Suurin lämpiminen on tapahtunut vuosien 1860-1930 välillä
No ei. Suurin lämpeneminen on 1970-luvun lopulta nykyisyyteen, toiseksi suurin sitten 1900-luvun ekalta vuosikymmeneltä 1940-luvulle. 1850-1900 näyttäisi olevan aika tasainen väli.
Suurin lämpiminen on tapahtunut vuosien 1860-1930 välillä
Itsekö koostit vai oliko lähteenä luonnonsuojelujärjestön sivusto?
Osaatko suositella jotain hyviä luonnonsuojelusivuja?
Minä suosittelen sinulle kirjaa Spencer R. Weart: The Discovery of Global Warming. Kertoo, miksi ilmastonmuutoksesta on tieteellinen konsensus, ja miten siihen päädyttiin, ensimmäisistä 1800-luvun valistuneista aavistuksista nykyisiin nälkävuoden pituisiin IPCC-raportteihin, satelliittimittauksiin ja hienostuneisiin tietokonemalleihin edeten. Paljastaa, että kyseessä on ihan normaali tieteen eteenpäinmeno todisteiden pikkuhiljaa kasautuessa parin vuosisadan aikana. Ei mikään juutalaisten tai reptiliaanien salaliitto, vaikka se jännempää olisikin.
Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaahan siihen perehtyä myös jonkun ihan yleisteoksen avulla. Vaikkapa Nevanlinna: Muutamme ilmastoa. Varmaan löytyy jostain lähikirjastosta.
@Toxic Enema
Eli käytät päätelmissäsi lähtökohtana alkupisteen poikkeuksellisen lämmintä ja loppupisteet poikkeuksellisen kylmää vuotta? Sanoisin tuota tapas melkoisen epärehelliseksi, eikä tuo kerro kokonaisuudesta yhtään mitään. Puhtaasti lukuja katsomalla en ihmettele enää ollenkaan, miksi puhut vuodesta 1990 ja se haluamasi tarkasteluvälin toinen pää lienee vuodessa 2008. Hitto että saatiin kätevästi tuon välin globaalin keskilämpötilan nousuksi hyvinkin maltilliset 0,1 °C.
@Toxic Enema
Otan luvut NASAn sivuilta.
En todellakaan vertaile ääripäitä, kuten itse juuri tuossa edellä teit ja josta vedin aiemman johtopäätökseni. Mitä tulee väitteeseesi, että 30-luvun huippuvuosien lämpötila olisi samaa tasoa nykyisten kanssa, niin olet jälleen väärässä. Noissakin on yli puolen asteen ero ja tässä puhutaan tosiaankin vuosista, joissa ero
Onko Suomessa ihan oma ilmastonmuutos menossa?Jos raivoltasi viitsit keskittyä skarpimmin, niin huomaat, että kirjoitin Suomen keskilämpötilasta 1930-luvulla.
Tänään ainakin muuttui pakkanen pieneksi vesisateeksi. En oo vielä katsonut, että miten on muuttunut muualla.Onko Suomessa ihan oma ilmastonmuutos menossa?
Suomihan on aina ollut mallioppilas. Mutta valitettavasti se 99 % pilaa koko porukan maineen.On se jotenkin ristiriitaista, että Suomessa pitää tehdä enemmän ilmastonmuutoksen hyväksi, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta kokonaisuuteen. Ja toisaalla maailmaa ei tarvitse tehdä mitään, vaikka sillä olisi vaikutusta kokonaisuuteen.
Jos raivoltasi viitsit keskittyä skarpimmin, niin huomaat, että kirjoitin Suomen keskilämpötilasta 1930-luvulla.
Mallioppilas kyllä. Mutta siitäkin herää kysymys, että miksi mallioppilaan pitää tehdä niin mielettömän paljon.. kun muut luokalla olevat ovat kauhukakaroita, ja tekevät mitä huvittaa.Suomihan on aina ollut mallioppilas. Mutta valitettavasti se 99 % pilaa koko porukan maineen.
Niin siis perustat koko korttitalosi yhteen vuoteen Sodankylässä? Helsingin osalta tuokaan ei pidä paikkaansa ja trendi on molemmissa tuota yhtä poikkeusta lukuun ottamatta edelleen nouseva.
Minulle on nyt jäänyt hieman auki että onko vai eikö ole mielestäsi ilmastonmuutos (joka todennäköisimmin ihmisvaikutteinen, kun muita isoja/selittäviä muuttujia ei systeemissä ole ihmisen taivaalle puskemien hiilitonnien lisäksi) tosiasia? Paikallisesti sää voi olla mitä tahansa ja varmasti napsimalla sopivista paikoista sopivina päivinä lämpötiladataa, voidaan todistaa että elämme itse asiassa keskellä jääkautta, mutta ilmasto systeeminä on automaattisesti sen verran laajempi kokonaisuus, että siitä tupataan puhua globaalilla tasolla.Ilmastonmuutos näkyy jo Suomen luonnossa
Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt Suomen sääoloihin, luontoon ja ihmisten elämään. Suurimmat vaikutukset ovat vasta edessä, niihin varaudutaan.www.ymparisto.fi
Kannattaa muistaa, että Suomen keskilämpötilan kehitys ei ole sama kuin Ympäristö.fi esittää. Se on valittujen muutaman mittauspaikan kehitys.
Nytkö neljä asemaa eri puolilla Suomea ei kerrokaan mitään?
jättäen huomioimatta oletetun 2700 aseman mittausvirheen.
Minulle on nyt jäänyt hieman auki että onko vai eikö ole mielestäsi ilmastonmuutos (joka todennäköisimmin ihmisvaikutteinen, kun muita isoja/selittäviä muuttujia ei systeemissä ole ihmisen taivaalle puskemien hiilitonnien lisäksi) tosiasia?
Ja jos el Niño voimistaa ilmastonmuutosta, eikä päinvastoin, niin mikä voimistaa el Niñoa?
Mun ironiamittari sanoi juuri sopimuksensa irti.
Oletan, ettei sua oikeasti kiinnosta ilmakehän fysiikan ymmärtäminen lainkaan, joten tuskin menet niitä menetelmäkuvauksia koskaan myöhemminkään lukemaan. Olet päättänyt etukäteen kantasi, ja haluat sen puolesta vängätä, vaikka itse asiasta et mitään tiedäkään. Onneksi netistä löytyy tueksi matskua vaikka kuinka paljon, eikä haittaa vaikka se olisi epämääräisestä lähteestä, 15 vuotta vanha ja jo moneen kertaan virheelliseksi todistettu.
Kun tuota kuvaa katsoo, niin eiköhän tuossa ole merenpinnan tasoon eroa hyvinkin 5-10 metriä. En oikein tiedä miten tämä liittyy ketjun aiheeseen.En tiedä mitä tavallisten ihmisten pitäisi ajatella siitä mitä tunnetut ihmiset tekevät (julkkikset), mutta USAn ex-presidentti juuri osti itselleen ja perheelleen huvilan Bostonin läheltä Martha's Vineyard:lta (saari, huvila merenrannalla):
"Former President Barack Obama and former first lady Michelle Obama have purchased a nearly 7,000-square-foot home on Martha’s Vineyard in Massachusetts for $11.75 million, according to a report."
Toisaalta pyyntihinnasta saatiin tingittyä miltei puolet, joten ehkä ilmastonmuutos on aiheuttanut paniikkia myyjissä ja Obaman tulot presidentti aikana olivat hyvät ($400 000 per vuosi) joten ei ole väliä vaikka Obama ei saisi taloa myytyä enää:
"The Obamas paid about half the original asking price for the property when it first became available in 2015, the report said."
Kun tuota kuvaa katsoo, niin eiköhän tuossa ole merenpinnan tasoon eroa hyvinkin 5-10 metriä. En oikein tiedä miten tämä liittyy ketjun aiheeseen.
Obamat olivat suht persaukisia kun presidenttikausi loppui, mutta näille kirjoilla ovat tilannetta pyrkineet parantamaan.
Ei, oma tarkoitukseni on ymmärtää että tarkoitetaanko näillä teoilla/uutisilla sitä että ei tässä mitään hätää ole, voi huoletta ostaa asuntoja ranta-alueilla, meren pinnan nouseminen tapahtuu vasta joskus vuosisadan vaihteessa.Ilmeisesti tuolla artikkelilla pyritään osoittamaan, että ilmastonmuutoksessa on kyse huijauksesta, koska Obamakin ostaa talon rannasta. Ex-pressakin tietää, ettei merenpinta tule nousemaan. Samassa tarkoituksessa artikkeli on lainattu tännekin?
Missä Martti Backmanin ja Jarl Ahlbeckin esittämät epäilyt 2700 kaupunkilämmön vaikutuksen alaisen mittausaseman mukana olo maailmankeskilämpötilan laskennassa on kumottu? O