scholl

Jäsen
Millä saadaan enemmän tuloja IFK:lle ja ihmiset paremmin viihtymään hallilla. Vastaus on hyvin yksinkertainen: halli pitää remontoida.

Nordis on vanhanaikainen, se ei tuo tarpeeksi tuloja seuralle, eivätkä katsojat viihdy siellä niin hyvin kuin voisivat viihtyä. Lisäksi kohta alkaa olla sen aika, että remontteja on pakko varmasti tehdä muutenkin. Ei varmaankaan ole pakko tehdä kallista uudisrakennusta Wembleyn tapaan, vaan modernisoida nykyinen halli kuten muuallakin on tapahtunut. Rakennusoikeutta luulisi olevan jäljellä ja mikäli ei ole niin kaavaa pitäisi muuttaa, koska tontillahan on tilaa. Pysäköinti mietittäköön erikseen.

Seuraavassa ehdotukseni:

- Katsojakapasiteettiä lisää:
Ei mitään jättihallia, mutta oikea katsojakapasiteetti voisi olla n. 10000 katsojaa. En tiedä miten halli on rakennettu eli kuinka kalliiksi tulisi nykyisen rouskukaton uusiminen paremmalla, ei-vaijerijärjestelmällä ja samalla suurentamalla hieman muutenkin hallia. Lisää katsojia tuo lisää rahaa seuralle.
- Paremmat aitiot:
Uudessa systeemissä aitiot voisivat olla paremmin sijoitettuja ja näin ollen enemmän rahaa tuovia.
- Parempi myyntitarjonta:
laajennetaan käytäviä. Erityisesti Nordiksen kadun puolella sekä parkkiksen puolella on tilaa leventää käytäviä kunnolla ja laittaa uudet myyntipisteet, missä juomaa ja fast food ruokaa saa nopeasti ja sellaisia pystypöytä/baarituoli tyylisiä systeemejä, missä voi ostoksensa nauttia. Tässä kohdassa voi ottaa vähän oppia Hjallis-Hjallista. Lisäksi hallissa voisi olla aivan tien varteen ulottuva ravintola/baari Finski Stadionin Aeropolisin tapaan, joka korvaisi Hadankat ja Mexitalit etkomestana. Kaikki tämä tuo lisää rahaa seuralle.
- Parempi viihtyvyys hallilla:
vessaremontit, viihtyisämmät erätaukotilat, paremmin toimivat myyntipisteet jne. lisäävät viihtyvyyttä peleissä, joten sinne tulee itse kukin mielummin kuin nyt ja saadaan paremmin täytettyä halli ja myytyä ruokaa sekä juomaa who cares matseissa.

Kuka sitten tämän maksaa?
- Kaupunki
- Sponsorit
- HIFK
Jos ei tee voittoa, ei seuralla ole varaa investoida, mutta voittoa on vaikea tehdä, jos haluaa menestyä ja voittaa mestaruuksia ja joutuu toimimaan nyky-Nordiksella. Seuraavassa ehdotukseni, millä sekä IFK, yritykset sekä kaupunki pystyvät investoimaan:

- hallin nimi myydään yritykselle:
Ei Helsingin kaupungilla pitäisi olla samanlaisia moraalisia ongelmia kuin tv-lupatuloja keräävällä Yleisradiolla, ettei mainoksia saisi olla. Täälläkin voisi tehdä 10 vuoden mainosdiilin ja hallin nimi voisi olla esim. Koff Garden Helsinki
- HIFK muodostaa avainsponsoreiden kanssa entistä enemmän strategisen partnershipin:
Aivan samalla tavalla kuin Adidas tajusi, ettei ole mitään järkeä vaatettaa jokaista futisjoukkuetta, vaan sitoutua isolla rahalla jopa omistajaksi muutamaan avainyhteistyöjoukkueeseen kuten Bayern Müncheniin pitäisi myöskin IFK:n hakea entistä tiiviimpää yhteistyötä pitkäaikaisen sponsorinsa Koffin kanssa. Koff tai joku muu voisi mielestäni ihan hyvin omistaa siivun IFK:ta ja tuoda näin ollen rahaa seuraan.
- kaupunki tarvitsee nykyaikaisemman hallin:
Bogo, Anssi Rauramo ja kumppanit varmaankin pohtivat, mitä hallille tapahtuu nyt, kun aika alkaa ajaa sen ohi. Espoossa ja Ilmalassa on nykyaikaiset hallit, mutta turha Nordista on jättää rempalleen. Helsingin keskustan alueella on paljon ihmisiä ja yrityksiä ja tilaisuuksia lätkän ulkopuoleltakin hallille riittää. Pitää vielä muistaa, että Kansallisoopperan, Olympiastadionin, Finnair Stadiumin ja muiden lähialueen mestojen kanssa Nordis muodostaa hyvän kokonaisuuden, jota suurtapahtumissa pitäisi pystyä hyödyntää. Esim. yleisurheilun mm-kisojen tyylisissä tapahtumissa jäähallissa voisi olla viihdetapahtumia kuten konsertteja oheisena.

Pysäköinti on tietysti ongelma, jos hallin koko kasvaa ja tila tontilla pienenee, mutta alueen maanalainen pysäköintihalli pitäisi olla samanlainen projekti kuin metrolinjakin (tosin pitäisi toteuttaa metroa nopeammin), että se koetaan tärkeäksi Töölön alueen kehittämisen suhteen ja investointi voidaan laskea kuoletettavaksi kymmenien vuosien aikajänteellä. Tosin kun miettii väestönsuojelutarpeita ja muutakin niin parkkiluolalle olisi muutakin tilausta. Loppujen lopuksi kaupungin mittakaavassa se ei olisi hirvittävän mittava hanke ja voitaisiin toteuttaa kohtuuajassa. Kasarmitorin sekä Hakaniemen torin allehan hallit ovat jo valmistumassa. Töölöläiset asukkaat, alueen yritykset, Kansallisoopperan, Mannerheimintien hotellien, Olympiastadionin, Kisiksen, Finnair Stadiumin sekä Nordiksen asiakkaat pääsisivät tästä parkkiluolasta hyötymään.

Ehkäpä HIFK:n johto, Bogo ja kaupunginpäättäjät ovat jo pitkällä halliasiassa, mutta mikäli eivät ole niin nyt olisi korkea aika toimia.
 
Tiedote: scholl is back!

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Uudessa hallissa on riskinsä. Nykyisen tunnelma on omaa luokkaansa, verrattuna pääkaupukiseudun muihin halleihin.
Miten taataan tunnelman pysyminen yhtä hyvänä myös uudessa hallissa?

On totta että nykyinen halli on liian pieni IFK:lle, katsojia olisi enemmän tulosa kuin halliin kerralla mahtuu.
 

Betoz

Jäsen
Viestin lähetti Slash
Miten taataan tunnelman pysyminen yhtä hyvänä myös uudessa hallissa?
Rakentamalla hallin areena-osasta tiivis ja toimiva kokonaisuus. Penkkien pitäisi olla tarpeeksi lähellä toisiaan, että tunnelma pysyy. Lisäksi tila ei saisi olla liian leveä, jolloin ääni ei häviäisi kattopaneeleihin.

Nykyisessä hallissa on kyllä puutteita. Uusi ja toimiva halli hyvällä fiiliksellä varustettuna olisi hieno homma. En kuitenkaan jaksa uskoa, että mitään muutoksia tulee asian suhteen tapahtumaan - ainakaan vielä.


EDIT: Ei pitäis väsyneenä kirjotella.
 
Viimeksi muokattu:
"Hei, paljon päätty? Me voitettiin! Teillä ei kasetti kestänyt!"
- Jarkko Ruutu, 11v

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Viestin lähetti Slash
Uudessa hallissa on riskinsä. Nykyisen tunnelma on omaa luokkaansa, verrattuna pääkaupukiseudun muihin halleihin.
Miten taataan tunnelman pysyminen yhtä hyvänä myös uudessa hallissa?
En näkisi tätä ongelmana HIFKin kohdalla. Mikäli on käynyt LänsiAuto Areenan (harvoissa) loppuunmyydyissä peleissä, tietää minkälainen sielläkin voi tunnelma parhaimmillaan olla. HIFKillä tuo fanitoiminta on erittäin hyvin organisoitua ja mikä kaikkein tärkeintä - ja poikkeuksellista muihin liigaseuroihin nähden - näitä fanipaita päällä pitäviä, matseissa älämölöä pitäviä faneja löytyy muistakin ikäryhmistä kuin 10-17-vuotiaista.

Mikäli, tai kun, uusi halli joskus tulee ajankohtaiseksi, on LA Areena mielestäni erittäin hyvä lähtökohta suunnittelulle. Siihen hitusen enemmän kokoa, esim. laittamalla yläkatsomotkin (ja toki alakatsomonkin) kiertämään koko hallin, niin se on siinä.

Faktahan on, ettei Nordis tuollaisenaan hirvittävän kauaa voi enää käytössä olla, olkoon kuinka remontoitu tahansa. 10-15 vuotta lienee maksimi.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Slash
Nykyisen tunnelma on omaa luokkaansa, verrattuna pääkaupukiseudun muihin halleihin. Miten taataan tunnelman pysyminen yhtä hyvänä myös uudessa hallissa?
Mielestäni tuo ainutlaatuisen hyvä tunnelma on valitettavasti pelkkä myytti. Tavallisen runkosarjamatsin aikana, jopa näissä paikallismatseissa, halli on hiljainen kuin UKK:n kansallispuisto, lukuunottamatta maalin aikaansaamaa hetkellistä suosionosoitusten myrskyä (mikä tapahtuu myös muissa halleissa).

Parkkeeraussysteemejä vois ja pitäis kohentaa, mutta muuten hallin karu ja työläisen hajuinen meininki miellyttää. Sit paitsi, en haluaisi maksaa lippujen hinnoissa vanhan hallin muuttamista firmojen edustustiloiksi.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hawks, Caps, Pens, Sharks
KOFF Garden

Tää ois kyllä kuin unelmien täyttymys jos tällanen hanke aloitettaisiin, mutta se raha se raha. Toinen nimi vaihtoehto vois olla "KOFF Centre" (vähänku "Pepsi Centre", Colorado Avalance)
Schollin ehdotukset olivat mielestäni loistavia ja vieläpä täysin toteutuskelpoisia. Miksi tällaista ei ole jo toteutettu? =)
Tuo yleisömäärä on ollut jo huulilla muutamia vuosia, ensimmäinen ehdotus jonka itse kuulin parivuotta sitten oli että katto revittäisiin auki ja nykyisten B ja D päätyjen aitioiden päälle rakennettaisiin uudet ylä-pääty katsomot. Mutta eipä ole tästä mitään uutta kuulunut. Ideana voisi ollakkin ihan toimiva. Ja yleisö määrä nousisi ainakin sen parituhatta.
Sitten vain tulee jälleen eteen hallin virkistys alueet, joita tällaisen projektin myötä olisi ehdottomasti lisättävä/uusittava.
 
Stadin Kingit

CFC

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Chelsea
Kannatetaan. Nyt ei Fööni muuta kuin rahat kiinni Yhdysvaltain lottoon ja semmoiset 200 miljoonaa dollaria kiinni ja se siinä! Oishan se hienoa jos IFK pystyisi tällaisen asian tekemään esim. n.5-7 vuoden päästä. Juuri joku 10000-11000 olisi sopiva määrä. Ja oheistilat kuntoon. Mutta kattoa ei missään nimessä saa nostaa liian korkealle niin kuin esim.areenassa ettei tunnelma katoa.
 
"I know there were no Englishmen in our team but I still feel this is a victory for English football."
-Arsene Wenger-

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Re: KOFF Garden

Viestin lähetti Caine
Tuo yleisömäärä on ollut jo huulilla muutamia vuosia, ensimmäinen ehdotus jonka itse kuulin parivuotta sitten oli että katto revittäisiin auki ja nykyisten B ja D päätyjen aitioiden päälle rakennettaisiin uudet ylä-pääty katsomot. Mutta eipä ole tästä mitään uutta kuulunut. Ideana voisi ollakkin ihan toimiva. Ja yleisö määrä nousisi ainakin sen parituhatta.
Sitten vain tulee jälleen eteen hallin virkistys alueet, joita tällaisen projektin myötä olisi ehdottomasti lisättävä/uusittava.
Mun ajatuksissa on vain pyörinyt ravintolapaikkojen ja oheispalveluiden lisääminen, yleisömäärää nyt sinänsä ei ole hirveä kiire saada lisättyä jos halli myydään täyteen 5-7 kertaa kaudessa. Mutta kriittisenä voidaan pitää kuinka nykyinen yleisö hallissa viihtyy ja kokee tulleensa palvelluiksi.

Lainauksessa kuvailtu halliremontti toisi siis yläkertaan uudet katsomot myös B- ja D-päätyjen yläpuolelle. Niitäpä ei voi tyhjän päälle rakentaa, vaan nykyistä katutasoa jouduttaisiin laajentamaan uusiin mittoihin. Päätykäytävät tuntuvat tukkeutuvan helpoiten porukan valuessa pohti A- ja C-aulojen valitettavan harvalukuisia olut-pisteitä.

Molemmissa päädyissähän on käytännössä pelkät ikkunaruudut seinärakenteina, joten tilaa varmaan irtoaa jo kevyemmälläkin rakentelulla. Hallin sisätilaa venytettäisiin lisäsiipiin kummassakin päädyssä, ja tänne tilaan voisi heittää näitä baareja ja pikaruokapaikkoja ja sellaisia. Uudisosan toiseen kerrokseen sopisi helposti VIP-palvelut juuri aitioiden takaovelle omaan tasoonsa, kurjaahan se on aina juoksennella ympäri hallia Royal- tai Peto-klubille päästäkseen. Huippuravintolat ja viinibaarit siihen aitioiden rinnalle niin johan taas firmat viihtyvät rellestämässä.

Itse en oikein näe ideaa rakentaa lisää hukkakapasiteettia katsomoihin. Jos huomioidaan ratapihan oikeat katsojamäärät Hjalliksen manipuloimien yleisömäärien sijaan, voidaan todeta että harvakseltaan sielläkään on kaikki 13,5k paikkaa täytettyinä. Hallin remontoinnin lisäksi kustannuksia tulee kasvavasta markkinoinnista, sillä uudet 3.000 penkkiämme eivät täyty vain sillä että ne ovat olemassa. Jaetaan naapurin mallin mukaan toistatuhatta vaparia joka matsiin saadaksemme tilastot kivan näköisiksi, mutta hallista ei löydy yhtään enempää uskollisia kannattajia = asiakkaita. Porukka on muuten vaan paikalla tuhlaamassa aikaansa sitoutumatta lainkaan IFK:hon tai tuleviin otteluihin.

Paremmilla ravintolatiloilla nykyiset katsojat voisivat kokea pelitapahtumat viihtyisämmiksi, palaten innokkaasti takaisin uudemmankin kerran. Ja kun tämä ryhmä tyytyväisiä kuluttajia kasvaa uskolliseksi jäähallikansaksi, saataisiin tarjonta kaikilla osa-alueilla tehokkaaseen käyttöön kun yleisöä riittää hallin täydeltä ja jokainen katsoja olisi tyytyväinen saamaansa valikoimaan. Nykyäänhän kahvi/nakit/popparit/hodarit ei ihan kaikkia toiveita taida täyttää..??

Referendum: lisää katsomotilaa ei tarvita niin kauan kun keskiarvot pyörii jossain yli tuhannen katsojan päässä täydestä hallista. Sitten kun paikkojen kysyntä ylittää pysyvästi tarjolla olevan tilan, on sopiva aika miettiä hallin suurentamista. Nykyään Nordis tarvitsee enemmän oheispalveluita kuin lisäkatsomoita.
 
www.hifkfans.com

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Re: HIFK tarvitsee uusitun hallin - Koff Garden tervetuloa!

Viestin lähetti scholl
- - -
Nordis on vanhanaikainen, se ei tuo tarpeeksi tuloja seuralle, eivätkä katsojat viihdy siellä niin hyvin kuin voisivat viihtyä.
- - -
En tiedä miten halli on rakennettu eli kuinka kalliiksi tulisi nykyisen rouskukaton uusiminen paremmalla, ei-vaijerijärjestelmällä ja samalla suurentamalla hieman muutenkin hallia.
- - -
Ei Helsingin kaupungilla pitäisi olla samanlaisia moraalisia ongelmia kuin tv-lupatuloja keräävällä Yleisradiolla, ettei mainoksia saisi olla.
- - -
kaupunki tarvitsee nykyaikaisemman hallin:
- - -
Pitää vielä muistaa, että Kansallisoopperan, Olympiastadionin, Finnair Stadiumin ja muiden lähialueen mestojen kanssa Nordis muodostaa hyvän kokonaisuuden, jota suurtapahtumissa pitäisi pystyä hyödyntää. Esim. yleisurheilun mm-kisojen tyylisissä tapahtumissa jäähallissa voisi olla viihdetapahtumia kuten konsertteja oheisena.
- - -
Jäähalli on rakennuksena nykyisin eräänlaista ongelmajätettä. Aikansa tuote, silloin hieno ja teknisiltä ratkaisuiltaan erilainen, nykyään jo auttamattoman vanhanaikainen. Tämä taas aiheuttaa sen ongelman, että Nordiksen jäähalli on osittain Museoviraston suojeluksessa oleva kohde eikä sitä siksi saa perusrakenteiltaan muuttaa.

Ulkoseiniä, puhumattakaan katosta, ei voi eikä saa muuttaa. Kaikki muutokset mitä halutaan tehdä, on tapahduttava seinien sisäpuolella. Muutoksia onkin tehty, mutta aika kökkötyylillä ja siitä vastaavat Harryn jengi. On yritetty tehty kesäisin muutamassa kuukaudessa aitioita ynnä muita, eikä ole luotettu asiantuntijoihin jotka osaisivat ottaa huomioon rakennuksen luonteen ja kokonaisuuden. Kaiken maaliman kuppiloita on heitelty sinne ja tänne.

Ainoa muutos, joka on ollut arkkitehtuuriltaan parempaan suuntaan, oli se viimekesäisen remontin osakokonaisuus, kun pääaulan lasiseinän puolelle ulottuvat portaat poistettiin. Äkkinäinen olisi nekin kattanut ja pykännyt siihen yhden olutteltan lisää, mutta nyt saatiin lisää avaruutta pääaulaan.

Moraalisista ongelmista en tiedä, mutta kun ajatellaan normaalisti tuohon aikaan rakennetun rakennuksen elinkaaren olevan n. 50 vuotta (valm. -66), aletaan olla aika lähellä sitä aikaa kun pitää tosissaan miettiä mitä sillä rakennuksella tehdään. Vanha stadilainen mieltää sen niin tiiviisti osaksi kokonaisuutta ( + Eltsu, Uimastadion, Stadika, Bollis), ettei äkkiä voida kuvitella aluetta ilman Jäähallia. Eihän?

Yksi vaihtoehto on se, että Nordis puretaan ja jätetään palanen muistoksi (vaikka se kauhea DDR-reliefi ulkoseinässä) ja tilalle rakennetaan nykyaikainen monitoimihalli, johon sitten pannaan autot parkkiin maan alle ja järjestetään hampurilaisbaarit kaikille niin että matsissa voi huoleti tehdä kaikkea muuta kuin katsoa matsia.

Toinen vaihtoehto on Nordiksen peruskorjaus kokonaisuudessaan ja sen jättäminen tuleville sukupolville kertomaan omasta aikakaudestaan. Tekniikan uudistaminen kokonaisuudessaan, pukuhuone- ja kellaritilojen kasvattaminen, katsomoiden uusiminen aitioineen ja muiden palvelujen parantaminen veisi rakennustyöaikana n. vuoden ja sitä ennen suunnitelmien tekemiset ja hyväksyttämiset päätöksentekoineen n. 3-4 vuotta minimissään.

Vaihtoehtoja on toki muitakin, mutta tässä realistisemmat. Seuraavat kaupunginhallitukset tulevat saamaan aiheesta varsin visaisen kysymyksen. Stadioninkin saneeraamista jahkailtiin toistakymmentä vuotta, ennen kuin Yleisurheilun MM-kisat pistivät rattaisiin vauhtia. Tarvitaanko talviolympialaiset ratkaisemaan Nordiksen kohtaloa?

Niin ja lopuksi, Nordis on Yleisurheilun MM-kisoissa merkittävässä roolissa kun kaikki toimitsija- ja vapaaehtoistoiminta johdetaan ja huolletaan sieltä käsin. Konsertteja ei sinne tällä kertaa mahdu.
 
Lähetetty lerppuasemalla varustetusta Mikro-Mikko 2:sta

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Nordista missään nimessä saa purkaa, ei helvetti. Mä en ainakaan halua sellaiseen uuten steriiliin sairaalanhajuiseen viihtymiskeskukseen. Nordista saa ja pitääkin korjailla, mutta ulkokuoren on pysyttävä tuollaisena. Lisää katsomopaikkoja tarvittaisiin se 1800, mutta taitaa olla mahdottomuus.
 
"The trouble with referees is that they know the rules, but they do not know the game." -Bill Shankly

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti lintu
- - -
Lisää katsomopaikkoja tarvittaisiin se 1800, mutta taitaa olla mahdottomuus.
Taisi olla periaatteessa paikkoja n. 10 816, kun seisomapaikat olivat käytössä yläkatsomoiden kulmissa. (Huippumäärä on muistaakseni enemmänkin, mutta tuo lienee hallin virallinen luku.) Seisomapaikkoja kun alettiin poistaa, tarkoitti se sitä että kahden rivin katsojamäärä putosi reilusti puolella.

Sen jälkeenkin on useaan kertaan paikkamäärää useampaan kertaan rukattu, ja mikäli Nordikseen tehtäisiin totaaliremontti, paikkojen määrä voisi olla max. n. 9000. Hyvällä suunnittelulla.

Purkamisen kannalla en toki ole itsekään, toin vain esiin bisnesajattelun näkemyksen. Mikäli halutaan isompaa hallia, on se rakennettava ihan uusi sellainen, oli paikka mikä hyvänsä.
 
Lähetetty lerppuasemalla varustetusta Mikro-Mikko 2:sta

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti fiftyeight
Taisi olla periaatteessa paikkoja n. 10 816, kun seisomapaikat olivat käytössä yläkatsomoiden kulmissa. (Huippumäärä on muistaakseni enemmänkin, mutta tuo lienee hallin virallinen luku.) Seisomapaikkoja kun alettiin poistaa, tarkoitti se sitä että kahden rivin katsojamäärä putosi reilusti puolella.

Sen jälkeenkin on useaan kertaan paikkamäärää useampaan kertaan rukattu, ja mikäli Nordikseen tehtäisiin totaaliremontti, paikkojen määrä voisi olla max. n. 9000. Hyvällä suunnittelulla.
Ennätys on 11 300. 70-luvun alussa useana vuonna on kauden suurin yleisömäärä 10 814. 70- ja 80-lukujen vaihteessa kapasiteetiksi ilmoitettiin n. 9 000, jolloin yläkatsomot olivat vielä kokonaan seisomakatsomoa (3 200 paikkaa). Kesällä -81 remontin yhteydessä (mm. uusi tulostaulu) sitten seisomakatsomoiksi jäivät pelkät yläkulmat jollon kapasiteetiksi jäi n. 8 000, joista seisomapaikkoja 900-1 000.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti valas
mutta muuten hallin karu ja työläisen hajuinen meininki miellyttää.
Kuvailemasi tarina on kuin Jokeri-fani pähkinänkuoressa. IFK fani on kuin orpo piru Nordiksella, sillä IFK-faneilla ei ole mitään muuta kokemusta työläisistä tai työläismeiningistä kuin se, että on joskus nähnyt Ladan liikenteessä, Tarja Halosen telkkarissa ja kuullut Sauli Niinistön käyneen Pitkän Sillan toisella puolella.

EDIT: lisäisin vielä sen, etten kerta kaikkiaan tajua sitä, jos muuten vapaa-ajalla saa nauttia mukavuuksista ja hyvästä palvelusta niin sitten kun menee lätkämatsiin niin on kuin helvetti olisi juuri jäätynyt. Ihan näin yksityishenkilön vapaa-ajan viettoa ajatellen. Ei kyse firmatilaisuuksista, sillä työaikana voisi olettaa joutua kestämään huonompiakin olosuhteita, mutta vapaa-aikana ei todellakaan halua olla missään törkeässä läävässä, vaikka joukkue olisi kuinka lähellä sydäntä. Se on perverssiä tarjontaa Penalta
 
Viimeksi muokattu:
Tiedote: scholl is back!

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti werther
Ennätys on 11 300.
Tammikuussa 1969 IFKn lyödessä Ilveksen, itse paikalla. Silloin kyllä sekä E- että F-katsomo olivat kokonaan seisomakatsomoita. Silloinkin virallinen maksimikatsojamäärä oli tuo 10.814, mutta syystä tai toisesta tuohon yhteen matsiin päästettiin tuo 500 ylimääräistä katsojaa.
 
Isaksson

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti werther
Kesällä -81 remontin yhteydessä (mm. uusi tulostaulu) sitten seisomakatsomoiksi jäivät pelkät yläkulmat jollon kapasiteetiksi jäi n. 8 000, joista seisomapaikkoja 900-1 000.
Pilkunnussintaa, mutta D-pääty oli vielä seisomakatsomona aina 1996-97(?) remppaan saakka.
 
"The trouble with referees is that they know the rules, but they do not know the game." -Bill Shankly

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti Isaksson
Tammikuussa 1969 IFKn lyödessä Ilveksen, itse paikalla. Silloin kyllä sekä E- että F-katsomo olivat kokonaan seisomakatsomoita. Silloinkin virallinen maksimikatsojamäärä oli tuo 10.814, mutta syystä tai toisesta tuohon yhteen matsiin päästettiin tuo 500 ylimääräistä katsojaa.
No, persetti, muisti heitti kahdella. Tammikuussa -69 olin itsekin paikalla E-katsomon seisomapaikoilla ja muistan hyvin ilmoitetun katsojamäärän olleen 10 816 (vaikka väitättekin sen olleen 10 814) mutta myöhemmin kuulin epävirallisesti että pelissä olisi ollut reilusti yli 11 000. Ilves oli noina aikoina parhaimmillaan, eikä huono ollut IFKookaan.

No, ennen kuin menee taas liikaa nostalgisiin muisteluihin, niin schollille sen verran, että Nordikselle on aina tultu katsomaan lätkää, puitteista riippumatta. Ne on eri paikat, joissa haetaan kesken pelin syötävää katsomoon ja puhutaan kaiken maailman muista asioista silloin kun peli on käynnissä. Lätkä lätkänä ja muut erikseen.
 
Lähetetty lerppuasemalla varustetusta Mikro-Mikko 2:sta

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mä kuuntelin äsken cd-soittimella "Let`s Play Hockeyn" väärinpäin.

Nyt Nordikselle mahtuu istumaan 11 300 katsojaa, Noora, Elsa ja Martina tanssivat perjantaina A5-katsomossa, kalja maksaa euron tuoppi hallin ravintoloissa ja HIFK menestyy yhtä hyvin kuin vuosina 1968-83 seuraavat 15 vuotta, pelaten perinteistä ryminäkiekkoa.

Eikun, hyvä haltija antoi Johannekselle kaksi toivomusta.

Ensin pyysin, että HIFK voittaa 3 mestaruutta peräkkäin, pelaten perinteistä ryminälätkää, Nordikselle mahtuu 11 300 katsojaa, kalja maksaa hallissa euron tuoppi + tsirkut on nuoria, kauniita ja muodokkaita. Haltija vastasi: "Kuulostaa liian hankalalta, kerro se toinen toiveesi." Tähän Johannes: "Miten olisi, jos järjestäisit minulle ihanan, kauniin naisen, joka on ymmärtäväinen, seksikäs ja toteuttaa kaikki toiveeni silmää räpäyttämättä, sängyssä ja muutenkin, eikä nalkuta."

Tähän hyvä haltija: "Ööh, jos yritetään sittenkin toteuttaa ne jääkiekko-toiveet."
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Jaa lisää katsojia vai? Ratkaisuhan on hyvin yksinkertainen. Puupenkit ja seisomokatsomot takaisin. Saadaan samalla vähän lisää kaikupohjaa kun turhat pehmusteet viskataan helvettiin.

Viistoista heseä ja kolme kappaletta Sedun yökerhoja vai? Eikös jumalauta matseihin tullä lätkää tsiigaamaan? Kyllä meikälinen aina ehtii jokusen bissen kittaamaan tauoilla vaikken joidenkin tapaan riennäkään erän puolivälissä tiskeille venttaamaan. Ja mitä nyt yläkatsomoissa persettään kuluttavan perusfanin tarvitsee ruveta kantamaan huolta jostain VIP aitioista? Kyllä niitä kragapöllöja pystytään näköjään voitelemaan ihan tarpeeksi hyvin nykyisilläkin mestoilla, jos nyt Hifkin budjettia vilkaisee.

Haloo, skidisti pakkelia seiniin ja se on hyvä seuraavat 15 vuotta. Arkkitehtoonisesti hienon hallin ulkomuotoon ei tietenkään kajota. Siitä pitää kaupunki huolen.
 

scholl

Jäsen
Re: Re: KOFF Garden

Viestin lähetti Pate 00

Referendum: lisää katsomotilaa ei tarvita niin kauan kun keskiarvot pyörii jossain yli tuhannen katsojan päässä täydestä hallista. Sitten kun paikkojen kysyntä ylittää pysyvästi tarjolla olevan tilan, on sopiva aika miettiä hallin suurentamista. Nykyään Nordis tarvitsee enemmän oheispalveluita kuin lisäkatsomoita.
Pitää myös muistaa se, että nykyisessä hallissa osa paikoista on erityisen huonoja. Kulmista näkee huonosti ja piippuhyllyllä vaivaavat edessä olevat vaijerit. Siis monesti kun halli on lähes loppuunmyyty, ihmiset katsovat Lippupisteestä, minne pääsee katsomaan ja eivät mene kun pitää maksaa lähes 30e paikasta, josta ei tahdo mitään nähdä. Siis näin karkeasti arvioituna. Tämä on yksi syy, miksi vain oikeastaan paikallismatsit myydään loppuun. Nyt kun hankitaan OJ:n tyylisiä nimimiehiä niin on vaikea saada paljon lisätuloja lisäkatsojista, kun useimmissa matseissa ok-paikkoja ei ole niin paljon myymättä. Sen sijaan jos kapasiteetti olisi se 10 tuhatta niin hyvällä joukkueella saataisiin ehkäpä selvästikin lisää katsojia ja erityisesti nimimiesten sainauksella saataisiin selkeästi lisää satunnaiskävijöitä. IFK:lla on kuitenkin selkein brändi, imago ja paras tuote liigassa.

IFK:n pitää pystyä olemaan paras joka vuosi eli taistella jatkuvasti voitosta. Nyt puitteet eivät vain riitä siihen. Miksi antaa liikaa tasoitusta tulopuolella. Minua ei ainakaan haittaa, vaikka Saipaa vastaan yleisömäärä olisi alle 7000 silloinkin, kun kapasiteetti 10000 kunhan saataisiin selvästi enemmän tuloa niistä muista matseista, jotka vetää hyvin yleisöä. Ei se tunnelma joka matsissa ole katossa nytkään, mutta jos halli on parempi, paikoilta näkee paremmin, tauolla saa paremmin ruokaa ja juomaa ja ihmiset viihtyy lätkän parissa paremmin niin seura saa enemmän rahaa.

Ei me eletä enää sotien jälkeisessä pula-ajassa, jossa ihmiset huusivat perkele ja puskivat eteenpäin lumihangessa vastatuuleen, vaan nyt lätkä tappelee muita ajanvietteitä vastaan, eikä eletä haavemaailmassa, jossa luullaan, että kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet voittaa. Ehei sillä on hyvin hoidettuna parhaat mahdollisuudet, jolla on eniten rahaa käytettävissä ja jonne pelaajat haluavat tulla. IFK:n pitää olla joka kaudella suurseura, jonne halutaan tulla ja jolla on paljon rahaa käytettävissä ja tätä varten halli pitää uusia. IFK:n pitää olla suurin ja kaunein - luonnollisesti.
 
Tiedote: scholl is back!

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
KOFF Garden.... Cool!!.

Kyllä totuus on se, että ddr hallimme alkaa olla aikansa lopulla..
Tunnelmaa ja muistoja hallissa varmasti on, mutta come on!. Meillä pitää olla hienompi ja isompi halli. D ja B päätyihin yläkatsomot olis aika hyvä keksintö..... Kyllä halli täyttyisi ilman Hjallis kikkojakin jos lippujen hinnat tippuisivat edes jonkinverran huonommilla paikoilla. e2-8/f2-8 katsomoihinkin joutuu nykysin pulittamaan 25e helposti.. Jossei sitten ulkoisesti hallia saa laajentaa niin se on paskempi juttu..

Hallin katto ärsyttävien vaijereiden johdosta olisi kiva saada hienompaan kuntoon..

Kai Mtv vois kehittää nopsaa sarjan Pimp my Garden!.
Jos Corollastakin saa hienon ni miksei DDR hallistaki?
 
Viimeksi muokattu:
Elämä on kovaa - Hanki kypärä.

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti lintu
Pilkunnussintaa, mutta D-pääty oli vielä seisomakatsomona aina 1996-97(?) remppaan saakka.
Kuullostaisi loogiselta, sillä eikös tuo pääty ole konserteissa se pääty joka jää esiintymislavan taakse. Jostain syystä vuosien 81-97 välisenä aikana on jäähallin yleisökapasiteetissa ollut pientä horjumista, sillä katsoin kolmesta eri jääkiekkokirjasta ja sain kolme eri lukua. Kaikki olivat kyllä 8 000:n kieppeillä. Päätykatsomot pitäisi mielestäni muuttaa seisomakatsomoiksi!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti lintu
Pilkunnussintaa, mutta D-pääty oli vielä seisomakatsomona aina 1996-97(?) remppaan saakka.
Hetkinen, mistä hallista sä oikein puhut? Et ainakaan Nordiksesta.

D-päädyn keltaiset kuppi-istuimet olivat 1996-97 jo hyvin kuluneita, sillä ne on asennettu paikalleen jo 80-luvulla. Olihan siellä mahdollista seistäkin, mutta harvemmin sitä näki. Maalin syntyessä korkeintaan.

Todennäköisesti asia on juuri kuten werther kertoi, eli -81 tapahtui muutos.
 

Maalituomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti VT

D-päädyn keltaiset kuppi-istuimet olivat 1996-97 jo hyvin kuluneita, sillä ne on asennettu paikalleen jo 80-luvulla. Olihan siellä mahdollista seistäkin, mutta harvemmin sitä näki. Maalin syntyessä korkeintaan.
Eikös se ollut niin että D-katsomon nykyiset 1-4 rivit olivat ennen viimeisintä remonttia seisomakatsomoa? Vahvat muistikuvat olisi, että näin asia on ollut.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Viestin lähetti Maalituomari
Eikös se ollut niin että D-katsomon nykyiset 1-4 rivit olivat ennen viimeisintä remonttia seisomakatsomoa? Vahvat muistikuvat olisi, että näin asia on ollut.
Noinhan se oli, siirrettävällä lisäkatsomolla oli nuo paikat rakennettu.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
D-päädyssä tuli istuttua 80-luvun keskiviaiheilla ja jo silloin paikalla oli keltaiset kuppi-istuimet.

Uutta hallia vastustan loppuun asti. Lisäpaikkoja voidaan miettiä siinä vaiheessa, kun halli on vastustajasta riippumatta loppuunmyyty joka ilta.
 
******************************
Mihin te niitä rumpuja katsomossa tarvitsette?
Kotiin soittamiseen vai?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy