Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Ilves vai Tappara, kumpi on se ”oikea”?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Franck, 21.05.2013 klo 00.43.

?

Ilves vai Tappara?

 1. Ilves

  50,3%
 2. Tappara

  27,2%
 3. Ihan sama

  22,5%
 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  "Tapparan kannatusalueista nousee kaikkein selvimmin esille Tesoman suunnittelualue (hyvä Pate). Molempien tamperelaisten seurojen kannattajat mieltävät Tesoman seudun yhdeksi vahvimmaksi Tapparan tukialueeksi." Vaikka länsipuolella onkin Tesoman kohdalla piikki Tappara-kannatuksessa niin länsi menee Ilvekselle prosentein 25.2 vs. 18.5.

  Itse koko elämäni länsipuolella asuneena yllätyin, olen elänyt samassa harhassa että länsi olisi Tapparan ja itä Ilveksen mutta se on juuri päin vastoin. Tutkimuksesta käy myös ilmi että aktiivisimmin peleissä käyvät Ilves-kannattajat asuvat akselilla Kaleva-Hakametsä-Messukylä kun taas aktiivisimmin peleissä käyvät Tappara-kannattajat tulevat hieman kauempaa eli keskusta, Kangasala ja Ylöjärvi. Tästä voimme vastaansanomattomasti päätellä että Ilveksen kannattajat ovat laiskoja vätyksiä. :D
   
 3. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Käsitin, että nyt verrataan Tamperelaisia keskenään. Sivistys-Suomi onkin sitten ihan toinen juttu.
  Osasto 41 teki kyllä vaikutuksen. Maakuntamatkailu Tampereen alueelle on kohdallani rajoittunut, kiertotietä Särkänniemeen ja äkkiä takaisin, matkailuksi. Linkin klippi vahvistaa, että olen toiminut oikein. Yritä siinä nyt sitten selittää lapsille mistä on kysymys..
   
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ei näitä nyt aina kaikkee voi muistaa. Onhan Tappara ominut toisen joukkueen mestaruudetkin itselleen.
   
 5. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Molemmat ovat juuriltaan kohtuullisen porvarillisia seuroja, ennen vanhaan työväki kannatti TUL:n KooVeeta. Tapparassa oli vielä muutama vuosikymmen sitten vieno suomenruotsalainen vivahde (Aamulehti v. 1955: "TBK, monivuotinen mestarijoukkueemme esiintyy tänä talvena Tappara-nimisenä. Mutta jos nimi on vaihtunut, niin kaikki muu on pysynyt ennallaan"), mutta nyttemmin se on hieman harmillisesti karissut pois lähes täysin . Joukkueiden kannatus jakaantuu kaupungissa tasaisesti, mutta muualla Suomessa Tappara lienee suositumpi, koska menestystä on tullut enemmän. Itse tiedän monia tamperelaisperheitä, jossa on molempien kannattajia. Sekin kertoo aika pienistä eroista. Puheet jomman kumman kaupungista ovat asioista perillä olemattomien idioottien länkytystä.

  Lainaus:
  Peleissä saa kyllä hyvän muistutuksen kansan syvistä riveistä, joihin ei muissa työ- tahi vapaa-ajan ympyröissä kauheasti törmää. Oli se halli sitten Hakametsä, Nordis tai Isomäki. Espoossa oli aikanaan mukavan siisti ja porvarillinen meininki.
   
 6. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Muistuupa mieleeni muutaman vuoden takaa paluumatka paikallispelistä. Linja-autossa muutamat kummankin joukkueen nuoret kannattajat kinasivat kaikesta mahdollisesta peliin liittyen ja siitä sitten rönsyillen sinne tänne laajemmalle. Olivat kaikki ilmeisen vasemmistolaisia, koska puolin ja toisin vastustajaa syyteltiin porvariseuraksi. Olivat toki kumpikin puoli sikäli historiallisessa mielessä oikeassa, että jääkiekossa varsinainen työväenseura oli Koovee, joka aikanaan oli sekin pitkään pääsarjatasolla ja voitti useita mitaleja ja yhden mestaruudenkin. Syy siihen, että jääkiekossa on nämä kaksi eri "porvariseuraa", on alkujaan kielellinen, sillä TBK perustettiin ruotsinkielisten seuraksi. Tuokin jako kuitenkin poistui jo 50-luvulla, jolloin TBK myös vaihtui Tapparaksi. Itse pelin ulkopuoliset erot ovat siis paljon pienemmät kuin monissa muissa kahden joukkueen kaupungeissa.
   
 7. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ilves voittaa katsomossa. Tappara voittaa kaukalossa. Näin se menee.
   
 8. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eiköhän se ole TBK, joka on ominut TBK:n mestaruudet itselleen. Vähän kuin Mikko Lehtonen väittäisi voittaneensa Mikko Lehtosen mestaruudet (linkit Wikipediaan).

  Alkuperäinen TBK:n kolme mestaruutta voittanut joukkue muutti kokonaisuudessaan nimensä Tapparaksi - pelaajineen ja toimihenkilöineen. Joskus paljon, paljon myöhemmin perustettiin uusi joukkue, jonka nimi oli vanhaa mukaillen myös TBK. Sillä ei ollut mitään tekemistä alkuperäisen TBK:n kanssa - joka on siis Tappara.

  Kuka muuten voitti mitaleja Sarajevon olympialaisissa? Marja-Liisa Hämäläinen vai Marja-Liisa Kirvesniemi? Voiko nimi vaihtua kesken uran? Entä jos joskus tulee uusi hiihtäjä nimeltä Marja-Liisa Hämäläinen - onko hän heti uransa alussa olympiavoittaja, koska jakaa saman nimen?


  Ps. Väittäkää vastaan! Jos joku tuntee tai tietää linkin tai yhteisen henkilön nykyistä Tapparaa edeltäneen TBK:n ja uuden, myöhemmin aktivoituneen TBK:n välillä, niin kertokaa? Sama pelaaja? Sama toimihenkilö? (Veikkaan että löytyy joku, joka on toiminut ensin TBK:ssa, sitten Tapparassa, ja myöhemmin "uudessa TBK:ssa" - mutta se vain vahvistaa Tapparaa ainoan oikean TBK:n re-inkarnaationa.)
   
 9. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä se kiima kasvaa kun olet ilman vuosikymmeniä. Eri asia on miten kauan se kiima kestää, Jaksaako vielä yhden pudotuspelisasarjan jälkeen vai onko kassit tyhjinä taas hetken? Ja stten taas toisaalta jos antaa sen kiiman viedä liikaa, menee homma lyhtypylvään nylkyttämiseksi.

  Ketjun otsikosta tuli mieleen ajatus, että ei voida sanoa mikä on oikea, jokainen päättää sen itse. Ketjun alustuksessa toki oli moinen asia otettu huomioon. Mielestäni jokaiselle meistä löytyy se oma oikea ja ei kai se ihmistä huonommaksi tee. Suurinta syntiä on kuitenkin vaihtaa jo kerran valittu toiseen. Tietysti ymmärrän niitä, jotka nuoruudessaan valitsivat Ilveksen. Olisihan se aikamoinen taakka.

  Itsellä valinta tulee lapsuudesta, kun kaikki sukulaisista luokkatovereihin kannustivat Ilvestä. Tietysti piti se vaikeampi valinta tehdä ja 90-luvun korpivaellus masennella. Sen jälkeen on ollut pääosin helpompaa, viiksi vetänyt sen verran hienosti.
   
 10. Nännimäinen Jäsen

  ^

  Ja tämän Maailman Isoimman Kiiman ansiosta pudotuspelissä Ässiä vastaan oli vain tuhat tyhjää paikkaa? Näitä käsinkosketeltavia kiimoja ja uskottavuuden palautuksia on nähty, joten pieni himmailu saattaisi olla jees. Mutta ymmärrän hyvin toki mouhoamisenkin, koska tunnelin päässä kajastaa jonkinmoinen valo.

  Asiasta puheen ollen: Tapparan ensi viikon matsien katsomokartat ovat jo varsin täysiä (tämä ei tietenkään ole mitään käsinkosketeltavaa kiimaa, vaan normaalia virkamiesmäistä suorittamista), joten kannattaa Ipa-henkisten olla nopeita, jos paikallispuolivälierät toteutuvat ja he matsiin haluavat. D-päädyn vieraskiintiötä ei toki ole vielä avattu. Toki yksinäinenkin ilvesläinen on valtava enemmistö ja kannustaa helposti kumoon ne 7299 hassuhattua.

  Molemmille näyttäisi edelleen riittävän kannatusta tässä kylässä. Torstin viestin loppu asian hyvin kiteyttikin. Tampere on edelleen maailman paras liigakaupunki ja ainoa, jossa kunnon vastakkainasettelu kahden hienon seuran välillä vielä elää.
   
 11. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Paikalleen sanottu. Keväällä 2011 Hakametsässä juhlittiin säälivoittoa HPK:sta kuin mestaruutta. Ja Jatkoajassa kirjoitettiin, että "nyt on uskottavuus palautettu". Monta kertaa se on palautettu tuonkin jälkeen. Ainakin syksyllä 2013, keväällä 2015 ja helmikuussa 2017. Minun mielestäni urheilujoukkueen uskottavuutta ei palauta se, että omistajan nimi vaihtuu. Uskottavuuden palauttaa urheilullinen menestys. Kymmenes sija ei ole menestystä. Eikä kahdeksas. Minun mielestäni siitä uskottavuudesta kannattaa alkaa puhua aikaisintaan siinä vaiheessa, jos Ilves vielä joskus pääsee edes välieriin asti.

  Itse mietin viikko sitten Hakametsässä, että onhan tämä todella murheellista, kun porukka on aivan täpinöissään jostain helvetin kymmenennestä sijasta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 14.08
 12. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Tulipa mieleeni, että kuka tai ketkä ovat tunnetuimmat/menestyneimmät molempia tamperalaisia edustaneet pelaajat. Siis sellaiset, joita ei voi selvästi profiloida kumpaankaan joukkueeseen, mutta kuitenkin ovat edustaneet molempia enemmän kuin vuoden vähintään junnutasolla. Vai onko sellaisia edes? Ymmärtääkseni junnutasolla noita leirin vaihtajia löytyy melko paljonkin, mutta ei nyt tule yhtäkään mieleeni Jesse Niinimäen lisäksi. Jessekin profiloitunut vahvasti Ipan mieheksi pelattuaan Tapparassa vain B-ikäisenä ja sitä nuoremmissa.
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Nopeasti tulee mieleen ainakin Markus Mattsson, Vesa Viitakoski, Mikko Peltola ja Jukka Hirsimäki
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Ja Oksasen Häpä.
   
 15. Nännimäinen Jäsen

  Ja Varvion Jakke.
  Ja Ollilan Jukka.
  Ja Petriläisen Pasi.
  Ja Aallon Teemu.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kysymyksessä sanottiin "ovat edustaneet molempia enemmän kuin vuoden". Siksi jätin Aallon pois.
   
 17. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  No niinpäs siellä olikin. Mutta eiköhän Teemu teillä vielä muutaman kauden vedä?
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Jääkiekkoleijona Ossi Kauppi on varteenotettava ehdokas. Kauppi voitti kolme mestaruutta sekä Ilveksessä että Tapparassa ja vietti neljä kautta kummassakin joukkueessa.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Kaivelin itsekin ihan mielenkiinnosta nimiä, Seppo Ahokainen on edustanut kuusi kautta (neljä SM-sarjassa ja kaksi liigassa) Ilvestä ja muutaman vuoden ulkomaankierroksen jälkeen palasi Tapparaan ja pelasi siellä seitsemän kautta ennen uran loppua. Erikoisuutena vielä sellainen että Ahokainen on toiminut molempien joukkueiden kapteenina uransa aikana...

  ... Mutta ei suinkaan ole ainut joka on ollut kapteeni sekä Tapparassa että Ilveksessä, eli Pasi Petriläinen on yltänyt myös tähän suoritukseen. Seitsemän kautta Tapparan edustuksessa ja kapteenina kaudella 1999-00, ja sitten kaudeksi 2006-07 takaisin Suomeen ja Ilvekseen ja siellä kapteenina. Varsinaisesti vakituinen kapteeni Petriläinen ei Ilveksessä toki ollut, Petriläinen tuurasi Raipea kapteenin paikalla kun jonkinlaisena "kurinpitotoimena" ulosajoon päättyneen ottelun jälkeen Helmiseltä oli otettu kapteenin arvo pois.

  Petriläisellä on tuo yksi täysi kausi Ilveksessä, lisäksi edusti neljän pelin verran Ipaa kaudella 2009-10. Vähän nippanappa hyväksytäänkö näihin laskuihin mukaan, mutta nostin silti Petriläisenkin esille kun on kapteenina ollut molemissa jengeissä. Petriläinen ja Ahokainen kaiketi ainoat historiassa?
   
 20. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Leirinvaihtajista puheen ollen niin ainakin Leimun Juha, Ilveksen junnu mutta Tapparassa 4 kautta Liigaa. Värisuora täydentyy vielä Kooveella. Jukka Peltola, Olli Palola, Juha Metsola kaikki Ilveksen junnuja, mutta kyllähän näitä sitten löytyy runsaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 00.31
 21. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Tappara nylkee Ilveksen 11-0 - YouTube

  Kyllä Oksasen Häpä oli isossa roolissa kun Tappara voitti triplan 86-87-88 vaikka ei mikään stara ollutkaan, silti erittäin tärkeä palanen mestaruusjoukkueita.
   
 22. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Onko sillä väliä muisteleeko Tapparan mestaruuksia 30 vuoden takaa vai Ilveksen mestaruuksia talvisodan ajalta? Eihän kiekko ollut kumpanakaan aikakautena kuin harrastus.
   
 23. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Niinpä.

  Varsinkin jos muistelija ei itse ole ko. tapahtumia ollut kokemassa.
   
 24. Pirkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Anteeksi ehkä väärä ketju, mutta todettakoon, että Petriläinen oli kapteeni myös Tepsissä. Tiedättekö ketään muuta, joka olisi ollut kapteenina kolmessa tai useammassa liigajoukkueessa?
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Onko näin? Petriläinen pelasi Tepsissä kausilla 2001-03 ja tuolloin taisi Mika Alatalon rintaa koristaa C-kirjain. Kimmot Eronen ja Peltonen sekä Jani Kiviharju kantoivat A-kirjainta.