Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Ilves vai Tappara, kumpi on se ”oikea”?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Franck, 21.05.2013 klo 00.43.

?

Ilves vai Tappara?

 1. Ilves

  50,4%
 2. Tappara

  27,2%
 3. Ihan sama

  22,4%
 1. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC
  100s ääni Ilvekselle. Kyllähän se tamperelaisseuroista on se perinteinen ja ainoa oikea.
   
 2. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Kyllä se edelleenkin on Ilves, vaikka seuran jatkuva häröily kyllä alkaa kyllästyttämään. Tappara on hieno seura, mutta enempi Mouhijärven kuin tamperelaisten juttu pl. TBK-veteraanit. Äänet 51/49 Ilvekselle.
   
 3. Koikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves & Boston Bruins
  Lainaus:
  Valkeakoskilaisena täytyy sanoa, että täällä on enemmän Tappara kannattajia. Oma käsitys on se, että Lempäälästä löytyy paljon Ilves faneja.
   
 4. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Kumpikin. Melkein voisi sanoa ettei toista ilman toista.
   
 5. winston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä tää Ipalle menee jo historiankin puolesta. Lisäksi Tapparan logo ja pelipaita on ihan hirveä (vaikka ei se Ilveksenkään tilkkutäkki mikään silmiähivelevä ole).

  Ja yksi Raipe vastaa viittä Jutilaa, vaikka yksi Jutila vie viiden Raipen tilan.
   
 6. Edustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
  Lainaus:
  Suuren osan elämästäni(kymmeniä vuosia) Lempäälässä asuneena olen sitä mieltä, että Tapparan kannattajat ovat enemmistössä. Suurinpiirtein oman ikäisistäni(30-50-vuotiaista) jopa selvässä enemmistössä. Ja kauemmas etelään mentäessä meno sen kuin paranee. Vesilahdessa varmasti suhteessa 80-20 Tapparalle. Punkalaidun, Kylmäkoski ja Urjala luultavasti yli 90% porkkanoita.
   
 7. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Tappara. Nieminen ja muut. Ei oo kyl mitään Ilvestäkään vastaan. Toivottavasti saavat asiansa kuntoon. Tampere on kuitenkin Suomen jääkiekon pääkaupunki.
   
 8. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Hih.

  Oheisessa linkissä tutkimustietoa kannatajuusjutuista:

  Aikalainen Ilves ja Tappara kuin kaksi marjaa
   
 9. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  No tuo nyt ei yllätä edes Juha Mietoa että HPK:n fani ei ymmärrä mitä sana seura tarkoittaa.

  Jos olisit lukenut aloitusviestiä otsikkoa pidemmälle, olisi heti ensimmäinen lause ollut "Kumpi näistä perinteikkäistä seuroista on sinulle läheisempi?". Tummennus minun.

  Sille en sitten voi mitään jos Hämeenlinnassa ei olla kuultu jalkapallosta, salibandystä jne. Nämä asiat nyt vain tulee ottaa huomioon kun keskustellaan Ilveksestä vaikka ne eivät junttia karjalalippiskansaa niin paljoa säväytä.
   
 10. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Totta toinen puoli, teitä Ilveksen yleisseurakannattajia on toki melkoinen määrä ja ymmärrän hyvin sen näkökulman.

  Toisaalta näin tapparalaisesta näkökulmasta kyse Tappara/Ilves -jaossa on nimenomaan kiekosta, ei esimerkiksi jalkapallosta, koska joitain TBK-viritelmiä lukuunottamatta sillä ei siinä ole toimintaa koskaan ollutkaan. Olkoot sitten jonkun mielestä väärinkannattamista tai mitä tahansa, niin tästä syystä (niin kuin aiemmin ketjuun kirjoitin) itse pystyn jalkapallon puolella jopa kannattamaan Ilvestä (koska Ilves-TPV -jaossa se on ollut mulle Ilves). Eikä se ole tapparalaisuudesta mielestäni mitenkään pois.

  Jos kysyttäisiin, kumpi on mulle loppupeleissä tärkeämpää, Tapparan kiekko vai Ilveksen futis, olisi vastaus ilman muuta Tappara. Tunnetta on Tapparan osalta kuitenkin enemmän, futiksen seuraaminen on sittenkin analyyttisempää. Tässä kyselyssä toki kysyttiin muiden kiekkoseurojen kannattajien mielipidettä.
   
 11. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tappara.

  Faijani on fani ja yksi parhaista kavereistani on myös kivenkova Tapparanmiäs, ko. seuran matseja on siis ihan kiitettävästi tullut käytyä katsomassa niin Hakametsässä ja muuallakin. Tietenkin valtaosa IFK:ta vastaan Kirveen ruostumista toivoen mutta välillä ns. neutraalina muuallakin kaverin seurana.

  IFK on ainoa tietenkin, mutta on mun kaappitapparalaisuus niinkin pitkällä, että tänäänkin kävin täällä maaseudun tuntemattomuudessa juoksemassa lenkin Warriorin Tappara-shortseissa. Mutta se on vaan mökkikäyttäytymistä, täällä on tullut perinteisenä mökkirotsina jo skidistä asti käytettyä nurkissa pyörinyttä faijan Tappara-takkia, kuulemma vuosimallia 1972. Alkaa kauluksen kirveslogot olemaan jo snadisti kulahtaneet.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä, en ole nyt pariin kuukauteen Hämeenlinnassa käynyt, enkä tosin käydessänikään aio paikallisilta asiasta kysyä. Luulisin kuitenkin, että muutaman vuoden takainen Veikkausliigaseura FC Hämeenlinna sekä Salibandyliigajoukkue FC Trackers olisi tuttuja ainakin joillekuille.

  Mielestäni Ilves on Tapparaa kovempi jalkapallo- sekä salibandyjoukkue, joten Ilveksen äänestäminen on itsestäänselvyys, en ymmärrä miten joku voi edes harkita Tapparaa.

  Sitä vain en ymmärrä, miten jalkapallo-Ilveksen ja jalkapallo-Tapparan vertailu liittyy alueelle Jääkiekkoaiheiset äänestykset.
   
 13. Myyntimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tähän täytyy heittää, että tamperelainen (paikallislehti siis) teetti keväällä oikean tutkimuksen, jossa kysyttiin kannatatko Ilvestä, Tapparaa vai jotain muuta. Tutkimus tehtiin Tampereella ja viidessä lähikunnassa. Ilves sai 30 prosenttia äänistä ja Tappara 25. Loput oli niitä, jotka eivät kannata kumpaakaan tai jotain muuta seuraa.
  Tämä heijastaa mielestäni sitä, että Ilves on nimenomaan paikallinen seura ja Tappara enemmän valtakunnallinen toimija. Juontaa tod.näk. juurensa siitä, että Tappara voitti 70-ja 80-luvulla mestaruuksia ja silloin niitä pelejä alettiin näyttää televisiosta. Esim. koulussa 70- ja 80- luvulla muistan Ilveksen olleen ylivoimainen suosikki ja Tapparan sellainen hieman outo porukka. Nyt tilanne on varmaan muuttunut kovan muutoliikkeen vuoksi ja monet minunkin tuntemat "uudet tamperelaiset" ovat Tapparan fanaattisia kannattajia.
   
 14. Nännimäinen Jäsen

  Tappara näyttäisi herättävän enemmän tunteita puolesta ja vastaan. Tämä näkyi mainiosti mm. finaaleiden otteluseurannoissa.

  RadioCityn tuoreen tutkimuksen mukaan Tappara on Suomen kolmanneksi rakastetuin ja neljänneksi vihatuin urheiluseura. Ipa tulee perästä molemmissa sarjoissa.

  Tästä linkistä ko. tutkimukseen.
   
 15. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Iso ja paha VS Pieni ja Hyvä eli Tappara VS Ilves, silloin luonnollisesti Ilves.
   
 16. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  Harmi ettei tälläkään kaudella ole käynyt Tammelassa katsojia kuin keskimäärin 2395 ottelussa. Siis ykkösessä! Tuolla lukemalla oltaisiin Veikkausliigassa ja koko Suomessa sijalla 3. HJK:n 4677 ja Lahden 2427 jälkeen.

  Iso mahtava IFK:kin kiinnostaa enemmän ja heitä on käynyt katsomassa keskimäärin 871 katsojaa pelissä. Eiku. Hakaakin on käynyt katsomassa 1231 katsojaa ja AC Oulua 885.
   
 17. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 18. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Vähän laimealta näyttää tämä Tampereen paikallinen ulkopuolisille, vaikka tamperelaiset ovatkin varmaan toista mieltä. Jos seuroilla on ollut joskus esimerkiksi poliittista vastakkainasettelua, niin se ei ainakaan enää näy missään. Tästähän tehtiin muutama vuosi sitten gradukin. Se oli tietenkin kulttuuriteko, jollainen pitäisi tehdä myös Turun ja Helsingin seuroista, mutta tutkimuksessa ei löydetty Tapparan ja Ilveksen väliltä mitään merkittäviä eroja. Tulos toki sekin.

  Tapparan ja Ilveksen suurimpana erona taitaakin elää ulkopuolisten silmissä se, että Ilves on jotenkin enemmän kaupungin seura ja Tapparan kannattajat ovat maalaisia ja vieraspaikkakuntalaisia. Eikä tämäkään välttämättä ole totuus. Kuten ei sekään, että Ilves on perinteikäs ja Tappara nousukas - onhan jälkimmäinenkin ollut olemassa jo pian 60 vuotta (ja TBK:na vielä kauemmin). Poliittiset mielikuvatkin menevät täysin ristiin, sillä olen kuullut kumpaakin nimitettävän sekä työväestön että porvareiden seuraksi. Tästä seuraa se, että kumpikaan ei taida olla leimallisesti kumpaakaan, ja Tampereen seuroista poliittisin taitaa olla KooVee, joka oli ainakin takavuosikymmeninä hyvin vasemmistolaisesti leimautunut.

  Ja juuri tämän takia vastasinkin, että ihan sama. Turun ja Helsingin paikallisista poliittista vastakkainasettelua ei ole pystytty täysin hävittämään, vaikka sitä on yritetty, ja juuri se on yksi niitä asioita, joka tekee tällaisista vihollispareista mielenkiintoisia. En tarkoita, etteivätkö Tapparan ja Ilveksen kannattajat olisi hyvinkin sitoutuneita omaan seuraansa, eikä vaihtoja vihollisleiriin varmasti paljon tapahdu, mutta ne syyt, miksi joku kannattaa Tapparaa ja toinen Ilvestä, jäävät hieman hämärän peittoon. Kulkeeko se sitten suvussa vai mikä on syy?

  Ja se mainittu gradu. Asiaa tarkasteltiin ennen kaikkea aluenäkökulmasta, ja jokainen tehköön omat johtopäätöksensä, miten paljon aiheesta saatiin irti:

  Pekka Karvonen: Tappara vai Ilves? Seuravalinta ja alueellinen identiteetti jääkiekkoseurojen kannattajien näkökulmasta
   
 19. Nännimäinen Jäsen

  Urheilusanomien kausiennakossa sanottiin, että Ilveksen syksyisissä runkosarjapeleissä käy enemmän porukkaa kuin Tapparan puolivälierämatseissa ja että Ilveksen fanit ovat Suomen uskollisimpia ja Tapparan kannattajat ovat gloryhuntereita.
   
 20. Myyntimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hyvä ja mielenkiintoinen teos! Kirjoittajaa on myös palkittu hienolla nimellä. Olen tosin tavannut Pentti Hirvosiakin...
   
 21. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Kyllähän tämä kallistuu Ilvekselle ihan jo senkin takia, että ensimmäinen livenä näkemäni jääkiekko-ottelu oli KalPa-Ilves. Muutenkin legendaarinen seura, jolla hieno historia, tunnettuja pelaajia sekä Liigan komein logo.
   
 22. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei käy ei. Tänäänkin Tammelassa vain 4686 katsojaa seuraamassa Veikkausliigan sarjanousija Ilvestä, vaikka puoliammattilaisjoukkue taistelee ensimmäisellä kaudella vain putoamisen välttämisestä.

  Keskiarvo kaudella on 3470 ja taakse jää kiekon puolelta mm. perkeleesti tulevia katsojamääriään hehkuttanut (fanit) Sport sekä lisäksi Pelicans, JYP, HPK ja KalPa!
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2015 klo 21.01
 23. Kenth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee
  Meillä on Tampereella kaksi Suomen hienointa ja menestyneintä seuraa, mutta kyllähän viime viikot ja tämä ilta jälleen ovat palauttaneet mieleen sen tosiasian, että Ilves on kuitenkin se suurempi. Aito ja alkuperäinen, jolla on valtavat massat tamperelaisia takanaan. Ilves-kiima on tällä hetkellä käsinkosketeltavaa Pirkanmaalla.

  Tappara on menestyksen perusteella ollut täysin suvereeni yli 30 vuotta, tekee lähes kaiken naapuriaan paremmin ja on suosittu ympäri Suomea, mutta se ei ole kyennyt suistamaan Ilvestä kaupungin suositumman joukkueen valtaistuimelta. Ja kuten on nyt nähty, kovin suurta menestystä ei Ilves tarvitse synnyttääkseen ison roihun ja buumin. Voi vaan kuvitella mitä se joskus on kun Ilves taistelee uskottavasti mitaleista.

  Edit: Lisätään vielä, että en muista lähivuosilta edes Tapparan finaalipeleissä kokeneeni Hakametsässä yhtä kiihkeää tunnelmaa kuin tänään Ilves-Lukko ottelussa. Kannattajakunta on jotenkin hillitympää.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017 klo 23.52
 24. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  No kyllähän viime keväänä ratkaisevassa 6. finaalissa 26.huhtikuuta oli paras tunnelma mitä varmaan ikinä on Hakametsässä ollut. Tai missään muuallakaan.

  Ilves-pöhinöitä tulee ja menee, muistan helposti tästä ihan lähimenneisyydestäkin vähintään puolenkymmentä tapausta, kun on fanien mielestä ollut kovaakin "kiimaa". Milloin minkäkin kahden tai kolmen ottelun voittoputken vuoksi, tai jonkun lupaavan junnun, tai Sjöblomin ostotarjouksen. Sitten ne hurmat kuolee pois ja kaikki on niin kuin ennenkin.
   
 25. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tappara on herättänyt luonnollisesti kunnioitusta viime aikoina enemmän, joten valinta oli selvä: Tappara. Toivottavasti Ilveskin tuolta nousee jaloilleen Kiven johdolla. Kaikki kulttuurillishistorialliset sepostukset on aivan täyttä höpöhöpöä, menestys ja arvostus mitataan kaukalossa: tällä hetkellä sitä hallitsee Tappara.