IPCC:n puheenjohtajan vaihduttua, hänen lausuntonsa ovat selvästi maltillisempia kuin edeltäjänsä, vaikka asia sinänsä ei ole muuttunut. Aiemmin huudettiin sutta, nyt asia tuodaan esille maltillisemmin, mikä on helpommin hyväksyttävissä.
Tai sitten otsikointi on vähemmän raflaavaa, koska ydinsanoma ei ole muuttunut mihinkään. 1,5 astetta on kriittinen raja, jonka yli kun mennään (yli, ei sille tasolle) alkavat globaalit vaikutukset olla taloudellisesti ja inhimillisesti suuria.
Toisekseen, olen elänyt näitä luontokatastrofeja ennenkin (öljy loppuu, otsonikato jne.) - molemmista luotiin kuva maailmanlopusta.
Jos elit jo otsonikadon aikaan, muistat varmasti mitä silloin tapahtui.
Ongelma ei maagisesti kadonnut mihinkään, vaan ihmiskunta muutti toimintaansa ja ongelma lieveni, kun ongelmaan reagointiin (kiellettiin CFC-yhdisteet).
Aivan kuten nyt olisi syytä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.
Kolmanneksi, on myös toisenlaisia mielipiteitä kuin IPCC:llä, mihin liittyy suuresti
Pääsääntöisesti näitä mielipiteitä on kaikenlaisilla huru-ukoilla, joiden uskottavuus on siellä Jouko Pihon, Maria Nordinin ja Ossi Tiihosen haminoilla.
Alan tutkijoiden konsensus on käytännössä yhtenevä IPCC:n kanssa.
Neljäs seikka eli minä en ole ilmastoasiantuntija kuten ei ole suurin osa muistakaan kansalaisista, joten siksi kysyn mihin meidän tavan talliaisten tulisi uskoa?
Alan johtavia asiantuntijoita, tutkijoita, eli ihmisiä jotka tutkivat näitä työkseen.
Aivan samoin kuin kaikissa muissakin asioissa, se youtuben katsominen tai intterwebin selaaminen ei tee kenestäkään asiantuntijaa kompleksisemmissa asioissa, vaikka nykymaailmassa näitä ”tein omaa tutkimusta”-jannuja pääsee valitettavasti ääneen ja näille löytyy seuraajia.