Jatkoajan leffakerho

  • 2 442 615
  • 12 395

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Sisältää jonkinasteista spoilausta.

Leffamaratonin aikaansaannosta:

Henri-George Clouzot'n Pirulliset aloitti tämän "minimaratonin". Elokuva on saavuttanut kulttimaineen monien vannoutuneiden trillereiden ystävissä ja edelleen siinä on purevuutta vaikka leffan tekemisestä on aikaa vierähtänyt vuosikymmen jos toinenkin. Elokuvan ohjausoikeuksista kamppaili Clouzot'n ohella Alfred Hitchcock, häviten sen kuitenkin ensimainitulle, niinpä Hitchcock "tyytyi" ohjaamaan samojen kirjailijoiden toiseen novelliin pohjautuvan elokuvan, yhtälailla arvostusta saaneen Vertigo - punainen kyynel. Pirulliset on piinaavaa kuvausta, intohimoa ja toisen alistamista ja aliarvoimista ja väheksyntää sisällään pitävä elokuva. Elokuva, jossa tunteeton tyrannimainen perheenpää haluaa sanoa se viimeisen sanan. Vaimo sekä rakastajatar saavat yhdessä kokea päähänpistot ja julmuuden, haluten lopulta maksaa kaiken korkojen kera takaisin, mutta lopulta kaikki ei olekaan sitä miltä kaikki näyttää. Lopun juonikäänteet olivat paikoin ehkäpä hiukan teennäisiä mutta eivät ne juuri kokonaisuutta heikentäneet. Aikansa eräs parhaimpia trillereitä.

Michael Haneke'in aiempien elokuvien, erityisesti Funny Games'in myötä, osasin odottaa jotain poikkeuksellista katsoessani Valkoinen nauha - saksalainen lastentarina. Hienoa kuvauksessa oli se, että elokuva oli mustavalkoinen - laisinkaan korostuksia värikuvin ei oltu tehty (vrt. Spielberg ja Shindlerin lista) vaan kaikki asetetiin esille voimallisin mustavalkoisin asetelmin. Elokluvan teemaan, lasten ja kokonaisen kylän elämään ennen ensimmäisen maailmansodan tuulahduksia opettajan silmin katsoen en puutu nyt tarkemmin. Sen tyydyn toteamaan, että elokuva itsessään herätti paljon kysymyksiä ja antoi myös osaan vastauksia mutta perimmäiseen kysymykseen se ei vastannut - kuka oli vastuussa kaikista oudoista tapahtumista? Katsojalle varmasti muodostui oma mielikuva siitä, niin minullekin, mutta en spekuloi sillä nyt, koska se voi viedä nautinnon leffan mahdollisilta katsojilta.

Gabe Ibánez'in elokuva Hierro salaisuuksien saari toi esille sitten hiukan toisenlaisen maailman mutta tässäkin kuvauksellisuudella oli oma merkityksellinen roolinsa. Paikoin kontrastit olivat voimakkaat, tietoisesti hankitut ja ihminen vaikutti kovin pieneltä kaiken keskellä. Tarinaa kerittiin hiljalleen auki ja katsojalle alkoi paljastua yhtä sun toista, kaikki ei ollutkaan sitä mitä oli odotettavissa - jokainen kysymykseen annettu vastaus ei ollut aivan valmiiksi pureskeltu. Leffa paini mysteerien ympärillä ollen samalla trilleri mutta minusta merkityksellisimmäksi seikaksi jäi surumielisyys. Ja kyllähän Elena Anayan suoritus oli varsin vakuuttava.

Leffamaraton päättyi Cyrus Nowrasteh'in hienoon Naisen kivitykseen, täsmennetään siinä naisen kivityksessähän ei ollut mitään hienoa mutta elokuva itsessään oli todella vaikuttava ja vakuuttava. Elokuva perustuu Iranissa 1986 maaseudulla tapahtuneeseen kivitystuomioon, jossa miehet - uskonnon, alistamisen ja perinteihin nojaamisen ja itsensä myymisen tähden päättyivät kivittämään naisen, joka oli poikkiteloin heidän, tai erään heistä , suunnitelman kanssa. Elokuvassa, jossa kenties hiukan draaman keinoin korostettiin tunnelmaa, koko elämän karuus Iranin maaseudulla lyötiin vasten kasvoja ja surulliseksi asian tekee se, että tämä on todellisuutta hyvin monessa maassa kautta islamilaisen maailman - vaikka sitä ei avoimesti julki tuodakaan. Maailma on siellä miesten, riittää, että on kaksi todistajaa niin mies voi tuomita "naisensa" vaikka kuolemaan ja tällaisessa tilanteessa naisen on liki mahdotonta toivoa ihmettä - jos ei suostu myymään itseään ja kunniaansa ja elämäänsä, ja josko sekään riittäisi. Kivitys - en voi kuin kuvitella millainen tapa se on kuolla. Ehkäpä tuskallisin mahdollinen...

vlad.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eipä Aronofsky pettänyt vieläkään. Black Swan on loistava, täydet viisi tähteä.

Oli tosiaankin loistava leffa. Tosin tuo jätti hieman kysymyksiä enkä oikein ymmärtänyt kaikkea mutta kunhan katson tuon uudelleen niin josko avautuisi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Oli tosiaankin loistava leffa. Tosin tuo jätti hieman kysymyksiä enkä oikein ymmärtänyt kaikkea mutta kunhan katson tuon uudelleen niin josko avautuisi.
Loppuratkaisua ei kuulemma kannata ottaa aivan "kirjaimellisesti", ja muutenkin
tyttöhän on päästään täysin vialla loppua kohden, aika paljon voidaan pistää suoraan sen piikkiin...

Natalie Portmanilta omakohtainen ehdoton ykkössuosikki vuoden naispääosan oscar-palkinnolle. Huikea, huikea, huikea suoritus.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Profeetta - pientä spoilausta.

Tuli tsekattua viimeinkin ranskalainen vankilakuvaus, Jacques Audiard'in Profeetta, jossa Tahar Rahim tekee loistavan roolityön Malikina, mutta paljoa huonommaksi ei myöskään jää korsikalaisjengin johtajaa César Luciania näytellyt Niels Arestrup. Niin Rahim kuin Arestrup saivat roolisuorituksistaan palkinnon, Rahim palkittiin European Film Awardin parhaan miesnäyttelijän palkinnolla ja Arestrup taasen parhaan miessivuosan César-palkinnolla. Roolitöiden perusteella en yhtään ihmettele, että kumpikin palkintonsa sai.

Leffa kuvaa rakaa ja väkivaltaista vankilatodellisuutta Ranskassa, todellisuus ulottuu myös muurin ulkopuolelle - kuten tavallista. Poikkeavaa moniin vankilakuvauksiin verrattuna on mielestäni se, että Audiard uskaltaa myös kuvata mielenmaisemia rohkeasti. Vangit ovat raakoja ja julmia mutta heillä on myös omat pelkonsa ja tarpeensa - tarpeet, jotka on tavalla tai toisella tyydytettävä. On hierarkia, jota myöten Malik nousee, mutta aina ei voi istua kahdella pallilla samaan aikaan - joku on petettävä tai käy huonosti.

Suosittelen!

vlad.
 

Kerran pidät tuon tyylisistä elokuvista niin American Me http://www.imdb.com/title/tt0103671/ on varmasti makuusi. Itselleni kyseinen filkka on varmasti yksi parhaista, mitä on tehty ja piti aikanaan ameriikasta asti tilata, kun dvd-soitin tuli markkinoille. Ei löytynyt euroopasta tarpeeksi nopeasti.

American Me on hieno kuvaus jengi-maailmasta meksikolaisittain. Alan dokumentteja nähneet yhdistänevät (jo pelkistä nimistäänkin) jengejä todelliseen elämään. Draaman ystäville suosittelen tätä filkkaa, jotka eivät pidä Barbara Streissandista siis, vaan ajoittaisesta laskelmoidusta väkivallasta... tai vähän vähemmän laskelmoidusta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tällä viikolla on tullut katsottua kolme leffaa, jotka kaikki yltävät viiden kärkeen vuoden aikana katsomistani elokuvista, eivätkä häpeä kautta-aikain listallanikaan.

Precious - Todella vaikuttava ja koskettava kuvaus ylipainoisesta, isän hyväksikäyttämästä ja äidin henkisesti murskaamasta tytöstä. Kantaaottava, yksinkertaisen puhutteleva elokuva, jonka soisin jokaisen katsovan ajatuksen kanssa. For precious girls everywhere. Miksei myös ajatteleville miehenpuolille.

Inception - Tästä on lätisty jo tässäkin ketjussa vaikka kuinka, mutta vielä sen verran palaan asiaan, että jotenkin hassua, jos tätä leffaa tarkastelee pelkästään toimintaleffana. Ehkä aihe vain natsasi mulle erityisen hyvin, mutta vaille kaksi ja puoli tuntia luiskahti kyllä todella joutuisaan, enkä ole pitkään aikaan uppoutunut elokuvan rakentamaan maailmaan yhtä tiiviisti, mitä nyt kävi. Jos nyt haluaisin ruotimalla ruotia, niin toki pätkästä löytyy ristiriitaisuutensa ja puutteensa, mutta hyvin rullaava tarina antoi mun mielestäni paljon anteeksi. Enkä ymmärrä, miksi tuo oli muka niin monipolvinen ja vaikeasti seurattava, mitä monet kauhistelivat. Ehkä mulla on vain niin suuri kapasiteetti korvien välissä, että itse pysyin kärryillä täysin, vaikka mitään hajua minulla elokuvasta ei ollut aihepiiriä lukuunottamatta. Lopun paljon puhuttu kohtaus oli mulle selvä, hyrrän vauhti hiljeni, ja vaikka Leksa olisikin jäänyt jonnekin unimaailmaansa, oli se kokonaisuuden kannalta aivan yksi lysti. Hirveä hinku jengillä on päätänsä vaivata tällaisilla asioilla. Pitkästä aikaan oikeasti hyvä elokuva, joka napsahti johonkin muuhun genreen kuin sotaan tai draamaan.

Four Lions - Innostuin neljästä leijonasta puhtaasti tämän ketjun perusteella, ja täytyy myöntää, että oli kyllä paras komedia pitkään aikaan. Pari kertaa sain nauraa silmät kosteiksi ja muutenkin tuli hekoteltua pitkin leffaa, mitä ei todellakaan tapahdu kovin usein. Esim. Kick Ass oli hauska leffa, vaikka en tainnut kovin montaa kertaa edes naurahtaa, mutta tämän elokuvan parissa sai pitkästä aikaa nauraa ihan kunnolla. Terapeuttista. No, onneksi on Monty Python, kun ei näitä nykyään kovin usein tunnu tulevan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Four Lions - Innostuin neljästä leijonasta puhtaasti tämän ketjun perusteella, ja täytyy myöntää, että oli kyllä paras komedia pitkään aikaan.
Onko mussa jotain vikaa, kun aikanaan oikein harmitti että meni tästä em. "komediasta" mitään maksamaan?

Ohuita henkilöhahmoja, ennalta-arvattavia ja köyhiä vitsejä (paria kieltämättä hauskaa poikkeusta lukuunottamatta) ja näiden rungoksi korkeintaan keskiverto juoni. Ei todellakaan iskenyt.

Sen sijaan Kick-Ass ja Zombieland esimerkkeinä olivat todellisia positiivisia yllätyksiä ja hakkasivat paljon kehutun Hangoverinkin vaivatta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko mussa jotain vikaa, kun aikanaan oikein harmitti että meni tästä em. "komediasta" mitään maksamaan?
Ei varmasti ole. Ei muakaan kaikki kehutut komediat naurata, mutta tämä nyt jostain syystä iski.

Ohuita henkilöhahmoja, ennalta-arvattavia ja köyhiä vitsejä (paria kieltämättä hauskaa poikkeusta lukuunottamatta) ja näiden rungoksi korkeintaan keskiverto juoni. Ei todellakaan iskenyt.
Enpä tämäntyylisissä leffoissa kovin paljon tarinan tai henkilöhahmojen varaan laske, vaan enemmänkin ihan puhtaasti huumorin toimivuuteen. Osansa toki hahmoillakin, mun mielestäni ne toimi tässä tapauksessa ihan hyvin. Varsinkin Barry.

Sen sijaan Kick-Ass ja Zombieland esimerkkeinä olivat todellisia positiivisia yllätyksiä ja hakkasivat paljon kehutun Hangoverinkin vaivatta.
Tykkäsin Kick Assista, kuten edellä mainitsinkin, samoin Hangoverista. Molemmat keskivertoa parempia komedioita ja varsinkin jenkkiviritelmiksi toimivia. Kummatkin jäivät kuitenkin mulla kategoriaan hyvä, eli parit naurahdukset ja mielenkiinto pysyi yllä koko tuotoksen ajan. Zombielandia en ole nähnyt vielä, pitänee katsastaa. Mutta tää on tätä, huumori jakaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katselin tuossa Skylinen. Mitään en elokuvasta ja sen juonesta tiennyt, odotin, että voisi olla kiinnostava sci-fi pätkä. Mitä vielä ja katin kontit. Puolitoista tuntia silkkaa ajanhukkaa. Täysin tarpeeton ja ylikäytetyllä idealla varustettu leffa, ei mitään uutta ja loppuratkaisukin oli mallia: mukanokkela.

En suosittele kyllä kellekään, ellei nyt ole ihan maaninen aihepiirin fani.

Hohhoijaa...
 
Katselin täällä ehdotettuja elokuvia eli Un Propheten, ranskalaisen vankilakertomuksen, joka oli ehdottomasti katsottava pätkä. Hyvää ja rujoa kuvausta ranskalaisesta vankilamaailmasta, jossa untuvikko joutuu ilman suojelua ja kavereita. Väkivalta on ronskia, mutta harkittua ja kohtaukset on kuvattu todella hienosti. Juoni pysyy kasassa koko elokuvan ajan hyvin. Ainoa miinus tulee tuosta ranskankielestä, jonka takia jouduin olemaan ihan tekstitysten armoilla ja varsinkin, kun leffassa puhutaan arabia ja korsikaa, niin saattoi jäädä jotain avainkohtia omalta kohdalta väliin, koska tekstitykset eivät omasta mielestäni olleet täydelliset. 4-/5

Toinen oli sitten tuo American Me. Flikka on näitä perus kasari/ysäri gangsterielokuvia, mutta kertoo sen latinoiden silmin, joka sinänsä on jo leffa-alalla hieman harvinaisempaan. Suurena pettymyksenä kuitenkin elokuva on täysin b-luokan tekele, jossa näyttelijätkin ovat täyttä b-luokkaa. Latinojengiin kuuluu mm. yksi valkoihoinen, kiinalainen ja ties mitä. Eli toisinsanoen henkilöhahmot ovat todella ohuita ja kliseisiä. Epäuskottavuus paistaa läpi monessa kohtauksessa ja jouduin lopettamaan elokuvan katselun kesken, koska en kertakaikkiaan jaksanut enempää. 0,5/5
 
Toinen oli sitten tuo American Me. Flikka on näitä perus kasari/ysäri gangsterielokuvia, mutta kertoo sen latinoiden silmin, joka sinänsä on jo leffa-alalla hieman harvinaisempaan. Suurena pettymyksenä kuitenkin elokuva on täysin b-luokan tekele, jossa näyttelijätkin ovat täyttä b-luokkaa.

Osittain pitää paikkaansa, sillä elokuvassa oli aika paljon oikeita jengiläisiä mukana. Kuvauksellisesti ja elokuvallisesti en tosin itse pidä sitä b-luokan tekeleenä. Itse asiassa elokuvan ei ole joitakin näyttelijöitä lukuunottamatta mitään, mikä siitä tekee b-luokan elokuvan. Yleensä tutut b-luokan merkit ovat puutteelliset lavasteet, heikko äänimaailma (etenkin musiikit eivät tunnu kuuluvan kohtauksiin, puheet kuulostavat kolkoilta ja irrallisilta) sekä heikko kuvaustekniikka. Tässä ei ole mitään ongelmia kyseisten asioiden kanssa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Precious ja Kikujiro.

Lee Daniels'in Precious on kyllä eräs väkevimmistä draamoista, jonka olen hetkeen nähnyt. Sen välittämä elämänkuvaus oli raadollista, karua ja kovaa - elämä Ison Omenan nurjalla puolella ei todellakaan ole mitään herkkua mutta silti ihmiset jaksavat jotenkin taistella tiensä päivästä toiseen. Leffaa katsoessaan voi täysin kuvitella elävänsä keskellä Harlemia, kaukana turvallisesta (hmmm...) koto-Suomesta, keskellä nistejä, jengejä ja ahdistavia, surkeitä slummeja.

Jos jo itsessään elokuvan miljöö oli merkityksellinen, näyttäen yhdellä kertaa kahdet kasvot - surun ja ilon, oli elokuva myös täynnä vaikuttavia roolitöitä. Ehdottomana ykkösenä oli Preciouksen vittumaista äitiä näytellyt Oscar-voittaja (naissivuosa) Mo'Nique, mutta kyllä minuun teki myös vaikutuksen Preciousta näytellyt Gabourey Sidibe - hän eläytyi rooliinsa hienosti, hänen ahdistuksensa ja epätoivonsa tuntui käsin kosketeltavalta. En voi muuta kuin suositella tätä leffaa, ainakin sellaisille elokuvien ystäville, jotka hakevat elokuvista muutakin kuin päätöntä menoa ja idioottimaisia one linereitä.

Takeshi Kitanon Kikujiro oli - kaipa sitä voi kutsua - eräänlainen "road movie", komediaksi - japanilaiseen tyyliin, kasvukertomukseksi, jossa kahdesta "miehestä" se vanhempi taisi loppujen lopuksi kasvaa enemmän. Mitä voi odottaa huonosti käyttäytyvältä sedältä, joka lähtee pojan kanssa matkalle etsimään pojan äitiä? Kommelluksia, sedän räävitöntä käyttäytymistä, rahan tuhlaamista, hiujaamisyrityksiä, koomisia tempauksia sekä iloisia hetkiä, jolloin maailman murheet ainakin hetkeksi kaikkoavat. Mutta kun se äiti ei sitten löytynytkään...

Kitano-faneille varmasti mielenkiintoinen tuttavuus, sekä japanilaisten elokuvien faneille mutta miksei sitä muidenkin kannattaisi tutustua Kitanon tähän puoleen. Väkivaltaisista rooleistaan hän liene paremmin tuttu, kuten Violent Cop.

vlad.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Tuo Un Prophete - A Prophet Oli erittäin hyvä leffa mielestäni, mutta turha tässä on enempää ladella, kun koko leffa on kohta jo tällä palstalla kerrattu. Suosittelen.

Tänään katsoin elokuvan Cubic, joka oli mielestäni aivan loistava! Menee henkilökohtaiseen kaikkien aikojen TOP10-listalle. Kertoo kolmannen maailmansodan jälkeisestä maailmasta, jossa yhteiskunta on rakennettu diktatuurin alle sillä pohjalla, että ilman tunteita ja tottelemalla ei ole sotia eikä murhia tapahdu, koska ei ole vihaa jne. Päähenkilö on vastarintaliikkeen jäljittäjä ja teloittaja, joka alkaakin itse haluta tuntea. Leffassa näyttelee mm. Christian Bale(hienosti veti vaikean roolin), Sean Bean(sivurooli), Dominic Purcell(sivurooli), se musta jätkä siitä yh-lakimies sarjasta, Punaisen lohikäärmeen se sokee hupakko jne. Hyvin tunnelmallinen leffa ja varsinkin eräs kohtaus, jossa vastarintaliikkeellä on koiratarha ja niitä aloitetaan teloittaa, jolloin yksi koiranpentu karkaa systeemiä epäilevän päähenkilön luokse ja teloitusryhmä ilmoittaa, että "heitä se koira takasin häkkii, niin ammutaan", jonka jälkeen pääosamies nostaa koiran ja pentu lipaisee pääosaheppua naamasta ja pääosamies heltyy alkaa epäröidä kahta kauheammin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mitäs sitä on viime aikoina tullut katsottua:

Piranha: Puhdas teurastuksilla mässäilevä pätkä, jossa osansa on myös paljaalla pinnallakin. Piranha ei ole pelottava elokuva, mutta siinä on useita maukkaita lahtauskohtauksia, joissa tulee miettineeksi, että voisiko noin oikeasti käydä? Näyttelijäkaarti on tämän tyyppiseen elokuvaan aika kovaa luokkaa ja tuttuja näyttelijöitä vilahtaa jatkuvalla syötöllä. Tunnetuimpien näyttelijöiden lisäksi mm. Eli Roth ja karmeita meloneitaan vähän toisen tyyppisissä elokuvissa esitellyt Gianna Michaels. Se on kova mimmi. Suosittelen googlettamista, jos ei ole entuudestaan tuttu. Vaikea elokuva arvostella, mutta omassa genressään 8+/10. En kuitenkaan tätä ihan kaikille lähtisi suosittelemaan.

Resident Evil: Afterlife: Sarjan neljäs osa. Sajasta mitään tietämättömille kerrottakoon, että kysessä on omilla mausteillaan höystetty ja vähän vauhdikkaampi maailmanloppu/zombie elokuva. Ensimmäinen Resident Evilhän oli todella hyvä, mutta jatko-osat eivät "yllättäen" ole päässeet samalle tasolle. Mielellään näitä kuitenkin on katsonut ja tyylikkäästi tehty elokuva on tämäkin. Voi olla vaikutusta sillä, että tämän tyyppiset elokuvat ovat aina jollain lailla kiinnostaneet. 7,5/10.

Vähän samaa sarjaa oli Doomsday. Ihmiskuntaa tappava virus eskee brittein saarelle ja siihen pitäisi parannuskeino löytää pikaisesti. Toimintaa ja lahtaamista tiiviissä paketissa ja hienosti rakennettu maailma. Tämä on vuonna 2008 tehty elokuva, joka jostain syystä on ilmestymisensä aikana mennyt allekirjoittaneelta ohi. Tuli katsottua sattumalta Neil Marshallin ohjaama Centurion ja vaikka se ei mikään masterpiece ollutkaan, niin sen verran karu ja valtavirrasta poikkeava, että IMDB:stä piti herran tuotokset katsoa ja tätä kautta löytyi. 8+/10.

Tosiaan nämä virusten yms. aiheuttamat zombie yms. elokuvat ovat aina kiinnostaneet. Aluksi piti katsoa George A. Romeron zombie leffat junnuna ja sittemmin katseltu Resident Evil elokuvat, Crazies, Zombieland ja 28 Days Later jatko-osineen. Tällehän on ilmeisesti jatkoa taas tulossa. Jos vähän tuntemattomampia tämän tyyppisiä hyviä elokuvia on jollakin tiedossa, niin vinkkiä vaan.

EDIT: Ei perkele. Huomasin juuri, että tekeillä on Ghostbusters III.
 
Viimeksi muokattu:

Theone

Jäsen
Resident Evil: Afterlife: Sarjan neljäs osa. Sajasta mitään tietämättömille kerrottakoon, että kysessä on omilla mausteillaan höystetty ja vähän vauhdikkaampi maailmanloppu/zombie elokuva. Ensimmäinen Resident Evilhän oli todella hyvä, mutta jatko-osat eivät "yllättäen" ole päässeet samalle tasolle. Mielellään näitä kuitenkin on katsonut ja tyylikkäästi tehty elokuva on tämäkin. Voi olla vaikutusta sillä, että tämän tyyppiset elokuvat ovat aina jollain lailla kiinnostaneet. 7,5/10.

Minä olen nauttinut jokaisesta RE elokuvasta, tosin syy on varmasti se, että tuli pentuna hakattua noita pelejä enemmän kuin laki/äiti salli. Oi niitä aikoja ja miksei enää tehdä niin mahtavia pelejä? Ensimmäinen elokuva oli oikeasti todella hyvä ja sen jälkeenhän nuo ovat olleet aika kuraa mutta loistavaa sellaista. Jokainen leffahan tunnetusti pohjustaa lopuksi jo tulevaa jatko-osaa, luultavasti näitä tulee joskus olemaan enemmän kuin Uuno Turhapuroja.

Eilen tuli katsottua tuo Rare Exports ja täytyy ihmetellä leffan keräämiä kehuja. Mielestäni aika mitään sanomaton pläjäys jota siivitti erittäin ärsyttävä lapsinäyttelijä. Yhdet naurut sai kun oli pukki myytävänä mutta muuten en saanut oikein mitään irti, maisemat oli tosin komeita mutta nekin oli kuvattu norjassa. Mutta hienoa, että leffaa on saatu levitettyä ulkomaille ja jengi on vielä tykännyt elokuvasta. Lyhytelokuvat olivat mielestäni paljon parempia.

**/*****

Eilen bongasi sattumalta myös TV Viideltä Steven Kaappaus raiteilla -pätkän. Hieno "nostalgiapläjäys". Perinteinen Seagalin leffa; niin huono, että menee jo loistavan puolelle. Tehosteista pitää antaa erikoismaininta, tosin leffa on tehty 1995 mutta olisi ne silti voinut tehdä muulla kuin C64:lla. Siis taattua Steveä. En muistanutkaan, että Katherine Heigl esitti tuota tyttöä. Rinnat tosin olivat hieman pienemmät kuin nykyisin.

*******/*****

Olen nyt yli viikon yrittänyt katsoa ennen nukkumaan menoa Scott Pilgrim Vs The World -rainaa. Elokuva on mielestäni käsittämättömän huono vaikka on kerännyt kehuja vähän joka paikassa. Ehkä tänään pääsisin jo loppuun, tuskin.

0/*****

Devil oli ihan kohtuu positiivinen yllätys koska odotukset olivat todella alhaiset. Odotukset siis ylittyivät koska en kyllästynyt kertaakaan elokuvan aikana. Ainoat miinukset olivat, että paholainen oli ennalta-arvattavin henkilö ja loppu oli myös ennalta-arvattavan kökkö.

**/*****

Tulevilla vapailla pitäisi katsella The Town (tähän on kovat odotukset), SAW VII ja Beneath Hill 60. Sisko tahtoisin jäädä piti katsoa eilen mutta elokuva on saanut joka paikassa niin huonoja arvioita, että jää katsomatta tuo 90 minuutin vittumaratooni.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
En muistanutkaan, että Katherine Heigl esitti tuota tyttöä. Rinnat tosin olivat hieman pienemmät kuin nykyisin.

*******/*****.

Mutta potentiaalia oli jo nähtävissä tuossa iässä heh..

Muuten Seagal tuntuu toimivan leffassa kuin leffassa. Tuossakin eilisessä pätkässä jos olisi ollut kuka tahansa muu niin emme tietäisi edes leffan olemassa oloa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Muuten Seagal tuntuu toimivan leffassa kuin leffassa. Tuossakin eilisessä pätkässä jos olisi ollut kuka tahansa muu niin emme tietäisi edes leffan olemassa oloa.

Enpä kyllä tiennyt leffan olemassa olosta mitään näyttelipä siinä Seagal vai ei ennen lukemistani kyseisestä pätkästä tässä ketjussa. Enpä muista nähneeni elämäni aikana kuin kaksi Seagal leffaa, toisessa hän oli kokki (?) USS Iowa tai USS New Jersey taistelulaivalla ja toisessa... no enpä muista leffasta mitään. Mutta makunsa kullakin.

vlad.
 

Theone

Jäsen
Muuten Seagal tuntuu toimivan leffassa kuin leffassa. Tuossakin eilisessä pätkässä jos olisi ollut kuka tahansa muu niin emme tietäisi edes leffan olemassa oloa.

Steven leffathan ovat silkkaa neroutta. Katsoja tietää alusta lähtien mitä on tulossa. Juoni on aina sama ja ainoa mikä muuttuu on Steven paino (joka sitten vaikuttaa kuvakulmiin). Steve on niitä harvoja näyttelijöitä jolta ei ole tullut yhtään tylsää elokuvaa.

Jossain dokumentissa mainittiin, että Seagal on yksi eniten tienannut näyttelijä Hollywood-historiassa. Selityksenä lienee se, että leffat on tehty aika nollabudjetilla ja Steve yleensä itse ohjaa, käsikirjoittaa, tuottaa ja näyttelee nuo pätkät. Ja yllättävän paljonhan osa noista on tuottanut lippuluukulla. Kaappaus Merellä tuotti pelkästään lippuluukulla 156m$, ei paha kun otetaan huomioon, että oli vuosi 1992.

Kaikkiaan Steven leffat ovat tuottaneet yli 600m$ (2006 mennessä). Lähde IMDB. Ei ollenkaan huonosti B-luokan toimintatähdeltä. Ja onhan Steven Seagal myös Bruce Willisin tasoinen muusikko.

Linkit: Herrojen musiikkivideot YouTubesta.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
La Horde tuli juuri vilkaistua ja suosittelen kyllä. Synkkää zombiemättöä ranskasta, tykkäsin kyllä kovasti.
Pitäisi kyllä tuo tsekata ehdottomasti. Myös tässä ketjussa esille tullut Srpski film kuuluu "pakko tsekata" -listalle jo pelkästään aihepiirinsä puolesta. Luonnollisesti www.elitisti.net antoi leffalle täydet viisi tähteä. Suosittelen muuten kyseistä saittia, jos kulttileffat ja muut vastaavat kiinnostaa. Sieltä on bongattu monia enemmän tai vähemmän helmiä vuosien varrella.

Apassille voisin suositella syksyllä jenkeissä alkanutta tv-sarjaa nimeltään The Walking Dead, joka käsittelee zombieiden valloittamaa maailmaa. Eka tuotantokausi kestää vain kuusi jaksoa, mutta toiselle tuotantokaudelle on tilattu ainakin 13 lisää. Aika perusmeininkiä, mutta toimii. Sarja on Shawshank Redemptionista ja Vihreästä mailista tutun ohjaajan Frank Darabontin luomus.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Apassille voisin suositella syksyllä jenkeissä alkanutta tv-sarjaa nimeltään The Walking Dead, joka käsittelee zombieiden valloittamaa maailmaa.

Tämä vaikuttaa mielenkiintoselta. Pitää katsastaa. La Hordea on täälläkin hehkutettu aikaisemmin. Vähän on tainnut ristiriitaisia arvioita saada. Pannaan harkintaan.

Shaun Of The Dead on myös nähty.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Apassille voisin suositella syksyllä jenkeissä alkanutta tv-sarjaa nimeltään The Walking Dead, joka käsittelee zombieiden valloittamaa maailmaa. Eka tuotantokausi kestää vain kuusi jaksoa, mutta toiselle tuotantokaudelle on tilattu ainakin 13 lisää. Aika perusmeininkiä, mutta toimii. Sarja on Shawshank Redemptionista ja Vihreästä mailista tutun ohjaajan Frank Darabontin luomus.
Suosittelen tuota myös zombie-leffojen ystävälle todella lämpimästi. Erittäin laadukkaasti toteutettu sarja, joka ei nyt sinänsä juonen kanssa ainakaan ensimmäisen tuotantokauden perusteella juurikaan kikkaile. Jännitteet on silti hyviä ja zombiet nyt on zombieita ja tässä nimenomaisessa sarjassa toteutettu loistavasti. Monia todella kuumottavia kohtauksia mahtuu.

Sanoisin, että tv-sarjaksi todella elokuvatasoista kaikin puolin. Tavallaan ehkä jopa tuo teema soveltuu paremmin tv-sarjamuotoon, kun voidaan kehitellä ja kasvattaa tarinaa ja syventää henkilöhahmoja.

Onneksi siis sarja saa jatkoa. Taisi olla todella kova menestys heti kättelyssä ja tosiaan en ihmettele miksi.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Suosittelen samaista sarjaa itsekin, hyvää työtä tehty tuossa. Jatko vissiin tulee tosin vasta 2011 vuoden loppupuolella, joten ei voi kuin odottaa.

Ps. Nää sopis paremmin ehkä tv-sarjaketjuun, mutta aivan sama.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Apassille voisin suositella syksyllä jenkeissä alkanutta tv-sarjaa nimeltään The Walking Dead, joka käsittelee zombieiden valloittamaa maailmaa. [...] Sarja on Shawshank Redemptionista ja Vihreästä mailista tutun ohjaajan Frank Darabontin luomus.

Ja perustuu loistavan Robert Kirkmanin samannimiseen sarjakuvaan, jota on vuodesta 2003 alkaen ilmestynyt tähän mennessä 80 numeroa. Tuota sarjistakin voi huoletta suositella, jos aihepiiri kiinnostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös