HIFK kaudella 2019–2020

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pääosin peliesitykset ovat olleet hyviä. Pakeilta toki koomailuja, mutta maalipaikoista luokattoman huonoa viimeistelyä ja aina pataan.

Onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja epäonnistumiset taas työntävät syvemmälle. Voittoputkessa joukkue pystyy voittamaan, vaikka jäisi pelillisesti vastustajalle.

Takalukossa oleva joukkue tekee hartiavoimin töitä ja yrittää ja yrittää, mutta samalla peikko on selässä.

Ikävä puoli tässä on se, että jossain välissä se pelikin puuroutuu surkeaksi, jos ei palkintoa tule. Huonon itseluottamuksen joukkue pelaa huonosti. Selkäranka saattaa katketa yhdestä tai kahdesta vastustajan maalista kun tiedetään, että itse pystytään osumaan 200 laukauksella kerran tolppien väliin.

Ei voi kuin jatkaa kärsivällisesti ja toivoa vaikka sitten paria täydellistä tuurivoittoa, jotta homma rentoutuisi.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Mikä menestys? Runkosarjan viime metrit kompuroitiin urakalla ja vain muiden samanaikainen kompurointi mahdollisti suoran playoff-paikan.
Runkosarjan lopusta olen samaa mieltä, ja sen toin jo keväällä erittäin kärkkäästi esille. Playoffeissa meillä ei pitänyt olla mitään saumaa pelikaaneja vastaan, mutta kaikkien yllätykseksi turboprässi puri paremmin kuin hyvin. Sitä tarkoitin ”menestyksellä”. Runkosarjan sijoitus vaihtui parempaan pudotuspeleissä. Mikäli tuolla intensiteetillä olisi kyetty pelaamaan alkukausi voisi myös sijoitus olla mairittelevampi. Vaan kun ei pystytty; siellä kävi varmaan Stögö taas vetämässä kesätreenit.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En olisi kyllä arvannut, että taas kerran ollaan tässä tilanteessa, että ihmetellään miten tämä on mahdollista. Hohhoi..

Odotan että ma-ti aikana tulisi viimeinkin tietoa uusista pelaajista. Sinäänsä harmi, että luotto ainakin mulla Salmelaiseen on ollut kovaa, mutta nyt se kyllä heikkenee, sillä olisin odottanut että lokakuuhun mennessä saadaan sen lisäukko puolustukseen sekä hyökkääjä. Hankala uskoa, että näitä puutteita ei olisi ollut tiedossa jo kesän aikana.

IFK:n pelillisen rungon muodostaa Turunen, Lundell, Sallinen, Saarinen, Dyk ja Kangasniemi. Taitoa ja liikettä sekä nopetta on, mutta nyt kun pitäisi ajaa kovempaa maalille, sinne ei kovin hanakasti mennä. IFK:n pelisysteemi on varmaan rakennettu nyt taidon sekä nopeuden varaan ja on luotettu että läpiajoista, 2-1 hyökkäyksistä tulee maaleja sekä hyvän liikkeen avulla. Nyt kun ei tule niin ollaan pulassa. Ehkä Wärn tai joku vielä rosoisempi ja taitavampi ukko on tarpeen, jotta saadaan voimaa ekoihin kenttiin, jos ei sisulla saada samaa asiaa hoidettua. Hankalaa on vaan se, että isokokoista ja samaan aikaan sekä nopeaa että taitavaa ukkoa voi olla hankala tähän aikaan enää löytää. Pitäisi olla kuitenkin kompetenssia tehdä maalejakin.

Lisäukkoja odotellessa, pitäisikö kokoonpanoja lähteä muokkaamaan ja antaa esim. Lennulle mahdollisuus näyttää edestä johtamista, esim;

Sallinen - Lundell - Dyk
Turunen - Paajanen - Keränen
Saarinen - Jääskä - Petrell
Kangasniemi - Nykopp - Tallberg

Tuossa olisi nyt tasaisemmin taitoa sekä rouhijaa, ykkösessä Sallinen, sitten Keränen kakkosessa ja Lennu kolmosessa sekä Nykopp ja Tallberg nelosessa. Ehkä se voisi vapauttaa peliä, mutta huonompi homma jos menee lopulta siihen, että pelitapa kärsii ja näyttää yhtä surkealta kuin Kouvolassa eilen.

Tai sitten jotain tällaista;

Sallinen - Lundell - Turunen
Saarinen - Paajanen - Jääskä

Onneksi valmennuksella on nyt aikaa treenata pelaajien kanssa lisäjuttuja ja painottaa tiettyjä pelillisiä seikkoja, ennen perjantain matsia ja Varakas tulee takaisin kokoonpanoon.

Kun alla oleva kokoonpano löytää ratkaisut ongelmiin, niin edelleen lapsenuskoisesti odotan, että noustaan sarjataulukossa ja kovaa. Se 1-2 maalia kun saadaan painettua matsin alkuun, niin voi olla että itseluottamus nousee kohisten, varsinkin kun jokainen ottaa itseään vielä kunnolla niskasta kiinni.

Sallinen - Lundell - Kangasniemi
Turunen - Paajanen - Jääskä / X
Saarinen - X/Jääskä - Dyk
Tallberg - Nykopp - Keränen

Varakas - Kousa
Ahonen - X
Winberg - Motin
Laakso

Olisi ihme jos lisäukkoja ei tulisi, sillä isolla todennäköisyydellä Lundell useita pelejä sivussa U20 kisojen vuoksi. EHT:llä voi taas olla Turusen ja Sallisen lisäksi jopa Jääskä. 2 Kärkiukon loukkaantumsita ei kestä pakisto eikä hyökkäys. Pakkejakaan meillä ei Winberg mukaan laskettuna ole kuin 8 ja Kanki saikulla, joten eikai noin vajaaksi kukaan rakentaisi.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ottakaa nyt hyvät ihmiset ihan rauhassa, sillä tämän kauden matka on vasta täysin alussa. Ihan jo lähtökohtaisesti, elämässä nyt on kuitenkin (toivottavasti) paljon muutakin tärkeämpää kuin jääkiekko, joten muutamien maidensa myyminen tässä vaiheessa kautta pistää lähinnä hymähtelemään. Totta munassa olisi virkistävämpää katsella voittokulkua heti kauden ensimmäisestä pelistä lähtien, kuin syysilmojen iskiessä vasten kasvoja tuskailla maalinteon ihanaa vaikeutta – mutta koska IFK olisi tehnyt mitään helpon kautta? Itse ainakin uskon tämän kauden kääntymiseen kuin pikkulapsi joulupukkiin. Varmasti tuonne joukkueeseen joku(nen) lisäpalanen vielä tulee, mutta ei se ole mikään autuaaksi tekevä asia. Tuolla tämän hetkiselläkin kokoonpanolla pystyy vieläkin nousemaan neljän sakkiin.

Varmasti sitä olisi itsekin nuorempana tullut tässä tilanteessa vaadittua kaikkien mahdollisten tahojen päitä vadille, mutta näin vanhemmiten sitä on kai oppinut katsomaan asioita vähän erilaisessa valossa ja rauhallisemmin. Niin sanotusti näkemään sen metsän puilta. Nyt vain en näe tuota tilannetta yhtään niin synkkänä, kuin mitä vaikkapa sarjataulukko antaisi ymmärtää. Ja jos hommat kaikesta huolimatta menee ns. v*tuiksi, niin sittenpähän menevät. Siinä ei paljon keskustelupalstalla pelihousujen repiminen auta mitään.

Omasta mielestäni Pikkaraisen pois potkiminen olisi ihan viho viimeinen temppu, mikä nyt kannattaisi tehdä. Ilves antoi Kivelle potkut ja nosti Myrrän vetovastuuseen monille yllätyksenä, mutta se oli jopa ihan ymmärrettävä tilanne, jos/kun ne puheet pelaajiston ja Kiven väleistä pitävät paikkaansa. IFK:ssa tuollaista tilannetta ei ole. Jonkun vasta käytännössä valmentamista harjoittelevan Kalton, saati Kuhdan, ykköseksi nostaminen olisi ihan täysi itsemurha, niin IFK:n kuin ko. valmentajankin kannalta.

Olkoon tämä nyt sitten se viesti, jonka voin nostaa itse kauden jälkeen esiin, ja samalla huudella useille muille rivouksia takin kääntämisistä ynnä muista – siinä samalla kun IFK nostelee Kanisteria ilmaan finaalien jälkeen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Mainiota, sillä en olisi nähnyt hänestä hyötyä meille.
Toki en tämän päivän tasosta tiedä, mutta se Wärn mitä ollaan Liigassa viimeksi nähty niin olisin nähnyt hyötyä ja paljonkin. Olisi samalla kolmesta kärkiketjusta tiputtanut jonkun Tallbergin, Keräsen tms. pois mikä parantaa joukkuetta välittömästi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Toki en tämän päivän tasosta tiedä, mutta se Wärn mitä ollaan Liigassa viimeksi nähty niin olisin nähnyt hyötyä ja paljonkin. Olisi samalla kolmesta kärkiketjusta tiputtanut jonkun Tallbergin, Keräsen tms. pois mikä parantaa joukkuetta välittömästi.
Juu, mutta tod. näk. liian kallis ja parempiakin löytyy.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Juu, mutta tod. näk. liian kallis ja parempiakin löytyy.
Löytyykö? En olisi ihan noin varma. Mitä tulee hintalaatusuhteeseen niin vaikea sanoa siitä mitään kun menee ihan arvailuksi, että millä hinnalla olisi ollut valmis tulemaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Löytyykö? En olisi ihan noin varma. Mitä tulee hintalaatusuhteeseen niin vaikea sanoa siitä mitään kun menee ihan arvailuksi, että millä hinnalla olisi ollut valmis tulemaan.
No niin tietysti, mutten juuri nyt hakisi hänenlaista kaveria. Jos joukkue olisi toisenlainen ehkä kyllä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäköhän mahtaa olla Kyle Quinceyn tilanne, perin outoa ettei sopparia mihinkään sorvattu... Kelpaisi kyllä meidän takalinjoille vaikka lyhyellekin komennukselle.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäköhän mahtaa olla Kyle Quinceyn tilanne, perin outoa ettei sopparia mihinkään sorvattu...
Sopii täydellisesti koko kuvioon. Eiköhän viime kaudella jo nähty, että paloa ei enää ole ja turistireissusta oli kyse. Rutiini toki riitti ihan OK-esityksiin.

Nybondasin aikanahan tällaisia ulkkareita oli enemmmänkin, jotka IFK-vuoden jälkeen lopettivat tai siirtyivät jonnekin kaljaliigaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mikäköhän mahtaa olla Kyle Quinceyn tilanne, perin outoa ettei sopparia mihinkään sorvattu... Kelpaisi kyllä meidän takalinjoille vaikka lyhyellekin komennukselle.
Jotenkin sen aisti siitä Kamraatit podcastin haastattelusta, että lopettaminen oli mielessä. Perheellisenä ymmärtää, kun ilmeisesti toisenkin lapsen syntymässä oli vaikeuksia.

KQ oli viime kauden huhujen mukaan aika paljon loukkaantuneena. Ihan suuria johtopäätöksiä ei siis kannata vetää sen pelin tasosta viime kauden perusteella. Eli voihan olla, että mies kuntouttaa itseään vaihtamalla vaippoja ja palaa jääkiekon pariin, kun paikat tuntuu hyvältä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Se C:n kierrättäminen tuntuisi aika fiksulta vaihtoehdolta. Voisiko yksi vaihtoehto olla se että Varakkaasta tehtäisiin kapteeni? Olisi ainakin IFK tausta mutta myös kokenut pelaaja. Ehkä se muutoksena antaisi muille tilaa ottaa johtajuutta. Voihan olla että kopissa johtajuus on jaettua ja Lennu enemmänkin kantaa brändiä ja antaa haastatteluita.

Toivottavasti Lennu toisi pelaamiseen jotain pientä lisää. Saisi edes syötöt omille tai painettua yhden vapauttavan byyrin.

Toivon että on viimeinen vuosi kapteenina ja että seuraavan 2 vuoden aikana päästään eroo pitkään alisuorittaneista pelaajista. Olisi kyllä hienoa saada ensi kaudelle Rask takaisin Kangasniemen tilalle ja toivon että noin pieniä pelaajia ei enää meille hankittaisi. Kun maalinteko ei onnistu, ei onnistu Iikalla oikein mikään.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se C:n kierrättäminen tuntuisi aika fiksulta vaihtoehdolta. Voisiko yksi vaihtoehto olla se että Varakkaasta tehtäisiin kapteeni? Olisi ainakin IFK tausta mutta myös kokenut pelaaja. Ehkä se muutoksena antaisi muille tilaa ottaa johtajuutta. Voihan olla että kopissa johtajuus on jaettua ja Lennu enemmänkin kantaa brändiä ja antaa haastatteluita.

Toivottavasti Lennu toisi pelaamiseen jotain pientä lisää. Saisi edes syötöt omille tai painettua yhden vapauttavan byyrin.

Toivon että on viimeinen vuosi kapteenina ja että seuraavan 2 vuoden aikana päästään eroo pitkään alisuorittaneista pelaajista. Olisi kyllä hienoa saada ensi kaudelle Rask takaisin Kangasniemen tilalle ja toivon että noin pieniä pelaajia ei enää meille hankittaisi. Kun maalinteko ei onnistu, ei onnistu Iikalla oikein mikään.
Mua jotenkin houkuttelee ajatus C:n kierrättämisestä. Se olisi tässä organisaatiossa jotain uutta, raikasta ja jopa rohkeaakin. Parhaassa tapauksessa se antaisi joukkueelle signaalin, että jokaiselta odotetaan esimerkin näyttämistä, heittäytymistä sekä vastuun kantamista.

En siis ole perehtynyt, että estääkö joku byrokratia tällaisen käytännön, mutta mielestäni tutkimisen arvoinen asia.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
En siis ole perehtynyt, että estääkö joku byrokratia tällaisen käytännön, mutta mielestäni tutkimisen arvoinen asia.
Ei estä. Noin vitsinä että johan me ollaan sitä kierrätystä viimekaudet loukkaantumisista johtuen tehty. Oliko viime kaudella muutaman viikon jakso ettei aamulla voinut kuin arvailla kenen rinnassa illalla C on. Eikös Rask kantanut tätä myös ainakin yhdessä matsissa kun Lennu, Vito ja Kanki oli sivussa? Vai muistanko ihan väärin?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Yleensä kapteeneina on pääasissa huonoimmat pelaajat. Itse antaisin kapteenin merkin Lundelille. Paras pelaaja ja näyttää esimerkkiä pelissä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei estä. Noin vitsinä että johan me ollaan sitä kierrätystä viimekaudet loukkaantumisista johtuen tehty. Oliko viime kaudella muutaman viikon jakso ettei aamulla voinut kuin arvailla kenen rinnassa illalla C on. Eikös Rask kantanut tätä myös ainakin yhdessä matsissa kun Lennu, Vito ja Kanki oli sivussa? Vai muistanko ihan väärin?
Lähinnä mietin, että pitääkö Liigalle olla nimettynä yksi tietty kapteenisto, jossa C:n tulee olla varakapteenin rinnassa silloin jos kapteenia ei olla nimetty kokoonpanoon. Kunhan siis vain arvailen enkä yllättyisi jos johonkin byrokratiaan kaatuisi tällainen "uusi kapteeni seuraavaan peliin"-kokeilu.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Siellä olisi sopimuspelaaja Myllylä nuorten SM-sarjan maalipörssin kärjessä. Ja samaan aikaan edustusjoukkueella vaikeuksia maalinteossa...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tpip

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähinnä mietin, että pitääkö Liigalle olla nimettynä yksi tietty kapteenisto, jossa C:n tulee olla varakapteenin rinnassa silloin jos kapteenia ei olla nimetty kokoonpanoon. Kunhan siis vain arvailen enkä yllättyisi jos johonkin byrokratiaan kaatuisi tällainen "uusi kapteeni seuraavaan peliin"-kokeilu.
Säännöt sanovat, että ottelun kokoonpanoon nimetyistä pelaajista on nimettävä yksi kapteeni ja kaksi varakapteenia. Ei kai liigalla mitään muuta säännöstöä ole asiaan liittyen ja olen siinä ymmärryksessä, että joukkue voi valita kapteenit haluamallaan tavalla vaikka jokaiseen otteluun erikseen.

Kapteenin rooli tietysti joukkueessa on yleensä vähän laajempi kuin kapteenina toimiminen otteluissa, mutta sehän on enemmän joukkueen sisäistä toimintakulttuuria, eikä sitä mikään lajisäännöstö määrittele.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siellä olisi sopimuspelaaja Myllylä nuorten SM-sarjan maalipörssin kärjessä. Ja samaan aikaan edustusjoukkueella vaikeuksia maalinteossa...
Ei ollenkaan huono ajatus. Kokonaisvaltaisesti ei varmaan riitä vielä Liigaan, mutta maalinteko ja voittaminen on tämän pojan DNA:ssa. Kokeilemisen arvoinen kortti jonkun Tallbergin tilalla. 3-4.kentät ei tuota tällä hetkellä mitään hyvää. Pieni rotaatio myös antaisi signaalin tietyille pelaajille, että nykyinen taso ei riitä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ei ollenkaan huono ajatus. Kokonaisvaltaisesti ei varmaan riitä vielä Liigaan, mutta maalinteko ja voittaminen on tämän pojan DNA:ssa. Kokeilemisen arvoinen kortti jonkun Tallbergin tilalla. 3-4.kentät ei tuota tällä hetkellä mitään hyvää. Pieni rotaatio myös antaisi signaalin tietyille pelaajille, että nykyinen taso ei riitä.
Ei se kokonaisvaltainen pelaaminen nousekaan liiga-tasolle ilman liiga-pelejä. Tuolla on aika monta nollan maalin jätkää. Myllylän voisi heittää ihan hyvin kakkosen laitaan Paajasen ja Turusen kanssa ja saattaisi osuakin niistä Turusen passeista.

Sen lisäksi toisi varmaan intoa ja energiaa tohon tän pienen henkisen laman keskellä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei se kokonaisvaltainen pelaaminen nousekaan liiga-tasolle ilman liiga-pelejä. Tuolla on aika monta nollan maalin jätkää. Myllylän voisi heittää ihan hyvin kakkosen laitaan Paajasen ja Turusen kanssa ja saattaisi osuakin niistä Turusen passeista.

Sen lisäksi toisi varmaan intoa ja energiaa tohon tän pienen henkisen laman keskellä.
Itse ehdotin aiemmin samaa vähän laajemmin. Myllylä, Heljanko, Janhonen ja Kukka sisään (silloin luulin Engbergin olevan saikulla). Eri ketjuihin tai jopa yhteen. Yrittänyttä ei laiteta ja valkulle: Se pelaa ei joka pelkuri on!
 

Cohei

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Real Madrid
Se C:n kierrättäminen tuntuisi aika fiksulta vaihtoehdolta. Voisiko yksi vaihtoehto olla se että Varakkaasta tehtäisiin kapteeni? Olisi ainakin IFK tausta mutta myös kokenut pelaaja. Ehkä se muutoksena antaisi muille tilaa ottaa johtajuutta. Voihan olla että kopissa johtajuus on jaettua ja Lennu enemmänkin kantaa brändiä ja antaa haastatteluita.

Toivottavasti Lennu toisi pelaamiseen jotain pientä lisää. Saisi edes syötöt omille tai painettua yhden vapauttavan byyrin.

Toivon että on viimeinen vuosi kapteenina ja että seuraavan 2 vuoden aikana päästään eroo pitkään alisuorittaneista pelaajista. Olisi kyllä hienoa saada ensi kaudelle Rask takaisin Kangasniemen tilalle ja toivon että noin pieniä pelaajia ei enää meille hankittaisi. Kun maalinteko ei onnistu, ei onnistu Iikalla oikein mikään.
Takerrun hieman Iikkaan. Vaikka ei maalinteko onnistu, niin mielestäni pelannut ihan ok ja luonut muille paikkoja. Pidän erityisesti Iikan rauhallisuudesta kiekon kanssa. Ei lähde hötkyilemään, niin kuin moni muu. Kyllä se tästä vielä lähtee, mutta Rasse silti ilomielin takaisin! Kyllä kaikille oma tontti löytyy.

Hitusen harmittaa, että Eronen lähti pois, lähti niin paljon kiekollista osaamista samalla kyydillä... Olisiko niitä kiekollisia pakkeja jossain tarjottimella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös