Hjallis Harkimo – piru vai nero?

  • 194 509
  • 713

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Jos joukkue ei pelaa mitään sarjaa (KHL), niin aiheutuuko sille mitään kuluja? Jos ei niin tuskin se konkurssiin menee.
Uskoisin että tehdyissä pelaajasopimuksissa on maininta että ne ovat päteviä vain siinä tapauksessa että Jokerit pelaa KHLää. Ja muista työsopimuksistahan pääsee eroon YT-neuvotteluilla.

Lopetetaanko pelaaminen, palkanmaksu, jne. 31.12.2016?
 

faro

Jäsen
Tai sitten sillä on vaan muutenkin kiireitä. En bongannut Rottaa torstain SKA - ZSKA-matsissakaan. Tosin ihan koko aikaa en väijynytkään telkkaria. Luulisi huippumatsin kiinnostaneen.
Eiköhän rotta eilisessä matsissa paikalla ollut, sillä pelasi ainakin samana päivänä järjestetyssä Jokereiden ja SKA:n välisessä legendojen ottelussa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eiköhän rotta eilisessä matsissa paikalla ollut, sillä pelasi ainakin samana päivänä järjestetyssä Jokereiden ja SKA:n välisessä legendojen ottelussa.

Kumman paidassa tuo jokerilegenda skulasi?
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Tilanne olisi ollut hyvin erilainen, mikäli Vlad the Valloittaja olisi pysynyt pikkuruisissa pitsihousuissaan eikä olisi valtaansa pönkittääkseen lähtenyt pakkolunastamaan Krimin niemimaata. Jokereille olisi mm. sponsorimarkkinoilta löytynyt tuplasti jopa kolminkertaisesti rahoittajia, jopa Suomen rajojen ulkopuolelta. Liiketoiminnan kannalta toiminta olisi saattanut jopa olla lähellä kannattavaa.

Venäjä ja sen myötä KHL kyntäisi tällä hetkellä todennäköisesti yhtä syvissä vesissä, vaikka Putin olisi jättänyt Ukrainan rauhaan. Esim. viime vuoden BKT:n kyykkäyksestä arviolta 80 % johtui öljynhinnasta ja loput sitten pakotteista. Toki Jokereiden omavaraisuuden kannalta nuo pakotteet ovat kriittisempiä, sillä ne tosiaan estävät tehokkaasti sponsorieurojen hankkimista.

Tuo on kuitenkin siinä mielessä hyvä juttu, että öljynhinnan nouseminen on mielestäni todennäköisempää kuin Itä-Ukrainan miehityksen loppuminen, jolloin Venäjältäkin löytyisi taas löysää rahaa urheiluun ja muuhun hupailuun. Itse uskon myös, että KHL haluaa Jokereiden jatkoa ja jos Venäjän talous lähtee ensi vuonna taas nousuun, niin Jokereiden rahoituskuviot helpottunevat.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Useat talousviisaat ovat ennustaneet Venäjän valtion konkurssia mahdollisesti jo ensivuoden aikana. .
Näinköhän? Venäjän keskuspankin sivuilta näkee valtion reservivaluuttavarastojen määrän kuukausittaisen kehityksen: International Reserves of the Russian Federation | Monthly values | Банк России

Syyskuussa 2015 Venäjän valuuttareservien yhteenlaskettu määrä oli 371,267 miljardia (usd) ja syyskuussa 2016 määrä oli 397,743 miljardia (usd), eli valuuttareservien määrä on kasvanut vuodessa 27 miljardia (usd).

Venäjä on sopeunut öljyn alhaisempaan hintaan ruplan devalvaatiolla, ja valuuttareservien väheneminen lakkasi jo vuoden 2015 alkupuolella, kun keskuspankki ei tehnyt enää ruplaostoja tukeakseen valuuttaa.


Merkittävin yksittäinen tekijä on erääntyvät ulkomaiset lainat, joista osa vieläpä ruplamääräisinä.
Tarkoitatko yksityisiä vai valtion lainoja? Venäjän valtion velka on mitätön suhteessa maan bruttokansantuotteeseen ja valuuttareservien määrään.



Kun Venäjän valtio on varsin riippuvainen mm. öljyn viennistä ja kun samaan aikaan sekä öljyn maailmanmarkkinahinta sekä yhtenäisenä pysytellyt pakoterintama syövät rotan lailla (pun intended) Venäjän valtion kassaa on menoista ennen pitkää karsittava.
Noh, aiemmin linkittämäni Venäjän keskuspankin ylläpitämä taulukko Venäjän valtionrahastojen kuukausittaisesta kehityksestä kertoo vähän toista. Toki on totta, että Venäjällä ei ole mahdollisuuksia samanlaiseen rahankäyttöön nyt kuin silloin kun öljyn hinta oli sadan dollarin tuntumassa.

Mutta ruplan devalvaation ansiosta Venäjä pystyy paremmin rahoittamaan sisäiset menonsa. Tuontituotteet ovat nyt kalliimpia, mutta Venäjällä on käynnissä paljon ns. tuonninkorvauspolitiikan alaisia ohjelmia eri sektoreilla kuten maataloudessa. Venäjä on tällä hetkellä ruoan suhteen joko omavarainen tai ylijäämäinen useimmilla eri sektoreilla.

Tämä näkyy mm. siten, että tänä vuonna Venäjästä tulee vehnän suurin viejä maailmassa. Suuret vehnän ja maataloustuotteiden kuluttajamaat kuten Turkki, Saudi Arabia ja Egypti ovat alkaneet tuoda venäläistä viljaa.


Vaikka KHL ja sen rahoitus näytteleekin varsin marginaaliroolia kokonaisuudessa on sitä vaikea rahoittaa, jos ruplasammiosta näkyy ruosteinen pohja. Venäjällä aletaan olemaan tilanteessa, jossa keskiluokan vaurastuminen on pysähtynyt ja kääntynyt/kääntymässä laskuun. Jos ja kun tilanne ajautuu hallitsemattomaan kaaokseen vaihtuu valta Venäjällä, joko hyvällä tai pahalla.
Oikein ja väärin.

Oikein siksi, että KHL:n ulkomaalaiset pelaajat haluavat palkkansa euroina/dollareina ja niin kauan kun ruplan kurssi on alhaalla (mikä on Venäjän kannalta monella tapaa hyvä juttu) seuroilla on vähemmän mahdollisuuksia maksaa isoja palkkoja ulkomaisille pelaajille, koska niiden ruplamääräinen arvo on paljon suurempi kuin korkeammalla ruplan kurssilla.

Väärin siksi, että mitään yleistä kaaosta tai vallankumousta ei ole tulossa, koska mitään tahtoa sellaiseen ei kansan keskuudessa yksinkertaisesti ole olemassa.

Sosioekonomisten mittareiden perusteella Venäjällä ei ole mitään kansalaisten elintasoa merkittävästi hankaloittavaa kriisiä tai lamaa. Syntyvyys on jatkanut kasvuaan vuosina 2015-2016 ja vastaavasti kuolleisuus on edelleen laskenut. Venäjän hedelmällisyysluku on tällä hetkellä yksi Euroopan korkeimmista (1.85) ja syntyvyys (syntyneiden lasten määrä tuhatta asukasta kohti) korkein koko Euroopassa. Miesten odotettavissa oleva elinikä nousi vuoden 2016 alkupuolella yli 66 vuoteen, kun se vielä vuonna 2000 oli vain 58 vuotta. Samoin naisten odotettavissa oleva elinikä on noussut 78 vuoteen. Maastamuutto on pysynyt alhaisella tasolla (noin 50,000 venäläistä muuttaa vuosittain pois maasta, mikä on suhteessa paljon vähemmän kuin esim. Suomessa, mistä muuttaa pois noin 16,000 ihmistä vuosittain).

Venäjän asukasluku on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien joka vuosi ja se tulee kasvamaan myös tämän vuoden aikana.

Tyypillisesti silloin jos yhteiskunnalliset rakenteet horjuvat tai sortuvat, on sillä välitön vaikutus myös syntyvyyteen, kuolleisuuteen ja maastamuuttoon. Näinhän tapahtui esim. vuoden 1998 talousromahduksen jälkeen Venäjällä, jolloin syntyvyys väheni selvästi, kuolleisuus kasvoi ja maastamuuton määrä lisääntyi. Nyt mitään vastaavaa ei ole tapahtunut, vaan sosioekonomiset indikaattorit ovat pysyneet positiivisina.

Keskiluokka on toki joutunut kiristämään vyötään lähinnä kallistuneiden tuontituotteiden suhteen, mutta samalla halventunut rupla ja tuonninkorvauspolitiikka on ollut siunaus Venäjän omalle teollisuudelle ja tuotannolle.



Vallitseva konsensus KHL:stä on, että sillä on muitakin rooleja kuin tuottaa vain jääkiekkoviihdettä. Keskeisin näistä rooleista on pyrkimys toimia Venäjän sisäpolitiikan ja osin myös ulkopolitiikan instrumenttina ja varsin kalliina sellaisena etenkin, jos sen kustannukset suhteutetaan sen tuottoon. Kuten todettua KHL:n vyöryminen Eurooppaan pysähtyi Suomeen ja samalla KHL sai kuopata tavoitteensa eli luoda KHL:stä edes kohtalainen vastavoima NHL:lle.
Mitään "sisä- tai ulkopoliittista" funktiota en KHL:n toiminnassa näe. Lähinnä se oli yritys luoda mannermainen kiekkoliiga Euraasian mantereelle, joka pystyisi haastamaan NHL:n. NHL:n haastamisessa ei ole onnistuttu, koska parhaat pelaajat pelaavat edelleen siellä, mutta toisaalta varsinkin Venäjän oman jääkiekon kehitys on KHL:n aikana mennyt eteenpäin (onko se tapahtunut KHL:n takia tai siitä huolimatta on toinen asia). Venäjälle on rakennettu viimeisen 10 vuoden aikana ulkomuistista noin 200-250 uutta jäähallia. Samalla Venäjälle on perustettu maanlaajuinen juniorisarja MHL, mikä maasta ennen puuttui.

Samalla tässä näytelmässä Jokereille kaavailtu päärooli on vaihtunut pieneen sivuosarooliin.
Tämän kauden osalta juu, mutta kahdella ensimmäisellä kaudella Jokerit oli sarjan ylempää kastia.

Tilanne olisi ollut hyvin erilainen, mikäli Vlad the Valloittaja olisi pysynyt pikkuruisissa pitsihousuissaan eikä olisi valtaansa pönkittääkseen lähtenyt pakkolunastamaan Krimin niemimaata.
Krimin haltuunotto oli strateginen välttämättömyys Venäjän kannalta, ja myös oikea teko siksi että sillä oli Krimin väestön kannatus takanaan. Krimin haltuunotolla (ja siitä johtuneilla "pakotteilla") on kuitenkin aika vähäinen merkitys ruplan kurssiin, vaan se on ollut lähes kokonaan kiinni öljyn hinnan laskusta. Ja Krimiin verrattuna KHL (tai yleensä urheilu) nyt on muutenkin aivan toissijainen asia. Jos katsoo karttaa niin Krimin niemimaa on käytännössä jättikokoinen lentotukialus keskellä Mustaa merta. Se onko Krimillä Venäjän vai NATO:n sotilastukikohta on keskeinen asia Venäjän kansallisen turvallisuuden kannalta.



Jokereille olisi mm. sponsorimarkkinoilta löytynyt tuplasti jopa kolminkertaisesti rahoittajia, jopa Suomen rajojen ulkopuolelta. Liiketoiminnan kannalta toiminta olisi saattanut jopa olla lähellä kannattavaa.
Vaikea sanoa, kun ajassa ei voi palata taaksepäin eri vaihtoehtojen kanssa.

Mikäli Jokereiden taival KHL:ssä päättyy on vaihtoehdot vähissä. Useista lähteistä on kuulunut, että siltojen kaiteet roihuavat edelleen Liigan suuntaan. Toisaalta -mikäli vanhat kaunat puolin ja toisin osataan lakaista maton alle- hyötyisi Jokerit ja Liiga toisistaan. Jokerien tunnettuus, sen sijainti Suomen talousalueella ja koko kattava kirjo sidosryhmiä takaavat sen, että ihan tyhjänpäälle Jokerit eivät tippuisi mikäli paluu koittaisi. Oli se sitten Mestiksen kautta tai ei. On hyvä muistaa, ettei Liiga ole myös mikään tie onneen. Ylikypsät tiistailäpsyttelyt marraskuun loppupuolella housuistaan uloskasvaneesta Liigasta Jukureita, Saipaa jne vastaan ei tarjoaisi takuuvarmasti samanlaista vastinetta rahoille kuin mitä KHL pystyy tarjoamaan puhtaasti jääkiekkoviihteen laadussa. Kun lisäksi vertailukohta KHL:ään olisi tuoreessa muistissa ja näin helpohkosti vertailtavissa saattaisi kontrasti olla liian suuri. Kun kaiken tämän päälle Liigayhteisö ei edelleen kykene kuin toisinaan konsensukseen ja sen kehittämistä hidastaa kyräily, kaunan ilmapiiri ja oman edun tavoittelu voi ennustaa Jokereiden olevan Liigalle, sen seuroille ja etenkin muiden Liigaseurojen kannattajille vastenmielisyyden huipentuma ja pakollinen paha. Vastakkainasettelun ilmapiiri olisi todennäköisesti suurempi kuin koskaan sen koko kirjossa. Edessä on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja.

Toisaalta narri nauraa aina.
Juu, Liigassa Jokeri-faneilla olisi varmaan enemmän yhteisöllisyyttä kun kieli- ja kulttuurimuuri puuttuisi ja vieraspeleihin osallistuminen olisi paljon enemmän mahdollista. Urheilullinen ja pelillinen taso tulisi vastaavasti paljon alaspäin. Kuka sitten arvottaa näistä mitäkin korkeammalle.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Ei. Miten tämä liittyy mihinkään?

Siten, että vaikka Jokerit eivät pelaisi lainkaan ensi kaudella tulee yhtiölle todennäköisesti tästä kaudesta miljoonatappiot.

Jos Jokerit eivät pelaa lainkaa ja joukkueella ei ole Rotenbergille mitään arvoa, niin luuletko tosiaan, että omistaja kuittaa joukkueen velat? Tuskinpa.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Kautta jäljellä 3-4 kuukautta eikä vieläkään virallista vahvistusta ensi kaudesta. Saako jo huolestua? Henkilökohtaisesti toivoisin Jokerit pois sloboliigasta, mutta omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäni huolimatta melko puuhastelua vaikka jatkoa tulisikin.

Kyllä tämän marginaalin sopimuskuvioissa tulisi olla hyvällä varoitusajalla hommat selvänä. Vaikkakin nimet saataisiin alle vaikkapa huomenna ja tiedotus siitä ulos nopeasti, kyllä tämmöinen vahvistaa sitä yleistä käsitystä, että rahoituskuviot ja niiden jatkaminen eivät Hjalmarille olleetkaan niin kirkkaita. Yllättävän vähän asiasta muutenkin on käyty keskustelua. Kyllä johdolle nyt jostain tai joltain taholta olisi annettava painetta enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Kautta jäljellä 3-4 kuukautta eikä vieläkään virallista vahvistusta ensi kaudesta. Saako jo huolestua?

Ei. Huolestua tarvitsee vasta ensi syksynä, jos ei missään sarjassa näy Jokereita.

Jo aikaa sitten on puhuttu tammi-helmikuusta, joten odotellaan nyt rauhassa ainakin sinne asti. Todennäköisintä lienee edelleen jatko KHLssä. Jos jostain syystä rahoitusta ei enää löytyisikään, Jokerit palaisi Suomeen. Mitä tässä tarvitsee enempää ihmetellä tai huolestua?
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Ei. Huolestua tarvitsee vasta ensi syksynä, jos ei missään sarjassa näy Jokereita.

Jo aikaa sitten on puhuttu tammi-helmikuusta, joten odotellaan nyt rauhassa ainakin sinne asti. Todennäköisintä lienee edelleen jatko KHLssä. Jos jostain syystä rahoitusta ei enää löytyisikään, Jokerit palaisi Suomeen. Mitä tässä tarvitsee enempää ihmetellä tai huolestua?

Multa mennyt ohi?, missä on jo aikaa puhuttu tammi-helmikuusta? Vaikkakin olisi, eikö kuukausi ennen kauden päätyttyä tehty rahoitussopimus seuraavalle kaudelle herätä edes pientä skeptisyyttä?

Samaa itsekin tosin ajattelen, eiköhän siellä kohelossa kuitenkin seuraavallakin kaudella pelata.
 
Viimeksi muokattu:

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Multa mennyt ohi?, missä on jo aikaa puhuttu tammi-helmikuusta? Vaikkakin olisi, eikö kuukausi ennen kauden päätyttyä tehty rahoitussopimus seuraavalle kaudelle herätä edes pientä skeptisyyttä?

Samaa itsekin tosin ajattelen, eiköhän siellä kohelossa kuitenkin seuraavallakin kaudella pelata.
Pieni täsmennys: Omista tietolähteistäni ... pelataan seuraavillakin kausilla ...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun nähdäkseni KHL on Jokerien toimiston ykköstavoite ja liiga vasta se pelastusköysi. Mutta varmaa homma on vasta kun selviää tappioiden kuittaaja.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Kohta maaliskuun puoliväli, eikä mitään uutta liittyen Jokereiden tulevaan kauteen. Palstalla ym. on tullun seuraavat skenaariot vastaan (saa lisäillä jos multa mennyt ohi);

A. Neuvotellaan Kiinalaisten kanssa Rotan osuudesta
B. Neuvotellaan KHL-johdon kanssa uudesta rahoitusmallista. Hjalliksen mukaan sloboissa jatketaan.
C. Neuvotellaan Hjallikselta lisää omistusta Jokereista Venäläisille, jotta saadaan juhlavuodelle kunnon budjetti. Tämä voidaan myös sisäistää kohtaan B.
D. Paluu Liigaan/suomeen.

En ota kantaa mitkä skenaariot ovat todennäköisiä tai eivät. Nämä vaan pomppinut silmille täällä. Eli, aika pienet ovat mahdollisuudet. Joka tapauksessa, jos venäläistä fyrkkaa ei tipu, vaikeat ovat ajat. Ei näin pienellä aikataululla rahaa saada kasaan yhteistyökumppaneiden taskuista kattamaan kulut+tappiot. Mikään talousnero en ole, mutta tuntuu että liikaa ollaan sugar daddyjen mieltymysten varassa.

Jännittää myös tämä Jokereiden tiedottaminen. Mitään vahvistettua huhua jatkosta ei oikeastaan ole. Aika hyvin ovat pojat saaneet pidettyä omat sekä muiden suut supussa. Liiketoiminnan kannalta hyvä niin. Veikkaan, että huhtikuun 1. ei olla saatu vieläkään tiedotettua jatkosta.


Tyyntä ennen myrskyä?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Kohta maaliskuun puoliväli, eikä mitään uutta liittyen Jokereiden tulevaan kauteen. Palstalla ym. on tullun seuraavat skenaariot vastaan (saa lisäillä jos multa mennyt ohi);

E. Lappu luukulle

Käsittämätöntä puuhastelua, reilu viikko mennyt kauden päätöksestä, eikä yhtään minkäänlaista tiedotusta saati ulostuloa ole tullut Reginin itkuvirsien jälkeen. Ensi kauden sarjastakaan ei ole yhtään mitään tietoa. Varmaan helvetin hyvä homma yhteistyökumppaneiden ja pelaajien osalta.

No, onneksi sentään harjoitukset pyörivät edelleen täysillä. Jos Sakkekin osuisi siellä tolppien väliin. Eteenpäin.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Miksi ne jotain ilmoittaisi? Eihän ifk:aan ilmoita, että jatkavat liigassa ensi kaudella. Hjalliksen ja Korhosen suusta on jo kuultu, että khl:ssa jatketaan.

Rahoitusasioista on varmaan paljon väännetty ja ehkäpä väännetään edelleenkin, ei me niistäkään luultavasti mitään infoa tulla saamaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ehkä siksi, koska he ovat kertoneet ilmoittavansa. Ensin helmikuuhun mennessä, sitten helmikuun aikana. Seuraava odotellessa..... maaliskuussako???

On luvattu tiedottaa rahoitusasioista, jos jotain uutta ilmenee. Jokerit neuvottelee jatkuvasti uusista isommista ja pienemmistä diileistä eri tahojen ja yritysten kanssa. Rahoitus ei koostu jostain yhdestä könttäsummasta, vaan muodostuu useammasta eri lähteestä.

Ilmoitusta KHL:ssä jatkosta lienee turha odottaa. Toki voisihan sieltä jokun yleismaallisen ilmoituksen laittaa tulille, jossa kerrotaan juuri tämä, että ei pitäisi olla mitään tiedotettavaa, koska kysymystä ei ole koskaan ollutkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On luvattu tiedottaa rahoitusasioista, jos jotain uutta ilmenee. Jokerit neuvottelee jatkuvasti uusista isommista ja pienemmistä diileistä eri tahojen ja yritysten kanssa. Rahoitus ei koostu jostain yhdestä könttäsummasta, vaan muodostuu useammasta eri lähteestä.

Oiskohan @Target tarkoittanut sitä venäläisten 10-15 miljoonan osuutta, joka pitäisi nostaa 20 miljoonaan ainakin, jos mieli saada edes hieman kilpailukykyinen pelaajabudjetti?

Toimitusjohtaja Kohonen kertoi joulukuussa, että Jokerien jatko KHL:ssä ei ole vielä varmaa. Harkimo korjasi todeten, että Kohonen tarkoitti ettei nimiä ole paperissa. Sen jälkeen helmikuussa Harkimo kertoi, että on ollut kiireitä, purjehdusta ja sellaista, nimiä ei ole vieläkään papereissa. Myöhemmin Harkimo twiittasi, että huhuista huolimatta Jokerit jatkaa KHL:ssä.

Se mikä kiinnostaa, on tietenkin kenen rahoituksella Jokerit jatkaa ja kuinka paljon siitä tulee pelaajabudjettiin. Onko Harkimo jatkossa mukana vai ei, sekin kiinnostaa ja jos ei ole, ketkä Jokerit todellisuudessa omistavat.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kauden alussa oli se läskiksi mennyt tiedotustilaisuus ja sen jälkeen on lupaillut takarajat osoittautuneet hurskaiksi toiveiksi. Leuatonta kyykytetään ja kunnolla. Jos se haluaisi painostaa rybyjä, niin oikeastaan ainoat vaihtoehdot on keskustelun avaaminen paluusta liigaan tai seuran lopettamisella uhkailu. Vaan kun silloin Harkimo paljastaisi tyrineensä KHL-siirron kanssa.

Siirron takana olevat sugar daddyt ei ole kiinnostuneita Jokereista, ei suomalaisesta jääkiekosta ja siksi raha on kiven takana. Niin kauan kuin Putler jatkaa sotaansa Ukrainaa vastaan on turha odottaa yhteistyökumppaneilta oleellisesti liiga aikoja suurempia rahoja, joten olemme venäläisen korruptiorahan varassa.

Harkimolla rupes stondaamaan, kun sai mahdollisuuden myydä halli ja järki siltä katosi. Jos jatketaan kohelossa ja ei tule kiinalaista 49%, niin tämä kitkuttelu tulee joka vuotiseksi..

Harkimo ei tule maksamaan omasta pussistaan puuttuvia miljoonia, joten hänen ilmoituksebnsa jatkoista KHL:ssä on yhtä tyhjän kanssa siihen asti kunnes rahoitus on saatu kuntoon. Ehkä nyt olisi aika taas kysyä lapsilta mikä on järkevä liike...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Miksi ne jotain ilmoittaisi? Eihän ifk:aan ilmoita, että jatkavat liigassa ensi kaudella. Hjalliksen ja Korhosen suusta on jo kuultu, että khl:ssa jatketaan.

Okei, eli mennään elokuuhun asti hiljaiselossa ja katsotaan sitten sarjataulukoista, että missä se Jokerit on mukana.

No, tänään sitten heti tulikin Kurrilta edes jonkunlaista haastattelun tynkää. Asia toki = 0.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Hjallis kirjaili blogiinsa juttuja Jokereiden 50-vuoden matkasta. Ihan normaalia Hjallista muuten, mutta pari viimeistä lausetta saivat ainakin mulle pienen pelon perseeseen.
On vaikea ennakoida mitä Jokereille tapahtuu tulevaisuudessa. Jotenkin alkaa tuntua, että olen oman osani seuran puolesta tehnyt.
Mitään muutahan tuo ei voi tarkoittaa, kuin että enemmistöosuuden myymistä harkitaan. Se olisi melkoinen mullistus, sillä Harkimo on omistanut Jokerit kauemmin kuin minä olen tätä palloa tallannut. Olisi todella erikoinen fiilis jos seura jatkossa henkilöityisi johonkin toiseen omistajaan.

Ei siitä edes ole kauaa kun Hjallis sanoi ettei halua eikä poikiensa vuoksi edes voisi myydä enemmistö-osuuttaan ja uusi KHL-diilikin tehtiin vastikään. Koko osuuden myymisessä venäläisille ei oikein olisi mitään mieltä ja kuka suomalainen homman voisi ottaa johtaakseen? Tarvitaan sekä aika paljon pääomaa, että intohimoa lajia ja seuraa kohtaan. Teemullakin on elämä jenkeissä niin mitä se Jokereilla tekisi.

Toivotaan että tää oli taas näitä Hjalliksen hetkellisiä ajatuksia, joita hän suorapuheisena tykkää heittää avoimesti ilmoille. Pojat puhuu sen sitten taas ympäri niin kuin aina ennenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös