Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Vahva peukutus täältäkin Atabarille. Sanottakoon maukkaan ruoan ja miljöön lisäksi plussaksi hintatasokin. Listalla näyttää olevan edelleen lammasruukku mitä olen syönyt jo joskus vuosia sitten, hinta 18€. Saman hinnan ottaa stadin ketju-nepalit siitä perushutusta, kuivaa lihaa ja kastikeet purkista jne.

  Roslund on ihan eri juttu tietenkin ja eri fiiliksellä, laatuspudari turpaan vaikka seisten. Tosiaan erityisen hyvä sellainen ja molemmat toimii itsellekin mutta eri fiiliksellä ja aikataululla.

  _
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Mikä on nykyisin tilanne maamme pääkaupungissa sunnuntaisin palloilun osalta noin yleisellä tasolla. Aikaa on koko päivä, mutta sen on pakko olla sunnuntai (27.1.)

  Onko oletettavissa, että voisi löytyä jotain, kun kaikki sukupuolet ja lajit käy eikä sarjatasokaan niin mahdottomia merkitse. Vaikka ei tosin jaksa sitten ihan mihin tahansa yläkoululle suunnistaa nelosdivariin. Vieläkö paperihesarista löytyy aikoinaan niin mahtavan käyttökelpoinen tänään/huomenna -palsta mikä aina luettiin läpi, vaikka ei olisi mihinkään ollut menossakaan.

  KHL:aan en mene, vaikka olisi, mutta juurikin joku käsipallo tai sellainen olisi mukavaa. Otteluohjelmia löytynee netistä vaikka kuinka, mutta se on melkoisen aikaavievää puuhaa eli siksi kysynkin kuinka usein joillain on sunnuntaisin kotipelejä yleensäkään. Naisten Mestiksen tarkistin, koska ne pelaa sunnuntaisin, mutta ei juuri tuolloin.
   
 3. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En vaivautunut tarkistamaan kuin itse seuraamani HIFK-lajit IFK:n osalta ja aika vaisu päivä taitaa olla. Lätkän B-junnuilla on Nordiksen harjoitushallissa vastassa Jokerit klo 15:20 ja B2-junnuilla Malmilla vastassa HPK klo 14:15. Ajat kannattaa toki varmistaa lähempänä pelipäivää. Tilastopalvelu

  Bandyssa ja handiksessa (miehet/naiset) ei ole matseja - noiden junnuja en vaivautunut tarkistamaan.
   
 4. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Kyllä se tilanne on sellainen, että pääsarjoja ei ole tarjolla. Ei korista, ei käsipalloa, ei salibandyä ja tunnetusti ei lentistäkään.
  Katsoin futsalin tilanteen ja järkytyin: ylin sarjataso Helsingissä on kakkonen.

  Jos KHL-edustusta ei huomioida, ja miksi huomioitaisiin, Helsingin palloilukulttuuri on kyllä aika surkeaa. Vertailukohta Tampere menee ohi joka sivuilta. Viimeisinpänä meriittinä Classicin nousu kiistattomasti salibandyn parhaaksi seurajoukkueeksi maailmassa.

  Toki samalla täytyy sanoa, että onhan HJK kaikkien muiden palloiluseurojen ylä- ja etupuolella.
   
 5. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Aina Espooseen asti joutuu menemään. Siellä toki kyseisenä päivänä on futsal-liigan peli.

  Sunnuntaisin noin muutenkaan ei monia talvipalloilujen sarjoja nykyään pelata. Perjantaikin taitaa olla yleisempi pelipäivä.
   
 6. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mitäs asiantuntijat sanoo perstuntumalta? Mitkä Stadin kaupunginosista/alueista, jotka ovat ns ratikkavyöhykkeellä ovat omistusasuntojen hinnoiltaan halvimpia?

  Tietysti alueiden sisälläkin lienee eroja mutta noin yleiskuvan kannalta voinee heittää jotain arvioita?
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Vähän kyllä on nyt skutsiin vedetty tuo. Laitetaan korvan taakse, mutta ehkä sitä on muutakin tekemistä kuin suhata tuonne parilla linja-autolla. Tuolla tuskin myydään olutta ja ovella on kuitenkin joku keltatakki kurkistamassa reppuun. Viimeksi, kun olin kakkosdivarin jääkiekossa, niin kävi juurikin noin.

  Vaikka voihan sitä tietenkin aina ottaa minttupullon mukaan.
   
 8. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Mjaa. Joku varmaan jaksaa kaivaa tilaston, mutta itse en osaa tuohon suoraa vastata. Mitään selvää vertailua alueiden välilläkin on vaikea tehdä, kun niille mahtuu aika paljon kaikkea ja kaiken kuntoista rakennusta. Asuntojen toteutuneita hintatietoja voi vilkuilla omilla asumisen kriteereillä ainakin tuolta Asuntojen.hintatiedot.fi. Tuolta saa ainakin suuntaa antavaa informaatiota.
   
 9. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Onko jokin syy miksi ratikkavyöhykkeeltä? Ratikat on lähtökohtaisesti aivan vitusta ja ajelevat Stadissa pitkät pätkät autojen kanssa samoja kaistoja. Itse lähtisin kyllä metroasemilta liikkeelle tai jos lähiöt kelpaa niin juna-asemilta.

  Paskahko yleisnyrkkisääntö, mitä tossa huomannut omasta seurannasta: Hakaniemestä itään halpenee ja Nordikselta pohjoseen halpenee. Kallista on ihan kaikkialla, ennen Itistä idässä ja Kannelmäkeä pohjosessa. Etelä ja länsi onkin sitten lähinnä erilaisten miljonäärien, sutenöörien ja perijättärien juttuja.

  Hyvällä tsägällä esim. Vallila, Sörnäinen/Hermanni, Alppila ja vielä isommalla tsägällä Ruoholahti/Jätkäsaari saattaa saada kohtuuhintaisia luukkuja, mutta todennäköisimmin ei.

  En muuten tiedä millainen on Stadin ikäjakauma asunnon omistajissa, vapautuisiko lähivuosikymmenenä jotain mummojen ja pappojen asuntoja pelipaikoilta? Tarjontakin on aika heikkoa jos ei ihan perus kaksio riitä.
   
  wild wild west ja macnevis tykkäävät tästä.
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Nimenomaan esimerkiksi Töölön ja siellä nurkilla on paljon eläkeläisiä ja ihan kohta kuolevia vanhuksiakin. Perikunnat hierovat käsiään odotellessa koska pääsee laittamaan lihoiksi.

  Olen itsekin saamapuolella, mutta siihen voi tosiaan mennä vielä vaikkapa 20 vuotta, niin ei sen varaan tietenkään voi mitään laskea. Samaan aikaan naapurustosta aina kuulee joskus "ai se mummo läksi menee". Eihän sieltä kukaan enää pois muuta, vapautuvat elämän luonnollisen kiertokulun kautta sitten kun aika on.

  Tahtihan vain kiihtyy, eipä siellä paljon nuoria lapsiperheitä näy. On kyllä mielenkiintoista miksi joku haluaisi muuttaa noille alueille. Alkaisi ahdistaa, jos jokainen käytävillä tai hississä vastaantuleva naapuri olisi viimeisiään vetelevä mummeli.
   
 11. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @wild wild west Taatusti halvin sporakiskojen varrella olevista kaupunginosista on Pikku Huopalahti. Se on tosin myös näiden Kallioiden sun muiden ohella se kaikkein kamalin.

  Jos mietitään tuota, kannattaako sporariippuvaisilla alueilla asua, vaan kannattaisiko mieluummin luottaa juniin, niin vanha puoli Pohjois-Haagasta (siis ei Lassila, hyh sentään!) sekä Pitäjänmäki ovat miellyttäviä ja suht edullisia asuinalueita. Noista Pitäjänmäki on edullisempi, joskin osa taloistakin on tuota 1970-luvun paljassaumaelementtiskeidaa, jota kannattaa varoa ainakin jos on asuntoa ostamassa. Tämä huomioiden sanoisin, että Pitäjänmäki on noista kahdesta myös miellyttävämpi alue, mutta tämä on varsin riippuvaista siitä keneltä kysyy. Itse asuin Pitskussa kahdeksan vuotta.
   
  wild wild west tykkää tästä.
 12. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pasilasta taitaa saada kämppiä (ei niitä uusia) melko edullisesti ja siellä taitaa ympäristö kohentua kovaa tahtia. Ja mikäs siinä, junalla hurauttaa keskustaan tuosta vain ja omalla autolla irtoaa keskustasta poispäin helposti vaikka harrastamaan.
   
 13. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  Ja jos on suuri rakkaus niitä helvetin ratikoita kohtaa, niin niilläkin voi kolistella keskustaan (tosin varmaan 10 kertainen aika verrattuna junaan).
   
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kerran Lasipalatsin edessä tuli turisti kysymään kumpaan suuntaan menee ratikka Messukeskukseen. Olin melkoisen järkyttynyt kysymyksestä ja neuvoin kuinka mennä junalla Pasilaan ja siellä on kyltit tai voi kysyä uudelleen.

  Maailmassa on hyviäkin ratikoita, mutta Helsingin systeemi on täydellinen paholaisen keksintö. Varsinkin kesällä menee mielummin kävellen moniin paikkoihin.
   
  macnevis tykkää tästä.
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mun mielestä sporat on leppoisia. Ne on suunnilleen yhtä hitaita kuin dösät, mutta verrattomasti vähemmän vittumaisia. Tosin menen julkisilla lähinnä ei-ajokuntoisena, joten harvoin on niillä kiire mihinkään. Sitä paitsi sporat on kolinoinen ihanan stadilaisia, kuuluvat miljööseen. Näistä pikaratikoista en menisi vannomaan, ihme suorittamistouhua.

  Junat ja metrot ovat tietysti nopeimpia. Tehtiin välipäivinä kavereiden kanssa hyperloop, eli länsimetro - P-juna - itämetro. Silloinkaan ei tietysti selvinpäin oltu, vaan otettiin ensin vauhtia Matinkylän Sports academyssa juomalla pari olarilaista, ehdottoman maanalaista. Otaniemessä käytiin syömässä Fat lizardissa; toukat pahoja, ruoka ja olut hyviä. Seuraava pysäkki oli Tikkurila jossa ihmeteltiin kaupungintalon viereistä kuusta sekä aseman pikkubaaria. Malminkartanossa käytiin tutustumassa hämmästyttävän hyvään oluthuoneeseen nimeltä Malmgård, jonka jälkeen oli tarkoitus eksyä Rediin mutta se oli mennyt jo kiinni. Myöhemmin totesin ettei mennyt hyvä hukkaan. Viimeinen pysäkki oli Puotilan pikkulintu, joka oli vähemmän yllättäen ihan täynnä. Aikaa kului alle viisi tuntia ja rahaa yli 100 euroa, mutta hauskaa oli. Selvin päin ei olisi ollut.
   
  disco-stu tykkää tästä.
 16. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  @disco-stu @V-G- @pernaveikko ja muut kiitos vastauksista , ihan kaverin puolesta kyselen. Tai mistäs sen tietää jos sitä toteuttais eläkeiälle haaveillun peliliikkeen ja muuttais Stadin kirkkaisiin valoihin.
   
 17. Rankkari Jäsen

  Helsinki = Paikka jossa satunnaisesti tulee käytyä, mutta joka kerta tuntuu hyvältä päästä pois.
  On myös erinlaisuuden ja eroittuvuuden pääkaupunki. Heille varmasti hyvä ja helppo paikka elää. Hyvä niin.
   
 18. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Pikkulintu... Entinen lähikapakka. Mahtava paikka. Sitä on ikävä Helsingissä.
   
 19. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tosiaan, spåra on kiva jos ei oo okeestaan menossa minnekkään vaan pelkästään sompailee ympäriinsä - mieluiten päissään - tai jos matkaa on alle kilometri. Muuten se on niin tappavan hidasta, varsinkin ruuhka-aikaan, että kävellen olisi ihan oikeasti perillä. Dösään ei tietysti repeä kuin pakon edestä tai kun matkaa tai pakkasta on kävelemiseen liikaa. Mutta metro on kyllä helvetin toimiva, vaikka periferioista silläkin kestää. Junasta tykkään myös, sillä pääsee landelta 10-15 minuutissa keskustaan. Hyperloopista myös peukkua, varsinkin kesäisin on mukava tehdä kierroksia lähiöiden kapakoissa julkisilla, koska se on mahdollista.
   
  V-G- tykkää tästä.
 20. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Kyllä, empiiristen havaintojen perusteella juurikin tuo Mannerheimintien länsipuolinen Töölön "arvo-alue" on tyystin >70 vuotiaiden kansoittama eikä sieltä juuri löydy myyntiä eikä vuokrakämppääkään, vaikka löisi rahaa tiskiin. Ja asuntojahan siellä on ihan helvetisti, jos funtsii vaikka viuhkana Hietsusta kohti länsi-pohjoista. Joku niitä asuntoja hamstraa, koska ei siellä koskaan ketään liiku paitsi mummot ja vaarit. Kenties sitten paremmin toimeentulevia pariskuntia tai perillisiä, mene ja tiedä.
   
 21. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Sama. Työasioissa tai tarkemmin sanottuna koulutuksissa pitää aina silloin tällöin käydä tuolla. Monessakin mielessä tykkään paikasta ja olen jonkun verran pohtinut sinne muuttamistakin, koska onhan siellä ne ehdottoman hyvän puolensa tälläiseen pikkupaikkakuntaan verrattuna. Ajatus kuitenkin aina tössää siihen miten kallista tuolla on asua ja toisekseen siihen että olisiko Helsingin tuoma uutuudenviehätys sitten kuitenkaan kauhean pysyvää?

  Se että minkä takia Helsingistä poistuminen tuntuu aina hyvältä on sen takia että täällä voin ulkosalla kilometrin kävelymatkan jälkeen päästä jo sellaiseen paikkaan jossa en todennäköisesti näe ollenkaan muita ihmisiä. Eli oma rauha on plussapuoli, mutta sitten taas toisaalta Helsingissä viehättää juuri se että kun siellä tapahtuu ja on sitä elämää niin paljon enemmän kuin täällä. Ristiriitaista.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019 klo 12.56
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Olen asunut eri maissa ja miljoonakaupungeissakin ja eihän se viehätys kestä kuin sen muutaman kuukauden. Toki hienot paikat on senkin jälkeen hienoja, mutta ei mitenkään sen erikoisempia. Sitä nyt vain sattuu asumaan jossain.

  Helsinki on yksi hienoimpia kaupunkeja mitä on, vaikka ei olisikaan uutuudenviehätystä. Ei sen takia kannata jättää muuttamatta.
   
  Aces High tykkää tästä.
 23. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jees, kävin vähän tsekkailemassa niukkaa tarjontaa. Kyllä se vaan niin taitaa olla että se kolmesataa tonnia euroja pitäis olla takataskussa että huudeille olisi asiaa vähänkään säädyllisen luukkuun. Ja siihen päälle lähes poikkeuksetta 300-400e/kk olevat vastikkeet päälle. Ei jumalauta. Ehkä sitä täytyy tehdä plan b eläkepäiviä varten.
   
 24. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Miksi pitää olla spårakiskojen äärellä? Pääkaupunkiseudulla julkiset toimivat pääasiassa erinomaisesti ja kaukaakin saattaa pääst erittäin nopeasti ytimeen.

  Idän puolellakin on miellyttviä alueita, mutta toki sielläkin alkavat hinnat nousta jo aika säädyttömiksi.
   
 25. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joku vanha sanonta jäänyt kytemään takaraivoon että aito Stadi on ratikkakiskojen sisällä olevalla alueella. Ei siis mitään todellista syytä. Jos olisin tositarkoituksella muuttamassa niin kyllä silloin pitäisi haarukoida kämppiä järkiperusteilla, se on totta. Kyllä mä silti myönnän spårat ja niiden kolina olisi mulle sitä kunnon kaupunkielämää jota sitten fiilistellä eläkepäivillä. Ei mikään väsynyt luukku jossain Riihimäellä tms nappaisi yhtään.

  Ehkä mä vaan jatkan puoli-ilmaista asumista maalla ja vietän joulu- tammikuut vaikka Epsanjassa. Kukkarollekin paljon parempi suunnitelma.