Mainos

Jatkoajan leffakerho

  • 2 421 407
  • 12 318

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mina olisin ainakin toivonut etta olisivat nayttaneet sen TODELLISEN kostoiskun. Japseja kylla demonisoitiin, hyokkasivat viattomien jenkkien kimppuun kun vetivat lonkkaa hawaiilla, ja jenkit vastasivat pommittamalla tyhjia varastohalleja. On ne puhtoisia. Sehan ei tietysti sopinut agendaan ollenkaan etta viimeisilla minuuteilla Enola Gay olisi kaynyt keittamassa koko Hiroshiman populaation. Mutta mina olisin kylla arvostanut tuollaista rehellisyytta hiukan enemman.

Koko elokuvahan oli IHAN PASKA, kuten yleensa kaikki elokuvat ovat jotka naennaisesti perustuvat kylla historialliseen tapahtumaan mutta paalle on liimattu, muka tarkeampana elementtina, joku helvetin kolmiodraama tai romanssi tai perheen yhdistys tarina.

Eipa siina mainittu myoskaan sita etta Yhdysvalloilla oli hyvinkin tiedossa etta ne koneet oli tulossa.

Tästä syystä aiemmin suosittelin samasta aiheesta kertovaa elokuvaa Tora! Tora! Tora!, joka kertoo asian molempien osapuolien näkökulmasta melkoisen tasapuolisesti. Muutenkin kyseinen tuotos on elokuvana huomattavasti parempi, vaikkei karkin määrässä pärjääkään.
 

HemmoP

Jäsen
Niin, noh linkki vastasi taas vain osittain kysymykseen tai oikeastaan se ei vastannut siihen ihmettelyyn, eli minkä takia Toinen Maailmansota on niin paljon suositumpi aihe? Toki se nyt oli laajamittaisempi ja ehkä tunnetaan paremmin, lisäksi oli natsit jne., mutta siltikin. Varmasti Ensimmäisestäkin voisi ammentaa vaikka mitä. Ehkä jos joku tekee jonkun uuden menestysleffan siitä sodasta, niin sitä ruvetaan sitten matkimaan.

Juu, sorry. Luulisin, että juurikin mainitsemasi nazit ovat syynä suureen suosioon ja helppouteen tehdä jotain tuttua ja vihattua. Sama kohtalo japanilaisilla amerikkalaisissa elokuvissa, harvemmin ovat kovin sympaattisia.
WWI:n lähtötilanne oli aika monimutkaisempi kuin nazit vs loput.

Ehkä myös WWII:n tuoreus, koska onhan nykyisillä sukupolvilla vanhempia/isovanhempia jotka ovat olleet sodissa mukana. Lisäksi kun leffaa suunnitellaan, niin tarinan tekninen näyttävyys on myös yksi asia ja WWI tarjoaa lähinnä Sommen tyyppistä loputonta tykitystä ja vanhemmat WW1 elokuvat keskittyvätkin sodan filosofiseen puoleen esim vankileirien tai massatapatusten kautta.

esseen aihe jos jaksaisi keskittyä...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Koko elokuvahan oli IHAN PASKA, kuten yleensa kaikki elokuvat ovat jotka naennaisesti perustuvat kylla historialliseen tapahtumaan mutta paalle on liimattu, muka tarkeampana elementtina, joku helvetin kolmiodraama tai romanssi tai perheen yhdistys tarina.

Niin tätähän kutsutaan elokuvaviihteeksi, jota massat käyvät katsomassa. Tekeekö se sitten elokuvasta paskan?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No, ehkä se on sitten seuraava buumi kun tuo Toinen Maailmansota on koluttu loppuun.
En usko, että sitä kolutaan loppuun käytännössä koskaan, ja vaikka aiheet loppuisivatkin, voi aina tehdä uusintafilmatisoinnin. Ymmärrän kyllä toisen MS:n suosion verrattuna ensimmäiseen, koska ensinnäkin toisessa koitoksessa on niin selkeä jako hyviksiin ja pahiksiin, se oli suuri isänmaallinen sota ja verta, hikeä ja kyyneliä tai kunniakas torjuntavoitto suurimmalle osalle sotaa käyviä maita. I MS sen sijaan oli tölväys koko Euroopalta. Toisekseen, kosketuspinta toiseen MS:aan on vielä olemassa ja nyt veteraanien harvetessa moni elokuvantekijäkin herää mahdollisuuteen osoittaa kunnioitusta ja/tai rahastaa sotaelokuvilla. Sitten vielä, onhan II MS karun ainutlaatuinen ajanjakso ihmiskunnan historiassa sotatapahtumien laajuuden ja ideologisen pohjavireen vuoksi lieveilmiöineen kaikkineen, joten kyllähän tuosta riittää revittävä

I maailmansotaan liittyvistä elokuvista voisin mainita vielä Poikani Jackin. Varsinaista rintamakuvausta ei ole kovin paljoa, mutta mielestäni elokuvassa esitettiin mielenkiintoisella tavalla sotaa edeltänyt hurmahenkinen isänmaallisuus ja toisaalta kontrasti rintaman todellisuuteen sekä vielä se, kun kotirintamalle alkaa pikkuhiljaa selvitä, mihin he nuorukaisensa todellisuudessa lähettivät. Mielestäni ihan ok elokuva, mutta kuten sanoin, 4/5 on muuta kuin rintamakuvasta. Elokuva perustuu tositapahtumiin, kirjailija Rudyard Kipling perheineen on tapahtumien keskiössä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Niin, noh linkki vastasi taas vain osittain kysymykseen tai oikeastaan se ei vastannut siihen ihmettelyyn, eli minkä takia Toinen Maailmansota on niin paljon suositumpi aihe? Toki se nyt oli laajamittaisempi ja ehkä tunnetaan paremmin, lisäksi oli natsit jne., mutta siltikin. Varmasti Ensimmäisestäkin voisi ammentaa vaikka mitä. Ehkä jos joku tekee jonkun uuden menestysleffan siitä sodasta, niin sitä ruvetaan sitten matkimaan.

Kuten jo viitattiinkin niin tietty jännite on varmasti eräs syy sille miksi WW II leffoja tehdään niin paljon enemmän ja miksi se on kestosuosikki verrattuna WW I leffoihin. Vaikka ensimmäisessäkin maailmansodassa oli jännitteensä niin samanlaiseen ilmapiiriin ei lähekään päästä, ei ole sellaisia pahuudenruumiillistumia kuten Adolf Hitler, eikä ole näyttää sodan teknisempää puolta niin paljon kuin toisessa maailmansodassa, jossa tekniikkakin näytteli jo huomattavan suurta roolia verrattuna WW I - jolloin etenkin maasota oli varsinaista teurastusta (oli se sitä WW II - etenkin idässä ja Kauko-Idässä), eikä ilmassa tai merelläkään päästä yleisöä houkutteleviin visioihin verrattuna seuraavaan suureen sotaan, vaikka asiaan perehtyneille WW I ilma- ja merisota tarjoaa/tarjoaisi paljon visoita jos tekijät olisivat ammattilaisia.

Kuten HemmoP kirjoitti, niin monasti WW I elokuvat massatapatusten ohella ruotivat sodan moraalisempaa puolta vs WW II leffat, joista monen tärkein pointti on aivan jokin muu. Esim. Paths of Glory on elokuva (WW I), joka ottaa todella kantaa tapahtumiin ja sodan mielettömyyteen - ohjaajana loistava Stanley Kubrick. Vastaavaan pohdintaan päässään harvassa WW II aiheisessa sotaleffassa tai rooli on pienempi - oikeastaan Veteen piirretty viiva on WW II elokuva jossa suuremmin pohditaan ja ruoditaan myös sodan mielettömyyttä - sitä kuinka sota, ihminen ja luonto kohtaavat toisensa. Elokuva on myös eräällä tapaa kunnianosoitus James Jones'in tuotannolle.

Aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, verrata sodista tehtyjä elokuvia - etenkin aiemmat WW I elokuvat olivat pohdiskelevampia sodan mielettömyyden kuvaamisen oheen. Onko sitten uudempien kohdalla tilanne toinen, mene ja tiedä? Suosittelen ehdottomasti katsomaan esim. Länsirintamalta ei mitään uutta ja molemmat versiot - niin vanhan mv-version (v. 1930) ja siihen perään uudemman Delbert Mann'in ohjaaman version.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En usko, että sitä kolutaan loppuun käytännössä koskaan, ja vaikka aiheet loppuisivatkin, voi aina tehdä uusintafilmatisoinnin.
No, totta, tuskin aihetta voidaan kaluta loppuun täysin. Tulkintoja ja keskipisteitä voidaan vaihdella, hiukan painottuen mikä mihinkin.

Pitänee noihin muutamiin Ensimmäistä Maailmansotaa käsitteleviin elokuviin tutustua kun tilaisuus tulee. Totta kai WWII-aiheiset elokuvatkin kiehtoo, vaikka en nyt sotaelokuvia suoranaisesti ahmi ja etsi, mutta aina tilaisuuden tullen katselen kuitenkin. Tykkään tosin ehkä enemmän henkilökuvauksista, kuin suoranaisista melskeistä. Hyvinä esimerkkeinä mainittakoot vaikka Perikato ja Valkyrie, jotka molemmat toimivat erittäin hyvin ja olivat juuri tuollaisia aika henkilöihin keskittyviä elokuvia.
 

HemmoP

Jäsen
Mitään aiheita tuskin kalutaan koskaan loppuun koska onneksi aina loppujen lopuksi löytyy henkilöitä ja teameja jotka onnistuvat siirtämään yhden mestariteoksen johonkin muuhun yhteyteen ja luomaan jotain uutta.

Esimerkkinä menköön vaikka Joseph Conradin Pimeyden sydän ( Heart of darkness ). Huikea kirjaklassikko Belgian julmasta kolonialismista jonka juonen ja asiayhteyden Francis Ford Coppola ja John Milius siirsivät Vietnamin sotaa arvostelevan elokuvan Ilmestyskirja.Nyt (Apocalypse.Now) juoneksi !

Kirjan pohjalta on tehty myös kirjalle uskollinen vähäeleinen tv-elokuva jonka pääosassa on Tim Roth http://www.imdb.com/title/tt0110002/ . Suosittelen katsomaan kun sattuu kohdalle.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Lisätään WWII-listaan muutama täällä vielä mainitsematon elokuva, jotka kannattaa vilkaista jos aihe elokuvallisessa mielessä kiinnostaa:

Kelly's Heroes
Clint Eastwood ja Donald "Kieferin faija" Sutherland varastavat show'n ihan kelvollisessa ja hieman erilaisessa sotaelokuvassa. Vaiheittain jopa härskin propagandistinen, mutta fiksulla kriittisyydellä leffasta saa suht harmitonta ajanvietettä iltojen ratoksi.

Grave of the Fireflies
Kyseistä elokuvaa on täällä aikaisemminkin hehkutettu omasta ja muiden toimesta, mutta jokainen suitsutus on ansaittua. Tulikärpästen hauta on aivan alltime-listani kärkipäässä. Huikean koskettava tarina toisen maailmansodan järkyttävyydestä juuri siviilien näkökulmasta kaikessa sentimentaalisuudessaan.

Der Untergang (Perikato)

Häkellyttävän voimakas kuvaus Adolf Hitlerin ja hänen lähipiirinsä viimeisistä hetkistä toisen maailmansodan loppuhetkillä. Pääosan esittäjän Bruno Ganzin tulkinta heiveröisestä Kolmannen valtakunnan johtajasta on suorastaan itkettävän loistava.

Patton
Oscareitakin kunnioitettavat seitsemän kappaletta kerännyt sotaelokuva kertoo panssarikenraali George S. Pattonista Afrikan mantereen taisteluissa. Teknisesti erittäin tyylikäs. Myös historiallisesti erittäin antoisa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Täällähän puhutaan WWII-elokuvista, eikä vielä kukaan ole maininnut loistavaa Yksi Silta Liikaa (A Bridge Too Far [1977]). Mun mielestä ihan huippuja tuon ajan sotaelokuvista. Näyttelijälistahan on aivan uskomattoman kova, Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Gene Hackman, Anthony Hopkins ja Robert Redford muiden muassa. Aivan loistava elokuva joka kertoo Operaation Marker-Gardenista, jonka tarkoitus oli vallata tärkeät sillat Alankomaiden alueella. Operaatiota pidetään yleisesti suurimpana liittoutuneiden epäonnistumisena, jossa kuoli enemmän liittoutuneiden sotilaita kuin Normandian maihinnousussa. Melkein kolme tuntiahan tuon parissa vierähtää, mutta ainakin mulla meni aika nopeasti, sen verran hyvästä pätkästä on kyse.
 

HemmoP

Jäsen
Lisään vielä muutaman mielenkiintoisen WWII pätkän edellä olevien lisäksi

Desert rats http://www.imdb.com/title/tt0045679/
Hyvä Pohjois-Afrikkaan sijoittuva pätkä

Dambusters - patojen pommitusta Lancastereilla. Joku avaruusleffa oli kuulemma kopioinut (ensimmäisen osansa) lopun tästä elokuvasta...

Sink the Bismarck! - ihan ok pätkä jossa mukana aitoa materiaalia

Twelve O'Clock High - aitoa kuvaa, myös Luftwaffen kuvaamana

Memphis Belle - B17 arkea Saksan päällä

Hieman erilaisia sota-ajan kuvauksia

Primo - monologi tyyppinen näytelmä keskitysleirin arjesta.

Pianisti - ghettoelämän kuvaus

Mother Night - niin, Kurt Vonnegutin kirjasta tehty elokuva...

Enigma - osittain rakkausliirumlaarumia, mutta tapahtumaympäristönä Bletchley Park jossa oli sodan aikainen englantilaisten koodinpurkuosasto tietokoneineen (Mick Jagger lainasi elokuvaa varten omaa Enigma-laitettaan, leffan tuottaja kun oli...)

Catch22 - Joseph Hellerin kirjan mukaan, Italiaa ja Mitchellejä

noh, myöhemmin lisää....
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Niin tätähän kutsutaan elokuvaviihteeksi, jota massat käyvät katsomassa. Tekeekö se sitten elokuvasta paskan?

Tästähän on tässä ketjussa väännetty sivutolkulla.

PH:n kaltainen erikoistehostetykitys on minunkin mielestäni paska, koska historiallisia tapahtumia ei kuvata kovinkaan tarkasti, vaan niitä ainoastaan käytetään paperiakin ohuemman käsiksen pohjana. Lisäbonuksena täysin epäuskottava kolmiodraama, jonka poistamisella leffa olisi kertaluokkaa parempi + Usa hyvä, Japani paha asetelma tähtilipun heilutuksineen.

Tästä muistuu mieleen kaksi periaatteessa hyvää Spielpergin WWII leffaa, eli Saving Private Ryan ja Schindler's List. Näissä on monia hyviä elementtejä, mutta täysin perseestä olevat loput pilaavat molemmat. Miksi kaikki pitää noissa leffojen lopuissa selittää SUURILLA tikkukirjaimilla sille syvän etelän punanikaisimmallekin katsojalle ja aiheuttaa myötähäpeän tunne niille, joille vähempikin allevivaaminen riittää? Kai se on sitten sitä leffabusinessta.

Minun mielestäni esim. Pitkät Kihlajaiset on hyvä esimerkki onnistuneesta sodan ja draaman/useammankin rakkaustarinan yhdistelmästä. Tuo leffahan on siis käytänössä Amelie vs. WWI. Itse pidän kovastikin, vaikka leffan joutuu katsomaan vähintään kaksi kertaa, että kaikki kiemurat tajuaa.

Elokuvat ovat osaltaan viihdettä, mutta osa katsojista haluaa myös ajatella, että leffat ovat taidetta ja haluavat myös näitä elementtejä elokuviin.

Joku kirjoitti aikaisemmin, että ei jaksa katsoa elokuvia, jotka ovat pelkkää kärsimystä ja selviytymistaistelua alusta loppuun, koska viihde puuttuu. Hyvä näkemys ja olen varma, ettei tuo kirjoittaja ole ainoa joka näin ajattelee. Harva katsoja nykyään vaatii elokuvalta noita taiteellisia ansioita. Minusta se on sama kuin taitoluistelussa jätettäisiin ne taiteelliset pisteet antamatta kokonaan ja keskityttäisiin vain tekniikkaan.

Tällä hetkellä on katselussa Peter Sellersin viimeiseksi jäänyt leffa Being There. Täytyy vain ihastella miten loistava näyttelijä Sellers on. Kannattaa katsoa tämä loistava komedia, jos sattuu kohdalle. Loistavaa yhteiskunnallista satiiria.
 
Viimeksi muokattu:

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edellisiin viesteihin liittyen, kysyn asiaa täältä, kun asiani aina jää noteeraamatta tuolla DVD-ketjuissa. Eli tietääkö kukaan, jos noita Sotakoira-bokseja saa enää mistään? Niitä julkaistiin muistaakseni kolme ja löytyy sotapätkiä laidasta laitaan.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Lisään vielä muutaman mielenkiintoisen WWII pätkän edellä olevien lisäksi
Pianisti - ghettoelämän kuvaus

Jätin tarkoituksella listauksestani kaikki holokaustiin liittyvät elokuvat pois. Niitäkin kun on tehty jo niin monta, että muodostavat melkeinpä oman genrensä.

Pianistista kannattaa ehdottomasti lukea kirja, johon elokuva perustuu. Se on vielä vaikuttavampi ja tietyt leffaversiossa vähälle huomiolle jätetyt kohdat korostuvat ja avautuvat paremmin kirjan kautta.

Schindler's List
The Boy in the Striped Pyjamas
Defiance

Tuossa pari listattuna näin alkuun. Laadullisesti näissäkin on paljon vaihtelua. Pianisti ja Schindlerin lista ovat tietenkin genren kärkipäätä joskin kumpainenkin lievästi yliarvostettuja ihan yleisesti ottaen. Holokaustista kertovia leffoja leimaa kaikkia enemmän tai vähemmän ylilyöty sentimentaalisuus ja mustavalkoistaminen. Schindlerin lista ehkä räikein esimerkki, vaikka se toki tavallaan erittäin vaikuttava teos onkin.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Edellisiin viesteihin liittyen, kysyn asiaa täältä, kun asiani aina jää noteeraamatta tuolla DVD-ketjuissa. Eli tietääkö kukaan, jos noita Sotakoira-bokseja saa enää mistään? Niitä julkaistiin muistaakseni kolme ja löytyy sotapätkiä laidasta laitaan.

Tuolta löytyy ainakin yksi kappale.

CDON on muutenkin leffaystävälle mieluinen paikka, usein löytyy alennuspaketteja ja vähän harvinaisempiakin elokuvia. Onhan netissä muutama muukin pätevä paikka, mutta itse pidän kyseisestä mestasta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
CDON on muutenkin leffaystävälle mieluinen paikka, usein löytyy alennuspaketteja ja vähän harvinaisempiakin elokuvia. Onhan netissä muutama muukin pätevä paikka, mutta itse pidän kyseisestä mestasta.

Kannattaa tutustua Play.comiin. Runsaampi valikoima, ennemmän harvinaisuuksia, halvempi... Itse asiassa olen löytänyt sieltä yleensä kaikki mitä olen etsinytkin. Tietenkin jos Suomi-tekstit ovat välttämättömyys, niin silloin CDON voi olla parempi, tai ainakin helpompi vaihtoehto.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tietenkin jos Suomi-tekstit ovat välttämättömyys, niin silloin CDON voi olla parempi, tai ainakin helpompi vaihtoehto.
Kyllä Play:sta saa myös elokuvia ja sarjoja, missä on suomeksi tekstitys. Se kannattaa vaan tuotteen tiedoista tarkastaa, on yleensä merkittynä. Ei tosiaan lähellekään kaikissa, mutta osassa DVD:ita kuitenkin löytyy.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Kyllä Play:sta saa myös elokuvia ja sarjoja, missä on suomeksi tekstitys. Se kannattaa vaan tuotteen tiedoista tarkastaa, on yleensä merkittynä. Ei tosiaan lähellekään kaikissa, mutta osassa DVD:ita kuitenkin löytyy.

Näinhän se on ja siksi sanoinkin, että CDON on ainakin helpompi vaihtoehto, koska ne Suomi-tekstit löytyvät lähes joka leffasta. Kerran tosin onnistuin sieltä tilaamaan jonkun korealaisen elokuvan, jossa ei ollut kuin ruotsinkieliset tekstit. Vitutti.
 
Tulipas käytyä katsomassa täälläkin soimattu ja kehuttu Avatar. 3D oli näytös ja kyllä täytyy tunnustaa olleeni mielissäni rahallisesta uhrauksesta. Elokuva oli hyvä ja uskallan suositella sitä muillekin. En kuitenkaan periaatteen katsojille tai realismin tavoittelijoille.

Visuaalisesti se oli luonnollisesti oikein nautinnollinen. Uusi maailma uusin kujein oli myös oikein virkistävä, joskin aina itselleni vähän kalskahtaa nuo alien-eläimet, jotka ovat monesti niin monimutkaisia ettei mikään evoluutio niitä saisi tehtyä. Joten varmaan oli sitten älykkään suunnittelun heiniä. Pidin suurimmasta osasta elokuvan hahmoista, joskin muutama olisi saanut olla pienin vivahtein erilaisia, tosin minun määräämilläni ehdoilla :)

Juonta aina haukutaan, mutta jos nyt joku tykkää (minä pidän) pelastakaa sotamies ryanista, niin kyllähän tuossa on juonta ihan riittävästi.

Sääli kuitenkin, että pahat voitti.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
CDON on muutenkin leffaystävälle mieluinen paikka, usein löytyy alennuspaketteja ja vähän harvinaisempiakin elokuvia. Onhan netissä muutama muukin pätevä paikka, mutta itse pidän kyseisestä mestasta.

Käytin ennen cdonia paljonkin, mutta totesin discshopin olevan parempi bonus-järjestelmänsä sekä kanta-asiakasystävällisyydensä vuoksi. Jos paljon ostaa niin kyllähän siitä etuja pitää saada.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Lähestyn teitä arvon leffakerholaiset nöyrillä mielin ja suurella kunnioituksella, sillä omat tietoni elokuvamaailmasta ovat kovin pinnalliset.

Sitten mielistelyn jälkeen asiaan.

Sain tuossa idean ostaa osana syntymäpäivälahjaa tyttöystävälleni kunnon Brad Pitt -maratonin. Oon sen verran kauan saanut kuunnella juttua kyseisen herran ihanuudesta, että saakoon nyt sitä mitä tilaa.

Katselinkin juuri tuossa viime sivulta teidän juttujanne näistä nettiostospaikoista, ja ilmeisesti cdon.com niiden perusteella nousi ykköseksi. Wikipedian ja cdonin haun perusteella sainkin koottua mukavan listan Pittin elokuvista, DVD-hintojen ollessa sellaista 10 euron molemmin puolin kappaleelta.

Nyt varmistelisinkin, että onko cdon.com paras paikka tuollaisen isohkon kertaostoksen tekoon? Minkäslaisia ovat postituskulut? Suomenkielinen tekstitys on kyllä tärkeää, joten tuo play.com ei siis taida tulla kyseeseen...

Ja vielä viimeisenä varmistuksena: ei kai maailmaa vain ole rangaistu jollain Brad Pitt -keräilycollectionilla, koska sellainenhan sopisi tarkoituksiini kuin nenä päähän...?
 
Viimeksi muokattu:

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt varmistelisinkin, että onko cdon.com paras paikka tuollaisen isohkon kertaostoksen tekoon? Minkäslaisia ovat postituskulut? Suomenkielinen tekstitys on kyllä tärkeää, joten tuo play.com ei siis taida tulla kyseeseen...

2.95 on postituskulut, välillä ei ole lainkaan. Cdon on varsin kätevä esimerkiksi isompien ostosten kanssa, eli maksuajankohdan saa sovittua itselleen passeliksi. (Joululahjadvdt makselen helmikuussa vasta pois)

En tiedä tosiaan onko paras paikka, mutta hyvin kätevä ja teksitykset kyllä löytyvät. Välillä leffojen kannet ovat Ruotsin kielellä, älä hämäänny siitä.

Tuskin on tuollaista keräilyboksia olemassa. Jonkinlaisia pienempiä paketteja saattaa löytyä toki, tuplalevyjen ja esimerkiksi elokuvasarjojen muodossa. Sopiiko kysyä mitkä leffat nappasit mukaan?[/QUOTE]
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kannattaa tutustua Play.comiin. Runsaampi valikoima, ennemmän harvinaisuuksia, halvempi... Itse asiassa olen löytänyt sieltä yleensä kaikki mitä olen etsinytkin. Tietenkin jos Suomi-tekstit ovat välttämättömyys, niin silloin CDON voi olla parempi, tai ainakin helpompi vaihtoehto.

Tekstit eivät ole tärkeät, joten pitänee tutustua puljuun tässä joskus. Nyt on LOST-maraton alkamassa ennen kutoskauden alkua, sitten onkin aina viikot yhtä odotellua joten voisin kuvitella, että leffoja tulee tilailtua.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
2.95 on postituskulut, välillä ei ole lainkaan.

2,95 per lähetys vai 2,95 per dvd?

Tuskin on tuollaista keräilyboksia olemassa. Jonkinlaisia pienempiä paketteja saattaa löytyä toki, tuplalevyjen ja esimerkiksi elokuvasarjojen muodossa. Sopiiko kysyä mitkä leffat nappasit mukaan?

Juu niin ajattelinkin että tuskin on. Kiitokset myös muista kommenteistasi.

Leffalista hakee kyllä vielä lopullista muotoaan, kerrankin olen ajoissa matkassa joten sikäli vielä on aikaa miettiä. Siltäkin saralta kyllä ehdotuksia otetaan vastaan. Katselin että noista nyt voisi napsia ainakin tuon ilmeisen läpimurron thelman&louisen, troijan, jesse jamesin salamurhan, babelin, benjamin buttonin, sevenin, 12 apinaa ja sitä rataa... kunniattomat paskiaiset oltiin juuri katsomassa elokuvissa, joten sitä nyt tuskin tuohon tarvitsee pistää, ja oceanit ainakin jo löytyy...

Niin ja sitten vielä kysymys noista CDON.comin tilapäisistä leffojen loppumisista. Jotain fight clubeja ja true romanceja ei vissiin ollut varastossa tai jotain, onko kokemuksia tästä? Onko luultavasti vielä kuukaudenkaan kuluttua, koska miksi näin vanhoja enää lisää tulisi myyntiin? Tarkoittaako siis vanhojen leffojen kohdalla toi "seuraa tilannetta" sitä, että etsi leffas jostain muualta?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
2,95 per lähetys vai 2,95 per dvd?

2,95 per lähetys nuo taitavat olla riippumatta tilattavien tuotteiden määristä.

Onko luultavasti vielä kuukaudenkaan kuluttua, koska miksi näin vanhoja enää lisää tulisi myyntiin? Tarkoittaako siis vanhojen leffojen kohdalla toi "seuraa tilannetta" sitä, että etsi leffas jostain muualta?

Se vähän riippuu. Joskus voi olla, että ei ilmesty ollenkaan. Itse olen kyllä tällaisissa tapauksissa tilannut leffani jostain muualta. Kannattaa tsekkailla eri verkkokauppoja läpi. CDON ei tosiaankaan ole ainoa hyvä leffoja myyvä yritys.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
2,95 per lähetys vai 2,95 per dvd?

Per lähetys.

Leffalista hakee kyllä vielä lopullista muotoaan, kerrankin olen ajoissa matkassa joten sikäli vielä on aikaa miettiä. Siltäkin saralta kyllä ehdotuksia otetaan vastaan. Katselin että noista nyt voisi napsia ainakin tuon ilmeisen läpimurron thelman&louisen, troijan, jesse jamesin salamurhan, babelin, benjamin buttonin, sevenin, 12 apinaa ja sitä rataa... kunniattomat paskiaiset oltiin juuri katsomassa elokuvissa, joten sitä nyt tuskin tuohon tarvitsee pistää, ja oceanit ainakin jo löytyy...

http://cdon.fi/elokuvat/meet_joe_black-335576
http://cdon.fi/elokuvat/interview_with_the_vampire-89007
http://cdon.fi/elokuvat/burn_after_reading-4052858

Tuossa muutamia takuuvarmoja leffoja, eikä hintaakaan ole liiaksi asti.

Nuo toimitusajat leffoihin joita ei ole nyt varastossa vaihtelevat niin paljon, että siitä on turha mitään aikajaksoa sanoa. Voi mennä viikko, voi mennä useampi.

Edit.

-Kantor- ylempänä asiaa jo selvittikin. Ei tosiaan ole ainoa hyvä verkkokauppa kyseessä. Itse esim. keräilytapauksissa (kaikki Nicole Kidmanit hakusessa) tilailen mahd. paljon netistä, ja tunnetumpia elokuvia (tässä tapauksessa Fight Club) löytyy varmasti sopuhintaan jo ihan lähianttilastakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös