Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana HABS #11, 23.05.2006 klo 23.51.

 1. kyykäärme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Weberin briketit (kookos) haisevat kamalalta. Muut briketit saattavat savuttaa alkuun kovasti ja hiukan nokiselta haistakin, mutta sen jälkeen eivät kyllä haise sen ihmeemmin. Koivusta nuo taitavat yleensä olla tehtyjä ja aika lähellä tuoksu on hiilien tuoksua.
   
 2. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Joo, myönnän kyllä oman vajavaisuuteni sikäli, että vaikka briketti on varmaan kelpo juttu, niin jotenkin se ei tunnu niin miellyttävältä kun koostumuksesta ei ole varmuutta. Hiilissä kuitenkin tietää varmuudella mitä ovat tai ainakin sen että ovat puut ei pali muut. Karsinogeenista toki sekin. Mutta jotenkin briketeissä jää tunne että niissä voi olla mitä vaan masuunikuonaa ja jäteoöljyä. Varmaan osittain johtuu siitä erilaisesta hajusta joka niistä tulee.
  Foliohattu kuuluu grillausasusteisiini.
   
 3. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Ehkä näin, mutta suurin syy hyvien hiilien käyttöön minulla on: kemikaalivapaita, aromi, sekä lämpö. Hyvä Hiili nostaa lämmön selkeästi nopeammin kuin briketti ja pitää tarvittaessa korkeammalla.
   
 4. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
 5. RauMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Detroit Red Wings
  Menisi varmaan kokkausketjuunkin mutta laitetaan nyt tänne. Eli tarkoitus olisi valmistaa porchettaa grillaamalla. Koska kokonainen nasu ei 57cm palloon mahdu niin lähdetään kyljellä liikkeelle. Maustaminen, sitominen sujuvat kyllä mites tuo paisto? Lähinnä haen sitä että en ole raaskinut laittaa lähes 200€ moottoroituun vartaaseen joten töytyy mennä ns uunityylillä. Onko veljillä kokemusta tuollaisesta toiminnasta? Olisiko vain parempi hankkia se varras vai saako onnistumaan ilmankin?
   
 6. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  Porchetta onnistuu kyllä ilman varrastakin kun muistat vain kostuttaa pintaa ja käännellä rullaa pitkin matkaa. Muista mieto lämpö ja tarpeeksi aikaa! Hiilligrillin savu epäsuoralla tulella toki vain parantaa asiaa..;)
   
 7. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mitenkäs on grillailut sujunut kamadolla? Tuli juuri itsekin hankittua samanmoinen. Grillaus on intohimo ja kaasugrillaus sai nyt jäädä. Onko mitään vinkkejä kamadolla grillaukseen, savustukseen jne? Olihan se kallis, mutta kaasugrillikin piti uusia pari-kolmen vuoden välein,joten nopeasti tuo maksaa itsensä takaisin, takuukin on 20 vuotta ja voi rillailla myös talvella.
   
 8. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Hyvin maistuu, ei ole 4-polttimen kaasugrilliä ikävä. Vähän opettelua vaati, miten pihvit grillataan, miten matalalämmöllä jne. Eli alaluukun ja yläluukun yhdistelmät ym. Jenkkifoorumeilla on paljon hyviä vinkkejä, kun vain kääntää Farenhaitit Celciuksiksi.
  Pihvit min 250 astetta, lähemmäs 300 on myös ok, ylä ja alaluukut täysin auki.
  Grillikylki 3 tuntia hauduttaen ylätasolla, foliossa, noin 125 astetta, sitten noin 230 astetta ilman foliota alatasolla, jatkuvasti käännellen, kansi auki ja samalla voidellen glasyyrillä.
  Hampurilaiset tulee loistavia myös tällä.
  Edit:
  Forums - Kamado Guru
  Kamado Grill Resources
   
 9. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kiitti! Aletaan opettelemaan pikkuhiljaa :)
   
 10. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Tilasin kaasugrillin Hobby Hallista ja tässä mallissa on sivupoltin. Nyt vähän ihmetyttää miten tuo sivupoltin on kiinni säätimessä, siinä ei näytä olevan mitään ruuvia tai muuta osaa millä polttimon saisi tiiviisti kiinni säätimeen. Vai kuuluuko siinä olla mitään tiivistettä? Ohjekirja on tässä kohtaa kohtuu niukka.
   
 11. teppana Jäsen

  Mahtava nosto, harmi että en osaa @Tinke-80 sinua auttaa.

  Täytyypä tähän ketjuun nyt kevään ja kesän mittaan päivittää kun uusia kokeiluja tulee tehtyä. Vuosi sitten rakensin UDS:n
  ( UDS - Album on Imgur )
  ( Imgur: The magic of the Internet )
  ja olen ehtinyt sellaiset vajaat kymmenisen kertaa savustamaan. Parin viikon päästä tarkoituksena olisi 3 kilon naudan entrecote savustaa. Vielä arvon vähän että mitä puuta käyttäisin savustukseen. Olen kallistumassa hikkori/kirsikka sekoitukseen.

  Reilun tunnin vahva savustus jonka jälkeen liha pihveiksi ja siitä avogrillin kautta lautaselle.
   
 12. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Hoi grillauksesta tietävät virkatoverit. Missä hinnoissa liikkuvat sellaiset perushyvät kaasugrillit, johon ei kaivata alan hifiä, mutta josta löytyvät kaikki rillaukseen liittyvä tarpeellinen. Etsinnässä olisi maltillisen kokoinen grilli, jolla ruokittaisiin lähinnä siis kahta aikuista ihmistä, ei mitään suurtaloutta. Saako parilla sadalla laatua vai "laatua" eli tarvitaanko isompaa panostusta vai kehtaako tuolla budjetilla odottaa saavansa muutakin kuin tummunutta kyljystä?
   
 13. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Hyvää tulee melkein millä vaan grillillä, loput on miehestä kiinni. Parilla sadalla saa sellaisen mistä polttimot hajoaa kesässä tai parissa. Sitten riippuen siitä mikä Kiinan pommi se on niin varaosiahan sitten ei saa, tai saa jos tuntee jonkun Cittarin varastojannun kaiman kummin kaverin, kuten eräs meitä valaisi.

  Noin yleisesti niin rahalla saa laatua ja monivuotisiin merkkeihin saa yleensä myös lisäosia niin kauan kuin sitä grilliä yleensäkkin voi käyttää. Loppu on sitten pitkälti kiinni siitä miten paljon sitä putsailee, miten sen säilyttää jne.

  Vasta törmäsin ihan asialliseen tekstiin kauhukeittiön nettisivuilla siitä millainen on hyvä kaasugrilli. Millainen on hyvä kaasugrilli? | Kauhukeittiö BBQ (linkki tuohon juttuun)
  Tuossa on minusta käyty aika hyvin se kokonaisuus läpi. Tuohon itse lisäisi sen että sellainen merkki miltä löytyy jokin internet tms. kauppa missä ko. grilliin myydään varaosia. Noi Weberit, Landmannit, Mustangit yms. löytyy kaikille nettisivut ja sieltä varaosat.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2018 klo 22.10
 14. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Weberin Q1200 on hiukan alle 300€, vaikka on hiukan pieni, ajaa asiansa ja kestää.

  Paistotulos ja -teho selkeästi parempi kuin isommissa markettigrilleissä, ainakin ensimmäisen grillauskesän jälkeen.
   
 15. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Minä en suosittelisi tuota jos ei oikeasti tiedä mitä tekee. Itsellä on tuon vastaavan aiempi versio. Suosiolla saa tuon kanssa unohtaa mm. epäsuoralla lämmöllä tehdyt ruoat. Nyt jos pitäisi valita niin joku 4 polttimellinen tulisi ehdottomasti. Liikuteltavuudesta toki annan plussaa, tuo lähtee kepeästi mukaan reissuun jne. Toi olisi todella hyvä grilli jos olisi kahdella polttimella, jolloin saisi ruoat pois suorasta lämmöstä.
   
 16. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Tänään teen ensimmäistä kertaa grilliribsejä. Kaupasta tuli mukaan n. 800g paketti valmiiksi marinoituja grilliribsejä. Nyt olisi pari kysymystä grilliribsien teosta: 1) pyyhinkö tuon valmis marinadin pois ribseistä ja pyöritän ribsit "rubissa" ja uuniin alumiinifolion sisällä vai laitanko ribsit marinadin kanssa uuniin tunniksi 150 C alumiinifolion sisään. 2) ajattelin viimeistellä ribsit kaasugrillissä mutta mitään hajua kuinka lämpimässä grillissä nuo pitää viimeistellä joten oisko vinkkiä siihen?
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2018 klo 12.55
 17. sami1975 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Itse teen nykyään ribsit epäsuoralla tulella 150 asteessa 90min. Jos pistää ribsit suoralle niin 20min välein olen sitä käännellyt. Jää mukava purutuntuma.
  Kyllähän sen valmiin marinadin voi pesaista pois mutta mahtaakohan lihaan jäädä kuitenkin makua?
  Kokeilemallahan tuo selviää.
   
 18. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  @Tinke-80 Olipa mausteet mitä vaan, niin itse teen ribsini niin, että laitan ne uunivuokaan ja siihen vettä ns polvenkorkeuteen, eli ei nyt ihan rimpsujen puoliväliin, mutta kuitenkin niin että rimpsujen alapuoli on vedessä kokonaan, ja ensin uuni n 225c niin kauan että vesi alkaa kiehua ja rimpsut (tai siis niiden yläpuoli) saa rapsakan pinnan, sitten uuni niin pienelle kuin aika antaa myöten, eli max 150c ja 1h, mutta mielellään vaikkapa 100c ja 3h.
  On sitä tullut maistettua kaikenmaailman rimpsuja, joita monivaiheisen valmistusprosessien ja grillikekkulointien jälkeen kutsutaan grilliribseiksi ja ennakko-odotukset on kovat, mutta mun on silti mureampia, mehukkaampia ja paremman makuisia. Ainakin omasta mielestä.
  Pesaisin kyllä kaupan marinadit pois, ja sitten omat mausteet päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2018 klo 13.22
 19. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Kiitos paljon. Katselin juuri tuollaisia about 200-300 euron hintahaarukassa liikkuvia webereitäkin, mutta ehditkin jo tyrmätä tuon nimim. Tuamaksen ehdotuksen, joka toki ehkä ajaisi tarpeet tässä tapauksessa. Monesti tuntuu koko noissa kasvavan,kun hinta/laatu nousee ja tilaa kun on melko rajoitetusti. Se polttimoralli vituttaa toisaalta jo ajatuksena, joten sen verran keskiraskasta kuluttajasarjaa toivoisi saavan ettei tuolle tielle tarvitsisi lähteä. On kuitenkin lohdullista tietää, että henkilöllä grillin takana on paljon sanottavaa lopputulokseen. Kiinan pommit ja muut pseudo-luxukset idästä aion kiertää kaukaa. 4 polttimoa ilmeisesti aika must?
   
 20. Tuamas Jäsen

  Niin, riippuu käyttötarkoituksesta.

  Jos haluaa samaan aikaan pistää epäsuoralla lämmöllä kamaa tulemaan tai muuten tarvetta isommalle alalle, niin joku muu.

  Jos tarkoitus on nimenomaan grillata esim. lihaa, pizzaa, makkaraa tai vartaita, niin tuo on pieneen tilaan ylivoimaisesti hinta/laadultaan paras vehje.
  Tehoa on riittävästi ja se paistoteho tulee siten kuin pitää.
   
 21. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Niin siis minulla on täysin sama grilli kuin @Tuamas omistaa, tai no siis kannesta puuttuu lämpömittari ja jotain tuollaista pientä, mutta perusjutut on ihan samat. Todella hyvä grilli jos siis se tekeminen on sitä että paistaa pihvit jne. juuri kuten Tuamas tuossa yllä mainitsee. Menee pieneen tilaan, on sen kokoinen ja painoinen että lähtee jopa reissuun mukaan, voi pistää vaikka pöydälle jne.

  Sitten jos meinaa monipuolisesti ruokaa laittaa niin epäsuorat, savustukset yms. vaatii mielikuvitusta, väkertämistä jne. Siis ei missään nimessä huono grilli. Minun käyttööni vain ei ihan riitä mahdollisuudet. Toki lisävarusteilla saa mm. varrasta ja foliolla yms. pystyy esim. savustamaan ja sellaista lämpötasoakin löytyy mihin saa nostettua tavarat jne. Mutta noin lähtökohtaisesti niin nyt jos menisin ostamaan, niin en enää ostaisi tuollaista Weberiä. Tosin kestää isältä pojalle ja varaosia saa hamaan tappiin. Lisäosat ja varaosat toki sitten maksaa, mutta niitä kyllä todellakin saa.

  Eli en nyt suoraan sano ettei Weber voisi olla hyvä. Se riippuu ihan kohteesta, onko perhettä paljon ja siitä miten ruokaa laittaa. Sellaiseksi kesän paistan makkarat ja kaupan marinadi mömmöt grilliksi toi Weber on todella hyvä. Jos kulinarismi on sydäntä lähellä niin sitten varauksin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2018 klo 22.13
 22. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Itse olen ostanut aina marinoimattomia ribsejä, ja hieronut niihin ensimmäisenä kevyen rubin pintaan. Sen jälkeen höyryuuniin, höyry täysille ja asteita niin vähän kun saa (mun uunissa höyryllä 120 astetta). Tuolla sitten vähintään pari tuntia, jolloin liha on kypsää ja irtonaista. Sitten grilli kuumaksi, lisää rubia pintaan (maun mukaan) ja grillissä vedetään vain väri päälle ja glaseerataan rubi. Halutessaan rubin tilalla voi grillatessa käyttää myös bbq-kastiketta, kaupan kastikkeisiin kannattaa laittaa aika paljon (fariini)sokeria lisää, jotta glaseerautuu oikein. Paras BBQ-kastike toki tulee itse.

  Mulla on vain kaasugrilli, ja sinne olen lyönyt savustusrasiassa lastuja, ja niistä tuleekin kivasti mieto savun aromi lihaan. Onko porukalla muuten vinkkejä tuohon glaseeraukseen, kannattaako tehdä missä lämmöissä ja suorana / epäsuorana? Itse olen vetänyt suorana ja semimiedolla lämmöllä, n. 200 astetta.
   
 23. scholl Jäsen

  Onko Jatkoajassa muuten tontunmäkeläisiä diplomi-insinööri kaasugrillimiehiä? Onpa onni, että a) asun kerrostalossa, joten minulla täytyy olla sähkögrilli, b) en ole diplomi-insinööri ja c) en tiedä, missä on Tontunmäki.
   
 24. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Kohta a nyt meni pieleen. Kyllä kerrostalossa saa olla kaasugrillikin. Avotulen teko on kiellettyä.
   
 25. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Hiiligrilliä etsiskelen. Hirveästi en viitsi laittaa rahaa kiinni, kun voi olla, että ensi kesän jälkeen ei taas ole paikkaa sille, mutta mitään huoltoaseman kolmenkympin palloa en ota. Meinasin ensin hakea Weberin 47 cm halvimman vekottimen, mutta sitten mietin, että mites esim. tämä: Nordic Season New York hiiligrilli KG201793 - Grillit ja grillituotteet - Gigantti
  Tai tämä: HIILIGRILLI CELLO THE57 | K-rauta.fi

  Muutama kymppi halvimpaan Weberiin enemmän, mm. lämpömittari, mikä nyt on ihan kiva olla. Sattuisiko kellään olemaan kokemuksia?