King itsehän on sitä mieltä, että se loppu on paljon parempi kuin kirjassa, olisipa itsekin keksinyt saman (leffan loppu on siis "originaali"). CGI on vain valitettavan kökköä varsinkin nykysilmillä, muuten oikein pätevä kauhuleffa.Itse tykkäsin myös The Mististä. Loppu on niin kauhean brutaali, että pakko pitää.
Taisi olla niin, että ohjaaja olisi halunnut julkaista elokuvan mustavalkoisena, mutta se ei sopinut studiopampuille.King itsehän on sitä mieltä, että se loppu on paljon parempi kuin kirjassa, olisipa itsekin keksinyt saman (leffan loppu on siis "originaali"). CGI on vain valitettavan kökköä varsinkin nykysilmillä, muuten oikein pätevä kauhuleffa.
Stephen Kingin kirjojen filmatisointien surkeus on mielestäni osin aiheeton myytti. Toki noita leffoja on tehty niin paljon, että sekaan mahtuu halpoja, kökköjä ja muutenkin todella epäonnistuneita teoksia. Mielikuvaan vaikuttaa varmaankin myös se, että odotukset ovat olleet korkealla kun kirjat ovat olleet niin pidettyjä. Lisäksi yliluonnollisuuksia sisältävät kirjat ovat varmaankin keskimääräistä vaikeampi siirtää onnistuneesti valkokankaalle.
Yllämainittujen lisäksi onnistuneiksi (ei siis erinomaisiksi) laskisin myös ainakin Piinan (IMDB 7,8), Dolores Claiborne (7,4) ja Salaisen ikkunan (6,6). Se (siis tämä uusi versio) on laskettavissa onnistuneeksi kai sekin, vaikka itse en hirveästi innostunutkaan. Alkuperäinen Uinu Uinu Lemmikkini oli muistaakseni ihan ok-viihdettä, eikä Running Man ole läheskään huonoin Arskan elokuva.
Yllämainittujen lisäksi onnistuneiksi (ei siis erinomaisiksi) laskisin myös ainakin Piinan (IMDB 7,8)
Tosin Brando ylinäytteli, sooloili ja keksi vuorosanoja ym. Ei todellakaan miehen parasta.Kyllä, Piina on erinomainen elokuva. Olen nyt vetänyt niin paljon pakkia alkuperäisen viestini jälkeen että otan takkini ja poistun häpeämään.
Ennen sitä kuintenkin leffa-vinkki klassikkoelokuvien ystäville tälle illalle:
Teemalta 21:30 Marlon Brandon ja Jack Nicholsonin Missouri. Valkokankaalla on niin legendaarista osaamista näyttelytaiteen terävimmästä kärjestä että ihan sattuu.
Ja leffahan kertoo koomikko Rudy Ray Mooresta, joka nousi maineeseen Dolemite-hahmonsa avulla. Tuon trailerin leikkaaja ainakin on nähnyt alkuperäisen Dolemiten trailerin.Dolemite Is My Name | Official Trailer | Netflix
Eddie Murphy tekee uutta tulemista ja en voisi olla tästä onnellisempi. Yksi varhaisimpia lapsuuden sankareitani urheilijoiden ohella.
Ensi vuonna comeback jatkuu jatko-osalla Coming to America leffalle.
25v sitten tuli käytyä jätkien kanssa katsomassa stadin Bristolissa leffa nimeltä Pulp Fiction, ja tykkäsin todella.
Slumdog Millionaire
Tulipa tässä yhtenä tahi kahtena ehtoona luettua Vikas Swarupin Slummien Miljonääri. Tähän perään katselin ties monennettako kertaa kyseisen tarinan elokuvana. Ja kyllä, on sanottava, että tässä harvinaisessa tapauksessa mielestäni elokuva peittoaa opuksen. Toki kirjassa oli tiettyjä elementtejä ja käänteitä, joita olisin toivonut näkeväni myös filmatisoinnissa. Toisaalta elokuva on onnistutta editoimaan niin loistavaksi kompaktiksi paketiksi, että elokuvan sovitettu käsikirjoitus antaa sen helposti anteeksi. Myös kirjan peri-intialainen (Bollywood) tarina saa elokuvassa tiettyjä Hollywoodmaisia piirteitä, mutta se lienee täysin ymmärrettävää. Elokuva on loistava! 4,5/5!
Tämähän oli keväällä Kirja vs. Leffa -ohjelmassa käsittelyssä --> https://areena.yle.fi/1-50097970
Viime viikon jaksossa oli sitten toinen Danny Boylen leffa eli Trainspotting. Hyvää keskustelua oli siitäkin.
Ainakin omasta mielestä tämä vaikuttaa katastrooffilta. Kukaan ei oikeastaan varmaankaan hirveämmin tätä pyytänyt. Keanu nyt on vain tällä hetkellä lahja itse Jumalalta maailmalle niin taottava kun rauta on kuumaa. Luulen, että teos tulee olemaan keskinkertainen blockbuster, joka suututtaa fanit.Matrix tekee paluun nelososan myötä ja vain toinen Wachowskeista ohjaa leffan, Lana. Rooleissa nähdään ainakin paluun tekevät Keanu Reeves ja Carrie-Ann Moss. Saa nähdä miten Trinityn paluu toteutetaan.
https://muropaketti.com/elokuvat/el...ves-ja-carrie-anne-moss-palaavat-rooleihinsa/
Boldaus oma. Minulle tuokin riittää jos on edes samaa tasoa aiempien jatko-osien kanssa. Mutta väkisin tulee kyllä mieleen, että miten tämä voi onnistua.Ainakin omasta mielestä tämä vaikuttaa katastrooffilta. Kukaan ei oikeastaan varmaankaan hirveämmin tätä pyytänyt. Keanu nyt on vain tällä hetkellä lahja itse Jumalalta maailmalle niin taottava kun rauta on kuumaa. Luulen, että teos tulee olemaan keskinkertainen blockbuster, joka suututtaa fanit.
Trainspotting kannattaa lukea, samoin kuin koko Irvine Welshin tuotanto. Filth on kirjana sieltä heikommasta päästä, mutta elokuvaversiona oikeastaan erittäin hyvä. Liima ja Porno, ovat jatkumoa Trainspottingille ja kannattaa ehdottomasti lukea sen jälkeen.No itse asiassa Trainspotting odottele tuossa hyllyssä lukemista. Juuri tänään pohdin, että ottaisiko sen käsittelyyn, mutta päädyin Jo Nesboon Harry Holeen-dekkariin.
edit. Ja näyttäisi siellä olevan Uhrilampaatkin, jonka luin tuossa kuukausi sitten, sekä Papillion, joka niin ikään odottelee lukuvuoroaan. Pitääpä katsella tuolta nyt ihan alkajaisiksi tuo Slumdog ja kenties perään Uhrilampaat. Myös American Psyko tekisi mieli lukea, mutta eipä ole osunut kaupoissa silmään.
Jo Nesboon Harry Holeen-dekkariin.
Juuri tultiin teatterista kotiin. Katsottiin Once Upon a Time in Hollywood. Mielenkiintoinen leffa jossa taas Tarantinon kynä näkyi.
Hyvä leffa kyseessä! Varsinkin visuaalisesti äärettömän hieno, ehkä tarinankerronta paikoitellen vähän töksähteli sen verran, ettei ihan täysiä pisteitä voi antaa. Mutta miten mahtavaa onkaan katsoa pitkää eeppistä elokuvaa ilman CGI-efektejä ja mustavalkoiseen maailmankuvaan perustuvaa juonta. Olen pitänyt supersankaribuumia hirveänä syöpänä, mutta onneksi on joitakin ohjaajia, jotka saavat rahoitusta ja voivat menestyä tällaisellakin!