Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

HIFK pudotuspeleissä 2017

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana #71, 02.03.2017 klo 21.15.

 1. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Pudotuspelipaikka on käytännössä varmistunut, ja näin ollen on aika avata pleijariketju. Sijoitus runkosarjassa ei ole vielä selvä, vaikka todennäköisesti yhdeksäs onkin. Realiteetti lienee se, että neljän sakkiin päästäkseen IFK:n on kyettävä välttämään Tappara puolivälierävastustajana. Tilanne pudotuspeliviivan tuntumassa 2.3.:

  Ässät 56 -- 87
  -----------------
  Pelicans 56 -- 85
  Kärpät 56 -- 84
  IFK 56 -- 80

  Kaksi näistä kolmesta on ohitettava, ja tietysti säälit voitettava, jos aikoo välieriä pelata ilman Tapparan kaatoa. Vaikea, muttei mahdoton tehtävä. Loppuohjelma yo. joukkueille spoilerissa
  lauantai 4.3.
  Kärpät-IFK
  Ässät-HPK
  tiistai 7.3.
  HPK-Kärpät
  Lukko-IFK
  Pelicans-TPS
  keskiviikko 8.3.
  Ässät-KalPa
  torstai 9.3.
  Kärpät-TPS
  Tappara-Pelicans
  la 11.3.
  HIFK-Ässät
  Pelicans-Kärpät
  ma 13.3.
  HIFK-JYP
  Jukurit-Pelicans
  TPS-Ässät

  Havaintoja: lauantain matsi on voitettava. Jos siinä onnistuu, voi jopa suora pudotuspelipaikka olla auki, sillä kilpailijoilla on kovia vastustajia vielä kohdattavana. Täytyy tosin ottaa huomioon, ettei esim. Tapparalla enää ole suurempaa panosta Pelicans-ottelussaan.

  Harmillista, että tänäkin vuonna joutuu pudotuspelihaaveet jättämään tällaisen kolikonheiton varaan, mutta ei voi mitään. Liekki palaa vielä.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kovakuntoinen Ilves kohtaa puolivälierissä Tapparan. Siinä ei ole mitään epäselvää ja kevät jää hyvin lyhyeksi, jos tästä vielä seitsemänneksi jotenkin nousisi.
   
 3. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Jossittelu on aina helppoa jälkikäteen, mutta erityisesti tällä kaudella on tuntunut, että kaikenmaailman SaiPat ja KooKoot kävi jatkuvasti hakemassa pisteitä Nordikselta, niin aina voi miettiä että mitä jos olisi edes pari näistä ns. perseillyistä peleistä kääntynyt voitoiksi ja olisi joku edes kuusi pinnaa enemmän plakkarissa.
  Mutta toki näitä pelejä nyt tulee joka jengille, jopa Tapparallekin välillä, että sinänsä liika jossittelu on turhaa. Tämä on nyt tilanne

  Lauantailta kolme pinnaa ja peli on auki, lauantailta nolla tai yksi pinna, niin yhdeksäs sija alkaa olemaan saletti.
   
 4. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Ei se tule olemaan helppoa Kärppiäkään vastaan. Heillä on 9 voittoa viimeisestä 12 ottelusta. Paras vaihtoehto olis varmasti saada Pelicans vastaan sääleissä ja sitten vaan toivoa Ilveksen voittoa Kärpistä/Ässistä. Mutta todennäköisintähän tässä on että ollaan laulussa jo ennen kuin tosipelit alkavat.
   
 5. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Pelataan nyt ensin runk osa r ja loppu un. Yleisesti tunnettu fakta nimittäin on että joukkueet, riippumatta IFK-pelinsä tuloksesta, ryssivät seuraavan matsinsa. Jos onistuttaisiin kampeamaan kolme pistettä kaikista lopuista, ja Kärpät ja Ässät jäisivät IFK-pelin jälkeisessäkin otteluissaan nollaan pisteeseen, kuten myös Pelsu seuraavassaan, menisi 6 ja 7 rajalla tosi tiukaksi. En halua olla mikään hyvänilmanlintu mutta it ain´t over yet.
   
 6. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Saunan jälkeinen rento olo, orastavan kevään sumuinen ilta ja mustarastaan ensimmäinen liverrys vaativat ehdottomasti typerintä asiaa mitä ihminen voi housut jalassa tehdä. Kyse ei ole kansantanhuista vaan hajanaisten ajatuksien taltioimista HIFK:n pleijareista anno domini 2017.

  Occamin yleensä erehtymättömän veitsen mukaan HIFK on runkosarjassa sijalla 9 ja toki myös huimaava nousu sijalle 8 on täysin realistista. Tällä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, koska vastustaja lienee sama. HIFK:lla ei ole käsittäkseni enää juurikaan saumaa sijoille 6-7, jotka muuttaisivat jatkoasetelmia aika tavalla. Sääleissä tulee vastaan siis rakas vastus vuoden takaa eli Pelicans.

  Itse en näe juurikaan eroa siinä, että aloitetaanko vieraissa vai kotona. Lomarengas-sarja on joka tapauksessa selvitettävä kahdessa matsissa. HIFK:n pelissä on huumaavia sieniä nauttineen optimistin mielestä jopa jotain orastavaa valoa näkyvissä. Sellaista kiiltomadon kaltaista kylmää hehkua, josta ei tiedä, onko se todellista vai ei. Ihmehiihtäjien kruunaamaton keisari herra Hintz on alkanut lunastaa edes osaa hänen kiistämättömästä kiekkoilijan lahjakkuudestaan. Jos tuo järjettömän nopeuden ja välillä välkkyvän pelisilmän nousu jatkuu, voi HIFK:lla olla kauan piilotettu ase. Myös toinen kaikki odotukset lähes täydellisesti pettänyt Eronen alkaa olla jo pieni aavistus menneistä ajoista. HIFK:n onneksi omistajaportaassakin vaikuttava mr Bäcks on saatu kasaan. Yli 400 NLH-ottelua pelannut, useita NHL-seuraennätyksiä vieläkin omaava ja laatikollisen mitaleita voittanut veteraani voi olla toinen HIFK:n salainen ase.

  Kahdessa ottelussa murjottava todennäköinen lomarengasvastustaja Pelicans on merkillinen yhdistelmä taitoa ja särmää. Joukkueessa pelaa mm. aivan loistava Juhani Tyrväinen, maalinsylkijä Sopanen sekä ällistyttävä YV-täsmätykki Leimu. Vastaavasti cheap-shotteja tarjoavia pelaajiakin löytyy valmennuksen tahdon mukaan. Pelicansin paitaa kantaa myös yksi koko Liigan viihdyttävimmistä pelaajista Hodgman, joka ihastutti ainakin minua jo edellisellä vierailullaan. Itsetietoinen ja Liigaan todella taitava mulkku. Väriläiskä, joita todella tarvitaan. Ikävä kyllä Justin sai hieman osumaa viikolla, mutta todennäköisesti tämä kanukki on meitä vastassa taas. Pelicans-HIFK -sarjan yksi mielenkiinnon aihe on totta kai Herra Homelite itse. Entinen HIFK:n valmentaja, joka ryssi täydellisesti yhden kaikkein parhaimman HIFK-jengin kanssa omat pleijarinsa. Luonnollisesti tämä rehellisen poliisimiehen irvikuva luikki heti sen jälkeen huoraamaan ruplien perässä Siperiaan. Never forgiven, never. Vastapainoksi Pelicansin valmennuksesta löytyy myös yksi Suomilätkän ikoneista. NHL-polkua avannut maalivahti, busseja seiniin ajava tosimies ja Ilmaveivin unohtumaton esittäjä. Kuka suomalainen mies hänestä ei voisi pitää? Legenda.

  Sarjasta tulee paha ja luultavasti aika ilkeäkin. Joka tapauksessa HIFK:n on lomarenkaat selvittävä kahdessa ottelussa. Sen jälkeen onkin vastustaja enemmän epäselvä. Runkosarjan kymmenes voi nimittäin huomattavasti nollaa suuremmalla todennäköisyydellä voittaa runkkarin seitsemännen.

  Eli spekulointia lienee edelleen täysin hyödytöntä jatkaa tästä eteenpäin. Palataan asiaan kunhan ensimmäinen vastus on kaadettu. Toivottavasti kevään sumu on silloin jo hälvennyt ja oma tähtemme lämmittää jo siten, että sohjo on sulanut. Keväässä tuntuisi sellainen maasta hennosti nouseva elämän tuoksu. Sellainen voiton tuoksu.
   
 7. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Huhhei tämä menee jännäksi vielä! HPK vastasi rukouksiin ja teki voittomaalin Porissa minuutti ennen loppua.

  Ässät 57ott. 87p
  Pelicans 56 ott. 85p.
  Kärpät 57ott. 84p.
  IFK 57ott. 83p.

  Meillä tosiaan vielä keskinäinen ottelu Ässien kanssa Nordiksella ja Pelicans-Kärpät on vielä muunmuassa keskinäisenä.
  Edelleen tämä kyllä vaatii loppujen kolmen pelin voittamista puhtaalla pelillä, mutta on näistä "pakkovoitoista" se pari jo kaivettukin nyt putkeen.
   
 8. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  HIFK
  Kärpät
  Ässät
  Kaanit

  Veikkaan tollasta järjestystä runkkarin lopussa.
   
 9. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Jos lähdetään negan kautta niin säälipaikka on nyt varma, posin kautta niin suora pleijaripaikka ei ole vieläkään mahdoton.
   
 10. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Sorry huutelu, mutta minusta teille sopii parhaiten TPS, eli sääleissä pussinokat lauluun, ja sitten tosipeleihin. Muut joukkueet ei mielestäni käy ollenkaan teille pelitavasta johtuen.
   
 11. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Lainaus:
  JYP taitaisi sopia myös. Mulla on vahva tunne, että jompikumpi näistä (TPS tai JYP) tulee vastaan puolivälierissä, mutta 3. sijalle jääneenä eli meidän haastaessa sijalta 6., eikä siis rantapallolomarengaskierroksen kautta. Te (Ässät) tiputte ikävä kyllä pois sieltä, tiputtaa teidät sitten IFK, Kärpät tai Pelicans (tuossa todennäköisyysjärjestyksessä, imho).
   
 12. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Meinasin laittaa positiivisuusketjuun, mutta pannaan tänne. HIFK:n sijoitus on lähes varmasti yhdeksäs. Jatkoon menon mahikset ovat ainakin 1/3 eli ei ihan huonosti. Sitten voi hyvinkin käydä niin, että Ilves tiputtaa seiskan, niin saadaan TPS/Kalpa/Jyp vastaan. Siinäkin voi olla yllätyksen paikka. HIFK on altavastaajana 2000 luvulla vissiin yhden kerran voittanut pleijarisarjan eli joskus se tilastovoittokin pakosti tulee kohdille.
   
 13. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Ilves voi kyllä tiputtaa Ässät, en oikein usko että tiputtavat Pelikaaneja tai etenkään Kärppiä.

  Tämän laiskan, haluttoman perseennäytön jälkeen en usko että myöskään IFK pystyy tiputtamaan Pelikaaneja tai etenkään Kärppiä. Ei noita vätyksiä kiinnosta voittaminen.
   
 14. Bad Bob #42 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Chicago Blackhawks
  Musta olisi ollut hienoa jos olisi pidetty tämä ketju tyhjänä :D
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Näillä esityksillä Ilves tullee ohi.

  Mikä ihme on tilastovoitto? IFK lähtee altavastaajana sääläreihin ja todennäköisesti putoaa. Viitisentoista vuotta vanhoilla ottelusarjoilla ei ole mitään merkitystä siihen.

  Jos IFK jostain syystä menisi jatkoon, niin se ei olisi tilastovoitto, koska sellaista ei ole olemassakaan.
   
 16. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niinhän mä kirjoitin, että sääleissä mahdollisuudet ovat luokkaa 1/3. Tilastovoitto on sellainen hassuttelu mitä ei kannata ottaa liian vakavasti.

  Mutta en siltikään usko että Ilves menee ohi. Jos Ilves voittaa molemmat jäljellä olevat matsinsa, niin HIFK:lle riittää yksi voitto. Viimeaikaiset otteet (ei pelkästään eiliset) huomioiden ja Törmäsen mainostama Elkinsin ja Heiskasen luultava paluu huomioiden se saadaan.
   
 17. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä tilasto vituttaa kyllä suunnattomasti. Ennakkosuosikkinakin ollaan tiputtu varmaan 70% todennäköisesti, joten ikuinen jargoni "POFFsseissa jengi voi syttyä" on ollut kylle sellaista toivehaihattelua, että.

  Luulisi, että iso ja paha brändikiekko (kyllä, joskus sellaistakin on ollut) sopisi hyvin play-offs peleihin ja HIFK "ylisuorittaisi" ja yllättäisi keskimääräisesti usein. Mutta paskan marjat, tilanne on juuri päinvastoin.
   
 18. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  IFK:lla on ehkä se oma mainelastinsa myös taakkana. IFK on vuodesta toiseen yksi sarjan kiinnostavimmasta vastuksista ellei peräti viime vuosina kiinnostavin. IFK:n tiputtaminen on muille aina iso juttu ja yhtäältä IFK:ta vastaan oman jengin tunnelataus epäonnistuu äärimmäisen harvoin. Monet saavat IFK:ta vastaan sellaisen tunteen päälle, jota ne eivät milloinkaan muissa olosuhteissa saa.

  Joskus jengit saavat lyhyissä sarjoissa sitä "mainelisää" silleen, että Ilvestä voisi (esimerkiksi) helposti aliarvioida - tai Jukureita.
   
 19. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tosipelit alkaa keväällä totesi Frank Moberg aikoinaan.
   
 20. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä varmaan pätee runkosarjassa jossain määrin että Hifkiä vastaan on snadi extralataus, mutta pleijareita ajatellen sen luulisi olevan HIFK:lle vaan etu, kun jengi tottuu kovan tunnelatauksen peleihin runkkarissa.
   
 21. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Usko siihen että IFK etenee välieriin saakka on lähellä nollaa. Kerran tosiaan ollaan tällä vuosituhannella voitettu runkosarjassa ylemmäksi sijoittunut ja se taisi olla juurikin kevät 2000 kun voitettiin Tappara 3-1. Sekin lysti loppui sitten siihen kun pudottiin Tepsille. Siinä mielessä olisi kyllä todella piristävä yllätys jos kerrankin onnistuisi tällainen pohjamudista nousu. IFK:han on vuosien mittaan pikemminkin erikoistunut heikommille putoamisessa. Varsinkin Frankin ja Penan aikana tömä osattiin todella hyvin. Ulkomuistista väittäisin että -90, -93, -95, -01, -05, -06 päättyivät kaikki niin että pudottiin runkosarjassa heikommin sijoittuneelle. Ja onhan samaa harrastettu Nybarinkin aikakaudella, ainakin 2010, 2012, 2016. Säälipleijarivuosia en jaksa muistella.
   
 22. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä juuri tuon Tappara-sarjan muistan ainoaksi voitoksi altavastaajana. Marek ratkaisi parista metristä hirmuisella lämärillä jatkoajalla otteluvoitoiksi 0-2, se ei unohdu koskaa paikan päällä olleena. Ei niitä jatkoaikavoittojakaan ihan hirveästi ole, tappioita pilvin pimein. Sääleissä on ainakin kerran tiputtu TPS:lle kotiedulla. Ollaankohan edes ikinä lähdetty sääleihin sijoilta 9 tai 10, ei varmaan?
   
 23. Harald73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1897
  Lainaus:
  Eipä tartte pyydellä, mutta meille ei sovi kyllä yhtään kukaan eikä ketään, kun tässä vaiheessa kautta on peli näin pahasti hakusessa. Joku Kärppämatsin suonenveto ei muuta sitä tosiasiaa, että TPS kävelee meidän yli jos satutaan vastakkain. Tod. näk. ei satuta, kun sääleissä jo koittaa laulukuoro. Ei perusnegaa vaan perusrealismia.
   
 24. punaiset_lasit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Ari Gold
  Lainaus:
  Frank taisi puhua golffista. Siihen on pian koko jengillä aikaa.
   
 25. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Kyllä. Tästä ketjusta tulee hyvin intensiivinen, lyhyt ja kiihkeä. Tai ehkä ei niin kiihkeä. Suurimmat tunteet on jo menneet.