Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Hjallis Harkimo – piru vai nero?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana V-G-, 26.09.2013 klo 23.30.

 1. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tai sitten sillä on vaan muutenkin kiireitä. En bongannut Rottaa torstain SKA - ZSKA-matsissakaan. Tosin ihan koko aikaa en väijynytkään telkkaria. Luulisi huippumatsin kiinnostaneen.
   
 2. faro Jäsen

  Lainaus:
  Tällä kaudella ei ole SKA:n kotiotteluiden lähetyksissä (ainakaan niissä, jotka ovat Viasatilta tulleet) jostain syystä näytetty rottaa ja kumppaneita.
   
 3. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Useat talousviisaat ovat ennustaneet Venäjän valtion konkurssia mahdollisesti jo ensivuoden aikana. Merkittävin yksittäinen tekijä on erääntyvät ulkomaiset lainat, joista osa vieläpä ruplamääräisinä. Kun Venäjän valtio on varsin riippuvainen mm. öljyn viennistä ja kun samaan aikaan sekä öljyn maailmanmarkkinahinta sekä yhtenäisenä pysytellyt pakoterintama syövät rotan lailla (pun intended) Venäjän valtion kassaa on menoista ennen pitkää karsittava. Vaikka KHL ja sen rahoitus näytteleekin varsin marginaaliroolia kokonaisuudessa on sitä vaikea rahoittaa, jos ruplasammiosta näkyy ruosteinen pohja. Venäjällä aletaan olemaan tilanteessa, jossa keskiluokan vaurastuminen on pysähtynyt ja kääntynyt/kääntymässä laskuun. Jos ja kun tilanne ajautuu hallitsemattomaan kaaokseen vaihtuu valta Venäjällä, joko hyvällä tai pahalla.

  Vallitseva konsensus KHL:stä on, että sillä on muitakin rooleja kuin tuottaa vain jääkiekkoviihdettä. Keskeisin näistä rooleista on pyrkimys toimia Venäjän sisäpolitiikan ja osin myös ulkopolitiikan instrumenttina ja varsin kalliina sellaisena etenkin, jos sen kustannukset suhteutetaan sen tuottoon. Kuten todettua KHL:n vyöryminen Eurooppaan pysähtyi Suomeen ja samalla KHL sai kuopata tavoitteensa eli luoda KHL:stä edes kohtalainen vastavoima NHL:lle. Samalla tässä näytelmässä Jokereille kaavailtu päärooli on vaihtunut pieneen sivuosarooliin. Tilanne olisi ollut hyvin erilainen, mikäli Vlad the Valloittaja olisi pysynyt pikkuruisissa pitsihousuissaan eikä olisi valtaansa pönkittääkseen lähtenyt pakkolunastamaan Krimin niemimaata. Jokereille olisi mm. sponsorimarkkinoilta löytynyt tuplasti jopa kolminkertaisesti rahoittajia, jopa Suomen rajojen ulkopuolelta. Liiketoiminnan kannalta toiminta olisi saattanut jopa olla lähellä kannattavaa.

  Mikäli Jokereiden taival KHL:ssä päättyy on vaihtoehdot vähissä. Useista lähteistä on kuulunut, että siltojen kaiteet roihuavat edelleen Liigan suuntaan. Toisaalta -mikäli vanhat kaunat puolin ja toisin osataan lakaista maton alle- hyötyisi Jokerit ja Liiga toisistaan. Jokerien tunnettuus, sen sijainti Suomen talousalueella ja koko kattava kirjo sidosryhmiä takaavat sen, että ihan tyhjänpäälle Jokerit eivät tippuisi mikäli paluu koittaisi. Oli se sitten Mestiksen kautta tai ei. On hyvä muistaa, ettei Liiga ole myös mikään tie onneen. Ylikypsät tiistailäpsyttelyt marraskuun loppupuolella housuistaan uloskasvaneesta Liigasta Jukureita, Saipaa jne vastaan ei tarjoaisi takuuvarmasti samanlaista vastinetta rahoille kuin mitä KHL pystyy tarjoamaan puhtaasti jääkiekkoviihteen laadussa. Kun lisäksi vertailukohta KHL:ään olisi tuoreessa muistissa ja näin helpohkosti vertailtavissa saattaisi kontrasti olla liian suuri. Kun kaiken tämän päälle Liigayhteisö ei edelleen kykene kuin toisinaan konsensukseen ja sen kehittämistä hidastaa kyräily, kaunan ilmapiiri ja oman edun tavoittelu voi ennustaa Jokereiden olevan Liigalle, sen seuroille ja etenkin muiden Liigaseurojen kannattajille vastenmielisyyden huipentuma ja pakollinen paha. Vastakkainasettelun ilmapiiri olisi todennäköisesti suurempi kuin koskaan sen koko kirjossa. Edessä on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja.

  Toisaalta narri nauraa aina.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2016 klo 01.09
 4. Flameberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tässä tämänhetkisessä urheilullisessa taaperruksessa esiin nousee tavalla tai toisella kysymys siitä, kuka Jokereissa käyttää valtaa ja miten. Aiemmilla KHL-kausillahan menestys on ollut kutakuinkin mukiinmenevää, joten vasta nyt mitataan sitä, kuka seuran omistajistossa piittaa mistäkin, vai piittaako kukaan pätkääkään.

  Eri asia tietysti on, näkyykö noista asetelmista tänne ulkopuolelle mitään. Mä pahoin pelkään, että kun Hjalliksen uusilla leikkikentillä jokerileima on kai lähinnä rasite ja venäläiset ovat huomanneet, ettei narriprojektin välinearvo olekaan ounastellun kaltainen, niin tällaisessa tilanteessa, jossa sekä urheilullinen menestys että imagokurssi ovat vaarassa kyykätä, ei mistään löydy enää ketään, joka tarttuisi toimeen. Kysymys ei varsinaisesti ole valtatyhjiöstä - onhan sitä valtaa siellä jaettu jonkinlaisin osuuksin, mutta tällä hetkellä ulospäin vaikuttaa siltä, että ketään ei huvita käyttää sitä omaa valtaansa.

  Jotain "kriisijohtamisen" kaltaistahan tässä seura nyt kaipaisi edes siinä mielessä, että faneille (ynnä sille tavalla tai toisella maksavalle suurelle yleisölle) pitäisi antaa edes jonkinlainen signaali siitä, että joku välittää jotakin jostakin. (Rottaahan fanipuolen vikinät ei tietysti kiinnosta vittujakaan.)

  Liigaan palaamisesta samaa mieltä kuin @C.Orr yllä; tuota tulehdusta parannellaan vielä pitkään, ja vaikka Jokerien nykyiset ongelmat ovatkin niin mykistävän monimuotoisia, on todella vaikea kuvitella mitään realistista vaihtoehtoa sille, että kohelossa nyt toistaiseksi pelataan. (Ja jos ei pelata, niin ei sitten ainakaan vähään aikaan pelata ollenkaan.)
   
 5. Kanerva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Lopetetaanko pelaaminen, palkanmaksu, jne. 31.12.2016?
   
 6. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ei. Miten tämä liittyy mihinkään?
   
 7. faro Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän rotta eilisessä matsissa paikalla ollut, sillä pelasi ainakin samana päivänä järjestetyssä Jokereiden ja SKA:n välisessä legendojen ottelussa.
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Kumman paidassa tuo jokerilegenda skulasi?
   
 9. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Oletko opetellut oikein slangia? Ohhoh. Löytyykö lisää?
   
 10. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Venäjä ja sen myötä KHL kyntäisi tällä hetkellä todennäköisesti yhtä syvissä vesissä, vaikka Putin olisi jättänyt Ukrainan rauhaan. Esim. viime vuoden BKT:n kyykkäyksestä arviolta 80 % johtui öljynhinnasta ja loput sitten pakotteista. Toki Jokereiden omavaraisuuden kannalta nuo pakotteet ovat kriittisempiä, sillä ne tosiaan estävät tehokkaasti sponsorieurojen hankkimista.

  Tuo on kuitenkin siinä mielessä hyvä juttu, että öljynhinnan nouseminen on mielestäni todennäköisempää kuin Itä-Ukrainan miehityksen loppuminen, jolloin Venäjältäkin löytyisi taas löysää rahaa urheiluun ja muuhun hupailuun. Itse uskon myös, että KHL haluaa Jokereiden jatkoa ja jos Venäjän talous lähtee ensi vuonna taas nousuun, niin Jokereiden rahoituskuviot helpottunevat.
   
 11. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Näinköhän? Venäjän keskuspankin sivuilta näkee valtion reservivaluuttavarastojen määrän kuukausittaisen kehityksen: International Reserves of the Russian Federation | Monthly values | Банк России

  Syyskuussa 2015 Venäjän valuuttareservien yhteenlaskettu määrä oli 371,267 miljardia (usd) ja syyskuussa 2016 määrä oli 397,743 miljardia (usd), eli valuuttareservien määrä on kasvanut vuodessa 27 miljardia (usd).

  Venäjä on sopeunut öljyn alhaisempaan hintaan ruplan devalvaatiolla, ja valuuttareservien väheneminen lakkasi jo vuoden 2015 alkupuolella, kun keskuspankki ei tehnyt enää ruplaostoja tukeakseen valuuttaa.


  Lainaus:
  Tarkoitatko yksityisiä vai valtion lainoja? Venäjän valtion velka on mitätön suhteessa maan bruttokansantuotteeseen ja valuuttareservien määrään.  Lainaus:
  Noh, aiemmin linkittämäni Venäjän keskuspankin ylläpitämä taulukko Venäjän valtionrahastojen kuukausittaisesta kehityksestä kertoo vähän toista. Toki on totta, että Venäjällä ei ole mahdollisuuksia samanlaiseen rahankäyttöön nyt kuin silloin kun öljyn hinta oli sadan dollarin tuntumassa.

  Mutta ruplan devalvaation ansiosta Venäjä pystyy paremmin rahoittamaan sisäiset menonsa. Tuontituotteet ovat nyt kalliimpia, mutta Venäjällä on käynnissä paljon ns. tuonninkorvauspolitiikan alaisia ohjelmia eri sektoreilla kuten maataloudessa. Venäjä on tällä hetkellä ruoan suhteen joko omavarainen tai ylijäämäinen useimmilla eri sektoreilla.

  Tämä näkyy mm. siten, että tänä vuonna Venäjästä tulee vehnän suurin viejä maailmassa. Suuret vehnän ja maataloustuotteiden kuluttajamaat kuten Turkki, Saudi Arabia ja Egypti ovat alkaneet tuoda venäläistä viljaa.


  Lainaus:
  Oikein ja väärin.

  Oikein siksi, että KHL:n ulkomaalaiset pelaajat haluavat palkkansa euroina/dollareina ja niin kauan kun ruplan kurssi on alhaalla (mikä on Venäjän kannalta monella tapaa hyvä juttu) seuroilla on vähemmän mahdollisuuksia maksaa isoja palkkoja ulkomaisille pelaajille, koska niiden ruplamääräinen arvo on paljon suurempi kuin korkeammalla ruplan kurssilla.

  Väärin siksi, että mitään yleistä kaaosta tai vallankumousta ei ole tulossa, koska mitään tahtoa sellaiseen ei kansan keskuudessa yksinkertaisesti ole olemassa.

  Sosioekonomisten mittareiden perusteella Venäjällä ei ole mitään kansalaisten elintasoa merkittävästi hankaloittavaa kriisiä tai lamaa. Syntyvyys on jatkanut kasvuaan vuosina 2015-2016 ja vastaavasti kuolleisuus on edelleen laskenut. Venäjän hedelmällisyysluku on tällä hetkellä yksi Euroopan korkeimmista (1.85) ja syntyvyys (syntyneiden lasten määrä tuhatta asukasta kohti) korkein koko Euroopassa. Miesten odotettavissa oleva elinikä nousi vuoden 2016 alkupuolella yli 66 vuoteen, kun se vielä vuonna 2000 oli vain 58 vuotta. Samoin naisten odotettavissa oleva elinikä on noussut 78 vuoteen. Maastamuutto on pysynyt alhaisella tasolla (noin 50,000 venäläistä muuttaa vuosittain pois maasta, mikä on suhteessa paljon vähemmän kuin esim. Suomessa, mistä muuttaa pois noin 16,000 ihmistä vuosittain).

  Venäjän asukasluku on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien joka vuosi ja se tulee kasvamaan myös tämän vuoden aikana.

  Tyypillisesti silloin jos yhteiskunnalliset rakenteet horjuvat tai sortuvat, on sillä välitön vaikutus myös syntyvyyteen, kuolleisuuteen ja maastamuuttoon. Näinhän tapahtui esim. vuoden 1998 talousromahduksen jälkeen Venäjällä, jolloin syntyvyys väheni selvästi, kuolleisuus kasvoi ja maastamuuton määrä lisääntyi. Nyt mitään vastaavaa ei ole tapahtunut, vaan sosioekonomiset indikaattorit ovat pysyneet positiivisina.

  Keskiluokka on toki joutunut kiristämään vyötään lähinnä kallistuneiden tuontituotteiden suhteen, mutta samalla halventunut rupla ja tuonninkorvauspolitiikka on ollut siunaus Venäjän omalle teollisuudelle ja tuotannolle.  Lainaus:
  Mitään "sisä- tai ulkopoliittista" funktiota en KHL:n toiminnassa näe. Lähinnä se oli yritys luoda mannermainen kiekkoliiga Euraasian mantereelle, joka pystyisi haastamaan NHL:n. NHL:n haastamisessa ei ole onnistuttu, koska parhaat pelaajat pelaavat edelleen siellä, mutta toisaalta varsinkin Venäjän oman jääkiekon kehitys on KHL:n aikana mennyt eteenpäin (onko se tapahtunut KHL:n takia tai siitä huolimatta on toinen asia). Venäjälle on rakennettu viimeisen 10 vuoden aikana ulkomuistista noin 200-250 uutta jäähallia. Samalla Venäjälle on perustettu maanlaajuinen juniorisarja MHL, mikä maasta ennen puuttui.

  Lainaus:
  Tämän kauden osalta juu, mutta kahdella ensimmäisellä kaudella Jokerit oli sarjan ylempää kastia.

  Lainaus:
  Krimin haltuunotto oli strateginen välttämättömyys Venäjän kannalta, ja myös oikea teko siksi että sillä oli Krimin väestön kannatus takanaan. Krimin haltuunotolla (ja siitä johtuneilla "pakotteilla") on kuitenkin aika vähäinen merkitys ruplan kurssiin, vaan se on ollut lähes kokonaan kiinni öljyn hinnan laskusta. Ja Krimiin verrattuna KHL (tai yleensä urheilu) nyt on muutenkin aivan toissijainen asia. Jos katsoo karttaa niin Krimin niemimaa on käytännössä jättikokoinen lentotukialus keskellä Mustaa merta. Se onko Krimillä Venäjän vai NATO:n sotilastukikohta on keskeinen asia Venäjän kansallisen turvallisuuden kannalta.  Lainaus:
  Vaikea sanoa, kun ajassa ei voi palata taaksepäin eri vaihtoehtojen kanssa.

  Lainaus:
  Juu, Liigassa Jokeri-faneilla olisi varmaan enemmän yhteisöllisyyttä kun kieli- ja kulttuurimuuri puuttuisi ja vieraspeleihin osallistuminen olisi paljon enemmän mahdollista. Urheilullinen ja pelillinen taso tulisi vastaavasti paljon alaspäin. Kuka sitten arvottaa näistä mitäkin korkeammalle.
   
 12. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tulen Jokeriosioon ja saan lukea Venäjä-propagandaa sivun verran. Ehkä tämä kertoo kaiken seuran nykytilanteesta.
   
 13. Kanerva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Siten, että vaikka Jokerit eivät pelaisi lainkaan ensi kaudella tulee yhtiölle todennäköisesti tästä kaudesta miljoonatappiot.

  Jos Jokerit eivät pelaa lainkaa ja joukkueella ei ole Rotenbergille mitään arvoa, niin luuletko tosiaan, että omistaja kuittaa joukkueen velat? Tuskinpa.
   
 14. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Tämä seuran nykytilanne on vaan vallinnut jo yli kahden vuoden ajan.
   
 15. Sturm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1967
  Kautta jäljellä 3-4 kuukautta eikä vieläkään virallista vahvistusta ensi kaudesta. Saako jo huolestua? Henkilökohtaisesti toivoisin Jokerit pois sloboliigasta, mutta omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäni huolimatta melko puuhastelua vaikka jatkoa tulisikin.

  Kyllä tämän marginaalin sopimuskuvioissa tulisi olla hyvällä varoitusajalla hommat selvänä. Vaikkakin nimet saataisiin alle vaikkapa huomenna ja tiedotus siitä ulos nopeasti, kyllä tämmöinen vahvistaa sitä yleistä käsitystä, että rahoituskuviot ja niiden jatkaminen eivät Hjalmarille olleetkaan niin kirkkaita. Yllättävän vähän asiasta muutenkin on käyty keskustelua. Kyllä johdolle nyt jostain tai joltain taholta olisi annettava painetta enemmän.
   
 16. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Ei. Huolestua tarvitsee vasta ensi syksynä, jos ei missään sarjassa näy Jokereita.

  Jo aikaa sitten on puhuttu tammi-helmikuusta, joten odotellaan nyt rauhassa ainakin sinne asti. Todennäköisintä lienee edelleen jatko KHLssä. Jos jostain syystä rahoitusta ei enää löytyisikään, Jokerit palaisi Suomeen. Mitä tässä tarvitsee enempää ihmetellä tai huolestua?
   
 17. Sturm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1967
  Lainaus:
  Multa mennyt ohi?, missä on jo aikaa puhuttu tammi-helmikuusta? Vaikkakin olisi, eikö kuukausi ennen kauden päätyttyä tehty rahoitussopimus seuraavalle kaudelle herätä edes pientä skeptisyyttä?

  Samaa itsekin tosin ajattelen, eiköhän siellä kohelossa kuitenkin seuraavallakin kaudella pelata.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2016 klo 00.44
 18. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL Jokerit
  Lainaus:
  Pieni täsmennys: Omista tietolähteistäni ... pelataan seuraavillakin kausilla ...
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Mun nähdäkseni KHL on Jokerien toimiston ykköstavoite ja liiga vasta se pelastusköysi. Mutta varmaa homma on vasta kun selviää tappioiden kuittaaja.
   
 20. Anzi Jäsen

 21. Sturm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1967
  Kohta maaliskuun puoliväli, eikä mitään uutta liittyen Jokereiden tulevaan kauteen. Palstalla ym. on tullun seuraavat skenaariot vastaan (saa lisäillä jos multa mennyt ohi);

  A. Neuvotellaan Kiinalaisten kanssa Rotan osuudesta
  B. Neuvotellaan KHL-johdon kanssa uudesta rahoitusmallista. Hjalliksen mukaan sloboissa jatketaan.
  C. Neuvotellaan Hjallikselta lisää omistusta Jokereista Venäläisille, jotta saadaan juhlavuodelle kunnon budjetti. Tämä voidaan myös sisäistää kohtaan B.
  D. Paluu Liigaan/suomeen.

  En ota kantaa mitkä skenaariot ovat todennäköisiä tai eivät. Nämä vaan pomppinut silmille täällä. Eli, aika pienet ovat mahdollisuudet. Joka tapauksessa, jos venäläistä fyrkkaa ei tipu, vaikeat ovat ajat. Ei näin pienellä aikataululla rahaa saada kasaan yhteistyökumppaneiden taskuista kattamaan kulut+tappiot. Mikään talousnero en ole, mutta tuntuu että liikaa ollaan sugar daddyjen mieltymysten varassa.

  Jännittää myös tämä Jokereiden tiedottaminen. Mitään vahvistettua huhua jatkosta ei oikeastaan ole. Aika hyvin ovat pojat saaneet pidettyä omat sekä muiden suut supussa. Liiketoiminnan kannalta hyvä niin. Veikkaan, että huhtikuun 1. ei olla saatu vieläkään tiedotettua jatkosta.


  Tyyntä ennen myrskyä?
   
 22. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  E. Lappu luukulle

  Käsittämätöntä puuhastelua, reilu viikko mennyt kauden päätöksestä, eikä yhtään minkäänlaista tiedotusta saati ulostuloa ole tullut Reginin itkuvirsien jälkeen. Ensi kauden sarjastakaan ei ole yhtään mitään tietoa. Varmaan helvetin hyvä homma yhteistyökumppaneiden ja pelaajien osalta.

  No, onneksi sentään harjoitukset pyörivät edelleen täysillä. Jos Sakkekin osuisi siellä tolppien väliin. Eteenpäin.
   
 23. One#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Miksi ne jotain ilmoittaisi? Eihän ifk:aan ilmoita, että jatkavat liigassa ensi kaudella. Hjalliksen ja Korhosen suusta on jo kuultu, että khl:ssa jatketaan.

  Rahoitusasioista on varmaan paljon väännetty ja ehkäpä väännetään edelleenkin, ei me niistäkään luultavasti mitään infoa tulla saamaan.
   
 24. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Ehkä siksi, koska he ovat kertoneet ilmoittavansa. Ensin helmikuuhun mennessä, sitten helmikuun aikana. Seuraava odotellessa..... maaliskuussako???
   
 25. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  On luvattu tiedottaa rahoitusasioista, jos jotain uutta ilmenee. Jokerit neuvottelee jatkuvasti uusista isommista ja pienemmistä diileistä eri tahojen ja yritysten kanssa. Rahoitus ei koostu jostain yhdestä könttäsummasta, vaan muodostuu useammasta eri lähteestä.

  Ilmoitusta KHL:ssä jatkosta lienee turha odottaa. Toki voisihan sieltä jokun yleismaallisen ilmoituksen laittaa tulille, jossa kerrotaan juuri tämä, että ei pitäisi olla mitään tiedotettavaa, koska kysymystä ei ole koskaan ollutkaan.