Hart Memorial Trophy – vuoden arvokkain pelaaja?

  • 231 908
  • 958

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kuka on ollut tänä vuonna joukkueelleen arvokkain pelaaja? Kenen palkintokaappiin tulee tämä NHL:n vanhin ja arvokkain henkilökohtainen palkinto päätymään?

Tänä vuonna tilanne onkin mielenkiintoinen, kun liigasta ei löydy yhtä selkeää ennakkosuosikkia tämän palkinnon voittajaksi. Crosby olisi tämän palkinnon voittanut, mikäli ei olisi loukkaantunut. Stamkos oli pitkään ennakkosuosikki Crosbyn loukkaantumisen jälkeen, mutta on hiipunut ja näyttää jäävän ilman Art Rossia ja Rocket Richardia, ja siten todennäköisesti myös ilman Hart Trophyä. Stamkosin ketjukaveri St.Louis on myös pelannut vahvaa kautta ja voisi olla yksi ehdokas tämän palkinnon voittajaksi. Daniel Sedin näyttäisi olevan melko vahvoilla, sillä tulee todennäköisesti voittamaan Art Rossin ja usein juuri pistepörssin voittaja on vahvoilla tämänkin palkinnon voittajaksi. Entä voisiko Danielin velipoika Henrik ottaa toisen peräkkäisen Hart Trophynsä, vaikka jääkin veljelleen toiseksi pisteissä? Corey Perry on pelannut tasaisesti läpi kauden ja loppukaudesta nostanut tasoaan. Perry on maalipörssiykkönen ja pistepörssissä viidentenä. Onko Perry noussut myös ehdokkaaksi Hart Trophyn voittajaksi? Entä Jonathan Toews, Anze Kopitar , Alex Ovechkin tai Jarome Iginla?

Entä voisiko joku puolustaja nousta tänä vuonna Hart Trophyn voittajaksi? Keith Yandle ja Shea Weber ovat ainakin eittämättä joukkueidensa tärkeimmät kenttäpelaajat, ja molemmat johtavat joukkueidensa sisäistä pistepörssiä. Nicklas Lidström pelaa erittäin hyvää kautta ja olisiko jo hänen vuoronsa voittaa myös Hart Trophy? Historia ei tuota ainakaan tue, sillä viimeisten 37 vuoden aikana puolustajista ainoastaan Chris Pronger on pystynyt voittamaan Hart Trophyn. Prongerin lisäksi toisen maailmansodan jälkeen puolustajista ainoastaan Bobby Orr (kolme kertaa) on pystynyt voittamaan Hart Trophyn.

Historia ei ole myöskään maalivahtien puolella tämän palkinnon suhteen. Viimeisten 47 vuoden aikana ainoastaan Dominik Hasek (kaksi kertaa) ja Jose Theodore ovat pystyneet voittamaan Hart Trophyn. Hyviä ehdokkaita tänä vuonna kuitenkin löytyisi maalivahdeista. Pekka Rinne on kannatellut Nashvilleä, Henrik Lundqvist Rangersia, Carey Price Montrealia ja Ilya Bryzgalov Phoenixia. Tim Thomas, Roberto Luongo ja Marc-Andre Fleury ovat pelanneet myös loistavat kaudet.

Hyviä ehdokkaita Hart Trophyn voittajaksi löytyy siis lukuisia tällä kaudella, eikä kukaan ole vielä erottautunut selvästi edukseen. Tänä vuonna voisi hyvinkin olla jälleen maalivahdin vuoro voittaa tämä palkinto.
 

Saha on Laki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pekka Rinne

The Hart Trophy is awarded annually to the "player adjudged most valuable to his team" in the National Hockey League (NHL).

Tällä kaudella tulee ehkä yksi 100 pisteen mies ja ei yhtään 50 maalin tekijää. Daniel-Henrik, Stamkos-St. Louis, Zetterberg-Datsyuk, Hart Memorial Trophy äänestyksessä näistä pareista molemmat syövät toistensa ääniä. On mahdotonta sanoa kumpi Sedineista on ollut loppupeleissä arvokkaampi joukkueelleen, pelintekijä vai maalintekijä, kenties Kesler?

Tällä kaudella ehdotomasti eniten joukkueensa sijoitukseen vaikuttanut pelaaja on Pekka Rinne. Jos Rinne päästää 3 maalia on peli käytännössä ohi ja jos Rinne päästää 2 maalia mennään todennäköisesti jatkoajalle. Kun taas Thomas on voittanut pelejä jossa päästänyt viisi tai kuusi maalia.

Ainoa kenttäpelaaja joka on tällä kaudella pelannut ylitse muiden on Sidney Crosby. Mutta pitkän loukkaantumisen takia hän ei liene Hartin voittaja. Näkisin maalivahdin loogisena valintana tänä vuonna. Rinne, Thomas, Lundqvist, Luongo... Boston Bruinsissa, NY Rangersissa ja Vancouver Canucksissa on huikea hyökkäysmateriaali maalivahdin tukena. Nashvillessä on öö Legwand? Erat? Sullivan?
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabresilta en tule odottamaan tälläista palkintoa seuraavaan viiteen vuoteen, kun ei Millerikään ole niin hyvä ollut tänä vuonna.

Onhan se toki aika vaikeaa maalivahtien voittaa tämän kaltaista palkintoa, koska heiltä odotetaan joka ilta nappisuoritusta, kun taas vaikka hyökkääjät saavat hiukan töpeksiäkkin välillä. Tim Thomas oli aika sensaatio alkukaudesta, kun taas tuossa yhdessä vaiheessa tuli pieni harmaa hetki. Mutta aika vahvoilla Thomas on, tässä, sekä maalivahtipalkinnossa. Pekka Rinnekkin ollut tällä kaudella aika loistava, ja ollut mukava välillä katsella hänen pelejään. Predoilla piti olla taistelu peliajoista maalivahtien suhteen, mutta kun Ellis joukkueesta poistui, niin Rinteelle tuli enemmän taakkaa sekä peliaikaa, ja sen hän on tyylikkäästi hoitanutkin. Muita maalivahteja en usko tähän leikkiin pääsevän.

Crosbya ei tosin tähän hommaan voi oikein enään laittaa, mutta on sitten lukuisia jota voisi. Sedinit ovat olleet kyllä jälleen Canucksien johtohahmoja, ja ovat vahvoilla pistepörssissäkin. St. Louis on ollut kyllä hyvä tällä kaudella, ja se pistepörssin sijoitus kertoo oleellisen. Sitten ovat myös kaksi loistavaa pelimiestä omasta mielestäni olleet arvokkaita tällä kaudella. Ovechkilla oli huono aikansa tällä kaudella, mutta niin oli myös Capseilla. Huomaa kyllä Oven merkityksen joukkueessa, kun Ovella ei kulje, ei kulje koko joukkueella. Mutta on siellä alkanut onneksi muutkin ottamaan vastuuta enempi. Tästä toki voi olla Caps -fanit eri mieltä. Myös meidän Teemu "Teukka" Selänne on ollut erittäin arvokas pelaaja. Tehnyt monta tärkeää tasoitus/voittomaalia tällä kaudella joukkueelleen viimeisillä minuuteillla, ja oikeastaan jos alkaa miettimään, näillä maaleilla on ollut erityinen merkitys Ducksien poffi paikan kannalta.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Rinteestä ihan hyviä tärppejä tullu, mutta vaikka Nashvillen hyökkäyksestä ei juurikaan tulivoimaa löydy niin pitää samalla muistaa millainen joukkueen pelitapa on. Melko kurinalaista ja puolustusvoitoista tuo peli on koko organisaation historian ajan ollu. Vielä kun miettii et kyseessä on suomalainen maalivahti ja vielä jostain Nashvillestä niin en jaksa uskoa Rinteelle tämän palkinnon menevän.

Sitä en toki kiistä etteikö Rinne olisi joukkueensa tärkein pelaaja, en vain usko että se ihan tähän äänestykseen riittää. Shea Weber tuleeki sitten hyvänä kakkosena ja on myös helvetin tärkeä palanan Nashvillen joukkueessa. 25min/ottelu peliaikaa, johtaa sisäistä pistepörssiä yms.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Myös meidän Teemu "Teukka" Selänne on ollut erittäin arvokas pelaaja. Tehnyt monta tärkeää tasoitus/voittomaalia tällä kaudella joukkueelleen viimeisillä minuuteillla, ja oikeastaan jos alkaa miettimään, näillä maaleilla on ollut erityinen merkitys Ducksien poffi paikan kannalta.

Onhan Selänne pelaamassa aivan huikeaa kautta, mutta tähän keskusteluun Selänteellä ei ole mitään asiaa. Selänne on korkeintaan oman joukkueensa kolmanneksi arvokkain pelaaja, Perryn ja Getzlafin jälkeen. Hillerkin olisi ainakin ilman loukkaantumistaan Selänteen edellä.

Corey Perryn Hart-ehdokkuuden puolesta liputetaan täällä suunnalla:

- Maalipörssissä sijalla 1.
- Pistepörssissä sijalla 5.
- Voittomaaleissa jaetulla 1. sijalla
- Tehnyt eniten maaleja 3. erässä tällä kaudella
- Tehnyt eniten maaleja tasakentällisin
- Pelaa hyökkääjistä 3. eniten koko liigassa
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Tällä kaudella ehdotomasti eniten joukkueensa sijoitukseen vaikuttanut pelaaja on Pekka Rinne.

Rinteen ohella nostaisin värilaseilla esiin Carey Pricen. Canadiensin kenttäpelaajat ovat olleet vähintään yhtä paskoja kuin Predatorsin vastaavat, mutta siitä huolimatta Price on torjunut toiseksi eniten voittoja koko liigassa. Lisäksi on ollut käytännössä jokaisessa ottelussa joukkueensa paras pelaaja aivan kuten Rinteen Peksilläkin on tapana. Canadiens on tehnyt kaksi maalia vähemmän kuin Predators, joten senkin perusteella hyökkäyspeli on vähintään yhtä onnetonta.

Vielä, kun otetaan huomioon, että kyseessä on Kanadan kultapoika ja maajoukkueen tuleva ykkösmaalivahti, niin ei tarvitse olla suuri ennustaja voidakseen todeta, että tämän pystin nappaa ennemmin Price kuin Rinne. Kumpikin olisivat omalla tavallaan hyviä valintoja ja mielestäni kaksi joukkueilleen tärkeintä pelaajaa koko liigassa tämän kauden aikana.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Perry voi olla yllättävän vahvoilla. Jos pelaa loppukauden yhtä liekeissä kuin viimeiset 10 peliä, niin 50 maalia menee rikki.

Sedinien ongelma on se, ettei palkintoa voi jakaa kahdelle pelaajalle. Tosin Henrik voitti Hartin viimevuonna, joten sikäli nyt olisi sopiva aika tasata puntit ja antaa palkinto Danielille. Pistepörssin voitto todennäköisesti menee Danielille, joten Hart Trophy ei mikään vääryys olisi. Stamkosin juna taisi mennä jo. Huima alkukausi, mutta liigan arvokkain pelaaja ei voi jäätyä sellaiseen syväjäähän, kuin Stamkos viimekuukausina.

Puolustajiin en usko, kukaan ei oikein ole ollut tällä kaudella ylitse muiden. Visnovsky on pelannut hienon kauden mutta liian yksiulotteinen pelaaja. Lidström on taas ollut parhaita, mutta ei niin tärkeä Detroitilla, kuin vaikkapa Yandle Phoenixille, joka taas on suht' tuntematon nimi keskeltä aavikkoa - ei Hart Trophy aineista median silmissä.

Maalivahdeista Thomas ja Price olivat vielä kauden puolivälissä vahvoilla, mutta Thomasin taso on laskenut kauden loppua kohden ja Pricen ongelma taas on, että joukkueen taso on laskenut kauden loppua kohden joka väkisinkin näkyy tilastoissa. Rinne voisi palkinnon ansaita, mutta kuten täällä on jo todettu, tuskin suomalaisvahti Nashvillesta tuota palkintoa voittaa. Rinne ei ole tarpeeksi valovoimainen hahmo ja liian "takapajuisessa" joukkueessa.

Pitäisin Daniel Sediniä ja Corey Perryä melko vahvoina kandidaatteina. Sen jälkeen hyvin vaikea arvuutella.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Minnesota Wild, Oulun Kärpät
Daniel Sedin lienee vahvimmin kiinni pytyssä. Pistepörssin voitto on menossa hänelle ja maalipörssissäkin hän on kolmantena, joten jo numerot itsessään kertovat jotain hänen osaamisestaan. Tässä kuitenkin on se kääntöpuoli, etteivät nuo esitykset luonnistuisi yhtä upeasti ilman veli-Henrikiä. Kysymys kuuluukin siis, että onko Daniel nimenomaan yksilönä liigan arvokkain pelaaja, vai onko joku toinen pelaaja yksilönä häntä tärkeämpi. Elämänsä vireessä oleva Corey Perry on vähintäänkin hyvä haastaja. Eikä tietysti Henrikin panos ole yhtään Danielia mitättömämpi, mutta piste-ero ratkaissee veljesten välisen kilvan toistaiseksi Danielin hyväksi.

Myöskään Crosbya en laskisi vielä ulos tästä mittelöstä, jos hän palatessaan kaukaloihin pystyy jatkamaan siitä, mihin ennen loukkaantumistaan jäi. Etenkin mikäli Pensien kausi hänen johdollaan etenee pitkälle kevääseen.
 

Schadowan

Jäsen
D. Sedin, Perry, Rinne ja Thomas, tuossa järjestyksessä. Pistepörssin voitto valitettavan usein tarkoittaa Hartin voittamista. Uskaltaisin väittää, että niin Thomas, Perry kuin Rinne ovat olleet tärkeimpiä joukkueelleen kuin Sedin. Crosby oli tosiaan 40 peliin asti selkeä voittajasuosikki, mutta ei palkintoa voi antaa pelaajalle, jolla on vain puolet otteluista pelattuna. Pens on myös pärjännyt yllättävän hyvin ilman Malkinia ja Crosbya, joten tuokin heikentää Sidin mahdollisuuksia merkittävästi.

Mutta hienoa nähdä, että suomalainen on Hart-äänestyksessä noinkin korkealla. Vielä kun joskus saataisiin joku kenttäpelaaja mukaan...
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Myöskään Crosbya en laskisi vielä ulos tästä mittelöstä, jos hän palatessaan kaukaloihin pystyy jatkamaan siitä, mihin ennen loukkaantumistaan jäi. Etenkin mikäli Pensien kausi hänen johdollaan etenee pitkälle kevääseen.

Pelimäärä on liian pieni eikä se siitä kasva, kuin korkeintaan muutamalla ottelulla ja tuskin niilläkään, mitään kiirettä ei varmasti pidetä. En tiedä mikä on pienin pelimäärä, millä Hart on voitettu, mutta tuskin se alle 60 on (nykykiekon aikana).

Itse asiassa lainasin tekstin, koska sain kuvan, että playoff-menestyksellä olisi vaikutusta Hartin jakoon. Näinhän asia ei tietenkään ole, vaan äänestys suoritetaan ennen playoffeja.

Toivon todella, että Sedin (kumpikaan) ei voita Hartia. Syynä nyt on se, että kummatkin ovat yhtä tärkeitä, joten voitto sotisi suht paljon Hartin myöntämisperusteita vastaan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tässä kuitenkin on se kääntöpuoli, etteivät nuo esitykset luonnistuisi yhtä upeasti ilman veli-Henrikiä.
Näinhän sitä voisi kuvitella, mutta viimekaudella velipoika Henrikin tehoihin ei vaikuttanut lainkaan Danielin poissaolo. Uskon että myös Daniel olisi 40 maalin ja 100 pinnan mies ilman Henrikiä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
En tiedä mikä on pienin pelimäärä, millä Hart on voitettu, mutta tuskin se alle 60 on (nykykiekon aikana).
Taitaa olla Super Mario kaudelta 92-93, jolloin pelimäärä oli tasan tuo 60. Riitti muuten siitä huolimatta pistepörssin voittoon.

Ei Crosbylla valitettavasti mitään jakoa enää ole, pelejä on auttamatta liian vähän.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Minnesota Wild, Oulun Kärpät
Itse asiassa lainasin tekstin, koska sain kuvan, että playoff-menestyksellä olisi vaikutusta Hartin jakoon. Näinhän asia ei tietenkään ole, vaan äänestys suoritetaan ennen playoffeja.

Ahaa, no tässä kohtaa on itselläni ollut aukko sivistyksessä! Kiitokset tarkennuksesta. Eli perun aiemmat puheeni Crosbyn kohdalla, kyllä hänen pelinsä Hartin osalta on pelattu.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tänä vuonna on se hankala tilanne, että kukaan muu kuin Crosby ei ole noussut ylitse muiden ja Crosbya ei nyt tiettävistä syistä valita niin katseet pitää suunata muihin pelaajiin. Itse antaisin pystyn Pekka Rinteelle tai Perrylle. Perryllä on ainakin omien muistikuvien mukaan jo suht monta sellaista matsia alla, jossa mies on iskenyt ankkojen ainoat maalit ja siivittänyt joukkueensa voittoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosby oli tosiaan 40 peliin asti selkeä voittajasuosikki, mutta ei palkintoa voi antaa pelaajalle, jolla on vain puolet otteluista pelattuna. Pens on myös pärjännyt yllättävän hyvin ilman Malkinia ja Crosbya, joten tuokin heikentää Sidin mahdollisuuksia merkittävästi.

Crosby tosiaan on ulkona kisasta vähäisen pelimääränsä vuoksi, mutta Pittsburghin hyvät otteet ilman Crosbyä eivät todellakaan ole heikentäneet Crosbyn mahdollisuuksia millään tavalla. Jos jotain niin ne ovat vain kertoneet siitä kuinka tärkeä pelaaja Crosby joukkueelle on. Tässä hieman tilastoa:

Pittsburghin pistekeskiarvo ottelua kohden Crosbyn kanssa: 1.34
Pittsburghin pistekeskiarvo ottelua kohden ilman Crosbyä: 1.21

Pittsburghin maali/ottelu-keskiarvo Crosbyn kanssa: 3.29
Pittsburghin maali/ottelu-keskiarvo ilman Crosbyä: 2.38

Pittsburgh on pelannut ilman Crosbyä 34 ottelua ja voittanut näistä varsinaisella peliajalla ainoastaan 10.
Crosbyn kanssa pelatuista 41 ottelusta varsinaisella peliajalla tuli 21 voittoa.

Vaikka Pittsburgh onkin hyvin taistellut ilman Crosbyä (ja Malkinia), ja vienyt pelejä jatkoajalle ja rankkareihin saakka, niin kyllä noista tilastoista näkee hyvin Crosbyn tärkeyden joukkueelle. Ei Pittsburghin hyvä taisteluilme ilman Crosbyä todellakaan ole ollenkaan pois Crosbyltä. Pelimäärä vaan jäi liian alhaiseksi, jotta Crosby voisi Hart Trophyn tällä kaudella voittaa.
 

Schadowan

Jäsen
Crosby tosiaan on ulkona kisasta vähäisen pelimääränsä vuoksi, mutta Pittsburghin hyvät otteet ilman Crosbyä eivät todellakaan ole heikentäneet Crosbyn mahdollisuuksia millään tavalla. Jos jotain niin ne ovat vain kertoneet siitä kuinka tärkeä pelaaja Crosby joukkueelle on. Tässä hieman tilastoa:

Pittsburghin pistekeskiarvo ottelua kohden Crosbyn kanssa: 1.34
Pittsburghin pistekeskiarvo ottelua kohden ilman Crosbyä: 1.21

Pittsburghin maali/ottelu-keskiarvo Crosbyn kanssa: 3.29
Pittsburghin maali/ottelu-keskiarvo ilman Crosbyä: 2.38

Pittsburgh on pelannut ilman Crosbyä 34 ottelua ja voittanut näistä varsinaisella peliajalla ainoastaan 10.
Crosbyn kanssa pelatuista 41 ottelusta varsinaisella peliajalla tuli 21 voittoa.

Vaikka Pittsburgh onkin hyvin taistellut ilman Crosbyä (ja Malkinia), ja vienyt pelejä jatkoajalle ja rankkareihin saakka, niin kyllä noista tilastoista näkee hyvin Crosbyn tärkeyden joukkueelle. Ei Pittsburghin hyvä taisteluilme ilman Crosbyä todellakaan ole ollenkaan pois Crosbyltä. Pelimäärä vaan jäi liian alhaiseksi, jotta Crosby voisi Hart Trophyn tällä kaudella voittaa.

Hyviä pointteja, mutta eikö Pensin voittoprosentti ole yli 50 siltä ajalta, kun Crosby on ollut poissa? Jos nyt mietitään, että joukkueen kantavat voimat hyökkäyspäässä ovat olleet suurimman osan ajasta nimet Kunitz, Staal, Kennedy, Dupuis yms supertähdet niin Pingviinien recordi on hemmetin kova. Bylsma on saanut revittyä 2-4.kentän pelaajista kaiken irti ja siitä suuret propsit hänelle. Toki Fleurya ei sovi unohtaa, ollut Pensin tärkein pelaaja viimeiset 30 ottelua.

Mutta onhan se päivänselvää, että Crosbyn palatessa Pens nousee jälleen Stanley cup-contenderiksi.
 

Anssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erik Karlsson, Pep Guardiola
Crosbyhan pystin veisi, ellei olisi loukkaantunut. Muista ei tosiaankaan nouse sellaista supertähteä, joka pitäisi jo maagisuutensa takia valita arvokkaimmaksi pelaajaksi. Olisiko tänä vuonna siis aika jakaa palkinto puolustuspään pelaajalle? Esimerkiksi jo mainitut maalivahdit Rinne, Thomas ja kumppanit, puolustuspäässäkin loistavat hyökkääjät tyyliin Datsyuk ja Kesler tai puolustajista Weber, Yandle tai oma valintani Lidström.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Hyviä perusteluita... Itse luulen, että Daniel Sedin voittaa. Muut ehdokkaat voisivat olla Perry ja Rinne.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hyviä pointteja, mutta eikö Pensin voittoprosentti ole yli 50 siltä ajalta, kun Crosby on ollut poissa? Jos nyt mietitään, että joukkueen kantavat voimat hyökkäyspäässä ovat olleet suurimman osan ajasta nimet Kunitz, Staal, Kennedy, Dupuis yms supertähdet niin Pingviinien recordi on hemmetin kova. Bylsma on saanut revittyä 2-4.kentän pelaajista kaiken irti ja siitä suuret propsit hänelle. Toki Fleurya ei sovi unohtaa, ollut Pensin tärkein pelaaja viimeiset 30 ottelua.

Mutta onhan se päivänselvää, että Crosbyn palatessa Pens nousee jälleen Stanley cup-contenderiksi.

18 voittoa ja 16 tappiota. 8 voitoista tullut jatkoajalla tai rankkareilla.

Ainoastaan 6 kertaa Pittsburgh on pystynyt voittamaan ottelun yli 2 maalin erolla pelatessaan ilman Crosbyä.

Pittsburgh on pelannut todella hyvin ilman Crosbyä, en sitä kiistänytkään. Mutta pointtini oli ettei joukkueen hyvät otteet ilman tähtipelaajaa vaikuta negatiivisesti kyseisen pelaajan statukseen joukkueensa arvokkaimpana pelaajana tai tämän mahdollisuuksiin Hart Trophyn suhteen. Ei joukkueen hyvät otteet ilman tähtipelaajaa ole mielestäni millään tapaa kyseisen tähtipelaajan mahdollisuuksia vähentävä tekijä puhuttaessa Hart Trophystä. Sama kuin vähättelisi ykkösveskarin (otetaan nyt Rinne esimerkiksi) mahdollisuuksia Hart Trophyyn kiinnittämällä huomiota kakkosveskarin hyviin tilastoihin. Lindback voitti 6 peliä yhdeksästä loistavilla tilastoilla Rinteen ollessa sivussa, muttei tuo vähennä yhtään Rinteen mahdollisuuksia Hart Trophyyn. Kuten ei Pittsburghin saldo ilman Crosbyä, tämän mahdollisuuksia siihen.
 

Ralph

Jäsen
Minä antaisin ääneni Henrik Lundqvistille, jota pidän ehdottomasti tärkeinpänä pelaajana joukkueelleen. Perry tekee joo maaleja, mutta Getlaf, Ryan ja Selänne avittavat. Sedineillä on vielä Keslerkin, Zetterbergillä Lidström ja Datsyuk, St.Louisilla ja Stamkosilla toisena. Philadelphialla Girouxit, Carterit ja kumppanit.

Jos Henrik Lundqvist nostaa NY Rangersin vielä viidenneksi tai kuudenneksi, on hän vielä selkeämpi tapaus.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Minä antaisin ääneni Henrik Lundqvistille, jota pidän ehdottomasti tärkeinpänä pelaajana joukkueelleen. Perry tekee joo maaleja, mutta Getlaf, Ryan ja Selänne avittavat. Sedineillä on vielä Keslerkin, Zetterbergillä Lidström ja Datsyuk, St.Louisilla ja Stamkosilla toisena. Philadelphialla Girouxit, Carterit ja kumppanit.

Jos Henrik Lundqvist nostaa NY Rangersin vielä viidenneksi tai kuudenneksi, on hän vielä selkeämpi tapaus.

Mielenkiintoiset perustelut, mutta sieltä puuttui kaikki perustelut vertailussa muihin maalivahteihin. Ei tuolla Predatorsilla tai Bruinsillakaan ole juuri Gaborikia, Callahania tai Dubinskyä parempia pelaajia.

Mieleen tuli kysymys siitä voiko Hartin saada pelaaja joka ei ole edes pelipaikkansa TOP3 pelaaja siltä kaudelta? Omasta mielestä Lundqvist ei ole mitenkään selvä TOP3 maalivahti tältä kaudelta, sen verran hyvin ovat muut pelanneet.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mieleen tuli kysymys siitä voiko Hartin saada pelaaja joka ei ole edes pelipaikkansa TOP3 pelaaja siltä kaudelta? Omasta mielestä Lundqvist ei ole mitenkään selvä TOP3 maalivahti tältä kaudelta, sen verran hyvin ovat muut pelanneet.

Teoriassa kyllä, sillä Hart Trophy määritelmänsä mukaan annetaan pelaajalle, joka on omalle joukkueelleen tärkein. Ei siis liigan parhaalle pelaajalle, vaikka käytännössähän tuo Hart Trophy yhdistetään liigan parhaalle pelaajalle annettavaksi palkinnoksi. Lundqvist voisi siten hyvinkin voittaa Hartin, vaikka ei olisi Vezina-äänestyksessä top-3:ssä. Kyseessä on erilliset palkinnot ja äänestyksestä vastaavat erilliset tahot, joten eivät ole millään tapaa yhteydessä toisiinsa.

Piti oikein katsoa, että onko milloinkaan Hart-voittajan asema oman pelipaikkansa top-3 pelaaja ollut millään tapaa kyseenalaista. Lähimmäksi viimeisten 30 vuoden ajalta tulee varmaan Messier. Oliko Messier ensimmäisellä Rangers-kaudellaan vuonna 1992 liigan top-3 sentteri? Messier voitti silloin Hartin vaikka Lemieux vei pistepörssin 24 pisteen erolla Messieriin, joka oli pistepörssissä vasta 6. Gretzkyllä oli 14 pistettä enemmän kuin Messierillä. Roenick ja Yzerman olivat pistepörsissä neljän pisteen päässä Messieristä, mutta Roenick teki 18 maalia enemmän ja Yzerman 10 maalia enemmän. Sekä Roenick ja Yzerman voittivat joukkueidensa sisäiset pistepörssit lisäksi yli 20 pisteen erolla, kun Messier voitti Rangersin pistepörssin ainoastaan 6 pisteen erolla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Mieleen tuli kysymys siitä voiko Hartin saada pelaaja joka ei ole edes pelipaikkansa TOP3 pelaaja siltä kaudelta?

Mielenkiintoinen kysymys, jota pohdin itsekin.

Olen sitä mieltä, että voi. Kolme kauden parasta maalivahtia voivat pelata kaikki huippujoukkueissa. Tällöin heidän panoksensa joukkueen menestykseen on pienempi kuin neljänneksi parhaalla maalivahdilla, joka vie umpipaskan joukkueensa yksin pudotuspeleihin.

Aika teoreettista, mutta pitäisin tuota silti ihan mahdollisena tapauksena. Bosco näköjään oli nopeampi, mutta samoilla linjoilla ollaan täällä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Snakebite, Asp, Bully Boy, Rod Weery
Sikäli, kun Hart Trophyn pitäisi tarkoittaa sitä, että sen voittava pelaaja on joukkueensa tärkein pelaaja, on suht helppo sanoa, että Marc-Andre Fleury ansaitsisi ainakin ehdokkuuden. Crosbyn poissaollessa ilman Fleurya joukkue ei olisi edes lähelle nykyistä sijoitustaan, vaan todennäköisestikin kaukana playoff-viivan alapuolella. Kauden seitsemän ensimmäistä ottelua menivät vihkoon, mutta ~2.15 GAA ja ~.925 torjuntaprosentti kaikista lopuista 50 aloittamastaan ottelusta tällä kaudella ml. 33 voittoa kertoo kaiken olennaisen, miten pitkälle MAF on joukkueensa tällä kaudella vienyt. Muutama matsi on vielä pelaamattakin. Vezina-ehdokkuuteen ei varmaankaan ole jakoja, mutta Hart-ehdokkuus olisi oikeus ja kohtuus.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Luongolle antaisin HARTin. Olen nähnyt Canucksilta jo useampia otteluita, joissa joukkue on altavastaajan asemassa, mutta voittaa lähes joka matsin Luongon jäätävän varman panoksen takia.

Paras joukkue ja sen tärkein pelaaja = Roberto Luongo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös