Varoitus - Da Vinci SPOILEREITA!!!
Gerodz kirjoitti:
Da Vinci ei elokuvana tarjoa mitään, jos on lukenut kirjan. Itseasiassa elokuva on suorin kopio kirjasta elokuvaksi minkä olen nähnyt, joka on tietenkin ymmärrettävää kun ei niin hyvää kirjaa ja juonta voi lähteä muokkaamaan.
Pukki toi minulle tuon Extended version ja minusta taas juonta oli muokattu aika radikaalisti. Ensinnäkin Opus Dein ja Vatikaanin suhde oli aivan erinlainen, kun leffaan oli keksitty joku vitun "Varjoneuvosto". Varjoneuvoston agendana oli tuhota todisteet sangrealista. Kirjassa mitään varjoneuvostoa ei ollut ja Aringorosan motiivina oli saada vaikutusvaltaa kirkon sisällä.
Leffassa poliisi ottaa Langdoniin yhteyden kirjojen signeeraustilaisuudessa, eikä herättänyt tätä hotellilla kuten kirjassa. Pieni ero, mutta luo heti ihan eri fiiliksen koska kirjassa tuo herättäminen unesta tavallaan alleviivasi sitä miten Langdon tempaistiin mukaan yhtäkkiä tapahtumiin.
Leffassa ei sanota kertaakaan, että Sauniren omaksuma asento olisi vitruviuksen mies. Leffassa oletetaan siis että Saunieren on munasillaan ihan huvin vuoksi. Muutenkin elokuvan Fachen ja Langdonin keskustelu kestää vain sekunteja ennenkuin Sofie Neuveu ryntää sisään.
Fache on elokuvassa Opus Dein jäsen ja toimii Aringorosan käskystä (Aringorosa valehdellut Fachelle, että Langdon ripittäytynyt hänelle ja kertonut tappaneensa kaikki Siionin luostarin jäsenet).
Elokuvassa Langdon tyynnyttelee Leigh Teablingiä hänen suhtautumisessaan katolilaiseen kirkkoon. Langdon itse on uskovainen.
Kirjassa Lontoon "Paavin" henkilöllisyys selviää Lontoon King`s Collagen Maughanin kirjastossa tehdyllä tutkimustyöllä. Leffassa ilmeisesti sponsorisopimuksen takia asia selviää satunnaisen vastaantulijan kännykällä tehdyllä google-haulla.
Oikeastaan koko Sophien ja Saunieren suhde on kuvattu eri tavalla.Leffan mukaan Sauniere oli lähettänyt Sophien sisäoppilaitokseen, koska tämä oli etsinyt Saunieren työhuoneesta tietoja Sophien perheestä. Leffassa selviää, että Sauniere ei ollutkaan Sofien isoisä. Myöskään termiä "Prinsessa Sophie" ei esiinny elokuvassa kertaakaan.
Leffassa Sophie oli mukana autossa, jossa hänen vanhempansa olivat kun kuolivat kolarissa. Leffan mukaan veli kuoli myös ja Rosslynissä ollut opas oli satunnainen samettitakki, jolla ei ollut mitään sukusiteitä Sophieen.
Rosslynistä löytyi leffassa jotain dokumentteja, joista Langdon päätteli, että Sophie on merovingejä.
Leffassa Sofien ja Langdonin välillä ei ole sitä suudelmaa ja sopimusta uudesta tapaamisesta Firenzessä, joten romantiikka oli karsittu pois. Tilalle ihanan soljuvaa jenkki tsoukki-tsoukkia.
Kirjaa lukematon ei saa elokuvasta mitään irti ja kirjan lukenut pitää leffaa vastemielisenä ronhoward-paskana. Mitä leffa onkin.