Hart Memorial Trophy – vuoden arvokkain pelaaja?

  • 262 606
  • 1 064
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, FC Barcelona
Ei tombraider arvokkuudesta puhunutkaan.

Jos Hart nyt jaettaisiin niin Crosbyhan sen nappaisi aivan saletisti. Kausi on kuitenkin vielä pahasti kesken, joten katsellaan katsellaan...
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei tombraider arvokkuudesta puhunutkaan.

Jos Hart nyt jaettaisiin niin Crosbyhan sen nappaisi aivan saletisti. Kausi on kuitenkin vielä pahasti kesken, joten katsellaan katsellaan...

Aijaa. Olisit nyt kertonut sitten, että mistä hän puhui - huomioiden hänen selväsanaisesti käyttäneen tuota sanaa.

Kyllä minä hänen pointtinsa ymmärrän. Kuitenkin viestini sisälsi sen pointin, että tuo "arvokas"/"valuable" on terminä moniulotteinen. Esim. juuri maalivahtien osalta kannattaa katsoa, minkälaisen joukkuueen takana ovat pelanneet (yksilötasolla), kun ovat nuo voittaneet. Kyllä sillä ympäröivällä joukkueella ainakin maalivahtien osalta on suuri merkitys, kuten myös joukkueen menestyksellä.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Lainaan Iggyn hyvää ja ajankohtaista viestiä tuolta meidän Flyers ketjusta:

Todella upeaa nähdä, että Giroux on viimeinkin löytänyt sen parin vuoden takaisen tason pelaamiseensa. Tätä tahtia mies voi hyvinkin kauden päätteeksi löytyä pistepörssin top-3:sta. Pidän häntä jo tällä hetkellä pienenä mustana hevosena Hart-kisaan. Kovin moni pelaaja tässä liigassa ei ole joukkueelleen yhtä arvokas kuin Giroux on Flyersille. Giroux on koko Flyersin hyökkäyspelin aivot ja hän johtaa myös esimerkillään jäällä. Ilman Giroux'a Flyers voisi olla todella pahassa kusessa. Giroux'n myötä myös monet muut pelaajat ovat nostaneet tasoaan. Ei vain voi vähätellä hänen merkitystään tälle joukkueelle.

Kovin Hart-ehdokas on tietenkin Sidney Crosby, mutta jotenkin hänen Hart-voittonsa olisi hieman mauton. Ei Crosby ole Penguinsille yhtä arvokas kuin Giroux Flyersille. Oikeastaan vain Phil Kessel on tällä hetkellä Giroux'a arvokkaampi joukkueelleen. Alexander Ovechkin on taas hyvin ristiriitainen pelaaja Hartin suhteen. Tekee Ovie paljon maaleja, mutta ei taas tarjoa juurikaan paljoa muuta joukkueelleen.
Eli meneekö Hart lopulta Crosbylle, vai jollekin muulle joka on vielä tärkeämpi joukkueelleen? Kenellä muilla on realistiset mahdollisuudet voittaa Hart kuin näillä edellä mainituilla? Puolustajista ei varmaan löydy ketään, mutta mites maalivahdeista? Olisiko esim. Montreal pudotuspelijoukkue ilman Carey Pricea?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eli meneekö Hart lopulta Crosbylle, vai jollekin muulle joka on vielä tärkeämpi joukkueelleen? Kenellä muilla on realistiset mahdollisuudet voittaa Hart kuin näillä edellä mainituilla? Puolustajista ei varmaan löydy ketään, mutta mites maalivahdeista? Olisiko esim. Montreal pudotuspelijoukkue ilman Carey Pricea?

Kuten aikaisemmin sanottua: Crosbyn viedessä pistepörssin mikään mahti maailmassa ei vie Hartia miehen käsistä. Crosby on ollut viime vuodet niin ylivoimainen pistetehokkuudella mitattuna, että vain todella huono tuuri loukkaantumisisten kanssa on vienyt palkinnon tämän käsistä. Nyt JOS hän pelaa koko kauden loppuun, niin on melko vaikea nähdä että kukaan muu pelaaja voisi napata palkinnon pistepörssin voittavalta liigan keulakuvalta.

Ja toistetaan: viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Hart Memorial Trophy on mennyt aina joko piste- tai maalipörssin voittajalle.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eli meneekö Hart lopulta Crosbylle, vai jollekin muulle joka on vielä tärkeämpi joukkueelleen?

Crosbyn arvoa joukkueelleen, ainakin palkinnon valitsijoiden silmissä, nostaa sekin seikka, että Martin ja Letang ovat kärsineet isoista loukkaantumista tällä kaudella. Malkinkin oli pienen pätkän poissa joten kyllä Crosby on ollut erittäin tärkeä omalle joukkueelleen, vaikka en väitä, että kaikista pelaajista se kaikkein tärkein. Getzlaf esimerkkinä on erittäin tärkeä pelaaja Duckseille ja sitä kautta potentiaalinen voittaja mm. Giroux'n lisäksi. Yhteistä näille kaikille on kapteenius, tehopisteet ja johtaminen esimerkillä. Toews "kärsii" mainiosta joukkueesta vaikka hänenkin roolinsa siinä kieltämättä on iso. Tuskin voittaa palkintoa noin kaukaa pistepörssistä ja vielä siinä tapauksesta jos joku omasta joukkueesta on edellä (Kane).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olisi mielenkiintoista kuulla Iggyltä, miksi Crosby ei ole yhtä arvokas Penguinsille kuin Giroux on Flyersille? Ai koska on Malkin? No ei ne Girouxin taustajoukot huonot ole, ja vaikka Malkinia ei ole taustalla siellä on paljon enemmän syvyyttä hyökkäyksessä kuitenkin. Lisäksi kenttäkaverit Girouxilla eivät ainakaan ole huonommat olleet tällä kaudella. Ai koska Penguins on aiempina kausina selvinnyt loukkaantumisista, jopa Crosbyn? No tuolla ei ole minkäänlaista merkitystä tämän kauden Hart-voittajaa arvioitaessa kuitenkaan. Crosby on pelannut kaikki ottelut tänä vuonna.

Tässä hieman tilastoa vielä:
- Crosbyllä on 19 pistettä enemmän kuin Girouxilla ja peli vähemmän pelattuna.
- Penguins on tehnyt 18 maalia enemmän kuin Flyers. Crosby on ollut mukana 41.9% joukkueensa maaleista, Giroux 35.5% Flyersin maaleista. Tasakentällisin Crosby on ollut mukana 40.5% joukkueensa maaleista, Giroux 31.8%. Crosbylla on siten paljon suurempi panos joukkueensa maalintekoon kuin Girouxilla.
- Crosbyn ollessa kentällä vastustaja on tasakentällisin/alivoimalla tehnyt 56 maalia, Girouxin osalta 53 maalia. Crosby pelaa kuitenkin myös vaikeampia minuutteja. Crosby aloittaa hyökkäyspäässä vain 50% ajasta, Giroux 57%.
- Crosby pelaa tasakentällisin yli puolitoista minuuttia ottelua kohden enemmän kuin Giroux.

Lisäksi Crosbyn oikea laituri on kiertänyt tällä kaudella todella paljon loukkaantumisten vuoksi, Giroux on päässyt pelaamaan kahden mitat täyttävän top-6 laiturin kanssa koko kauden.

Molemmat ovat pelanneet kaikissa joukkueidensa peleissä tällä kaudella. Penguinsillä on peli vähemmän pelattuna ja 14 pistettä enemmän kasassa. Tästä suurelta osalta kiitos Crosbyn panokselle.

Vaikka Vokounin jättäisi laskuista pois, niin Pittsburghilla on noin 150 peliä enemmän menetettynä loukkaantumisten vuoksi. Enkä ole varma lasketaanko Flyersin lukuihin jopa Pronger mukaan. Toisin sanoen Penguinsiä on kohdannut paljon merkittävämmät loukkaantumiset tällä kaudella kuin Flyersia.

Olisi hienoa kuulla miksi Giroux on muka tärkeämpi joukkueelleen?

Edit. Crosbyn jäädessä ilman pisteitä Penguinsin saldo tällä kaudella on 3 voittoa ja 12 tappiota. Penguins on tehnyt noissa peleissä 20 maalia eli 1.33 maalia per ottelu Crosbyn jäädessä nollille. Muutoin Penguins koko kauden osalta on tehnyt 3.19 maalia per ottelu, eli järkyttävä ero tuossa. Nollaa Crosby ja Penguins on siten helposti voitettavissa. Kertonee ehkä hieman jotain Crosbyn merkityksestä joukkueelleen, eikö? Mikä on Girouxin osalta vastaava tilasto?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
NHL joukkueet
Ei tälläkaudella on mitään selvää Hart ehdokasta mun mielestä. Voi olla Crosby tai ihan yhtä hyvin Giroux kuin Getzlaf. Aika tasasta ollut kaikinpuolin. Mä luulen että Kings voisi olla liisterissä ilman Kopitaria. Tietysti kauden "komeetta" ollut Kessel.
Voi olla kuka vaan periaattessa.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Olisi mielenkiintoista kuulla Iggyltä, miksi Crosby ei ole yhtä arvokas Penguinsille kuin Giroux on Flyersille? Ai koska on Malkin? No ei ne Girouxin taustajoukot huonot ole, ja vaikka Malkinia ei ole taustalla siellä on paljon enemmän syvyyttä hyökkäyksessä kuitenkin. Lisäksi kenttäkaverit Girouxilla eivät ainakaan ole huonommat olleet tällä kaudella
En ole Iggy enkä itse osaa sanoa kenelle Hart kuuluisi ja siksi tämän ketjun nostinkin. Mutta voisin yrittää laittaa jotain Iggyn väittämiä tukevia seikkoja, kun sitä lainasinkin. Eli eikös Hart- palkintoa valittaessa oteta huomioon että miten joukkue selviytyy playoffseihin? Selvityisikö Pens playoffseihin ilman Crosbya? Todennäköisesti. Entä Flyers ilman Giroux`ta. Hyvin epätodennäköistä.

Ja mielestäni siis Crosbyn osakkeet laskevat tässä siksi, kun Penguinsilla on niin paljon muita pelaajia, keneen voi nojata. Ohessa Pittsburghin, Philadelphian ja Toronton kaikki pelaajat, jotka ovat tehneet yli 40 pistettä.

Pens:

Malkin - 62
Kunitz - 57
Neal - 48
J. Jokinen - 44

Toronto

JVR - 52
Kadri - 43

Flyers:

Simmmonds - 46
Voracek - 45

Nämä ym. tilastot laskevat mielestäni Crosbyn osakkeita kun tästä huomaa miten laajalta säteeltä noita tehoja tulee Pensseleille Tietysti näillä kahdella muulla joukkueella on paljon pelaajia jotka ovat tehneet 30-40 pistettä, mutta ajattelin vetää rajan tuohon, kun siitä se tasoero selvenee parhaiten. Mutta jos taas näistä poimitaan ne "tutkaparit"...

Kunitz - 57
JVR - 52
Voracek - 45

...niin tämä taas puhuu paljon Crosbyn eduksi, kun hän saa tehtyä Kunitzista niin paljon paremman pelaajan, kuin mitä hän oikeasti on.

Lisäksi Crosbyn oikea laituri on kiertänyt tällä kaudella todella paljon loukkaantumisten vuoksi, Giroux on päässyt pelaamaan kahden mitat täyttävän top-6 laiturin kanssa koko kauden.
Ja tämä on kyllä myös hyvä pointti mikä puhuu Crosbyn puolesta, että vaikka toisella laidalla on ollut ketä, niin tulokset eivät ole vaihdelleet.

Tosin Giroux`n osalta täytyy täsmentää sen verran, että ei hän ole päässyt pelaamaan koko kautta kahden top6 laiturin kanssa. Voracek on pysynyt omalla paikallaan lähes koko kauden, mutta Hartnell oli pitkään sivussa loukkaantumisten takia ja on muutenkin pelannut paljon 2. ketjussa. Korvaajat ovat olleet jotain Micheal Raffl:n ja Tye McGinnin tyylisiä pelaajia. Ja vaikka Hartnell on lähtökohtaisesti top6 laituri, niin tällä kaudella hän on ollut sellainen hyvin vaihtelevasti. Alkukaudella nähty heikko jakso päättyi siihen, kun hänet pudotettiin 2. ketjuun hakemaan vauhtia. Sen jälkeen tuli sieltä takaisin niin on kyllä ollut hyvä.

Crosby on ollut ihan omaa luokkaansa pelaajana ja tällaisesta kaudesta pitäisi ehdottomasti antaa jonkinlainen tunnustus. Mutta Hartin valintaperusteena on tuo merkitys joukkueelle, niin ehkä vähän särähtää korvaan, jos miettii että samalla yksi joukkuekaveri olisi varmasti pistepörssin sijoilla 2-3 jos ei olisi missannut 13 peliä. Mutta ehkä se ei ole reilua, jos miettisi että pelaaja A nakuttaa yli 120 pisteen tehot, ja saman joukkueen pelaaja B 90 pistettä, kun kaikki muut liigan pelaajat jäisivät jonnekin 80 pisteen kieppeille, niin pelaaja A ei olisi hyvä valinta, kun pärjäisivät hyvin pelkällä pelaaja B:llä.

Eli enpä yritä tämän enempää liputtaa esim. Giroux`n puolesta, vaan lähinnä ajattelin tuoda uusia näkökulmia, kun niin moni pitää Crosbyn voittoa niin itsestään selvänä. Luulisi, että tällä menolla pysti päätyy Crosbylle, mutta pelejä on vielä jäljellä ja toivoisin että nähtäisiin yllätyksiä. Liigassa ei vain taida olla yhtäkään "yhden miehen joukkuetta" joka olisi menossa playoffseihin. Tavares olisi ollut hyvä haastaja, mutta loukkaantuminen ja NYI sukellus vesittivät ne mahdollisuudet.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En ole Iggy enkä itse osaa sanoa kenelle Hart kuuluisi ja siksi tämän ketjun nostinkin. Mutta voisin yrittää laittaa jotain Iggyn väittämiä tukevia seikkoja, kun sitä lainasinkin. Eli eikös Hart- palkintoa valittaessa oteta huomioon että miten joukkue selviytyy playoffseihin? Selvityisikö Pens playoffseihin ilman Crosbya? Todennäköisesti. Entä Flyers ilman Giroux`ta. Hyvin epätodennäköistä.

En kyllä allekirjoita noita väitteitä. Kuten osoitin aiemmassa viestissäni, Penguins on voittanut vain kolme peliä viidestätoista kun Crosby jäänyt ilman pisteitä. Aika hiljaista olisi playoffeihin pääsy tuollaisella saldolla. Lisäksi on hyvä huomata, että siellä ei ole taustalla Jordan Staalia nousemassa top-6 sentteriksi enää kuten oli 2011-12 kaudella (jolla ei ole mitään merkitystä tämän kauden Hartista puhuttaessa). Brandon Sutter ei ole Jordan Staal. Muutenkin Penguinsin bottom-6 syvyys on tänä vuonna heikkoa, ja jos otetaan Crosby vielä pois, niin aika vaikea puhua playoff-joukkueesta.

Miksi Flyersin playoff-paikka olisi epätodennäköinen ilman Girouxia? Ottawa pääsi viime kaudella playoffeihin ja pelasi lähes koko kauden ilman ykkössentteriä, ykköspakkia ja ykkösmaalivahtia. Girouxin loukkaantuminen antaisi Schennille ja Couturierille ison mahdollisuuden ottaa suurta roolia, ja noilla kavereille todellakin on potentiaalia vastata siihen vastuuseen. Lecavalier voi myös pelata keskellä, ja kenties tälle tuo ykkössentterin rooli voisi sopia paremmin kuin alemmissa kentissä ja laidalla pelaaminen. Girouxin loukkaantuminen avaisi vaan muille vastuuta, ja siellä taustalla on kyllä Flyersilla niitä potentiaalia vastuunkantajia. Hyvällä valmennuksella ja puolustusvoittoisempaan pelityyliin turvautumisella on myös iso merkitys tässä asiassa, tosin Flyersin kohdalla voidaan tämä kohta kyseenalaistaa kenties.

Mitä tulee taustajoukkoihin: Penguinsilla on kuusi yli 10 maalin hyökkääjää tällä kaudella, Flyersilla 8. Yli 30 pisteen hyökkääjiä Penguinsilla 5 ja Flyersilla 7. En sanoisi Penguinsiltä löytyvän laajemmalla säteellä niitä tehoja hyökkäyksestä.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Hart Trophy- keskustelussa pitäisi nähdäkseni tehdä selvyys siihen millä perusteella se annetaan. Otetaanko paras pelaaja vai tärkein joukkueelleen ja sitten vielä se pitääkö joukkueen päästä pleijareihin.

En ole tarpeeksi nähnyt kaikkien joukkueiden pelejä, mutta esim. Coloradolla olisi huomattavasti vähemmän pisteitä ilman Varlamovin tämän kauden otteita. Nyt en puhu mistään 5-10 pisteestä vaan varmaan 20-25 pistettä ainakin vähemmän huonommalla maalivahtipelillä. Eihän tota ole tapana maalivahdille antaa, enkä väitä että se Varlamoville pitäisi antaa, mutta aika kaukaselta tuntuu ajatukset että Pens ilman Crosbya tai Flyers ilman Giroux`ta olis keränny 20-25 pistettä vähemmän tältä kaudelta.

Kaksi muuta pelaajaa, jotka tulevat heti mieleen ovat Ben Bishop ja Phil Kessel. Nimenomaan nämä joukkueet olisivat varmaan paljon heikompia ilman näitä pelaajia.

Mutta tässäkin tullaan siihen millä perusteella se annetaan. Niin kauan kun se tuppaa menemään vaan tilastojen perusteella parhaalle niin se maalipörssin tai pistepörssin voittaja sen varmaan vie. Olihan tässäkin ketjussa hyvät tilastolliset perusteet siihen, että Crosbyn se pitäisi voittaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hart Trophy- keskustelussa pitäisi nähdäkseni tehdä selvyys siihen millä perusteella se annetaan. Otetaanko paras pelaaja vai tärkein joukkueelleen ja sitten vielä se pitääkö joukkueen päästä pleijareihin.

Tämä on ihan totta. Usealla on erilaiset kriteerit tälle palkinnolle, enkä tarkoita pelkästään keskustelupalstoja, vaan ihan asiasta todella äänestäviä toimittajiakin. Etenkin 80-luvulla Gretzkylle annettiin nuo palkinnot itsestäänselvyytenä kun oli liigan ylivoimaisesti paras pelaaja. Olisi mielenkiintoista tietää paljonko silloin pohdittiin tuo tärkeys joukkueelle-näkökulmaa? Ei ollut huonot taustajoukot Gretzkyllä, kuten tämän poislähtöä seurannut kausi osoitti.

Sekin on myös hyvä että huomata että paras pelaaja ja tärkein joukkueelleen eivät ole toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Välillä tuntuu ettei se ole selvää kaikille.

En ole tarpeeksi nähnyt kaikkien joukkueiden pelejä, mutta esim. Coloradolla olisi huomattavasti vähemmän pisteitä ilman Varlamovin tämän kauden otteita. Nyt en puhu mistään 5-10 pisteestä vaan varmaan 20-25 pistettä ainakin vähemmän huonommalla maalivahtipelillä. Eihän tota ole tapana maalivahdille antaa, enkä väitä että se Varlamoville pitäisi antaa, mutta aika kaukaselta tuntuu ajatukset että Pens ilman Crosbya tai Flyers ilman Giroux`ta olis keränny 20-25 pistettä vähemmän tältä kaudelta.

Maalivahteja on aika huono verrata tuolla kriteerillä, sillä eiköhän kaikki liigan huippuveskarit nykypäivänä torju paljon pisteitä joukkueelleen ja suhteessa varmasti enemmän kuin yksittäinen kenttäpelaaja voi omalla panoksellaan tehdä. Se nyt on selvää kun maalinsuulla voi olla kerrallaan vain yksi maalivahti, ja kenttäpelaajia puolestaan viisi kerrallaan ja 18 yhdessä ottelussa.

Mutta jos nyt ottaa huomioon Crosbyn osalta esimerkiksi kolmen tai useamman pisteen ottelut tältä kaudelta. Niitä kymmenen kappaletta. Yhtään noista peleistä Penguins ei olisi voittanut ilman Crosbyn panosta maalinteossa. Voidaanko siis sanoa noiden osalta Crosbyn tuoneen joukkueelle 20 pistettä? No ei se kenttäpelaajien osalta näin yksinkertaista ikinä ole, mutta ei se ajatus taida niin kaukainen kuitenkaan olla?
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
En kyllä allekirjoita noita väitteitä. Kuten osoitin aiemmassa viestissäni, Penguins on voittanut vain kolme peliä viidestätoista kun Crosby jäänyt ilman pisteitä. Aika hiljaista olisi playoffeihin pääsy tuollaisella saldolla. Lisäksi on hyvä huomata, että siellä ei ole taustalla Jordan Staalia nousemassa top-6 sentteriksi enää kuten oli 2011-12 kaudella (jolla ei ole mitään merkitystä tämän kauden Hartista puhuttaessa). Brandon Sutter ei ole Jordan Staal. Muutenkin Penguinsin bottom-6 syvyys on tänä vuonna heikkoa, ja jos otetaan Crosby vielä pois, niin aika vaikea puhua playoff-joukkueesta.
Ok, tosi hyviä pointteja myös nämä ja ymmärrän yskän.

Miksi Flyersin playoff-paikka olisi epätodennäköinen ilman Girouxia? Ottawa pääsi viime kaudella playoffeihin ja pelasi lähes koko kauden ilman ykkössentteriä, ykköspakkia ja ykkösmaalivahtia. Girouxin loukkaantuminen antaisi Schennille ja Couturierille ison mahdollisuuden ottaa suurta roolia, ja noilla kavereille todellakin on potentiaalia vastata siihen vastuuseen. Lecavalier voi myös pelata keskellä, ja kenties tälle tuo ykkössentterin rooli voisi sopia paremmin kuin alemmissa kentissä ja laidalla pelaaminen. Girouxin loukkaantuminen avaisi vaan muille vastuuta, ja siellä taustalla on kyllä Flyersilla niitä potentiaalia vastuunkantajia. Hyvällä valmennuksella ja puolustusvoittoisempaan pelityyliin turvautumisella on myös iso merkitys tässä asiassa, tosin Flyersin kohdalla voidaan tämä kohta kyseenalaistaa kenties
Onhan se toki mahdollista että Flyers voisi mennä playoffseihin ilman Giroux`ta. Mutta kun Phillyn playoffs paikka on ollut pitkin kautta yksi kysymysmerkki ja monta kertaa me fanit olemme heittäneet jo pyyhkeen kehään, että itse en jaksaisi uskoa näihin mahdollisuuksiin, varsinkaan kun kilpailu tuolla viivan tuntumassa on niin kovaa. Giroux on nyt varsinkin viimeaikoina voittanut 4 pisteen pelejä lähes yksin.

Lecavalier ja kumppanit pystyisivät ehkä osaittain paikkaan Giroux`n jättämän aukon tasakentällisin, mutta tuo G:n pyörittämä ylivoima sakkaisi välittömästi ilman maestroaan. Kukaan muu tässä joukkueessa ei osaa pyörittää ylivoimaa samalla tavalla. B. Schenn ja Couturier ovat hyviä lupaavia senttereitä, mutta en tiedä miten kasvava vastuu vaikuttaisi näihin nuoriin pelaajiin. Nyt heihin ei kohdistu mitään valtavia odotuspaineita ja se onkin paras mahdollinen tilanne kehityksen kannalta kun saavat kuitenkin tästä huolimatta hyvin peliaikaa, mutta jos Giroux`ta ei olisi, niin tilanne voisi olla ihan toinen.

Mitä tulee taustajoukkoihin: Penguinsilla on kuusi yli 10 maalin hyökkääjää tällä kaudella, Flyersilla 8. Yli 30 pisteen hyökkääjiä Penguinsilla 5 ja Flyersilla 7. En sanoisi Penguinsiltä löytyvän laajemmalla säteellä niitä tehoja hyökkäyksestä
Joo, näinhän se on että Pensin top6 osasto on paljon parempi kuin Flyersin tuon terävämmän kärkensä ansiosta, mutta top9 osastolle mentäessä tilit vähän tasaantuvat.

E: Loganilta tosi hyvä viesti tähän keskusteluun. Tuota samaa asiaa yritin ajaa takaa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Näitä on paha arvioda mutta minun mielipide on, että tällä kaudella arvokkaiman pelaajan pystistä pitäisi kamppailla Getzlaf ja Toews. Ehkä Toews veisi minun rankingissa sen ykkös paikan, niin kokoniasvaltainen pelaaja jonka mukana Chicago elää ja kuolee. Getzlaf taas omalta osaltaan huikeaa kautta pelaamassa, ja viemässä Ducksin Perryn kanssa kahdestaan menestykseen huikea +/- saldo siihen päälle.

Crosby on mun makuun yksi maailman parhaista pelaajista kiistelemättä, mutta kovin ylihypetetty. Ei se kaveri nyt niin ylivoimainen ole, useasti Pensin pelejä katsoessa Malkin vakuuttaa paljon enemmän. Ja hei helppohan siellä pingviineissä on pelata kun takalinjoilla luutii Määttä! vähän astetta rankempaa huumoria :D
 

Schadowan

Jäsen
Taas nähdään miksi tämä palkinto on niin ongelmallinen.Toisille se on mvp, toisille arvokkain pelaaja (heikommalle) joukkueelle. Girouxista sen verran, että oli yössä ensimmäiset 31 peliä, sen jälkeiset 31 peliä on menty samalla pistetahdilla kuin Crosbyn koko kausi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Getzlaf on herra ja hidalgo. Suurin yksittäinen syy sille miksi Anaheim johtaa koko roskaa !
 

Largo

Jäsen
Getzlaf on herra ja hidalgo. Suurin yksittäinen syy sille miksi Anaheim johtaa koko roskaa !

Paljon Anaheimin matseja katsoneena voin sanoa olevani samaa mieltä. Getzlaf on ollut todella esimerkillinen kapteeni koko joukkueelle. Hän taklaa, blokkaa, tappelee, tekee maaleja, pyörittää yv:tä, pelaa av:tä jne. Hart-trophy on aina yhtä kinkkinen palkinto. Kuka nyt sit on oikeasti joukkueelleen tärkein pelaaja? Noh, Crosby, Kessel, Getzlaf, Price, Giroux, Tavares ja Ovechkin nyt ainakin. Mutta, mutta, annan ääneni Kesselille.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Noh, Crosby, Kessel, Getzlaf, Price, Giroux, Tavares ja Ovechkin nyt ainakin. Mutta, mutta, annan ääneni Kesselille.

Pens on osoittanut pelaavansa hyvin ilman Crosbya. Sanoisin itse että Giroux tai Kessel.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pens on osoittanut pelaavansa hyvin ilman Crosbya. Sanoisin itse että Giroux tai Kessel.

Crosby on käsittääkseni pelannut kaikki joukkueensa pelit tällä kaudella, joten milloin Pens on osoittanut pelaavansa hyvin ilman tätä kun puhutaan nimenomaisesti kauden 2013-14 Hart Trophy-voittajasta? Vai onko tämä sellainen juttu, jolla voidaan vähätellä Crosbyn panosta joukkueelleen ikuisesti? Jos vanhat asiat otetaan esille, niin todetaan että Flyers oli finaaleissa Girouxin pelatessa kakkos/kolmoskentässä Richardsin takana --> ei ole siten tärkein joukkueelleen?
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pens on osoittanut pelaavansa hyvin ilman Crosbya. Sanoisin itse että Giroux tai Kessel.

Paitsi tällä kaudella, kun ovat olleet ihan hukassa aina kun Crosby on pimennetty, niin kuin nuo Boscon ylempänä mainitsemat tilastot osoittavat.

Tärkeää on tietysti se, kuinka tärkeä on juuri sille omalle joukkueelle, mutta mielestäni myös se, kuinka se oma joukkue on sitten saatu hilattua menestykseen. Jos joukkue jää esimerkiksi ulos pleijareista, niin ihan sama kuinka kova kaveri on - ei ole selvästikään ollut riittävän kova. Eli kyllä painoarvoa pitäisi antaa sille, joka on kovan joukkueen tärkein. Crosbyn osakkeita vie Malkin, mutta ei Hartia pidä antaa sille, jolla on suhteessa paskimmat taustajoukot.

Getzlaf lienee hyvä ykkönen tällä hetkellä, kun katsoo missä joukkue liitää, ja kuinka iso osa tästä on miehen ansiota. Jos Flyers ei hilaa itseään 6. sijaa ylemmäs, en lähtisi Giroux'ta palkitsemaan, vaikka muuten kisassa onkin täysillä mukana.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Itse antaisin palkinnon Connor McDavidille. Jos jollain olisi myydä kesän 2015 ykkösvaraus, niin se poikisi McDavidin takia luultavasti kovemman vastineen kuin kenenkään muun yksittäisen pelaajan kauppa. Näin ollen voidaan sanoa, että McDavid on liigan arvokkain pelaaja. Ihan varmasti on!
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Boscolta hyviä pointteja. Hankala tosiaan maalivahdin panosta on vertailla versus kenttäpelaajat. Tosiaan niinkuin sanoit noista Crosbyn 3+ pisteen otteluista niin ei niitä Pens olisi tosiaan varmaankaan voittanut ilman miehen panosta joten siitä voisi laskea, että 20p vähemmän ilman Crosbya.

Itselle vaan tämä kausi on jotenkin avannut silmät miten paljon loistavalla maalivahtipelillä voi pisteitä saada. Ei riitä pelkkä hyvä peli, varsinkin kun Avalanchen puolustus on mitä on. Ei sillä mulle niin väliä ole kuka sen voittaa, mutta tosiaan ois kiva että palkinnosta äänestävät pääsisivät johonkin yhteisymmärrykseen kriteereistä.
 
Jos käytetään perusteena sitä, miten joukkue pärjäisi ilman tiettyä pelaajaa, niin vaikea on Toewssiä jättää pois laskuista.
Toewssin takana Chicagolla olisi miestä korvaamaan semmoisia ykkössenterin tonttia hienosti hoitelevia kavereita kun Handzus, Regin, Shaw, Kruger...

Siitä sitten huumoria.

Jos nyt kuitenkin lopetetaan se vertailu mitä tapahtuisi jos joku ei pelaisi joukkueessa syystä tai toisesta ja katsottaisiin vähän enemmän sitä, kuka pelaaja on oikeasti järjettömän arvokas pelaaja joukkueelleen, eikä niin päin, että mikä joukkue ei pärjäisi ilman jotain pelaajaa.

Tavares mielestäni on aika korkealla tuollaisella listalla. Islanderssin ehdoton myyntivaltti ja kapteeni. Sytyttäjä ja mieletön pelaaja. Parempi myös omassa päässään nykyään.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
vihaan sanoa tätä mutta jos tämän kauden tilastoja katsotaan niin ei pitäisi olla kun yksi vaihtoehto, muut voi veivailla punakynällä. Ja ainiin miksi viihan sanoa tätä, koska en tykkää kyseisen pelaajan ylimielisestä olemuksesta. Pakko kyllä sivuuttaa tämä henkilökohtainen mielipide.

Ryan Getzlaf otteluita 59, maaleja 29, syöttöjä 39, +/- +26, peliaikaa yli 21min per peli.

Vaikka Crosbylla on kovemmat pisteet kalpenevat ne näille Getzlavin tilastoille, jos tuota ajatellaan kokonaisuutena, maaleja kuitenkin miehillä saman verran. Getzlafin +/- kertoo vaan karua kieltä kuinka dominoivaa tuo on ollut. Ilman Getzlafia Anaheim tuskin olisi nippa nappa pudotus peleissä. Toisin jos tältä kantilta arvio niin Toews saattaa olla viellä tarkeämpi avain Chicagon menestykselle. Mutta vaikka kuinka asiaa puntaroi niin aina päätyy samaan loppu tulemaan ja se nyt on Ryan Getzlaf.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös