Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Metukka, 09.02.2006 klo 13.18.

 1. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Avaan aiheelle oman ketjun, koska keskustelu Shedden-ketjussa lähtee rönsyilemään tähän suuntaan.
  Eli tänne keskustelua ja mielipteitä siitä miten Hifkin kilpailukyky huippupelaajista ja valmentajista varmistettaisiin myös tulevaisuudessa. Jos joku on sitä mieltä että kaikki on hyvin ja mitään ei tarvitse tehdä, niin tähän ketjuun ei ole pakko kirjoittaa.

  Keskustelu käy liikaa pelkästään tapaus Sheddenin ympärillä ja HUHUISSA jotka vievät häntä naapuriin. Itse näkisin tilanteen niin, että tänään Shedden ja huomenna joku muu. Eli jos HIFK joskus jotain toimivaa saa aikaiseksi, jää ilo lyhytaikaiseksi kun naapuri tulee ryöstöretkelle paksumman lompakon kanssa. Muistelkaa mitä viimeksi kävi kun meillä oli muutaman kauden ajan toimiva valmennus ja menestyvä joukkue...aivan.
  Keski-Euroopalle ja NHL:lle emme mitään voi, mutta kotimaassa on pärjättävä kilpailussa vai haluammeko olla tulevaisuudessa entinen "suurseura"?
   
 2. lintu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  IFK:n taloudellinen tilanne on nyt sellainen, että on elettävä maltillisesti. Olemme varmasti kilpailukykyisiä, mutta on silti pari seuraa (Jokerit, Kärpät) joille emme tässä tilanteessa välttämättä mahda mitään.

  Mutta tulee muistaa, että maksamalla Sheddenille nyt 500K€ niin hilaisimmemyös tulevaisuuden valmentajien hintoja ylöspäin. Se 500K€ ei kirpaise vaan nyt, vaan saattaa jatkossa kirpaista aina enemmän ja enemmän.
   
 3. limE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Niin, ja en todellakaan haluaisi uskoa että Shedden Jokereihin menee, 500,000€ on erittäin paljon valmentajasta, eikä mies sentään mikään jumala ole. Toivottavasti tänne saataisiin nyt joku pysyvä valmentaja, joka olisi edes pari kautta.
   
 4. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olet ihan oikeassa siinä että tässä tilanteessa emme mahda mitään. Tarkoituksena oli käynnistää keskustelua siitä, että mitä pitäisi tehdä että tulevaisuudessa tilanne olisi toisin. Mä en valitettavasti näe loppua tälle Hifkin raiskaamiselle niin kauan kuin hyssytellään että kaikki on hyvin ja pidetään pää pensaassa.
   
 5. lintu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse pidän nykyistä parin vuoden säästösuunnitelmaa hyvänä. Pari kautta eletään hieman maltillisemmin, että saadaan pääoma taas hyvälle mallille. Sen jälkeen palataan normaaliin tilanteeseen jossa meillä miltei poikkeuksetta oli suurin pelaajabudjetti. Silloin jos pystytään tekemään nollatulosta on pullat ihan hyvin uunissa.

  Tietenkin olisi kiva jos taloutta pystyttäisiin parantamaan, mutta en näe siihen oikein mahdollisuuksia. Uutta hallia tuskin tulee(5-10 vuotta ja sellaiselle saattaa olla kysyntääkin muualla kuin IFK:ssakin) ja omistuspohjan laajenemisessa on riskinsä. Jos sinne joku tulee, on sen oltava IFK-henkinen henkilö eikä pelkästään tulosorientoittunut sijoittaja.
   
 6. Punalippu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
  No laitetaanpa tännekin tuo kirjoitus tuolta Shedden ketjusta, tännehän tuo taitaa kuulua.

  Seniorin kanssa aivan samaa mieltä, paitsi siitä että kateus olisi ainoastaan Suomalaisten kansantauti. Markkinatalous ja kaikki kilpailu perustuu kateuteen, se on se moottori joka saa toimimaan ja tavoittelemaan samaa tai enemmän kuin naapurilla on. Kansallisuudesta riippumatta, se joka väittää ettei ole kateellinen, joko valehtelee tai on vitun tyhmä.

  Ja kyllä olen kateellinen Jokereille ja Kärpille koska niillä on HIFK:n kanssa eri planeetalta olevat resurssit kasata joukkue (pelaajat ja valmentajat), niillä on varaa tehdä miljoonan euron tappiot yhtenä vuotena ilman että ne heiluvat köysissä keskeytyskunnossa ja joutuvat seuraavat viisi vuotta elämään säästökuurilla.

  Eniten vituttaa se että HIFK pystyisi olemaan tässä edellisten kanssa samassa asemassa, jos sitä johdettaisiin oikein ja ammattimaisella, sekä osaavalla organisaatiolla. Ensimmäiseksi = rahaa sisään, ostetaan halli (ainoa tapa pyörittää oikeasti kannattavaa toimintaa jääkiekossa on omistaa halli, samat lait pätevät täällä kuin siellä nhl:ssä), palkataan osaava urheiluntoimenjohtaja, joka hoitaa scouttaustoiminnan.

  Hifkin organisaatiossakin kannattaisi olla kateellisia Jokereille ja Kärpille ja luopua ylimielisyydestään, tällöin saattaisi tapahtua postiivisia asioitakin.
  ____________________________________
   
 7. Kyynikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
  Lainaus:
  Jep juuri näin. Taloudellinen tilanteemme on viime kauden jäljiltä mikä se on, sen kanssa on elettävä tämä ja varmasti vielä ensi kausi. Mutta olen samaa mieltä Metukan kanssa että näin ei voi jatkua.

  Ei mikään instanssi, yritys tai vastaava elä pitkään tekemällä näennäisiä asioita toivoen kaikki menee hyvin ja ettei kukaan ei huomaa jos menee päin vittua! Jos näin tehdään, niinkuin meillä joissain asioissa valitettavasti vuodesta toiseen on tehty, on se amatöörimäisyyttä. Joukkueen johto ei tehtäviensä tasalla ja on kykenemätön jatkamaan. Nykymaailmassa joko uusiudut tai tuhoudut! Siinä on realiteetit joihin törmää markkinataloudessa tänä päivänä!

  Frankit ja Kimmot 70-luvun pukuineen helvettiin sieltä häsläämästä!! Tilalle nykypäivässä eläviä ihmisiä. Turha väittää ettei ammattitaitoista väkeä olisi saatavissa! Kyllä niitä löytyy.

  Hifk pitäisi "avata" uusille rahoille ja antaa päätösvaltaa heille jotka näkevät ja osaavat tehdä asioita 2000-luvun malliin. 70 & 80-luku meni jo! Sen alkaa jo hiljalleen demarit ja muut vasurit tajuamaan!
   
 8. Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Viime kauden NHL -lakon mahdollistama poikkeuksellisen riskinotto on se josta nyt maksamme. Eipä viime kaudella kuulunut soraääniä, kun joukkueesen palkattiin Jokista, Lydmania, Pirjetää, Ruutua, Zidlickyä & Vokounia. Pena ruletti viime kauden ostoillaan. Itse olin tyytyväinen tähän riskinottoon. Taisi aika moni muukin olla. Edelleen olen sitä mieltä, että Pena teki oikein ottaessaan riskin kootessaan yhtä kaikkien aikojen sm-liigajoukkuetta.

  1998 mestaruuden hinta oli about 2 milliä vanhaa rahaa. Turskaa olisi tietysti tullut paljon enemmän ilman mestaruutta. Turskaa olisi tehty viime vuonnakin siitä huolimatta, että mestaruus olisi voitettu. Ero vuoteen -98 on se, että silloin riskinotto onnistui. Asia, joka luetaan Kekäläisen ansioksi lajissa, jossa marginaalit ovat kuitenkin pienet. Kun Pentti otti vastaavan riskin -ihan oikein- on se nyt sitten Pentin taakkana.

  Taustat tämän hetken tilanteeseen huomioiden en näe, että Pentti, Frank tai Heino olisivat mihinkään lähdössä, vaikka parannettavaa toimintatavoissa onkin. Ideaalimaailmassa meillä tietysti olisi maan parhaat valmentajat, scouttaajat ja talousmiehet seuran peräsimessä, mutta reaalimaailmassa Hjallis ostaa äijät pois, jos tällaisia sattuisimme jostain saamaan.

  Maan isoimman talousalueen toinen joukkue ei tule kauaa olemaan taloudellisessa ahdingossa, vaikkei johdossa guruja istuisikaan. Sen verran vakaalla pohjalla Hifk on. (Pohja= katsojat, talousalue, sponsorit ym.)

  Toivoa voi monenlaista, mutta näkemykseni mukaan juuri mikään ei tule muuttumaan seuraavan viiden vuoden aikana. Seuran talous paranee pikkuhiljaa, mutta taloudellisesti tulemme (aina) olemaan Helsingin kakkosseura. Valtakunnallisesti painimme taloudellisesti Jokerien, Kärppien ja Bluesin jälkeen Tapparan & TPS:n kanssa samassa sarjassa. Mikä ei ole ihan huono sekään. Mestaruus joka viides vuosi voisi olla ihan mahdollinen, marginaalit kun ovat loppujen lopuksi aika pienet.
   
 9. Jake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Ihan hyviä ajatuksia, mutta ehkä ei niin realistisia.

  1) Okei, IFK vetää henkeä pari/kolme vuotta ja jatkaa sitten samalla tavalla kuin ennen säästökuuria. IFK:n omavaraisuusaste tippui 77,7%:sta 15,7%:iin tilikausien 2001-2002 - 2004-2005 aikana. Jos nyt saadaan kituuttamalla omavaraisuusaste nousemaan kolmessa vuodessa johonkin 50%:iin, niin entiseen malliin elämällä se on syöty taas kahdessa vuodessa. Eli tämä on loputon oravanpyörä, mikä loppuu vasta kun IFK tiputtaa ns. normaalin tason pelaajabudjettia reilusti (2.5m€ => 2.0m€) jääden jälkeen pahimmista kilpailijoista tai sitten saamalla jostain lisätuloja (oma halli) tai lisärahoitusta. Jälkimmäinen on tietysti myös vain väliaikaista tekohengitystä, koska tuskin lisärahoitus on verrattavissa esim. Salonojan tai Jokerit konsernin omaisuuteen.

  2) Mitä tulee tuohon toiseen kohtaan, niin viitaten äsken kirjoittamaani asiaan jääkiekko ei Suomessa ole mikään erityisen hyvä sijoituskohde. Kyllä niitä on parempiakin, eli eiköhän mahdolliset tulevat sijoittajat olisi hyvin IFK-mielisiä ihmisiä. Tottakai niiden pitääkin olla, se on ihan selvä.
   
 10. Punalippu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
  Ei nyt puhuta siitä onko Kekäläinen jumala vai ei, mutta aikoinaanhan kun Kekäläinen asetti ehdoksi HIFK:lle jäämiselle sen että hän saisi lisää valtaa kehittää seuraa, hänen yksi teesinsä oli saada HIFK:lle oma halli. Tämähän ei Mobergille käynyt joka ei halunnut luopua vallasta ja piti omaa hallia ilmeisesti nykyajan hullutuksina. Miettikääpä sitä mikä olisi HIFK:n taloudellinen asema ja resurssit olisivat tänä päivänä, kun se voisi järjestää konsertteja, saisi rahat itselleen kaikesta oheistoiminnasta jne...
   
 11. tkks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Harwall-Areenan tuottoihin ei pääsisi, mutta juuri hieman pienemmät konsertit ja tapahtumat ovat aivan omiaan Nordikselle. Kuka saa tuoton niistä nyt ja kuka olisi voinut saada jo vuosia. Lisäksi, jos kaupungilla ja muilla instansseilla on tarvetta hallille, nin ne tapahtumat ovat kuitenkin aika harvinaisia, jolloin kaupunginkin kannalta voisi olla fiksumpaa ja halvempaa vuokrata halli vain silloin, kun todellista tarvetta on.

  Toki en tiedä sitä, mitä esim. vanhan hallin ylläpito vuodessa maksaa. Ja paljonko remontointi maksaisi, että siitä saataisiin tuottavampi. Eli aika paha on mennä sanomaan olisiko se lopulta kuinka kannattavaa. Arvaus on, että olisi kannattavaa, mutta se on pelkkä arvaus ja perustuu esim. vain muihin hallinsa omistaviin euro-seuroihin.

  HIFK:M johdossa on ihan liikaa menneisyyteen jämähtäneitä vanhoja parruja. Urheilussa selkeimmin tulee esiin se, että aina hehkutetaan, että on sen ja sen värinen sydän jne. Mitä hyötyä siitä on, jos toiminta on perseestä.

  Ja jääkiekko on sen verran tuottamatonta liiketoimintaa, että on turha pelätä jonkun sijoittavan seuraan vain siksi, että tekisi sillä rahaa. Tavoitteet ovat ihan jossain muualla mahdollisilla sijoittajilla. Ehkä he silti voisivat tuoda tervettä järkeä talouspuolellekin, jolloin oikeasti voisi rakentaa tulevaisuutta vakaammalle ja jatkuvammalle pohjalle.
   
 12. JJ IFK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Sunderland
  Lainaus:
  Muuten hienosta tekstistä hyppäsi tämä kohta silmille aika ilkeästi. En tiedä muista, mutta minulle IFK:n kannattajana perinteinen IFK-henki on paljon tärkeämpää kuin yksittäiset mestaruudet. IFK:n status (brändi, omia ei jätetä, fyysisyys, näitä riittäisi..) on Suomen urheiluolosuhteissa niin poikkeuksellinen, että en ole valmis uhraamaan menestyksen takia IFK:n perinteitä. Minusta 1 mestaruus 10:ssä vuodessa nykytyylillä on parempi, kuin 2-4 samassa ajassa jollain huoratulla joukkueella, josta se IFK-sydän puuttuisi kokonaan.
   
 13. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Huomaa se että aika harva tiesi että näiden muutamien pelaajien takia on talous menossa sekaisin moneksi vuodeksi.Ääni kellossa olisi ollut ehkä toinen jos fanit olisivat tienneet tämän riskin.

  Lainaus:
  Silloin puhuttiin MAKSIMISSAAN yhdestä miljoonasta tappiota.
  Aika pitkä matka oli viime kauden joukkueella 98 saavutuksiin.Silloin toimi joka osaalue ja mestaruus otettiin ylivoimaiseen tyyliin.
  Viime kaudella ei saatu kammetuksi edes ensimmäistä estettä pois.
  Silloin meillä oli JOUKKUE mutta viime kaudella vain joukko nimekkäitä pelaajia.
  Suuri ero näillä kahdella asialla.
   
 14. tkks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sä puhutkin vähän eri asiasta kuin mitä mä tarkoitin. Viittasin vain siihen, että asiat voisvat olla nykyistäkin paremmin. Nyt mennään yhä sillä perinteisellä kädestu suuhun kausi kerrallaan periaatteella. Pitkäjänteisemmällä toiminnalla voisi saavuttaa menestystä (niin taloudellista kuin urheilullista) ja samalla säilyttää se henki.

  Seuran kehittäminen niin taloudellisesti kuin urheilullisestkin ei tarvitse tarkoittaa mitään huoraamista.
   
 15. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Nyt alkaa mielestäni olemaan viimeisiä hetkiä herätä HIFK:ssa siihen tosiasiaan, että jotakin pitäisi tehdä ja nimenomaan taloudellisella puolella, että vältetään putoaminen liigan keskikastiin ja pikkuvelipuolen asemaan pääkaupunkiseudulla.

  HIFK:lla olisi loistavat mahdollisuudet nostaa omaa taloudellista tilaansa ja tätä kautta myös urheilullista tulosta. HIFK:lla on jo tärkein elementti taloudelliseen menestykseen. Uskolliset kannattajat, joista osa on huomattavankin varakkaita ja ainakin ymmärtämäni mukaan myös halukkaita investoimaan seuraan. Omistuspohjaa olisi siis laajennettava, koska on vanha totuus, että raha tulee rahan luokse.

  Oma halli olisi tärkeä. Uuden rakentaminen on sula mahdottomuus, mutta Nordiksen ostaminen voisi olla jopa realismia. Edellyttää tietenkin, että Don Frank tekee tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Järkevästi toteutettu remontti poikii toden näköisesti lisää penkkejä ja sitä myöten lisää lipputuloja samoin kuin hallin nimen myynti toisi huomattavan lisätienestin.

  Myös "sivutulojen" osuutta voisi mielestäni helpostikkin lisätä huomattavasti. Fanitavaran myynti on jo nyt hyvällä mallilla, mutta tarvittaisiin tuoreita ideoita. Itselleni tuli mieleen baari. Samaan yhtiöryppääseen missä olisi liiga-HIFK, halli-yhtiö ja fanitavaran myynti lisättäisiin baari. Keskeisen paikan vuokra olisi tietysti korkea, mutta veikkaisin tuloksen olevan huomattavasti plussalla. Koffin tuotteita saisi varmasti asevelihintaan ja pelaajavierailut ja muut häppeningit toisivat varmasti asiakkaita.

  edit. Unohtui tuossa mainita, että talouspuolella johtoon olisi ehdottomasti saatava henkilö, joka on sen alan ammattilainen. Toimitusjohtajan ei tarvitsisi tietää kekkulin vertaa jääkiekosta vain rahan tekemisestä. Organisaatio siis tarvitsisi myös henkilön joka hoitaisi kokopäiväisesti sopimusasioita ja tarkkailisi tarvittavia vahvistuksia, ammattilaisen. Ei enään yleismiesjantusia, joka hoitaa kaiken viemäreiden avaamisesta valmentamiseen ja pelaajien hankkimiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2006 klo 16.52
 16. JJ IFK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Sunderland
  Lainaus:
  Aivan, ja itsekkin toivoisin uudistuksia nykymenoon, mutta en IFK-sydämen kustannuksella. :) Niin kuin moni täällä on jo maininnut, niin IFK:lla olisi resursseja sekä menestyä, että pitää tyylinsä vuodesta toiseen, jos onnistuneita muutoksia saataisiin aikaan.
   
 17. Stigu Jäsen

  Kyllähän IFK:n nykyisillä taloudellisilla resursseilla pitäisi saavuttaa mestaruus,tai ainakin taistella siitä joka vuosi, mutta kyse onkin siitä, miten nuo hillot käytetään. Pentin ja kumppaneiden toimintaa leimaa lyhytjänteisyys-niin valmennuksen kuin talouden suhteen. Muutama perustelu:

  1) Valmennus
  Jos IFK:n valmennus joka vuosi vaihtuu, ei auta vaikka joukkueen runko pysyisi suhtkoht kasassa. Jokainen valmentaja tuo oman pelityylinsä ja tapansa toimia. Pentillä pitäisi olla pokkaa palkata valmentaja vähintään kahdeksi vuodeksi, (ja myös pitää se valmentaja kaksi vuotta) jotta saataisiin edes jonkinlaista jatkuvuutta valmennukseen. Mutta kun menestymispaineet ovat kovat, painaa Penti liian helposti paniikkiappulaa. Ja Sheddenistä: en usko, että Shedden olisi Suomessa pysynyt, mutta kehtaako joku oikeasti väittää, että 500 k€ miehen palveluista olisi liikaa? Milloin meillä on viimeksi ollut vastaavanlainen valmentaja, joka saa keskivertoryhmästä huipputehot irti? Mitä jos ensi vuonna jätettäisiin palkkaamatta ne kolme pakollista ulkkarihankintaa a' la' WhiteTreilleScissonsMurphyHurtaj,ja panostettaisiin sekin raha hyvään valmentajaan ja pelattaisiin tämän kauden näköistä peliä vaikka omilla junnuilla? Mulle ainakin kelpaisi.

  2) Talous
  Pentin rahankäyttöä leimaa lyhytjänteisyys ja tietynlainen epäloogisuus. Joka vuosi pitää tehdä viime tingassa toivotaan-toivotaan hankintoja, että edes näyttäisi siltä, että taistellaan mestaruudesta. Tämän lisäksi tänä vuonna pitikin kesken kauden tehdä yhtäkkkinen säästötoimenpide ja ulkoistaa Askey.Eikö tätä voitu ennakoida budjetoinnissa ennen kauden alkua? Miksi näitä hämäriä siirtoja pitää joka vuosi tehdä/pelätä aina siirtorajan viimeiseen minuuttiin asti? Voitaisiinko jonain vuonna koota joukkue jo hyvissä ajoin syksyllä? Pentin riskinotot jaksavat vielä toistaiseksi hymyilyttää, mutta eivät kylläkään anna ammattimaista kuvaa TJ:n toiminnasta. Ja viime vuodesta- Pentti oti riskin hankintojen suhteen. Se, että meillä faneilla oli kivaa kun rosterissa oli nimimiehiä, on toisarvoinen tekijä. Kyllä toimitusjohtajan pitää ensisijaisesti kuunnella sitä hillopurkin kuminaa eikä fanien vuodatusta.

  Ja todettakoon vielä, että tämä kausi on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (pari normaalia paskahankintaa ja yksi yllättävä ulkoistaminen) ollut iloinen poikkeus IFK:n viime vuosien toiminnassa- Pentin suurin saavutus hänen koko IFK-urallaan on mielestäni Sheddenin palkkaaminen täksi kaudeksi.
   
 18. #12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli nyt HIFK:n pitäisi jääkiekon pelaamisen ja siihen oleellisesti liittyvän oheistoiminnan lisäksi ryhtyä kiinteistöhuoltoon ja kilpailemaan esim. Welldonen kanssa? Luuletko tosissasi, että Hjallis niitä jaffalan konsertteja järjestää?

  Jatketaan tuolla hallipuolella.
   
 19. tkks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kai se sama taho voi jatkossa ne Nordiksenkin konsertit järjestää, joka on ne ennenkin järjestänyt.
   
 20. Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olisi ollut ja olisi ollut. Ainakin äänekkäimmät fanit suorastaan huutavat "kaikki mulle heti" -ratkaisujen perään. Lainaus:
  Mestaruuden aikaan puhuttiin yhdestä miljoonasta, joo. Myöhemmin tuli sitten ilmi se toinen miljoona. Lainaus:
  Nyt taisi mennä puurot ja vellit sekaisin. On kai vähän eri asia puhua siitä kuinka pelaajiin satsataan (tai ei satsata) kuin siitä millälailla valmentaja saa joukkueestaan tehot irti. Riskit toteutuivat positiivisesti vuonna -98 ja negatiivisesti viime keväänä.
   
 21. Punalippu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
  Lainaus:
  -Tartuitpa tolvana huolimattomuusvirheeseeni koskien kirjoitustani. Korjataanpa jos löytyy toinenkin yhtä tyhmä kuin sinä: IFK saisi itselleen tulot vuokraustoiminnasta konserttien ym tapahtumien järjestämisestä hallissaan.

  Sinä voit jatkaa nenäsi perseessä pitämistä missä ketjussa sinusta parhaalta tuntuu.
   
 22. #12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, olinpas tolvana kun sinä olit huolimaton. Hei, mulla on ehdotus: HIFK:n pitäsi ruveta tekemään kännykköjä - ajattele monta miljardia sillä saisi ja sitten voitaisiin palkata se UTJ ja ostaa Caloun ja Peltonen samaan ketjuun. W0h00!!1!1!!
   
 23. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  On se kumma juttu kun kohta 10 vuoden takainen mestaruus tuottaa näin jälkikäteen aina vaan enemmän ja enemmän tappiota.

  Ensinnäkin mestaruuden aikana ei puhuttu mitään yhden miljoonan tappiosta. Siitä alettiin puhumaan jälkikäteen selityksenä sille kun kaikki meni päin vittua, haluttiin sanoa että mestaruuden voittaminen tulee niin kalliiksi. Siitäkään ei kuitenkaan muistaakseni annettu mitään faktaa.
  Seuraavaksi nämä tappioluvut muutetaan varmaankin markoista euroiksi...
   
 24. Punalippu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
  Lainaus:
  - Jokainen tehköön sitä mitä osaa; Minä työtaustani ja koulutukseni puolesta liiketoimintaympäristössä johtotehtävissä ja sinä voit jatkaa edelleen trukilla-ajoa.

  Ja kyllä olit tolvana, koska olit ainoa joka et tajunnut että tarkoitin vuokraustuloja kirjoitusvirheestäni huolimatta, joita saadaan konserttien järjestämisestä, eikä sitä että Hjallis järjestäisi hevikonserteja ja hevoskilpailuja.

  Kirjoituksistasi päätellen elät vielä teini-iässä (tai sitten olet vain yksinkertaisesti tyhmä) joten jotenkin voin ymmärtää että jollakin tulisi edes mieleen viestistäni se että HIFK:n pitäisi alkaa järjestämään konsertteja.
   
 25. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Eikä se kahden vuoden menestys edes tullut kalliiksi, päinvastoin kaudet 97-98 ja 98-99 olivat kokonaisuutena Hifkille voitollisia. Mestaruuskaudella takkiin tuli tosiaan noin miljoona markkaa, ei se keksittyä ole. Tappio johtui käsittääkseni lähinnä kesken kauden tehdyistä hankinnoista, joista esimerkiksi Jokinen ja Elomo olivat tosin lähes ilmaisia. Sen sijaan Halkidis ja Thomas tuskin pelasivat aivan ilmaiseksi. En kuitenkaan sanoisi, että mestaruuden hankkiminen maksaa maltaita, sillä lähellä mestaruutta oltaisiin oltu myös sillä alkuperäisellä, suurin piirtein budjetin raameissa olleella joukkueella.

  Seuraava, hopeaan päättynyt kausi oli kuitenkin reippaasti voitollinen. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta minulla on muistissani voiton olleen noin 2,5 miljoonaa markkaa. Näin noiden kahden vuoden kokonaistulos olisi noin 1,5 miljoonaa voitollinen.

  Tietenkään ei ole ihan korrektia tarkastella taloutta tuollaisena 2 vuoden pätkänä, mutta kertoo tuo nyt jotain. Minusta tosin tuntuu, että silloin saatiin rahoille paremmin vastinetta kuin nykyään, eli Hifkissä olisi pelaajapalkkiot päässeet hieman karkaamaan, ehkä juuri noiden vuosien panostusten seurauksena. Esimerkiksi tällä kaudella HIFK pelaa yhdellä liigan suurimmista pelaabudjeteista, ja joukkue on silti varsin nimetön. Olkoonkin, että esitykset ratkaisevat, ja minusta tuo joukkue on jokaisen lantin arvoinen.