Tutkijat liioittelevat ja valehtelevat, joten faktat kannattaa lukea internetistä.Mistäs nämä faktat ovat peräisin?
Tutkijat liioittelevat ja valehtelevat, joten faktat kannattaa lukea internetistä.Mistäs nämä faktat ovat peräisin?
Tutkijat liioittelevat ja valehtelevat, joten faktat kannattaa lukea internetistä.
Mistäs nämä faktat ovat peräisin?
Auringon aktiivisuus on minimissään josta on alkanut kautta historian viileät kaudet.
Auringon aktiivisuus on ollut tasaista 70-luvulta nykypäivään. Lämpötila ei. Se on noussut, kuten hiilidioksidipitoisuuskin.
Tuossa olet väärässä. Auringonpilkut taitavat olla historiallisen alhaalla nyt esimerkin mainitakseni.
On viimeinen sykli ollut vähän vaisu, eli lievä laskeva trendi on totta.
Se tarkoittaisi, että viimeiset vuosikymmenet olisi pitänyt viiletä, vaan ei ole. Miksei ole? No koska kasvihuonekaasujen lisääntyminen on voimakkaampi lämmittävä tekijä, kuin auringon aktiivisuuden hiipuminen on viilentävä.
Yläilmakehä määrää tuota prosessia ja sen lämpötilat jotka muuttuvat hitaasti.
esimerkiksi tuo hiilidioksidimäärän kiihdyttämä yhteyttäminen on niitä juttuja joita ei aiemmin taidettu laajemmin edes tiedostaa.
Jos jotenkin tahtoo ympäristön tuhoutumista vastustaa, niin paras tapa siihen on äänestää puolueita, jotka pyrkivät eroon kulutuskulttuurista. Turhankuluttaminen pitäisi saada loppumaan. Olisi siirryttävä kestäviin, helposti korjattaviin ja pitkätakuisiin tuotteisiin, jotka maksavat paljon ja kiertävät hitaasti. Näin kansalla jäisi vähemmän rahaa roinamaniassa roikkumiseen. Se karsisi kuluttamiseen perustuvia työpaikkoja, ja kun työttömyys riittävästi kasvaisi, täytyisi järjestelmänkin reagoida jotenkin ja ruveta pyörittämään itseään jonkin muun kuin ympäristön tuhoamisen varassa. Köyhyyttä se tietenkin kansalle tietäisi, mutta aika mahdoton on nähdä, että ympäristö voitaisiin maapallon nykyisellä väestömäärällä suojella, jos myös länsimaissa ei lasketa radikaalisti materiaalista elintasoa.
Huolestuttavia vistejä ei kuulu medialta, vaan alan huippututkijoilta, joista mm. IPCC:n paneeli koostuu. Kyseessä ei ole mikään politrukkien sikarikerho, vaan ilmastonmuutosta ammatikseen tutkivasta yliopistoväestä kuorittu kerma.Uutisointi on älypuhelinaikanamme vain muuttunut. Kaikki uutisoidaan ääri-ilmiöinä. Niin ja sitä en ole kiistämässä etteikö ilmasto ole hieman lämmennyt viimeisen 50 vuoden aikana mutta ei lämpene kauaa. 2020-luvulla viilenee ja 2030-luvulla jo katovuosia. 2050-luvulla taas lämpenee.
Ei tässä mitään ratkaisematonta ongelmaa ole. Järjestelmästä pitää tehdä niin aukoton, että sen sisällä saa jokainen yritys kasvaa niin paljon kuin haluavat vähän samoin kuin lapsi pomppulinnassa temmeltää niin kovaa kuin jaksaa.Erittäin iso paradoksi tässä ilmastohössötyksessä on maailmassa vallitsevat kaksi täysin vastakkaista päätavoitetta. Eli ensinnäkin halutaan kestävää kehitystä, vähennetään roskaa, vähennetään päästöjä, ollaan ympäristöystävällisiä, ollaan muuten vaan ystävällisiä, poliittisesti korrekteja ja päälle kimppahali kaikille. Ok, kuulostaa hyvältä.
Sitten se toinen puoli. Talous ei kasva tarpeeksi, maailma on tuhoon tuomittu. Talouden pitää kasvaa, joka maassa, koko ajan, muuten ei kunnian kukko laula. Jokaisen yrityspomon pitää tottakai tuottaa osakkeenomistajille voittoa, eikä siinä vielä kaikki, liikevaihdon täytyy kasvaa joka neljännes, mielellään vielä ennätystahtia. Muuten edessä on jossain vaiheessa uuden työpaikan etsintä. Ihan sama miten paljon ko. yrityksellä on "vihreitä ohjelmia", jatkuva kasvu on vaatimus joka tuskin vähentää pitkässä juoksussa päästöjä, tai kulutusta.
Näistä kahdesta vastakohdasta ei vaan puhuta missään samassa asiayhteydessä. Tämä jatkuvaa kasvua vaativa ajatusmalli on pakko saada loppumaan maailmasta, sillä siinä ei ole pitkässä juoksussa mitään järkeä. Se on tuhoon tuomittu pyramidihuijaus. Mikä firma julistaa ekana että "meidän ilmastotekomme on lopettaa kasvun tavoittelu, ja keskittyä olemassaolevan jalostamiseen, ehkä jopa toiminnan pienentämiseen / järkevöittämiseen"? "Pidämme nykyisen verkostomme ja that's it"? "Tavoitteenamme on asettaa liikevaihdon yläraja 10MRD Euroon?"
Voitko tänne tuollaista suosittelemaasi tutkimustietoa linkata? Kiitos jo etukäteen.Kannattaa tutustua muuhunkin tutkimustietoon kuin IPCC:n poliittisen yksikön valikoituun dataan. Suosittelen lämpimästi.
Kyllähän talous voi ajaantua lamaan, mutta se on valtioiden ongelma yleensä kun on työttömyysturvat ja muut maksut jotka alkavat kasvamaan. Toimivat ja menestyksekkäät yritykset sitten jatkavat toimintaansa potkien samalla väkeä ulos, jos tuloa ei tule tarpeeksi.Talous ei kasva tarpeeksi, maailma on tuhoon tuomittu. Talouden pitää kasvaa, joka maassa, koko ajan, muuten ei kunnian kukko laula. Jokaisen yrityspomon pitää tottakai tuottaa osakkeenomistajille voittoa, eikä siinä vielä kaikki, liikevaihdon täytyy kasvaa joka neljännes, mielellään vielä ennätystahtia. Muuten edessä on jossain vaiheessa uuden työpaikan etsintä. Ihan sama miten paljon ko. yrityksellä on "vihreitä ohjelmia", jatkuva kasvu on vaatimus joka tuskin vähentää pitkässä juoksussa päästöjä, tai kulutusta.
1) Soran heittäminen rattaisiin.
2) Epäilyksen herättäminen.
3) False Balance.
4) Tunneperäisyys ja empirian korostaminen.
5) Mittasuhteet.
6) Status quo'n puolustaminen.
Pidän mahdollisena, että kasvihuoneilmiö ainakin lyhyellä aikavälillä (alle 150 vuotta) parantaa elinolosuhteita maapallolla. Pelkästään tällä asialla aprikointi riitti tekemään minusta aikaisemmin denialistin.
Nyt puheet ovat alkaneet kuitenkin lieventyä. Kun on päästy 10-20 vuotta eteenpäin, niin saatetaan jo puhua täysin luontevasti kasvaneesta viljelyalasta ja suuremmista sadoista.
Eli lopputulema keskustelusta oli että vastakkain on jatkoajan nimimerkkien opelixin ja carlosin mutu vs asiaa ammatikseen tutkivien tutkijoiden konsensus. Nämä on aina vaikeita tilanteita, kun pitäisi kriittisesti pystyä arvioimaan esitettyjä todisteita ja argumentteja. Hyvä että keskustelu käytiin tähän pisteeseen saakka.Mutta ei tästä väitellä kannata kovasti kun emme varmasti tiedä vaikutuksia. Minä uskon viilenemiseen. Toivottavasti ei niin sanotusti hutkita liikaa ennenkuin nähdään.
Eli lopputulema keskustelusta oli että vastakkain on jatkoajan nimimerkkien opelixin ja carlosin mutu vs asiaa ammatikseen tutkivien tutkijoiden konsensus. Nämä on aina vaikeita tilanteita, kun pitäisi kriittisesti pystyä arvioimaan esitettyjä todisteita ja argumentteja. Hyvä että keskustelu käytiin tähän pisteeseen saakka.
Millä lailla em. kysymyksistä on olemassa varmuus?Nämä toimivat myös toiseen suuntaan. Suurista kysymyksistä tuntuu aina olevan varmuus, kunnes riittävästi kuluu aikaa. EU, euro, Nato ja maahanmuutto esimerkkeinä.
Kyllä, Suomen perustuslaillinen periaate on, että kulttuurit elävät rinnakkain ja että lainsäädäntö tukee yksilönoikeuksia ryhmäjäsenyyksien sijaan.Viisaat päät ovat olleet luomassa Suomeen monikulttuurisuuspolitiikkaa, joka perustuu ideaan, että kulttuurit elävät rinnakkain. Siksi tulijoiden lähtökulttuureita pyritään eri tavoin tukemaan mm. kielenopetuksen muodossa.
Tämä on omaa spekulaatiotasi, joka ei perustu tiedeyhteisön konsensukseen.Pidän mahdollisena, että kasvihuoneilmiö ainakin lyhyellä aikavälillä (alle 150 vuotta) parantaa elinolosuhteita maapallolla. Pelkästään tällä asialla aprikointi riitti tekemään minusta aikaisemmin denialistin.
Mihin tämä perustuu?Nyt puheet ovat alkaneet kuitenkin lieventyä. Kun on päästy 10-20 vuotta eteenpäin, niin saatetaan jo puhua täysin luontevasti kasvaneesta viljelyalasta ja suuremmista sadoista.
Tieteellisen sijaan pitäisi kuitenkin puhua katolisen kirkon opeista.Kevennyksenä mainittakoon Galileo Galilei joka ei ostanut aikansa tieteellistä konsensusta.
Tieteellisen sijaan pitäisi kuitenkin puhua katolisen kirkon opeista.
En minä kyllä lähtisi vertaamaan tiedettä ja uskontoa millään mittareilla: toisessa on tolkkua ja toinen on täyttä lööperiä.Auktoriteetti yhtä kaikki. Ei eroa millään tavoin nykymenosta.
Päteekö tämä sama vaikka rokotteisiin tai evoluutioteoriaan? Entä painovoimaan, sekin on vain teoria?Aina täytyy kyseenalaistaa asioita, aina. Sellaisen kasvatuksen allekirjoittanut on saanut. Opettajana kun toimin olen kannustanut oppilaitani samaan.