Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ilves-Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 26.03.2014 klo 18.28.

 1. John Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niin no, mitenkähän on? Oletetaan (täysin teoreettinen tilanne) että ry irtisanoo sopimuksen IH Oy:n kanssa maksamattomien lisenssimaksujen vuoksi (olennainen sopimusrikkomus -> irtisanominen lähtökohtaisesti OK, riippuen mm. sopimuksen sisällöstä ja siitä onko annettu tilaisuus sopimusrikkomuksen korjaamiseen eli maksujen maksamiseen jne) ja aloittaa samalla omalla edustusjoukkueellaan pelit esim suomisarjassa.

  Väittäisin melkein, että tässä tilanteessa oikeus "Ilves" -nimen käyttöön jääkiekon sarjatoiminnassa olisi nimenomaan nimen alun perinkin omistaneella taholla eli ry:llä. Toki IH voisi epäilemättä pelata jollain lahtelaistyyppisellä "Ilves-Hockey" tai "Hockey Ilves" -nimellä, mutta eiköhän tuosta eteenpäin kaikissa sarjoissa joukkue nimeltä "Ilves" olisi nimenomaan se ainoa oikea Ilves. Tietty tästä lihavan riidan saisi aikaan, mutta lopputuloksen uskoisin vääntyvän ry:n eduksi vaikkakin se toki epävarmaa olisi.

  Ja jos sopimusta tehtäessä oltaisiin oltu oikein fiksuja, olisi sinne otettu lauseke jossa kiellettäisiin sanaan "Ilves" sisältävän nimen käyttö IH Oy:ltä vaikkapa 10 vuoden ajan sopimuksen päättymisestä lukien, mutta tähän en oikein jaksa uskoa...
   
 2. John Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämähän tässä on surullisinta. En edes muista koska olisin käynyt hallissa viimeksi. En periaatteesta halua antaa senttiäkään ko firman taustajoukoille, minkä seurauksena olen huomannut kiinnostuksenikin dramaattisesti vähenevän. Sääli oikeastaan, lasten takia tulee ehkä seuraavan kerran lähdettyä peliin, mutta vain siksi.
   
 3. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Älä nyt nolaa ittees enempää. Ei asiat ok erillisiä, vaan kyse on Ilves nimen käyttö jääkiekon pääsarjassa Suomessa (ja itteasiassa EUssa).  ...mutta enpä ala vänkään ja asiaa aukaseen, kun kyse on näin yksinkertasista asioista, jotka peruskoulun käynyt selvittää ittelleen aika vaivatta.
   
 4. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Aika hyvin herra täällä jatkaa satuiluaan, vaikka on tuosta lauseesta päätellen jäänyt peruskoulukin kesken.
   
 5. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuosta saat satuja luettavaksi.
  PRH - Yksinoikeus nimeen
  Linkki ohjaa Patentti- ja rekisterikeskuksen sivustolle ja sisältää tietoa nimen käyttöoikeudesta yrityksillä.
  Sivu ähuomiona, että tämähän ei koske amatöörijoukkueita, koska eivät tee kauppaa.
   
 6. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Luettu tuo on, mutta miten se ratkaisee tuossa nimikinassa mitään? Vakiinnuttaminen? Onko liigajoukkueen nimi vakiintunut parinkymmenen vuoden aikana IH Oy:lle? Ilves nimenä on yleisnimi ja siten mahdotonta omia. Ilves ry ja Ilves Hockey Oy ovat rekisteröityjä nimiä, mutta Ilves pelkästään ei ole sitä.
   
 7. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Kummallinen kinastelun aihe. Varmasti ry olisi tässä asiassa vahvoilla, jos alkaisi laittaa ihoy:lle kapuolita rattaisiin. ry omistanee kaikki logot, joita historiassa on käytetty ja epäilen, että ihoy pystyisi samalla nimelläkään jatkamaan. Saati sitten jolloin Hockey-Ilves nimellä. Vaikka joku oikeasta väännetty nimi onnistuisi juridisesti, niin kyllä siinä jo fanit nousisi vastaan.

  Bottom linie: Ry:n suuntaan olen omat katseeni kääntänyt muutosten toivossa.
   
 8. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Millähän perustelet, että rekisteröity osakeyhtiö ei voisi käyttää firman omaa nimeä joukkueen nimenä?

  Logoista sen verran, että esimerkiksi 90-luvulla joukkue käytti logoa, jota ei taatusti ry omista.
   
 9. John Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Meinaako ihan oikeasti, että IH Oy voisi pelata liigaa nimellä "Ilves" siinä jo aiemmin mainitsemassani skenaariossa, jossa ry aloittaisi oman kilpailutoiminnan nimellä "Ilves" esim. suomisarjassa? Tai kääntäen, tarkoitatko että IHOy voisi KIELTÄÄ ry:ltä nimen "Ilves" käyttämisen?

  Hockey-Ilves -nimellä varmaan IHoy voisi toimiakin, mutta siinä tapauksessa että kaupungissa olisi kilpatoimintaa päälogolla harjoittava Ilves ja siitä erillinen vaikka sitten sillä 90-luvun pyöreällä logolla harjoittava Ilves-Hockey taitaisi olla aika selvää kumman puolella sympatiat olisivat...
   
 10. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämähän se huikeaa olisi, jos lainatun nimen voisi omia vakiintumisen perusteella. Ilves ammattilaisjoukkueen nimenä on Ilves Ry:n omistama ja sille vakiintunut, vaikka kuinka kauan tuon nimen käyttöoikeutta IHOY:lle vuokraisivat.

  Tämä nyt on muutenkin aivan turha väittelyn aihe, kun on päivänselvää miten IHOY:n kävisi Ry:n kieltäytyessä yhteistyöstä. Junioritoiminta on Ry:n, ja yleinen mielipide muutenkin sen puolella. Jos Ry päättäisi ryhtyä itse ajamaan joukkuetta pääsarjatasolle, olisi myös suurin osa yhteistyökumppaneista sen tukena. IHOY on Honkkiksen ja Manngardin johdolla suututtanut niin suuren osan sidosryhmistä, että toimintaympäristö olisi tällaisessa tilanteessa kuin juoksuhiekkaa.
   
 11. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kumpikaan ei varmaan voi kieltää toiseltaan nimen käyttöä, vaan siihen tulisi joku lisäys tyyliin Liiga-Ilves tai muuta. Molemmat sitten voisivat epävirallisesti käyttää tuota Ilvestä, koska kaikissa virallisissa yhteyksissä käytetään kuitenkin ry, tai Oy liitettä.

  Sympatiat voisi olla Suomi-sarjan joukkueella, mutta kumman peleissä luulisit katsojien käyvän?

  Täällä on kumma kuvitelma, että ry jotenkin hyötyisi tuosta pesäerosta. Itse taas olen vakuuttunut, että se olisi esimerkiksi junnutoiminnalle hallaa, ettei saman lipun alla olisi liigaseuraa.
   
 12. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Jos luet sen seuraavankin lauseen, niin ehkä siitä selviää? Eli ehkä juridisesti ihoy voisikin jonkun nimen kikkailla, mutta kuten sanottua niin siinä tulisi äkkiä fanit ja muut sidosryhmät aika vihaisesti vastaan. Vai alatko sinä kannattaa Kiekko-Ilvestä tai Ilves Hockeytä? Ja samaan aikaan Tampereen Ilves ry:n johdolla nousisi jonkun Divarin kautta pikku hiljaa takaisin kuvioihin.

  On tää ihan älyvapaa väittelyn aihe. Ei kukaan voi ajatella, että ihoy voisi ongelmitta jatkaa jos Ry haluaa kapuolita laittaa rattaisiin. Eihän?
   
 13. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Keskustellaan siitä kannattamisesta sitten kun 10 vuoden kuluttua tuolla nousijalla olisi "ehkä" mahdollista olla liigassa. Siihen asti kävisin juurikin katsomassa sitä Liigassa pelaavaa Ilvestä.
   
 14. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Asia kunnossa, tämä on sitten niin.

  E. Koskas muuten se syksyn kokous on, jossa kerrotaan viime kauden tulos?
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2016 klo 19.21
 15. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Varsinainen yhtiökokous on pidettävä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, eli jälleen kerran se jätetään viime tinkaan. Toimitusjohtaja kyllä kertoili, että pidettäisiin tänä vuonna jo kesällä, vaan eipä siis pidetty. Onhan se toisaalta parempi kertoa tappiouutiset kesken kautta eikä kesäharjoitusten aikaan, niin ei häiritä joukkuettakaan niin paljoa...
   
 16. vilho Jäsen

  Lainaus:
  Mä ainakin luulisin katsojien käyvän ry:n peleissä. Joukkue nousisi kyllä oikeilla taustahenkilöillä nopeasti takaisin kolkuttelemaan Liigan ovia.
   
 17. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tulipa tuosta spekulatiivisesta viestistä kiivas keskustelu. Alustavassa viestissäni se tärkeämpi sanoma oli se, että niiden, joille on aivan samantekevää mennäänkö Vinnien&co johdolla, tulee hyväksyä myös tuon toimintamallin negatiiviset asiat. Lähinnä sen, että Ilveksestä ei tulisi ikinä yhtenäistä.

  No mitä tulisi tuohon spekulatiiviseen logo&nimi-asiaan. Todetaan aluksi, että kynnys sopimuksen purkamiseen tai sopimuksen uusimatta jättämiseen on varmasti hyvin korkea. Käsittääkseni IH Oy on jo pitkään pyrkinyt jatkamaan tuota sopimusta, mutta ilmeisesti jatkosopimusta ei vielä ole kuulunut, koska siitä ei ole tiedotettu.

  Mikäli näin pitkälle mentäisiin, niin Ilves Hockey Oy:n tarina olisi todennäköisemmin 1-3 vuotta. Miksi uskoisin näin? Ensinnäkin tuossa spekulaatiossa Ilveksen B-junnut siirtyisivät Ilveksen nuorten joukkueeseen. Kuvitteellinen Hockey-Ilves joutuisi jatkossa ostamaan pelaajat nuorten joukkueeseensa. Siirtokorvaukset menisivät Ilvekselle, mutta Ilveksen kulupuolta rasittaisi puolestaan sitten valmentajien ja junioripäällikön palkkaamiset.

  Ilves-mieliset velkojat mitä todennäköisimmin vaatisivat IH Oy:n maksamaan velkansa välittömästi. Tämä johtaisi siihen, että Vinnien täytyisi kaivaa kuvettaan välittömästi. Tähän Vinnie on ollut muutenkin haluton, kun ei saisi kaikkia lainaamiaan rahoja nopealla aikataululla takaisin esim. Liigan tv-rahasta.

  Merkittävä osa IH Oy:n tukijoista vetäisi euronsa pois. Heistä osa ryhtyisi tukemaan välittömästi Ilvestä.

  Hockey-Ilveksen katsomot tyhjenisivät merkittävästi. Juniorit vanhempineen toisivat usean sadan vajeen ja tämän lisäksi tapahtuisi siirtymää jonkin verran Ilveksen katsomoon, mutta ennenkaikkea poistumaa Hockey-Ilveksen yleisömäärästä.

  Fanituotemyynti on nykyisellään liian pieni pisnes IH Oy:lle, mutta tämäkin todennäköisesti kutistuisi edelleen. Ilves puolestaan kasvattaisi nykyistä fanikauppaansa.

  Hockey-Ilves tulisi todennäköisesti menettämään tulobudjetistaan 1,5-2 miljoonaa euroa. Tämä luonnollisesti näkyisi pelaajabudjetissa. Ainoa elinmahdollisuus olisi, että Vinnie löisi vuosittain puuttuvan osan pöytään, jotta Oy selviäisi velvotteistaan. Tai Vinnie saisi myytyä osuutensa jollekin varakkaalle taholle. Jo nykyisin IH Oy on herättänyt suurta huolta Keskusareenan muissa osapuolissa. Hajoamisen jälkeen tuskin olisi mitään mahdollisuutta päästä Keskusareenaan mukaan.

  Miten sitten tapahtuisi Ilvekselle? Asetelma olisi varmaan verrannollinen jalkapallopuolen Ilvekseen. Alhaalta lähdettäisiin ja sarjaporras kerrallaan harjoiteltaisiin erityisesti talouden pitoa. Mestistaso saavutettaisiin todennäköisesti hyvinkin nopeasti. Ero jalkapalloon on luonnollisesti se, ettei jalkapallossa ole kilpailevaa paikalliskilpailijaa. Jääkiekossa haasteena on, että kaupungissa on kilpaileva organisaatio, joka sattuu olemaan vielä valtakunnan eliittiä. Lätkän etu futikseen puolestaan on se, että lätkän puolelta löytyy rahamiehiä jo pelkästään entisten pelaajien joukosta.

  Ennusteeni tässä kuvitteellisessa tilanteessa olisi se, että Vinnien poppoo ei selviäisi veloista ja kuluista kautta tai kahta pidempään. Ilves puolestaan nousisi takaisin Liigaan 5-8 vuoden sisällä, mutta vain siinä tapauksessa, että organisaatio osaisi talouden pidon ja toimisi ammattimaisesti. Tärkeätä olisi saada merkittävä henkilö, tyyliin Risto Jalo, hankkeen johtoon.

  Joka tapauksessa tapahtumaketju olisi surullinen ja ei-toivottava.
   
 18. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  ^Kovin spekulatiivista. Itse veikkaisin suuren yleisön menevän aika hämilleen vallitsevasta tilanteesta. "Mikäs tämä ry:n ja oy:n vastakkainasettelu nyt on? Kai tämä liigahomma kuitenkin jatkuu?"

  Valitettavasti tässä kohtaa on pakko veikata kirjoittaja Artsin olevan oikeassa - kyllä suuri yleisö varmasti kävisi sen joukkueen peleissä, joka pelaisi korkeammalla sarjatasolla. Mikäli nimessä vain vilahtaisi Ilves ja logo voisi olla vaikkapa se 90-luvulla käytetty - sehän on itse asiassa aika hieno.

  Marginaali vaihtaisi siihen oikeaan Ilvekseen. Mikä se sitten ikinä onkaan ja millä omistuksella. Jos ei Ry saa rivejä koottua vastarintaa varten, niin miten ne onnistuisi luomaan sen oikean Ilveksen, josta täälläkin on vuosia puhuttu? Eihän sen näillä puheilla pitäisi olla temppu eikä mikään?
   
 19. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Spekulatiivista kyllä joo, mutta 3 000 katsojaa ei tule riittämään Oy:lle, varsinkin kun sponsorit ja yritysmyynti sulaa myöskoko ajan. On melko lyhyen ajan kysymys, että Manngard-Jääskeläinen-Honkalehto kolmikon vetämä pumppu menee nurin/katoaa jääkiekko-busineksesta
   
 20. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Liigan ylisuuri televisiosopimus taitaa kattaa enää kuluvan kauden. Lukuna on pyöritetty jopa 800.000€/kausi/joukkue.
  On päivänselvää, että vastaavaa tarjousta ei ole uudelle sopimuskaudelle tulossa Jokereiden ja Bluesin vaihduttua kolmeen Mestiksestä ponnistaneeseen. Eikä tuo sopimus nyt muutenkaan kannattava ole ollut kuin liigaseuroille.

  Pienentyvä sopimus vaikuttanee kaikkiin liigaseuroihin.
   
 21. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Erittäin hyvä pointti. Tästähän on ollut puhetta melkolailla joka kausi, että sopimus on erittäin epäedullinen Neloselle. Eli tuskin nykytilanteessa saadaan Liigan kannalta yhtä hyvää sopimusta aikaan.
   
 22. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kirjoitukseni lähtökohta oli nimenomaan spekulatiivinen ja siksi käytinkin tuota sanaa. En myöskään maalaillut kuvaa, jossa Ilveksen peleissä kävisi enemmän väkeä alkuun kuin "Hockey-Ilveksen". Mutta jos tämä spekulatiivinen kuvio toteutuisi, niin IH Oy ei eläisi kautta kahta pidempään. Ellei sitten Vinnie löisi rahaa pari milliä kautta kohden tiskiin. Ja sitä hän ei tekisi.
   
 23. puuntakaa Jäsen

  Aika munaton porukka tuntuu Ry:ssä vaikuttavan, joten tuskin tekevät mitään. Valitettavasti näin.
   
 24. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Toivon totisesti, että olet väärässä, vaikka vähän tuohon suuntaan onkin viestiä kuulunut. Omalla kohdalla tuo seuraava kiinnepiste on Ry:n mahdollisuudessa potkia ihoy:tä persiille. Jos siinä epäonnistuvat ja tekevät ilman taistelua uuden sopparin Honkkikselle ja kumppaneille, niin taitaa omalla kohdallani olla aika etsiä uusia harrastuksia. Ainakin siihen asti kun Vinniestä aika jättää.
   
 25. "Jalkakynä" Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  En sanoisi ry:tä munattomaksi. Kyse on monesta seikasta. Pelko käräjille joutumisesta tässä tapauksessa on suuri. Ja sen tietää, että siinä vaiheessa Ilves olisi isoissa otsikoissa ja pelkästään negatiivisesti. Kuitenkin on olemassa sellainen porukka, jolle Vinnie on aina the suuri johtaja. Toisekseen ry:n kilpaurheilutoiminta on puhtaasti keskittynyt Ilves Edustus Oy:n omistamiseen. Riittäisikö ry:llä ja sen hallituksella aikaa myös valvoa omistajan etuja myös jääkiekossa?.