Rakentava keskustelu on teille ylivoimaista, mutta se ei sinällään yllätä minua.
Muah, tässä tahattoman itseironian multihuipentuma. Sinulle on monen kertaa osoitettu faktoilla kuinka pihalla olet mutta silti jankutat samoilla argumenteilla.
Rakentava keskustelu on teille ylivoimaista, mutta se ei sinällään yllätä minua.
Heh, mielenkiintoista että olette Jatkoajan mustapaitaosastolla sivuuttaneet täysin sen faktan, että maailman uraanivarat eivät riitä kuin sadaksi vuodeksi: Tutkimus sadaksi vuodeksi - HS.fi - Ulkomaat Toki on mahdollista että uusia varoja löytyy, mutta siitä ei ole apua, jos kulutusta lisätään.
Taas yksinkertaistat. Etkö pysty ollenkaan käsittämäään sitä, että ydinvoima ei ole ainut tapa vähentää päästöjä? Miksi esimerkiksi Tanska ja Saksa ovat Suomea niin paljon edellä uusiutuvien käyttöönotossa?
Ihan mielenkiinnosta, oletko kirjoittanut yhtään viestiä tänne, jossa et puhu mustapaidoista? Taitaa jokin hiertää aika pahastijossain, mutta ei mennä siihen.
Jermu kirjoitti:Tanskassa on hieman eri olosuhteet tuulivoimalle. Silti tuulivoimalla tuotetaan vain murto-osa energiasta, muuten käytetään sitten fossiilisia polttoaineita.
Jermu kirjoitti:Saksa "järkevä" päätös luopua ydinvoimasta tulee näkymään kaikkien eurooppalaisten kukkarossa todella tuntuvasti räjähdysmäisesti nousevan sähkön hinnan takia. Se tulee näkymään myös eurooppalaisten terveydessä, sillä ainakaan alkuvaiheissa ei ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin korvata yhdinvoima kivihiilivoimaloilla.
Daespoo kirjoitti:Niin, mitä siellä Japanissa oikein tapahtuikaan? Kerrotko montako kuoli ja mitä muita vaikutuksia seurasi?
Ja kuten uutisessa todetaan:
"Ydinteknologian kehityksen ansiosta uraanin käyttö voi kuitenkin tulevaisuudessa tehostua niin, että reaktoreille riittää polttoainetta tuhansiksi vuosiksi, tutkimuksessa arvioidaan. Maailman uraanivarat ovat myös luultavasti huomattavasti nykyisin tunnettuja suuremmat."
.
Riskitöntä tai haitatonta energiantuontanto muotoa ei ole. Vaikka ydinvoimaloita poksahtaisi kerran 25 vuodessa, niin se on vaikutuksiltaan silti paljon pienempi asia kuin se että hiilivoiman käyttö sähköntuotantoon tappaa vuosittain suuruusluokaltaa noin miljoona ihmistä. Eli 25 vuodessa kuolee 25 miljoonaa.Tämäkö jollain lailla perustelisi ydinvoiman lisärakentamista tai poistaisi niitä valtavia riskejä, jotka ovat epätodennäköisiä mutta kuitenkin olemassa?
Tämänhän toki myönsin, ydinvoimavarat ovat luultavasti vähän sitä nykyistä sataa vuotta suuremmat. Puheet tuhansista vuosista jne. ovat kuitenkin pelkkää ydinvoimamyönteisten spekulaatiota, ennen kuin varoja todella löydetään. Enkä ymmärrä, miksi meidän pitäisi hirttäytyä uraanivaroihin ja valtaviin riskeihin (OK, epätodennäköisiin..), jos on mahdollista kehittää kestävämpiä tapoja. Kysyn uudestaan, miksi esimerkiksi sen tuulivoiman osuus on Suomessa vain alle prosentti, mikä luonnonlaki se on, ettei se voi olla suurempi?
Riskitöntä tai haitatonta energiantuontanto muotoa ei ole. Vaikka ydinvoimaloita poksahtaisi kerran 25 vuodessa, niin se on vaikutuksiltaan silti paljon pienempi asia kuin se että hiilivoiman käyttö sähköntuotantoon tappaa vuosittain suuruusluokaltaa noin miljoona ihmistä. Eli 25 vuodessa kuolee 25 miljoonaa.
dana77 kirjoitti:Näinollen hiilivoiman kannattajia voidaan ihan perusteella kutsua tappajiksi. He ovat yhtä pahempia kuolemankauppiaita kuin huumekauppiaat (huumeet tappavat vuodessa 200 000 henkeä) tai rattijuopot (maksimissaan joitakin satojatuhansia)
Tämä ei jakaudu tasaisesti. Kiinassa hiilellä sähköntuotanto tappaa 300 000. tietenkin jos heidän elämäänsä ei lasketa samanarvoiseksi, niin sitten ymmärrän tarkennuksen tarpeen.Nyt menevät luvut vähän sekaisin. Esimerkiksi EU:n alueella puhutaan kymmenistä tuhansista, heh, kauhean propagandistisen Greenpeacen tutkimuksen mukaan.
Tämä asia käsiteltiin jo sivuja sitten kattavasti:Tässä on ongelmana se, että teidän logiikallanne ainut tapa korvata hiilivoimaa, on lisätä ydinvoimaa. Sitten syytätte hiilivoiman kannattajaksi. Eihän se niin mene. Menee vanhan toistoksi, miksi esimerkiksi sitä tuulivoimaa (joka on vain yksi mahdollisuus) ei ole Tanskan tapaan meillä hyödynnetty? Meneekö ydinvoimavapaa Tanska nykyisellä politiikallaan konkurssiin, tuulivoimanhan osuutta on tarkoitus lisätä 50 prosenttiin?
Holy hyperbole Batman!
Ei kai kukaan fanita Venäjän oikeuslaitosta, moni varmaan pitää siitä siltä osin että se antaa kovempia rangaistuksia kuin Suomessa, suurin osa kansasta kun pitää esim. suomalaista oikeusjärjestelmää liian lepsuna. Mutta tuomioiden perusta on varsin usein täysin poliittinen.
Heh, ydinvoimariippuvainen Suomiko ilmastonmuutoksen torjunnan mallimaa: Suomi on kaukana ilmastopolitiikan mallimaasta | Kepa.fi
Jaa, mitähän tuohon sanoisi - väittäisin että melkoisestikin on ollut tiettyä selkeätä fanitusta ilmassa. Olisihan se ihqua, jos meilläkin olisi tälläisiä venäläisiä käytäntöjä pistää aktivisteja oikein viimeisen päälle pinoon.
koko teksti
Se että Suomi tuottaa enemmän energiastaan uusiutuvilla ja tuottaa alle puolet tanskan CO2 määristä ei paljoa paina kun toisessa kupissa on Tanskan visiot ja unelmat.
Kuten jo tähän totesin, kovempia rangaistuksia kannattaa suurin osa kansasta joten tietyt aspektit Venäläisestä lainsäädännöstä saavat ehkä yllättävänkin suurta kannatusta. Mutta fanitukseksi minä en sitä kutsuisi. Kukin tavallaan.
http://www.stat.fi/tup/khkinv/khkaasut_eu_inventaario.html
Se että Tanska on sinällään vielä kaukana tavoitteestaan johtuu ennestään hiiliriippuvaisesta energiantuotantorakenteesta, mutta uusiutuvien osuus on kasvamassa vauhdilla ja hiilineutraaliuteen on poliittisesti sitouduttu. Meillä ei ole samalla tavalla haluttu aidosti kestäviin ratkaisuihin panostaa...
En itse ole nähnyt mitään Venäjän fanitusta. Yleisesti ottaen suomalaiset vain pitävät oikeuslaitostamme liian lepsuna. Sama juttuhan se on, kun USA:ssa jollekin lätkäistään kunnon tuomio niin samalla tavalla täällä sitten vaaditaan Suomeen myös vastaavanlaisia tuomioita.
Niin. Tanskalla on hiiliriippuvainen energiantuotantorakenne mutta joku vitun höpöhöpö-tutkimus pisti heidät ykköseksi koska heillä on tavoite tuplata tuulivoima (ja tällekkin on pistetty jarrut päälle viime aikoina) jonka lopputuloksena Tanskan energiatuotannon CO2/capita olisi edelleen suurempi kuin Suomen NYKYTILANNE (Suomi on vauhdilla kasvattamassa esim. biovoiman osuutta).
Tajuat varmaan kuinka helvetin surkea argumenttisi on?
Niin, onhan tuossa perää: USA:n ah niin ideaalinen oikeuslaitos on tosiaan tuulipukukansan keskuudessa aika suosittu. Three strikes and you are out.
Tehdään nyt yksi asia selväksi: kokonaispäästöt henkeä kohden ovat Tanskassa Suomea alhaisemmat. On myös niin, että Tanskan ja Saksan päästöt ovat alentuneet paljon reippaampaa tahtia kuin meillä. Pelkän sähköntuotannon osalta olet toki oikeassa, mutta kun se sähköntuotanto sisältyy tuohon kokonaispäästölukuun: Kumpi tappaa enemmän, kolarit vai ilmansaasteet? Satu Hassin euroblogi Kts. sieltä kommentteja.
Kokonaispäästöluvut siis näet tuosta linkittämästäni tilastokeskuksen artikkelista.
Voit olla oikeassa. Näyttäisitkö kuitenkin statistiikan, josta tuon faktan näkee.Niin, Suomessa on paljon kylmempi ilmasto ja pidemmät välimatkat. Vastaavasti Suomessa on paljon enemmän hiilinieluja (=metsää) joka taas kääntää vaa'an selkeästi Suomen puolelle eli kun katsotaan CO2-nettoa niin Suomi on kirkkaasti Tanskaa ympäristöystävällisempi.
Minähän en sanonut, että Suomi olisi ilmastonmuutoksen mallimaa. Sanoin että Ranska on ydinvoiman malli. Ymmärrän erehtymisen mahdollisuuden.Heh, ydinvoimariippuvainen Suomiko ilmastonmuutoksen torjunnan mallimaa: Suomi on kaukana ilmastopolitiikan mallimaasta | Kepa.fi
Siis kerrot itsekin, että Tanskan hyvä sijoitus johtuu siitä, että joku poliittikko on tuollaisen tavoitteen antanut. Sepä ilmastoa lämmittää (pun intended), että tavoitteet ovat asetettu. Tehdäänpä laskelma.Climate Change Performance Indexillä mitattuna Suomi on 38, Tanska on ykkönen. Siitä todetaan artikkelissa:
"Tanskan hallitus on päivittänyt ilmastopolitiikkaansa viimeisimmän ilmastotieteen vaatimalle tasolle. Maan hallitus on sitoutunut vähentämään päästöjä 40 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi Tanskan tavoitteena on olla kokonaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Koska olet kuullut yhtä kunnianhimoisia ilmastotavoitteita suomalaisen poliitikon suusta?"
Lähde löytyi linkittämästäni postauksesta:Ja mihin perustuvat ketjussa esitetyt heitot Suomen Tanskaa henkeä kohden pienemmistä CO2- päästöistä?
Voit olla oikeassa. Näyttäisitkö kuitenkin statistiikan, josta tuon faktan näkee.