HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 548 932
  • 5 631

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiivistän nyt tuoreen keskustelun meidän fanien ehdotuksista, miten Nordista ja sen kapasiteettiä saataisiin suurennettua:

1. Nostetaan vähän kattoa
2. Siirretään vähän seiniä

Sanoisin että jälleen aika vakuuttavaa toimintaa IFK-faneilta.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Kuvernööri kirjoitti:
Tiivistän nyt tuoreen keskustelun meidän fanien ehdotuksista, miten Nordista ja sen kapasiteettiä saataisiin suurennettua:

1. Nostetaan vähän kattoa
2. Siirretään vähän seiniä

Sanoisin että jälleen aika vakuuttavaa toimintaa IFK-faneilta.

Noh, vakuuta Sinä Itse meidät tumpelot sillä OMALLA ehdotuksellasi?
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai mitäpä, jos pyritään niitä vaijereita mahdollisuuksien mukaan poistamaan ja tehdään laajempi remontti katsomoiden osalta nykyisten seinien leveyden ja katon korkeuden rajoissa. Lisää ravintola- ym. tilaa saa varmaan vaikka sitten louhimalla kuoppaa syvemmäksi. Mitään dramaattistahan ei halliin sinänsä lopulta tarvita. Katsomorakennetta voisi tehdä hieman yhtenäisemmäksi (useiden parannusten jälkeen se on juuri sen näköinen ja kaltainen, kuin voi olettaa jonkin olevan, kun vanhaa paskaa on10 kertaa paikattu) ja pyrkiä tekemään kaikista paikoista niin hyviä, että niissä viitsii istua ja maksaa. Kenties seisomakatsomot päätyihin vielä, mutta ei taida mennä päättäjien pöydässä läpi ainakaan seisomakatsomot.

Noilla keinoilla hallin kapasiteettia saisi hieman isommaksi, noin 9000, ja hallista sellaisen, että se voisi olla vielä aika usein loppuunmyyty, johtuen paremmista tiloista ja paremmista ja osin halvemmista paikoista. Seisomakatsomoilla saisi mukaan niitäkin, joille liput ovat nyt liian kalliita. Ja kun halli on aika täynnä ei tule ongelmaa siitäkään, että halvemmilla lipuilla mennään kalliimmille paikoille. Lisäksi monet fanit mielellään menisivätkin enemmin seisomakatsomoon.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
tkks kirjoitti:
Tai mitäpä, jos pyritään niitä vaijereita mahdollisuuksien mukaan poistamaan ... - - -

Valitettavasti niitä ei voi poistaa taloudellisesti kestävin keinoin. Ne ovat osa kattorakennetta ja ilman niitä ei pysy katto päällä. On toki olemassa toisenlaisia rakenneratkaisuja, mutta kuka nyt haluaisi Nordiksen näyttävän samanlaiselta kuin se Roihupellon, tai jotain sinne päin siinä Puotinharjusta Stadiin päin metroradan varrella, halli? Mitä tahansa rakenneratkaisuja yritetään tehdäkin, ne maksavat niin paljon ettei kannata.

Hämeenlinna on hyvä huono esimerkki siitä, miten on yritetty kaikki mahdolliset ja varsinkin mahdottomat paikat täyttää katsojapaikoilla. Nordiksella tehtiin aitiot ja tingittiin katsojamääristä. Sillä nyt on mentävä. Mahtuihan aikoinaan Nordikselle 11 000 henkeä, mutta silloin ei ollut aitioita vaan seisomakatsomot. Ei ole nähtävissä paluuta entiseen.

Koska yleisömäärän maksimia ei voida kasvattaa, on pyrittävä nostamaan keskiarvoa. On saatava kaikki katsojat viihtymään. Nyt jo omalla tavallaan viihtyvät bisnes loungien porukat, ja nyt onkin aika saada perusfaniporukka viihtymään siten että ne muutamat tuopit ona mahdollista kipata ja jotain puraistakin kohtuuhinnalla ja 18 min erätauon aikana. Siihen pitäisi panostaa ja yrittää nosta käyttöastetta korkeammaksi. Ikäänkuin saada aikaan sellainen tuote, että sinne jonotetaan lippuja koska se on aina täynnä.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
fiftyeight kirjoitti:
Siihen pitäisi panostaa ja yrittää nosta käyttöastetta korkeammaksi. Ikäänkuin saada aikaan sellainen tuote, että sinne jonotetaan lippuja koska se on aina täynnä.
Tuo on minunkin mielestäni oltava lähtökohtana. Lisäpaikkojahan saisi helpostikin muuttamalla päätykatsomot seisomakatsomoiksi. Tämä on vain veikkaus, mutta uskoisin sen myös tuovan lisää katsojia, koska kaikilla ei ole varaa käydä nykyään jokaisessa pelissä, ja seisomakatsomot ovat huomattavasti halvempia. Tällöin myös käyttöaste nousee, vaikka kapasiteettikin nousee. Käyttöasteen noustessa pienenee myös riski halpojan lippujen väärinkäytöstä. Silti se vaatii sitä, että nykyään niiden huonompien paikkojen hintoja lasketaan reilusti tai poistetaan paikat kokonaan. On aika hankala myydä illasta toiseen paikkoja, joista ei näy kunnolla peliä.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
fiftyeight kirjoitti:
1) Valitettavasti niitä ei voi poistaa taloudellisesti kestävin keinoin. Ne ovat osa kattorakennetta ja ilman niitä ei pysy katto päällä.

2) Hämeenlinna on hyvä huono esimerkki siitä, miten on yritetty kaikki mahdolliset ja varsinkin mahdottomat paikat täyttää katsojapaikoilla. Nordiksella tehtiin aitiot ja tingittiin katsojamääristä.

3) On saatava kaikki katsojat viihtymään. Nyt jo omalla tavallaan viihtyvät bisnes loungien porukat, ja nyt onkin aika saada perusfaniporukka viihtymään siten että ne muutamat tuopit ona mahdollista kipata ja jotain puraistakin kohtuuhinnalla ja 18 min erätauon aikana. Siihen pitäisi panostaa ja yrittää nosta käyttöastetta korkeammaksi. Ikäänkuin saada aikaan sellainen tuote, että sinne jonotetaan lippuja koska se on aina täynnä.
Hyviä kommentteja. Heitetään muutama vastakommentti kehiin.

1) Tietääkseni sille vaijeriviidakolle ollaan jotain tekemässä ensi kesänä. Tuskin mihinkään isompaan operaatioon ollaan ryhtymässä, mutta tällaista olen kuullut.

2) Itse olin myös aikasemmin sitä mieltä, että turha palata taas vanhaan, mutta toisaalta seisomakatsomon lipun hinnat voisi laittaa hyvin alhaalle, jolloin myös nuoremmilla olisi rahaa käydä matseissa. Nyt halvimmatkin liput maksavat aika paljon, ja seuraava hintaluokka on jo törkeän paljon koululaiselle. Ehkä joku B-katsomon osa voisi olla seisomakatsomona.

3) Tässä olen täysin samaa mieltä. Ensisijaisesti tavallisten katsojien palveluja pitää parantaa. Aikaa kuluu liikaa jonotteluihin yms. Ensin käyt ostamassa itsellesi pizzaslicen ja sen jälkeen menet jonottamaan pizza kädessä olutta. Kun vihdoin olet sen saanut, etsit aikasi olut ja pizza kädessä itsellesi jonkun vähän rauhallisemman paikat, missä voit ne nauttia. Tämä esimerkki on hallilta ennen eilistä matsia, jolloin paikalla ei ollut vielä edes paljoa porukkaa. Miksei sitä olutta saa esim. suoraan siitä pizzatiskiltä?
 

CFC

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Chelsea
Ei muuta kuin palautetta Restelille. Nehän noita asioita hoitavat ja varmasti mielellään ottavat hyviä vinkkejä IFK faneilta, että miten saataisiin homma toimimaan paremmin.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kaljapisteisiin pitäisi saada erilliset käteiskassat. Itseäni vituttavat nämä kortilla maksavat asiakkaat. Ensin maksetaan visalla, dinersilla tai masterilla ja sitten vielä otetaan bonuspisteet. Jonotusajat ovat tämän takia kohtuuttoman pitkät. Jos olisi käteiskassa ja asiakkaat varaisivat tasarahan niin ehtisi vetää parikin bisseä tauolla.
 

sneak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kempes kirjoitti:
Kaljapisteisiin pitäisi saada erilliset käteiskassat. Itseäni vituttavat nämä kortilla maksavat asiakkaat. Ensin maksetaan visalla, dinersilla tai masterilla ja sitten vielä otetaan bonuspisteet. Jonotusajat ovat tämän takia kohtuuttoman pitkät. Jos olisi käteiskassa ja asiakkaat varaisivat tasarahan niin ehtisi vetää parikin bisseä tauolla.


Samaa mieltä, erilliset käteiskassat. Minua häiritsee nämä käteisellä maksavat asiakkaat. Ensin kaivetaan yksi ropo sitten toinen, pari senttiä, toinen kolikko ja sitten kysytään että riittääkö vai pitäkö kaivaa lisää? Tai oikeasti kaikki jotka ovat minua ennen jonossa. Sinänsä jos maksaa kortilla niin aina on tasaraha, jos ei erikseen pyydä. Jos lähtisi aamulla matsiin niin ehtisi vetää korin kaljaa ennen peliä. Tai jos ostaisi kaksi olutta kerrallaan niin ei tarvitse jonottaa kun kerran.
 

Carlos

Jäsen
EI uudelle hallille!

Ei me tarvita mitään uutta hallia, EHMC palvelee tarkoitustaan oikein hienosti, ja koko ajanhan sitä on rempattu! Niin ulkoa kuin sisältä, on uutta valotaulua ja kaikkea, tekniikkaa saa rahalla lisää vanhaankin latoon, mitä muuta oikeasti hallilta tarvitaan???

Nordis on historiallinen ja hieno paikka, Nordis&HIFK, erottamaton pari. Tottakai hallia voi ja pitääkin kehittää, mutta mitään uutta umpitylsää "monitoimihjallia" meillä ei tarvita eikä haluta. En tiedä tylsempää ja vähemmän motivoivaa ympäristöä seurata jääkiekko-ottelua kuin autotalli tai hevostalli. Booooooring. Olohuone meillä on kotonakin, lätkämatsiin menen mielellään jäähalliin.

Minulle ainakin jo Nordis itsessään on yksi syy tulla Hifkin matsiin, siellä on aina niin oma ja aito tunnelmansa. Siitä on valmis jopa maksamaan. Böllsin matseihin pääsen ilmaiseksi lähes aina kun haluan, mutta eipä siellä kovin usein jaksa käydä. Tylsää.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Jake74 kirjoitti:
- - -
1) Tietääkseni sille vaijeriviidakolle ollaan jotain tekemässä ensi kesänä.
- - -
2) Itse olin myös aikasemmin sitä mieltä, että turha palata taas vanhaan, mutta toisaalta seisomakatsomon lipun hinnat voisi laittaa hyvin alhaalle, jolloin myös nuoremmilla olisi rahaa käydä matseissa.
- - -

1) Haluttaisiin vaan on työläs juttu. Ja pirun kallis.
2) Pointtini oli toisaalla. Ringedillelimäelle on viritetty istumapaikkoja jopa sellaisiin paikkoihin joista ei näe kuin 2/3 pelikentästä. Ei näin.

Ja lopuksi don Carloksen pointteihin. Nordiksen pitää olla paikka, jossa viihdytään joka kotipelissä, oli vastassa kuka hyvänsä. Se on se. Koti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
#12 kirjoitti:
jos HIFK halutaan pelaamaan pehmustettujen penkkien ja aitoiden ihmemaailmaan, on ainoa järkevä vaihtoehto - valitettavasti - kaivaa esiin se Hjalliksen tarjoama vuokrapaperi, tinkiä vielä parempia ehtoja (koska Ilmalankin Areena tarvitsee parempaa käyttöastetta!) ja nöyränä raapustaa nimi siihen paperiin josta jo kerran kieltäydyttiin.

Kyllä tämä on lähinnä sairas ajatus. HIFK Ilmalaan - ei kiitos! Eihän vanhasta kunnon Helsingin Jäähallista tuoksuineen, vaijereineen, käytävineen ja yrmeine vakseineen jää silloin kuin muistot jäljelle. Minusta HIFK:n paikka on ja pysyy perinteikkäällä Nordiksella, joka on ilmapiiriltään yksi Suomen parhaista halleista. Miksi teidän pitää aina keksiä jotain valittamista :)
 

Finski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensinnäkin Nordiksella pysytään vaijereistä huolimatta.

Ärsyttävin asia on tosiaa kaljan jonottelu. Jos 18 minuutin tauolla ei ehdi parhaassa tapauksessa edes saamaan tuoppia kouraan on jossain vikaa. Vikaa on ainakin siinä, että toisinaan hanoja on 4 ja myyjiä 1. Myös käteiskassat olisivat hyvä idea. Viikonloppupeleihin ainakin voisi pystyttää väliäikiaisia olutpisteitä, joissa voi maksaa vain käteisellä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
TASARAHAJONO

Oltiin yksissä kinkereissä, joissa oli vastaavanlainen jonotusongelma ohrapuolella. Joku fiksu laittoi lapun yhden myyntipisteen yläpuolelle missä luki: VAIN TASARAHA.
Jumankekka, kaksi ukkoa täytteli tuoppeja minkä ehti ja kaksi myi. Jono eteni kuin juna, nopeasti ja varmasti. Toimiva aatos.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Punalippu kirjoitti:
...Ensimmäiseksi = rahaa sisään, ostetaan halli (ainoa tapa pyörittää oikeasti kannattavaa toimintaa jääkiekossa on omistaa halli, samat lait pätevät täällä kuin siellä nhl:ssä), palkataan osaava urheiluntoimenjohtaja, joka hoitaa scouttaustoiminnan....

Nostetaanpas ketju ylös, kun tämä hallikeskustelu nostaa päätään.

Jos moni palstaveijari pitää fantasilätkästä, niin näyttää fantasiataloudenhoitoakin jokunen harrastavan. Minä haluaisin nähdä reaalimaailmasta otetut kannattavuuslaskelmat jälleen yhdelle hallille tässä kylässä.

Edelleenkään en ymmärrä, miten kiinteistö- ja tapahtumamarkkinointibusinekseen ryhtyminen on se ainut tapa parantaa jääkiekkojoukkueen taloudellista tilannetta. Ehkä joku fiksumpi voisi kertoa?

JOS sitten lätkäjengillä on vapaata pääomaa ja sijoitusintoa, niin voisi sen fyrkan varmaan paremminkin sijoittaa. Raumalla on aikanaan panostettu siivousfirmaan ja hyvä niin. Olisiko heillä sitten mennyt paremmin, jos se oma uljas MegaGanal'Halli tarjoaisi parinkymmenen lätkämatsin lisäksi Celine Dionin ja Matti Tepon konsertit kerran vuodessa?

Sitäpaitsi uusi halli PK-seudulle ei ole realismia millään lailla. Nordiksen HIFK toki voisi ostaa pois kuljeksimasta jos ihan asevelihintaan tuputettaisiin. Edellytyksenä toki maanvuokrasopimuksen uusiminen sekä museoviraston osallistuminen ylläpito- ja saneerauskuluihin.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
#12 kirjoitti:
Edelleenkään en ymmärrä, miten kiinteistö- ja tapahtumamarkkinointibusinekseen ryhtyminen on se ainut tapa parantaa jääkiekkojoukkueen taloudellista tilannetta.

Nordiksen HIFK toki voisi ostaa pois kuljeksimasta jos ihan asevelihintaan tuputettaisiin. Edellytyksenä toki maanvuokrasopimuksen uusiminen sekä museoviraston osallistuminen ylläpito- ja saneerauskuluihin.

Niin ei HIFK:n kannata tietenkään ruveta mihinkään ylimääräiseen bisnekseen, mutta se mikä minua tässä halli jutussa kiinnostaa on se paljonko halli maksaa HIFK:lle tällä hetkellä. (vuokra+muut mahdolliset menot) ja paljonko HIFK saisi lisää rahaa, jos halli olisi siinä kunnossa kuin se olisi mahdollista laittaa jos sen omistasi?

Toisin sanoen:

Menot Jäähalilla vs. Menot Koff Gardenilla
Tulot vanhalla DDR hallilla vs. Tulot Modernilla HIFK hallilla
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistelen lukeneeni kiekkolehdestä sellasta että Pena sanoi että HIFK haluaisi vuokrata koko hallin kaikkine oikeuksineen kun vuokrasopimus pitää uusia. Penakin oli sitä mielt että HIFK antaa tässä aivan liikaa tasoitusta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
BigRedCat kirjoitti:
Muistelen lukeneeni kiekkolehdestä sellasta että Pena sanoi että HIFK haluaisi vuokrata koko hallin kaikkine oikeuksineen kun vuokrasopimus pitää uusia. Penakin oli sitä mielt että HIFK antaa tässä aivan liikaa tasoitusta.
Näin stadilaisena kunnalisveron maksajana taidan äänestää vastaan. Ei toki mitään Hifk:ta vastaan, mutta näin se vain on, että vuokralla "asuminen" on eri juttu kuin omakotitalo. (ihan tosi iso hymiö ;)

Joskus pari vuotta sitten(?) tuli kirjoiteltua, että pääsin juttusille parin Suomen mittakaavassa mielestäni merkittävän teollisuusvaikuttajan kanssa. Kumpikaan ei ollut kiekkobusineksen asiantuntija, mutta jo silloin laukoivat, että Jokerit + oma areena vs. Hifk + kaupungin vuokrahalli johtaa vääjäämättä siihen, ettei Hifk taloudellisesti pysty kilpailemaan Jokerien kanssa.

En tiedä onko nyt näin, mutta suunta on minusta tuo, mitä nuo ammattijohtajat minulle aikoinaan sanoivat. Jos kilpailija pystyy kehittämään businestaan ja itsellä on rajat vuokrasopimuksessa ja Nordiksen halllissa, niin ei sillä kauan kilpailla.

En tiedä meneekö tämä lopulta näin. Kirjasin vaan sen, jonka aikoinaan kirjoitin ja siitä saatiin aikaan hyvä keskustelu. Olisi kiva kuulla onko kukaan Hifk:n kilpailuedellytyksiä puoltanut muuttanut mielipidettään. Minun silmiini tämä näyttää menevän juuri niin kuin talousäijät sanoivat, mutu-tuntumalta tämän kuitenkin joudun kirjoittamaan. Oma ammattitaitoni ei asian asiantuntevaan arviointiin riitä.

Edit. Lisäys (?) ja typoja.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Miksei HIFK rakenna omaa hallia? Mulle tämä ei ole oikein auennut. Näinhän Hjalliskin teki kun Jääkenttäsäätion kanssa ei asioita voinut hoitaa. Kohta on kymmenen vuotta kulunut, kaupunki dumpannut betonikasaan kymmeniä miljoonia fyrkkaa ja HIFK:lla olisi tarve myös lähteä. Eiköhän tämä kerro jo sen että homma ei toimi nykyisellä sapluunalla. Koska stadi ei hallia myy/vuokraa, en näe HIFK:lla muita vaihtoehtoja olevan kun rakentaa oma halli. Kyllä se nyt pitää äijäporukalla klaarata kun Hjallis teki sen yksin.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Gags kirjoitti:
Miksei HIFK rakenna omaa hallia? Mulle tämä ei ole oikein auennut. Näinhän Hjalliskin teki kun Jääkenttäsäätion kanssa ei asioita voinut hoitaa. Kohta on kymmenen vuotta kulunut, kaupunki dumpannut betonikasaan kymmeniä miljoonia fyrkkaa ja HIFK:lla olisi tarve myös lähteä. Eiköhän tämä kerro jo sen että homma ei toimi nykyisellä sapluunalla. Koska stadi ei hallia myy/vuokraa, en näe HIFK:lla muita vaihtoehtoja olevan kun rakentaa oma halli. Kyllä se nyt pitää äijäporukalla klaarata kun Hjallis teki sen yksin.

Onko halille kysyntää, lienee tärkein kysymys. Narrien oli helppo rakentaa hjaffala kun Helsingissä ei vastaavaa monitoimihallia ollut. Nyt sitten kilpailtaisiin samoista konserteista ja hevoskisoista, joten riittääkö kysyntää kahteen isoon halliin? Varsinkin kun Nordis vielä mukana pysyy.

Tuntuisi jotenkin muoviselta siirtyä uuteen halliin. Nordis on "se" paikka ja uuteen halliin siirtyminen voisi tehdä saman meille kuin minkä se narreille teki.
 

Aina Punainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hmmm

Elikka, HIFK - Helsingn IFK... Minne päin helsinkiä ajattelisit että tämä kyseinen halli rekenettaisiin... Ei kai ilmalaan tai muualle helsingin ulkopuolelle?? Olen aika skeptinen tähän ns. uuteen halliin, on kuitenkin faktaa että nordis rupee olee vähän liian pieni suhteessa katsojamääriin, sillä loppuunmyytyjä matseja on jo ollut useita....
 

Kapo

Jäsen
No eikös ne makasiinit oltu siitä eduskunnan edestä purkamassa? Olisi varmaan mieluisa paikka uudelle hallille HIFK-kannattajan näkökulmasta. Ja miksei muidenkin.

Minä ainakin halua HIFKlle uuden hallin. IFK saisi lisää fyrkkaa ostaa pelaajia -> ulkosuomesta jo nykyään kuuluva vaikerointi nousisi pari pykälää kun kaikki PK-seudun seurat vilauttelee setelin kulmaa pelaajamarkkinoilla.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kapo kirjoitti:
No eikös ne makasiinit oltu siitä eduskunnan edestä purkamassa? Olisi varmaan mieluisa paikka uudelle hallille HIFK-kannattajan näkökulmasta. Ja miksei muidenkin.

Minä ainakin halua HIFKlle uuden hallin. IFK saisi lisää fyrkkaa ostaa pelaajia -> ulkosuomesta jo nykyään kuuluva vaikerointi nousisi pari pykälää kun kaikki PK-seudun seurat vilauttelee setelin kulmaa pelaajamarkkinoilla.

Ai että kun tuohon paikkaan saisi hallin :) Kyllä sitten kelpaisi oma halli. Hallin suunnittelussa tulisi kuitenkin ottaa huomioon että sen pitää olla HIFK:n näköinen. Ei mikään ultrafuturistinen vaan tyylikäs. Myös tunnelma pitäisi pystyä säilyttämään ja mielestäni ei kannata tehdä isompaa kuin 10 000 katsojan halli. Tässä maassa ei kertakaikkiaan ole tarpeeksi ihmisiä täyttämään noita jättihalleja ellei jokainen olisi jääkiekosta kiinnostunut...
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei HIFK:n olisi mitään taloudellista järkeä rakentaa omaa hallia, sen saaminen taloudellisesti kannattavaksi olisi lähes mahdotonta, tietenkin tyyliin "Salonoja" kaikki olisi mahdollista, ei muuten. HIFK:n pitäisi vain neuvotella kaupungin kanssa nykyisestä hallista ja jotenkin uskoisin, että järkevään kompromissiin olisi mahdollista päästä kaupungin kanssa, niin, että HIFK voisi jäädä sinne ja se olisi taloudellisesti järkevää pitkässä juoksussa.

Jos HIFK jättäisi hallin, niin se olisi kaupungille aika raskas isku, hallin käyttöaste romahtaisi ja tilalle ei löytyisi mitään taloudellisesti yhtä tuottoisaa toimintaa. Hallia ei varmaan museovirastokaan antaisi purkaa, jolloin sitäkään ei voisi tehdä. Yksi vaihtoehto voisi olla, että kaupunki ja HIFK voisivat neuvotella niin, että HIFK voisi myydä hallin nimen pääsponsorille ja muuten toiminta jatkuisi normaalisti. Kaupunki saisi normaalit vuokratulonsa kaikesta hallin toiminnasta ja HIFK sponsorituloja vaikka "KOFF Gardenista", jolloin toteutuisi WIN-WIN periaate varsin hyvin. Tämä oli vain heitto, mutta pitkän uran neuvotteluja suorittaneena, uskon aina kaiken olevan mahdollista, pitää vain olla "valtit käsissä". En voi tuntea asiaan liittyviä juridisia ongelmia, jotka voivat ehkä estää ajatteluni. Mitä jäisi kaupungille, jos HIFK lähtisi?

HIFK.lta siis selkeitä tahtotiloja kaupungin suuntaan ja sitä kautta parempia taloudellisia eväitä tulevaisuutta varten. Hallia pitäisi myös saneerata lisää, 1000-2000 katsojapaikkaa lisää ja ravintolatiloja sekä pysäköintitiloja lisää. Paikka on "legendaarinen" ja toivon HIFK:n pelaavan aina vanhassa hallissa kotiottelunsa, sieltä löytyy se ainoa ja oikea HIFK.
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
BigRedCat kirjoitti:
Ai että kun tuohon paikkaan saisi hallin :) Kyllä sitten kelpaisi oma halli. Hallin suunnittelussa tulisi kuitenkin ottaa huomioon että sen pitää olla HIFK:n näköinen. Ei mikään ultrafuturistinen vaan tyylikäs.

Näin Espoolaisen fanin näkökulmasta voisi HIFK-areena Rautatientorilla olla vielä parempi vaihtoehto. Voisiko Bogo auttaa tässä? Voitas vastaavasti laittaa
Vihreä Asema Hernesaareen ja demareille tietty oma kulttuurikeskus Hakaniemen torille. HIFK:n halli voisi näyttää hieman Cow Palacelta, onhan viereinen talo Makkaratalo nimeltään.
VArsinaiset markkinathan ovat siirtyneet toreilta - ei Turuille - mutta marketteihin nyt kuitenkin eli torit ovat varsinkin matsien aikaan varsin tyhjiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös