Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana HABS #11, 23.05.2006 klo 23.51.

  1. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Lainaus:
    Oliko sulla sytytyspiippu käytössä? Mä ostin se heti alkuun, eikä ole kertaakaan tarvinnut kypsytellä muualla ruokia, varsinkin kun hiilimäärän oppi parin kerran jälkeen mitoittamaan oikein.

    Edit. Ja sytytysnesteet kannattaa unohtaa samantien.
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2019 klo 09.32
  2. Nännimäinen Jäsen

    Lainaus:
    On piippu. Jotenkin en nyt vaan ole saanut hommaa toimimaan. Liian kylmää, liian kuumaa.

    Pappa käytti aikanaan noita nesteitä. Sytytysnesteen makuinen lohi oli parasta.
     
  3. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Lainaus:
    Jonkun maissin polttaminen on kieltämättä aika helppoa, jos yhtään unohtaa väärään paikkaan. Toisaalta itseäni ei pienet karsinogeenit haittaa, kun sipaisee reilusti voita kylkeen.

    Mutta joo, onhan laadukas kaasu varmasti hyvä vempele. Itse vain olen ihastunut tuohon hiileen ja varsinkin ne savut, mitä sieltä saa irti, kun vaikkapa burgeripihvin jättää kannen alle siinä vaiheessa kun alkaa hiilille valua rasvaa, uhh mama! Kohta menee lohta grilliin, ei paskaa sekään.
     
    Nännimäinen tykkää tästä.
  4. Raúl Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Pelicans
    Nyt olisi hyvässä tarjouksessa tuo Weberin Q3000. Vain kaksi poltinta, mutta ostajien arviot hyvin positiivisia. Pärjäisikö tuolla? Jos Weber pitää olla, niin tuo 399€ on aika maksimi, mitä olen valmis grilliin laittamaan.
     
  5. Tuamas Jäsen

    Lainaus:
    Pikkuveljellä on nyt pari vuotta ollut tuo ja on ollut äärimmäisen tyytyväinen. Ja hän on äärimmäisen tarkka ja innostunut ruuanlaittaja.

    Lämpöä tulee paremmin ja ennen kaikkea tasaisemmin kuin isosta halpisvehkeestä ja tuolla luanaa kaikki pizzasta, kasviksiin ja lihoihin.

    Suosittelen kylkeen langatonta paistolämpömittaria, niin tuolla pärjää hyvin ja pitkään, kunhan ei tarvitse joka viikonloppu kokata kymmenille ihmisille.
     
    Sambody ja Raúl tykkäävät tästä.
  6. -Jonne- Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokipojat
    Jaahas. Nyt tuli minun Lucifer tiensä päähän. Tai vielä voisi elvyttää uusilla polttimoilla 40€ kipale, mutta kun muitakin osia korroosi alkaa viemään niin aika mennä eteenpäin. Lucifer kesti n. 5-vuotta joka on ihan ok.

    Annan mahdollisuuden Weberille. Tämä nyt kohteena, että hinta pysyisi kohtuullisena ja mukana valurautaritilät. Weber Spirit II E-310 GBS -kaasugrilli, musta Kokemuksia kyseisestä mallista? Näyttäisi olevan joitain juttuja genesiksestä myös tässä halppiksessa.
     
  7. Sambody Jäsen

    Lainaus:
    Meillä on ollut tosiaan muutaman vuoden kolmenpolttimen spirit käytössä enkä ole katunut. Ulkopuolelta griili näyttää vielä pakasta vedetyltä. Sisällä jotain tummumaa, mutta missään ei ruoste kuki ja poltin suojatkin kestänevät tätä vauhtia vielä vuosia. Grillaaminen on stressitöntä, kun lämpötila on tasainen ja poltinsuojat on niin jyrkät ettei valuva rasva tai marinadi jää niiden päälle palamaan. Ylipäätään vaikea tuosta on mitään pahaa sanoa.
     
    -Jonne- tykkää tästä.
  8. -Jonne- Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokipojat
    Tuli nyt hankittua ja ensimmäinen testi suoritettu aikaisemmin linkitetyllä Weber Spirit e-310 GBS mallilla (uudempi).

    Grillausala on erinomainen ja saa tehtyä vaikka pihvejä isommankin satsin kerralla. Vaikka kyseessä on vain 3 polttimen malli, niin potkua riittää ja 260c saavuttaa nopeasti. Tämä lämpö on esim. possunpihville jo riittävä. Tehoja löytyy yli 300c asti, eli naudanlihankin grillaaminen onnistuneen.

    Erityistä plussaa sytytysjärjestelmästä, yleisestä laatuvaikutelmasta ja lämmön jakaantumisesta koko grillausalalle.Kyllä tästä tuon 500€ kärsii pulittaa!

    Edit: Verkkokaupan tarjous oli siis vajaa 500€. Loppunut jo ja niin tuo mallikin tuolta toistaiseksi. Motonetissä oli tästä myös tarjous n. 520€.
     
    Sambody tykkää tästä.
  9. teppana Jäsen

    Lauantaina porukalla anoppilassa grillataan. Yleensä olen appiukon kanssa ollut grillaamassa lihoja ja anoppi on hoidellut keittiössä kasvispuolen (ja kaiken muun), loput porukasta nauttii toisten seurasta. Anopilla oli jalkaleikkaus aiemmin tällä viikolla eikä tietenkään nyt osallistu muuten kuin syömällä. Kasvispuolen vastuu delegoitiin minulle. Olis ihan hauska grillillä tehdä kasvikset ja sitten kylkeen keittiössä joku salaatti. Onko täällä vinkkejä mitä kasvista ja miten grillata? Perus ananasta ja sipulia ollaan paistettu grillillä mutta siinäpä se oikeastaan on. Peruna on suosittu tuossa porukassa, mutta kun 6+2 ihmistä syö niin helpompi varmaan on keittää. Mites jos perunan korvais bataatilla ja sitä grillaa?
     
  10. eriatarka Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Lukko
    Lainaus:
    Me ollaan laitettu kasvisnyyttejä ts. folion sisään sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, porkkanaa... mausteita (herbamare, mustapippuri) ja päälle tuorejuustoa.
     
  11. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    En ole batskuja grillaillut, kasviksia kyllä. Ihan vain öljyä kevyesti pintaan ja grillailun jälkeen suola+pippuri, ja tällä kaavalla ainakin paprika, kesäkurpitsa (keskusta pois vetistelemästä), sipulit ja mitä näitä nyt on. Samalla kaavalla menee myös herkkusienet, en pilaa niitä millään pekoneilla ja juustoilla. Pienet sienet kokonaisina, isot puoliksi ja jättimäiset kolmeen osaan.

    Miksei bataattejakin tai porkkanoita, ehkä ottaisin niihin vähän kypsyyttä keittämällä pohjiksi. No, tämä nyt ilman kokemusta.
     
  12. JMT Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Kärpät NHL ManU Azzurri
    Tuli hommattua Weber Master-Touch brikettigrilli. Miten tuolla onnistuu savustus? Aiempaa kokemusta grillillä savustuksesta ei ole eli vinkit ois enemmän kuin tervetulleita.
     
  13. Siivu Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Habs, Ilves
    Suosituksia ei ole tarjolla, mutta syvää paheksuntaa kyllä (mikä on suosituksen vastakohta?). Ostin kolmisen vuotta sitten Muurikan kesäkeittiön luottaen puhtaasti nimeen laadun takeena. Ja paskat, höttöisestä puusta jossain Puolassa kasattu vaunu, joka alkoi rapistua jo ensimmäisenä kesänä, vaikka pidin grillin hyvin suojattuna. Poltin vaikuttaa kyllä olevan hyvä ja sopivan puhdikas, mutta vaunu on täysin luokaton.
     
  14. hartzu Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokerit
    Lainaus:
    Perinteisen savustuksen näkökulmasta lämpötilaa on vaikea pitää hiiligrillissä tarpeeksi alhaisena, mutta savustusgrillaukseen, eli jossa erikseen generoidaan grillauksen aikana savua, sopii oikein hyvin. Jos tuossa mallissa oli kotelot hiilien/brikettin asettamiseksi tarkasti toisella puolelle, niin se helpottaa, kun pystyy käyttämään epäsuoraa grillausta. Savu saadaan aikaan esim. Weberin omilla savupuruilla tai savukalikoilla, joita löytyy useampaa eri puulajia. Lisävarusteena voi ostaa erillisen savukotelon, johon nuo purut laitetaan ja se taas laitetaan hiilien tai kaasun päälle tuottamaan savua. Puruja lisätään kun savun tuotanto loppuu.

    Kaasugrillissä teen tuolla menetelmällä mm. pulled porkia, ribsejä yms. joiden grillaamiseen menee matalassa lämmössä (n. 100 astetta) tuntikausia.
     
    JMT tykkää tästä.
  15. -Jonne- Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokipojat
    Lainaus:
    Bataatti on loistavaa grillissä. Ei missään nimessä esikeittämistä.

    Pese hyvin ja leikkaa keskikokoisesta bataatista n.1,5cm kiekkoja (kuori paikoillaan). Voi marinoida hiukan oliiviöljy, suola, mustapippuri ja valkosipuli liemessä. Tai vain pintaan ennen grillausta öljyä, suolaa ja mustapippuria.
     
  16. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Lainaus:
    Täytyy pistää kokeiluun itsekin. En tosiaan ole kokeillut tai edes googlannut, joten siitä tuo höpötys esikeittämisestä. Kauanko ottaa kypsyä vrt. pehmeämpi kasvisosasto?
     
  17. Grafix Jäsen

    Lainaus:
    Parsa tulee kivasti grillissä, erittäin helppo ja nopea valmistaa. Tarkkana vaan, että jäävät hieman napakaksi, niitä lussuja ei syö kukaan. Fenkoli toimii myös hyvin grillattaessa ja on vähän ehkä spesiaalimpi kuin moni ihan peruskasvis. Mitähän muuta, grillitomaatit esimerkiksi vuohenjuustotäytteellä, basilikalla ja ehkä pestoa kylkeen vielä. Ja maissi tietty on aika perinteinen valinta grilliin myös.
     
  18. teppana Jäsen

    Kiitoksia vinkeistä. Parsa menee kyllä testiin. Se kun on omaan makuun aivan mainio kasvis.
     
  19. Raid76 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
    Lainaus:
    Ensinnäkin onnittelut valinnasta. Paras mahdollinen laite grillaukseen ylipäätään. Ostitko rosteriritilällä, eli ns. verkkokauppa comin mallin?

    Savustus onnistuu vallan mainiosti etkä tarvitse siihen mitään erityisiä lisävälineitä etkä Weberin omia puruja. Tikkuaskin kokoiset puunpalikat tai isommatkin käyvät vallan mainiosti jos niitä pystyt hankkimaan (omenapuu, haapa jne.) Brikettikorit hiukan helpottavat grillaamista tietyissä oloissa, mutta nekään eivät ole vältämättömiä. Voin kirjoitella töiden jälkeen enemmän, mutta katsele Youtubesta vaikka snakemethod ja slow food videoita grillauksessa. Eli nopeasti avattuna: Vain muutama briketti palaa ja hiljalleen sytyttää muut ja noiden päälle puun palasia ja homma toimii. Liha/kala epäsuorasti sitten toisella puolella grilliä.
     
    JMT tykkää tästä.
  20. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Lainaus:
    Kaupoissa valmiiksi foliorasiassa myytävät grilliin tarkoitetut tomaattitertut ovat aika hyviä. Öljy niskaan ja tulille. Toki hoituu myös tee se itse -tyyliin, mutta noissa siis folio ja öljy valmiina.

    Mutta suosittelen paprikaa myös. Maku loiventuu, jos joku ei paprikasta raakana pidä, ja se tummuminen vain parantaa settiä.
     
  21. JMT Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Kärpät NHL ManU Azzurri
    Lainaus:
    Gigantista ostin (GBS Premium E-5770). Tuossa ei käsittääkseni ole ainakaan sitä GBS-ruskistusritilää.
     
  22. -Jonne- Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokipojat
    Lainaus:
    Napsu lyhyempi kuin raaka peruna. En tarkkaa aikaa osaa antaa, riippuu grillin lämmöistä.

    Lainaus:
    Testaa parsaa tankona grillissä. Kuori, kevyesti öljyä pintaan. Hiukan ennen kuin kypsää, niin myllysuolaa pintaan vähän. Kypsyy todella nopeaan, saa ottaa vähän väriä joten kova lämpö. Kypsyys sopiva kun hiukan napakka, ei saa tehdä yli lötköksi. Aikasta loistavan makuinen.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2019 klo 18.00
    teppana tykkää tästä.
  23. kyykäärme Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Rauman Lukko
    Kasviksista maissia nyt tietty voi grillata. Tähän aikaan vuodesta vaan ei vielä taida saada kunnollista; kaikki on pilalle esikeitettyä ja happaman hajuista, mitä kaupoissa on. Parhaat maissit ovat mielestäni Saksasta tulleet.

    Ensin kauppoihin saapuu Marokosta, sitten Espanjasta ja sitten Saksasta maissit. Loppukesästä saa suomalaista kauniin näköistä maissia, joka kuitenkin on ihan mautonta, kun ei siihen oikein taida sokeria täällä kertyä.
     
  24. Masentaja Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokerit
    Kesäkurpitsaa, paprikaa, ananasta, valkosipulia, sipulia pilkottuna ja öljyä. Sekasin ja paistaen. Rullattua pekonia sivussa paistaen ja sekaan. Ratatouille-tyyppinen kasvishöystö on tosiasia.

    Mulla nyt toista kesää Weber Genesis2 310 ilman sivukeitintä. Partsigrillailua harrastan. Aiempi halpisgrilli oli kyl ihan sutta tuohon verrattuna.
     
    kekkis tykkää tästä.
  25. Sniper Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Timo Suden kääntölämäri
    Itse olen pärjännyt isokokoisella perinteisellä hiiligrillillä viimeiset neljä vuotta, kun opettelin hieman perusteita. Nyt kun sekoittaa sopivasti brikettejä ja hiiliä, saa pitkäkestoisen ja tasaisen lämmön ja sille kuvullekin löytyy oikeasti tarvetta. Ennen se oli vain kiirettä estää, ettei läskinpalat hiiltyisi liikaa.

    Oma suosikki on grillauksen ohessa folion päällä paistuva nieriän file, joka saa kuvun alla sopivasti kypsyä menettämättä mehevyyttä. Toki jos ei ole muuta tavaraa paistumassa, niin folionyyteissä olevat purut tekee sitten oikein kunnon savun maun siihen kylkeen.