Ja monet vielä unohtavat sen, että ilmastonmuutos tarkoittaa paitsi globaalia lämpenemistä, myös ääriolosuhteiden (niin helteiden kuin kovien pakkasten) yleistymistä.
Niinhän sitä väitetään, mutta tilastollisesti tällaiselle ei ole saatu toistaiseksi tukea. Ennustetun aavikoitumisen sijaan on ilmennyt vihertymistä, eivätkä tornadot ole lisääntyneet vaan vähentyneet.
Tässä myös median mädännäisyys paljastuu. Se hyödyntää ääri-ilmiöt ilmastonmuutosvouhotukseen sen sijaan että tarjoaisi tilastollista dataa, josta syntyisi kokonaiskuva. Ja tilastollisella datalla en tarkoita sitä, että valitaan jokin sopivasti omaan agendaan sopiva ajanjakso, vaan sitä, että tarkastellaan asioita rehellisesti.
Ylelle täytyy antaa kunnia siitä, että se käyttää radio-ohjelmissaan asiantuntijoita, jotka korjaavat väitteitä esimerkiksi sään ääri-ilmiöiden lisääntymisestä. Harmi vain, että kyseisillä ohjelmilla on mitätön kuulijakunta verrattuna siihen, jonka uhkakuvia maalaileva näkyvämpi uutisointi saavuttaa. Kielteiset uhkakuvat nostetaan esiin, mutta toteutunutta todellisuutta piilotellaan, jos se ei ole kielteinen.
Suosittelen katsastamaan näitä, koska nämä ovat Suomessa ainoat kanavat, joilla asioita tutkineet ihmiset päästetään edes jotenkin ääneen. He saavat puhua rauhassa kenenkään keskeyttämättä, eikä toimittajalla ainakaan ole aina pyrkimystä pakottaa omaa mielipidettään esiin.
Kun Suomessa kerran yliopistolaitos on, niin mukavaa, että sen tuottamia tuloksia edes jollain tavalla saadaan kuuluville myös kansalle.
Tiede
Asia