HPK - ry vaiko oy?

  • 23 429
  • 229

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Daespoo
No eikö syyksi riitä se että näin ollaan sovittu SM-liiga joukkueiden kesken?

Tämä tuo mielestäni ajatuksen "amatöörimäisestä puuhastelusta". Yhdistykset päättivät, että ollaan nyt Oy, koska se on ajan henki ja muutenkin hiano homma. Pohdittiinko esim. Porissa, että onko muutos järkevä, vai lähdettiinkö mukaan hetken huumasta(liigan käskystä)?
Osakeyhtiömuodossa toimiminen sopii ja on lähes välttämätöntä esim. Helsingissä ja Turussa, mutta onko se Lahdessa, Hämeenlinnassa tai Porissa?
Syy ei mielestäni voi olla, että" ollaan sovittu". Koska liigassa on aivan luokan joukkueita (taloudellisesti) esim. Jokerit-JYP. Ei voida olettaa ja/ tai sopia, että nämä yksiselitteisesti toimivat samoilla linjoilla.

Antakaa meidän olla ry, koska me haluttais olla, jookos!
 

TiE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barca
Ei tietoa/faktaa

Luettuani muutaman sivun tätä ketjua välähti isossa päässäni sijaitsevissa pienissä aivoissa ideasta johtuvaa valoa.

Jos HPK RY:n ei lain eikä liigan sääntöjen/määräysten mukaan tarvitse OY:ksi huomenna muuttua, ja kaiken hyvän lisäksi HPK:n "päättäjät" ovat katsoneet että OY:ksi ei kannata muuttua (tähän kannattavuuteen on varmasti otettu huomioon niin taloudelliset kuin urheillulliset asiatkin huomioon), niin miksi HPK:n pitäisi OY:ksi muuttua. Toki tähän joku voi vastata, että miksi sitten syöt/nukut/elät, ei se ole pakollista. Mutta nuo kaikki on minulle hyödyllisiä asiota (tai niin luulisin) ja ilmeisesti (?) ry on kerholle hyödyllinen asia kun eivät oy:ksi muutu, ei sitten millään.

Toinen asia mihin haluaisin sanoa painavan mielipiteeni(todellakin). Eikö ry:n lain rikkomis helppous (kyllä, osaan suomea) ole lainsäätäjien ongelma, eikä HPK:n ja kaikenlisäksi vielä vähemmän sen luulisi teitä jatkoajan keskustelijoita risovan, minua henk. kohtaisesti ei kiinnosta lainkaan, mutta pakko oli silti tännekin tulla kähiseen kun tekemistä ei oo.

typoo
RY = Rikoksen yritys tai Rikollis yhdyskunta tms. ?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti Daespoo
No eikö syyksi riitä se että näin ollaan sovittu SM-liiga joukkueiden kesken?

HPK ei ole sopinut mitään yhtiöittämiseen liittyvää muiden liigaseurojen kesken. Muiden liigaseurojen keskenään tekemällä sopimuksella taas ei HPK:ta voida pakottaa muuttamaan toimintamalliaan.

Mistä olet kuullut, että asiasta edes olisi jonkunlainen sopimus?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Keskeisin ydin koko ry vs. oy - asiassa on se, että SM-liigan johto halusi seurojen muuttuvan osakeyhtiöiksi nimenomaan taloudellisen valvonnan ja vastuun kehittämiseksi. Miksi?

SM-liigasta (ja muusta urheilusta ihan samoin) löytyy esimerkkejä siitä, kuinka ry:n päätyminen selvitystilaan vei liigaseuralle tavaraa toimittaneen yrittäjän tai ry:n johtokunnassa olleen vastuullisen kansalaisen lähes käsittämättömään henkilökohtaiseen velkakurimukseen samaan aikaan kun ry:n johtokunnan eräät muut, vielä edellisessä verotuksessa huomattaviakin tuloja näyttäneet johtokunnan jäsenet hankkiutuivat varattomiksi...

HPK kuitenkin hyötyy siitä, että seura on ry. Siihen on useita eri syitä ja niistä osan Harri Lintumäki kertoi Veikkaajan haastattelussa. Samoin muiden liigaseurojen kanta ja sen kannan syyt tähän HPK:n ry-muotoisuuteen tulivat suhteellisen hyvin selville -;)
 

Bif

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brynäs IF, Pelicans
Menee vähän off-topicia, mutta luettuani kyseisen jutun Veikkaajasta niin silmiini pisti Saipan Kaarnan kommentti jossa hän toteaa että Saipa savustettiin aikanaan ulos yhdistysmudosta.

Kysymykseni on että mitkä nämä tahot olivat jotka savustivat saipan ulos yhdistysmuodosta? Jos se oli liiga itsessään niin miksi sitten kaikkia ei ole "savustettu" ulos?
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Cobol:
"SM-liigasta (ja muusta urheilusta ihan samoin) löytyy esimerkkejä siitä, kuinka ry:n päätyminen selvitystilaan vei liigaseuralle tavaraa toimittaneen yrittäjän tai ry:n johtokunnassa olleen vastuullisen kansalaisen lähes käsittämättömään henkilökohtaiseen velkakurimukseen samaan aikaan kun ry:n johtokunnan eräät muut, vielä edellisessä verotuksessa huomattaviakin tuloja näyttäneet johtokunnan jäsenet hankkiutuivat varattomiksi..."

Ymmärrän hyvin syyn, mutta tuota voisi laajentaa siten, että ry-toiminnasta löytyy varmaan paljon muitakin esimerkkejä muilta aloilta. Jos tuo on sitäpaitsi pääargumenttisi, niin sillä perusteella kaikki avoimet yhtiöt tulisi kieltää välittömästi. Lisäksi tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat avioeron kautta joutuneet velkavankeuteen, kun asuntolainat ovat tipahtaneet yksin niskaan. En silti lähtisi kieltämään avioliittoa.

Miten käytännössä esimerkissäsi kaikki lainat kaatuivat sen niskaan, jolla varallisuutta oli ja varattomat johtokunnan jäsenet pääsivät kuin koira veräjästä. En väitä, etteikö se olisi mahdollista. En tunne ry:n lakia riittävän hyvin.

Ja se toinen esimerkki toimittajan hädästä: Toimittajan kannattaa aina tarkastaa asiakkaan maksukyky. Kuuluu yritystoiminnan riskienhallintaan. Jos maksukykyä on syytä epäillä, niin silloin ei ole pakko toimittaa, tai ottaa tietoisen riskin.

Daespoo:
Jos liiga haluaa, että HPK on oy, niin eiköhän se liiga tee asiasta päätöksiä. Sitten kun sieltä suunnasta alkaa tulemaan virallista napinaa, niin palataan aiheeseen uudestaan sillä sinun argumentillasi.

L
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
EI SAATANA TAAS!

Pleijarit alkamassa ja yllätys yllätys, VEIKKAAJA osallistuu täällä jo moneen kertaan keskusteltuun aiheeseen. En sano paljoa, hieman kypsyttää jo... No: KAIKKI syyt miksi Kerho on RY on jo esitetty. En niitä enää erittele. Kerronpa vaan oman mielipiteeni.

Itseäni riipii sattuneesta syystä silloin tällöin pirusti se, että HPK ry- muotoisena saa kaupungilta vaikka mitä apuja. Ne rahat (jotka tosin kaupungin budjetissa ovat pisara meressä) ovat totta tosiaan pois jostain muusta, mm. vanhuksetkoulutussairaanhoito etc. Tämän lisäksi kevyen luokan Apena harmittelen välillä kun kylän ns. korkeakulttuuritarjonta on... juu. Onhan täällä teatteri, jossa on pyörineet korkeatasoiset Dingo- ja Täällä Pohjan Tähden Alla- musikaalit (huokauksia). Eli suotta ei ole Hämeenlinnaa joskus kutsuttu Suomen Winnipegiksi (Mitä kaupungissa on: ei muuta kuin lätkää. Tosin Kanadan preerialla ei ole enää sitäkään). Kesällä tosin on nättiä... ;)

Mutta mutta... Kulttuuria se on kiekkokin, ja totta tosiaan kaupunkilaisille tarjotaan sitä mitä he haluavat/heidät on opetettu haluamaan. Joka kylä tukee teattereitaan ja konserttisalejaan, miksei siis myös jääkiekkojoukkueitaan? Jotkut kylät tukevat niitä vaan vähemmän kuin toiset. Jos Kuusisto tulee soittamaan viulua johonkin, kunta maksaa hänelle ainakin välillisesti esiintymisestä konserttisalien siivouksen, lämmityksen etc. muodossa. Joskus tulee ihan selvää rahaakin. Miksei siis esiintyville urheilijoillekin voisi? Suurin osa Kerhon rahoista tulee KUITENKIN muualta kuin HML kaupungilta. Joku puhui arvonlisäveroista. Eikös ne laiteta vaan tuotteen hinnan päälle, ts. valtiolle? Perkele kun Kerhon alvit on maksamatta, siitä se maaseudun autioituminen johtuu.

Nämä Ry ja Oy kirjoittelut eivät muuta sitä tosiasiaa, että Kerho voittaa runkosarjan ja ehkä jopa koko p*skan. Sen kanssa pitää vaan oppia elämään. Näitä tuubakirjoituksia ilmaantuu aina menestyvistä organisaatioista. Hpk:lla on kuitenkin vielä pitkä matka Suomen kiekkokartalla asemaan, jossa esim. maidon korkea hinta on Kerhon vika (vrt. Zokerit, jotka voisivat laskea vaikkapa bensan hintaa hieman. Myös arvonlisäveroa voisi rukata).

Veikkaan että täällä tarvitaan moderaattoreita huomenna klo. 14:52 ;)

Ja ei, en ole minkään taloustieteen hallitsija, saatika puolijumala. Vituttaa vaan nämä myrskyt vesilasissa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Daespoo
No eikö syyksi riitä se että näin ollaan sovittu SM-liiga joukkueiden kesken?
Mitä sovittiin takarajaksi sille, milloin on oltava osakeyhtiö? Paljonko HPK on nyt "myöhässä" tuosta takarajasta?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En tiedä, en todellakaan tiedä mitä ollaan sovittu ja milloin mutta olen siinä uskossa että periaatteessa seurat/liigat ovat sopineet siitä että joukkueet muuttavat yhtiömuotonsa OY:ksi. Jos olen väärässä niin korjatkaa.

Gagne, Winnipegissä muuten pelaa AHL-liigan Manitooba Moose.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jep, harvalla tuntuu olevan ihan oikeaa tietoa siitä, mitä ollaan milloinkin sovittu milläkin porukalla, ja milloin tuo sopimus viimeistään tulee täyttää. Silti tasaisin väliajoin tuo sopimus otetaan puheeksi, koska ollaan siinä uskossa, että joskus on jossain jotain sovittu. Tätähän tämä on ollut jo pitkän aikaa. Saa nähdä, eteneekö keskustelu tälläkään kertaa mihinkään.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En tiedä sitten miksi HPK ilmoittaa vaikkapa pelaajabudjetin täysin alakanttiin eli pienemmäksi kuin Ässillä ja Saipalla.Olisi kiva tietää mistä se johtuu.
 

Prujita

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin no. Onko ihan varma juttu, että Kerho ilmoittaa alakanttiin pelaajabudjettinsa. Sehän oli vain toimittaja Lempisen oma päätelmä.

Tuo pelaajabudjettiasia herättää ainoastaan kysymyksen:

Maksetaanko Porissa ja Lappeenrannassa paskasta liikaa?

Voihan sen oikeasti kääntää noinkin päin. Tätä asiaa voidaan pyöritellä vaikka kuinka paljon. Kukaan meistä ei kuitenkaan tiedä asian oikeaa laitaa.

Tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kommentini aiheeseen.

-pikkunoita-
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti mixu
En tiedä sitten miksi HPK ilmoittaa vaikkapa pelaajabudjetin täysin alakanttiin eli pienemmäksi kuin Ässillä ja Saipalla.Olisi kiva tietää mistä se johtuu.
Ei ilmoita täysin alakanttiin. HPK:lla vaan on puolet joukkueesta, tarkkaan ottaen 13 pelaajaa, jotka menevät "sikahalpa"-kategoriaan. Näiden kavereiden (puolet ryhmästä) yhteenlasketuilla palkoilla ehkä hät'hätää maksaisi yhden Calounin palkan.

Kun vilkaiset koska pelaajien kanssa on sopimuksia tehty, niin huomannet, että pistepörssin kärkinimet (miettiset, laakkoset ym.) ovat tehneet sopimuksia silloin, kun heidän markkina-arvonsa on ollut hyvin alhainen.
 

aimohevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Veikkaajasta ja pelaajabudjetista.

Tänä vuonna Veikkaaja päätti vetää tässä vaiheessa kautta esiin ry-kortin.
Olikos se viime vuonna, kun veikkaaja todisteli oikein tilastojen perusteella, kuinka paljon kerhon kotikentällä, tuomarit suosivat kotijoukkuetta. Sillä ei tietenkään ollut merkitystä, että HPK pelasi (silloinkin) liigan liikkuvinta ja aktiivisinta peliä.
Taitaa tiettyjä tahoja hiukan pelottaa Pallokerhon nykyesitykset...

Pelaajabudjetti kerhossa on taas aivan vallankumouksellinen. Kukaan toimittaja/kirjoittaja ei tietääkseni ihmetellyt ennen kauden alkua, että miten tuolla budjetilla ollaan saatu tuollaisia tähtiä. Mutta nyt kun lähes sama joukkue on liigan kärjessä, ovat nämä kaikki pelaajat lähes miljoonamiehiä. Ovat kyllä agentit neuvotelleet hyvät bonukset pelaajille, jos kerhon pelaajabudjetti on nyt sellainen, että se ei kestä päivänvaloa. Ei siinä, etteikö HPK olisi tehnyt esim. Laakkosen kanssa miljoonadiiliä suoraan Kalpan A-junioreista tai etteikö meidän maalivahdit olisi parin Jamon hintaisia... Kaikkien kerhon materiaalia ihmettelevien kannattaisi tutustua muistaaksen Flonaldon kirjoitukseen, siitä miten HPK:n joukkue on niin edullinen. Flonaldon kirjoitus taitaa löytyä tästä ketjusta...?

Suoraansanottuna vituttaa tällainen itkeminen, miksei kauden alussa kuulunut tällaista?!?
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
mixu:
Ei kukaan ole väittänytkään, että Kerhossa osattaisiin laskea. On meilläkin töissä myyntibudjetit aina yläkanttiin - ainakin tavoitteet.

Vakavasti voi olla, että Kerho ei ole laskenut budjettiinsa kauden aikana tehtyjä hankintoja. Kysymys on kuitenkin hyvä, mutta jos kyse olisi pimeistä palkanmaksuista, niin ei osakeyhtiössäkään mitään ongelmia sille ole. En siis edes väitä epäileväni sellaista.

L
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti L-Mies
Vakavasti voi olla, että Kerho ei ole laskenut budjettiinsa kauden aikana tehtyjä hankintoja. Kysymys on kuitenkin hyvä, mutta jos kyse olisi pimeistä palkanmaksuista, niin ei osakeyhtiössäkään mitään ongelmia sille ole. En siis edes väitä epäileväni sellaista.
HPK on julkisesti ilmoittanut, että Strbak&Balastik eivät olleet alkuperäisessä pelaajabudjetissa, vaan ko. herrat ovat vaatineet lisärahoitusta. Puoli milliä vanhassa rahassa ollaan budjettiin verrattuna plussan puolella yleisötuloissa ja loppu on kerjätty hattu kourassa sponsoreilta.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Offoffoff-töpik mutta ei ole pitkä:

Daespoo: AHL-kiekko on... hemoroidien tienoilta. Ei siis oikeata jääkiekkoa ;)

Sori
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Edelleen off-topic:

Vaihtaisin tämän kämäsen NoContact rusettiluisteluliigan jota myös SM-liigaksi kutsutaan AHL:ään saman tien...
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Viestin lähetti Daespoo
Edelleen off-topic:

Vaihtaisin tämän kämäsen NoContact rusettiluisteluliigan jota myös SM-liigaksi kutsutaan AHL:ään saman tien...

No juu. Tööttejä saisi olla täällä kyllä enemmän, myönnetään. Sama pätee jäällä tapahtuviin "kurinpitotoimiin".
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Mikään ei käy!

Muistaakseni kun elettiin 90- luvun alkua Kerhon pelaaja oikeudet omisti Rinkeli Invest niminen osakeyhtiö! Silloin Kerhoa syytettiin pelaajien ostorintamalla öykkäröinnistä. Ajankohtaista kakkosta myöden käytiin vetelemässä moisen yhtiön pitkäripaista ovenkahvaa, kylläkin tuloksettomasti. Nyt kun ollaan palattu ry muotoon taas tulee lunta tupaan.

Kerhon johto varmaan tietää millä yhtiö vaiko yhdistys muodolla kannattaa jatkaa. Koska kokemuksia on molemmista. Kun taas suurimmalla osalla liigaseuroista ei ole ollut osakeyhtiömuodosta minkäänlaisia kokemuksia aikasemmilta ajoilta. Nyt sitten valittavat miksei Kerho, miksei Kerho?

Jos ei Oy muoto ole oikea, niin mikä estää palaamasta vanhaan hyväksi havaittuun vaiko onko jo keretty tekee niin paljon velkaa ettei se enää niin vaan onnistukkaan?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Mikään ei käy!

Viestin lähetti AIV30
Jos ei Oy muoto ole oikea, niin mikä estää palaamasta vanhaan hyväksi havaittuun vaiko onko jo keretty tekee niin paljon velkaa ettei se enää niin vaan onnistukkaan?

Tuskin kysymys on siitä, että Oy olisi väärä muoto liigaseuroille. Pikemminkin Oy on ainoa järkevä muoto yli neljännes miljardin (FIM) suuruiseksi kasvaneelle SM-liigan kiekkobisnekselle.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Mikään ei käy!

Viestin lähetti AIV30
Jos ei Oy muoto ole oikea, niin mikä estää palaamasta vanhaan hyväksi havaittuun vaiko onko jo keretty tekee niin paljon velkaa ettei se enää niin vaan onnistukkaan?
Kaippa kyse on siitä, että oy:n muuttaminen takaisin ry:ksi on ellei mahdotonta, niin ainakin todella paljon monimutkaisempaa kuin ry:n yhtiöittäminen. Oy pitäisi ensiksi mainitussa tilanteessa käsittääkseni lakkauttaa vai kuinka? Viisaammat valaiskoon...
 

Sphere

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks
Eilisessä Bussiness Hockey Night tapahtumassa Lintumäki kertoili paljon HPK:n toiminnasta, mutta ei malttanut olla kommentoimatta Veikkaaja- lehden juttuun. Hänen mukaansa ihmisten ei kannattaisi uskoa kaikkee mitä heille kerrotaan. Väitteissä mitä lehdessä laeltiin ei näin ollen ole hänen mukaansa perää. Luulisi miehen olevan aika hyvin näistä lakiasioista perillä kun tuomarikin on. HPK jatkaa edelleenkin RY pohjalta ja mitään aikeita sen muuttamiseksi OY:ksi ei edelleenkään ole.

Korpela taas kertoili väliajalla omalle ryhmällemme järjestetyssä tilaisuudessa, että kerhon todelliset velat on noin 100 000 euroa, eikä lähellekkään niin paljon kuin mitä tämä "kaikkitietävä" Cobol aikanaan kerhon velkoja koskevassa ketjussa väitti. Tilanne on kuulemma parempi kun suurimmalla osalla sm-liiga seuroista. Näitä keskustelualuieita hän nimittikin "nuorisopalstoiksi", joissa näitä "faktan" kertojia löytyy enemmänkin.

Samalla mies kertoili, että mikäli kerhon toiminta muutettaisiin Ry:stä Oy pohjaiseksi, merkitsisi se hieman yli miljoonan markan lisämenoja pelkästään järjestysmiesten palkkojen maksamiseksi.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Veikkaaja urputtaa tämän kaiken sonnan lisäksi HPK ry:n saamasta kilpailuedusta muihin seuroihin nähden. Outo ajatus länsimaalaisessa ajatusmaailmassa... Eikö tarkoitus olekkaan hakea markkinaetua kilpailijoihin nähden? Muistaakseni eräs sosialistinen valtio itänaapurissamme vannoi tasa-arvoisuuteen omalla tavallaan ja sen aika on ollut ohi kotoisessa liigassakin siitä saakka kun raha astui merkittävämmin kuviohin.

Eikö Jokereilla ja Bluesilla ole kilpailuetua siitä, että heillä on nykyaikainen, iso ja upea halli, jossa on tilaa yleisölle ja sponsoreiden plakaateille? Lisäksi Jokereiden pääomistaja saattuu olemaan liigan puheenjohtaja. Eikö tämä ole sitten kilpailuetu? Niin kauan kuin liigan joukkueet lähtevät taloudellisesti eri lähtöviivoilta on turha mukista joidenkin saavuttamasta kilpailueduista. HPK on saavuttanut kilpailuedun muihin nähden omalla tavallaan ja siitä olen enemmän kuin tyytyväinen. Järki usein voittaa voiman tässä tapauksessa järki voittaa rahan mahdin. Harkimo on muistaakseni kerran sanonut liigan tasoittamiskeskusteluissa, että pitäsikö hänen ostaa huonompia pelaajia, että jotta liiga tasoittuisi. Pitäisikö Kerhonkin tehdä sama virhe kuin suurin osa joukkueista on tehnyt, jotta tilanne tasoittuisi?

Liigan yhteisistä päätöksistä vielä. Liiga on päättänyt, että liigajoukkueilla on oltava vähintään 5000 hlöä vetävät hallit. Vaadin välittömästi JYP:in poistamista liigasta, kun eivät kerta tätä yhteistä päätöstä kumarra, vaikka kaikki muut joukkueet tämän kriteerin täyttävät ;)

- Rolf Paski -
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti AIV30
Muistaakseni kun elettiin 90- luvun alkua Kerhon pelaaja oikeudet omisti Rinkeli Invest niminen osakeyhtiö! Silloin Kerhoa syytettiin pelaajien ostorintamalla öykkäröinnistä.
Minäkin muistan tuon, vaikka olinkin silloin aika nuori ja yksinkertainen. Enää en ole nuori. Kerhohan sai roskalehdistössä lisänimen "miljoonalegioona", mutta jostain syystä tuota nimitystä ei ole enää vuosikausiin yhdistetty yhteenkään liigajoukkueeseen noiden samaisten lehdyköiden toimesta. Tiedä sitten, mistä johtuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös