Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ilves vai Tappara, kumpi on se ”oikea”?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Franck, 21.05.2013 klo 00.43.

?

Ilves vai Tappara?

 1. Ilves

  50,3%
 2. Tappara

  27,2%
 3. Ihan sama

  22,5%
 1. Hiihtofani Jäsen

  Näin itse joka ei ole koskaan edes Tampereella käynyt. Jos Raimo Helminen Suomen kaikkien aikojen leijona on pelannut Ilveksessä, ei ole kahta sanaa. ILVES!!!!!!
   
 2. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mitäs luulet jos (tai siis kun) menestys on jossain vaiheessa samantasoista niin kumpi vetää enemmän massaa hallille?
  Voidaan sitten jutella hurmista lisää :)
  Nyt mennään näillä ja ihan kivalta tuntuu.
   
 3. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  No Ilveksen peleissä kävi viime kaudella 140 000 katsojaa, Tapparalla 219 000 kun pudotuspelit lasketaan mukaan, jotta onhan siinä eroa kurottavaksi. Jos Ilves vielä joskus finaaleihin pääsisi, niin sillä kaudella voisivat ehkä niukasti lyödä tuon lukeman 219 tuhatta katsojaa. Mutta akateemista pohdintaahan tämä vain on.
   
 4. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Erittäin hyvä ja ajankohtainen äänestys, kun joukkueet saattavat kohdata tämän kauden puolivälieräsarjassa. Tämän hetkinen äänestystulos itseasiassa kuvastaa hyvin todellisuutta. Ilveksen suuri 47% vastaan Tapparan vaatimaton 28% äänistä. Ilves on selvästi suositumpi joukkue paitsi Tampereella niin myös koko Suomen ja Euroopankin mittapuulla mitattuna. Aarne Honkavaaran tietää kaikki ja sen myötä kunnioitus ja arvostus Ilvestä kohtaan ei tunne rajoja. Äänestin itse Ilvestä, koska seuran perinteet ja arvot jättävät Tapparan täysin varjoonsa.
   
 5. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Ja onhan Tappara se ikuinen pikkuveli tampereella vaikka pärjänneet viimeiset vuosikymmenet paremmin, mutta ei se siitä muuksi muutu että Tampere on keltavihreä. Vähän niin kuin nämä Tappara-fanitkin tällä palstalla ovat hyvällä tavalla "pikkuveljiä" niin henkisesti kuin jopa fyysisestikin (hymiö)
   
 6. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tappara on se vihatumpi seura kahvakiekkoineen päivineen. Ilves kerää nykyään kosolti sympatiapisteitä, joka näkyy tuossa äänestystuloksissa. Tappara on kuitenkin kaikilla mittareilla suositumpi/mielenkiintoisempi seura tällä hetkellä, kun katsoo esimerkiksi vieraspelien yleisömääriä. Toki voi katsoa myös kotipelien yleisömääriä. Ilveksellä on myös hyvä kannattajapohja, joka näkyi hienosti viikonloppuna.
   
 7. ftr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
  Lainaus:
  Onhan tällaisia kausia paljonkin menneisyydessä. Yleisömäärät ovat olleet samaa luokkaa, siinä viidentuhannen vähän paremmalla puolella. Kova temppu Ilvekseltä, jos tulevaisuudessa saavat kutosella alkavan yleisökeskiarvon Hakametsään.
   
 8. Myyntimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kummallakin joukkueella on riittävästi aktiivisia kannattajia täyttämään halli joka peliin. Ei epäilystä. Kyse on lähinnä siitä, millä saadaan jengi aktivoitua lähtemään peliin, koska nykyään on niin paljon muutakin kuin lätkää. Edes huippu menestys (Tappara) ei näytä riittävän siihen. Ipalla on nyt hyvä noste fanien joukossa ja se antaa loistavan lähtökohtadan rakentaa menestystä pitemmälläkin tähtäyksellä. toivottavasti kohdataan puolivälierissä!
   
 9. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Näin. Ilveksestä on helppo tykätä, Tapparaa on helppo vihata. Tuomarit ja itse asiassa koko liigakin suosii.

  Lainaus:
  Periaatteessa joo, mutta näin ei ole koskaan Tampereella tapahtunut, eikä tule tapahtumaan.

  Tällä kaudella taisi olla viisi loppuunmyytyä matsia; neljä Tapparalla ja yksi Ilveksellä. Pleijareissa saataneen lisää varsinkin jos Ilves pääsee sääleistä eteenpäin. Ja on helppo uskoa, että Ipan matseissa tulee olemaan hyvä meno - siellä on aika monen vuoden tuska takana ja voittaminen on uutta, hienoa ja ihmeellistä. Se on hieno tunne, kyllä se täällä toisellakin puolella on koettu.

  Lainaus:
  Vähän nuorempi veli ja hieman paremmasta perheestä juu. Mutta mistään keltavihreästä Tampereesta on oikeasti ihan turha lässyttää, vaikka onhan Ilves Tapparaan verrattuna seurana ihan valtava kaikkine lajeineen. Potentiaalia olisi, mutta käytännön näytöt ovat viime vuosikymmeniltä suht vähissä. Ja kuten @ftr tuossa jo totesikin, ovat toteutuneet yleisökeskiarvot olleet hyvin lähellä toisiaan jo pitkään - myös niinä harvoina kausina, jolloin Ipa on ollut tuloksellisesti kaupungin ykkönen (ja poislukien nämä Ilveksen viimeiset sukelluskaudet).

  Tänne mahtuu - ja täällä pitää olla - kaksi seuraa.

  Lainaus:
  Voisiko arvon dosentti paljastaa käytetyt mittarit? Dynamosta toki samaa mieltä ja komeat ovat perinteetkin. Mutta jos suomalaisen jäähallikiekkoilun historiaan tutustuu, niin saattaa sieltä pari Tapparaankin liittyvää alaviitettä löytyä. Kannattaa nuoremmankin väen ottaa selkoa!

  Mutta mahtavasti alkaa itseluottamus kasvaa ja pippelinmittailu kiinnostamaan siellä naapurissakin, se on aina hienoa. Tänä vuonna puolivälierät, ensi vuonna finaalit. Ja Ipa muuten häviää ne molemmat, mutta saa täällä taas kauheasti ääniä.
   
 10. Bronco Jäsen

  Jokainen Tapparan kannattaja tietää sisimmässään, että vaikka "menestystä" mittaisi millaisten seuraliitosten valossa tai millaisin aikarajauksin tahansa, Tampereen Ilves on suomalaisen jääkiekkoilun kannalta merkittävämpi seura. Ja täten myös se Tampereen ainoa oikea. Voimia kaikille, joilla totuus menee ihon alle!
   
 11. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Ihan sama.

  Perinteisiä seuroja, mutta neutraaleja itselleni.
   
 12. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Eikä pelkästään Tampereen... (Linkki vie imgur-kuvasivustolle. Kuvankaappauksen juntit ympyröinnit/tekstit eivät ole omiani).
   
 13. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Se ainoa Liigaseura joka saa synttärionnitteluja Montreal Canadiensilta.
   
 14. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Vähän kuin Mongolia onnittelisi Kreikkaa huikeasta menestystarinasta.

  muaddib
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä on melko hämmentävä äänestys. Eipä tosiaan kumpikaan kiinnosta pätkän vertaa, vaikka molempien historiasta luonnollisesti alkeet tunnetaan ja tiedostetaan.
   
 16. Hyman Roth Jäsen

  Oon äänestänyt näemmä Ilvestä. No, onhan se näistä kahdesta symppiksempi ilman muuta. Toivottavasti nyt saisi itsensä Tapparan rinnalle, niin ei tarvitsisi vain muistella Raipen lättyjä, Neuvostoliittoa ja mestaruuksia, jotka voitettiin villapaidat päällä joskus Kekkosen aikaan.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tykkään enemmän tapparasta, ja kun ajattelen Tamperette, tulee mieleen tappara (johtuisikohan siitä että kummatkin alkaa T:llä). Mutta silti jos rupean ajattelemaan kumpi on se oikea, niin kyllä Ilves vie voiton. Eikä kyse ole sympatiasta.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kyä noitten on pakko olla syntyperäsiä tamperelaisia, ne on vaan jostain syystä muuttanu Mouhijärvelle ja Häijääseen. :D Kalevasta ne on alun perin.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Vastasin "ihan sama", mutta kun miettii niin:

  -Raipe > Janne Ojanen
  -Risto Jalo > Timo Susi
  -Jukka Tammi > Hannu Kamppuri (okei tää ei henkilöidy samalla tavalla Tapparaan vaikka menestyksekkäitä kausia olikin siellä)
  -Aarne Honkavaara > *

  Tapparalta ainoastaan Juti ja Teppo Numminen voisi viedä mahdollisissa omissa pareissaan voiton, toki näistä jälkimmäinenkin tajusi olla menemättä Tapparaan työsulkukaudella 1994-95, vaan kävi pelaamassa kunniakkaasti Turun Tovereiden paidassa.

  Mutta noin lyhyesti, jo yksistään Raipe ja Dynamo on sellaisia kavereita että voitto menee Ilvekselle. Tapparakin toki hieno seura ja Ojasella piste-ennätykset sun muut, mutta onhan se nyt Raipeen verrattuna ihan nöösipoika.
   
 20. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Roger Moore Ihan mielenkiinnolla kyselen, että mistä ihmeestä repäisit Teppo Nummisen tuohon vertailuusi? Ja maalivahdeista löytyy myös 13 kautta Tapparaa edustanut ja pari mestaruutta torjunut Antti Leppänen, jota itse pidän hieman suurempana Tappara-legendana kuin Kamppuria.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 01.30
 21. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Mistä johtunee, että tampereella toinen kannattaa ilvestä toinen tapparaa? Onko historiassa poliittisia eroa? Toinen työväenluokan tai toinen enemmän porvalillinen seura? Onko aluellisia eroa? Kannatetaan jossain kaupungin osassa toista joukkuetta enemmän?
   
 22. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Ilves tottakai. Tappara on Tampereen alueen lähiöiden ja maakuntien joukkue. Se näkyy myös fanikulttuurissa. Miten porkkanan värisissä peruukeissa ördäävät urpot voisivat edustaa Tamperetta?
  Ilves on Tampereen joukkue.
   
 23. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tappara vai Ilves? Seuravalinta ja alueellinen identiteetti Tampereen jääkiekkoseurojen kannattajien näkökulmasta

  Tämän linkin takaa ihan tutkittua tietoa aiheesta, linkki vie Tampereen Yliopiston sivuille.
   
 24. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jääkiekkohan nyt ylipäätään on täysin junttien laji. Eivät sitä sivistyneet ihmiset seuraa. Oletko sä koskaan ollut tekemisissä Osasto 41:n porukan kanssa? Tässä vähän esimerkkiä siitä, millaista heillä meno on:
  Sport - Ilves 31.3.2012 - YouTube
   
 25. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Olisivatko vastoin tahtoaan joutuneet tapparalaiseen perheeseen. Voi raukkoja...