Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MustatKortit, 13.08.2014 klo 20.05.

 1. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Eilisen kyselytunnin perusteella mutuilisin, että asia ei ole ollut helppo Vasemmistolle, Vihreille eikä RKP:lle. Perustan näkemykseni kyseisten puolueiden edustajien ilmeisiin ja kehonkieleen. Myös Eva Biaudetin puheenvuoro meinasi herkistää ainakin puhujan itsensä. Myös kyseisten puolueiden edustajien/kannattajien kommentointi loppui kuin seinään verraten kannanottoihin esim. Petteri Orpon twiittiin. Hallitushan otti tässä asiassa mielestäni yllättäen opposition linjan.
   
  Cobol ja msg tykkäävät tästä.
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Voi olla väärä tulkinta, mutta ulkoministeri Haavisto lupasi, että jos lapset hakeutuvat Suomen konsulaattiin, sieltä järjestyy paluuta Suomeen. Noin muuten, kun osalla lapsia on ikää viitisen vuotta tai allekin, aika persumainen lupaus Haavistolta.

  Lainaus:
  Jälkikäteen katsottuna saattaisi olla juuri noin. Ohisalo esimerkiksi oli aivan järkyttyneen näköinen. Rinteen hallitus on voinut asemoida itsensä mahdollisimman tylyksi saadakseen työrauhan. Jos Halla-ahon hallitus toimisi vastaavasti, se saisi todennäköisesti vastaansa erittäin laajan joukon tiedostavaa sivistyneistöä, ay-liikkeen ja koko vasemmiston sekä vihreät. Nyt on hiljaista eilisen päätöksen jälkeen.
   
 3. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Halla-ahohan palaa heinäkuussa "täysipäiväisesti" kotimaan politiikkaan, niin tuo työrauhan ottaminen saattaa olla harkittu toimintatapa. Saadaan leikattua tilaa pois tiukimmalta kritiikiltä. Harmi, että eduskunnan kesätauko alkoi nyt, keslustelu aiheen ympärillä hajaantuu. Ehkä Suomi-Areenalla käydään jotain depattia aiheen ympärillä.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Noinhan se voisi mennä. Ja jos menisi, vihreiden ja vassarien ministerien selittelyä kannattajilleen olisi mukava kuunnella. Kaiketi mediakin jossain vaiheessa tarttuu kansalaisjärjestöjen ja oikeustieteilijöiden tuleviin näkemyksiin. Esimerkiksi Amnestylla on ihan tietojeni perusteella sija Anderssonin ja Haaviston sekä arvaan, myös Ohisalon poliittisessa ajattelussa. Amnestyn Suomen pomo totesi jo, että ainoa tapa välttää syyllistymästä kansainvälisen oikeuden rikkomiseen on tuoda sekä lapset että aikuiset takaisin al-Holin leiriltä Syyriasta Suomeen. Kyse ei ole siitä, että kansalaisjärjestöjen tulisi pyörittää hallitusta. Kyse on siitä, että vihreiden ja vassarien ajattelussa amnestymaiset globaalit ihmisoikeudet ovat vahvoilla.
   
  Joukka tykkää tästä.
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Varmasti näinkin, mutta uskoisin yhtä lailla jonkun verran kyseessä olevan myös vittumainen apina olkapäällä. Jotenkin tämä pitää viedä maaliin (en ikinä käyttäisi tuota sanaa) ja oikeastaan kovin hyviä vaihtoehtoja ei edes ole.

  Ihmisoikeuksien lisäksi tämä siis stressannee aivan muutenkin niin kuin monilla on deadlinejä töissä tai koulussa ja jotain pitäisi tehdä.

  Ja onko edes mitään varasuunnitelmaa, jos kurdit alkaa hermostua ja asetella jotain takarajoja. Tuskinpa on. Guantanamoa ei suljeta ennen kuin viimeinenkin vanki on kuollut, mutta tässä ei sellainen taida olla mitenkään vaihtoehto, kun se voisi tosiaan venyä vaikka ensi vuosisadalle.
   
 6. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Leireillä on tuhansia ISIS-lapsia ympäri maailman. Jos kerran lasten ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa, niin eikö sieltä pitäisi evakuoida kaikki lapset eikä vaan niitä, joiden vanhemmilla sattuu olemaan Suomen passi. Tietty nuo kaikki, lapset, naiset ja miehet, ovat joka tapauksessa jonkun riesa ja kallis sellainen. Irak on vissiin tehnyt jonkinlaisen tarjouksen rahasta, jolla "majoittavat" nämä pysyvästi.
   
 7. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 8. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Mitä kansainvälistä oikeutta tässä rikotaan - mikäli esim. lapset haetaan, mutta äitejä ei haeta al-Holin leiriltä? Mikäli näin on, niin sittenhän osa maista - esim. Britannia ei auta ketään - on jo rikkonut kansainvälistä oikeutta?
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minusta kukin maa päättää itse, miten menettelee. Oudoksuin lähinnä sitä, miten Rinteen hallituksen kiitosta saaneet ihmisoikeudet Suomen osalta toimivat:

  Hallitusohjelman ihmisoikeuskirjaukset saavat järjestöiltä kiitosta – ”Tässä ajassa on todella tärkeää, ettei kumarrella populistisille johtajille vaan korostetaan oikeusvaltion merkitystä” | maailma.net

  Nämä on asioita, joilla ei tulisi kansanrintaman leikkiä kuten vappusatasilla.

  Lainaus:
  Odottelinkin jo painetta kansalaisjärjestöjen suunnasta. Paluu arkeen tapahtuu tältäkin osin Rinteen hallituksessa nopeasti, kun sisäminiseri kertoo ettei päämiministerin lausunto ollut kuten pääministeri sen sanoi. Asia on sen verran vakava, että toivoisin hallituksen hankkivan vaikka viestintäapua. Haavistonkin kommentit eilen siitä, että lapsi voisi hakeutua konsulaattiin, ja apua löytyy, kuulostavat kuin lapset olisivat partioleirillä. Tai pikemminkin varhaissudenpentujen leirillä, jossa on mukana useampi täysorpo lapsi.

  Lainaus:
  En ainkaan minä tiedä, mitä kansainvälistä oikeutta Amnestyn johtaja tarkoitti. Saattoiko viitata kuitenkin YK:n lapsen oikeuksien julistukseen tai vastaavaan?
   
 10. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tilanne on todennäköisesti juuri tuo. Kurdit ovat ulkopuolella ja vaikuttavat siihen, että ketään ei lähde ulos. Isis on sisäpuolella, ja terrorisoi leirillä olevia. Myös Helsingin Sanomilta asiallinen tilanteen erittely:

  Kommentti: Rinteen hallitus joutui ensimmäiseen todelliseen testiinsä, jossa mitataan sen toimintakyky – Ongelma ei vain voisi olla yhtään vaikeampi

  Suomen hallituksen linja on sekava. Se, että ei vielä ole tehty mitään ja ei tehdä nyt mitään, ei voi olla noissa olosuhteissa vaihtoehto yhdellekään hallitukselle Euroopassa. Onneksi ei olekaan, vaan monet ovat tehneet paljon. USA ja Venäjä evakuointien osalta kenties vielä muita enemmän.

  Rinteen hallituksen toimettomuutta voi pitää todellisena virheenä tässä asiassa.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nyt tulee korjaus: hallitus ei ole toimeton, mutta käytännön ongelmat ovat merkittäviä. Esimerkiksi konsuliapua eivät voi saada alueella syntyneet, joita ei ole rekisteröity Suomen kansalaisiksi, ja joilla ei ole henkilötunnusta. He eivät konsulipalvelulain perusteella ole Suomen kansalaisia.

  Seurataan.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Miten tämä kerrottu rajanylitys menee, jos on Suomen kansalainen, mutta passi on hukassa. Miten siitä Venäjän rajan yli käytännössä pääsee ilman passia. Kävin viime kisoissa pari eri kertaa Venäjällä ja kyllä se passin vaati päästä pois sieltä maasta.

  Ilmankin olisi kaiketi päässyt, mutta miten. Tokihan 2015 -kriisin aikaan sieltä vain rynnättiin sisään vaan jotenkin asiallisesti.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vastaus leiriin ja ketjun aiheeseen liittyen: konsuliapua Suomen edustustossa voivat saada Suomen kansalaiset eli ne leiriläiset, joilla on suomalainen henkilötunnus. Heidät voidaan konsulaatissa tunnistaa rekisteritietojen ja haastattelun perusteella. Tähän ryhmään kuuluvat aikuiset Suomen kansalaiset ja sellaiset lapset, jotka rekisteröitiin ennen alueelle lähtöä.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä on tiedossa, mutta se kysymys on se, jos joillain keinoin itse pääsee sinne rajalle mitä sen jälkeen tapahtuu.

  Ei konsuliapua tarvitse erikseen, jos on kansalainen, koska on se perustuslaki.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nyt en ymmärrä. Miksi ne ihmiset Venäjälle lähtisivät? Suomen konsuli toimii Turkissa, jolla on raja Syyrian kanssa. Olettaisin, että jos joku rajalle pääsisi itsekseen - mihin en oikein usko - rajaviranomaiset hoitavat asiaa normaalin prokollan mukaan.
   
 17. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ajattelin paperittomia maaretkiä. Silloin ehkä tultaisiin Venäjän kautta.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Littyen tähän leiriin ja siellä oleviin, Syyrialla ja Venäjällä ei ole maarajaa. Turkilla on, joten se suunta olisi todennäköinen maaretken osalta.
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei ole, mutta jos lähtöpäätös tehdään, niin jonkunlainen reitti pitää suunnitella. Jos kaikki nuo muut rajat lahjoisi jotenkin, niin mikä on se viimeinen askel päästä Suomeen eli toisen rajan yli.

  Ne taitaa ottaa lahjuksia melko vähän, mutta jos osaa suomea sujuvasti, niin ne hyväksyvät kyllä maahan sisään. Tiedän tämän siitä, kun hukkasin passin eikä ollut muita henkilöpapereita, niin äidin tyttönimellä ja parilla väärälläkin vastauksella mitä ei voinut tarkkaan muistaa sai kyllä uuden passin. Tämän hakemuksen tein maamme rajojen sisällä.

  Suomen valtio taitaa nyt kertoa, että maahan saa tulla, jos järjestät itsesi rajalle eli kysymys, vaikka nyt onkin hypoteettinen, saattaa konkretisoitua. Miten pääset toisen valtion kynsistä, vaikka se Suomen raja siintääkin siinä aivan kävelymatkan päässä.

  Se on eri ketjun asiaa, mutta aavistuksen on joskus vituttanut koittaa päästä jostain kehitysmaasta ulos. Aivan kuin haluaisin sinne teille jäädä asumaan ja veisin teidän duunit ja muijat.
   
 20. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vähän puolivillainen kirjoitus. Hyvää oli se, että kirjoittajat tuovat selkeästi esille kaksi asiaa:

  1. Suomi ei voi loputtomiin pohtia ratkaisuaan.
  2. Turvallisuuspoliittisesti on perusteltua, että Suomi kieltäytyy aktiivisesti noutamasta heitä

  Tämä on helppo allekirjoittaa. Kuitenkin noutamisen käytännöllisenä vaihtoehtona nykytilanteessa kirjoittajat näkevät:

  3. Al-Holin leiriä hallinnoivan SDF:n kannalta on selvä, että se haluaa näistä henkilöistä eroon, mieluiten luovuttamalla heidät alkuperämailleen Euroopassa.
  4. Maiden ollessa haluttomia ottamaan vastaan kansalaisiaan SDF on luovuttanut Isisin taistelijoita ja aktivisteja Irakille, joissa heitä on tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin ja jopa kuolemaan kyseenalaisissa olosuhteissa.

  Mikä siis on järkevin vaihtoehto - noutaa vai antaa ladata isot tuomiot kyseenalaisissa oloissa? Ja entäs ne lapset, joita ei tuossa käsitellä? Aika vaikea paikka hallituksella on edelleen. Surkeaa on, että Suomen lainsäädäntö terrorismin osalta on niin heikko, että isotkin kalat menevät verkon läpi. Nyt mahdolliset teot ovat kenties vielä pienempiä.

  Silti ainakin minun on vaikea uskoa, että nykyinen hallitus ei tee mitään, jos ja kun neljäs kohta lähtee käyntiin. Nyt pelataan aikaa, jota esimerkiksi Trumpin USA ei lähtenyt pelaamaan.
   
  Salama15 tykkää tästä.
 22. Lainaus:
  Ihan yhtä hyvä kuin se täälläkin linkattu oikeusoppineiden mielipidekirjoitus. Oikeastaan tuo IS pitää enemmän asiaa sisällään.

  Lainaus:
  Jos suomalainen aikuinen tuomitaan ulkomailla, tai otetaan vaikka tutkintavankeuteen (mikä Irakissakin olisi ensimmäinen askel), niin silloinhan voi Suomen viranomaiset puuttua peliin juurikin lasten osalta. Kun vanhemat ovat käytännössä estyneet toimimasta huoltajina, niin huostaanottotoimenpiteet ja muut astuvat esiin. Ei ole mikään peruste olla saattamatta terroristijärjestön osallisia leivättömän pöydän eteen, koska kaikkia muitakaan ei saatu.

  Suomen lainsäädäntö on tosiaan sen verran heikko, että terroristeja ei kannata missään nimessä tuoda meidän oikeusjärjestelmän piiriin. Se on varma vapaudu vankilasta -kortti. Ja teoilla pitää olla seuraukset.
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Se oikeusoppineiden kirjoitus ei kovinkaan hyvä ollut.

  Lainaus:
  Eipä taida Suomen viranomaisilla olla toimivaltaa Syyriassa. Siellä on lapsia, jotka ovat syntyneet Isisin kalifaatissa, joten heitä ei ole rekisteröity Suomen kansalaisiksi, joten heillä ei ole henkilötunnusta. Esimerkiksi konsuliavun osalta ei auta, että he saisivat Suomen kansalaisuuden, mikäli heidät asianmukaisten dokumenttien perusteella rekisteröidään. Kalifaatin myöntämiä asiakirjoja ei mikään viranomainen hyväksy. Passia tai mitään matkustamiseen kelpaavaa asiakirjaa sellaiselle henkilölle, jolla ei ole henkilötunnusta, ei ole olemassa.

  Kuten eilen korjasin, hallitusta tästä ei voi syyttää. Korjaukseni perustui viranomaisinfoon, kiitokset siitä. Ongelma on monitahoinen ja lopullisen ratkaisun löytäminen ei tule olemaan helppoa. Pelkästään odottelukaan ei taida olla lopullinen ratkaisu useista eri syistä.
   
 24. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Onhan se niille mitkä on muutaman vuoden päästä yksityisellä sektorilla. Uudet vaalit tulee melko nopeasti.
   
 25. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Oppositiosta on aina helppo huudella ja nyt alkaa perinteinen kiermurtelu, kun ollaankin vastuussa ja päätöksiä pitäisi tehdä eikä mitään helppoa vaihtoehtoa olekaan tarjolla. Eipä varmaan Haavisto ja Ohisalokaan ole ihan innolla ottamassa vastaan, koska jos jotain tapahtuukin eikä kotouttaminen onnistuukaan niin tuohan tulee vainoamaan heitä ties miten pitkään. Haavisto kenties haluaa vielä pressaksi, mutta Ohisalon poliittinen urahan on vasta alussa. Olkootkin, että kansan poliittinen muisti on lyhyt. Tavallaan olen tyytyväinen, että SDP&Vihreät joutuvat päättämään tämän asian, koska siitä opposition huutoa ja räksytystä ei jaksaisi mikäli nuo olisivat oppositiossa ja persut olisivat mukana hallituksessa päättämässä tästä asiasta.