Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Ilves vai Tappara, kumpi on se ”oikea”?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Franck, 21.05.2013 klo 00.43.

?

Ilves vai Tappara?

 1. Ilves

  50,3%
 2. Tappara

  27,2%
 3. Ihan sama

  22,5%
 1. Franck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kumpi näistä perinteikkäistä seuroista on sinulle läheisempi? Vai herättääkö kumpikaan joukkue mitään tuntemuksia?
  Olisi mielenkiintoista kuulla miksi juuri toinen näistä sytyttää enemmän kuin toinen.

  Vastauksia siis muiden kuin Ilves/Tappara kannattajien toimesta!
   
 2. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Luonnollisesti Tappara, koska on oman suosikkiseuran klassinen vastustaja, yksi suurimmista. Viimeisimpänä todisteena liigafinaalit vuosimallia 2013.

  Uskon, että Tappara kerää enemmän ääniä, sillä siitä riittää paljon enemmän puhuttavaa. Sanonnat ja ilmaisut "Kahvara" ja "Rautakorven kahvakiekko" nostavat monella niskavillat pystyyn ja onhan negatiivinenkin tuntemus kuitenkin tuntemus, heh :)

  Ehkä omat mielikuvani näistä kahdesta seurasta ovat ne, että Ipa on se tarunhohtoinen jääkiekon alkuaikojen mestari, jonka logo on kuitenkin vuosien saatossa haalistunut.

  Tappara on kivikova tamperelaisen jääkiekkoilun ylpeys, joka viime vuosikymmeninä on niittänyt huomattavasti Ipaa enemmän mainetta ja kunniaa.

  Toki tilanne voi muuttua.
   
 3. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Tappara.

  Ilves on täysin hajuton ja mauton. Mestispelaajilla yritetään muka pärjätä ja sitten ihmetellään mikä meni vikaan.

  Tapparalla on huikea joukkue. On Barkovia, Niemistä, Puistolaa, Mäntylää ja vaikka mitä. Hävettää puhua Ilveksestä samassa yhteydessä.
   
 4. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Tampereen Ilves on 10. huhtikuuta 1931 perustettu tamperelainen urheiluseura. Ilveksellä on toimintaa jalkapallossa, jääkiekossa, futsalissa, salibandyssa, streetballissa, ringetessä ja cheerleadingissä. Seuran menneisiin lajeihin kuuluvat jääpallo, koripallo, käsipallo, lentopallo, amerikkalainen jalkapallo, keilailu ja taitoluistelu.

  Tappara on vuonna 1955 perustettu tamperelainen jääkiekko- ja taitoluisteluseura.

  - Wikipedia
   
 5. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Vastataan Tappara. Hassuperuukeista huolimatta.

  Jostain syystä olen aina tykännyt Ojasesta enemmän kuin Raipesta. Tappara on myös tällä(kin) hetkellä erittäin laadukas jääkiekkoseura, jossa on paljon hienoja pelaajia ja hieno valmentaja, kun taas Ilves on.... No, Ilves. Lisäksi pidän Tapparaa menestyksekkäämpänä seurana kuin Ilvestä. Kahdeksan (vai yhdeksän) SM-liigamestaruutta ja Ilveksellä vain yksi (ja ei tarvitse nyt pelata sitä Lukko-korttia tähän, tiedän kyllä). Tapaamani Tapparan kannattajat ovat myös olleet mukavampia kuin tapaamani Ilveksen kannattajat.

  Toisaalta Ilvestä ja varsinkin sen johtoa on kiittäminen Lindgrenistä... Ei, lukitsen Tapparan. Ilvestä en olisi jäänyt kaipaamaan jos olisi tippunut divariin.
   
 6. Rixa88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  HPK-fanina minua ei "sytytä" kumpikaan tamperelaisjoukkue. Mutta jos pitäisi äänestää, että kumpi joukkue ärsyttää enemmän, niin valitsisin Tapparan. Eli vastasin äänestysvaihtoehdon ihan sama, mutta periaatteessa olen silti sitä mieltä, että ennemmin soisin Ilvekselle esim. Suomenmestaruuden.
   
 7. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Tampereen ja Pirkanmaan seudun seuroista olennaisin on tietysti Lempäälän Kisa. LeKin halli jättää fyysisesti kylmäksi, mutta ei henkisesti kylmäksi. Farmitouhuunhan LeKi on joutunut sortumaan, mutta pitkäikäisellä seuralla on historiaa ja omia kulttipelaajia, ja lisäksi pakko on nostaa hattua kovasta talkoohengestä, jolla seuraa pidetään pystyssä parin miehen voimin.

  KOOVEE ärsyttää ISOJEN kirjaintensa takia, mutta ei herätä muuten mitään reaktioita.

  Ilves on Mestiksen seuraajalle melkein kuin oman sarjan seura, onhan se niin usein liigakarsinnoissa Mestis-seuraa vastassa, ja pelitasoltaankin nippa nappa Mestis-kärkiseurojen yläpuolella. Tuttuja Mestis-pelaajiakin on rosteri pullollaan.

  Tappara on ehkä enemmän terästä, sillä Tampereen liigahegemoniassa Ilves tulee kaukana perästä. Lisäksi Jukka Rautakorven tukassa ja porkkanahousuissa on oma viehätyksensä. Tappara on myös reilusti kunnon lyömäase, mistä plussaa. Toisaalta Tapparan menneisyydessä on musta mörkö, eli seura on ollut alun perin ruotsinkielinen ja ruotsinmielinen Tammerfors Bollklubb. Tämä heikentää Tapparan lähtökohtia, mutta onneksi nämä on heivattu historiaan ja otettu kirveenterä käyttöön.

  Sinänsä Tampereen liigaseuroilla ei ole niin kauheasti väliä, kuten ei liigallakaan. Toki Tampereen seurat ovat kiinnostavampia kuin Bluesit ja Pelicansit yms. väkinäiset porukat, joiden seuraidentiteetti on niin heikko, että joukkueen perinteikäs nimi on pitänyt vaihtaa englanninkieliseksi.

  Kummankin seuran seuraikonit ovat tietysti asia erikseen, Raipe ja Janne Ojanen ovat kummatkin ainutlaatuisia suomalaisen jääkiekon ikoneita.
   
 8. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tappara on ollut minulle se parempi tamperelaisseura. Varmaa selitystä en tälle keksi, mutta kai se niiltä ajoilta on peräisin kun 70-luvulla rupesin jääkiekosta kiinnostumaan ja Tappara pärjäsi varsin hyvin silloin. Siitä se niinkuin tuli Lukon jälkeen kakkossuosikiksi jonka puolella olin kevään ratkaisupeleissä, Lukkohan ei koskaan niitä pelannut silloin. Paitsi karsintasarjaa.
   
 9. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tapparasta tulee jotenkin mieleen 80-luku, ja ärrää tamperelaisittain säräyttävä Janne Ojasta muistuttava majavahampainen mutta tukevampi vanhaan tapparan baseballtakkiin pukeutunut tamperelaisjuntti, joka syö käyrää nakkikiskan vieressä pakkasessa hengitys höyryten ennen kuin ajaa panomies-sketsistä tutulla -82 Civicillään kotiin katsomaan Kyllä isä osaa tv-sarjaa kuvaputkitelkkaristaan. Myöhemmiltä ajoilta tähän kuvaan istuu myös reilusti white trash kotiäitejä sisältänyt ja pelkkää tapparaa huutanut aktiivikannattajakunta, joka tosin Tampereelle muuttoni jälkeen on ottanut isoja askelia eteenpäin. Negatiivinen muistikuva on myös eräs vanha syöpähoitojen takia peruukkia käyttänyt koulukaveri ala-asteelta, joka oli jostain saanut tapparajunnujen porkkanapöksyt käyttöönsä ja luuli olevansa niiden ansiosta kovakin pelimies (terveisiä vaan jos satut lukemaan).

  Ilveksestä tulee mieleen Raipe "Honkatalo" Helminen, upea logo ja lukuisat matsit kivenkovaa Ilvestä vastaan futiksen puolella. Tampereen murrekin näyttäytyy hyvässä valossa kun sillä lausutaan "Ilves", toisin kuin paikalliskilpailijan kohdalla. Ja myöhemmiltä ajoilla Ipa on tietysti tullut aika tutuksi kavereiden suosikkiseurana ja meidän mestiskannattajien lempilapsena liigan puolelta.
   
 10. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Haha, yllättävän hyvin Ilves pärjää tällaisessa kyselyssä, vaikka tuntuu, että kaikkia vain vituttaa Ilves tällä hetkellä. Mikä olisikaan tilanne, jos Tappara kyntäisi ja Ilves porskuttaisi? Veikkaan aika surulliseksi Tapparan kannalta, kun nämä muiden joukkueiden tempoilijat vaihtaisivat leiriä suht sukkelaan.
   
 11. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Alkuperäinen idea kai tässäkin äänestyksessä oli että vastaajat eivät olisi kummankaan seuran faneja. Nyt kuitenkin pikaisella katselulla varmaan kolmasosa Ilveksen saamista äänistä ainakin on Ilves-faneilta itseltään. Toki näköjään muutama Tappara-fanikin äänestänyt Tapparaa.

  Tämän takia ei kovinkaan ihmeellistä, varsinkin kun Tapparan oma keskustelupuoli on aika kuollutta täällä palstalla, tunnetuista syistä.

  Toisaalta Ilveksen kyntäminen voi antaa vielä Ilvekselle ihan vain sympatiapisteitä ja Tapparan pärjääminen taas ärsyttää, kun omalla jengillä menee huonommin. Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa ne Kahvara, jne. nimi väännökset.

  Lopuksi tosin todettakoon että itselleni kyllä mitään väliä kannattaako sitä omaa seuraa 1, 10 vai 10,000 ihmistä. Eipä Tammelassakaan fudista juuri käy ihmisiä katsomassa, mutta ei sinne niiden muiden ihmisten takia mennäkkään, vaan itse fudiksen. No ehkäpä tästä syystä useimmiten onkin tosin kivempaa katsella junnujen pelejä...
   
 12. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  No eipä liioitella. Vaikka sieltä nyt ottaisi nuo 4(?) lukutaidotonta Ilves-fania ja 2(?) lukutaidotonta Tappara-fania pois laskuista, niin eipä se vaikuta kummemmin tuohon tulokseen.
   
 13. Crueman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man Utd
  Lainaus:
  Noin nopeasti laskettuna kuusi Ilvestä ja kahdeksan Tapparaa.

  Nyt ollaan isojen asioiden äärellä.
   
 14. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Tuo vetoaminen "Tapparan omaan foorumiin", ja sen avulla Tappara-osion hiljaisuuden perusteleminen, on aina yhtä huvittavaa. On Ilvekselläkin fanien pyörittämä todella aktiivinen foorumi ja silti tännekin fanit kirjoittelevat paljon. Taitavat tapparalaiset vain tykätä enemmän sisäsiittoisesta kirjoittelusta omalla palstalla rauhassa muiden kritiikiltä.

  Lainaus:
  Joo, olihan noita, kun otti oikein silmän käteen. Mutta mistä lähtien 6 on ollut kolmasosa 31:stä? Sen sijaan tuo 8 alkaa olla jo lähellä kolmasosaa tuosta luvusta 23. Pilkka omaan nilkkaan ja sitä rataa...
   
 15. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  En minä mihinkään vedonnut, kunhan totesin että Tappara-keskustelu on hyvin kuollutta palstalla. Nopeasti voi vaikka katsoa sen että Tappara-osiossa on n.12k viestiä, kun esim. Ilveksellä vastaava luku on yli 30k(neljänneksi vähiten eri joukkueista).

  Kuten sanoin niin itselleni on täysin sama kannattaako sitä omaa seuraani useampi vai vähempi. Ehkä jopa kokee pientä mielihyvää jos kannattaa seuraa joka ei ole niin suosittu. Vähän sama kun muutenkin tykkää seurata urheilua enemmän pelistä nauttien ja sitä miettien, eikä niinkään fanitus edellä.

  Tiedä voiko itseäni laskea enää edes Tappara-faniksi, kun tälläkin kaudella kävin vain viitisen kertaa pelissä ja niissäkin vain sen takia että tahdoin katsella Barkovin pelaamista, tuloksella ollut juurikaan väliä.
   
 16. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Tämä äänestys on hyvä kuitti eräälle nimimerkille täällä, joka kovasti kailotti, ettei Ilves kiinnosta ketään ja Tampereella on vain yksi. Näin mutkat oikoen. Vituttaa tuommoinen ylimielisyys.
   
 17. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Ilves. Tapparassa vaikuttanut/vaikuttaa kaksi pelaajaa, joista en vaan pidä, ihan yks hailee kuinka hyviä pelaajia sitten ovatkaan: Ville Nieminen ja Janne Ojanen.
   
 18. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Kumpikin on perinteinen seura, erona vain se että Ilves on urheiluseura ja Tappara jääkiekkoseura. Tämä, näin monilajillisten seurojen ystävän kallistaa ääneni tupsukorville.
   
 19. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Oikeastaan ihan sama mutta jos jomman kumman faniporukkaan pitäisi liittyä niin Ilves. Tappara ei ole koskaan innostanut millään tavalla
   
 20. HokiHero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Majoneesi-Matti
  Kolme vuotta Tampereella asuneena ei voi vastata muuta kuin Ilves, jostain syystä nousi kyntämisestään huolimatta selkeäksi ykköseksi. Antaa Valkeakosken, Lempäälän ja muiden lähikylien kannattaa Tapparaa.
   
 21. Midnight Rambler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiroshima Toyo Carp
  Tappara tietenkin. Ensimmäiset muistot kotimaisesta hokista ovat Timo Suden, Ekku Lehtosen, Pauli Järvisen ja muun menestysjoukkueen otteet kasarin jälkipuoliskolta. Tapparalla on lisäksi myös nykyään jotain oikeaa uskottavuutta toisin kuin Ilveksellä, jolla ei ole mitään muuta kuin legendaarisuutensa ja kova rekordi mestisjengejä vastaan. ;)
   
 22. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Pientä vertailua foorumeiden kesken. Ipan foorumilla on 648 käyttäjää ja Tapparan foorumilla on 1430 käyttäjää. Lisäksi Tapparan foorumille rekisteröityy keskimäärin 1,08 henkeä per päivä, kun ipafoorumilla luku on 0.64.

  Viestejä Tapparan foorumille kirjoitetaan 59,93 viestiä per päivä, kun ipan vastaava luku on 22,12 viestiä per päivä.

  Pientä eroa havaittavissa kenties?

  PS. Kumpi on kusessa juuri tuon sisäsiittoisuuden ansiosta?
   
 23. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Näin se minullakin menee, eli Ilves edustaa enemmän tamperelaisuuta, kun taas Tappara niitä lähikyliä + pohjanmaalaisuutta. Mielikuvani näiden kahden seuran ydinfaneista on aika pirun vastakkaiset ollakseen samasta kaupungista.
   
 24. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Annoin ääneni Ilvekselle, sääli tosin että seuran toiminta on ajautunut siihen pisteeseen missä se nyt on. Tappara ei sytytä oikeastaan millään tavalla.
   
 25. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  Juu ei käy ei. Kuva Tammelasta viime pelissä. Vain 2025 katsojaa. Potkupallossa. Ykkösessä. Tuolla oltaisiin Veikkausliigassa 5.

  Lainaus:
  :D

  Ilveksen oikea ja virallinen foorumi suljettiin alle vuosi sitten (Toukokuu 30, 2012). Siellä oli 2342 käyttäjää.

  Pientä eroa havaittavissa kenties?