Jatkoajan leffakerho

  • 2 403 627
  • 12 311

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Trinity and beyond on melko mukava dokumentaari siitä, miten atomipommia kehitettiin. Kauniit värit ja musiikit aivan ensiluokkaiset. William Shatner vetelee spiikit. Denny Crane...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Vihdoin ja viimein sain Watchmenin katsottua. Eihän tuo kerennyt lojua hyllyssä kuin noin viikon verran. Watchmen oli visuaalisesti järisyttävän upea kokemus. Dialogi oli nerokkaasti kirjoitettu, musiikki valinnat toki klassikoita mutta silti omaperäisiä kyseisiin kohtauksiin. Kerronta oli kuitenkin ajoittain hieman sekavaa. Vaimo valitteli että oli liian pitkä ja pitkästyttävä mutta itse en ole samaa mieltä. Toki elokuva on pitkä mutta kun taustoja pitää noin tarkasti selitellä, niin pakostakin siihen elokuvaan tulee pituutta. Virkistävää oli myös se ettei lopulta mukana ollut kovinkaan suuria tähtiä alkuperäisistä suunnitelmista (Keanu Reeves, Tom Cruise, jne) huolimatta vaan näyttelijät oli valittu hahmoa ajatellen hyvin.

Silti kerronnan ajoittainen sekavuus laskee hieman arvosanaa. En ole itse alkuperäistä sarjakuvasarjaa (hassu sana) lukenut joten en tiedä onko se kerronta sarjakuvassakin yhtä sekavaa ajoittain. Joka tapauksessa Watchmen saa minulta arvosanakseen 4/5.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Watchmen on kyllä hyvä elokuva, varsinkin visuaalisesti. Juuri sellainen, joka pitää elokuvateatterissa katsoa, että siitä saa kaiken irti. Erityismaininta pitää antaa Rorschachia näytelleelle Jackie Earle Haleylle. Todella vahva roolisuoritus.

Haley tulee esittämään Freddy Krugeria A Night on Elm Streetin* uusintaversiossa ja jos siihen joku piti Robert Englundin sijaan valita, niin sitten Haley oli kyllä oikea valinta. En silti jaksa ymmärtää mikä pointti oli sitäkin lähteä raiskaamaan. En kyllä muutenkaan ymmärrä kaikkien klassikoiden uudelleenfilmaamista... Hollywoodista ideat loppu?

* Ensi-ilta Yhdysvalloissa huhtikuun lopussa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kävin katsastamassa tänään Stephen Daldryn ohjaaman ja Kate Winsletin tähdittämän Lukijan. Vaikka leffaa olikin kehuttu niin siitä hiolimatta se onnistui yllättämään minut. Se oli parempi mitä osasin odottaakaan - ei erinomainen mutta oikein hyvä kuitenkin.

Näyttelijäsuorituksista Winslet jäi odotetusti mieleen ja ansaitsi minusta Oscarinsa - tosin vertailukohteita on kovin vähän koska olen katsonut loppujen lopuksi vain muutamia viime vuoden puolella tehtyjä elokuvia. Eikä niissä ole loppujen lopuksi ollut kuin pari kolme selkeää naispääosanesittäjää jota voisi verrata Winsletin suoritukseen. Gran Torinossa Eastwood oli kuitenkin merkityksellisin hahmo, Ahney Her esitti naispääosaa, ollen tietyllä tapaa sympaattinen mutta ei kuitenkaan karismaattinen samalla tapaa kuin Winslet Lukijassa. Tosin Ahney Her'illä on tulevaisuus edessä, joten tiedä mihin vielä pääsee. Martyrsin näistähdet olivat vakuuttavia, tehden väkevän roolityön mutta leffan erilaisuuden tähden vertailu Winsletiin ei tee oikeutta.

Toisaalta Oscarista taistelevat leffat ja pienimuotoisemmat elokuvat elävät tavallaan kumpainenkin omassa maailmassaan, vaikka toisinaan poikkeuksiakin mahtuu joukkoon ja joku ennalta odottamaton elokuva pääsee "suureen rooliin". Tällainen on tavallaan Slummien miljönääri. Ei siitä odotettu Oscar-voittajaa vaan sen kuvausvaiheissa oltiin varauduttu siihen, että leffa menee suoraan dvd:lle. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Winslet oli kuitenkin Lukijan suurin tähti. Häneen verrattuna Michael Bergiä aikuisena näytellyt Ralph Fiennes jäi hivenen sivuun - johtuen osaltaan ohjauksesta, huomio keskittyi niin voimakkaasti Winsletiin - Hanna Schmitzin elämään. Myös nuorta Michaelia näytellyt David Kross selviytyi roolista hienosti.

vlad.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kävin katsastamassa tänään Stephen Daldryn ohjaaman ja Kate Winsletin tähdittämän Lukijan. Vaikka leffaa olikin kehuttu niin siitä hiolimatta se onnistui yllättämään minut. Se oli parempi mitä osasin odottaakaan - ei erinomainen mutta oikein hyvä kuitenkin.

Minut se paasi aikanaan yllattamaan, en oikein osannut odottaa mitaan ja olikin hyva leffa. Winslet tosiaan ansaitsi oscarinsa, oikeastaan kaksikin tana vuonna mutta samasta kategoriasta ei saa kuin yhden.

Vaikkei se koskaan leffoissa esiinnykaan jollei paase miehen alle selalleen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nyt olen katsonut tuon Benjamin Buttoninkin. Kaunis tarina enkä ihmettele miksi maskeerauksesta Oscar tämän elokuvan maskeeraajille myönnettiin. Brad Pitt vetää roolinsa erinomaisesti, onhan kyseessä kuitenkin huipputasin näyttelijä. Lopun epäloogisuus minua häiritsi mutta en viitsi siitä täällä käydä marisemaan etten spoilaa keneltäkään tuota loppua. Pitkä elokuva mutta jos pitää jonkun koko elämä pääpiirteittäin kertoa niin tuleehan siitä elokuvasta pakostikin pitkä. Annan arvosanaksi 4/5 tähteä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Käytiin katsomassa perjantaina Pedro Almodovarin uusin "Los Abrazos Rotos - särkyneet syleilyt", joka on aikuinen elokuva ja katsottava. Almodovarin tuotannossa on paljon homofoobikoille epäsopivia elokuvia, mutta "Los Abrazos Rotos" on erittäin heteron sovinnainen elokuva, Almodovariksi, heti ensimmäisestä kohtauksesta alkaen...

Luin aikanaan kirjan "Almodovar on Almodovar" ja siinä Pedro kertoo ongelmistaan uransa alkuaikoina, kun joutui jakamaan tuottajan roolin omia tavoitteittaan ymmärtämättömien henkilöiden kanssa. "Los Abrazos Rotos"-elokuvan yksi iso teema ovat vaikeudet v. 1983 julkaistun "Pahat Tavat"-elokuvan tuotannon kanssa, jolloin elokuvan tuottaneen Tesauro-yhtiön omistaja Herve Hachuel pelkäsi tyttöystävänsä Christina Sanchez-Pascuelin jättävän hänet. Christina S-P. oli jonkilainen näyttelijätär ja Hachuel hätäpäissään houkutteli Almodovarin räätälöimään tyttöystävälleen pääosan elokuvassaan, että ei menettäisi rakastamaansa naista. Filmaaminen oli tietysti pelkkää riitelyä, kun Sanchez-Pascual ei osannut näytellä riittävän hyvin Pedron tasoiseen elokuvaan ja Hachuel vielä halusi muokata lopullisesta elokuvasta mieleisensä. Pedro teki vielä "pahat tavat" elokuvan jälkeen yhden elokuvan Hachuelin "Tesauro"-tuotantoyhtiön kanssa, "Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän?!!".

Almodovar sai taiteellisen vapauden töilleen vasta v. 1987 elokuvaan "Intohimon laki" perustettuaan oman tuotanto-yhtiön El Deseon. "Los Abrazos Rotos"-elokuvassa Sanchez-Pascualia näyttelee roolihahmossa "Lena" Penelope Cruz. Hachuelin hahmoon lienee sotkettu Ernesto Martelin ja hänen poikansa "Ray X:n" rooleja. "Los Abrazos Rotos"-elokuvassa ongelmat on siirretty "Naisia hermoromahduksen partaalla"-elokuvan filmaamiseen, varmaan ei haluta oikeusjuttuja Herve Hachuelin kanssa. Kokonaan minulle ei auennut pääosan esittäjän Mateo Blanco-Harry Caine kaksoisroolin merkitys. Almodovar on tosin käyttänyt "Harry Caine"-salanimeä jo 90-luvulla käsikirjoitus-tuotannossaan. Ehkä "Los Abrazos Rotos"-elokuvan iso teema onkin se, että sokeakin leikkaa lopullisen elokuvan paremmin kuin amatööri.

"Los Abrazos Rotos" on ihan mielenkiintoinen jatke tänä vuonna 60-v täyttävän Pedro Almodovarin tuotannolle, mutta on saanut aika hassuja kritiikkejä suomalaisessa lehdistössä, kun toimittajat eivät kai sitten tunne Almodovarin taustoja riittävästi. Antaisin elokuvalle 3,5/5 ja aikuisista elokuvista pitäville suosituksen mennä katsomaan lähiaikoina, koska sali oli 14.8. melkein tyhjä ja se oli sentään "Los Abrazos Rotos"-elokuvan ensi-ilta Suomessa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tieto/Knowing

Proyasin ohjauksessa olisi harrastettu aikamatkailua, ja jotenkin kaikkeen olisi liittynyt mystisellä autiolla saarella tapahtunut onnettomuus. Olettaen siis, että tämänkin leffan käsikirjoitusta olisi väsännyt sama J.J. Abrams joka teki Armageddonin käsikirjoituksen yhdessä Jonathan Hensleighin (ei siis Michael Bayn) kanssa.
Nyt minua varmaan viedään 6-0, mutta otan sen riskin. Kysynkin siis, kukas tämän ohjasikaan?

Ja psychodadille: mulle tuli juuri tuo mainitsemasi fiilis. En keksi kauhean monta loppuratkaisua, jotka olisivat

a) pelastaneet leffan (tätä vaihtoehtoa lähdin tosin kyllä katsomaankin, petyin raskaasti)
b) olleet nähtyä kökömpiä

Eli umpikujaan olivat käsikirjoittajat itsensä laittaneet.

Ei ihme, että salissa oli niin hyvin tilaa. Sana on varmaan kiertänyt.

PS. Piti vielä sanomani, että kerrankin leffa oli vielä huonompi kuin Cagen roolisuoritus.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Hieman erilainen alien-elokuva

Kävin eilen katsomassa elokuvan nimeltä District 9. Suomen ensi-ilta on kai joskus loppukuusta. Pidin näkemästäni. Ensinnäkin elokuva poikkesi yleisesti kerronnaltaan valtavirrasta. Elokuvan tuotantomaaksi mainitaan USA, mutta ainakin ohjaaja on eteläafrikkalainen ja elokuvan tapahtumat sijoittuvat Johannesburgiin. Kerronta on hyvin dokumentinomaista, käsivarakameraa käytetään paljon ja näyttelijät (itselleni tuntemattomia kasvoja, josta plussaa) onnistuvat monin paikoin luomaan autenttisen, ei-elokuvamaisen, tunnelman.

Juoni on lähtökohdiltaan tuttua ihmiskunnan ja muukalaisten ensikohtaamista, mutta se kehittyy melko epätavalliseen suuntaan. Tavallisesti näissä elokuvissa suositaan jompaa kumpaa kahdesta peruskaavasta; joko ihmiskuntaa kohtaa suuri valaistumisen ihme ja tajunnan laajenemisen onni (Kolmannen asteen yhteys, Ensimmäinen yhteys) tai sitten taistelu olemassaolosta (Maailmojen sota, Independence day).

Tässä elokuvassa otetaan rohkeasti hieman arkisempi lähestymistapa. Tarinaa kerrotaan ensin takautuvasti, leffan tapahtumahetkellä olioiden saapumisesta on kulunut 20 vuotta. Tuolloin 20 vuotta sitten Johannesburgin yläpuolelle ilmaantui emoalus ihan Independence dayn hengessä. Aluksessa ei kuitenkaan ollutkaan ylivertaisia valloittajia tai vapahtajia, vaan heikossa kunnossa olevia pakolaisia. Aluksen matkustajien tarkka historia ei täysin selviä elokuvan aikana. Nämä pakolaiset on suljettu leiriin, josta sittemmin on muodostunut valtava slummi - District 9 - Johannesburgin ulkopuolelle. Slummin arki on sitä mitä muissakin slummeissa; rikollisuutta, väkivaltaa jne.

Elokuva onnistuu välttämään turhan moralisoinnin ja sormella osoittelun, mutta sanottakoon nyt että ihmiskunta ei näyttäydy tämän leffan hyviksinä. Slummissa majailevat, alieneita vedättävät nigerialaiset ovat suorastaan riemastuttavia. Elokuvan varsinainen pääjuoni käynnistyy, kun MNU-korporaation työntekijästä Wikus Van Der Merwestä tulee sattuneista syistä (ei spoilata) miljardien arvoista omaisuutta yritykselle. Van Der Merwe pakenee District 9:n ja huomaa pian taistelevansa "omiaan" vastaan.

Pidän erityisen nokkelana elokuvan oivallusta siitä, miten nopeasti ihmisen aivot sopeutuvat uusiin tilanteisiin ja liittävät ne osaksi omaa arkeaan. Vaikka vieraan rodun ilmaantuminen Maapallolle varmasti olisikin alkuun kova shokki, on aivan uskottavaa että pidemmän päälle asenteet arkipäiväistyisivät. Eteerinen "Emme ole yksin maailmankaikkeudessa" -fiilistely voisi yllättävänkin nopeasti muuttua elokuvan kuvaamalla tavalla kysymyksiksi "Miksi ne ovat vieläkin täällä ja miksei ne mee töihin?" Elokuvassa kuvatut kadunmiesten ja -naisten haastattelut tuovat elävästi mieleen tämän päivän asenneilmaston kulttuurien törmäyskohdissa. Myös elokuvan sijoittaminen väkivallan riivaamaan Johannesburgiin (ohjaajan synnyinkaupunki) on onnistunut veto.

Elokuvan loppu jää tarkoituksella hieman avoimeksi. Lieneekö jätetty ovi auki jatko-osalle?

Tähtiä 4/5
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Public Enemies on elokuva, jolta odotin paljon. Mitä sitten sain vastineena korkeille odotuksille? Kohtalaisen alun, junnaavan keskiosan ja kohtalaisen lopetuksen.

Michael Mann on yleisesti ottaen ollut laadun takeena, mutta nyt napsahti tuolla meriittilistallakin melko pahasti ohi. Elokuva oli selkeästi ylipitkä, eikä kaksikko Depp-Bale ollut ihan sitä, mihin olen tottunut. Depp on niljakas, mutta jollain tavalla Dillingerin hahmolla ei ollut auktoriteettia nimeksikään. Bale taas ei enää löydä rentoutta rooleihinsa, vaan kaksi viimeisintä on vedetty Batmanin maskeissa samalla jäykkyydellä. Kaukana ovat The Machinistin luonneroolit.

Kameratyöskentely oli ajoittain kummallista, sillä osassa taistelukohtauksia oli käytetty lähinnä väsynyttä TV-elokuvaa muistuttavaa tekniikkaa (kaiketi joku linssijuttu, ei voi tietää kaikke), joka ei istunut muuhun tekniikkaan pätkääkään.

Plussaa naispääosasta ja lavastuksesta.

2,5/5
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Nyt minua varmaan viedään 6-0, mutta otan sen riskin. Kysynkin siis, kukas tämän ohjasikaan?
Aivan, Alex Proyas. Pointti olikin siinä, kuka Armageddonin juonen itseasiassa on kirjoittanut. Ei ainakaan Michael Bay, vaikka jotain todennäköisesti häneltäkin on.

Esimerkkini toki oli reilusti kärjistetty, mutta se olikin vain vastine psychodadille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyseessä siis The man from earth, tai Jerome Bixbys man from earth. Toiselta foorumilta tuon leffan bongasin, jossa sitä kehuttiin paljonkin. Kiinnostavan kuuloinen pätkä, ei vaan ole oikein löytynyt mistää ko. leffaa. Eli onkos täällä jatkoajassa lisää ylistäjiä?
Täältä yksi ylistäjä mukaan. Nyt vasta katsoin, tuohan on muutaman vuoden vanha tapaus. Todella mainio. Oiva osoitus, että todella huikeisiin sfääreihin menevää elokuvaa voidaan tehdä ilman mitään ihmeellisiä lavasteita tai efektejä, hyvin simppeleillä rakenteilla. Itse asiassa tämä elokuva olisi mennyt pilalle jos siihen olisi tuotu jotain massiivisia juttuja. Näin se oli paljon mystisempi ja intensiivisempi. Musiikki, silloin kun sitä kuului, riitti oikein hyvin nostamaan tunnelman tasoa.

Viestissäsi kerrottiinkin elokuvan juonesta ja jätin sen pois lainauksesta. Suosittelen ehdottomasti, ettei etsi mitään tietoa tästä elokuvasta etukäteen ja rupeaa vaan katselemaan. Ei edes takakannen selostusta tai mitään kannata vilkuilla. Tästä saa aivan varmasti irti eniten jos ihan ummikkona lähtee mukaan. Itse ikävä kyllä spoilauduin eräällä toisella foorumilla elokuvan siitä keskeisimmästä jutusta.

Pistää ajattelemaan tämä elokuva ja peilailee hyvin monia tärkeitäkin asioita ja hyvin nasevastikin asettelee "entäs jos" kysymyksiä sinne tänne ja laittaa kyseenalaistamaan. Tuskin nyt mikään filosofian suurvoitto sinällään, mutta viihdyttävä ja ajatuksia herättävä kuitenkin, kuten sanoin. Eikä pitäisi olla vaikeuksia pysyä kärryillä sellaisenkaan, joka ei ole niin perehtynyt filosofiaan, uskontoihin, historiaan jne.

Mainio elokuva!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En ole kovin montaa elokuvaa jättänyt kesken, mutta The Battle of Red Cliff jäi puoleen tuntiin. Aika tajuttoman kliseistä ja puuduttavaa pönöttämistä kameratyöskentelystä henkilöhahmoihin. Ei kiitos.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juuri äsken tuli katsottua The Illusionist (Edvard Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti). Voin suositella, keskivertoa parempi elokuva. Itse juoni on aika ohut, mutta loppu kohottaa pisteitä sen enempää spoilaamatta.
 

K. Pahero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Inglourious Basterds on kaiken odottamisen veroinen. Ainakin itse odotin tätä, kuin kuuta nousevaa. Ajoittain ehkä hieman lapsellinen ja liian väkivaltainen/raaka, mutta Tarantinolle se sallittakoon. Onko tämä muuten jo Suomessa teattereissa? Ei varmaan, kun ei ole kukaan käynyt arvostelemassa. Itse kävin katsomassa täällä Perthissä.

4/5
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Public Enemies on elokuva, jolta odotin paljon. Mitä sitten sain vastineena korkeille odotuksille? Kohtalaisen alun, junnaavan keskiosan ja kohtalaisen lopetuksen.

Aika samalla linjalla. Pettymyshän tämä elokuva oli; toista kertaa en edes voisi kuvitella katsovani tätä. Harvoin leffassa tulee katsottua kelloa. Ja sitten se mies, joka istui takanani; elokuvissa ei tarvitse selostaa muille elokuvan kulkua ja tuoda julki omia mielipiteitä!!

Inglourious Basterds on kaiken odottamisen veroinen...

Meillä vasta 04.09.09 ensi-illassa, mutta kehut ja trailerit ovat meilläkin jo luettu ja katsottu. Tätä odotetaan todellakin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Muutama leffa taas katsottuna tässä viikon sisällä.

Kotimainen Blackout avasi pelin. Suomalaisten elokuvien yleistaso on 2000-luvulla noussut selkeästi, mutta todellisia onnistumisia elokuvarintamalla ei ole kuitenkaan liiemmin ollut. Blackout on idealtaan ihan mielenkiintoinen elokuva, mutta toteutus on vähän kehno. Elokuva menee raakileesta loistavasti, mutta tuntui hieman, että siihen se sitten jäikin. Enempään olisi ollut selkeästi potentiaalia. 2/5 tähteä.

X-Files ja usko koetuksella tuli myös tiirailtua. Odotukset elokuvaa kohtaan olivat varsin alhaiset, sillä ei tarvitse kovinkaan hyvä ennustamaan olla arvatakseen, kuinka huonosti tällainen leffa yleensä toimii. Kyllähän elokuva ihan katseltava oli, mutta ei ehkä sellainen kuin X-Filesin arvolle sopisi. 2/5.

Seven pounds oli erinomainen elokuva. Oikeastaan paras elokuva, jota olen hetkeen katsonut. Will Smith onnistuu roolissaan tuttuun tapaan loistavasti, eikä muissakaan näyttelijöissä ole valittamista. Hieno ja koskettava tarina ansaitsee kyllä kaikki kehut. 4½/5.

Viimeinen leffa tästä ryhmästä oli Renny Harlinin ohjaama 12 rounds. Arvelin, että elokuva olisi parhaimmillaankin vain perustoimintaa, ja siihen se kyllä jäikin. Elokuva on kuin pienoinen kopio Die Hard 3:sta, tosin tätä vertaiskuvaa käyttäen halpa kopio. Perustoimintaa kaipaaville ajaa asiansa, mutta tuskin tätä elokuvaa aivan heti uudelleen tulisi katsottua. 2/5.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Täällä ei vissiin noteerattu, että The Expendables on saanut uuden vahvistuksen ja myös miinuksen. Nimittäin Bruce Willis on mukana leffassa, mutta vielä ei kerrota, onko kyseessä cameo vai ihan oikea rooli. Huono uutinen on se, että yksi suosikkipahiksistani Danny Trejo ei esiinny elokuvassa.

Budjetti on paisunut 80 miljoonaan dollariin ja elokuvayhtiö on alkanut miettiä, pitäisikö leffaan tulla k-13 luokitus, että rahat saadaan varmasti takaisin. Voi vittu sentään noita jenkkipöhlöjä! Jos lyödään pöytään näyttelijäkaarti, johon kuuluu Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger(tosin cameo vain), Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, "Stone Cold" Steve Austin, Eric Roberts ja Randy Couture, niin K-18 pitäisi olla itsestäänselvyys! Tosin jenkkien luokittelu on aika perseestä, sillä on K-13 ja sitten R. Se asettaa jotain kysymysmerkkejä, mutta uskon, ettei Syltty halua tästä mitään tissiposkeilua.

Rambo IV:n raakuus on vissiin ollut Jenkkilässä jonkinlainen shokki ja Rambo V:stä pitäisi sitten tulla vähän verettömämpi setti. En tiedä shokeista, mutta uusin Rambo kaikessa kyynisyydessään oli todella vakuuttava taidonnäyte Italiaiselta Orilta ja jos multa kysytään, niin tätä lissää!!!

Seuraavassa linkki Willis sainaukseen:

http://screenrant.com/bruce-willis-the-expendables-niall-22055/
 

nikozwan

Jäsen
Public enemies

Kameratyöskentely oli ajoittain kummallista, sillä osassa taistelukohtauksia oli käytetty lähinnä väsynyttä TV-elokuvaa muistuttavaa tekniikkaa (kaiketi joku linssijuttu, ei voi tietää kaikke), joka ei istunut muuhun tekniikkaan pätkääkään.

Itsekin olin hieman pettynyt elokuvaan. Näyttelijät hoitivat hommansa, mutta kukaan ei oikeastaan loistanut. Digivideolla kuvatut kohtaukset häiritsivät minuakin yllättävän paljon. Mann yritti kaiketi hakea niillä realismia mutta onnistui vaan saamaan elokuvansa näyttämään kotivideolta...
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Budjetti on paisunut 80 miljoonaan dollariin ja elokuvayhtiö on alkanut miettiä, pitäisikö leffaan tulla k-13 luokitus, että rahat saadaan varmasti takaisin. Voi vittu sentään noita jenkkipöhlöjä! Jos lyödään pöytään näyttelijäkaarti, johon kuuluu Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger(tosin cameo vain), Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, "Stone Cold" Steve Austin, Eric Roberts ja Randy Couture, niin K-18 pitäisi olla itsestäänselvyys! Tosin jenkkien luokittelu on aika perseestä, sillä on K-13 ja sitten R. Se asettaa jotain kysymysmerkkejä, mutta uskon, ettei Syltty halua tästä mitään tissiposkeilua.

AAMEN! Tää on aivan käsittämätöntä kaksinaismoralismia Jenkeiltä tää, että kiroilu pitää estää 13 kesäisiltä (jotka muuten siellä maassa kiroilee varmasti enemmän kuin 18 vuotiaat), mutta päänkatkomisia saadaan kyllä näyttää. Eikö sen pitäisi mennä juuri päinvastoin. Hyvänä esimerkkinä on Die Hard 4. Tappamista kyllä riitti, mutta vanha kunnon pultsari Mclean ei kiroillut kertaakaan. Huoh.

Eikä tuollaista leffaa kuin Expendables voi millään ihmeen tavalla tehdä 13 vuotiaille sopivaksi. Siitä katoaa koko pointti (joka luultavimmin on tehdä paluuta/kunnioitusta 80-luvun action pätkille). Tuskin/toivon mukaan Syltty ei suostu tuohon. Leffayhtöt eivät ymmärrä tuota, että tuskin Rambo 4 olisi ollut tuommoinen menestys ilman että siellä olisi veri lentänyt. Vähää samaa voisi sanoa tuosta Kaamea Kankkunen leffasta. Ensimmäinen R-rated komedia koskaan joka vetää tuollaisia tuloja ja yhtenä syynä varmasti oli nimenomaan se että siinä kiroiltiin ja huumori oli siten aitoa.

Ootko jo katsastunut castingin suosikkipahiksesi, Danny Trejon tulevan leffan; Machete
Itse odotan tuota leffaa, kuin kuuta nousevaa. Yksinkertaisesta, noita 80-luvun aivot narikkaan äksönpätkiä ei vaan enää tehdä.
Tuolta lista : http://www.imdb.com/title/tt0985694/
 
Terry Gillliamin taidonnäyte Tideland oli sitten eilen katsontavuorossa ja pidin kyllä paljonkin kyseisestä leffasta. Varsin hämärä ja kipeäkin pätkä, joskin paikoitellen aavistuksen pitkäveteinen. Miltei saman sarjan häröilyä ja hörhöilyä, kuin Pelkoa ja inhoa las vegasissa- leffassa, joka vissiin taitaa olla saman sankarin käsialaa.

Mielenkiintoisia ja outoja henkilöhahmoja, mielikuvituksellinen juoni, eikä loppuratkaisussakaan ollut pahemmin valittamista.

R&A- elokuvat harvoin tuottaneet meikäläiselle pettymystä ja kun tämäkään ei ollut poikkeus, on "sarjan" katsastamista jatkettava. Seuraavana sitten se Orpokoti, kun ei ole vieläkään saanut sitä katsottua.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Varatuomari: kaippa olet tutustunut Gilliamin seuraavan leffan traileriin. Näyttää aika hukealta tuokin.

Toinen odotuksen arvoinen leffa on James Cameronin paluu scifi-kentille, eli Avatar. Kuuleman mukaan leffa on erikoistehosteidensa suhteen jollain tavalla mullistava. Trailerista sitä ei kylläkään vielä näy, mutta pitänee tarkastaa leffa 3D:nä että saa täyden kokemuksen.
 
Enpä ollut traileria nähnytkään vielä, kiitoksia vain linkityksestä. Melko eeppistä settiä näemmä jälleen Gilliamilta luvassa, kovalla näyttelijäkaartilla ryyditettynä, totta kai. Traileri ainakin asetti odotukset koko lailla korkealle, joten tsekattava on heti kunhan tänne päin ilmestyy.

Avatar kuulostaa sekin suhteellisen kiinnostavalta sen perusteella mitä leffasta ennakkoon kuullut/ nähnyt. Tosin Cameron ei suurimpia suosikkejani ole. Joka tapauksessa katsastettava ilmestyttyään tämäkin raina
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Toinen odotuksen arvoinen leffa on James Cameronin paluu scifi-kentille, eli Avatar. Kuuleman mukaan leffa on erikoistehosteidensa suhteen jollain tavalla mullistava. Trailerista sitä ei kylläkään vielä näy, mutta pitänee tarkastaa leffa 3D:nä että saa täyden kokemuksen.
Ja taitaa kyseessä olla kallein koskaan tehty elokuva, eli ennakko-odotuksia viritellään myös tällaisella "meriitillä". Tulee varmasti saamaan runsaasti huomiota julkaisuhetkellä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Juuri äsken tuli katsottua The Illusionist (Edvard Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti). Voin suositella, keskivertoa parempi elokuva. Itse juoni on aika ohut, mutta loppu kohottaa pisteitä sen enempää spoilaamatta.
Jos et ole jo nähnyt, katso myös toinen taikurielokuva The Prestige ( http://www.imdb.com/title/tt0482571/ ) joka mielestäni on aika paljon The Illusionistia parempi erityisesti juonensa ansiosta. Leffalla on myös huomattavaa uusintakatsomisarvoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös