Greta Thunberg

  • 53 603
  • 360

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gretahan oli aluksi kököttämässä siellä koulun edessä yksin. Toisin sanoen hän ei noussut julkisuuteen minkään Talent Swedenin tai vanhempiensa meriittien avulla, vaan sen takia, että hänen ehdoton omistautumisensa asialle herätteli muita ihmisiä.
Tämä on kyllä suloista, varsinainen tuhkimotarina tosiaan. Vielä suloisempaa on tähän uskominen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Greta aloitti ilmastolakkonsa 20.8, neljä päivää myöhemmin äiti julkaisee kirjansa ilmastosta. Samana päivänä (20.8) We don’t have time firman perustaja (Rentzhog) julkaisee instagramissa päivityksen Gretasta kun sattumalta käveli ohi. Samana päivänä myös Aftonbladet julkaisi ison jutun Gretasta. Dagens Nyhetern teki 23.8 jutun Gretan äidin kirjasta missä myös Greta näkyy isoissa kuvissa.
24.8 Rentzhog istuu Gretan mukana lakkoilemassa. On jo todistettu että Rentzhog ja Gretan äiti ovat tavanneet aikaisemmin.
Tuolta löytyy hyvä juttu sille jolle ruotsin kieli taittuu PR-spinnet bakom Greta Thunberg | Rebecca Weidmo Uvell
Varmasti Greta on aidosti huolissaan ilmastosta niin kuin meidän kaikkien pitäisi olla mutta että hän ihan yksin päätti aloittaa lakkoilun on mielestäni paskapuhetta. Gretan takana on aina ollut isompi masina.
Greta oli voittanut ilmastoaiheisen kirjoituskilpailun jo reilusti ennen tuota (toukokuussa) joten ei tämä aikajana ihan täydellisen rehellinen ole.
Lainaus wikistä:
"Thunberg alkoi kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen jo yhdeksänvuotiaana, jolloin hän lopetti lihansyönnin ja luopui kaiken turhan ostamisesta. Vuonna 2015 hän lopetti myös lentämisen"
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä näkisin Thunbergin ilmiönä, jota kannattaa tarkastella ulkoapäin sen vaikutuksen kautta, minkä hän aiheuttaa. Miten siihen on tultu, kuinka paljon kyse on vanhempien ohjailusta tms. ei ole niin oleellista - tosin siihen osuuteen on helpoin hyökätä, joten niin myös tehdään.
Greta toimii oman ikäpolvensa esikuvana ja äänitorvena, jonka kautta monen nuoren mielipide kanavoituu. Samalla hänen esillä olonsa tietysti myös ohjailee näitä mielipiteitä. Oikeaan suuntaan, minun mielestäni.
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Tällaiseen kirjoitukseen törmäsin jokunen aika sitten. En tiedä onko ollut aikaisemmin esillä. Mielenkiintoista tekstiä :)

Linkki vie artikkeliin joka käsittelee Extinction Rebellionia:

 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Greta oli voittanut ilmastoaiheisen kirjoituskilpailun jo reilusti ennen tuota (toukokuussa) joten ei tämä aikajana ihan täydellisen rehellinen ole.

Jep, ja pari viikkoa ennen tuota kilpailua Gretan äiti ja Rentzhog tapasivat yhdessä ilmastokonferenssissa. Eiköhän suuri osa tajua että tällä hetkellä Gretan takana on iso koneisto. Sitä ei kaikki ehkä tajua että jo ennen Gretan lakkoa oli porukkaa jo masinoimassa koko ilmiötä. Ja siksi tekee välillä pahaa katsoa mihin myllytykseen Greta on joutunut. Ja ketkä siellä taustalla oikeasti takoo rahaa ja mihin tarkoituksiin ne menee.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tällaiseen kirjoitukseen törmäsin jokunen aika sitten. En tiedä onko ollut aikaisemmin esillä. Mielenkiintoista tekstiä :)

Olihan se. Thunberg on muiden lähteiden mukaan saanut potkua ja tukea koululakolleen mm. mainitulta henkilöltä eli Bo Thorénilta. Ilmastopuolen osalta haistoin käryä, mutta kun en tunne riittävästi, en lähde käsittelmään. Saksan politiikkaa seuraan ja sen perusteella tiedän, että Merkel nimemomaan kannatti ja tuki liikettä ja koululakkoa yms. Esitetty väite Merkelistä, jossa hän tuomitsi ilmastoon liittyvät koululakot yms Venäjän hybrinä on todennäköisesti 100 % väärä. Voi olla, että jossain yhteydessä on puhunut Venäjälle tyypillisesti hybridistä ja ilmastosta, ja Pietarin kaverit tai Kremlin toverit ovat liittäneet nämä yhteen. Mutta todellisuudessa Merkel on antanut täyden tukensa vaikka jäämiselle koulusta pois ilmaston takia, eikä ole yhdistänyt tätä Venäjän harjoittamaan vaikutukseen.

Tuon enempää en jaksanut katsoa, koska uskottavuus meni pian.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä tavoin Greta Thunbergin saa pistämään suunsa kiinni, ja miten hänen kuplansa saa puhkaistua?
Eikös se ole vanhempien tehtävä kasvattaa lapset?
Ai niin, mutta sitten jäisi julkisuus ja sen tuomat hyödyt saamatta.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten ne matkan järjestelyn päästöt liittyy asiaan? Gretahan boikotoi lentämistä, en ole kuullut hänen boikotoivan purjehtimista. Eli ei tekopyhyyttä lainkaan vaan päätöksessään pysymistä, Gretalla varmasti on ihan täysi oikeus olla lentämättä jos hän ei halua lentää.
Oletettavasti Greta boikotoi lentämistä, koska siitä tulee päästöjä. Kuitenkin pitkän purjehdusmatkan järjestelyt ja huolto edellytti useamman miehistöön kuuluvan lentämistä - josta tulee päästöjä.
No nythän sitten joku ilmastoniilo tietää sanoa, että se kone olisi lentänyt jokatapauksessa. Näinhän se on ja siinäkin tapauksessa, että Greta olisi matkustanut siinä pelkästään vanhempiensa kanssa.
Pelkkää jeesustelua ja sädekehän signalointia tuo purjehdus, joka näyttää hyvin uppoavan opetuslapsille.
 

theZ

Jäsen
Miten ne matkan järjestelyn päästöt liittyy asiaan? Gretahan boikotoi lentämistä, en ole kuullut hänen boikotoivan purjehtimista. Eli ei tekopyhyyttä lainkaan vaan päätöksessään pysymistä, Gretalla varmasti on ihan täysi oikeus olla lentämättä jos hän ei halua lentää.
Tekopyhää siinä on se, että asia tahattomasti tai tahallaan on saatu näyttämään siltä, että Greta valitsisi purjehtimisen nimenomaan koska se on lentämistä ympäristöystävällisempi vaikutuksiltaan. Atlantin yli olisi päässyt myös erilaisilla isommilla laivoilla. Vai boikotoiko Greta näitäkin (päästöjen osalta syytä olisi)? Huomiotahan tuolla vaan haettiin. Todella naiivia väittää mitään muuta.
 

theZ

Jäsen
Aivan. Onneksi tällä palstalla tai vaikkapa Halla-ahon seuraajissa ei ole kuvailemasi kaltaisia ihmisiä, vaan ainoastaan kylmän rationaalisia analyytikoita.
Kuvailemani kaltaisia ihmisiä on vähän kaikkialla. Niin tällä palstalla kuin Halla-ahon seuraajissakin. En tiedä miten se liittyy asiaan. Joku saattaa olla asioissa niin oman näkemyksensä lumoissa, että tarvitaan juuri vaikkapa Halla-ahoa sanomaan pari sanaa ja näkemys muuttuu. Kyllä tätä porukkaa on ihan kaikkialla. Eikä se kenestäkään tee huonoa ihmistä.

Muuttuuko mielipiteesi ratkaisevalla tavalla kahden vuoden kuluttua, kun Gretasta tulee täysi-ikäinen?
Ei muutu, mutta ehkä Gretaa saa halutessaan silloin arvostellakin helpommin kun jää lapsikortti pois.

Tämä on mielenkiintoinen näkökulma. Gretahan oli aluksi kököttämässä siellä koulun edessä yksin. Toisin sanoen hän ei noussut julkisuuteen minkään Talent Swedenin tai vanhempiensa meriittien avulla, vaan sen takia, että hänen ehdoton omistautumisensa asialle herätteli muita ihmisiä. Nykyisin hän on luonnollisesti niin paljon valokeilassa, että toiminta on osaksi harkittua ja suunnitelmallista.

Kritiikissä olisi kuitenkin hyvä olla johdonmukainen. Minusta tuo marionetiksi väittäminen on vähän köykäinen argumentti, kun henkilö on noussut julkisuuteen nimenomaan jääräpäisyytensä (en lähde spekuloimaan syitä) takia. Nyt jää sellainen vaikutelma, että ihan sama mitä teet, niin tietty osa kansasta keksii kyllä argumentit ja tarinat lyttäämistä varten.

Tähän on vastattu sulle muissa viesteissä omani ja tämän lainatun viestin välissä. En tiedä miksi tästä pitää tehdä joku numero. Greta on omalla toiminnallaan noussut jollekin tasolle näkyvyyden yms osalta, mutta paljon on myös brändätty ja melko alusta asti. Oletko tästä eri mieltä?

Se on juurikin noin, että ihan sama mitä teet, niin tietty osa kansasta keksii argumentit lytätä sut. Mun mielestä on selvää, että 16v autistinen tyttö, jolla ei ole minkäänlaista tieteellistä kompetenssia puhua asioista vaan käskee ainoastaan kuuntelemaan tiedemiehiä, on marionetti tavallaan. Se voi olla, että Greta hallitsee ja käyttää ihmisiä, mediaa jne. laskelmoidusti hyväkseen saadakseen edistettyä ajamaansa asiaa mahdollisimman tehokkaasti. Tai vaihtoehtoisesti vaikutusvaltaisemmat ihmiset hyödyntävät Gretan ominaisuuksia (autismi+ikä mukaanlukien) ajaakseen heille tärkeitä asioita. Voihan se jopa olla, että Greta on tyytyväinen marionetin rooliinsa ihan koska uskoo sen auttavan ilmastonmuutosasiassa parhaiten. Ei tuo mahdollinen marionettina oleminen ole automaattisesti negatiivinen asia tai tee Gretasta itsestään jotenkin huonompaa.

Asia on käsitelty täällä tuoreeltaan, mutta kommentoidaan nyt kuitenkin: mikäli Greta olisi mennyt reittilennolla, samat tyypit olisivat tulleet sanomaan, että siellä se tekopyhä paska saastuttaa ilmastoa täysin tarpeettomasti. Ei ole olemassa sellaista tapaa, jolla voisi matkustaa New Yorkiin suututtamatta tätä porukkaa.
Totta tämäkin. Teet miten teet, aina joku suuttuu. Näinhän se nykymaailma toimii. Silloin voisi valita vaikka sen luontoa oikeasti vähiten kuormittavan tavan matkustaa eikä pelailla ihmisten mielikuvilla. Vastasin tuohon Stirnerin viestiin erillisessä viestissä. Voihan se olla, että kokonaishyöty Gretan näkökulmasta on suurempi toimimalla näin (medianäkyvyys yms) vaikka oikeasti tuntisi pistoa sydämessään ilmaston kuormittamisesta. Mutta on se silti tekopyhää luoda mielikuvaa että valitaan joku matkustuskeino ekologisuuteensa liittyvien mielikuvien takia jos se ei oikeasti ekologisin vaihtoehto ole. Varsinkin jos Gretan kohdalla haluaa elää kuin opettaa.

Olen sinällään samaa mieltä siitä, että kovin raflaavalla kielenkäytöllä ei yleensä saavuteta suurta hyväksyntää. Ilmastonmuutoksen kontekstissa on kuitenkin huomioitava, että ns. rakentavaa dialogia on käyty tuloksetta ainakin koko minun elämäni ajan. Tulokset eivät suuremmin mairittele. Pian ollaan siinä pisteessä, että seuraukset kasaantuvat päälle, vaikka päätöksiä tehtäisiin tällä sekunnilla. Joo, ei varmaan hetkauta länsimaista boomeria. Sen sijaan nuorille, jotka ovat syntyneet keskelle tätä orastavaa kriisiä, tilanne on aika ikävä.

Itse en jaksa tätä nimenomaista Gretaa hirveästi halveksia tai pelätä. Ehkä ennemminkin olen ollut kriittinen sellaisia julkisuudessa esitettyjä mielipiteitä kohtaan, joissa jätetään ymmärtämättä kansallisen politiikan ja globaalin järjestelmän välinen suhde. Monet poliitikot ja asiantuntijat ovat viime vuosina käyneet kilvan huutokauppaa siitä, kuka esittää eniten naiiveja yksinkertaistuksia. Siinä piilee ongelma. Ei Gretassa tai muissa nuorissa, jotka käyvät globaalia kampanjaa.
En usko, että isossa kuvassa ollaan edes kovin eri mieltä. Tuota ilmastonmuutoksen kontekstia ennen Gretan ulostuloja en osannut miettiä. Gretan puheiden jälkeen voidaan kuitenkin todeta, ettei sillä raflaavalla kielenkäytöllä saavutettu suurta hyväksyntää tässäkään kontekstissa. Sen vuoksi varmaan Greta tuota puheidensa sanomaa pohti ihan ääneenkin Madridissa ja sitä, että menisikö viesti paremmin jollain muulla tavalla.

En halveksi tai pelkää Gretaa, päinvastoin. Vedetään tähän lapsikortti kuitenkin esiin. Jos mulla olisi vaikka 13v tytär, niin en haluaisi hänen kärsivän ilmastoahdistuksesta ja masentuvan ilmastonmuutoksesta johtuen. Ja vaikka ei olekaan omia lapsia niin en haluaisi sitä kenenkään muunkaan lapsille. Sen vuoksi vähän arvostelen kuitenkin Gretan tapaa lietsoa tuota paniikkia. Samoin arvostelen tuota kulttuuria, missä Gretaa ei saa arvostella koska hän on lapsi, autisti, tai mitä tahansa. Greta on jo merkittävä nimi ilmastokeskustelussa riippumatta siitä onko hän marionetti vai ei. Sen vuoksi hänen sanomisillaan on painoarvoa ja sitä mitä hän puhuu ja miten hän puhuu pitää saada tarkastella kriittisesti ilman leimautumista setämieheksi. Setämiehenä olossa nyt ei muuten mitään vikaa ole, mutta heidän tulkitaan kohdistavan kritiikkinsä henkilöön eikä asiaan.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Thunbergin kannattajien pitäisi rakennuttaa hänen matkojaan varten yhdistetty purjelaiva-kaleeri. Soutajiksi napattaisiin ilmastonmuutoskriittisiä setämiehiä. Jos heitä ruokittaisiin perunoilla, ei kasvihuonekaasuja juurikaan tulis.
 

Stirner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Che Guevara
Oletettavasti Greta boikotoi lentämistä, koska siitä tulee päästöjä. Kuitenkin pitkän purjehdusmatkan järjestelyt ja huolto edellytti useamman miehistöön kuuluvan lentämistä - josta tulee päästöjä.
No nythän sitten joku ilmastoniilo tietää sanoa, että se kone olisi lentänyt jokatapauksessa. Näinhän se on ja siinäkin tapauksessa, että Greta olisi matkustanut siinä pelkästään vanhempiensa kanssa.
Pelkkää jeesustelua ja sädekehän signalointia tuo purjehdus, joka näyttää hyvin uppoavan opetuslapsille.

Toi pikkumimmi on vuodesta 2015 lähtien boikotoinut lentämistä, eikä aio ilmeisesti lentää jatkossakaan. Siinä se on pähkinänkuoressa. Jeesustelua olisi tosiaankin tarvittu jotta olisi päässyt Nykiin kävellen vetten päällä, purjehtiminen oli varmaan ihan hyvä plan b.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Greta on hyvä ilmiö katsella, kuinka ihmisten oman arvoaseman ja elämäntavan muuttumattomuutta halutaan suojella kaikin mahdollisin keinoin.



Tässä on tämä tyypillinen ”don’t shoot the messanger” tilanne.



Arvostelijat eivät puutu viestiin, viesti on heille epämiellyttävä (kuunnelkaa tiedemiehiä) ja siitä kiisteleminen on vaarallista oman arvoasetelman kannalta, joten riskiä sen horjumisesta ei haluta ottaa.



Niinpä viestintuoja itsesään on jotekin kyseenalaistettava. Tässä on nähty kyllä kaikki keinot salaliittoteoriosta alkaen, jolla ihmiset koittavat selittää.. Itselleen… että Gretan voi sivuuttaa.. ettei Gretan viestiä (kuunnelkaa tiedemiehiä) tarvitse ottaa lukuun.. koska jos tarvitsisi, se uhkaisi Omaa Arvokehystä ja elämäntapaa. Ihminen on perustaltaan muutosvastarintainen ja suojamekanismit on vahvoja Greta on hieno esimerkkii saada seurata tätä ihmisten kieltoprosessia ja mielikuvitusta kun Greta pitää saada lakaistua oman mielen maton alle.



Jaksamisia teille denialisteille.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jep, ja pari viikkoa ennen tuota kilpailua Gretan äiti ja Rentzhog tapasivat yhdessä ilmastokonferenssissa. Eiköhän suuri osa tajua että tällä hetkellä Gretan takana on iso koneisto. Sitä ei kaikki ehkä tajua että jo ennen Gretan lakkoa oli porukkaa jo masinoimassa koko ilmiötä. Ja siksi tekee välillä pahaa katsoa mihin myllytykseen Greta on joutunut. Ja ketkä siellä taustalla oikeasti takoo rahaa ja mihin tarkoituksiin ne menee.
"Masinoimassa koko ilmiötä". Kuulostat joltain kremnologilta tai big pharmasta bloggaavalta salaliittoteoreetikolta.

Sinällään en kiistä, etteikö Gretan vanhemmilla ja heidän lähipiirillään olisi osuutta tapahtumien kulussa. Ovathan he jo lähtökohtaisesti ne auktoriteetit, joilta Greta on maailmankuvansa mitä todennäköisimmin perinyt ja jotka ovat ilmastoaktivismin mahdollistaneet. Sen sijaan kuulostaa aika kaukaa haetulta olettaa, että Thunberg olisi jonkinlainen marionetti-nukke, jota ilkeät ja rahanahneet vanhemmat käyttävät härskisti hyväkseen.

En näe myöskään suurta ristiriitaa siinä, että sekä Greta että hänen vanhempansa ovat aktiivisia ilmastoasioiden saralla. Minun ymmärtääkseni Greta on näistä asioista ollut kiinnostunut jo pidemmän aikaa. Vanhemmista en tiedä tarkemmin, mutta veikkaan, että tausta on samanlainen.

On tietysti määrittelykysymys, mitä tarkoitetaan "masinoimisella", "myllyttämisellä" tai "rahan takomisella". Tuolla on maat ja mannut täynnä lätkäfaijoja, jotka ottavat tosissaan jälkikasvunsa NHL-haaveet ja varmaan olettavat hyötyvänsäkin siitä. Ovatko nämä sitten jotain rahanahneeita masinoijia, riippuu varmaankin tulkitsijasta. Itse en toistaiseksi olemassa olevilla tiedoilla kykene arvioimaan, onko Gretan vanhemmilla pahoja aikeita tai psyykkistä väkivaltaa työkalupakissa.

Uskotko muuten, että mainituilla vanhemmilla on ollut vakaa luottamus siihen, että juuri Gretasta tulee ilmastoliikkeen kasvot ja yksi maailman seuratuimmista ihmisistä? Eiköhän kyseessä ole ollut enemmän tai vähemmän sattumaa. Kun suosio on kasvanut, neuvonantajien ja hyötyjien määrä on tietysti kasvanut.

Tässäkin tapauksessa vaikuttaa siltä, että jokainen mahdollinen kulma pengotaan, jotta saadaan "tekopyhä moraaliposeeraaja" ja hänen agendansa huonoon valoon. Yleensä samoilla tyypeillä ei ole mitään halua tutkia ihan oikeata korruptiota, vallan väärinkäyttöä tai yhteiskunnallisesti haitallista toimintaa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
En nyt lähde arvioimaan onko Greta Time-lehden "Person of the Year"-palkinnon arvoinen. Ja voidaan toki ihan kyseenalaistaa mitä yksittäisen lehden arviolla edes on mitään merkitystä. Mutta selväähän oli, että Trump vetää tästä herneen nenään. Tyttö hoitaa kyllä some-gamensa oikein mallikkaasti:

 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Varmaan kannattaisi Gretan sijaan jengin pohtia näitä kotimaan atteahokkaita ja muita jonneja jotka alkavat ottaa perinteisempää hyötyä asiasta. Eli huudetaan helvetin kovaa ja koitetaan saada ilmastokauhua kylvettyä. Tai siis lintsattua ja nättäydyttyä fiksummilta kuin ollaankaan. Tuota touhua sitten tukevat ja tsemppaavat vastuuttomat iikkakivet ja muut aikuisoletetut.

Missä helvetissä noiden kersojen vanhemmat ovat? Joo oli mutkun-kortti, mutta Greta näyttäisi saaneen aikamoisen pöhinän aikaan. Ja siis ihan oikeaa mielipidevaikuttamista.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Entiseltä kollegalta tuli melkoisen tyhjentävä viesti mitä mieltä Greta Thunbergista ollaan Tanskassa:
"Når Greta Thunberg viser sit temperament i en klima tale, tør jeg slet ikke tænke på hendes humør, når hun har sit lort."

Vapaasti suomennettuna jotakuinkin seuraavasti:
"Kuinka temperamenttisesti Greta Thunberg ottaa osaa ilmastokeskusteluun, en uskalla edes ajatella hänen mielialaansa silloin, kun hän istuu paskalla."
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eli ilmeisesti Thunbergilla on jonkinlainen lievä autismin kirjon häiriö? Tunnen jonkin verran aihepiiriä ja noin ulkonaisesti sopisi tyypilliseksi asperger-tapaukseksi - heillä on hyvin usein erittäin vahva oikeudentunto, tietty jopa ylilooginen suhtautumistapa monimutkaisiin kysymyksiin ja ovat monesti sangen älykkäitä henkilöitä, vaikka sosiaalisesti kulmikkaita. Tuo hyvin fokusoitunut asenne, että luottakaa idiootit luonnontieteeseen ja toimikaa, on minusta hyvin tyypillinen kirjon high functioning -puolelle. Voisi toki miettiä, että tälläisen ihmistyypin manipuloiminen on todennäköisesti hieman haastavaa. Anyway, ihan vaikuttavia saavutuksia teinille.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Eli ilmeisesti Thunbergilla on jonkinlainen lievä autismin kirjon häiriö? Tunnen jonkin verran aihepiiriä ja noin ulkonaisesti sopisi tyypilliseksi asperger-tapaukseksi
Siis kai tää oli jo tiedossa? Eli on.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
No, en ole kauheasti perehtynyt häneen. On siis tarkka diagnoosi tiedossa? Sitten väittäisin, että on aikamoisesti haastetta tuolle väitetylle manipulaatiolle...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kun tarpeeksi raaputtaa, niin tällaista sitten kuoriutuu:


Tämä nuori nainen, josta tuli eräänlainen maallinen pyhimys, josta ei saanut poikkipuolista sanaa sanoa. Olihan hän vielä lapsi. Ja kävi opettamassa kokeneita poliitikkoja ihan YK:ssa asti. Nyt nostan harvinaisesti maljaa Donald Trumpille, olit kerrankin oikeassa. Nälvit tätä fanaatikkoa, vaikka hän oli niin nuori ja viaton.

Vihervasemmistolle on annettava kehut siitä, että omaa asiaa on osattu ajaa monella tavalla, esimerkiksi feminismin, ilmastonmuutoksen tai luonnonsuojelun varjolla. Mutta pidän lähes rikosluonteisena, että ko. henkilö ohjaa nuoria, joiden idoli on, tällaiseen ajatteluun.

Olen itse riittävästi keskustellut ilmastodenialistien kanssa tietääkseni, että yksi keskeinen denialismin syy ei liity millään lailla tieteeseen, vaan ideologioihin. Ihmiset ovat denialisteja, koska he uskovat, että tiede on yhteydessä vihreään ideologiaan. Tosiasiassa ei ole, mutta tämän välittäminen on turhan vaikeaa monelle denialistille. Sopii yrittää.

Ja nyt Thurnberg tekee koko ilmastokeskustelulle tällaisen karhunpalveluksen!

Läntinen kapitalismi pitää korvata... milläköhän? Ja miksi läntinen, Kiinahan on myös kapitalistinen valtio, jolla on oma kuomintanginsa, kutsuvat itseään toki kommunisteiksi.

Thurnberg on tietenkin oikeassa siinä, että kapitalismi on pääosin syynä ilmaston lämpenemiseen. Mutta sosialismi ei tätä asiaa ratkaise. Savupiippujen korvaaminen on kuitenkin tapahtunut "kapitalistisen tieteen" avulla.

Oikea ratkaisu on keksitty Suomessa, Pentti Linkolan "Eloonjäämisoppi". Siitä vaan kääntämään tämän ideologian perusajatukset Gretalle. Toki sitten on niin, että eloonjäämisoppi on vähän ikävää kuultavaa herkille korville. Mutta toisaalta, ns. sosialistisissa järjestelmissä ihmisiä ollaan lahdattu miljoonittain. Ei kai Greta tätäkään kauhistuisi, kyllä fanaatikko toisen tunnistaa!

Mahtaisiko tuohivirsukulttuurin paluun propagoiminen olla Gretalle yhtä mieluisaa! Semminkin kun pallolle mahtuisi vain tuollaiset sata miljoonaa tai vähemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös