Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Aivan, toisin kuin nuo sähkö- ja kaasulämmittimet, hiiligrilli on myös aromaattori. Siinä missä kaasugrilli tarjoaa aromeiksi vain polttimelle tai laavakiville pudonneen rasvan käryä, saa hiiligrillin kupeessa värinsä hakenut makkara pintaansa lepän, tammen, omenapuun ja hikkorin hivelevät tuoksut.
Tämmähän nyt ei pidä paikkansa, jos on viitseliäisyyttä. Lisävarusteena löytyy aromiverkko, ja kun koppa on tiivis, voi vaikka savustaa tarvittaessa.
Sinänsä, kyllä, kaasu on valittu vain ja ainoastaan sen takia, että se on nopeasti käyttövalmis joten arkenakin viitsii töitten jälkeen grillata. Eli käytännössä lähes joka päivä huhti-lokakuussa. Kun olin vielä puu/hiili grillaaja (kotona, mökillä toki edelleen), niin grillasu tapahtui lähinnä viikonloppuisin…
Höh, mitä hemmettiä sitten edes poistuvat keittiöstä, jossa lämmittäminen on vielä kätevämpää ja siistimpää!
Keittiössä paistaminen ja kärtsääminen tuo taloon käryä ja hajuja, ja ulkogrillaamisen ideahan on saada olla ulkona!
Eiköhän noihin automaattikääntöisiin weebereihin pian rakenneta ympärille vielä seinät tuuletusikkunoineen ja kattoineen jotta myös säävaikutus on otettu turvallisesti ja kätevästi huomioon.
Totta toki, että rakensin syksyllä grillikatoksen, jotta sade ei ole tekosyy välttää grillausta…