Itse en usko noiden henkilövaihdoksien näkyvän kuin aivan lyhytaikaisena piikkinä, ellei sijoitukset joukkueella parane. Aina löytyy niitä jotka uhoavat ja lupaavat vaikka mitä, mutta totuus on toisenlaista. Esimerkkinä tästä, että jos joukkueeseen otettaisiin enemmän omia junnuja lisää, niin sarjasijoituksella ei olisi väliä. Nyt siellä on niitä ja pelikin on ihan kohtuullisella tasolla kauden ajankohta huomioon ottaen, mutta mutkutus vaan jatkuu ja pysytään hallilta poissa TV:n ääressä.
Kommentoidaan ensin tuota omavaraisuutta. Eilen, kun Flinck ja Fagerudd puuttuivat kokoonpanosta, niin Ilveksellä oli kahdeksan omaa kasvattia. Perustilanteessa on kuusi, joka on edelleen melko vähän. Mutta se kysymys, että miten ehdit kartoittaa, ettei nuo paikalla saapuneet olleet juuri niitä, jotka haluavat nähdä omia poikia pelaamassa? Käsittääkseni sitä emme pysty erittelemään ilman gallupia, että ovatko puuttuvat katsojat omien poikien puolesta puhujia vai niitä, jotka eivät enää halua kantaa ropojaan IH:lle ennen kuin johto vaihtuu? Tai kuka nyt mistäkin syystä jää pois.
Pelin tasosta. Itse koin, että tappiopeli KalPaa ja eilinen voittopeli KooKoota vastaan oli tasoltaan melko heppoista. Varsinkin, jos verrataan siihen, kuinka hienosti Ilves pelasi Vaasassa. Vaikea sanoa, kuinka moni lähti eilisestä pelistä fiiliksellä "olipa hyvä peli, tulen ehdottomasti uudestaan".
Minun mielestä on edelleen vaikea syyttää tilanteesta maksavia asiakkaita. He tulevat paikalle väkisinkin, jos kokevat, että tuote on kunnossa. Nykymaailmassa kuluttajat ovat tietoisempia. Heille ei välttämättä riitä, että tuote on ok, jos tuotteen ympärillä on epäeettistä toimintaa. Hatusta nopeasti tempaistu esimerkki: Et välttämättä osta hyvää tuotetta, jos sen myynti perustuu pyramidihuijaukseen.