Helsingin lätkäherruus

  • 51 830
  • 336

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti J-Ko
kai Cobolkin myöntää, että alle 4000 katsojaa teidän ensimmäisessä pleijarimatsissa on todella vähän?

Kyllä. Kirjoitinkin silloin heti, että tuo määrä oli todella surkea, aivan onneton siitäkin huolimatta, että säälit tulivat nopeasti. Erittäin pieni määrä oli paikalle vaivautunut. Kertoo paljon siitä, että ns. suurseuran joutuminen säälipleijareihin jypin kanssa ei kiinnosta ketään. Sama ongelmahan oli myös Tampereella säälien ensimmäisessä ottelussa. Ei kiinnostanut juuri ketään.

Kiinnostavuus ei todellakaan ole pelkästään Jokereiden murhe, sillä Jokerit vetää kuitenkin eniten yleisöä myös paikan päälle kotiotteluihinsa. Trendi on ollut Jokereilla valitettavasti laskeva pitkään, mutta absoluuttinen sija on edelleen ykkönen SM-liigassa. Jokereiden osalta mahdollisia syitä laskeviin katsojamääriin on eritelty tuolla Jokeriketjuissa, joten niistä jaksa tässä avautua.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No tämä ketjuhan voidaan hiljalleen sulkea, Helsingin herra eli Stadin Kingit ovat tällä kaudella IFK. Jokainen indikaattori siitä kertoo, edes kesälomalla olevat jankkaajat eivät sitä meiltä vie.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Rebel
No tämä ketjuhan voidaan hiljalleen sulkea, Helsingin herra eli Stadin Kingit ovat tällä kaudella IFK. Jokainen indikaattori siitä kertoo, edes kesälomalla olevat jankkaajat eivät sitä meiltä vie.

Juu, tällä kaudella voititte. Mutta kai tämän voi pitää auki, kun ei tämä mitään tiettyä kautta koske.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti cobol
Kuules nyt, ei tämä matsi ole lainkaan vertailukelpoinen. Ei sitten yhtään! Miksi? Ensiksi siksi, että Jokereiden matsi pelattiin saman aikaan kuin Espoossa oli peli. Kaksi playoff-peliä siis 15 kilsan sisällä samaan aikaan.

Käyvätkö Jokeri-fanit nykyään mielummin Bluesin matseissa? Outoa ajatella, että muualla pelattavat matsit vaikuttaisivat omien fanejen käyttäytymiseen.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oho. Tämä ketju oli epähuomiossa lipsahtanut toiselle sivulle. Eikun nostamaan.

Ehdotan, että sen stadilaisen ja hesalaisen joukkueen fanikerhot määrittelevät ne "oikeat" kriteerit, joilla Helsingin lätkäherruus myönnetään jommalle kummalle joukkueelle. Täällä on nyt väännetty kättä niin kovin monesta eri tavasta laskea tuo asia. Tällä kaudella ne kaikki ovat päätyneet HIFK:n selkeään ellei jopa ylivoimaiseen paremmuuteen, mutta jos joskus jotain lipsahduksia tulisi eteen olisi hyvä olla yksiselitteiset kriteerit. Pienellä rahankeruulla voitaisiin hankkia vaikka nakkikattilan pikkuveli kiertopalkinnoksi...
 

Kaknoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asiaa

Viestin lähetti #12
Pienellä rahankeruulla voitaisiin hankkia vaikka nakkikattilan pikkuveli kiertopalkinnoksi...

Tossa nakkikattilassa olisi muuten ideaa. Tämä kausi meni naapuriin ja selvästi. Siitä onnittelut....

Stadin herruus ratkaistaan siis runkosarjapelien perusteella. Ei muulla. Jos nämä menee tasan niin siinä on ollut spekulaatioita miten maaliero/suhde lasketaan mutta runkosarja sen on aina ratkaissut. Siis keskinäiset pelit. Ei loppusijoitus.

EDIT: Virheet
 

tiamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
giallorossot, 103:n paskasakki
Nyt kun täälläkin on näitä katsojalukuja pyöritelty ja erityisesti jokerien laskua ihmetelty niin selittäisikö joku miksi jokerien ylipäätään pitäisi jokaisessa runkosarjapelissäkin kerätä 10000 katsojaa. Samaan aikaan hifkillä on vaikeuksia saada kaikkiin peleihin 6000 kävijää. Ottaen huomioon että hifkin perinteet ovat jokereita pidemmät, kuten kissafanit usein muistuttavat, niin eikö olisi pikemminkin luontevampaa että hifkin pelejä kuuluisi seurata suurempi yleisömäärä kuin jokereiden. Tutkimuksia ollaan tehty ja päädetty siihen että jokeri ja ifk-kannattajia löytyy Helsinkistä suunnilleen saman verran. Areenassa isot yleisömäärät vaativat sitäpaitsi ison tukun yritysvieraita sekä esimerkiksi hifkin kannattajia todellisten jokerikannattajien rinnalle, tämän tietävät kaikki. Ok, meidän halli on isompi mutta sekin on osaksi ennemminkin hjalliksen suuruuden hulluutta kuin tarkoin laskettua viisautta katsojien riittävyydestä.
Totta kai jokerien talouden vuoksi toivoisi jokereille suurempia katsojalukuja kuin hifkillä mutta voiko sitä muuten sitten vaatiakaan? Ja olisihan kiva jos joka pelissä kävisi 10000-13665 ihmettelijää mutta kuinka moni siihen edes uskoo?

Tuli vain mieleen.
 

azzurro

Jäsen
Viestin lähetti tiamo
Tutkimuksia ollaan tehty ja päädetty siihen että jokeri ja ifk-kannattajia löytyy Helsinkistä suunnilleen saman verran.
Ketkähän näitä "tutkimuksia" on tehnyt ja mistähän niitä saisi?
Enkä nyt halua mitään Aallon mukatutkimuksia.
 

Orsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT, RoPS, Maajoukkue, Hollanti, Gun`n`Roses
Helsingin Sanomat

Hesarissa oli männä vuosina,en tarkkaan vuotta muista, tämä kyseinen tutkimus. Siinä oli kaupunginosa kartta,jossa käytiin IFK-, ja Jokerit-fanit Vantaan,Espoon ja Helsingin kaupunginosissa.

Muistaakseni melko tasan meni.

Kiinnostuneet voivat etsiä Hesarin arkistosta.

EDIT: Mikä on Aallon mukatutkimus?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja edelliseen tutkimukseen liittyen eri joukkueiden kannattajakuntien jakauma liityen keskimääräiseen varallisuuteen, ikään ja äidinkieleen oli hyvin homogeeninen.

mutta mainittakoon vielä että stereotypiot on paljon kivempia.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ketju ylös ensi viikkoa odotellessa....

Viime kauden väännöissä sovimme täällä, ettei Ärrä- tai Bogocuppeja lasketa ns. virallisiin tilastoihin, mutta ehkä tuosta neljäkakkosesta sentään saa Uutisvuotomaisen moraalipisteen? Joka tapauksessa olemme niskan päällä maratontaulukossa sekä viime kauden tulosten valossa ja luottavaisin mielin lähdössä kauteen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti #12
Viime kauden väännöissä sovimme täällä, ettei Ärrä- tai Bogocuppeja lasketa ns. virallisiin tilastoihin, mutta ehkä tuosta neljäkakkosesta sentään saa Uutisvuotomaisen moraalipisteen?

Niin, tai sitten annetaan tuo moraalipiste Laaksoselle. Hänhän haluaa näköjään mukaan tähän Stadin Herruus-taisteluun pitkästä aikaa. En gång IFK-Alltid IFK jne.

Luottavaisin mielin ollaan täälläkin. Olimmehan tänäänkin pelillisesti niskan päällä.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ikijokeri
En gång IFK-Alltid IFK jne.

No näinhän sen ainakin pitäisi olla. Tosin Tomppahan lopetti uransa pluussin kunniakkaan hailakkaassa paidassa ja tuskin kuuluu tuohon sisärinkiin. Mutta minusta tuo "En gång IFK,..." -henki on pelkästään hyvä asia ja väitän, että tämä yhteenkuuluvuus on merkittävä koko IFK-perheen (ei siis pelkästään lätkäpuolen) vahvuus. Esimerkkinä omien puolustaminen vaikeuksissa, esim. case Jere. Toiset antaa kenkää, toiset tukee omiaan.

Sinun nimimerkkisi taitaa muuten olla juuri se poikkeus joka vahvistaa sen kirjoittamattoman jokerisäännön, jonka mukaan takki kääntyy, pyöröovet käy ja värit vaihtuu nopeammin kuin Hjallis osaa sanoa PK-35 :)

Lämpö nousee.....
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tässäkin asiassa saatiin yksiselitteinen vastaus kun Jokerit ensin runkosarjassa rökitti HIFK:n mennen tullen ja siirtyi play offs-menestyksen myötä kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi helsinkiläisjoukkueeksi. Hienoa Jokerit!
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Gags
Tässäkin asiassa saatiin yksiselitteinen vastaus kun Jokerit ensin runkosarjassa rökitti HIFK:n mennen tullen ja siirtyi play offs-menestyksen myötä kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi helsinkiläisjoukkueeksi.

Niin, siis SM-liigan aikana. Tuo "kaikkien aikojen" on hieman liioittelua, mutta se teille finaalihuumassanne suotakoon. Tämän kauden Hesa-herruus kyllä tuli Ilmalaan, ei siinä mitään.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti #12
Niin, siis SM-liigan aikana. Tuo "kaikkien aikojen" on hieman liioittelua...
SM-liigan aikainen ykköspaikka on ollut meillä keväästä -96, mutta nyt kaikkien aikojen ykkäspaikka ei ole liiottelua vaan faktaa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
millä mittarilla mitataan

Mestaruuksiahan on molemmilla jengeillä yhtä monta (vielä...), mutta naapurit tarkoittanevat hopeamitalien määrää, kun Jokerit on nostettu HIFK:n edelle. Mitalit tosiaan ratkaisevat menestymisvertailussa, mutta kun puhutaan kaikkien aikojen HELSINGIN LÄTKÄHERRUUDESTA, pitäisi ottaa huomioon pari muutakin pointtia.

Seuraavassa esitän kolme käsitystäni HIFK:n "kaikkien aikojen lätkäherruuden" puolesta (ilman tilastokirjojen tuomaa tukea). Olisikin siis mukavaa, jos joku tilastonikkari toisi viralliset luvut näkyville kaikkien noiden kohtien osalta, niin homma ei jäisi mutuksi.

Mutta tässä todisteet siitä, että HIFK on kaikkien aikojen lätkäherra Helsingissä:

1) SM-sarjan maratontaulukossa (kaikkien aikojen pisteet) HIFK on Jokerien edellä.

2) HIFK on ollut useammin se paremmin sijoittunut helsinkiläinen joukkue Suomen kiekkokartalla - siis pelkästään jo Jokerien olemassaoloaikana (johon divarivuodetkin tottakai lasketaan).

3) Jos taas katsotaan keskinäisten otteluiden voittamista kunkin kauden sisällä, niin siinäkin luulen HIFK:lla olevan johtoaseman, vaikka katsottaisiin pelkkää SM-liigaa.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti hull16
SM-liigan aikainen ykköspaikka on ollut meillä keväästä -96, mutta nyt kaikkien aikojen ykkäspaikka ei ole liiottelua vaan faktaa.

WPK esittelee tuossa muutaman perustelun, miksi asia ei ehkä kuitenkaan ole ihan näin. Itse kirjoitin tähän ketjuun 14.2.2004 näistä maratontaulukoista, enkä tähän sitä nyt jaksa kopioida, mutta tuon jälkeen pelatut ottelut ovat muuttaneet silloista asetelmaa korkeintaan kosmeettisesti.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllähän menestys mitataan mitaleilla ja Jokerit tosiaan siirtyy Helsingin menestyksekkäimmäksi kiekkojoukkueeksi finaalien päätyttyä niiden tuloksesta riippumatta (jos otetaan laskelmiin mukaan euromenestys, niin on ollut jo aiemminkin) eli ohittaa mitalitaulukossa HIFK:n. Pari viime vuotta HIFK on ollut Helsingin ykkönen pronssien perusteella (9-1). Siitä voi tietysti Jokereiden hävitessä finaalit kiistellä onko 1 hopea enemmän (5-4) parempi kuin 8 pronssia enemmän (1-9), mutta virallisessa mitalitaulukossa se on näin.

Itse lasken mestaruuksien ollessa tasan hopean 2 pisteen arvoiseksi ja pronssin 1 pisteen arvoiseksi, mutta se on vain oma henkilökohtainen mielipiteeni.

Ketjun aihe, eli Helsingin herruus ei välttämättä silti ratkea mitalien perusteella vaan siitä voidaan kiistellä, sillä mittareita on useampia. mm. HIFK on ollut 30 eri kautena Helsingin parhaiten menestynyt joukkue ja Jokerit vain 13 kertaa. (väliin mahtuu HJK 17 kertaa)
 
Viimeksi muokattu:

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Viestin lähetti #12
WPK esittelee tuossa muutaman perustelun, miksi asia ei ehkä kuitenkaan ole ihan näin. Itse kirjoitin tähän ketjuun 14.2.2004 näistä maratontaulukoista, enkä tähän sitä nyt jaksa kopioida, mutta tuon jälkeen pelatut ottelut ovat muuttaneet silloista asetelmaa korkeintaan kosmeettisesti.
Mielestäni aika turhaa mitata menestystä jollain marraskuisilla hömppämatseilla. Eikös ne tosipelit pelata vasta runkkarin jälkeen?

Jokainen saa toki itse mieltää kuka on herra, mutta jos käytetään tilastollisia mittareita, niin mun mielestä ne oikeat ovat keskinäiset ottelut ja mitalitaulukko.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Riippuu tietenkin miten menestystä mitataan, mutta varmaan ainakin viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut mukavampi olla jokerikannattaja. Mahtuuhan siihen väliin vissiin yksi mestaruus HIFK:llekin.

Täältä Turun suunnalta on aina ollut sympatiat jokerien puolella, siis minulta. Jokerit on tavallaan ollut piilosuosikkini jo siitä asti kun Selänne pelasi divarissa tutoa vastaan. Muutenkin olen aina ollut pienemmän puolella, mitä jokerit oli aina ennen Harkimon tuloa. Täytyy myöntää, että jokereitten puolesta tuli aina liputettua, kun tepsi ja jokerit tappeli mestaruuksista, eihän sitä nyt tepsille ikinä halunnut mestaruutta.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Re: millä mittarilla mitataan

Viestin lähetti WPK
Mestaruuksiahan on molemmilla jengeillä yhtä monta (vielä...), mutta naapurit tarkoittanevat hopeamitalien määrää, kun Jokerit on nostettu HIFK:n edelle. Mitalit tosiaan ratkaisevat menestymisvertailussa, mutta kun puhutaan kaikkien aikojen HELSINGIN LÄTKÄHERRUUDESTA, pitäisi ottaa huomioon pari muutakin pointtia.
Ehkä pitäisi, mutta me emme nyt ota muita pointteja huomioon, koska siirryimme mitallitaulukossa teidän edelle ja juhlimme tänä kevään ainakin sitä.

Seuraavassa esitän kolme käsitystäni HIFK:n "kaikkien aikojen lätkäherruuden" puolesta (ilman tilastokirjojen tuomaa tukea). Olisikin siis mukavaa, jos joku tilastonikkari toisi viralliset luvut näkyville kaikkien noiden kohtien osalta, niin homma ei jäisi mutuksi.

Mutta tässä todisteet siitä, että HIFK on kaikkien aikojen lätkäherra Helsingissä:

1) SM-sarjan maratontaulukossa (kaikkien aikojen pisteet) HIFK on Jokerien edellä.

2) HIFK on ollut useammin se paremmin sijoittunut helsinkiläinen joukkue Suomen kiekkokartalla - siis pelkästään jo Jokerien olemassaoloaikana (johon divarivuodetkin tottakai lasketaan).

3) Jos taas katsotaan keskinäisten otteluiden voittamista kunkin kauden sisällä, niin siinäkin luulen HIFK:lla olevan johtoaseman, vaikka katsottaisiin pelkkää SM-liigaa. [/B]
Ihan hyviä pointteja, mutta me olemme mitallitaulukossa teitä edellä ja se ratkaisee meidän mielestä tämän homman.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Re: Re: millä mittarilla mitataan

Viestin lähetti hull16
Ehkä pitäisi, mutta me emme nyt ota muita pointteja huomioon, koska siirryimme mitallitaulukossa teidän edelle ja juhlimme tänä kevään ainakin sitä.


Ihan hyviä pointteja, mutta me olemme mitallitaulukossa teitä edellä ja se ratkaisee meidän mielestä tämän homman.

Ja olikos se Flintstone joka johonkin ketjuun pisti taulukon jonka mukaan me olemme HIFK:ta edellä myös runkosarjamatseissa. SM-liigan virallisiin tilastopihin oli kuulemma laskettu jatkoaika voitot tasureiksi joten me taisimme olla yhden edellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös