Yksi seikka minkä itse nostaisin esille on myös se että maapallon väkimäärää kyllä pitäisi saada lähitulevaisuudessa alaspäin jos halutaan oikeasti isompia säästöjä, se että kokoajan kasvaa määrä kyllä lähitulevaisuudessa todennäköisesti kääntää aika ison osan hyödystä pois mitä vaikka teknologialla ja rajoituksilla saadaan hyötyjä. Tietenkään mitään helppoja ratkaisuja tähänkään ei taida olla kun tuskin lähdetään vaikka joukkoteloittamaan sairaita vanhuksia ja rajoittamaan väkipakolla syntyvyyttä, tai sairastuttamaan ihmisiä. Jonkin verran tähänkin kuitenkin varmaan pitäisi ratkaisuja tulevaisuuteen saada, ehkä myös täällä kun tuntuu että moni vanhempi ihminen yritetään vaikka väkisin pitää hengissä.
Sinänsähän maapallon väkiluvun kasvu taittuu sitä myötä kun yleinen elintaso nousee, siinä vain menee sukupolvi-pari aikaa, että ne vaikutukset näkyvät.
Maailman kokonaisväkiluku kasvaa merkittävästi hitaammin kuin aiemmin ja tämä kehitys jatkuu sitä myötä mitä nopeammin riittävä elin- ja (naisten) koulutustaso leviää globaalisti.
1960-luvun lopulla väestö kasvoi 2,1% vuodessa, kun nykyään kasvuprosentti on enää 1,1% vuodessa.
Absoluuttinen pääluvun kasvu on myös kääntynyt selkeään laskuun, kun enää syntyy ~82 miljoonaa ihmistä vuodessa vs. 1980-luvun ~93 miljoonaa syntynyttä.
Nämä vain ovat hitaita liikkeitä, maailma ei ole synkronissa (Japanissa aletaan jo pian hiipumaan, Eurooppa ja Kiina seuraavat perässä) ja todennäköisesti globaalisti väkiluku kasvaa sinne 2100-luvulle asti, saavuttaen noin 11 miljardin asukkaan tason.
Jos erityisesti Afrikan ja Aasian maiden kehitystä saadaan nopeutettua, voidaan olla tilanteessa, jossa väkiluku on ennallaan vs. nykypäivä seuraavalla vuosisadalle siirryttäessä.
Väkiluvun kontrolloinnin kannalta kriittisintä olisi uskontojen vaikutusvallan murentaminen mahdollisimman tehokkaasti sekä ehkäisymenetelmien tuominen saataville mahdollisimman monelle.
Jos kokee väkiluvun kasvun olevan se kynnyskysymys, niin paras ROI saataneen, kun panostetaan Nigerian, Kongon, Tansanian, Ugandan ja Nigerin ehkäisy- sekä naisten koulutusohjelmiin. Näiden väestönkasvu kun nykyennustein vastaa 43%:sta 2100 vuoteen tapahtuvasta kasvusta, jos mukaan otetaan vielä Intia, Pakistan, Angola, Etiopia ja Yhdysvallat, päästään 62 % osuuteen kasvusta.