, että Emmerich (tai siis hänen katastrofielokuvansa) on täyttä efektipaskaa ilman juurikaan mitään nautittavia elementtejä. Bay on draamallisesti paska ohjaaja, mutta itse ainakin lähden katsomaan Bayn elokuvia muutaman halvan naurun, mainittujen pomppivien tissien ja todella, todella vaikuttavien kamera-ajojen takia. Bay on yksi Hollywoodin visuaalisesti taitavimpia ohjaajia ja minulle elokuvan kokijana riittää lipun hinnan vastineeksi ne kohtaukset joista voin nauttia leuat loksauttavana visuaalisena taiteena. En tarkoita nyt jotain Transformersia pelkästään, esimerkiksi The Islandissa tai Bad Boys 2:ssa oli joitain niin mahtavia kohtauksia visuaalisessa mielessä pelkästään kameran käytön ansiosta, että annan anteeksi aika paljon sitä, miten siihen tilanteeseen on draamallisesti päästy. En lähtisi ikinä katsomaan Bayn elokuvaa, jos odottaisin Boylemaista vastinetta lipun hinnalleni. Ja toki, joku Sunshine tai 28 päivää jää ikimuistoisemmaksi elokuvaksi kuin yksikään Bay-tuotos poislukien ensimmäinen Transformers, joka saattaa listalle lapsuuden muistojen ansiosta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ja toki, joku Sunshine tai 28 päivää jää ikimuistoisemmaksi elokuvaksi kuin yksikään Bay-tuotos poislukien ensimmäinen Transformers, joka saattaa listalle lapsuuden muistojen ansiosta.


Hyvia mainintoja Boylelta, olen iloinen ettet tunkenut samaan kasaan tuota Slumdog millionairea, joka oli ainakin itselle iso pettymys kaiken hypen jalkeen. Sunshine taas on todella hyva elokuva, jota oikeastaan kukaan ei ole nahnyt. Tuntuu etta Boyle osuu silloin talloin napakymppiin ja valilla tulee sitten heikompia tuotoksia kuten The beach.

Jos joku haluaa nahda todella luovaa tehostekikkailua, kannattaa katsoa The Fountain (kannataa se muutenkin katsoa, paras leffa, ikina) jossa ei ole kaytetty YHTAAN tietokonegrafiikkaa mutta on silti visuaalisesti yksi huikeimmista leffoista koskaan. Hienoa jalkea kuvaamalla kemiallisia reaktioita.

Ja kun nayttavyydesta puhutaan on pakko mainita myos Tarsem Singhin elokuvat, jotka ovat varsinaista silmakarkkia, valitettavasti hiukan sisallosta tinkien.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ehkä Slummien miljonääri ylihypetettiin, mutta kyllä se piti otteessaan loppuun asti ja ei sitä missään nimessä voi haukkua keskinkertaiseksi elokuvaksi. Rumankaunis tarina. The Beach puolestaan on mielestäni ainoa Boylen heikompi (näkemäni) tuotos, mutta ehkä sekin on ylikriittisesti arvosteltu loistavan Trainspottingin jälkeen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Katsoin tassa pari paivaa sitten elokuvan Crossing over, joka oli ihan asiallinen draama. En ole koskaan ollut suuri Harrison Fordin fani, mutta kylla vanha puunaama draamaa osaa tehda jotenkin. Ray Liotta ja Ashley Judd olivat muut isommat nimet leffassa, ja sitten se intialaisen nakoinen jannu joka on nykyaan jokaisessa elokuvassa....en viitsi tsekata nimea.

Pidan elokuvista joissa ei vakisin yriteta paasta onnelliseen lopputulokseen. Mieluummin juuri tallainen varsin karu ja realistinen kuvaus laittomien maahanmuuttajien kohtalosta. Ei mikaan ehdoton huippuleffa, mutta katsomisen arvoinen kylla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ehkä Slummien miljonääri ylihypetettiin, mutta kyllä se piti otteessaan loppuun asti ja ei sitä missään nimessä voi haukkua keskinkertaiseksi elokuvaksi. Rumankaunis tarina.

Minulle tuli sita katsoessa fiilis etta tassa on nyt yritetty tehda kiltti perheversio elokuvasta City of God joka oli loistava. Siita elokuvasta pidin paljon, tasta en niin hirveasti. Olihan se ihan katsottava, ei mitenkaan rasittava leffa mutta ihmettelin kylla suuresti kun parhaat oscarit meni talle rainalle, vaikka samana vuonna tehtiin sellainenkin mestariteos kuin Synechdoche, New York. Ja vaihtoehto olisi ollut myos The Readerissa.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...elämänmakuisista leffoista voisin noukkia esille "Paistetut vihreät tomaatit".

vlad.

Joo-o, tähän täytyi puuttua. Joskus muinoin pari vuotta sitten taisi kyseinen elokuva tulla Ylen ykköseltä ja yllätyin kyllä todella positiivisesti, kuinka koskettava, hyvä ja laadukas elokuva oli, varsinkin kun odotti jotain tusinaleffaa tulevaksi nimen perusteella. Tämä pitääkin onkia uudestaan jostain nähtäväksi. Vähän Forrest Gumpmainen elokuva muistaakseni eroten siinä, että on ilmestynyt sitä ennen. Lisääpä Kihaus listaasi:)

Elokuva imdb:ssä
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Hyviä ehdotuksia noihin elämänmakuisiin "arkileffoihin" onkin jo tullut, mutta mainita pitää oma suosikkini eli Sisärengas (The Big Chill), joka on kovin useaan otteeseen tullut suomen tv:stäkin, mutta ei ihan viime vuosina ole silmiin sattunut. Kyseessähän on kertomus viikonlopusta, jossa nuoruutensa tiiviisti yhdessä viettänyt ja sittemmin aikuistumisen myötä hajonnut ystäväpiiri kokoontuu hautaamaan yhden jäsenensä. Upea yhden sukupolven huippunäyttelijöiden (mm. Kevin Kline, Tom Berenger, Jeff Goldblum, William Hurt, Glenn Close) tähdittämä draama, jota en koskaan kuivin silmin voi katsoa.
Hieman samantyyppinen ja myös hyvä leffa on Unelmien tytöt (Beautiful Girls), joka on edesmenneen Ted Demmen ohjaamista elokuvista selvästi paras.

Molemmat edellämainitut päihittävät mielestäni mennen tullen jonkin Garden Staten.

Ihan viimevuosien draamoista mainitsematta on myös Little Miss Sunshinen ja Junon tapaan Hollywoodin koneiston ulkopuolella tuotettu The Squid and the Whale.

Totta puhueksi tämän genren parhaat leffat tehdään Briteissä, mutta niistä on tässä ketjussa omalta osaltani tullut jo aiemmin riittävästi puhuttua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Näitä loistavia ns "elämän makuisia" leffoja voi olla vaikka 50 eli noin parille kuukaudelle yksi per päivä. Mitäs sen jälkeen? Sama kierros alusta jälleen?
 

Kihaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Mielenkiintoisia suosituksia tullut jo vaikka kuinka, kiitos siitä. Toki monta tapausta olen tähän asti kertyneestä listasta jo nähnytkin, mutta se oli odotettavissakin. Tyytyväinen olisin ollut jo pariin kolmeenkin leffaan, joista olen ollut tähän saakka autuaan tietämätön, joten hyvinhän tämä kysely tuotti tulosta. Ja toki hiukan vakavahenkisempikin draama uppoaa, kuten esim. jo esille tuotu Kaunis mieli, etteivät nämä potentiaaliset leffat nyt välttämättä ihan heti loppumassa ole - varsinkaan siinä tapauksessa, että älyäisin heittää verkot vesille muuallekin kuin USA/UK -akselille.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Molemmat edellämainitut päihittävät mielestäni mennen tullen jonkin Garden Staten.

Pitää laittaa katsottavien listalle, jos ihan mennen tullen päihittävät Garden Staten.

Tsekkasin eilen Gomorran. Ihan hyvä. Eurooppalainen, dokumenttimainen...
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Kävin katsomassa kovasti kehutun The Hangoverin. Neljän kaveruksen porukka suuntaa viettämään yhden polttareita ja pitämään hauskaa. No, hauskaa piisaa, eikä aamulla kukaan muista mitään, yhtään mitään. Sulhanen on kadonnut, sviitissä hieman rymsteerattu ja kylppärissä on tiikeri.

Tästä alkaa sulhon ja kadotetun muistin metsästys. Leffa kuuluu ehdottomasti kuluvan vuosikymmenen kärkiosastoon dialogin ja kässärin suhteen. Ajankohtaisiin aiheisiin tartutaan aika hanakasti, eikä pedofiiliä jätetä osattomaksi narkkareiden ohessa.

En muista koska olisin nauranut näin paljon. Varmaankin Snatchin kanssa, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Tässä on sitä, mitä komedia kaipaa. Ei ylivenytettyä sketsiä, vaan todella toimivaa tavaraa.

*****
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Niin, kuten mainitsinkin, "makuja on todellakin monia kuin myös mielihaluja". Itse en voisi kuvitellakaan katsovani jotain Transformersia tjsp. tai Ramboa...

Kyllähän First Blood kuuluu ihan yleissivistykseen. Oman genrensä klasikko ja ihan ensimmäisiä puhtaita toimintaleffoja. Siinähän David Carusokin on ihan asialinjalla toisin kuin esim. CSI Miamissa. Seuraavat kaksi "Ramboa" menevätkin sitten jo krapulaleffojen/tahattoman komiikan joukkoon, kun taas neljäs oli paluu juurille ja ihan katsomisen arvoinen toimintapläjäys.

Kyllä minun täytyy tuo First Blood katsoa vähintään kerran vuodessa katsoa, vaikka nykyään vietänkin elokuvaillat enimmäkseen film noirin tai indieleffojen parissa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kyllä minun täytyy tuo First Blood katsoa vähintään kerran vuodessa katsoa, vaikka nykyään vietänkin elokuvaillat enimmäkseen film noirin tai indieleffojen parissa.
First Blood on oikeasti hyvä toimintaelokuva. Oikeastaan voidaan jättää tuo 'toiminta' pois koska elokuvana tuo toimii oikein hyvin. Pari seuraavaa meni tosiaan överiksi, mutta ensimmäinen on ihan erilainen. Oikeastaan tuota voi melkein kutsua jopa trilleriksi.

They drew first blood, not me.

Klassikko.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
First Blood on oikeasti hyvä toimintaelokuva. Oikeastaan voidaan jättää tuo 'toiminta' pois koska elokuvana tuo toimii oikein hyvin.

David Morrellin alkuperäisteos on oikeastaan kirjoitettu noiden myöhempien Rambojen lahtaushengessä, mutta onneksi First Bloodista on tehty juuri tuollainen trillerin tapainen leffa, jossa tuo Vietnam-trauma ja redneck-kulttuuri tuodaan esille hieman erilaisessa valossa.

Trautman tosin viljelee ehkä hieman onliner kamaa, mutta muuten Syltyn paras leffa. Rocky tulee pari pykälää jäljessä

First Blood kirjoitti:
Teasle: Whatever possessed God in heaven to make a man like Rambo?
Trautman: God didn't make Rambo. I made him!

First Blood kirjoitti:
Teasle: Are you telling me that 200 of our men against your boy is a no-win situation for us?
Trautman: You send that many, don't forget one thing.
Teasle: What?
Trautman: A good supply of body bags.

First Blood kirjoitti:
Teasle: They found Rambo's body. As a matter of fact, it stole an army truck. Blew up a gas station the other side of town.
Trautman: The kid is resiliant.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Onko nyt niin, että Marko Mäkilaakson ohjaama natsizombie-pläjäys Stone´s War on lyöty lopullisesti telakalle? Leffa on ollut valmis levitettäväksi jo pidemmän aikaa, mutta liettualaisrahoittajat vetivät homman "toistaiseksi" puihin ja odottavan aika käy nyt kyllä pitkäksi.

Seuraavassa leffan epävirallinen traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=mH-VmOtCP7s

Aikas hyvältä setiltä näyttäisi, vaikken mikään zombieleffa-fani sinänsä ole.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllähän First Blood kuuluu ihan yleissivistykseen.

Olen minäkin First Bloodin katsonut ja oikeastaan ainoa jotakuinkin katsomisen arvoinen leffa näistä Ramboista. Mutta ei sekään nyt niin hyvä leffa ole, että sitä viitsisi useamman kerran ruveta katsomaan (tai no olen minäkin muistaakseni sen kahdesti nähnyt). On Stallonella parempiakin rooleja kuitenkin, itse ainakin pidän ensimmäistä Rockya parempana, sekä Cop Landia - siinä Stallone vetää mielestäni yllättävänkin hyvän roolisuorituksen sheriffi Freddy Heflininä.

vlad.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Katselin eilen tuon Nicholas Cagen uuden leffan, Knowing. Odotukset oli varsin alhaalla joten leffa paasi yllattamaan hiukan puskista, jaksoin katsoa loppuun eika edes arsyttanyt suuremmin. Ihan katsottava ison budjetin elokuva jossa ei sorruttu niihin kaikkein vasyneimpiin tyyleihin milla naita leffoja yleensa tehdaan. Ei se toki mikaan mestariteos ollut, mutta jos tuollaisen ison efektileffan lopussa ei tule fiilista "voi v***u mita paskaa" niin jotenkin on onnistuttu.

Mietinkin leffan jalkeen etta milta tama elokuva olisi nayttanyt taalla kiisteltyjen Bayn tai Emmerichin ohjaamana.

mahdollisia SPOILEREITA luvassa:

Bayn ohjauksessa Nicholas Cage olisi jossain vaiheessa lennatetty aurinkoon poran ja dynamiitin kanssa, joku olisi loytanyt sopivasti "kylman kohdan" kaasupallolta ja jostain syysta sinne viela pystyi laskeutumaankin, vaikka aurinko onkin kaasua. Cage olisi porannut reikia ja asetellut dynamiittia ja sankarillisesti pelastanut maailman rajayttamalla auringon takaisin paivajarjestykseen. Hanella olisi myos ollut kiihkea romanssi elokuvan aikana.

Emmerichin ohjauksessa Amerikan presidentti veistaisi kasin omassa vajassaan jonkinlaisen suojakilven joka sitten lennatettaisiin avaruuteen blokkaamaan hetkellisesti auringon pahimmat flaret, lentajana toimisi tietysti Amerikkalainen lastensa kunnioituksen menettanyt alkoholisoitunut perheenisa (Cage), joka kaikista heikkouksistaan huolimatta on silti parempi taitavampi, rohkeampi ja uhrautuvaisempi kuin muun maailman perheenisat yhteensa koska han rakastaa perhettaan kuin Amerikkalainen. Muu maailma paskoisi housuihinsa, ja odottaisi kun rohkea jenkki lentaisi presidentin kilven avaruuteen, ja pelastaisi paivan. Kilven maanpuoleinen puoli olisi massiivinen yhdysvaltain lippu joka nakyisi kaikkiin kadehtiviin maihin.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Katselin eilen tuon Nicholas Cagen uuden leffan, Knowing. Odotukset oli varsin alhaalla joten leffa paasi yllattamaan hiukan puskista, jaksoin katsoa loppuun eika edes arsyttanyt suuremmin. Ihan katsottava ison budjetin elokuva jossa ei sorruttu niihin kaikkein vasyneimpiin tyyleihin milla naita leffoja yleensa tehdaan. Ei se toki mikaan mestariteos ollut, mutta jos tuollaisen ison efektileffan lopussa ei tule fiilista "voi v***u mita paskaa" niin jotenkin on onnistuttu.

Mjaah... minulle kyllä tuli aika lailla juurikin tuollainen fiilis kyseisestä leffasta. Aihe varsin mielenkiintoinen, mutta turha ylimääräinen häröily ja kehnot näyttelijät veivät maun leffasta.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Bayn ohjauksessa Nicholas Cage olisi jossain vaiheessa lennatetty aurinkoon poran ja dynamiitin kanssa, joku olisi loytanyt sopivasti "kylman kohdan" kaasupallolta ja jostain syysta sinne viela pystyi laskeutumaankin, vaikka aurinko onkin kaasua. Cage olisi porannut reikia ja asetellut dynamiittia ja sankarillisesti pelastanut maailman rajayttamalla auringon takaisin paivajarjestykseen. Hanella olisi myos ollut kiihkea romanssi elokuvan aikana.
Proyasin ohjauksessa olisi harrastettu aikamatkailua, ja jotenkin kaikkeen olisi liittynyt mystisellä autiolla saarella tapahtunut onnettomuus. Olettaen siis, että tämänkin leffan käsikirjoitusta olisi väsännyt sama J.J. Abrams joka teki Armageddonin käsikirjoituksen yhdessä Jonathan Hensleighin (ei siis Michael Bayn) kanssa.

Mitenkään Armageddonia puolustelematta, niin pitkälle en sentään mene...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itsekin katsoin tuon Hangoverin kun sitä nyt on vähän ylistetty siellä täällä.
Leffa oli lähinnä Road Trip-tyylinen seikkailu, ennemminkin kuin komedia sen varsinaisessa merkityksessä. Ihan hyvin kuitenkin viihtyi loppuun asti seuratessa juonen etenemistä. Itse krapulaa (leffan nimenä) jätkät ei kyllä oikein näyttänyt(/näytellyt) potevan juurikaan menosta päätellen... mutta se kai nyt ei ollutkaan se pääasia loppujen lopuksi. Ihan jees pätkä.
 
Vuokraelokuvien joukosta pääsee aina silloin tällöin yllättämään joku (todella harvoin) itselle tuntematon elokuva. Nyt olin positiivisesti yllättynyt. "Taken" elokuvassa Liam Neeson ei turhia kysele etsiessään tytärtään kidnappaajien käsistä.
Luc Bessonin ote näkyi, ja samaten tietty "euroopplaisuus" muutenkin kuin maisemissa. Suosittelen darrapäivänä pizzan (vähintään 4 täytettä, joista 3 lihaa) kanssa.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ne ihmiset, jotka kaipaavat ajattelemisen aihetta, niin suosittelen seuraava elokuvaa: Revolver. Vaikka se on Guy Ritchien elokuva ja se ei ole arkipäivän draamaa, niin elokuvaa tarjoaa todella paljon ajattelua varten. Tämä elokuva pysäytti. Harmi vain, että niin harva on tutustunut elokuvaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös