Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Hjallis Harkimo – piru vai nero?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana V-G-, 26.09.2013 klo 23.30.

 1. Zero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
  Olen tämän ketjun myötä miettinyt omaa suhtautumistani, ja huomannut kuinka iän karttuessa suhde urheiluun on muuttunut: kun nuorena Jokerit oli suunnilleen ensimmäinen ja viimeinen asia päivällä mielessä, ja joka ottelu oli elämän ja kuolemanvakavaa, niin tänään päivässä on niin paljon muuta muistettavaa ja huolehdittavaa, että hyvä kun edes ehtii muistamaan että illalla on peli - semminkin kun iltahommia on jatkuvasti. Muistankin luultavasti enemmän pelaajia 70/80 ja jopa 90-luvulta muista jengeistä kuin tätä nykyä. Asiaa toki helpotti sekin että silloin jaettiin niitä flyereitä, nyt en muista enää niitä nähneeni, en penkillä, ei ole käteen tuotu hallille tullessa. Mikähän siinä on?

  Ei ikä kiintymystäni Jokereihin ole vähentänyt mutta ajankäyttö on priorisoitava uudestaan: mitä painan mieleeni, mihin kiinnitän huomiota. Varmasti siihen myös vaikuttaa se, ettei käytännössä yksikään ystävistäni enää myöskään ehdi/jaksa seurata urheilua ollenkaan eikä ikinä paikan päällä, ja kun ei oikein voi puhua/kokea kavereiden kanssa niin seuraaminen ei sytytä vanhaa entiseen malliin oli se sitten lätkää, futista tai olympiaurheilua. Ei voi käydä läpi eilistä peliä työkaverienkaan kanssa, kun ovat ympäri maailmaa ja myös Suomea. Ja aivan liian kiireisiä urheilusta puhuakseen.

  Olen muutenkin huomannut että kun on mulla on jo monta vuosikymmentä urheilun seuraamista takana, niin minulla tunnepitoinen suhtautuminen asioihin on vähentynyt (koko elämässäkin), ei enää jaksa suhtautua mihinkään ainutlaatuisena, sitä hetkeä lukuunottamatta - ja jääkiekossakin tämänkin kauden/ottelun jälkeen tulee uusi. Ehkä siksi suhtaudun positiivisesti tähän KHL-hankkeeseen kaikkine ongelmineen - onpahan jotain uutta ihmeteltävää.

  Mutta en aio opetella jatkossakaan vastustajien nimiä pelin jälkeiseen muistiin sen kummemmin elleivät jää pelissä muuten mieleen hyvässä tai pahassa. Ja ilman erillistä opettelemista ne eivät vaan päässä enää pysy, siellä on niin paljon muuta mietittävää. Jospa nuo kaukaiset kaupungit oppisin erottamaan toisistaan. Suomessa ne sentään osaan, vaikka helsinkiläisille aina muuta piruillaankin. Joten sinänsä tää ketju on positiivinen, nythän täällä jo luotetaan että Suomen kaupungit sentään osataan.
   
 2. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Ihan turhaa se on opetella vastustajien rostereita, kun ne muuttuvat hirveästi joka vuosi.

  Kyllä minä kaikista liigajengeistä sen +10 pelaajaa osaisin nimetä, jos hetken saisin miettiä, mutta jos pitäisi samantien alkaa luetella jotain HPK:n pelaajia niin voisi mennä sormi suuhun.
   
 3. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Voishan tämän kääntää myös toisinpäin ja tarkastellaan Jokeripelaajien tunnettavuutta muualla. Moses, Tyrväiset, Hardt, Dehner, Mäki, Lamberg, Lindell, Koivisto jne., kyllä suuri yleisö nuo tunnistaa...ja taitaa Teemu Eronenkin olla aika vieras nimi monelle, vaikkei se tunnettavuus tällä hetkellä pelitaidoista kiinni jääkkään. Karalahden, Ruudun ja Kousan tuntee monet, IFK:n miehinä. Rita ja Hahl ovat niin kaukana parhaista päivistään, että unholaan ovat monelle jääneet. Mutta löytyyhän sieltä Ossi Väänänen eiköhän suurin osa hänet muista ihan Jokereista. Ja kruununa Ben-Amor, kaikki muistaa Peltosen hakkaajan. Ensi kaudella löytyy sitten isompi liuta männä vuosien leijonatähtiä kaiketi.
   
 4. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Sanoisinko, etten yhtään ihmettele, jos Jokerit on yleensä täynnä tekstitv-scoutattuja pelaajia, jotka floppaavat Suomessa. Jos tietämys on jo pelkästään oman sarjan joukkuiden suhteen moista, niin onhan se nyt aika käsittämätöntä. Minä olen viimeisen parin kauden aikana uhrannut jääkiekolle maksimissaan kolme tuntia viikossa, mutta osaan silti nimetä ja tunnistaa puolet kunkin joukkueen pelaajista. En vaan voi käsittää, kuinka suurinpiirtein jokaisen oman joukkueen pelin näkevät eivät pysty samaan.

  Hjalliksesta pakko sanoa, että mies on nakertanut minun silmissä uskottavuutenssa pilvistä manalaan. Jokeritkin oli yksi minun suosikeistani vielä pari vuotta sitten. Edelleen peli on ihan kivannäköistä, mutta toimiston väki on ajanut inhokkilistalla miltei HIFK:n ja Suikkasen tasolle.

  Ja vielä otsikkoon liittyen, ennen pidin nerona, nyt todellakin pirullisena pellenä.
   
 5. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Voi tsiisus... Eihän Harkimo lätkästä mitään tiedä edelleenkään. Ehkä vähän saanut näkemystä näiden vuosien aikana, mutta puhdas bisnesäijähän se on edelleen. Ei sitä kiinnosta, ketä SaiPassa pelaa. Sitä kiinnostaa katsojamäärät ja niistä saatavat tulot. Joku on kutsunut Harkimoa myös kusipääksi, mutta tossa duunissa on kaiketi hieman oltavakin?
   
 6. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vankina Siperiassa
  Lainaus:
  Seuraavaksi sitten oppimaan ulkoa joukkueiden valmentajia? Vaatii paljon vähemmän vaivannäköä kuin nimetä puolet jokaisen joukkueen pelaajista.

  boldaus oma
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Avatkaa nyt silmänne. Mä olen jutellut Hjalliksen kanssa Jokerien pelaajista ja parin kohdalla Hjallis kysyi ihan oikeasti että kuka se on.

  Eikä siinä ole mitään ihmettelemistä. Äijä painoi silloin niskassa limassa jotain kymmentä erilaista hommaa alkaen erilaisista rakennusprojekteista ja niiden suunnittelusta, toisen viimeistelystä, kolmannen aloittamisesta, neljännen edistämisestä arkkitehtien kanssa, Hartwall-Areenasta, mageroinnista, tv-ohjelman valmistelusta... Näitä riittää.

  Ei Hjallis ole mikään kiekkofani siinä mielessä kuin se Jatkoajassa mielletään. Hän tietää kiekosta jotain mutta paljon ennemmän sitten muusta bisneksestä. Tätä kautta hän katsoo jääkiekkoa. Ja yrittää muistaa edes Jokerien pelaajien nimet. Muita ei voi muistaa ja Hjallis kun on kyseessä niin se on selvä sitten: ei niitä tiedä kukaan muukaan.
   
 8. ftr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
  Tuskin Hjallis tai tavallinen suomalainen osaa paria pelaajaa enempää nimetä Pietarin SKA:stakaan. 1+päävalmentaja olisi varmaan aika tavallinen kombo.
   
 9. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Niin, yleisesti ottaenhan voidaan todeta että Suomessa vihataan kaikkia jotka uskaltautuvat jotenkin erottumaan tavallisista tallaajista ja tekemään jotain uutta ja erilaista. "Kuka toikin luulee olevansa" on se ajatusmalli kun lähdetään tekemään jotain täysin erilaista.

  Hjallis on niitä harvoja Suomessa joka jotain uutta uskaltaa yrittää ja useimmin hänellä on siinä oma pääoma riskeerattuna. Tässä Jokerien KHL casessa ei näin taida kuitenkaan olla. Ei Hjallis mikään kiekkomessias ole, sanoisin että hän on varmaankin sellaista tavallisen "tuularin" tai satunnaiskatsojan tasoa. Ja tämä on siis ainoastaan oma veikkaus. Fakta on kuitenkin se että aika paljon olisi jäänyt tässä maassa tapahtumatta ilman Hjalliksen uskallusta ja panosta. Kyllä mä häntä arvostan vaikka tässä viime aikoina onkin ollut paljon sulattelemista Jokereihin liittyen.
   
 10. Marre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, (HIFK)
  Minua oikeastaan ihmetyttää tuo Harkimon lausunto juuri bisnesmielessä, jos siis oikeasti itse uskoo sanomaansa, mistä taas en olisi ollenkaan varma. Minusta nimittäin Harkimo on nimenomaan siinä pihalla, miksi ihmiset tulevat katsomaan jääkiekko-otteluita.

  Sinne todellakin tullaan tunne-elämysten takia, ei loistavan pelin tason. Fanaattisimmille kannattajille riittää se oman joukkueen kannattamaninen, mutta näitä on vähän. Osalle riittää, että se oma joukkue voittaa (ja tässä on potentiaalinen ongelma Jokereiden KHL uralla) ja osa tulee katsomaan tapahtumaa kokonaisuutena.

  Olen itse vienyt aika monta ihmistä elämänsä ensimmäistä kertaa jääkiekkopeliin ja havainnut, että toimiva tapa herättää täysin ummikon kiinnostus on tämä:
  -Ensin käydään vähän sääntöjä läpi etukäteen. Monta pelaajaa kerrallaan jäällä, pelaajia vaihdetaan koko ajan, kiekko on musta ja kuminen ja sitä pelataan mailoilla, jäähyjä tulee ja sitten pelataan yli- ja alivoimaa, maalivahtien erilainen rooli, kolme erää ja peliaika kuluu vain pelin ollessa käynnissä. Tämäntapaista.
  -Kerrotaan kumpi joukkue on se, jota kannatamme, yritetään valita peli, jossa joko paljon populaa tai hyvät voittomahdollisuudet
  -Paikat lähellä fanikatsomoa (SaiPan pelissä siis Willimiehistä kymmenisen metriä johonkin suuntaan)
  -Kerrotaan jotain tarkempaa parista pelaajasta molemmista joukkueista. Tunnistamissyistä yleensä kultakypäristä ja maalivahdeista. Ehkä vielä jotain jostain viidennestä (meidän tai vastustajan numero se ja se, auttaa, jos on erityisen pitkä/lyhyt tai muuten erottuva.) Tämä tuntuu olevan erityisen tärkeä kohta. Ihmisiä kiinnostavat ihmiset, eivät pelikuviot niinkään.

  Tuolla sapluunalla on aika moni halunnut lähteä monta kertaa uudestaan. Pari viimesyksynä opetettua seuraa edelleen netistä SaiPan otteita Kiinasta käsin.

  Tietysti suomalaisilla perusjampoillakin on ihan erilainen kosketuspinta jääkiekkoon, mutta itse uskon vahvasti, että kiinnostukselle olennaista on se, että pelaajat henkilöityvät edes hieman, myös ne vastustajan pelaajat. Jos sieltä vastaan tulee joku vaan joukkue ja ainoa mitä vastustajasta tietää on pelipaidan väri, niin voi tunnekokemus jäädä vajavaiseksi.
   
 11. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Lainaus:
  Milloinkohan Hjallis olisi ollut suoraan vastuussa pelaajien hankkimisesta? Ei Hjalliksen tarvitse tietää keitä SaiPassa pelaa, vaikka suotavaa se ehkä olisi.

  Lainaus:
  Ruutu ja Karalahti kyllä, mutta Pertti Peruskatsoja tuskin tietää kuka Kousa on ja vaikka tietäisi, ei välttämättä muistaisi hänen pelanneen HIFK:ssa parin kauden ajan.
   
 12. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Lainaus:
  Eikös sitä täälläkin nimenomaan ole kirottu aikojen saatossa, että miten Harkimo sekaantuu osaamisalueensa ulkopuolisiin juttuihin, johon Kekäläisen aikaan tuli muutos? En mä nyt niin väärässä voi tässä asiassa olla. Pahinta tuossa Harkimossa on kuitenkin se, ettei sillä ole minkäänlaista kunnioitusta muita liigajoukkueita kohtaan, minkä nyt näytti SaiPan kohdalla, joka olisi halutessaan voinut estää Jokereiden pelaamisen Liigassa tällä kaudella.
   
 13. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Kun toimittajilta puuttui kunnioitus Jokereiden ensi kauden liigaa kohtaan, otti Hjallis toimivan esimerkin kotimaasta. Ei tuota Lappeenrannassa kannata henkilökohtaisesti ottaa. Mulla esimerkiksi olisi suurempia vaikeuksia nimetä pelaajia Kerhosta, Ilveksestä ja Pelicansista, kuin SaiPasta. Se ero noilla kolmella seuralla on, että ne ovat edes joskus menestyneet, joten siksi varmaan "valinta" osui nyt SaiPaan.

  Pointti ei Hjalliksella ollut se, että SaiPa on paska jengi, vaan se, ettei perusjantterit sieltäkään ketään tunne. Siinä hän on aivan oikeassa, vaikka miten käänneltäisiin. Kysäisin faijaltani, joka on kannattanut HIFK:ta jostain 70-luvulta ja istunut Nordiksella kausariasiakkaana ainakin kymmenen vuotta, nimeämään SaiPan pelaajia ja pitkän mietinnän jälkeen sieltä tuli Markkasen nimi. Jokereista se osaisi nimetä ehkä viidestä seitsemään pelaajaa ja HIFK:sta todennäköisesti vähän yli puolet. Siitä vähän perspektiiviä.

  Sitä mä en kyllä tajua, että mitä se tuo ottelukokemukseen lisää, jos osaa nimetä vierasjoukkueen neloskentän. Minä tiedän, että HIFK:n nelosessa pelaa joku jonka nimi oli melkein Tötterström, Gillies ja nyt loukkaantumisten takia joku Piiparinen, mutta aika vähän siitä oli mulle paikallispelissä hyötyä.

  Paljon paremmin ymmärrän sen, että joukkueen taustat ja identiteetti on mukava tuntea. KHL:ssä voin sanoa tietäväni vain n. 10 joukkueen taustat auttavasti, mutta uskon ja toivon, että Jokerit tulee tekemään aktiivisesti töitä tehdäkseen uudet vierailijat tutuiksi kansalle. Isossa kuvassa KHL liigana tarjoaa paljon laajemman kirjon erilaisia vastustajia, kuin kohtalaisen homogeeninen Liiga. Täällä on pienten kaupunkien pieniä jengejä ja suurten kaupunkien vähän isompia jengejä ja se on sitten siinä. KHL:ssä joku Riika, Donbass ja Minsk edustavat kokonaisia valtioita näin esimerkkinä. Kyllä ne oppii tuntemaan.
   
 14. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tottakai laadun pitää olla kunnossa. Siinä osasyy miksi esim. Veikkausliiga tai naisten futis ei vetänyt/vedä katsojia. Nähdään taidokasta futista maailmalta töllön välityksellä ja sitten petytäään, kun mennään katsomaan kotimaista versiota. En silti osta Hjalliksen ajatusta siitä, että jengi tulisi katsomaan mielellään Jokereiden KHL-pelejä, kun pelin laatu paranee. Ei vaan ratkaisevaa on tunnepuoli. Jos tunnepuoli saadaan kuntoon, suuri yleisö aktivoituu ja lähtee hallille mielummin kuin jää kotisohvalle makaamaan.

  Lainaus:
  Kunnioitusta on tosiaan turha tuoda tähän keskusteluun, koska ei suoranaisesti liity käytyyn keskusteluun. Nostin sen vain esille asiana, jonka avulla pystytään luomaan hienoa kiekkokulttuuria. Ja kunnioituksen "vaatimuksella" viittasin kyllä niin Hjallikseen kuin erityisesti ihan tavallisiin katsojiin. Siinä vaiheessa kun Teppo Tavis vierasjoukkueen kannattajana osaa arvostaa ja antaa esim. aplodit uransa päättävälle Ville Koholle, ollaan jo pitkällä hienon kulttuurin luomisessa.

  Lainaus:
  Jep, mutta tämä tunnettavuuskeskustelu olikin vähän eri juttu. Liittyi lähinnä tuohon kulttuurin luomiseen. Kyse oli siitä, että millä Hjallis saa suuret massat hallille. Hjalliksen mukaan laadukkaammalla lätkällä, mikä on mielestäni ainakin vähintään hyvin vajavainen olettama.

  Lainaus:
  Se on juuri näin! Ainakin mulla tunnekokemukset laajenevat kummasti ja lätkän seuraamiseen tulee aivan uusia ulottuvuuksia samalla kun tietomäärä muiden kuin oman jengin asioista lisääntyy. Tottakai Ilves on lähimpänä sydäntä, mutta tunteet nousee pintaan myös monen muun seuran tapahtumien ja muiden seurojen pelaajien johdosta. Esim. Ville Niemisen haastattelu viime kauden finaalien jälkeen, Jari Viukolan toipuminen vaikeista loukkaantumisista ja nykyinen hieno kausi, Eetu Pöystin toipuminen lymfoomasta ja nykyiset hyvät otteet, Kimmo Kuhdan jäähyväisottelu, Antti Oren nousu aladivareista liigavahdiksi, Leo Komarovin murtautuminen liigakiekkoilijaksi jne. Jääkiekko tarjoaa paljon hienoja arvostettavia tarinoita, kunhan vain on tietoinen niistä kaikista taustajutuista.
   
 15. Detritus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
  Voisitko penkinlämmittäjä luetella nykyisestä Jokereista ne pelaajat, jotka on scoutattu pistepörssin kautta? Jos se Masan aikana menikin niin, ei enää vuosikausiin ole sillä sapluunalla menty.

  Hjalliksen jääkiekkotietämys on mitä on, siitä on turha täällä vetää minkäänlaisia papu-heimon tuotteita neniinsä. Rahapuoli on Harryn heiniä - mistä taas suurin osa JA-kirjoittelijoista ei ymmärrä juuri mitään. Se että otti SaiPan tuossa yhteydessä esimerkiksi, ei sinänsä merkitse mitään kunnioituksen puutetta, vaan oli tyypillistä Harkimon ajattelematonta ja töksäyttelevää kielenkäyttöä. Siihen ollaan Jokerileirissä jo totuttu.

  Jos multa tultaisiin yhtäkkiä kysymään toisten jengien pelaajien nimiä, niin kyllä joka jengistä luettelisin vähintään 15 nimeä, IFK:sta melkein jokaisen. Ja ihmettelen suuresti, jos Jokerikannattajat ei tiedä SaiPan pelaajista muita, kuin Giliatin ja Glennin. Pitäisihän ainakin Hämäläinen, Tavi ja Iso-Olavi Vauhkonen olla tuttuja. Ja tietenkin Jussi Markkanen.
   
 16. Valioyksilö Jäsen

  Lainaan itseäni syyskuulta.

  Lainaus:
   
 17. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuskin tätä kukaan sinällään kiistää, ja toki kaikilla on oikeus seurata lätkää haluamallaan tavalla. Samoin kun oikeus olla seuraamatta lätkää. Ihmettelyä herätti ainakin omalta osalta se, että melko fanaattisista lätkäjätkistä tunnetulla palstalla ilmoittautuu välittömästi jengiä, joilla ei ole hajuakaan ketä omassa sarjassa pelaa.

  Esim. musiikin saralla on täysin sallittua fanittaa vain yhtä bändiä. Ei se minun mielestäni kuitenkaan tee kummoista musiikki-ihmistä, vaikka osaisi yhden bändin osalta jokaisen biisin sanat ulkoa ja pystyisi kertomaan bändin historian vaikka takaperin, jos yleinen musiikkitietämys on nolla. Toki moni varmasti seuraa jääkiekkoa muuten paljonkin, vaikka kotoinen Liiga jäisikin vähälle.

  Jotta ei mene ihan OT:ksi, niin todetaan Hjalliksen jälleen kerran alleviivanneen heikkouksiaan tässä asiassa. Ymmärrän Hjalliksen pointin, mutta tästä ei ole kyse. Tuon luokan toimijan pitäisi tajuta jotain siitä, miten asioita ilmaistaan järkevästi. Kulunut vuosi on osoittanut, että ei tajua.
   
 18. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Tämä on tärkeä pointti. Netin myötä muuten esimerkiksi NHL:n seuraaminen on helpottunut huomattavasti, jolloin oma mielenkiinto on kohdistunut yhä enemmän siihen suuntaan. Liigan seuraaminen Jokereita lukuunottamatta on vastaavasti vähentynyt, enkä ole enää kunnolla kartalla muista joukkueista.

  Parikymmentä vuotta sitten tiedonlähteet olivat niukassa ja jotain Jääkiekkolehden SM-liigan kausiopasta tavailtiin pikkujannuna kuin raamattua. Tuolloin tiesi jokaisen joukkueen jokaisen pelaajan ja aika monelta vielä lempiruuat ja muut tärkeät faktat.
   
 19. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hjallis on mielestäni ylimielinen moukka ja kusipää. Tai ainakin sellaisen kuvan olen hänestä median kautta saanut. Toisaalta hän on kiistatta tehnyt paljon suomalaisen jääkiekon eteen ja mielestäni suomalaisen joukkueen siirtyminen KHL areenoille on isossa mittakaavassa helkutin hieno juttu suomalaiselle kiekkoilulle. Jokerit on seura jota olen inhonnut aina. Siinä on ollut sellainen dollarin haju niin vahvasti läsnä. Toisaalta juuri siksi Jokerit on myös ollut minulle kiinnostava seura. SaiPa vs Jokerit on aina ollut sellainen David vs Goljat ja juuri niistä matseista saadut voitot ovat tuntuneet parhailta. Minun tulee sitä ikävä. Ja jossain määrin minun tulee ikävä myös Hjallista. Kukapa nyt herättää ne samat suuret tunteet.

  Minun kiinnostukseni saa heräämään suurilla tunteilla. Ei sillä ole väliä onko se rakkautta vai inhoa, molemmat kiinnostavat. Ja nyt olen itse jääkiekon kannattajana ihan uudessa tilanteessa. Huomaan, että olen tehnyt päätökseni. Ensi kaudesta lähtien minulla on suosikkiseura myös KHL:ssä. Ainoa siellä pelaava suomalainen seura. Tähän asti KHL ei ole kiinnostanut minua missään määrin. Nyt se kiinnostaa koska siellä pelaa suomalainen seura. Aivan varmasti tulen menemään areenalle Jokereiden matsiin ja näen jo itseni kannattamassa tuota ennen rakkaudella inhoamaani seuraa. Ihan vaan siksi, että mulle Jokereilla on helvetin suuri merkitys. Pietarin SKA:lla ei mitään merkitystä.

  Ai niin. Tein tänään ulkomuistista listan ja tiesin vähintään 6 pelaajaa suoralta kädeltä jokaisesta liigaseurasta. Useimmista joukkueista paljon useamman. Tekeekö se minusta jotenkin paremman fanin? Enpä usko. Mutta ainakin voin rehellisesti väittää, että seuraan liigaa. En vain SaiPaa.
   
 20. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Nämä nyt on näitä. Harkimo puhui tuossa periaatteessa ihan asiaa, mutta hänen asemassaan kaikkea ei kannattaisi sanoa ääneen.

  En itsekään ole aikoihin pystynyt nimeämään ulkomuistista montaakaan pelaajaa suurimmasta osasta sm-liigaseuroja. Osa nimistä palaa kyllä silloin mieleen kun he Jokereita vastaan pelaavat, mutta noin tyhjiltään on vaikeampi muistaa ulkopuolisten nimiä, pl. ex-jokerit, maajoukkueesta tutut jne.

  Joskus kun olin hc-lätkäfani, niin muidenkin liigajengien rosterit oli paremmin hallussa, mutta eipä sellaiseen enää millään kiinnostus ja aikakaan riitä. En myöskään ole vuosiin katsonut muiden sm-liigajengien keskinäisiä matseja (pl. muutama kerta), vaikka olisivat finaalit kyseessä. Luullakseni puhutaan pienestä ryhmästä, joka ylipäätään on kiinnostunut sm-liigassa muuten kuin oman jengin + ehkä 1-2 ”päävastustajan” toiminnasta. Joku Jatkoaika-foorumin kirjoittaja ei edusta tyypillistä katsojaa matseissa, eikä edes tännekään kirjoittavista kaikkia kiinnosta muiden seurojen touhut..

  On sitten kokonaan toinen juttu, mitä järkeä seurajohtajan on laukoa ”Kukaan ei tiedä jengin X pelaajia” -juttuja julkisesti, kun hän samalla haluaa jengistään ”koko Suomen KHL-Jokerit”. Vaikka Harkimon tähtäimessä fanipohjan laajentamisessa varmaan ovatkin ensisijaisesti ns. karjalalippikset sekä ehkä mestisjengien fanit, niin vaikea nähdä hyötyä tuollaisista heitoista. Harkimon narsismin puolelle menevä ego ja lapsellisen impulsiivinen luonne johtaa turhan usein yksinkertaisesti ammattitaidottomaan esiintymiseen, siitäkin huolimatta, vaikka Harkimo kuuluisikin ”kaikki julkisuus on seuralle hyvästä” uskoviin. Se nyt on jo kaikille selvää, että Harry(kin) haluaa olla julkisuudessa ja hän tykkää töksäytellä.

  Kun on muutaman vuoden katsonut miten seurajohtamisen oikea ammattilainen, Jarmo Kekäläinen, hoiti nämä julkisuuskuviot, niin paluu Harkimon aikaan on ollut lähinnä kiusallista tällaisenkin jokerikannattajan mielestä, joka näkee KHL:n puolelle siirtymisessä tai esim. Karalahden hankkimisessa paljon hyvää. (Menneitä ei pitäisi märehtiä, mutta ai hitto kun olisi Kekäläinen johtamassa tätä KHL-siirtymävaihetta.)

  Harkimolle kuitenkin myöhästyneet 60-vuotisonnittelut. Paljon on mies tehnyt Jokereiden ja lätkän eteen hyvääkin, mutta toivottavasti Harry voisi keskittyä jatkossa vaikkapa purjehdukseen, naisiin, golfiin ja muihin hyviin harrastuksiin. Kommentoimisen Jokereita koskien sen sijaan voisi jättää minimiin. Vaan eipähän tuo jälkimmäinen toive realistinen ole, koska KHL-Jokerit tarvitsee myös julkisuutta paljon. Vuorinen ja Kurri eivät toistaiseksi vakuuta hekään mediaesiintymisellä, joten ottaisikohan tuleva toimari sitäkin roolia Harkimolta. Aika näyttää
   
 21. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Mä en kyllä muista tälläista. Oisko jotain linkkiä laittaa kun kuulostaa mielestäni melko kummalliselta?
   
 22. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Jokerit, Vegas Golden knights
  Viimeksi muokattu: 12.08.2016 klo 21.23
 23. Gemondo Jäsen

  No eipä ole tosiaan ihan mennyt Hjalliksen suunnitelmien mukaan. Mikä on toisaalta ihan hyvä juttu koska nyt pelaajahankinnoista vastaa ammattilainen.
   
 24. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Hyvä ettei ole, koska niistä pelaajista ei KHLssä pärjäävää joukkuetta pystyisi edes kasaamaan.
   
 25. Trymuch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KalPa
  Jos ajatellaan Jokeri-taustaisia pelaajia, jotka voisi vahvistaa KHL-joukkuetta, niin ei se lista nyt aivan hirvittävän pitkä taida olla. Heittämällä Teräväinen, Lindell, Pulkkinen, Lehterä, Lehtonen ja Filppulat (Ilari varauksella). Toki myös Moses, Jalvanti, Lindbohm ja Kivistö. Varauksella Hännikäinen, Eronen, Lankinen, Santala, Ruutu ja Leino. Sitten taas ihan eri asia, ketkä noista realistisesti olisi houkuteltavissa.

  Varmasti muitakin on, mutta he nyt äkkiseltään mieleen tulivat.