Minä taas luulen, että itsemurhaan taipuvaiset kykenevät näkemään elämäksi kutsutun valheellisen näytelmän läpi. Kun ihminen pystyy luopumaan minäkeskeisyydestään, hänen elämältään katoaa arvo. Elämän arvo on juuri minäkeskeisyydessä.
Itsekkäät ihmiset eivät itseään tapa. Sen sijaan koko paskan sattumanvaraisuuden, epäoikeudenmukaisuuden ja näytelmällisyyden sisäistäneet ovat lähellä lähtöä. Elämän kaikki arvo on uskossa. Usko taas on inhimillisistä ilmentymistä itsekkäin. Se ei perustu mihinkään muuhun kuin henkilökohtaisesti luotuun tyydytyskuvitelmaan.
Ihmiset ovat aina luonnostaan jollain tavalla itsekkäitä ja minäkeskeisiä, tästä ei pääse eroon, mutta sen painoarvoa voi vähentää. Jos ihminen näkee että hänen elämän arvonsa on pelkästään minäkeskeisyydessä, niin hän on erittäin altis masentumisille ja muille asioille jotka mahdollisesti uhkaavat hänen egoaan.
Itsekkäät ihmiset nimenomaan ovat alttiimpia itsemurhille. Kaikista vähiten itsemurhia esiintyy sellaisissa ihmisryhmissä, joille yhteisöllisyys on keskeistä. Sitten on esimerkiksi sellaisia vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka ovat omistautuneet kokonaan muiden auttamiseen todella huonoissakin oloissa. Nämä ihmiset tietävät että elämä on sitä “paskaa”, mutta siitä huolimatta he pyyteettömästi jatkavat sitä oma tietään ja heillä on erittäin pieni taipumus itsemurhaan. Näillä ihmisillä ei edes “usko” ole välttämättä se motiivi, koska he monesti tietävät oman työnsä mahdottomuuden.