Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Kalliossa on ihan kiva käydä, kivoja rafloja ja kahviloita sekä pikkuputiikkeja. Voisi olla asuakin, en tiedä. Kusta en ole haistanut kertaakaan, mutta sen nyt haistaa monessa muussakin paikassa. Jopa siinä steriliissä nukkumalähiössä Salen kulmalla, jos sopivasti sattuu.
   
 2. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Kusi haisee mm. Baanalla kesäisin heti siinä, kun lähdetään Musiikkitalolta. En tiedä mitkä hemmetin denat siinä kuseskelee kesäisin, sillä muina vuodenaikoina tilanne ei ole samankaltainen. Ärsyttää juosta tai pyöräillä siitä, kun tilanne on mikä on.

  Kalliosta vielä niin onhan se muuttunut, kun asuntojen hinnat ovat voimakkaasti kallistuneet suhteessa muihin alueihin. Ennen siellä asui vain pienituloisia työläisiä, kukaan muu paikkaa ei voinut edes ajatella. Monelle työläisperheelle muutto johonkin Kontulan lähiöön oli lähes paratiisilta kuulostanut elämänmuutos. Kalliossa on tosiaan pienet asunnot ja silloin saattoi lapsia olla paljon. Alueella käytettiin paljon alkoholia ja jossain Aleksis Kivenkadulla taisi olla vielä 80-luvulla rappukäytävissä ovissa kirveen jälkiä. Juttelin parin maalaishipsterin kanssa Kallion muutoksesta muutama kesä sitten käydessäni pistäytymässä terassilla siellä tullessani Uimastadionilta. Kyllä siellä kuulemma vieläkin joku oli riehunut aseen kanssa Vaasankadulla ja jotain muitakin juttuja tapahtunut, mutta muutenhan tuo on siistiytynyt. Tunnen yhden EU:n korkeapalkkaisen virkamiehen, joka ei ole vasemmistolainen, mutta asuu silti Kalliossa ja pitää paikasta. Minun nuoruudessani Pitkää Siltaa ei saanut edes ylittää, joten moni asia on muuttunut.

  Itse en ikimaailmassa Kalliossa asuisi, sillä minusta siellä on epäsiistiä ja toiseksi porukka on aika retalejengiä. Olen joskus lenkeillä kierrellyt sielläkin päin ja havainnut, että pukeutuvat epäsiististi ja juurikin terassien edustoilla pyörii jos jonkinlaista kulkijaa. Pidän enemmän sellaisista paikoista, joista ihmisistä näkee se, että he voivat hyvin, eikä pahoin. Sitä paitsi tietyt arvot kuten homous, vegaanius ja huumeet ovat Kalliossa lähes jokaisella DNA:ssa ja itse en jaa niitä samoja näkemyksiä. Minusta esim. huumeiden käyttö on arvovalinta, eikä ole mitään syytä, miksi jonkun pitäisi pilveä polttaa. En koe, että minulla on juuri mitään samoja arvoja kuin kalliolaisten kanssa ja pelkkä ajatus siitä, että Tarja Halonen on sieltä, saa minut voimaan pahoin.

  Itse kannatin Kallio II:n rakentamista Keski-Pasilaan. Ideani oli se, että junalla pääsee niin nopeasti keskustaan, ettei autoa tarvitse, jolloin voitaisiin rakentaa paljon pieniä asuntoja nuorille, lapsettomille pareille, sinkuille, eläkeläisille jne. Eikä tarvitsisi rakentaa niin paljon autotalleja ja vastaavaa, mikä on kallista. Eli pieniä asuntoja kyllä tarvitaan ja asuntojen reaalihinnat pitäisi saada alas.
   
 3. scholl Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä onko se ihan noinkaan. Fakta on vain se, että siellä sijaitsee paljon baareja ja aika monet niistä edullisimmista baareista ovat Kalliossa. Se vaikuttaa jonkun verran silloin käyttäytymiseen tai siihen, millaista porukkaa sinne keskimäärin menee, mutta tuskin nyt suurin osa sinne vartavasten sekoilemaan menee. Jotkut voivat olla liian kännissä ja toki jos sinne menee jotain Kerava-jengiä tai muita amistaustaisia, niin heillä ei ole ehkä samoja edellytyksiä kuin muilla hillitä käytöstään. He sekoilisivat ihan samalla lailla missä tahansa muualla.
   
 4. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Kalliossa on hyvää se, että täällä on alkoholisteja, narkomaaneja, mielisairaita, uskovaisia, maahanmuuttajia, rikollisia ja muuta ns. marginaaliporukkaa. Sitten täällä on hipstereitä, jotka pitäisi viedä saunan taakse tai vaihtoehtoisesti upottaa Harmajan taakse, ja sitten nämä kirotut bilettäjät, jotka tulevat jostain Espoosta tänne amatöörikännäämään. Mutta on tämä paras paikka siis, pidän arkkitehtuurista, Kallion historiasta ja maineesta, joka yhä on totta kun ajautuu 50 metriä Karhupuistosta mihin tahansa suuntaan. Ollaan täällä asuttu ööö kauankos kolme ja puoli vuotta, milloinkaan ennen en ole asunut Pitkänsillan tällä puolen, mutta en minä voisi enää asua esim. Töölössä, puhumattakaan sellaisesta painajaisesta, että asuisi kantakaupungin ulkopuolella. Minulle sopii Kallio, jollekin Töölö, jollekin Lohja. Semmoista elämä on.
   
 5. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Näinhän se menee, ja itselläni tilanne on tismalleen eri kuin sulla. En voisi millään ilveellä asua kantakaupungissa, vaan vain Helsingin läntiset kaupunginosat kelpaavat; Etelä-Haaga, osat Pohjois-Haagaa, Pitäjänmäki, Pajamäki, Munkkivuori ja Munkkiniemi. Jos oikein halvalla saisi, voisin ostaa kolmion tietyistä Taka-Töölön tai Meilahden kortteleista.

  Kallio oli joskus vuosia sitten opiskelijan alkuna tosi jees kun sai halpaa kaljaa eikä sääntöjä tuntunut olevan. Nykyään en sinne oikein halua mennä kovan metelin, liiallisen hipsterien määrän ja ikävystyttävien baarien takia.
   
 6. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Eikö kaljakin ole aika kallista Kalliossa. Onko joku kertomaan tuopin hintaa?
   
 7. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin Pub Aleksis K:ssa maksaa IV-veroluokan lappari 3,80 €. Ihan ok hinta minusta.
   
 8. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No joo. Viimeksi taisin käydä siellä silloin kun se paloi.
   
 9. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eipä nuo jää mieleen kovin tarkasti Ei se kuitenkaan kallista ole, esim. Kuikasta saa yleensä kaksi tuoppia siten että voi vielä lähimaksulla maksaa.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eli tuopin hinta on alle 12,50€? Vai onko kapakoissa eri raja lähimaksulle kuin ruokakaupoissa?
   
 11. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Lainaus:
  Pete, viimeinen todellinen cowboy, kädessä olut ja mielessä tissi, ystävä ja mielipiteideni vaikuttaja. Kerroitko juuri olevasi pyromaani?

  Miten tämä kaikki liittyy Helsinkiin, on jokaisen oman mielikuvituksen varassa.
   
 12. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En. Kerran kyllä poliisi epäili sitä. VHS-nauhatkin tutki kun kotietsinnän teki.
   
 13. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  On pitänyt tänä vuonna moneen kertaan käydä Hessoisa. Viime viikollakin taisin olla pari päivää. Hotelleissa ja työhommissa on ihan ok olla siellä, mutta muuten on aina olo, että haluan äkkiä pois. Heti kun joutuu muiden ihmisten sekaan. Esim. kun viime huhtikuussa tulin Välimeren suunnalta Hessoihin, niin klo 24 la-ilta ja Helsingin keskusta, niin ei missään muualla ole niin kamala meininki. Retalejengiä kaikkialla.

  Joku toki voi nyt sanoa, että tule Helsinkiin, niin totean, että Hesaksi ja Hessoiksi kutsumme ketjun aiheena olevaa kaupunkia. Se on niin kamala sanamuoto, että sopii hyvin.

  Oon minä vuoden siellä Hessoisa asunutkin. Mutta olin kaksysi ja silloisena nynnynä naisen vuoksi muutin Merihakaan.

  Mutta asukaa te monet muut siellä. Ei se minulta ole pois.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Ite oot vaan kateellinen.

  Keskusta, Kamppi ja Rautatientori, on täynnä retalejengiä aina, niitä tulee kai jostain Keravalta tai Kontulasta sinne sekoilemaan. Sinänsä hauskaa, että paskasakki pyörii siellä eikä heidän sijoituspaikoissaan Keravalla tai Kontulassa. Kannattiko metroa rakentaa? heh-heh. Ei kannattanut, voin kertoa, siellä paska seilaa edestakaisin, eikä ihan Laihiasta Heinäpäähän mutta melkein. Se on muuten hyvä biisi. Laitan soimaan.
   
 15. scholl Jäsen

  Steissin edessä on nykyään kyllä aika lailla epämääräistä porukkaa. Miksi siellä on poliisiautoja paikalla, jos paikkoja ei siistitä? Siitä voisi sellaiset 30 tyyppiä laittaa aina maijoihin.
   
 16. scholl Jäsen

  Vielä 80-luvulla retalejengi oli Hakaniemessä ja Kalliossa. Keskustassa oli siistiä, ei yhtään spurgua. Poliisi piti keskustan siistinä. Nykyään ei homma toimi enää.
   
 17. scholl Jäsen

  Olikos muuten mahtollisesti hessakirjoittajia liikkeellä tiistaina kaupunkipyörillä Mikonkadulla? Femma tuli siitä Inter Sportin edestä, niin toinen hessa sanoi sille toiselle: varo metroa. Eivät olleet siis ihan kaupunkilaisia.
   
 18. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Pitäähän se odottaa, että aiheutuu järjestyshäiriöitä. Aika chillisti se jengi siellä on. Tokihan ne mölyää, mutta mamujengit mölyää selvinpäinkin niin eihän ihmisiä voi kohdella eri tavoin.
  Vastikään oli pakko käydä kusella aseman vessassa. Siellä lavuaarilla oli mies ja nainen suorittamassa huumemanöövereja. Pahoittelivat kohteliaasti häiriötä. Minä toivotin hyvää päivänjatkoa.
   
 19. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Velttoilu ja hönössä oleminen ovat järjestyshäiriöitä. Vajaa tunti sitten muuten joku kuuskymppinen ukko meni Citykäytävään ihan umpijuubassa ja örisi kovaan ääneen kaikille vastaantulijoille. Miten tuossa iässä voi vielä olla noin humalassa.

  Itse en ikinä kävisi kusella asemalla. Jos kusella pitää käydä jossain muualla kuin ravintolassa, niin menen Stockmannilla tai Akateemisessa Kirjakaupassa.
   
 20. Rontti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  paska kiekko
  Lainaus:
  Luulisi että tuollaisista paikoista nurkkiinkuseskelijat heitettäisiin heti pihalle.
   
 21. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Vastapainoksi metrolla tulee lännestä sivistyneitä suomenruotsalaisia keskustaan. Joko metro on siellä idässä rakennettu Keravalle saakka?
   
 22. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Jos tulin moittineeksi bilettjiä Kalliossa, niin ei esim. Töölö juuri sen parempi ole. Systeri budjasi Eliten talossa pitkään ja tuli usein istuttua sen terassilla. Lähes aina paikalla oli useampi samppanjaa litkivä, huutava ja rääkyvä keski-ikäinen nainen. Vahvasti humalassa ja tukevasti turvoksissa. Lisää ohjelmaa tuottivat pöydästä toiseen kiertävät, kaljaa pummaavat "taiteilijat".
   
 23. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Hönössä oleminen ja velttoiluhan ovat suomalaisten ykkösvaihtoehto vapaa-ajan käytölle. Noilla vaan ei muuta aikaa taida ollakaan kuin vapaa-aikaa.

  Joo, oli aloittelijamainen virhe olla käymättä kusella jo Lahessa, mutta sinällään en niin elitisti ole ettenkö voisi jakaa pisoaaritilaa muutaman pirinistin kanssa. Mihinkään ei kuitenkaan tarvitse koskea kun hanat ja muut ovat kosketusvapaita.
  Sinua häiritsee retalejengin elämä. Niin muitakin, mutta eniten se haittaa heitä itseään. Se on niin paskaa, ettei sitä kestä selvinpäin.

  Ole siis kiitollinen osastasi, äläkä tuhlaa elämääsi itseäsi heikompien jatkuvaan herjaamiseen. Se ei enää ole edes hauskaa. Tuskin sinustakaan.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei Kontulasta retalejengin tarvitse lähteä Keskustaan. Olut on halvempaa ja huimausaineetkin saa paikan päältä. Keravalaisista en tiedä mitään.
   
 25. scholl Jäsen

  Lainaus:
  en ole ketään herjannut. Paheksunut olen ja paheksun jatkossakin. Jonkinlainen kuri ja järjestys pitää saada aikaan. Emme elä missään Neuvostoliitossa, jossa kaiken on tarkoitus olla päinhelvettiä. Ei se minun vikani ole, että Helsingin paraatipaikoilla ei käyttäydytä. Syytä demareita.

  Puheenvuorosi on arhinmäkiläisyyttä. Selvästi yritetään tuoda ongelmat ns. hyville alueille. Tästä esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa kaksi epämääräistä asuntolaa Töölössä. Yksi on siinä Hankenin takana, josta tulee ongelmakäyttäjiä riehumaan Leppäsuon uusien talojen tienoille ja siihen Hankeni, kauppakorkeakoulun ja Etu-Töölön peruskoulun muodostamalle alueelle. Esim. se Lapuankadun K-Marketin tienoo on sellainen, jossa ei oikein uskalla edes liikkua. Toinen vastaava huumeidenkäyttäjien tai dokaajien mesta on Taka-Töölössä. Juuri luin, että joku oli siellä sytyttänyt kämpän tuleen. Arhinmäki näitä haluaa sijoittaa meitä "rikastuttamaan". Itse laittaisin tuollaiset mestat jonnekin Tattarisuolle.