Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

HIFK kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana RedWhiteBlue, 19.11.2018 klo 18.06.

 1. RedWhiteBlue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Winnipeg Jets
  Nyt kun tämä kausi alkaa olemaan taputeltu(tässä vaiheessa voi laittaa tutkan päälle), niin voimme siirtää pikkuhiljaa katseemme ensi kauteen. Ensi kauden pääkäskijänä aloittaa tämän hetkinen kakkosvalmentaja Jarno Pikkarainen.

  Ensi kauden suhteen on ollut tähän päivään mennessä aika hiljaista, eikä pelaajahuhuja ole vielä ollut totuttuun tapaan suuntaan taikka toiseen. Voimme kuitenkin olla varmoja että kulisseissa jumpataan jo kovalla sykkeellä.

  Sopimustilanne 19.11

  Maalivahdit
  Atte Engren (optio)
  Niilo Halonen

  Puolustajat
  Teemu Eronen (optio)
  Aleksi Laakso (optio)
  Johan Motin
  Elias Ulander
  Niko Seppälä
  Eero Teräväinen
  Tobias Winberg

  Hyökkääjät
  Teemu Engberg
  Janne Hämäläinen
  Iikka Kangasniemi (optio)
  Juho Keränen
  Lauri Kulmala
  Anton Lundell
  Wiljami Myllylä
  Niklas Nordgren
  Thomas Nykopp
  Joonas Rask (optio)
  Teemu Tallberg
  Juhani Tyrväinen
  Micke-Max Åsten

  edit: Anton Lundell lisätty listalle
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.11.2018 klo 07.51
  Tinke-80 tykkää tästä.
 2. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Tilanne on sikäli hyvä, että moni kivireki-sopimus (Finley, Vito, Santala...) päättyy. Vaikka Nykoppin ja Åstenin uudet sopparit voi kyseenalaistaa, on 2019-20 joukkueen rakennukseen tuolta kantilta ihan hyvät lähtökohdat. Se on sitten toinen juttu, miten huono veto seuraan jälleen kerran on, ja millaisia uusia ylihintaisia sopimuksia tuon takia joudutaan tekemään. Todellinen näytön paikka Salmelaiselle, ja nyt olisi syytä onnistua parissa ns. haussa, jossa saataisiin järkihintaan hyviä pelaajia, jotka eivät ole vielä liigassa tasoaan osoittaneet.
   
 3. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Myös Anton Lundellilla on sopimus ensi kaudesta,
   
  RedWhiteBlue tykkää tästä.
 4. Wiltord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Finleylle ja Santalalle ei jatkoa. Siitä vapautuu puolisen miljoonaa euroa, jotka pitäisi käyttää fiksummin.

  Joukkueen rakennuksen tärkeimmät palaset ovat mielestäni ykkösmaalivahti, ykkössentteri, ykköspakki, johtava/johtavat pelaajat. Tämän myötä tulee sitten tehoketjujen laiturit, sentteriosasto kokonaisuudessaan ja niin edelleen.

  Jostain pitäisi löytää vakuuttava ykkösveskari ja ykkössentteri. Puolustus paperilla hyvä, jos saisi jatkot avainpelaajille ja Finleyn tilalle jonkun liigatasolla hyvän puolustajan.

  Thorellin kanssa voisi yrittää saada jatkoa, tuskin onnistuu. Sitä myöten laituriosastollekin tarvitaan tekijämiehiä. Kangasniemen jatko kelpaisi hienosti. Laitahyökkääjät IFK:lla on kyllä melkoisen kädettömät tällä hetkellä. Siellä on tasan kaksi tehokasta laituria, Rask ja sitten kaikenmaailman röyhijöitä. Nordgrenilla potentiaalia kyllä, ei vain vielä pysty tehoilemaan.

  Lundell & Nordgren jo nykyään kelpo pelaajia. Ensi kaudella varsinkin Lundell jo valmis isoon rooliin. Saattaisi toimia sentteriosastolla ihan sekin, että Santalan tilalle hieman aktiivisempi sentteri ja näin olisi kolme keskushyökkääjää Lundell, Tyrväinen ja se "Santalan päivitys". Aloitustaitoinen Carlsson esimerkiksi.

  Nelosessa sitten Nykopp pelaisi keskellä sen 10 peliä kaudessa ja loput Keränen tai joku hankinta.

  Onhan tuossa kova työmaa alkaa jumppaamaan joukkuetta. Hyvä sentteri, jatkoista riippuen mahdollisesti pari-kolme kovaa laituria, parit hyvät puolustajat, ykkösmaalivahti ja tukku jatkoja.

  Hankintoja ei helpota se, että nyt kun iskee jonkun Strömwallin kanssa sopimuksen kiinni, niin sehän lähtee kauden jälkeen pomminvarmasti muualle. Liigasta jos hankitaan pelaajia, niin pitää olla vain sopivan hyviä. Thorell ja Kangasniemi mielestäni kelpo esimerkkejä tästä, hekin siinä riskirajoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2018 klo 18.53
 5. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itsekin kyllä lähtisin ensi kauteen suorilta kärkisenttereinä Lundell ja Tyrväinen ja kolmoseksi sitten sellainen "Santala", jollainen kai paperilla luultiin saatavan jo tällä kaudella. Toisaalta houkuttelisi ajatus, että Lundell lyötäisiin surutta ykkössentteriksi jo tällä kaudella, mutta toisaalta ihan hyvä, ettei nyt ahnehdita turhaan ja vaaranneta nuoren pelaajan tulevaisuutta liialla kuormituksella.

  Yleisesti ottaen rosterista poistuu ilahduttavan paljon näitä edellä mainittuja kivirekiä ja muita turhakkeita (mm. O'Connor), joskin jokunen "vitosketjulainen" sinne edelleen jää, jotka poistunee ajan myötä mestikseen ja/tai ulkomaiden alasarjoihin (mm. Ulander).

  Ykkösveska ja aidosti HIFKhon sitoutunut pakiston liideri / työjuhta (=kotimainen pelaaja, "joonasjärvinen") tulee olla hankintalistalla kärkipäässä, maksoi mitä maksoi. Eronen periaatteessa menisi ykköskiekollisena pakkina, mutta jotenkin miehessä vaan jaksaa närästää, että vieläkin tuntuu jäävän osa potentiaalista "piippuun" ja peliä varjostaa ajoittainen fleguilu.

  Nykyisistä pelaajista rustaisin jatkoa ainoastaan Jääskälle.
   
 6. PuukäsiPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Hah, vittu mikä työmaa Salmelaisella edessä. Siellä on omien laskujeni mukaan 7 vakaan liigapelaajan kanssa soppari ja niistäkin kolmella on ”optio” ensi kaudesta olkoonkin sitten seuran optio tai mikä vaan. Loput sitten junnuja joille ei voi laskea liian isoa ruutua ja sitten on näitä Nykoppeja ja Åsteneita jotka voi laskea nelssoniin ja rotaatioon. Sen lisäksi vaikka kuinka monta tulevaa Henri Tammista. Onneksi sieltä on tulossa Teräväistä ja Myllylää jotka varmaan joista voi tulla ihan kunnon pelimiehiä.
   
 7. PuttinOnTheFoil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  En tiedä miten sekopäänä pidätte, mutta tämän kauden perusteella tekisin Vitolle jatkosopparin. Ei mitään järjetöntä liksaa tietenkään, mutta on pelannut ihan VL-tasolla koko kauden. On oma poika ja käsittääkseni kyllä ihan IFK-miehiä sydämeltään. Tämä toki ahdistaa joitain tällä palstalla.

  Ei sekään ole hyvä jos joukkueesta 2/3 on ekaa kertaa seurassa eikä mitään jatkumoa ole. Mieluummin Vito ku joku möttönen.
   
  Schwein, ElmerMoody, 13lapa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ei missään nimessä Lundell ja Tyrväinen kärkisenttereinä. Ei nyt tehdä näitä samoja virheitä uudestaan ja uudestaan. Sentteriosasto on maalivahtipelin jälkeen tärkein osa-alue joukkueessa. Siitä ei vain saa tinkiä, kuten on nyt tingitty vuosikausia poikkeuksena MG ja Ramu. Ykkössentteri taas kerran hankintalistalle ja sitten Tyrväinen ja Lundell kilpailee kakkossentterin tontista. Nyt esimerkiksi on nähty se Tyrväisenkin rajallisuus luoda ja viimeistellä maalipaikkoja, kun Thorell poistui viereltä. Kyllä hänenkin pitäisi saada tehoja aikaiseksi Raskin ja kolmannen pelaajan kanssa. Lundell taas edelleen nuori pelaaja, joka kuitenkin varmaan taas ensi kaudellakin vuodenvaihteessa pitkän tovin nuorten maajoukkueen mukana ja vaikka oikeita asioita hänkin kentällä jatkuvasti tekee, niin ne fyysiset rajat vain vielä rajoittavat. Lisäksi pitää muistaa sekin, että HIFK:n loukkaantumissuma ei ole sentteriosastolle osunut tällä kaudella juurikaan poislukien Nykopp ja Lundellin lyhyt poissaolo. Miten alas HIFK:n peli vajoaa, kun Julle jossain vaiheessa vetää pakolliset flunssat. HIFK:n tasoisessa joukkueessa pitää olla kolme laatusentteriä, laadukas nelosen sentteri ja tähän päälle vielä yksi tulossa oleva talentti, joka esim. tällä kaudella olisi Lundell.

  Siinä mielessä hyvä tilanne, että Tyrväinen ja Lundell sopimuksen alaisia pelaajia. Tuon varaan olisi helppo rakentaa, ellei Tobias ole täydellinen puusilmä. Lisäksi haluaisin nelosen keskelle 55-60% aloittavan AV-sentterin. Nykopp ei ole edes sen profiilin pelaaja eikä erityisen hyvä aloittaja. Rotaatioon tai nelosen laidalle. Parhaimmillaanhan Nykopp on ihan hyvä, mutta loukkaantumishistorian takia ei voi vain laskea mihinkään rooliin. Alempien ketjujen työmiehiä ei sen sentterin lisäksi tarvitse signata yhtään: Keränen, Nykopp, Åsten,Tallberg+ junnut riittävät. Petrellin kanssa en varmaan itse enää edes tekisi sopimusta, ellei siellä jotain loukkaantumista ole taustalla. Palkan ja roolin vähintään pitäisi olla pelillisen roolin tasolla.

  Maalivahtihankinta on ehdoton. Halonen varmaan kannattaa kakkosena pitää ainakin aluksi. Se harmittaa, että pakisto on nyt aika hyvällä mallilla. Voi olla hankala saada kaikkia osa-alueita korjattua, jos sieltä tulee ikäviä lähtijöitä, kuten Quincey, Eronen. Myös noilla meidän kärkihyökkääjillä voi olla lähtöhaluja, jos KHL:stä tulee tarjouksia. Kaikki kädelliset kärkiäijät pitäisi saada pidettyä ja hankkia lisää.

  Nyt esimerkiksi jos miettii, niin jo Santalan, Finleyn, Varakkaan ja Petrellin palkat pitäisi laittaa suoraan kärjen vahvistamiseen. Heidän jokaisen palkkaluokalla pitäisi meillä pelata monta astetta kovempia ukkoja.
   
  Red Machine ja tommy36 tykkäävät tästä.
 9. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllähän tuossa työsarkaa on, mutta etenkin hyökkäyksen osalta nämä superjunnut helpottavat tilannetta. Siinähän on edulliseen hintaan melkeinpä valmis ketju kasassa ja tämä vapauttaa pelimerkkejä terävimmän kärjen vahvistamiseen. Ja tietenkin se, että päästään ylihintaisista jämäpelaajista kuten Finleystä, Petrellistä ja Santalasta eroon. Optiottomista pelaajista Thorellille ja Jääskälle kokeilisin sorvata jatkopahvit. Jotain tähän tyyliin?

  X
  Halonen

  Eronen - Motin
  X - X
  X - X
  Teräväinen/Seppälä/Ulander

  Kangasniemi - X - X
  "Thorell" - Tyrväinen - Rask
  "Jääskä" - Lundell - Nordgren
  Tallberg - Nykopp - Keränen
  (Åsten, Myllylä, Engberg..)
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2018 klo 20.52
 10. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse pidän Lundellia kokonaisvaltaisen sentteripelin osalta jopa kovempana talenttina kuin mitä MG oli aikanaan, joten jos 18-vuotias Granlund aikoinaan hoiti mestaruusjoukkueen ykkössentterin homman kotiin, niin kyllä siihen uskon pystyvän myös 18-vuotiaan Lundellin. Toki laidalle on hyvä sitten olla Peltosen ja Haatajan tasoista laatupelaamista & kokemusta. Kakkossentterinä Tyrväinen antaa sitten hyvää tulitukea.
   
 11. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Perustelin sentteritarpeen myös muilla perusteilla. Lisäksi nämä nuoret huippupelaajat kehittyvät niin eri tahtiin. Itse en lähde tähän MG ja Lundell vertailuun. Molemmista näki ensipiirroista lähtien, että nyt on poikkeustapaus kyseessä, mutta MG (40) ekalla kaudella tehopisteissä ihan eri levelillä mitä Lundell tulee nyt tekemään. Eikä se ole Lundellin pelillisen tason vähättelyä, jos todetaan, että kolme laatusentteriä pitää olla. Kolmelle löytyy rooli ja kestää loukkaantumiset.
   
  WPK tykkää tästä.
 12. punasydän Jäsen

  Ei kyllä käy Tobiasta kateeksi. Hyvässä tapauksessa ensi kauden jengistä poistuu (tai max. jatkaa maltillisella sopparilla) Finley, Santala, Varakas ja Petrell. Pahimmassa tapauksessa joukkueesta lähtevät myös Eronen, Rask, Quincey, Kangasniemi ja Thorell. En keksi järkisyitä kenenkään jäämiselle, sillä kaiken järjen mukaan kysyntää on myös rahakaukaloissa.

  Sitäkin suuremmalla syyllä tämän kauden ykkössentterin jumppaaminen tässä vaiheessa on aivan käsittämätöntä tumpelointia. Olisi varmaan vähän helpompi tehdä jatkosopimuksia, jos vene ei keikkuisi kyljeltä toiselle keskellä turbulenssia.

  Sentteriasiasta sen verran, että HIFK oli tälle kaudelle jo varautunut kolmeen huippusentteriin: Suomela, Tyrväinen, Santala. Kolmikkoon olisi palanut rahaa todennäköisesti jotain 700 000 euron luokkaa, eikä tuo summa ole ilmeisesti edes liioittelua. Jos ensi kaudella Lundellille laskee yhden paikan, totta hemmetissä siihen pitää löytää kaksi korkean profiilin sentteriä mukaan, koska rahaa on. Keskustasta se joukkueen rakentaminen pitää aloittaa ja minun papereissani HIFK:sta pitää löytyä sentteri, joka lukeutuu odotusarvoltaan sarjan parhaisiin. Tyrväinen on omassa roolissaan hyvä, mutta ei missään nimessä sarjan paras sentteri. Lundellin pitäisi pystyä aikamoisiin ihmetekoihin, jotta pystyisi tuohon odotusarvoon.

  Ihan samalla tavalla HIFK:ssa oli mestaruuskaudella hyviä senttereitä niin paljon, etteivät kaikki mahtuneet pudotuspeleissä edes kokoonpanoon. Silloin kauteen lähdettiin sentterinelikolla Granlund, Ramstedt (edellisellä kaudella oli joukkueen 2. paras pistemies), Wirtanen, Töykkälä. Kauden aikana asiat muuttuivat, mutta silloin lähtötilanteessa oli kokematon poikkeusyksilö ykkössentterinä, kovia näyttöjä takonut kakkossentteri ja Liigan eliittiä oleva kolmlssentteri.

  Olen joskus aiemminkin aiheesta sanonut, mutta en pidä tästä pelaajien numeroimisesta ykkössentteriksi jne. HIFK:n resursseilla on rakennettava joukkue, jossa on kolme eliittisentteriä. Sitten jos nämä Lundellit ovat niin kovia jätkiä kuin vaikkapa itsekin uskon, he ottavat kilpailun keskellä sen paikkansa ykkösenä. Ei niin, että päätetään vain Lundellin olevan ykkössentteri ja rakennetaan loppu joukkue sen mukaan.
   
  WPK tykkää tästä.
 13. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Emme ole tässä oikeastaan kokonaisuudesta eri mieltä ja itse olen samaa mieltä, että kolme laatusentteriä tarvitaan. Kuten tuolla aiemmin kirjoitin, niin "kolmoseksi sitten sellainen "Santala", jollainen kai paperilla luultiin saatavan jo tällä kaudella." Eli jos unohdetaan kokonaan ketjujen ja senttereiden numerointi, niin HIFKlla olisi tuolloin sopimukset:

  - oman ikäluokkansa huipputalentin (Lundell) kanssa
  - EHT-tason VL:n (Tyrväinen) kanssa
  - tasonsa todistaneen, ~25 tehopisteen moniosaajan kanssa (??)
  - kahden liigatasolle pätevän työmyyrän (Keränen, Jääskä) kanssa, joilla riittävät kyvyt keskikaistalle energiaketjuihin.
  - bonuksena Nykopp, joka voi paikata loukkaantumisia silloin, kun ei itse ole loukkaantuneena

  Pointti siis se, että turha HIFKn on ensi kaudelle uhrata rahaa ja resursseja siihen, että etsitään kissojen ja koirien kanssa (ulkomaista) huipun veljestä, vaan mieluummin etsitään kotimainen vaihtoehto, josta lähtökohtaisesti tiedetään mitä saadaan. Santala oli hyvä yritys, mutta mönkään meni.

  Ilahduttavaa ensi kauden sopimustilanteessa on myös se, että ulkkareita on ainoastaan yksi ja sekin Ruotsista. Ennen kauden alkua maksimissaan 1 ulkkari lisää sisään ja sitten kauden aikana mahdollisesti toinen, jos kakkua tarvitsee koristella.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018 klo 09.55
 14. Analyytikko_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
  Lainaus:
  Itse yrittäisin saada tuohon Santalan ruutuun ensi kaudeksi Petteri Wirtasen. Astetta parempi painos Santalasta ja taitaa olla hyvä myös av-pelaajana. Mikäli Lundellin kehitys jatkuu samanlaisena kuin tähän asti, niin ensi kaudeksi pitää uskaltaa antaa isoa ruutua. Nelossenan roolin hoitavat sitten Jääskä, Nykopp ja Keränen.

  Tyrväisen rinnalle pitää löytää riittävän taitava kaveri, jotta hänestä saadaan paras teho irti. Saisikohan esim. Tapparasta Erkinjuntin ensi kaudeksi tänne ja samaan ketjuun sitten Kangasniemi-Tyrväinen-Erkinjuntti.

  Ja kuten tällä kaudella on nähty, niin kesken kauden pystyy myös helposti täydentämään sentteriosastoa, jos sille on tarvetta.
   
  tommy36 tykkää tästä.
 15. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  HIFK:lla on Wirtasen rooliin jo Tyrväinen. Lisäksi kuten itse aikaisemmin kirjoitin, niin haluaisin meille neloseen oikeasti AV-sentterin, jolla hyvä aloitusprosentti. Sellaisen pelaajan, joka on tyytyväinen siihen omaan rooliinsa nelosen keskellä. Sellainenkin on puuttunut jo pitkään. Tyrväinen toinen hyvä aloittaja ja av-pelaaja. Pitää oikeasti nyt muistaa, että Tyrväinen on hyvä palanen tehoja tekemään pystyvää ketjua, mutta ei sen moottori. Siksi haluan häntä hyökkäyssuuntaan monipuolisemman sentterin, jonka tehot eivät katoa täysin, jos yksi pelaaja katoaa viereltä. Lundell sitten vakiorooliin, 1-3, mutta itse omalla tasollaan määrittelee sen, että missä mennään.

  Esimerkiksi TPS:llä on tällä hetkellä kaksi keskushyökkääjää pistepörssin top 6. Kärpillä taas tuntuu olevan sitä kiekollista laajutta aivan älyttömästi. Siellä on oikeastaan nelosketjussa vähän puukätisempää osastoa ja sekin laadukkaampaa, kuin meidän. Heillä sitä fyysistä osastoa vastaa alemmissa ketjuissa esim. jasse Ikonen ja tuo rosteri on siis ilman Osalaa. Myös pakisto on ihan älytön, eli Lasse Kukkonen kolmosparissa. Vehviläinen ja Rynnäs myös pesee meidän mv-kaksikon tai kolmikon. Siitä voi ottaa mallia mikä pitää tämän päivän lätkässä olla se taito/fyysisyys suhde. Tai voi olla fyysisiä pelaajia, mutta heidän pitää osata myös pelata. HIFK:lla on joku ihmeellinen rakenne tuon joukkueen kasaamisessa ollut jo vuosia, että meillä on kiistatta liigan elittiä osa pelaajista, mutta sitten yli puolet joukkueesta on jotain ihme fyysisen osaston pelaajia, joiden pelitaidoilla ei tunnu olevan mitään väliä. Kunhan asenne on kunnossa ja se ikävä kyllä näkyy. Sitten vielä kun ne fyysisen osaston pelajaat eivät edes oikeasti pelaa mitenkään erityisen fyysisesti. Noista HIFK:n alempien ketjujen pelaajista oikeasti riittävän laadukaita myös kiekollisesti Tallberg, Keränen, Jääskä ja Nykopp, jos ei olisi koko ajan rikki tai puolikuntoinen. Åstenin pitäisi olla ihan rotaatiopelaaja. Ihan hyödyllinen hän on silloin, kuin muu joukkue hyvin rakennettu, mutta esim. Kärppien Sailio on monta astetta kovempi pelimies tällä hetkellä. On jonkun urheilijan itsestään Oulussa löytänyt. Sitä harvemmin sattuu meillä.

  Ihan jos miettii, että minkälainen rosteri HIFK:lla tällä hetkellä pitäisi, että HIFK olisi tuolla haastamassa Kärppiä sarjakärjessä, niin sen oli kauden alusta pitänyt olla suurinpiirtein seuraavanlainen ja sitten siihen vielä ne täsmähankinnat. Esimerkiksi Santalan ja Petrellin ottaisin tuosta näillä esityksillä pois, mutta en tässä fantasiakuvitelmassa heitä ala ottamaan pois.

  "Osala" "Haataja"-"Suomela","Palve"-Kangasniemi
  Thorell-Tyrväinen-Rask
  Jääskä-Santala/Lundell-Nordgren
  Petrell-Keränen-Tallberg

  Laitoin Osalan ja Suomelan sinne, että X:ien tilalla olisi jotain nimiä. Se sentteri, eli koodinimi Suomela, olisi pitänyt olla kauden alusta. Piste. Tuon "Osalan" olisi ehtinyt hankkia myöhemmin. Tästäkin rosterista vielä puuttuu se nelosen sentteri.

  Lundell olisi kauden alusta aloittanut junnuissa, mutta olisi noilla esityksillä nostanut itsensä väkisin rosteriin ja syrjäyttänyt esim. Santalan.

  Eronen-Motin
  Quincey-O´Connor
  Laakso-Varakas
  Kankaanperä, Finley

  Tästä pakistostakin pakko sanoa, että Kärppiä perässä ollaan tässäkin, vaikka on joukkueen vahvin osa-alue, mutta pystyy edes haastamaan. Kertoo jotakin tasoerosta tällä hetkellä.

  Engren, X

  Tässähän ei ole otettu euroja huomioon. Nykyisellä kulurakentella varmaan aika mahdoton, mutta toisaalta "Suomelaan" piti olla rahat varattuna ja tuskin Lessiokaan oli halpa kaveri. Lisäksi osa menee Nybondaksen piikkiin, eli siellä on kalliita sopimuksia, kuten Finley, Varakas, Petrell, joihin kuluu euroja varmaan 600K ja yhdenkään heidän panos joukkueelle ei ole merkittävä tällä hetkellä. Lisäksi Santalan kanssa Salmelainen teki virhearvion.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018 klo 13.54
 16. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässähän se ongelma just on - kumpikaan ei ole ykkösketjun kamaa mestaruuden voittavassa jengissä. Eronen on erinomainen "toiseksi paras" kiekollinen pakki, joka kykenee toimimaan väliaikaisesti myös ykkösparissa; Motin menee kolmosparissa yleispuolustajana / seiskapakkina.
   
 17. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mielestäni Eronen osoitti ennen pahinta joukkueen syväkyykkäystä olevansa täysin riittävä kiekollinen pakki liigatasolle ykköspariin. Tästä osoituksena myös valinta EHT:lle. Oikeasti harvoja joukkueen onnistujia tähän mennessä. Motin on tuossa siksi, koska hänellä on ensi kautta koskeva sopimus ja hän sattuu pelaamaan tälläkin hetkellä Erosen pakkiparina.

  Toki tuon hahmotelman voi muotoilla halutessaan vaikka ao. tavalla, mutta en silti usko, että sisään astuu Erosta kovempaa kiekollista pakkia. Itse olen helvetin tyytyväinen jos Eronen (optio) saadaan pidettyä joukkueessa.

  X-X
  Eronen-Motin
  X-X
  Teräväinen/Seppälä/Ulander
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018 klo 15.41
  13lapa tykkää tästä.
 18. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Toivon todellakin että asiat menevät paremmin kuin Salmelaisen ensimmäisellä yrityksellä. Jos samaa rataa jatkaa niin sittenhän tapahtuu suunnilleen seuraavaa:

  Malte Strömwallin nimi on kalasteltu lappuun ja siitä johtuen joudutaan jostain luopumaan. No sanotaan että Kangasniemen ja Raskin optioille ei ole käyttöä kun nyt on se kuningaskala liigan sisältä Suomelan tyyliin koukussa kiinni. Ihan sama vaikka kovasti varoitellaan että ei tuo kala Liigaan tule jäämään. Strömwallin "päästessä" koukusta irti pannaan statement mediaan siitä että ei mithhään häthhää. Korvaaja tulee, ja se tulee olemaan paras mahdollinen mies. Marraskuussa saapuukin täysin huhumyllyn ulkopuolelta Meksikon Liigasta Kilometris Tehdas jonka valmennus ottaa riemumielin vastaan, harjoitusringin kirittäjäksi. Toki myös Teemu Erosen optiovuosi saadaan aktivoitua mutta ostetaan ulos. Tilalle tuplapalkalla raisioista Petteri Nummelin. Kuulostaisiko tutulta?

  Toivotaan siis että ei tätä kehää toista kertaa kierretä...
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018 klo 18.36
  BOL ja tommy36 tykkäävät tästä.
 19. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Maksimaalinen jatkuvuus (boldatuille nimille jatkosopimus, XYZÅ hankintoja):

  Thorell - X - Rask
  Y - Tyrväinen - Kangasniemi
  Jääskä
  - Lundell - Nordgren +Myllylä +Hirvonen
  Tallberg - NykoppKeränen - Åsten +Engberg,Pitkänen,Kulmala,Petrell

  Motin - Eronen
  Quincey
  - O'Connor
  Varakas
  - Seppälä/Teräväinen/Winberg
  Z ("Kanki")

  Å ("Engren")
  (Halonen)

  Maksimaalinen vaihtuvuus (boldatut koko nimellä ja XYZÅ uusia / boldatut pelkät sukunimet jatkosopimuksia):

  Janne Keränen / Oskar Osala - X - Rask
  Jonas Enlund - Tyrväinen - Y
  Jääskä
  - Lundell - Nordgren +MPS? +Myllylä +Hirvonen
  Tallberg - NykoppKeränen - Åsten +Engberg,Pitkänen,Kulmala,Petrell

  Joonas Järvinen - Bono Heikkinen
  Rony Ahonen
  - Otso Rantakari / Oliwer Kaski / Mikko Kousa
  Miihkali Teppo
  - Seppälä/Teräväinen/Winberg
  Varakas

  Å ("Lankinen")
  (Halonen)


  "Kanki" ja "Engren" on sitaateissa, koska en usko että on järkevää kummankaan kanssa jatkaa. Mutta hyvin samanlaiset pelaajat, jotain sellaista mitä kummatkin tarjosivat vielä viime kaudella, sopisi niihin kahteen kohtaan. Ruusu ei riitä kakkosmaalivahdiksi, mutta kuten jo alkukaudesta takin suhistessa kirjoitin, tämä alkukauden Varakas kelpaa 6-7. pakiksi oikein hyvin.

  Mitä luultavimmin sekä Thorell että Kangasniemi lähtevät. Kummatkin tietenkin pitäisin jos mitenkään on mahdollista, mutta tuskin on. Tilalle hankkisin jo monivuotiseksi perinteeksi muodostuneet toivomukseni, Enlundin ja Keräsen. Myös Osala kelpaisi. Yksi tämän tason huippuhankinta ei riitä, täytyy olla kaksi.

  Jääskälle tosiaan on toivottavasti tehty jatko jo joskus kesällä tai alkukaudesta. On osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös sentterin tontilla, joka on arvokas lisä jo muutenkin laadukkaaseen peliin. Nordgren tuskin lähtee minnekään ainakaan vielä ensi kaudeksi, uskon edelleen että hänen kokonsa tulee rajoittamaan uran Euroopan puolelle ja saatamme saada nauttia Nikestä ehkä lähes yhtä kauan kuin Kibestä, jos käy hyvä tuuri ja organisaatio hoitaa asiat ammattimaisesti (ehkä naiivisti liikaa toivottu). Lundell tulee olemaan hemmetin kovaa valuuttaa ensi kaudella, ja nämä kaikki kolme junnua tulevat saamaan peliaikaa 1-2 ketjuissa ihan jokavuotisten loukkaantumisten ja kenties myös johtavien pelaajien suvantokausien myötä. Tallberg ei myöskään tule pelaamaan suurinta osaa kaudestaan missään nelosessa, vaan luultavasti 2-3. kentässä ja optimaalisesti 3. kentässä. Neljä mainittua rotaatiopelaajaa (Engberg,Pitkänen,Kulmala,Petrell) menevät nimenomaan neloskentän rotaatiossa, mutta heillä ei pitäisi olla juuri mitään asiaa sitä ylemmäs. Tallbergin voi sijoittaa kolmoseen koko kaudeksi, Engbergin ja Kulmalan toki hetkellisesti, mutta ei haittaisi vaikka hankittaisiin ylläolevien lisäksi vielä yksi hyvä kolmoslaituri vaikka mestiksestä, esim. "MPS". Junnuista lupaavimmat lienevät Elkins2 (Hirvonen) ja Karpaasi2 (Myllylä), molemmat lienevät sentterilaitureita ja näitäkin voi varmasti jo ensi kaudella kokeilla kolmosen laidassa, tarvittaessa.

  Kyllä mulle periaatteessa kelpais, jos Y:n paikalle on haettu Strömwall Suomelan tyyppisenä "jos vaikka" sopimuksena, vaikka hän luultavasti lähtee ulkomaille. Mutta tilalle pitää sitten pystyä hankkimaan laadukas korvaaja jo ajoissa keväällä, jos ja kun maltainen virtaseinä lähtee muille maille. Ehkä tähän ruutuun olisi silti parempi houkutella ihan itsensä Haataja, toisi samalla johtajuutta eikä nyt varmaan olisi enää pelkoa ulkomaille lähdöstä. Jos Haatajalla ei enää ensi kaudella kulje yhtä hyvin kuin tällä ja viime kaudella, syrjäyttänee sitten Nordgren hänet luonnollisesti ja Haatajasta tulee yksinkertaisesti liigan paras kolmoslaituri.

  Mulle kelpais X:n paikalle Ramstedtin kokonaisvaltainen pelinteko, edelleen ehkä jopa Ramu itse, joskin näin pitkä pelaamattomuus on jo todella huolestuttavaa. Ramstedtista ehkä siis sellainen (hieman nopeampi) versio, joka oikeasti myös harjoittaa ammattiaan, eli pelaa jääkiekkoa. Tämän ei nyt välttämättä ensi kaudella tarvitse olla ihan Brulén tasoa, mutta laadukas sentteri etenkin YV:lle. Syöttötaitoa, aloitustaitoa, hyvää sijoittumista, riittävän hyvä puolustamaan, riittävän nopea. Käytännössä sitä mitä haettiin Santalassa, mutta huomattavasti nopeampi luistimillaan ja huomattavasti oivaltavampia ratkaisuja YV:llä. Hieman tietenkin erilainen pelaaja hakusessa riippuen onko laidalla Thorell tai Keränen, mutta kummatkin ovat kuitenkin laatikosta "maalintekijöitä, joista on kehittynyt kokonaisvaltaisia pelintekijöitä". Mielestäni Petteri Wirtanen ei riitä X:n paikalle, tarvitaan enemmän YV-osaamista. AV:lle voi heittää Tyrväisen ja Keräsen, mutta YV:lle ei riitä pelkkä Lundell.

  Huomionarvoinen ero tähän kauteen on se, että kun nyt puuttuu kokonaan se veretseisauttava ykkössentteri ja kolmossentteri alisuorittaa oikein ruhtinaallisesti (ja samalla junnu kehittyy koko ajan ja korvaa sitä puutetta peli peliltä enemmän), on ensi kaudella senttereissä vain yhden pelaajan eikä kahden puute. Käytännössä vain Santala täytyy korvata paremmalla painoksella, sillä Lundell kasvaa siihen toiseen kiekollisen sentterin rooliin. Kumpi näistä sitten tulee olemaan se virallinen ykkössentteri lienee makuasia, mutta ensi kaudelle ei siis tarvita sekä sitä puoli vuotta hakusessa olevaa ykkössentteriä että Santalan korvaajaa, vaan vain yksi sentteri joka on jotain siltä väliltä. Lundellin lisäksi Jääskä voi myös pelata tarvittaessa sentterinä esim. 3. kentässä. Nelossentteriä ei nyt suoranaisesti ole, mutta kyllä sen roolin voi vetää Nykopp, Jääskä ja Keränen kolmistaan.

  Periaatteessa puolustavampien pakkien nelikko Motin-Quincey-Varakas-Z kelpaisi, jos Z:n kohdalle saa jonkun "kunnossa olevan Finleyn" tai "luisteluvoimaisemman Kangen". Olisi hienoa, jos Quincey jatkaisi, mutta Motin ei ole pelannut lainkaan sillä tasolla mitä odotin. Optimaalisin puolustavampien puolustajien nelikko olisi mielestäni Järvinen-Ahonen-Teppo-Varakas. Kumpikaan nelikko ei varmasti sellaisenaan toteudu, vaan joku yhdistelmä vanhoja ja uusia, mutta yhdistelmäksi ei missään nimessä kelpaa mikään Motin-Teppo-Varakas-Z. Sen sijaan Motin-Ahonen-Teppo-Varakas tai Järvinen-Motin-Varakas-Z lienee riittävä. Kiekollisempien pakkien kolmikko Eronen-O'Connor-Seppälä/Teräväinen olisi ehkä riittävä, muttei ehkä ole mahdollista pitää molempia ensinmainittuja, ja tulivoimaa pakistosta kyllä puuttuisi tuolla kolmikolla, etenkin jos Quincey lähtee. Optimaalisin kiekollisempien pakkien kolmikko olisi mielestäni Heikkinen-Rantakari-Seppälä/Teräväinen. Teräväisellä lienee enemmän kiekollista potentiaalia kuin Seppälällä, mutta kummallakin riittänee taso vakiorooliin kolmosparissa, keskenään kilpaillen. Laaksoa ja Ulanderia en laske edes kokoonpanoon ensi kaudeksi.

  P.S. Tällä kaudella ei ole selkeästi käytetty läheskään koko budjettia. Ensi kaudeksi tämän on muututtava, ei sitä rahaa voi joka vitun kausi pestä ja jemmata pelkkiin edustuskuluihin, voiteluihin, gardenhankkeisiin ja golfreissuihin. Pelaajabudjetti tulee käyttää pelaajiin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2018 klo 02.10
  Brett Harkins ja tommy36 tykkäävät tästä.
 20. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Joo Vito on ollut hyvä tällä kaudella. Ekaa kertaa kaveri pelaa "tasollaan" IFK:ssa.
  Vito kannattaa ehdottomasti pitää. Puolustuksesta en oikeastaan tiputtaisi pois kuin Kangen, Laakson ja Finleyn. ( no onhan siinä jo 3 puolustajaa)
   
 21. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kannattaisiko se Laakso oikeasti katsoa ensin? 6 peliä nähty ja niissä 3 tehopistettä, joka on enemmän tai yhtä paljon, kuin Nykoppilla, Petrellillä, Ulanderilla, Åstenilla, Pitkäsellä ja pinna vähemmän, kuin maasta taivaaseen hehkutetulla Jääskällä (joka kyllä on lupaava kaveri). PPG:llä mitattuna Erosen ja Tyrväisen tasolla, vaikka otanta on pieni. Pelailee karkkirahoilla ja itse ainakin pitäisin mielellään rotaatiossa kaverin, joka osaa pelata myös kiekolla. Tälläkin hetkellä näkisin käyttöä joukkueessa. Mahtuisi heittämällä 5-7 pakiksi. En sano, että kannataa pitää, mutta kannattaa myös katsoa.

  Varakkaan pelillisesti itse jopa voisin pitää. Taso vaan saattaa heitellä kaverilla ihan älyttömästi, että mitä ensi kaudella saadaan, niin on taas arvoitus. Yhdessä vaiheessa pelasi ihan hyvin, mutta nyt taas vähän heikompi vaihe kiekollisesti menossa. Puolustussuuntaan hasardit vähentyneet viime kaudesta. Varakas varmaan sai aika rahakkaan sopimuksen Nybondakselta tänne tullessaan. Monesti näissä käy nyt sitten niin, että kun sopimustarjousta aletaan hinata alaspäin kohti sitä pelaajan oikeaa pelillistä taosa, niin pelaaja lähtee, vaikka ei muualta saisi sen enempää. Niin se vain valitettavasti menee. Esim. jos HIFK haluaisi pitää Finleyn seiskapakkina edelleen, kun häntä on nyt se kaksi kautta kuntoutettu +200K:n palkalla, niin joku 100K:n tarjous olisi loukkaus, vaikka se olisi edes lähellä sitä pelaajan todellista hyötysuhdetta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 15.08
 22. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Apassin pohdinta on aika oikein.

  Thorell varmaan karistelee pölyt. Jos Tobbe saa sorvattua kaverille jatkon, niin siitä tulee sulka hattuun. Mutta eiköhän Kohelo vie.

  Jos Nordgrenin kehitys jatkuu voi hän ensi vuonna olla koko sarjan parhaita maalintekijöitä. Silloin meillä olisi vihdoin se kova kolmosketju, joka pystyy ottamaan roolia, kun on taas se 5 kaveria saikulla.

  Ensi kaudeksi:

  ”Osala”-”Kädet”-Kangasniemi
  ”Thorell”-Tyrväinen-Rask
  Tallberg-Lundell-Nordgren
  Åsten/Keränen-Jääskä-”Voimahyökkääjä a la Kärpät”

  Ja koska meillä on loukkaantumisia niin vasta tämän joukon jälkeen kokoonpanoon nousisi Nykopp, Engberg, Myllylä yms. Hankkisin jopa sen hyvän perusaloittajan nelosen keskelle, koska loukkeja tulee joka tapauksessa. Olenko hullu jos ehdottaisin siihen jopa Elkinsiä? Nyt ilmeisesti loukkaantunut, mutta jos mieli on jäädä Eurooppaan niin miksei tuttuun jengiin ja kaupunkiin. Nelosen rooli ja palkka olisi ”pieni”, mutta ehkä perheelliselle miehelle tuttuus ajaisi etusijalle.

  Pakistoon:

  Eronen-Motin
  ”Rantakari”-Quincey
  Varakas-”Luotettava kolmosen pakki”

  Rotaatiossa Seppälä, Laakso, Teräväinen ja ehkä Ulander jos löytää pelinsä.

  x
  Engren
  Halonen

  Päästäisin siis Finleyn, Petrellin ja Santalan menemään. Ja varauksella Viton jos löytyisi halvemmalla hyvä ”Kaski”. Tuossa joukossa säästyy aivan mieletön kasa kahisevaa jolloin uskoisin tän jengin kyllä olevan mahdollinen.

  Ensisijaisesti laittaisin Santalan rahat huippuveskariin ja sitten sen ykkössentterin rahathan meillä on vieläkin säästössä:) Voi olla, että Engren päästetään muualle jolloin Halonen on sitten se kakkonen.
   
 23. FosaMasa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PiTa, HIFK, Liverpool
  EHT-pelin Suomi - Ruotsi paikan päällä nähneenä tuli vaikutelma, että Eronen oli jopa kentän parhaimmistoa. Hyötyi siitä, että sai pelata laatupelaajien kanssa. Tekisin jatkosopimuksen.
  Tyrväisellä oli mielestäni aavistuksen vaikeuksia pysyä Ruotsi -pelissä rytmissä, ei mielestäni ansaitse paikkaa edes EHT-peleissä jatkossa. Toivottavasti hänen vaisumpi jaksonsa HIFK:ssa on pian ohimenevää sorttia. Arvostan häntä pelaajana parhaimmillaan ollessaan.
   
 24. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Erosen jääminen taitaa enemmän olla miehestä itsestään kiinni haluaako matkustaa vai kotiutua. Eiköhän ottajia kaverilla riitä.
   
 25. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks