Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

HIFK pudotuspeleissä 2017

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana #71, 02.03.2017 klo 21.15.

 1. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  Viime kauden finaalien jälkeen ei enää ikinä porilaista erotuomaria IFK-Tappara -sarjaan! Selvien ja toistuvien, osittain ratkaisevien tuomarivirheiden jälkeen saatiin Levonen poistettua omaa Tappara-unelmaansa toteuttamasta edes viimeisestä pelistä, vaikka se ei riittänytkään enää mihinkään.
   
 2. Analyytikko_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
  Mielenkiintoista on tulevassa Tappara-sarjassa, että pelaavatko Tamminen, Ikonen, Johansson, Leino, Luttinen ja O'Connor sarjassa. Jos kaikki pelaavat ja täyttävät paikkansa, niin aika leveällä rosterilla päästään pelaamaan ja siitä pitäisi olla etua mahdollisessa 6. tai 7. pelissä.

  Jostakin syystä minusta tuntuu, että tästä tulee Aaltosen sarja. Toivottavasti Juhis katselee kevään 2014 pelejä videolta ja hakee sieltä hieman latausta.
   
 3. LuikuriTattinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tappara on täysin voitettavissa, ipalta vaan puutttui ne, jotka saa maalit tehtyä. En tiedä kuinka HIFK pelaa, mutta vauhdilla ja riistoilla saadaan Tapparaa horjutettua ja paremmalla viimeistelyllä tarvittavat maalit. Vauhti on valttia, eli Rask Hintz nyt ainakin on todella vaarallisia Tapparan kannalta ajateltuna.
   
 4. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Lainaus:
  @Analyytikko_ ; ainakaan Läski-Veikon perillinen ei ole tehnyt mitään tähänastisissa pudotuspeleissä. Liukumista ja siniviivalla seisomista, siinä kaikki.
   
 5. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  IFK:n ongelma Tapparaa vastaan on ollut aina puolustus. Itse tehdään kyllä aina pari maalia, mutta Tappara jää aniharvoin alle kolmen maalin. Tapparan hyökkäyspään pyöritys on ollut perinteisesti myrkkyä ja sen seurauksena siellä on aina jokin mies unohtunut merkkaamatta. Laadukkaita tekopaikkoja vaan siunaantuu liikaa Tapparalle voittoa ajatellen. TPS sarjassa näitä samankaltaisia pyörityksiä jo nähtiin omissa, mutta Tapparan vaarallisuus on omaa luokkaansa.

  Tapparaa vastaan on vaan pystyttävä merkkaamaan jokaiselle omat ukot, eikä nukahduksia saa tulla ollenkaan. Lisäksi Tappara ampuu ärsyttävän paljon maaleja ns ruuhkan takaa maskista, paikoista jossa omat pakkimme ampuisivat ekan äijän polvareihin.

  On vaan pidettävä yllä kovaa tempoa, painetta pakkeihin ja estettävä Tapparan "takamiesten" hiipimiset paikolle.
   
 6. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Toivon, että joku HIFK:n valmennusta lähellä oleva taho seurasi tosi tarkkaan Ipa-Tappara -sarjan. Siellä Karri Kiven Ipa oli sitä legendaarista yhtä maalia vailla mennä jatkoon ja nythän HIFK:n pitäisi ottaa vaikutteita Ilvekseltä, jolla on tuoretta tietoa siitä, miten Tappara nollataan.
   
 7. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Karrillehan voisi tarjota kesätöitä konsulttina nyt kun kausi on ohi ja Ipa-pelaajat pakkolomailevat.
   
 8. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Oliko peräti niin että tuossa Ipa-Tappara sarjassa Ipa pääsääntöisesti johti otteluita? Oliko yli maalin eroa tapparalle missään ottelussa? Viimeinen ottelu oli siten taputeltu kun Tappara pääsi jo alussa 2-0 johtoasemaan ja siten heidän pelaaminen oli ihan erilaista kuin aiemmin matseissa.

  Vaikka yksinkertaiselta kuulostaakin niin näen tuon (niin kuin monesti aiemminkin) todella tärkeänä asiana. Tapparaa ei saa päästää liidaamaan, takaalta emme tule ainakaan toistuvasti ohi. Erittäin tärkeä on pystyä haastamaan heti alusta alkaen karvaten korkealta, estämällä hyökkäyksiin lähtöjä jne. Johtoon on päästävä hinnalla millä hyvänsä heti otteluiden alussa.

  _
   
 9. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Noin nopeasti liigan sivuilta katsottuna niin 1.pelissä Tappara johti 2-0 ja 3-1, mutta hävisi lopulta 3-6. 4.pelin taas Tappara voitti 4-0, muuten huomattavan tasaisia pelejä.
   
 10. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Myönnän, etten sattuneista syistä seurannut kovin paljoa Tappara-Ilves -sarjaa, mutta se minkä näin, niin havaitsin Ilveksen pelaavan melkoisen kurinalaista trappia, eli tyypillistä altavastaajan kiekkoa. Vaikea silti nähdä, että Stögö lähtisi samalla sapluunalla haastamaan Tapparaa tai jos lähtee, niin sarjasta saattaa tulla lyhyt. Silloin kun Törmäsen joukkue on pärjännyt, niin se on tapahtunut aivan toisenlaisella kiekolla. IFK lähti mielestäni TPS-sarjan 1. pelissä hakemaan sellaista varmistelevaa keskialueen kyttäysmoodia, mutta perseelleenhän se meni.

  Mielestäni tämä joukkue on parhaimmillaan silloin kun se pääsee oikeanlaisessa flow-tilassa haastamaan jalalla, paineistamaan vastustajan viisikkoa sekä pitämään pelitemmon korkeana. Toki tähän on mahdollista poimia tiettyjä elementtejä mukaan ja voi olla, ettei siltikään riitä, mutta väitän, että jos lähdetään harjoittelemaan keskialueen trappia, niin sarja on ohi neljässä ottelussa.
   
 11. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mitä itse katsoin Tappara-Ilves sarjaa, niin Ilveksen aseet olivat rohkea kiekossa pysyminen, paineen alta kiekon kanssa ulos tuleminen ja sitä kautta jalka mukaan hyökkäyksiin. Ilves käänsi jalalla aika epätoivoisenkin näköisiä hyökkäyksiä edukseen ja voitti nimenomaan jalalla voitettavia kamppailukiekkoja hyökkäysalueella ja sai niitä kautta pitkiä hyökkäyksiä. Jos lyhyesti pitäisi kuvata, niin kiekollinen rohkeus joka puolella kaukaloa. Hattu päästä.

  Toivoisin HIFK:n kerrankin tämmöisessä altavastaajasarjassa olevan parhaimmillaan heti sarjan alussa ja mielellään ryöstö heti sarjan avauspelissä.
   
 12. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voi olla, että olet oikeassa. Itse tosiaan näin vain satunnaisia otteita Ruudun kautta silloin kun ehdin TPS-sarjan matsien lomassa katsoa.

  Jos tosiaan on noin, että Ilves kykeni jalalla voittamaan kamppailukiekkoja ja saamaan sitä kautta pitkiä pyörityksiä, niin näkisin, että ollaan tulevassa sarjassa melko vahvoilla. Kaikesta huolimatta näkisin, että meillä on luistelu- ja kamppailuvoimaisempi joukkue kuin Ilveksellä sekä pelaajien kierrätyksen mahdollistava laaja materiaali, joka on merkittävä etu silloin kun pelityyli on energiavarastoja kuluttava.
   
 13. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  HIFK:lla on ainakin pelaajamateriaalissa aseet siihen, mutta esim. HIFK:hon verrattuna Ilveksellä se etu, että heidän pelinsä oli sellaista jatkuvaa rullaamista, jossa pyrittii nsamaan pelaamiseen, vaikka vastustaja olisi hetkittäin niskan päällä. HIFK:lla se peli on sellaista nykähdyksittäin menemistä, että välillä kauhea flow päällä ja sitten voi tulla 10 minuuttia tai pahimmassa tapauksessa koko erä, että ei tapahdu mitään. Se flown edellyttää sitä, että uskalletaan pysyä kiekossa ja ne huonot jaksot pystytään pitämään mahdollisimman lyhyinä.

  Vielä siitä, että sarja alusta asti pitää olla hereillä. Viime kaudellakin sanoin, että kotiedusta huolimatta yksi vierasvoitto pitää kaivaa Tampereelta ja niinhän se meni. Nyt se yksi on minimi ja ehkä pitää kaivaa kaksi. TPS sarjassa eka peli meni alipelaamiseen, toisessa meni yli ja kolmannessa alkoi olemaan huonon alun jälkeen sinne päin. HIFK:n pitää löytää heti sarjan alusta oikea vierasmoodi. Ei voida elää vain kotipeleistä ja varsinkaan jos yksikin tappio nordiksella tulee. Koti- ja vieraspelaamisen kynnys ei saa olla niin iso.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 15.07
 14. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juuri näin minäkin sen näen IFK:n osalta ja lienee selviö, että tavoitetila on niiden huonojen jaksojen minimointi. Niitä tuli vielä TPS-sarjassa liikaa, mutta silti riittävän vähän jatkoonpääsyn kannalta. Tapparaa vastaan se ei kuitenkaan tule riittämään vaan enemmän pitää saada irti. Ja tietenkin ne erikoistilanteet edes auttavasti kuntoon.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Tossahan se oli pitkälti kiteytettynä. Rohkea kiekossa pysyminen ja paineen alta kiekon kanssa ulos tuleminen. 6. puolivälierän ekaan jatkoerään asti riitti, sitten alko bensa loppumaan.

  IFK on mun mielikuvissa pikkasen enempi run and gun-joukkue, eikä Kiven Ilvekseksi muutu. Painetta pakistoon ja hereillä Tapparan kolmen kaistan suorahyökkäyksissä. Ilves kykeni noita hillitsemään, oikein ajoitetulla karvauksella ja asetellulla träpillä, aika korkeeltakin muistaakseni. Tuo vauhdikas keskialueen ylitys täytyy saada hajotettua, muuten vyöryvät kuin hyökyaalto.

  Eikä kannata koko viisikon/nelikon pudottaa veskan syliin. 7. ottelun 2-0 maali, Tappara vauhdilla ylös, silti 4vs4, kaikki Ipat pudotti liian alas, Haapala leikkaskin poikittain ja oli aivan täysin yksin takamiehenä iskemässä lopullisen ratkaisun. Toki, huippupelaajien taidonnäyte.
   
 16. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Itse odotin HIFKn lähtevän selvin numeroin lauluun jo turkulaisia vastaan, mutta niin siinä lopulta kävi, että TPS:n rosterin kapeuteen ja tiettyjen pelaajien ylikuormitukseen liittynyt riski lopulta realisoitui HIFKn eduksi. Samalla tavoin HIFKn pitäisi nyt pystyä hyödyntämään ne muutamat pienet oljenkorret jatkoonpääsyä ajatellen, mutta pahoin pelkään, että Tappara sai nyt koneet käyntiin mallia HIFK 2011, kuten moni onkin jo maininnut. Suurimpana yksittäisenä ongelmana näkisin pelitavallisen tasoituksen lisäksi sen, että Törmänen on nyt 2 kertaa peräkkäin ottanut play-offeissa pataan Tapparalta ja varsinkin viime kevään tappio meni hänellä pahasti tunteisiin. Näinköhän HIFKn pelaaminen menee itkunsekaiseksi vääntämiseksi, kun on pakko voittaa ja saatana kolmatta kertaa ei haluta hävitä Tapparalle putkeen.
   
 17. Stigu Jäsen

  Denniksen kanssa oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Tapola vei varsinkin viime finaaleissa Stögöä pelillisesti: 3 ensimmäistä peliä tilastojen osalta selvästi IFK:lle, sitten loput 3 selkeästi Tapparalle. Ja tuo Stögön tunnepurkaus finaaleissa oli aika huolestuttavaa, varsinkin kun ottaa huomioon minkälainen virnuileva narrikasvo hän muuten on.

  Korostaisin varsinkin sitä, että Tappara vei finaaleiden kolme viimeistä peliä peräkkäin. Täällähän on usein naureskeltu Mr. Poliisin 4-0 tappiolle Narreja vastaan pleijareissa, mutta ei tuo Stögön suoritus hirveän kaukana siitä ole.

  Välieriin lähdettäessä näkisin, että molemmilla jengeillä on petrattavaa. Tapolan Tappara ei pelaa vielä pelillisesti viime kauden malliin. Sanoisin kuitenkin, että Stögön IFK:lla on enemmän potentiaalia: Jengissä on tällä hetkellä ns. 4-6 alisuorittajaa, etunenässä Aaaltonen, ja nuo alisuorittajat pitää jotenkin saada pelaamaan taitojensa ylärajoilla. Kuten täällä on moneen kertaan sanottu, IFK:n pitää saada tuo flow-tila päälle, jossa pelitaktiset hienoudet hälvenevät. Siinä piilee meidän mahdollisuus.

  Heittäkääs joku muuten Tapola vs Stögö matsien statsit kehiin, muistelisin että ne on jotain 17-6?
   
 18. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hieman tarkoitushakuiselta tuntuu rinnastaa suoritukset, joissa toinen on koutsannut hallitsevaa mestaria joka lähti kauteen kivikovalla nipulla suurimpana suosikkina ja putosi suoraan puolivälierissä sarjakutoselle voitoin 4-0, ja toinen otti runkosarjavoiton, voitot puolivälieristä ja välieristä ja lopulta taipui runkosarjakakkosen tiputtaneelle runkosarjakolmoselle tiukassa finaalisarjassa voitoin 4-2. En oikein tiedä millaisten kakkuloiden läpi tätä asiaa pitäisi katsella, jotta tästä voisi lausua, etteivät suoritukset ole "hirveän kaukana toisistaan".
   
 19. Stigu Jäsen

  Piti oikein tsekata nuo Stögö vs Tapola statsit: Ne ovat siis vajaalta kolmelta kaudelta:

  runkkari: 2-10
  pleijarit: 4-8
  Total: 6-18

  Ei tuo hirveästi lohduta.

  Sellainen anekdootti vielä, että Stögön IFK on voittanut Tapolan kolmella kaudella vieraissa tasan 2 kertaa.
   
 20. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jokainen uusi sarja on mahdollisuus. Masa Nykänen sanoi varmaan joskus näin.

  Poliisin 4-0 sarja sillä rosterilla niistä lähtökohdista on edelleen 2010- vuosikymmenen noloin& surkein suoritus. Eikä se näytä edelleenkään kehittyneen voittajaksi.

  Tapparaa vastaan ei voi lähteä peruuttelee eikä pelkäämään. Laajan rosterin kierrätys ja boxista poispysyminen ovat ydinehtoja. Voittamiseen tosin vaaditaan varmaan sitä yv- taitoakin...

  Toivottavasti tulee hyvä sarja.
   
 21. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Riittää kun hoitaa kotimatsit ja kerran hakee vierasvoiton. Helppoa kuin heinänteko, tosin taitaa heinätyöt olla stadissa vähissä... Löytyisiköhän Kansallismuseosta sopiva työväline Hakametsään niittopuuhiin, hmmm.
   
 22. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Stögöhän erottuu tässä edukseen IFK:n valmentajista. Esim. Westerlund ja Summanen eivät tainneet ikinä kyetä hakemaan voittoa Tapparalta Hakaskutsista, eikä siihen pystynyt vuosiin kukaan muukaan IFK:n valmentaja.

  edit: @Ishmael: väite korjattu oikeaan muotoonsa!
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 20.51
 23. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  *NUSNUS*
  IFK voitti Ilveksen kevään '98 finaaleissa 3-0, joten pakkohan sieltä Hakaskutsistakin on ainakin yksi voitto ko. kaksikolla oltava.
   
 24. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä tämä menee ykköseksi, vieläpä kirkkaasti ainakin siltä ajalta mitä HIFK:n pelejä on tullut seurattua eli vuodesta 88.

  Törmänen on eri mies. Isoimmiksi ansioiksi voitaneen laskea nousujohteiset keväät pelillisesti ja tuloksellisesti ja jostain se jatkuva jatkoaikojen voittaminenkin kertoo. Johtamisessa voimaannuttaminen (empowerment) ja luottamus helposti synnyttävät positiivista energiaa ja onnistumisia. Vielä pitäisi oppia koska tulisi käyttää sopivaa määrää kontrollia.

  Suurimmat epäonnistumiset ovat olleet tämän kauden konttaus ja nousujohteisen kevään alkaminen kovin myöhään, jonka takia ei ollut kaukana ettei oltaisi päästy edes sääleihin. Joo loukkaantumisilla oli merkitystä, mutta materiaali on tarpeeksi laaja ettei ihan niin pahasti olisi pitänyt notkahtaa.

  Ja sitten ylivoima. Vaikka kuinka pelaajilla on ja voi olla isoin vastuu, niin valmentajan piikkiin se menee jos YV on koko kauden niin sysipaskaa. En tiedä mitä siellä on tehty, mutta jotain muutakin olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Toi koko homma on vaarassa kaatua tähän.
   
 25. Stigu Jäsen

  Oli muuten yksi valmentaja, jokka voitti runkkareissa Tapparan vieraissa molemmilla kerroilla, tuon lisäksi vielä kotona kerran.

  Vihjeet: Tyylikäs mies, siloiteltu parta, eroottisesti (ei homolla tavalla) taakse kammattu tukka, luonteeltaan samalla sivistynyt sekä alkukantainen, samalla napakka että herkkä, osasi huutaa, mutta olla myös hiljaa, sopisi olemukseltaan niin Esson baariin kuin Cannesin filmifestivaaleille. Tai mainostamaan Stihl-moottorisahoja alasti.

  Hieno mies, kuten sukunimikaimansakin oli. Ja nyt en siis tarkoita legendaarisia Heikki ja Hilda Mälkiää, en Bob & JimBeam Francista enkä Blomqvistin veljeskatrasta. Arvaako kukaan?