Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 689 734
  • 3 212
Olisi mukava nähdä kun Jarkko edes joskus vastaa puhelimeen kun joku soittaa.

Kieltämättä tämän puuttuminen vähän harmittaa. Muutenhan paluu liigaan on mennyt aika lähelle täydellisesti. Luotto oli kova mutta en silti olisi uskonut että saa porukan ihan näin sekaisin ja vollottamaan.

Tosiaan huvitti tuon lehtijutun nostaminen esiin. Ruutu menee kyselemään tuomarilta jäähyn perään; "kyl sä tiiät se imagen juttu ja silleen, kyl nyt tuli uloslähtö".
 

Hokiexpert

Jäsen
Suosikkijoukkue
PalU, JYP
Ruutu yrittää purra.

Kattokaas tuo nelosen SM-liiga - Illan erikoinen I - 24.2.2012 | Nelonenpro.fi tarkkaan.

Ajassa 0,27 Ruutu yrittää purra Lahtea käteen kun on alakynnessä, aika naurettava kaveri.

Tuosta kyykkimisestä veikkaan, että napsahtaa vielä Ruutua omaan nilkkaan. Kaveri kyykkinyt taklaustilanteissa sen verran monta kertaa, että joku vielä antaa Jarkon maistaa omaa lääkettään kun menee jotain taklaamaan. Toivoisin kyllä että Ruutu lopettaisi kyykkimistouhun ennenkuin napsahtaa joltain luita tai nikamia poikki.

Erään entisen sm-liigapelaajan sanoin, sitä saa mitä tilaa!
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heitetänä tähän, kun hukkuu tuonne vanhaan otteluketjuun; pohdintaa herrasta Jarkko Ruutu:

Mikähän Ruudulla on, kun Jyväskylässä tuppaa nuo pelleilyt menemään yli? Olisiko tekemistä sillä, että JYPin joukkueessa Jarkko on otettu silmätikuksi, ja häntä taklataan todella paljon läpi koko pelin. Ensimmäisen kerranhan Lahti kävi kolaamassa Ruudun katolleen muistaakseni ensimmäisessä vaihdossa.

Mutta tilanne, joka varmasti suututti JYPiläiset oli, kun Pihlman ajoi kovaa pommia laidassa kiinni olevaa Ruutua päin, ja tämää painuu kyykkyyn. Pihlman lentää itse laitaan pää edellä. (Tätä tilannetta ei näkynyt ainakaan tuossa JIM -kanavalta tulleessa koosteessa, kun siitä oli eka erästä leikattu 6 min pois.) En tiedä sitten näkyikö suorassa lähetyksessä.

Ruudun oma peli menee ihan sekaisin, kun kovia taklauksia tulee koko ajan. Eräässäkin vaihdossa Jääskeläinen ajaa 2 pommia perille Ruutuun, joista toisessa Jarkko heittää kiekon suoraan JYPin pelaajalle keskelle maalintekosektoria ennen pommia.

Harmi, että Ruutu lensi pihalle. Jokereiden peli oli ihan sekaisin (aivan kuten viime Jyväskylän vierailulla), niin kauan, kun Jarkko oli kentällä.

Ruutu on todella hyvä hämmentämään peliä, mutta kumman helposti kovilla taklauksilla saadaan taas Ruudun peli sekaisin, ja samalla koko Jokeripakan.

Tuomarit tottakai heittävät Ruudun pihalle, jos yhtään aihetta tulee. Varmasti kynnys pihalle heittämiseen Jarkon kohdalla on todella matala, koska ei tarvitse sitten kaitsea yhtä ylivilkasta lasta koko peliä.

Joku Narrifani voisi vahvistaa, onko huomioni vain oma, vai onko tällä jotain totuuspohjaa. Nakutteleeko Ruutu nuo pisteensä niissä peleissä, joissa pelin fyysinen taso ei päätä huimaa, tai Ruutua ei uskalleta taklata?
 

Sambody

Jäsen
Joku Narrifani voisi vahvistaa, onko huomioni vain oma, vai onko tällä jotain totuuspohjaa. Nakutteleeko Ruutu nuo pisteensä niissä peleissä, joissa pelin fyysinen taso ei päätä huimaa, tai Ruutua ei uskalleta taklata?

En kyllä osaa tästä sanoa juuta enkä jaata, mutta tässä on Ruudun pisteet tältä kaudelta jaoteltuna joukkueittain:

Tappara: 4peliä 2+4 +6
Ilves: 3peliä 3+1 +/-0
TPS: 3peliä 3+1 +1
HPK: 4peliä 1+2 +3
Pelicans: 6peliä 0+3 -1
HIFK: 5peliä 1+1 +/-0
Saipa: 4peliä 2+0 +1
Kalpa: 5peliä 0+2 +/-0
Blues: 4peliä 0+2 +1
JYP: 4peliä 0+1 -1
Ässät: 3peliä 1+0 -1
Lukko: 3 peliä 0+0 -1
Kärpät: 3 peliä 0+0 +/-0
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Mikähän Ruudulla on, kun Jyväskylässä tuppaa nuo pelleilyt menemään yli? Olisiko tekemistä sillä, että JYPin joukkueessa Jarkko on otettu silmätikuksi, ja häntä taklataan todella paljon läpi koko pelin.

Itse aloin miettiä eilen Joukkueita, joiden peleissä Jarkko on erityisen silmätikuksi joutunut. Mieleen tuli Kalpa, Pelicans, Hifk ja JYP. Kaikki Jokereiden kanssa mestaruudesta taistelevia jengejä. Toki vähän on muuallakin ollut ohjelmaa, mutta ainakin itselle on jäänyt kohtaamiset näiden jengien kanssa mieleen Rudin osalta. Ettei Ruutu vain hakisi asetelmia ja hämmentäisi tarkoituksella nimenomaan todennäköisiä pleijjarivastustajia vastaan? Mitäs muut ovat tällaisesta teoriasta mieltä?
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Ajassa 0,27 Ruutu yrittää purra Lahtea käteen kun on alakynnessä, aika naurettava kaveri.

Aika fakiiri olet kun tuosta saat puremisyrityksen. Nyt valoja päälle. Jos kaverilla on suu auki, ei se tarkoita että on iskemässä hampaansa toisen käteen.
 

Sambody

Jäsen
Yksittäisistä tapauksista viis, J. Ruutu on SM-liigan Derek Chisora. Kiistatta kyvykäs lajinsa ammattilainen, jonka moraalikäsitys on valitettavan puutteellinen, jokseenkin lapsen tasoinen. Kunnioitus lajia kohtaan puuttuu.

Muuten hyvä, mutta Chisora vetää show'tansa poikkeuksetta kehän ulkopuolella ja hyytyy harmaaseen massaan itse kehässä. Ruutu taas vetää show'nsa kaukalossa ja hyytyy harmaaseen massaan kaukalon ulkopuolella. Siinä on minun mielestäni vissi ero.
 

JesterJr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, ManU
Jatkoajan maanantaijäillä on mielestäny pistetty hyvin pakettiin Ruudun taklaus. Linkki
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Joo todella hienosti siinä puhutaan itsensä pussiin...
"Miika Lahti loukkaantui tilanteessa, joten osuma oli kova, mutta yli kahden minuutin rangaistus on liioittelua vaikka Ruutu syyllistyikin varomattomaan pelaamiseen."

Ja mitä sanookaan sääntökirja? (E: juu tuomittiin laitataklauksena, oikeasti selästä taklaaminen)

523 - Selästä taklaaminen
a) Pelaajalle, joka syöksyy, hyppää, ryntää tai töytäisee millä tavalla tahansa vastustajaa takaapäin, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
---eri rangaistusvaihtoehdot---
b)Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa selästä taklaamisen seurauksena, tuomitaan:
Ottelurangaistus


Onko tuossa sitten jotakin epäselvää? Mutta onhan narrifanien taas päästävä itkemään, vaikka tarkalleen sääntöjä tulkiten tuomarithan antoivat liian löyhän rangaistuksen, sillä taisi sieltä vain prk napsahtaa. Mutta ei siinä mitään, mitä Itku-Erkka edellä, sitä fanit perässä.

Voisin ihan piruuttani alkaa mellakoimaan, että median esillenostama "kohdellaanko Hjalliksen pikku Jarkkoa epäreilusti" on vaikuttanut tuomareiden kykyyn tuomita hänelle sääntökirjan mukaiset rangaistukset. Lahti siinä loukkaantui, joten ottelurangaistus tuosta töytäisystä tulisi antaa. Mutta siellä se balleriina Lukko-pelissä sukelteli, Jumalauta!
 
Viimeksi muokattu:

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Lahti loukkaantui tilanteessa, mutta mitenhän tuomarit tämän totesivat kun mies kuitenkin yritti jatkaa pelaamista ennen kuin alkoi ilmeisesti tuntea itsensä huonovointisesti ja poistui pelistä. Kannattaa ehkä jättää provoilut sikseen, jollei ole perhtenyt tilanteeseen tuon enempää.
 

Sambody

Jäsen
Lahti siinä loukkaantui, joten ottelurangaistus tuosta töytäisystä tulisi antaa.

Mistä ne tuomarit sen kristallipallon löysivät? Lahti taisi ehtiä pelaamaan vaihdon tai pari vielä ennen oireiden tuloa. Näkivätkö tuomarit kristallipallosta, että Lahti loukkaantui? Onko tuo säännöissä myös, että tuomarit voivat heittää pihalle, jos heillä on sellainen kutina munissaan, että taklatulle saattaa tulla päänsärky myöhemmin päivällä?
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Mutta mitä epäselvää tossa on, taklaus selkään ja terät nousee jäästä. Kyllä mun mielestä tollaisesta ulos on syytäkin lentää, kuitenki Lahden numerot kokoajan Rudin silmissä.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
......
Ja mitä sanookaan sääntökirja? (E: juu tuomittiin laitataklauksena, oikeasti selästä taklaaminen)

523 - Selästä taklaaminen ......

No se kirja sanoo muun muassa seuraavaa:

- 1. Selästä taklaus on tilanne, jossa taklattava pelaaja ei ole tietoinen uhkaavasta taklauksesta, ja täten ei voi suojata itseään, ja lisäksi kosketus tapahtuu hänen vartalonsa selkäpuolelta.
- 2. Kuitenkin, jos pelaaja tarkoituksellisesti kääntää vartalonsa synnyttääkseen kontaktin, ei tilannetta luokitella "selästä taklaamiseksi".

Lähde: Jääkiekon virallinen sääntökirja 2010-2014
Lihavointi oma.

Eipä sillä. Väliäkö tuolla. Ruudun saamaa rangaistusta enemmän ihmetyttää miksei Pesonen saanut yhtä kovaa rangaistusta, mutta näitä nyt on jauhettu jo liikaakin. Kunhan vain vastasin kun jätit oleellista tietoa lainaamatta sääntökirjasta.
 

SjV

Jäsen
Itse asiassa tilanteessa rikontun pelaajan _ei_ tarvitse edes loukkaantua ja silti esim. ryntäyksestä/selästä taklaamalla/laitataklauksesta voidaan tuomita, maksimissaa OR (Liigasssa 5+prk), sitten jos pelaaja loukkaantuu tilanteessa ei ole 2min rangaistusta mahdollista tuomita. Eli tässäkään tilanteessa kristallipalloa ei tarvittu, se mikä ero sitten on 2min ja 5min+prk tilanteella, ilman loukkaantumista, on sitä kuuluisaa tuomarin harkintaa, josta voidaan olla montaa mieltä riippuen tilanteesta.
Voihan olla että nyt tässä esimerkin omaisessa tilanteessa pelaajaa oli jo aiemmin huomautettu tuomareiden toimesta pelityylistä (lähde taitaa olla vain Jyrki Aho lehdistötilaisuudessa), niin tuomareiden harkinta kovennetun rangaistuksen muodossa oli "helpompi".
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jatkoajan toimittajalla on ihan keskustelupalstamainen sääntötuntemus. Samassa lauseessa saa mainittua loukkaantumisen ja maksimissaan kahden minuutin rangaistuksen.
 

EDDIE C

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi (sympatiat Ruotsille)
Samaa mieltä yllä kirjoittavien kanssa. Jos kiekollinen pelaaja ehtii kääntää selkänsä vastustajaa kohti on taklaaminen ehdottomasti tuomittava teko. Selän kääntänyt pelaaja on jätettävä rauhaan kunnes on päästy uudelleen kasvotusten hänen kanssaan. pelikieltoa vaan ja reilusti.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voihan olla että nyt tässä esimerkin omaisessa tilanteessa pelaajaa oli jo aiemmin huomautettu tuomareiden toimesta pelityylistä (lähde taitaa olla vain Jyrki Aho lehdistötilaisuudessa), niin tuomareiden harkinta kovennetun rangaistuksen muodossa oli "helpompi".

Ruutua on voitu varoittaa, mutta mistä Ruutua on varoitettu? Ei noita vastaavanlaisia taklauksia ainakaan ole ollut ja eihän jollain huuteluilla tai pikku paineilla voi olla koventavaa vaikutusta taklaustilanteissa.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Eipä sillä. Väliäkö tuolla. Ruudun saamaa rangaistusta enemmän ihmetyttää miksei Pesonen saanut yhtä kovaa rangaistusta, mutta näitä nyt on jauhettu jo liikaakin. Kunhan vain vastasin kun jätit oleellista tietoa lainaamatta sääntökirjasta.

Vai niin, itse bongasin tuon säännön vaan nopiaan finhockeyn sivuilta. Ja lainauksen kanssa nyt oli tarkoitus osoittaa tämä sm-liigan mahtava sääntö "loukkaantuminen -> ulosajo", jonka nyt kai kaikki vähänkään lätkää seuraavat tietävät. Mutta joo, onhan nuo tilanteet aina monitulkinnallisia ja voin sanoa ettei itseä kovin moni muu asia vituta niin paljoa kuin selästä/laitataklauksen kalastelu - mutta nykymallilla tuollaiset taklaukset on kiellettyjä, ja oli tuo yksi rumimmista vähään aikaan (ei paljoa kiinnostanut, että kääntyykö kylki edellä vai ei).

Vittumaiselle linjalle lähdettiin sen takia, ettei nyt jumaliste jaksa 4 päivää tapahtuneen jälkeen vielä kattella kitinää runkosarjan ottelussa tulleesta PRKsta... Jos kyseessä olisi ollut vaikka teidän leiristä Mäki, olisiko täällä jokerifaneja edelleen kertomassa sitä liian suureksi rangaistukseksi? Näitä porukan jakavia penaltteja tulee joka viikko, mutta byt kun kyseessä oli Ruutu, on pakko alkaa vääntämään maineeesta ja oikeudenmukaisuudesta...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekkoa saa edelleen pelata laidan vieressä selkä kentälle päin. Ruutu näki pitkään ainoastaan Lahden selän edessään ja olisi halutessaan pystynyt tekemään muitakin ratkaisuja, kuin selkään taklauksen. Mikäli se olisi vaatinut taklaamatta jättämisen, niin silloin se olisi ollut sääntöjen mukainen ratkaisu. Tässä kohtaa ei toimi taklattavan vastuu -argumentti.

Ja Ruutu ei muuten kompastu Lahden mailaan vaan hyppää kädet levällään valmiiksi plekseihin juuri ennen Pesosen taklausta. Mikäli hän olisi kompastunut, hänen liikkeensä olisi jatkunut eteenpäin eli hän olisi kaatunut laidan suuntaisesti ja Pesosen taklaus olisi mennyt ohi. Nyt hän kaatui sivuttain päin laitaa juuri ennen Pesosen taklausta, eikä eteenpäin.

Rangaistukset menivät sääntökirjan mukaan, mikäli Lahti todettiin loukkaantuneeksi tuossa tilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos kiekollinen pelaaja ehtii kääntää selkänsä vastustajaa kohti on taklaaminen ehdottomasti tuomittava teko. Selän kääntänyt pelaaja on jätettävä rauhaan kunnes on päästy uudelleen kasvotusten hänen kanssaan.
Näin tulee menetellä. Olisin kuitenkin sillä kannalla, että jos selän kääntänyt jää tarpeettoman pitkäksi aikaa hinkkaamaan laitaa vasten niin häntä voi/saa kevyesti kopauttaa hanskalla olkapääsuojiin ja pyytää kääntymään. Jos pelaaja ei suostu kääntymään tuomitaan ruuhka ja aloitetaan hautoneen pelaajan hyökkäysalueelta.

Rangaistukset on jaettu ja se niistä. Kun sitä Lahden tilannetta kaverien kanssa katseltiin niin kyllä jokaisella oli päällimmäisenä mielessä vain yksi kysymys, miten helvetissä Lahti uskalsi kääntää selän kun takuuvarmasti tiesi, että takana on vastustaja karvaamassa ? Kait liigapelaajat on sitten jo opetettu siihen, että jos selän käännän niin minua ei taklata. Tämä ei ole pitkän päälle mikään hyvä juttu.
 

SjV

Jäsen
Kun sitä Lahden tilannetta kaverien kanssa katseltiin niin kyllä jokaisella oli päällimmäisenä mielessä vain yksi kysymys, miten helvetissä Lahti uskalsi kääntää selän kun takuuvarmasti tiesi, että takana on vastustaja karvaamassa ? Kait liigapelaajat on sitten jo opetettu siihen, että jos selän käännän niin minua ei taklata. Tämä ei ole pitkän päälle mikään hyvä juttu.
Yleensä en kyllä jaksa jankata, mutta kysyn nyt vielä toisen kerran tässä ketjussa. Missä vaiheessa Lahti kääntää tilanteessa selän? Lahtihan luistelee kiekon perään oman maalin takaa, kohti kulmaa ja Ruutu samaa reittiä perässä. Takaperinkö Lahden olisi sinne kulmaan pitänyt mennä?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yleensä en kyllä jaksa jankata, mutta kysyn nyt vielä toisen kerran tässä ketjussa. Missä vaiheessa Lahti kääntää tilanteessa selän? Lahtihan luistelee kiekon perään/kiekon kanssa oman maalin takaa, kohti kulmaa ja Ruutu samaa reittiä perässä. Takaperinkö Lahden olisi sinne kulmaan pitänyt mennä?
"Kääntää" on tässä kieltämättä huono sana. Ehkä oikeampi olisi sanoa, että ei huomioi millään tavalla takana tulevaa karvaajaa vaan hakee kiekon laidasta selkä kentälle/karvaajaan. Ihan pienellä liikkeellä tuon kiekon olisi voinut hakea myös kylki kentälle päin ja näinhän suurimmassa osasta vastaavan tyyppisiä tapauksia toimitaan. Aika harvoin kukaan hakee kiekkoa laidasta kasvot ja rintamasuunta suoraan laitaa kohti / selkä pelin puolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös