Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana HABS #11, 23.05.2006 klo 23.51.

  1. RauMan Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Rauman Lukko, Detroit Red Wings
    Lainaus:
    Kokemusta on Weberistä, loistava tuote. Sen grillin voi regata sarjanumeroineen Weberille, sen perusteella pysyy takuutiedot tallessa ja aina löytyy oikea varaosa jos joskus vuosien päästä sellaista tarvitsee.
    Grillin lämpömittarin varaan ei kannata laskea mitään, hyödytön mallista riippumatta. Kannen lämpötilalla et tee mitään, erillisellä mittarilla lämpö ritilän tasosta. Ero voi olla kymmeniä asteita.
     
  2. benicio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Rauman Lukko
    Lainaus:
    Samaan 129e hintaan saa weberinkin lämpömittarilla. Toki on vain 47cm ja ilman tuhkapesää. Ei ole kokemusta noista muista.
    Weber Original Kettle™ 47 cm
    brikettigrilli musta | Motonet Oy

    Ja juu vähän samaa mieltä että lämpömittari on aika turha vimpain, ei siitä toki haittaakaan ole ja vaikka kannen lämpötila ei tietysti ole ritilän lämpötila, niin kertoohan se suunnan siitäkin, mutta tiedät sen kyllä ilman lämpömittariakin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2018 klo 09.48
  3. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Joo, otin kuitenkin tuon Weberin. Jonsei muuta niin brändi ainakin. Totta tuo lämpömittarijuttu, mutta siinä kun seisoksii ja hörppii olutta, on ollut kiva ainakin aiemmin katsoa, että missä mennään suurin piirtein lämmön kanssa. Vaan kiva on taas päästä rillaamaan!
     
  4. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Pari eka kertaa meni vähän harjoitellessa, mutta aika nopeasti olen päässyt sinuiksi tuon pallo-Weberin kanssa ja ekaa kalan testausta lukuunottamatta homma toiminut. Raaka-aineista on makkarat, hampurilaispihvit, kananfileet, lohi sekä erilaisia kasviksia ja kasvispihvejä testattu. Nyt on tomahawk ottamassa loppulämpöjä mittarin kanssa. Lämmön säätelyn kanssa oli hivenen opettelua, samoin eka setti lohella meni vähän ohi, mutta aika hyvin tuon homman nyt jo tuntee käsipelillä, eikä mitään grilliin integroitua mittaria ole kaivannut. Toinen lohikertakin meni loistavasti, fileet lautasille kokonaisina ilman nahkaa ja kiva rapea kuori pinnassaan. IVH! Ja ylipäätään tuo aromi, mikä hiilistä grillattaviin siirtyy... Ei tavoita kaasulla kyllä samaa.
     
  5. muti Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Lukko
    Eikös suurimmat aromit tule siitä kun nesteet tippuvat kuumalle pinnalle, josta sitten höyrystyvät takaisin. Itseltä löytyy pihalta sekä puu/hiiligrilli sekä kaasugrilli ja kaverilla on myöskin, olemme koittaneet sokkotestejäkkin tehdä, mutta ei kumpikaan meistä ole saanut vielä luotettavaa tulosta testeistä.
     
  6. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Siitähän ne tulevat. Väittäisin kuitenkin olevan eri asia tippua hiilille kuin jonnekin kaasupolttimoiden väliin metallipinnalle. Voi olla, että muisti tekee tepposet, mutta en mä muista näin selkeitä aromeja maistaneeni raaka-aineesta riippumatta aikanaan, kun kaasulla viikoittain grillailin. Vaan samapa tuo, tää on parasta just nyt, parasta just nyt! (Saakohan Robin kuulla tuota muuten intissä muilta tetsatessaan paskassa?)
     
  7. Raúl Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Pelicans
    No niin, ensimmäistä kaasugrilliä etsimässä. Monesta paikasta olen lukenut, että polttimot täytyisi olla ruostumatonta terästä, jotta kestää yli kaksi vuotta. Onko näin ja mitä suositellaan?

    Ei tarvitse olla jäätävän kokoinen, mutta 4 henkilön ruoat pitäisi mahtua grillaamaan.

    Nuo halvimmat vaihtoehdot täytyy ilmeisesti hylätä heti alkuunsa, mutta en ole valmis maksamaan mitään älyttömiä summia. Saako 300-350€ toimivaa, peruskäyttöön sopivaa pitkäikäistä grilliä?
     
  8. Kansankynttilä Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Vaasan Sport
    Itsekin ensimmäisen kaasugrilli hommasin tässä keväällä ja aikamoista opettelua on vielä. @Raúl viestiin liittyen oma valinta osui budjetin rajallisuuden vuoksi Citymarketin FXA BAT4 -malliseen grilliin. Ihan ok se on noin 10 grillauskerran kokemuksella, mutta muutama asia häiritsee. Tuulella grillaaminen ei meinannut onnistua, vaikka ei ollut edes mikään myrsky, ei vain meinannut grilli kuumentua millään. Muutenkin polttimet saisivat olla tehokkaampia (ilmeisesti 3kW/kpl eli yhteensä 12kW) kun pitää täydellä teholla laittaa kaasua että pihvit ruskistuu. Lämpö jakautuukin epätasaisesti, siitä kyllä selviää kun grilli tulee paremmin tutuksi. Hinta oli plussakortilla 199€.

    Eli siis, olisi pitänyt satanen tai kaksi laittaa grilliin lisää.
     
  9. Sambody Jäsen

    Muutama vuosi sitten itse lopetin ”budjetti” grillien kanssa leikkimisen ja hain Weberin taloon. Vähän kirpaisi hinta, mutta jälkeenpäin ei ole kaduttanut. Jos haluat @Raúl nauttia grillaamisesta, varmasti kestävän ja helppohoitoisen niin katso venyisikö budjetti Weberiin.
     
    macnevis, Rommeli & DAF tykkäävät tästä.
  10. DAF Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
    Lainaus:
    Ja tehollisen grillausalan tasaisuuden vuoksi pienemmällä Weberillä grillaa itse asiassa suuremman määrän kuin isommalla mitäsattuu-merkillä. Ja varaosia saa joka malliin.
     
  11. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    En tiedä, missä grillaatte, mutta itse en kyllä kaasua harkitse kun on opetellut grillaamaan hiilillä. Pari viestiä ylempänä olikin, että ihan perus pallo-Weberillä mennään suomalaisilla puuhiilillä, ja tulos on kyllä aivan mahtavaa. Vähän joutui opettelemaan, mutta sen verran useasti tuli viime kesällä ja syksyllä grillattua, että aika reilun kattauksen kävin läpi kaloista burgereihin ja kanoista raakamakkaroihin. Varmasti joku useamman sadan euron kaasugrilli on hyvä oheistoimintoineen ja eggillä saa haudutettua rauhassa, mutta tuohon satasen hintaan laadukas pallogrilli kunnon hiilillä ja sytytyspiipulla on ylivoimainen. Tänään vuorossa broilerinfileet ja kasvikset.
     
  12. Sambody Jäsen

    Lainaus:
    Varaosan saanti on kyllä kanssa hyvä juttu vaikka ei ole täällä ollut tarvetta. Yksi negatiivinen puoli kyllä Weberissä on kaikkien lisähärpäkkeiden hinta ja että grillausala on vähän muista poikkeava ilmeisesti kooltaan, kun esimerkiksi muiden valmistajien(lue halvemmat) parillat tai muurikat eivät tuohon mene kansi kiinni.
     
  13. teppana Jäsen

    Tosiaan jos vain budjetti kestää, Weber on hyvä valinta. Myöskin sen takia, että siihen voi sitten hankkia jos minkä näköistä lisävarustetta sitä mukaa kun tuntuu että grillaukseen huvittaa laittaa rahaa.

    Ylempänä jo sampio mainitsi hiiligrillin ja onhan siinä oma tunnelmansa. Appiukolla on grillikota jossa käytetään puuta ja aina on yhtä nautinnollista lähteä sitä hiillosta rakentamaan. Kestää kauemmin mutta itse grillailen pääsääntöisesti silloin kun on aikaa.

    Oma savustuspönttö pitäisi huoltaa jotta sillä saa savustella possua. Anoppilan naapurista tuli minullekin puolikas sika ja siitä riittää jos jonkinlaiseen grillailuun ja savustamiseen.
     
  14. wunderveba Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Ilves, Flyers
    Olisi mielessä myöskin uuden grillin osto vanhan tilalle. Entinen kaasugrilli on palvellut hyvin jo n. 5-7 vuotta. Se on mielestäni hyvin tuollaiselle market-grillille, joka on vieläkin ihan toimiva peli. Uuden hankinta on kuitenkin tullut mieleen, kun alkuperäiset ritilät ja parilat olen aikaa sitten tuosta heivannut ja hommannut joka kesä uutta ritilää tilalle. Hommaamani halvat ritilät ovat talven jälkeen olleet aina sen verran mehukkaassa kunnossa, kun en ole jaksanut nähdä vaivaa putsailla ja rasvata(?) niitä talviteloille.

    Tällainen houkuttaisi:

    https://www.hongkong.fi/fi/piha-ja-...u-ja-hiiligrilli-163-x-66-x-124-cm/p/3604120/

    Mutta toisaalta tekisi mieli hommata kunnon hiiligrillikin ja unohtaa kaasu. Kaasuun tottuneena, niin on se vain aika kätevä ja nopea hiiliin verrattuna.

    Weber varmaan hyvä olisi, mutta hintakin on ainakin puolet lisää vastaaviin ja enpä usko, että on sen väärti.
     
  15. sampio Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Menestyvin, sympatiat muille hyville.
    Lainaus:
    Ei tuollainen yksi reilu sytytyspiipullinen hiiliä lopulta kovin pitkään tule, vartti + minkä haluaa lämpöä ottaa ritilään. Meidän neljä henkeä selviää yleensä yhdellä hiilisetillä, ellei ole jotain erityistä hauduteltavaa. Pääsiäisenä sytytin toisen piipullisen varmuudeksi ja lisäsin puolessa välissä, kun oli vähän populaa kylässä, ja tuolla kahdella jäi hyvät lämmöt vielä hyödyntämättä lopuksi. Haloilla tietysti oma juttunsa, mutta niitäkin voisi hyvään pallogrilliin heittää. Kestää kuitenkin sen verran kauemmin, etten ole kokeillut.
     
  16. teppana Jäsen

    Lainaus:
    Ei hiilissä kestä kauaa. Mutta puuklapeissa kestää.
     
    sampio tykkää tästä.
  17. Pika1 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Ilves
    Itse grillaan läpi vuoden. Laitteistoa on seuraavasti:
    Pitkään grillaamiseen/savustamiseen (=1-24 tuntia) Pro Q Frontier. Linkissä vastaava malli, itsellä siinä vielä kolmas välitaso: https://savustintukku.mycashflow.fi/product/276/proq-excel-elite-20-grillisavustin-bbq-savustin

    Nopeempaan brikettigrillaukseen weberin 47.

    Kaasugrillinä (se helppo ratkaisu) Mustang Miami 6+2. Kuva löytyy http://www.kaasugrillit.com/kaasugr...ruskistuspoltin-myynnissa-20132016-p-899.html

    Ihan kelpo setti.
    Varsinkin tuohon naudan rinnan (=brisket) vuorokauden kestävään savustamiseen olen tykästynyt. Apuvälineinä toki langaton säädettävä lämpötilamittari, jotta pystyy vahtimaan/säätämään grillin lämpötiloja ilman jatkuvaa kyttäämistä vieressä.
     
  18. T1971 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Kolme kovaa
    Lainaus:
    Otan kantaa tuohon polttimien materiaaliin. Meillä on ollut nyt sama Luciferin 3 polttimen grilli 8 kesää, 9 lähti viikko sitten käyntiin. Polttimet on valurautaa ja nykyisellään todella ruosteessa. Silti tuo laitos toimii kuin junan vessa, reikiä olen vuosien saatossa rassaillut polttimista 2 kertaa ohuella poranterällä, kun paskaa ja ruostetta oli noihin kertynyt. Meillä grilli on ollut ulkona koko ajan, myös talvet. Viimeiset kolme vuotta ilman peitettä, kun ei jaksanut enää tuohon uutta ostaa. Grilli on sama kuin Landmanin vastaava ja 159€ tarjoushinnalle(ovh.299€) on saanut oivan vastineen.
    Eli, ei tuo rosteripoltin ole mikään autuaaksi tekevä ominaisuus, valurautaisillakin pärjää ihan mukavasti.
    En sinuna heti hylkäisi noita halvempia, kannattaa käydä kokeilemassa noiden runkojen ja grilliosan tukevuus vaikka rautakaupoissa/ Motonetissa.

    E. Ja pinta-alaa on sen verran, että 6 hengelle saa kerrallaan pihvit, kanat,.herkkusienet,sipulit ja tomaatit. Ja koreihin maissit, jos kansi kiinni grillailee.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2019 klo 22.53
  19. SamSpade Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Ikurin Vire
    Minulla on ollut nyt kaksi vuotta käytössä Big Green Eggin kopio, Komado grilli, eli Iso Musta Muna - IMMu tuttavallisemmin.
    Enkä kyllä enää kaasuun palaan. Eka kesä meni harjoitellessa lämpöjen kanssa, kun ylä- ja alaventtiileitä säätelee niin saa hallittua lämpöä tosi tarkasti ja tarvittaessa todella kuumaksi eli 350 asteeseen jos haluaa hyvät pinnat pihveihin.
     
  20. Raúl Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Pelicans
  21. Rommeli Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
    @Raúl

    Sivukeittimestä ei kannata maksaa senttiäkään, koska tuo on käytännössä aivan turha kapistus.
     
  22. muti Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Lukko
    Lainaus:
    Landmanneja ja Rebeleitä (yms muita) kannattaa myös katsoa, ei kannata pelkkään luciferiin jumittua, pitkälti samaa laatua nuo kaikki taitavat olla. Mutta ehdottomasti vähintään 4-poltinta, veikkaan että myöhemmin tulet katumaan jos nyt ostat vain 3-polttimella olevan.
     
  23. Vili#16 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jokerit
    Pari vuotta laadukkaalla kamadolla kesät-talvet grillailleena niin täysi suositus. Sillä grillaa, savustaa, hauduttaa jne. Aivan ylivertainen vehje hiilillä grillaukseen ja pitkiin savustuksiin.
    Kaasuvehje sitten avuksi jos pitää isommalle määrälle grillailla, kyllähän siinä ne perusmakkarat ja maissit vetää, mutta muuten pysyy kyllä kaasukammio kiinni.
     
    SamSpade tykkää tästä.
  24. Raúl Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Pelicans
    Lainaus:
    No jos merkillä ei ole näissä halvoissa grilleissä niin väliä, niin uskaltaako ihan tällaista kokeilla? Edelleen polttimot ruostumatonta terästä ja ihan asialliselta vaikuttaisi:

    Kaasugrilli Royal Gourmet Classic 4L | Kaasugrillit.com
     
  25. Nännimäinen Jäsen

    Lainaus:
    Näin minä toimin muutama kesä takaperin.

    Vissiin periin otteeseen olen Weberin kanssa jumppaillut ja lopuksi paistellut valurautapannulla keittiössä. Vaatii vähän opettelua tuo ja oma kärsivällisyys ei ole riittänyt. Joku kaasupeli täytyy nyt kesäksi hommata.