HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 948 774
  • 3 885

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
HIFK:n taloushallinnosta vastaava henkilö on ollut duunissaan yli 20 vuotta. Ei ne maksut minkään napin painalluksen unohduksen takia ole maksamatta. Kyllä ne ovat jostain ihan muusta syystä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ehkä ei ihan täysin noinkaan, mutta jospa siellä on Jääkenttäsäätiön "laskutusosaston Maija" osoittanutkin koko pytingin laskut HIFK:lle, vaikka sille kuuluu ainoastaan jää-, koppi- ja toimitilavuokrat ja ravintolayhtiölle taas ravintoloiden vuokrat? Eihän Oy HIFK Hockey Oy voi maksaa toisen yrityksen vuokria, vaikka samaan konserniin kuuluvatkin. Ja sitten laskusta on reklamoitu asianmukaisesti, "Maija" ei ole vielä päässyt lukemattomissa sähköposteissaan kyseiseen viestiin, eikä näin ollen laatinut hyvityslaskuakaan. HIFK on laittanut alkuperäisen laskun maksukieltoon ja odottaa sille hyvityslaskua ja kokonaan uutta oikeilla tiedoilla olevaa laskua? Joku on saanut vihiä, että HIFK:lla on vuokrat maksamatta tietämättä, mistä on oikeasti kysymys ja päättänyt yhdessä jonkun toisen "huolestuneen" kansalaisen kanssa vuotaa tiedot Maikkarille?

Ja se, miksei hallituksen pj tai edes toimari välttämättä tiedä asiasta, johtuu siitä, että asiasta vastuullinen henkilö kuvittelee homman olevan toisessa päässä hoidossa. En mä ainakaan ilmoittele omassa duunissani edes toimarille, että joku homma on vaiheessa, jos oletus on se, että asiassa ei ole mitään ongelmaa. Teoriassa tällainen kuvio on mahdollinen. Toki sekin on mahdollista, että kukaan HIFK:ssa ei vain välitä mistään. Ainakin, jos tätä palstaa on uskominen. Itse kuitenkin ihmettelen, että miksi sitten Salmelainen ja Lindström saivat lähteä, jos ketään ei oikeasti kiinnostele.

Mutta toistan, HIFK voisi nyt skarpata viestintänsä kanssa.

Luulisi sen toimitusjohtajan aika helvetin nopeasti asian laidan selvittävän, kun otsikot alkavat asiaa huutamaan.

Toinen vaihtoehto on tietysti näyttää hölmöltä ja eksyneeltä, kuten nyt.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Luulisi sen toimitusjohtajan aika helvetin nopeasti asian laidan selvittävän, kun otsikot alkavat asiaa huutamaan.

Toinen vaihtoehto on tietysti näyttää hölmöltä ja eksyneeltä, kuten nyt.

Jeba.

Jos ne rahat olisi olemassa, niin TJ olisi jo tullut ulos ja sanonut, että tämä on vahinko tai uutisankka.

Kyllä ne rahat on kadonneet näiden todennäköisesti aika kalliiden veteraanipelaajien ja ravintolatoiminnan kuluihin. Nyt sit toimistolla kelaillaan miten toimia kriisiviestintätilanteessa. Onhan sekin mahdollista, että joku olis oikeasti kavaltanut ne rahat ja sen takia ollaan hiljaa, koska on poliisitutkinta yms. menossa. Mutta siitä saisi jokin Seiska aika nopeasti vihiä, niin ehkei sekään nyt ole se oikea syy.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Olen monesti miettinyt ja ihmetellyt, että miljardibisnestä tekevät kioskit tietävät käytännössä eurolleen koko konserninsa tuloksen ja taseen muutamia päiviä tilikauden päättymisen jälkeen, mutta HIFK:n kokoinen puulaaki ei osaa sanoa juuta eikä jaata yli kuukausi tilikauden päättymisen jälkeen, missä mennään.

Tiedottamisen ymmärrän, että se on tarkkaan saneltua pörssiyhtiöiden osalta (sama tieto kaikilla samaa aikaa), mutta HIFK:n tapauksessa ei tästäkään ole kyse.

Näissä taidetaan kyllä laittaa ihan rahaa siihen, että työntekijät painaa katkojen aikaan pahimmillaan ympärivuorokautista. Ei jollain pienellä yhtiöllä ole mitään tarvetta normaalisti kiirehtiä tilinpäätöstä kuukaudessa valmiiksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisi sen toimitusjohtajan aika helvetin nopeasti asian laidan selvittävän, kun otsikot alkavat asiaa huutamaan.

Toinen vaihtoehto on tietysti näyttää hölmöltä ja eksyneeltä, kuten nyt.

En ole asiasta lainkaan eri mieltä. HIFK on vetänyt koko kevään viestinnällisesti aivan päin persettä.

Lähden kohta itse Officelle tekemään tutkimuksiani. Pistän laskut maksuun ja viestinnät kuntoon. Aloitan niistä laskuista. Ja sitten haastattelen uutta toimaria, häntä kun ei ole seuran kannattajille vieläkään esitelty. Voin tehdä nämä duunit ilmaiseksi.
 

Animal

Jäsen
Vielä on tuoreessa muistissa, kuinka Fööni Matikainen sai rapaa, kun oli IFK:n toimitusjohtaja. Huomautan, että Fööni vastasi tuolloin toimitusjohtajana taloudesta ja urheilupuolesta. Meni vielä aitioonkin kesken pudotuspelien. Nukkui 3-4h yössä, pilasi terveytensä ja liki kuoli. Ei ollut mitään erillisiä urheilutoimenjohtajia ja pelaajakoordinaattoreita.

Matikaista voidaan kritisoida, ettei tullut urheilullista menestystä muutamaa pronssipeliä enempää, mutta tällaista paskaa toiminta ei ollut kertaakaan, että otetaan miljoona(?) takkiin, jätetään kaupungille hallivuokrat maksamatta ja samalla lennetään ykköskierroksella pihalle. Ei juuri eroa minkään maakunnan pikkuseuran touhusta. Lock-out kauteen voi toki verrata, mutta silloin oli "all in" ja takkiin tuli muistaakseni 800k.

HIFK:n nykyinen hallitus on yhtä suuressa vastuussa kuin Salmelainen ja se toimitusjohtaja nobody. He valitsevat nämä henkilöt ja heidän tulisi valvoa operatiivisen johdon toimintaa. Oikeissa yrityksissä myös hallitus tekisi johtopäätökset tai vastaavasti omistajat tuulettaisivat myös hallitusta ylimääräisellä yhtiökokoukselle.

Tällaiset ex-pelaaja Salmelaisen valinnat koulun penkiltä leikkimään jotain Kekäläistä on sukua samalle ilmiölle, kun päävalmentajiksi Liigaan palkataan täysiä noviiseja ja ex-pelaajia. Senioriteetin ja kokemuksen arvostus Suomen jääkiekossa on täysi 0 ja se näkyy nyt monessa paikassa. Tälle ilmiölle on kuvaavaa, kun jotain Olli Jokista ja Rikard Grönborgia vähätellään ja naureskellaan, kun tulevat ulkopuolelta tänne Suomen hiekkalaatikolle.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Faktat kuntoon, se oli kaksi viikkoa. Ja reputin haasteen osittain. Sorit siitä.

Hämmentäviä uutisia, joista herää useita kysymyksiä:
- Miksi vuokrat olisivat maksamatta? Vaikka HIFK:lla ja Jääkenttäsäätiöllä on pitkä yhteinen historia taustalla, vuokrat ovat sen verran merkittäviä, että kyllä Jääkenttäsäätiön olisi pitänyt ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.
- Mistä tai keneltä tieto vuokrien maksamattomuudesta on peräisin? Ja miksi nyt? Miksei aiemmin? Onko sovittu maksuaikataulusta, eikä se ole pitänyt?
- Kuinka usein vuokrat olisi pitänyt maksaa? Jos esim. kerran vuodessa, milloin on ollut eräpäivä? Kuinka paljon vuokrat ovat myöhässä?
- Onko mahdollista, että vuokrat ovat oikeasti myöhässä, mutta niistä on tehty maksusuunnitelma ja HIFK on ne maksamassa, mutta joku on silti halunnut vuotaa asian ulos? Eli, tavallaan uutinen on oikein, mutta asiaan ei liity mitään draamaa? Yritysten kanssa tehdään maksusuunnitelmia joka päivä Suomessa ja omakohtaisena kokemuksena voin kertoa, että todella moni yritys maksaa laskunsa vasta eräpäivän jälkeen.
- Kuinka paljon tarkalleen ottaen on kuusinumeroinen summa? 100 302€ vai 999 997€ vai jotain siltä väliltä?
- Onko inhmillisen erehdyksen mahdollisuus olemassa? Esim., että maksujen olisi pitänyt mennä maksuun, eli laskut on hyväksytty, mutta jostain syystä itse maksatusta ei ole tehty? Eli, rahaa on tilillä, mutta maksuaineistoa ei ole lähetetty pankkiin? Voin omakohtaisesta kokemuksesta jälleen kertoa, että tällainenhan ei ole lainkaan mahdotonta, jättää vain yhden klikkauksen vahingossa tekemättä ja se on siinä.
- Olisiko kassassa oikeasti rahaa vuokrat maksaa?
- Onko sattumaa, että tieto HIFK:n maksamattomista vuokrista vuotaa ulos vain pari päivää sen jälkeen, kun Paavo Arhinmäki torppaa Garden-hankkeen?

Viimeinen kysymys on osittain foliohattuilua, mutta toisaalta myös täysin mahdollinen skenaario. Tässä Garden-asiassa on Arhinmäelle kyse jostain ihan muusta kuin suurhallihankkeesta ja sen vastustamisesta, joten jos ja kun palautetta meikäläisiltä on sankoin joukoin tullut, ei ole isokaan duuni laittaa tällainen huhu pyörimään ihan vain vittuillakseen. Ja kuten hyvin tiedämme, toisinaan medialle riittää se, että riittävän moni "nimetön lähde" tukee tarinaa. Eikä se ole medialle niin justiinsa, vaikka juttu olisikin vähän sinnepäin, koska he olivat tällaisen tiedon luotettavana pitämästään lähteestä saaneet. Enkä siis väitä, että tämä olisi Arhinmäen tekosia, mutta ajoitus on kieltämättä vähintäänkin mielenkiintoinen.

En mä oikein osaa muuta tähän sanoa, koska Maikkarin tiedot olivat hyvin pintapuoliset ja vajavaiset. Itse kaipaisin enemmän taustatietoja, kuten nyt vaikkapa, kuinka paljon myöhässä vuokrat oikeasti ovat ja mitä on sovittu tai mikä on ollut aiempi käytäntö? Siis ihan perusasioita, kun juttuja kirjoitellaan. Vai onko ollut vain niin kiire saada äkkiä skuuppi eetteriin, että jotain asioita on jäänyt tarkastamatta? Tai onko niillä ylipäätään edes väliä, koska HIFK kiinnostaa nyt kaikkia? Tai toimittaja ei ole edes ymmärtänyt tiettyjä kysymyksiä kysyä?

HIFK:lla on nyt kyllä todellinen skarppauksen paikka oman viestintänsä kanssa. Juuri nyt HIFK:sta on aivan liian helppo kirjoittaa ihan mitä tahansa, kun linja on se, ettei seurasta kukaan kommentoi mitään. Mun on kuitenkin hyvin vaikea kuvitella, että hallitus olisi antanut asian mennä näin pitkälle, jos kyse olisi siitä, että rahaa ei oikeasti ole. Silloin olisi menty pankkiin, vaikka sitten hattu kourassa. Ja kyllä sitä lainaa olisi pankista myös annettu. Tai ehkä vuokrarahat olisi jopa otettu sieltä omasta kassasta? Tällaiset jutut ovat HIFK:lle niin iso mainehaitta, että mun ihan aidosti vaikea uskoa, että seurassa vain ummistettaisiin silmiä tosiasioilta ja toivottaisiin, että joku keijukainen maksaa maksamattomat laskut.

Toinen juttu on sitten se, jos joku on oikeasti syyllistynyt johonkin väärinkäytöksiin ja hallitusta on suorastaan harhautettu. Mutta kai siellä nyt joku olisi asian jo aiemmin huomannut? Kuinka monen duunissa voi vain jättää laskut maksamatta, jos vastaa laskujen maksamisesta? Meidän duunissa siitä saisi kenkää.

Mun tarkoitus ei nyt ole kehua toimistoa erinomaisesta työstä, mutta en mä näillä hyvin vajavaisilla tiedoilla voi ketään vielä täysin dumatakaan. Mun oma järkeni sanoo, että koska hallivuokrien maksamisella on olennainen merkitys ylipäätään koko liiketoiminnan harjoittamiselle, niitä ei jätetä koskaan maksamatta. Jos HIFK:ssa tosiaan sitten on noin daijua jengiä duunissa, ettei ymmärrä perusasioita, hiljaiseksi vetää. Oikeanlaisella viestinnällä voisi kuitenkin pelastaa paljon.
Yksi mahdollisuus on vielä. Mitä jos joku hakkeri on onnistunut imaisemaan nuo rahat? Sekin kyllä melkein edellyttäisi, että koko summa on yritetty maksaa yhdellä kertaa. Ja sitten olisi kyllä jopa pankki mukana keskusteluissa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi mahdollisuus on vielä. Mitä jos joku hakkeri on onnistunut imaisemaan nuo rahat? Sekin kyllä melkein edellyttäisi, että koko summa on yritetty maksaa yhdellä kertaa. Ja sitten olisi kyllä jopa pankki mukana keskusteluissa.

Tällaiseen en usko, koska kyllähän seuralla olisi silloin tieto asiasta. Tosin sitäkään HIFK ei varmaankaan kommentoisi.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Yksittäiset uutiset voivat olla huteja, ja vaikka faktoja ei kukaan täällä palstalla tiedä, niin olisihan tässä aika paljon savua ilman tulta.

On uutisoitu:
- takapainotteisista sopinuksista
- laskevasta pelaajabudjetista
- negatiivisesta taloudellisesta tuloksesta
- maksamattomista hallivuokrista

Faktana Pesosen kommentti että runko on tässä, vaikka samaan aikaan hyökkäyksestä lähtenyt Nättinen, Koivistoinen, Jääskä, Vesalainen nelikko ja sisään tullut pelkkä Kodytek.

Sanontoja jatkaakseni, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, niin kai se ankka on.

Tällä hetkellä näyttää kyllä ulospäin paskalta, ja usko on koetuksella että tästä saadaan konvehtia leivottua millään takataskussa olevilla sopimuksilla. Mielelläni olen väärässä.
Nimenomaan näin! Nyt kuuluu niin monesta suunnasta niin huolestuttavia uutisia, että vaikea uskoa kaiken olevan hyvin. Vähintään sitä viestintää pitää parantaa. Jos ei ole yritetty perseilyn ennätystä talouden kanssa, näihin kommenttipyyntöihin pitäisi sanoa jotain, ja jos on, siitäkin voisi olla avoimempi. Ei huono viestintä nimittäin tilannetta ainakaan paranna asioiden lopulta tullessa julki
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä olen aina luullut, että Jokeriosaston ”posisiipi” on irrallaan todellisuudesta, mutta täällä sitä vasta osataan. Peltonen on hyvä koutsi, maksamattomat jäät johtuvat talousosaston Sirpan virheestä, ja sopimukset neuvotellaan uusiksi jättämällä ne maksamatta.

Jees.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Minä olen aina luullut, että Jokeriosaston ”posisiipi” on irrallaan todellisuudesta, mutta täällä sitä vasta osataan. Peltonen on hyvä koutsi, maksamattomat jäät johtuvat talousosaston Sirpan virheestä, ja sopimukset neuvotellaan uusiksi jättämällä ne maksamatta.

Jees.

Älä tuu tänne haukkuu Sirpaa.

Lähe menee ku kerkiit
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n taloushallinnosta vastaava henkilö on ollut duunissaan yli 20 vuotta. Ei ne maksut minkään napin painalluksen unohduksen takia ole maksamatta. Kyllä ne ovat jostain ihan muusta syystä.

Tämäkin on totta, mutta hänpä jäikin eläkkeelle hetki sitten ja hänet on korvannut toinen henkilö, jolla taas ei ole 20 v:n työkokemusta. Tosin oikeasti jokaisen, joka maksuliikennettä hoitaa, osaa nämäkin hommat. Mutta inhimillisiä erehdyksiäkin tapahtuu. Mutta mehän emme tiedä, mitä on oikeasti tapahtunut. Voihan se olla, että joku asiakas maksaa laskunsa myöhässä ja seura on priorisoinut pelaajien palkkoja? Vaihtoehtoja on aika monta.
 

Tuamas

Jäsen
Näissä taidetaan kyllä laittaa ihan rahaa siihen, että työntekijät painaa katkojen aikaan pahimmillaan ympärivuorokautista. Ei jollain pienellä yhtiöllä ole mitään tarvetta normaalisti kiirehtiä tilinpäätöstä kuukaudessa valmiiksi.

Korporaatiomaailmassa joka kuukausi painetaan olennaisilta osin kiinni alle viikossa, toki resurssit ovat isommat.

Toki ettei nyt mennä liian posipuolelle, Hifkillä varsinainen liiketoiminta väheni melkoisesti jo huhtikuun alkuun, toiminta ei juuri sisällä isoja jaksotuksia ja vielä vähemmän arvionvaraisia eriä.

Mitään varsinaista syytä ei ole sille, ettei tässä kohtaa olisi jo selvillä ~100k€ tarkkuudella kauden tulos ja velan tilanne Hallisäätiölle, vaikkei kirjanpitäjä olisi edes aloittanut kunnolla tilinpäätöksen laatimista.

Siis olettaen että kirjanpitoa tehdään kirjanpitostandardien mukaisesti kuukausittain suoriteperusteisesti, jonka pitäisi olla itsestäänselvyys tuon kokoisessa lafkassa.

Jossain muutaman satatonnia vaihtavassa ”Penan Putki ja Faksi Oy”:ssä voi vielä olla vähän tekemistä suoriteperusteisuuden kanssa, muttei yli kymppimillin vaihtavassa organisaatiossa (vaikka yrityksenä jääkin sinne pienyritysluokan ylärajoille).

Toki lakisääteistä aikaa on vielä hyvin jäljellä tilinpäätöksen laatimiseen, mutta tuollaisen uutisoinnin jälkeen ammattitaitoisessa organisaatiossa olisi johdolla ollut heti antaa avainkysymyksiin (hallin vuokrarästit ja ”miljoonatappiot”) vastaus (ts. onko rästiä ja jos on, miksi sekä onko tappiossa viisi vai kuusi nollaa).
 
Viimeksi muokattu:

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämäkin on totta, mutta hänpä jäikin eläkkeelle hetki sitten ja hänet on korvannut toinen henkilö, jolla taas ei ole 20 v:n työkokemusta. Tosin oikeasti jokaisen, joka maksuliikennettä hoitaa, osaa nämäkin hommat. Mutta inhimillisiä erehdyksiäkin tapahtuu. Mutta mehän emme tiedä, mitä on oikeasti tapahtunut. Voihan se olla, että joku asiakas maksaa laskunsa myöhässä ja seura on priorisoinut pelaajien palkkoja? Vaihtoehtoja on aika monta.

Alkaa menemään jo lähes uskonnolliseksi joiden luotto tähän IFK:n touhuun. Oikeasti siellä on koko kauden hallivuokrat maksamatta. Inhimillisten virheiden todennäköisyys on minimaalinen kun puhutaan koko kauden hallivuokrista. Kyllä siellä on koko paketti ihan levällään ja osasyylliset on tuoreltaan saaneet jättää tehtävänsä. Nyt siellä uudet ukot sitten yrittävät kääntää laivan suuntaa, jää nähtäväksi onnistuuko se.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihailen kyllä tiettyjen kirjoittajien optimistisuutta.

Hallituksen PJ Eskola itse kommentoi, että ”eiväthän ne luvut nyt hyvältä näytä”. Samanaikaisesti uutisoidaan takapainotteisista sopimuksista ja hallivuokrien rästissä olemisesta. Rosteri on levällään kuin Suskin jalat ja viestintä ulos on että kärki alkaa siihen olla jo kiinnitetty. Silti tilannetta jaksetaan vähätellä täällä.
En ainakaan minä vähättele, vaan yritän ymmärtää. Sillä koko kautta ne ei voi olla maksamatta ilman jotain syytä. Se nyt on selvä, ei fyrkat ole voineet olla syyskuussa loppu. Kun HIFK on tunari myös viestinnässä, niin spekulaatiota riittää.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En ainakaan minä vähättele, vaan yritän ymmärtää. Sillä koko kautta ne ei voi olla maksamatta ilman jotain syytä. Se nyt on selvä, ei fyrkat ole voineet olla syyskuussa loppu. Kun HIFK on tunari myös viestinnässä, niin spekulaatiota riittää.

Juu u, kokonaisvire tässä koko kuviossa kuitenkin on sellainen, että hommat eivät ole kunnossa. Ei alkuunkaan.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n nykyinen hallitus on yhtä suuressa vastuussa kuin Salmelainen ja se toimitusjohtaja nobody. He valitsevat nämä henkilöt ja heidän tulisi valvoa operatiivisen johdon toimintaa. Oikeissa yrityksissä myös hallitus tekisi johtopäätökset tai vastaavasti omistajat tuulettaisivat myös hallitusta ylimääräisellä yhtiökokoukselle.

Se on juuri näin ja osa vastuunkantoa on tietenkin vaihtaa johtajat, niin kuin nyt tehtiin. Mutta riittäkö se ja kuka sorvasi tai hyväksyi Peltosen jatkosopimuksen? Ainakin hallituksen hyväksyntä sillä on ja siinä tapauksessa hekin ovat syyllisiä tähän nykyiseen kriisitilaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa menemään jo lähes uskonnolliseksi joiden luotto tähän IFK:n touhuun. Oikeasti siellä on koko kauden hallivuokrat maksamatta. Inhimillisten virheiden todennäköisyys on minimaalinen kun puhutaan koko kauden hallivuokrista. Kyllä siellä on koko paketti ihan levällään ja osasyylliset on tuoreltaan saaneet jättää tehtävänsä. Nyt siellä uudet ukot sitten yrittävät kääntää laivan suuntaa, jää nähtäväksi onnistuuko se.

Sekö on uskonnollista luottoa, jos haluaa lisätietoja, mistä oikeasti on kysymys? Sekö on fiksun ihmisen merkki, että flippaa ensin ja miettii sitten, voisikohan asioille kuitenkin olla joku selitys? Miksi siitä Maikkarin jutusta puuttui olennaisia tietoja? Kuten nyt vaikkapa, milloin vuokrat ovat erääntyneet? Aika helvetin olennainen tieto, onko vuokrat myöhässä päiviä, viikkoja vai kuukausia?

Mä pyrin perustamaan mielipiteeni mieluiten faktoille ja niitä tuosta Maikkarin jutusta jäi aika paljon puuttumaan. Sekin on mahdollista, että seuralla on tilapäinen likviditeettiongelma, joka ratkeaa lähiaikoina ja sitten on mahdollista maksaa isompiakin laskuja. Se ei tarkoita sitä, että koko toiminta olisi vaakalaudalla.

Ei mun ole vaikea uskoa, että HIFK:lla on talousongelmia, koska seuraan aikaani ja tiedän, että aika monella suomalaisella yrityksellä on taloudellisia haasteita juuri nyt. Mutta siihen mun on vaikea uskoa, että HIFK ilman syytä kuvittelisi, ettei sen tarvitsisi maksaa vuokria ja sitten ne maksamattomat vuokrat vain katoaisivat taivaan tuuliin. Ja kuten toisessa viestissäni kirjoitin, asia muuttuu olennaisesti, jos joku on pimittänyt hallitukselta tietoa aivan tietoisesti. Tosin silloin saa kyllä hallituskin katsoa peiliin. Mutta, kun Suomessa yrityksen hallituksen jäsenillä on vastuita ja myös oma maineensa pelissä, mun on ihan hirvittävän vaikea uskoa, että kyseiset jampat haluaisivat mainehaittaa myöskään itselleen hyväksymällä sen, että seura nyt ei vain maksa vuokria.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Minusta suurin huolenaihe on edelleen, että miten tuolla yleisöka:lla ja kolmella pudotuspelien kotiottelulla vedetään vene taloudellisesti noin lujaa kiville. Oli hallivuokrien maksamatta jättämiselle syyt ihan mitkä hyvänsä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sekö on uskonnollista luottoa, jos haluaa lisätietoja, mistä oikeasti on kysymys? Sekö on fiksun ihmisen merkki, että flippaa ensin ja miettii sitten, voisikohan asioille kuitenkin olla joku selitys? Miksi siitä Maikkarin jutusta puuttui olennaisia tietoja? Kuten nyt vaikkapa, milloin vuokrat ovat erääntyneet? Aika helvetin olennainen tieto, onko vuokrat myöhässä päiviä, viikkoja vai kuukausia?

Mä pyrin perustamaan mielipiteeni mieluiten faktoille ja niitä tuosta Maikkarin jutusta jäi aika paljon puuttumaan. Sekin on mahdollista, että seuralla on tilapäinen likviditeettiongelma, joka ratkeaa lähiaikoina ja sitten on mahdollista maksaa isompiakin laskuja. Se ei tarkoita sitä, että koko toiminta olisi vaakalaudalla.

Ei mun ole vaikea uskoa, että HIFK:lla on talousongelmia, koska seuraan aikaani ja tiedän, että aika monella suomalaisella yrityksellä on taloudellisia haasteita juuri nyt. Mutta siihen mun on vaikea uskoa, että HIFK ilman syytä kuvittelisi, ettei sen tarvitsisi maksaa vuokria ja sitten ne maksamattomat vuokrat vain katoaisivat taivaan tuuliin. Ja kuten toisessa viestissäni kirjoitin, asia muuttuu olennaisesti, jos joku on pimittänyt hallitukselta tietoa aivan tietoisesti. Tosin silloin saa kyllä hallituskin katsoa peiliin. Mutta, kun Suomessa yrityksen hallituksen jäsenillä on vastuita ja myös oma maineensa pelissä, mun on ihan hirvittävän vaikea uskoa, että kyseiset jampat haluaisivat mainehaittaa myöskään itselleen hyväksymällä sen, että seura nyt ei vain maksa vuokria.

Onhan tuo uutisoitu jo monessa mediassa, myös täällä Jatkoajassa. Ja kun seura eikä vuokranantaja kommentoi mitään, niin vaikea uskoa, ettei uutinen pitäisi paikkaansa. Jos tuo olisi fake news niin sekä seura, että jäähallisäätiö olisivat heti korjanneet asian. Nyt valitsivat vaikenemisen, joka on taktiikka sinänsä, mutta ei se ainakaan luottoa lisää. Voihan sitä jäädä odottelemaan lisätietoja, mutta eiköhän nuo rästissä olevat vuokrat ole tosiasia. Vaikka kuinka olisi sovittu maksusuunnitelmista yms. niin ei siitä hyvää asiaa saa oikein millään. Kukaan ei jätä vuokria maksamatta, jos kaikki on ok. Ihan riippumatta siitä mitä maksuja on priorisoitu.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös