Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

HIFK pudotuspeleissä 2017

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana #71, 02.03.2017 klo 21.15.

 1. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Lainaus:
  Sä näet, että meillä on etu valmennuksessa, mutta meillä on puuttuva pelitapa. How can such an equation be satisfied?

  Mä en oikein tiedä tuosta valmennuksesta. Törmäsellä tuntuu olevan vaikka mitä kortteja hihassa, joita ei näytetä. Se kaivaa erilaisia pelitapoja esille pleijareissa ja ne toimivat niin hyvin, etteivät voi olla nopeita reagointeja vaan pidemmän harjoittelun tulosta. Silti on myös niin paljon randomia ja heittelyä pelillisessä tasossa, että ehkä laittaisin valmennuksen tasan.

  Erikoistilannepelaamiset menee ilman muuta Tapparalle, etenkin ylivoima. Alivoima IFK:lla on tiivistynyt ja toivon @Pepper Jack :in lailla, että Törmänen on säästellyt jotain YV-kuvioita juurikin Tapparan varalle. Alkuoletus lienee kuitenkin, että Tappara on tässä kategoriassa reilusti edellä.

  Maalivahditkin menevät aika tasan. Sanoisin, että Lankinen on parempi kuin Hrachovina, mutta Lassila on ilman muuta valovuosia Myllypuroa edellä. Jos Bäckström on kunnossa on IFK:lla ehkä hiuksen hieno edge.

  Jarrukentät menevät aika tasan, Juhani Jasu on aivan perkeleen hyvä nelossentteri mutta IFK:lla on laajempi rosteri etenkin juuri näiden kolmos-nelosketjun jyrien osalta. Ylipäänsä pelaajiston laajuus on IFK:lla parempi.

  Taitoa Tapparalla on enemmän, tai ainakin se kärki on parempi, niin laitureiden kuin kiekollisten pakkienkin osalta. Oikeastaan sentterit kyllä menevät aika tasan.

  Pakko myös mainita, että tuomaritoiminta menee Tapparan eduksi. Tämä nähtiin viime vuoden finaalissa erittäin selvästi, toivottavasti tuomaritoiminta ei kuitenkaan ratkaise tätä sarjaa.

  Jos tämä saadaan seiskapeliin asti vietyä, tai jos saadaan ryöstettyä kotietu peleissä 1 tai 3, tämä voi mahdollisesti jopa kääntyä meille. Kotona ei missään nimessä saa hävitä yhtäkään. Mutta todennäköisyydet kotiedun ryöstölle eivät ole erityisen korkeat, kyllä se 4-2 Tapparalle tuntuu todennäköisimmältä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 21.06
 2. Analyytikko_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
  Ilves ei sitten toistamiseen enää pystynyt jeesaamaan meitä ja nyt tulee sitten Tappara vastaan. Tappara on selkeä ennakkosuosikki ja meille ei varmaan asiantuntijoiden ennakkoarvioissa anneta paljonkaan saumoja tässä sarjassa. Mutta altavastaajan rooli sopii meille ja nyt olisi paikka kuitata kahden edellisen kauden tappiot Tapparalle korkojen kera. Lisäksi HIFK on varmasti saanut lisäbuustia kahdesta voitetusta sarjasta ja neljästä jatkoaikavoitosta, joten ammennetaan niistä nyt sitä lisävoimaa, koska sitä kyllä tarvitaan. Sarjan ratkaisupointteja ovat mielestäni:

  - sarjan ensimmäisessä pelissä olisi ryöstön paikka. Tappara pelasi puolivälierissä lähes kaksi peliä meitä enemmän ja meillä on yksi lepopäivä enemmän. Tähän pitäisi nyt heti tiistaina iskeä.
  - Tapparalla on ehkä hieman parempi materiaali, mutta meillä on leveämpi materiaali. Rotaatiota pitää pystyä käyttämään, jotta saadaan tuoreita jalkoja sarjan edetessä.
  - Tappara on erinomainen jengi, mutta heiltä puuttuu viime keväästä Laine, Kankaanperä ja Mäntylä. Meiltä sen sijaan löytyy Aaltonen, mutta nyt viimeistään pitää Aaltosen alkaa osumaan tolppien väliin ja muiden tekemään niistä Aaltosen luomista paikoista.
  - maalivahtipeli. Lankisen pitää parantaa TPS-sarjasta ja jättää nuo selkeät ylipelaamiset pois. Tappara rankoo niistä armotta. Hrahovina on ainakin itselle tuntematon kortti, mutta tuskin Tappara tälläkään kaudella maalivahtiinsa kaatuu.
  - fyysinen peli. Tässä me olemme mielestäni viime kevättä vahvempia ja Tappara taas heikompi. Tapparan avainpelaajista Haapala ja Kuusela ovat pysäytettävissä nimenomaan fyysisyydellä. Savinainen taas pitää psyykata pois raiteiltaan ja Lajunen pitää vain yksinkertaisesti pysäyttää. Finleyn pitää nyt nousta esiin ja antaa niitä kovia pommeja Tapparan pelaajiin. Ennustan muutoinkin kuumaa sarjaa.
  - ja toivotaan vielä, että tuomarivirheet eivät muodostu tänä keväänä samalla tavoin ratkaisevaksi kuin viime keväänä. Tosin näistä viime keväänä koetuista "vääryyksistä" pitäisi nyt kerätä sitä raivoa, jotta tänä keväänä Tappara ei voita meitä neljää kertaa.

  Täytyy vielä todeta, että Liigan kannalta saatiin unelmaparit. Tappara ja HIFK ottavat viime kevään finaaliuusinnan ja toisessa parissa KalPa ja JYP ottelevat Järvi-Suomen herruudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 21.19
 3. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ei viddu. Taas tämä.

  Mieluummin olisin ottanut vastaan vaikka verrokit Svetogorskin Dynamon tai Tseljabinskin Traktorin vastaan. Taas Neuvostoliitosta ja punaisesta Tampereesta tuleva omaava pelikirja-lätkää ja oman maalinsa taakse kyyristelevä nippu. Miten noihin saatanan kyyristelijöihin pääsee kiinni?

  Kai se on vain mentävä hulluna päälle.
   
 4. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tappara voitti GAME4:n finaaleissa ja on voittanut sen jälkeen 7 kertaa HIFK:in putkeen, lienee seuraennätys?

  Stögö on yrittänyt kaikkea parin kauden aikana, mutta avainta tapparan kaatoon ei vaan löydy. Tällä taustalla Tappara on niin järisyttävä suosikki, että laittaisin 95-5 Tappararan eduksi. Tapparan kova yv, IFiKin surkea yv ja av....kaikki lupaa sileää tietä Tapparalle. Lisäksi nouseminen kuoleman porteilta Ilvestä vastaan antaa lisää buustia, kuten meille 2011 Jokereita vastaan (kuten King of the junglekin kertoi). Meidän olematon pelitapa vs tapparan lähes voittamaton konsepti, taas vaaka Tapparan puolella. 3/4 edellistä kautta päättynyt Tapparaa vastaan, peikko on kivitalon kokoinen. Jos viime vuoden super-HIFK kaatui tapparalle, kuinka tämän vuoden surkea jengi voi voittaa, edes yhden pelin? Vielä se ensimmäinenkin voitto siis puuttuu runkosarjan jälkeen.

  Jotain uutta ja ihmeellistä tarvitaan. Mikään koetettu keino ei ole auttanut käytännössä 17:teen viime kauteen (tappara kaatui viimeksi vuonna 2000). Onko se Finley, onko se Juhis, onko se Muuli? Jotain on vaan keksittävä, kovalla yrittämisellä ja normaalilla pelillä se ei onnistu.

  Tappara on heikoimmillaan heti GAME1:ssä, ajatukset saattaa olla vielä Ilveksessä ja heille helpoin mahdollinen vastustaja (ei tappara ole voittanut ketään 7 kertaa putkeen) saattaa jopa naurattaa. Sanoisin, että tarvitaan 120% Nuhamatti, siinä on se yllätysmomentti joka voi järisyttää tätä liian kauan jatkunutta porkkanajuhlaa.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Siis mitä ihmettä tämä on. Pelit alkavat ensi viikon tiistaina ja silloin mennään ihan normaalisti joka toinen päivä eli tiistaina, torstaina ja lauantaina. Mutta sitten se seuraava viikko, pelit alkaa maanantai ja sitten pelataan keskiviikkona ja torstaina!? Minkä vitun takia tuohon keskelle viikkoa lyödään tuplapelit??? Ja sitten lauantaina vielä jos tarvetta. Ei vaan voi vittu ymmärtää, että miksi ei menty samalla tavalla kuin nyt mentiin tämä kierros läpi? IFK ei saa yhtään himapeliä akselille perjantai-lauantai. Kiitti vitusti taas Liiga!
   
 6. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Itse ainakin uskon, että Finley tulee taklaamaan Haapalat ja kumppanit tuhannen paskaksi ja tämä tulee kääntämään sarjan IFK:lle. Kovia avojään pommeja vaan vastapalloon, kyllä se siitä.
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Yritysmyynti on pienempää viikonloppuisin, vaikka olisi mikä kevät. Ja monia niistä yritysvieraista ei voisi peli vähempää kiinnostaa ja osa on niin jurrissa, että ei tiedä edes missä on tai missä oli.

  Jollain tämä touhu pitää rahoittaa.
   
 8. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Ja torstai 13.4. on kiirastorstai, joten perjantai on vapaapäivä.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Jos Tappara pahimman kantonsa puolivälierissä maasta kaivettuaan alkaa pelaamaan kaikilla sylintereillä vrt. 2016, saattaa Nordiksen pojille tulla kiire. Mutta kaudet ei toki ole veljiä keskenään ja Tapparalla on ollut vaikeuksia löytää tuota taso...no, toisaalta niin on ollut HIFKilläkin.

  Tapparan pakisto. Sitä pitää kyetä haastamaan syvällä, paineistamalla, ajelemalla, päätymyllyillä. Edelleen laadukas, toisaalta poissa ovat Kanki, Mäntylä, Plastino. Väittäsin että ovat horjutettavissa. Esim. Kemiläinen. Maailmanluokan viivapakki, mutta on pakotettavissa virheisiin.

  Kiekosta luopu...mattomuus. Ilvesläinen kiekolla puolustaja, ahtaassa paikassakin omilla pitävä jengi IFK ei ole. Mutta tyhmästi hyökkääminen ja liian usein vallan välineen Tapparalle luovuttaminen kaivaa omaa kuoppaa.

  Tappara on niin rutinoitunut ja tyly jengi, että fyysisyydellä tuskin horjutetaan. Mutta jos jompi kumpi tätä korttia käyttää, se on IFK. Tai vitustako minä tiedän: Tappara saattaa pelatakin korttinsa niin, että hakeekin tollasia tilanteita, vastustajan pasmoja sekottaakseen. Niitten juonista koskaan tiedä. Mut joo, IFK:lla on mörkö, Tapparalla ei.

  Lainaus:
  Tuomaritoiminnasta kitiseminen on mainio tapa alottaa ottelusarja. Mutta tässä(kin) asiassa Tappara on sarjan paras, ollut muutaman kauden: kun täytyy nojata vastustajaan ja kellahtaa, tai napata maila kainaloon ja rojahtaa jään pintaan, osaavat tehdä sen. Riittävän harvoin, ettei nouse tikun nokkaan, mutta usein kriittisimmällä hetkellä. Kuten Vellu Savinainen 6. pelin jatkoerässä teki ja vei tuomareita nololla tavalla 100-0.

  Maalivahdit: Noh, kumpikaan nuorista veskareista eivät ole kantaneet vastuuta tässä vaiheessa kevättä. Mutta ihan hyvät näytöt. Hrachovina ei taida olla maailmanluokan mailapelaaja. Toisaalta, Tapparalla oli etu vs Ilves koska Lehtonen ei jossain vaiheessa lähtenyt enää ollenkaan katkomaan rännikiekkoja.

  Noh. Toivotaan että IFK löytää keinot horjuttaa Tapparaa ja pysymään kiinni sarjassa. Värikkäiden tapahtumien säestämänä.
   
 10. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Juurikin näin. Tässä voi hyvinkin käydä niin kuin kävi viime vuonna finaaleissakin. Tappara oli juuri selvittänyt tiukan sarjan game sevenin kautta ja varmasti pientä ulospuhallusta tulee tänäkin vuonna, kuten kävi viime vuonna ja se ensimmäinen peli saattaa olla hyvinkin vaikea, kun pitäisi taas aloittaa uusi sarja tyhjästä heti parin päivän päästä.
  Ensimmäinen peli on todellakin ryöstön paikka. Heti ensimmäiseen erään kova paine päälle eikä mitään träppiä ja painetta sinne puolustukseen.
   
 11. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Kenellä, Juutalaisillako? Pelaajayhdistys ja pelaajien vapaapäivät = vitsi.
   
 12. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Lainaus:
  Olisi ehkä pitänyt laittaa mukaan lainaus nimimerkin @Walkin viestistä. En usko, että hän oli huolissaan pelaajien vapaapäivistä.
   
 13. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Lainaus:
  Yksi tapa alleviivata omaa mielipidettään on jättää se ilmeisin asia kokonaan sanomatta. Nykyisen huomiomedian aikakaudella moinen tauko vain helposti hukkuu yleiseen hälyyn. Itse en jaksaisi minkään tahon suuriakaan puutteita alleviivata kovinkaan painokkaasti. Suuren massan reaktiot ja käytös paljastavat yleisen statuksen joka tapauksessa. Joskaan en voi väittää olevani täysin osaton vastaavanlaiseen aktiviteettiin liittyen muutamien paikallisten sosiaaliluokkien kritisoinnin suhteen.
   
 14. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Heh, tuskinpa. Aika typerä otteluohjelma näissä peleissä.
   
 15. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Kyllä, miksei mennä vaan joka toinen päivä? Tämä olisi parasta niin katsojille kuin joukkueillekin.
   
 16. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  No. Ihan sama mikä ohjelma. Vittu Tappara. Alkaa jo varmaan tympeä Stögöä, että tulee kolmantena keväänä peräkkäin. Eikö siellä muita jengejä ole?

  Sarjan voittomahdollisuus 20%. Siinä on jo niin iso kivi pelkästään Hakametsässä voittamisessa.
   
 17. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tappara on kyllä kaadettavissa. Joukkue osoitti kuolevaisuutensa Ilves-sarjassa vaikka lopulta jatkoon pääsikin.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Tämä helpotti oloa paljon, kiitoksia! :D
   
 19. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  240-420 minuuttia + jatkot päälle kahvausta, Japa Levosen epärealistista minäkuvaa ja muuta skeidaa. Ei kyllä innosta yhtään, tätä on jo nähty ihan tarpeeksi. Kolme vuotta putkeen tätä samaa.
   
 20. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Ei hätää, todennäköisyydet kertovat faktat: Tappara on nyt parempi kuin JYP

  Tappara on saanut nauttia finaalipeleistä jo 4 kautta putkeen. Nyt se loppuu. Pakko senkin on joskus katkettava.
   
 21. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Se on kyllä mielenkiintoista, miten samat vastustajat osuvat pleijareissa vastaan sijoituksista riippumatta. Koska HIFK on pelannut viimeksi esim. KalPaa vastaan pleijareita? Varmaan joskus 90-luvulla. Toki se oli niistä pitkän pätkän poissa. Ei sen puoleen, että haluaisin erityisesti juuri sitä vastustajaksi, mutta vaihtelu virkistäisi. Olisi JYP tai HPK olleet vähemmän hankalia, mutta en nyt silti voi sanoa olevani mitenkään vittuuntunut vastustajasta.
   
 22. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En halua tämän enempää puuttua tuomaritoimintaan tms.

  Koomistahan se on laskea, miten monta kertaa Tapparan hyökkääjä Haapala pötköttelee jäällä kylkimyyryä käyden ja katse anovasti dumareiden suuntaan. Ei taida parikymmentä kertaa neuvostohiirelle riittää? Odotan tulevaa pötköttelyä ja asiaan kuuluvaa kuvottavaa feikkaamista mitä suurimmalla mielenkiinnolla. Tämä tulee nimittäin satavarmasti olemaan, ikävä kyllä, tämän sarjan yksi itketyimmistä aiheista.

  Tämä tästä. Hulluna päälle.
   
 23. Uncle Becker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  No niin. Nyt pelataan finaalipaikasta. Jos olisimme TPS.ää vastaan välttäneet muutamat perusvirheet (kaksi omaa maalia/tunarointia, kaksi av-maalia ja olisimme tehneet neljään ekaan pari yv-maalia), niin sarja olisi ollut meille 4-0 tai 4-1. Media olisi hehkuttanut meitä. Nyt monen mediaan mielestä pääsimme vähän kuin varkain jatkoon. Tepsiltä toki puuttui muutama pelaaja, mutta ei mennä loukkaantumisten taakse. Osittain niiden takia lähdimme sijalta yhdeksän.

  Kun nuo kolme kohtaa laitetaan kuntoon, niin meillä on täydet mahdollisuudet finaaliin. Eli: ei omia maaleja, pidetään yyveen miinustilasto nollassa ja tehdään välillä yv-maaleja. Simppeliä.

  Tietenkin vuori on iso kiivettäväksi, mutta Stögöllä on Tapparasta aika paljon kokemusta, pelaajat hakevat revanssia ja fanit ovat valmiina. Kyllä kuulkaa me se tehdään. Ja laitetaan studioon pari aasinpäätä lisää. Eiks je.
   
 24. Uncle Becker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jep, toivottavasti laitetaan kymppejä kehiin. Tänään myös ennen Tapparaan tokaa maalia Ilveksen hyökkäyksessä vedettiin kiekoton jätkä maalin edessä kylmästi nurin. Siis maalintekotilanteessa. Edes studio ei tähän tapparakiimassaan puuttunut. Näihin kannattaa varautua. Mutta onneksi meillä on viime kevään vääryydet tuomarien takaraivoissa. Ehkä.
   
 25. Uncle Becker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vielä tuomareista: Toivottavasti Levosen kausi on paketissa. Vaikka salliikin kahvaamisen, niin väitän että ei olisi meidän etu. Ja tuomarit muistavat viime kauden mokat. Kyllä ne nyt haluavat vihellysten osalta steriiliä sarjaa. Muuten alkaa toimiston puolella näyttämään pahalta.

  Kyllä me tästä jatkoon mennään.