Globaali sota ääri-islamistisia järjestöjä vastaan

  • 26 684
  • 290

heinamies

Jäsen
Ohmi kirjoitti:
Terrori-iskut ja toisten luonnovarojen hyödyntäminen saattaa hyvinkin liittyä kolmanteen maailmansotaan, mutta esim. nimimerkki heinämiehen spekuloinnit salaliitoista ovat aika kaukana ketjun varsinaisesta aiheesta. Mutta mikäli nyt välttämättä haluatte vääntää tässä(kin) siitä, onko esim. kaappaajan passin löytyminen todiste illuminaatista, niin siitä vaan. Illuminaatista nyt kuitenkin on ihan omat ketjunsakin...


Olin jo jättämässä tämän ketjun rauhaan, mutta pakkohan tuollaisen henkilökohtaiseen hyökkäykseen on tarttua. Voisitko näyttää missä kirjoitan illuminaatista? Itse en sitä kohtaa huomannut.

On mielenkiintoista, että otat silmätikuksi juuri minut joka ei kuitenkaan kovin paljon tähän ketjuun ole kirjoitellut (tämä taitaa olla 4. viesti). Olet ymmärtänyt ilmeisen väärin mitä minä tarkoitan salaliitolla. Väännetään siis rautalangasta, koska historian tuntemuksesi on ilmeisen huono tai tulkitset maailmanhistoriaa ja suurvaltojen pyrkimyksiä eri tavalla kuin minä. Luon myös lopussa aasinsillan III maailmansotaan, jotta tämä edes jotenkin liittyisi aiheeseen.

Jokainen suurvalta on kautta aikojen pyrkinyt pönkittämään omaa valta-asemaansa tavalla tai toisella. USA on toki huomattavasti lempeämpi suurvalta kuin esim. Rooma, Natsi-Saksa tai Neuvostoliitto (tai esim. Kiina tulee mahdollisesti olemaan), mutta tästä huolimatta senkin päätavoitteena on oman valta-asemansa varmistaminen. Tässä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä. Näin on aina ollut ja tulee ilmeisesti aina olemaan.

Öljyvarat ovat vähenemässä (tosin tätä on ennustettu jo vuosikymmeniä), joten on loogista, että varsinkin öljystä täysin riippuvainen USA pyrkii turvaamaan varantonsa. USAssa ollaan myös huolissaan armeijan taistelukyvyn heikentymisestä, mutta budjetin nostamiseen ei kansalla oikein ole rauhan aikana halua.

Sopivasti tapahtuu WTC-terrori-isku. Bush julistaa sodan terrorille ja lähtee ristiretkelle (lienee ollut vain lipsahdus, koska ristiretki on uskonsota) Afganistaniin (jonne osa todisteista kieltämättä viittaakin) ja sen jälkeen Irakiin, jolla ei ole asian kanssa ilmeisesti mitään tekemistä. Öljynsaanti näyttää turvatulta, puolustusbudjettia saadaan korotettua ja vielä lisäherkkuna kansalaisten valvontaa voidaan kiristää. Kysymys: Kuka hyötyi WTC-iskusta? Talibanit? Saivat henkistä tyydytystä ja menettivät valta-asemansa. Saddam? Sai totaalisesti kuonoonsa. USA? Puolustusbudjetti kasvuun, vahvempi asema lähi-idässä, omien kansalaisten tehokkaampi valvonta. KOROSTAN kuten aiemminkin etten usko USAn itse tehneen iskua.

Tämä mahdollinen salaliitto on siis lähinnä suurvaltapolitiikkaa. Noissa ympyröissä ei paria munaa ole ennenkään surtu. Ja jos joku väittää ettei tällaista voisi enää tapahtua, niin kysyn häneltä miksi ei? Miksi politiikka olisi yhtäkkiä muuttunut jotenkin yleväksi toiminnaksi jolla ajetaan kaikkien maailman ihmisten etua, kun se (varsinkaan suurvaltapolitiikka) ei sitä koskaan ole ollut?

Minusta III maailmansota on siis jo käynnissä. Tätä sotaa käydään öljyvarojen hallinasta ja mahdollisesti myös ideologioiden välillä (ääri-kristillisyys - ääri-islamilaisuus). Se ei ole samanlainen maailmanpalo kuin II maailmansota, eikä sitä käydä perinteisin menetelmin, mutta tavoitteena on maailmanhallinta.

Ketjussahan oli alunperin kyse Crash-Boom-Bang-Suuri hiljaisuus -tyyppisestä tapahtumasta joka ei mielestäni ole kovinkaan realistinen mahdollisuus lähitulevaisuudessa. (Siihen se kuvitteellinen varmaan viittasikin) En usko edes Pohjois-Korean aloittavan ydinsotaa. Siinä ei suuri johtaja kovin pitkään söisi taivaallisen aasin lihaa jos näin tapahtuisi. Eikä USA:lla ole uhkaaja perinteisin asein käytävässä sodassa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Puuhasteluseura
heinamies kirjoitti:
Olin jo jättämässä tämän ketjun rauhaan, mutta pakkohan tuollaisen henkilökohtaiseen hyökkäykseen on tarttua. Voisitko näyttää missä kirjoitan illuminaatista? Itse en sitä kohtaa huomannut.

No ota tuo nyt sitten henkilökohtaisesti, jos niin haluat. Kirjoituksesi nyt vain sattui olemaan viimeinen, jossa näistä WTC:n raunioista kaivettiin todisteita siitä, että amerikkalaiset ovat itse koko homman takana(vaikket sinä siihen viimeisen kirjoituksesi mukaan uskokaan), joten otin sen esimerkiksi. Yhtä hyvin se olisi voinut olla joku muu kirjoittaja, mutta en jaksanut kahlata enää taaksepäin ketjua, jossa pääasiassa lässytettiin salaliittoteorioista eikä itse ketjun aiheesta.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kunnon sodan saisi aikaiseksi vain USA-Venäjä, tai USA-Kiina, miksei myös Venäjä-Kiina- pareilla, mutta tämä vaatisi, että Venäjän tai Kiinan ulkopolitiikka muuttuisi täysin.

Viimeksi suuremman sodan riski lienee ollut ensimmäisen Persianlahden sodan aikoihin, kun Saddam teki taitavan siirron, eli aloitti ohjusiskut Israeliin. Bush vanhempi joutui Persianlahden sodasta kertovan dokumentin mukaan käyttämään koko suostuttelutaitonsa, etteivät israelilaiset olisi alkaneet ampua takaisin. Liittouman yhtenäisyys olisi varmasti alkanut rakoilla, jos Israel olisi alkanut kostaa iskuja.

Pidän yhä Lähi-itää todennäköisimpänä suurkonfliktin syntypaikkana. Nyt ei Israelilla vain ole kunnon vastusta. Jos Egyptissä tai Saudi-Arabiassa (tai molemmissa) valta vaihtuisi ääri-islamilaiseksi, olisivat suursodan ainekset kasassa. Minkä verran soppaan ilmestyisi lisää kokkeja ratkaisisi konfliktin laajuuden.

Pohjois-Korean mahdollinen hyökkäys Etelä-Koreaan tai Japaniin voisi saada aikaan maailmanlaajuisen laman. Jo iso maanjäristys, joka tuhoaisi Tokion ympäristön, saattaisi vaikuttaa maailmantalouteen tuhoisasti.

Ja sitten on Kiina-Taiwan. Sekaantuisiko USA mahdolliseen Kiinan suorittamaan valloitusyritykseen ?
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Realcowboy kirjoitti:
Ja sitten on Kiina-Taiwan. Sekaantuisiko USA mahdolliseen Kiinan suorittamaan valloitusyritykseen ?

Realcowboy: mitä mieltä Sinä itse olet tuosta skenaariosta? Itse olen varma, että USA reagoi välittömästi, mikäli Kiina lähtee tuolle tielle. Mutta mitä järkeä siinä olisi? Kiina on nykyisin voimakkaimmin nouseva maailmanvalta melkein kaikilla sektoreilla. Mitä järkeä on riskeerata tuollainen nousu jonkun snadin saaren takia?
Järjettömältä se kuulostaakin, mutta tässä(kin) on takana politiikka. Kommunismi on poliittisena järjestelmänä jo aikoja sitten vanhentunut, mutta sitä pidetään keinotekoisesti hengissä vielä muutamassa maassa. Kiina on yksi näistä maista.

Tuollainen totalitäärinen meno ei vain nykyisin oikein sovellu tämän hetkisen Kiinan menoon. Joka puolella on länsimaisia yrityksiä, jotka tuovat Kiinalle melkoisia tuloja verotuksen saralla. Varsinaista kommunismia, sanon minä. Vaikka Kiinan hallitseva järjestelmä yrittääkin pitää kynsin hampain kiinni esim. netin käytön valvonnasta ja melkein kaikesta muusta, joka koskee valvontaa, niin on vain ajan kysymys jolloin pato, mikäli sallit vertauksen, murtuu.

Tuollaista järjestelmää on omasta mielestäni todella vaikeaa pitää nykyisin kasassa. Mitä tapahtuu, jos järjestelmä luhistuu nopeasti? Seuraako siitä verinen sisällis-sota, jonka myötä Kiinan lupaava nousu saa todella kovan iskun ja nouseva talous taantuu moneksi vuodeksi? Tästä tuli nyt turhan pitkä kirjoiotus, koska olen jo lupaavassa nousuhumalassa. Toivottavasti sait kuitenkin edes jostain selvää.

PS. Ymmärrät varmaan jo itsekin sen Taivan-jutun tätä taustaa vasten, joten siiheen en ennä palaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
reds1897 kirjoitti:
PS. Ymmärrät varmaan jo itsekin sen Taivan-jutun tätä taustaa vasten, joten siiheen en ennä palaa.

Kuten reds tuossa jo toikin esille, en minäkään oikein usko, että Kiina tätänykyä - vaikka uhitteleekin - lähtisi suorittamaan hyökkäystä Taiwaniin, se olisi tuhoisa Kiinan tulevaisuuden kehityksen kannalta koska se vaarantaisi aivan liian paljon niin taloudellisen kehittymisen kuin myös sotilaallisen kehittymisen saralla.

Olettaen kiinalaiset (tai ainakin osa) haluavat kasvaa todelliseksi voimatekijäksi kumpaisellakin saralla joten hyökkäys Taiwaniin vaarantaisi tämän kehityksen totaalisesti. Toki skenaarioissa mahdollinen selkkaus on otettava huomioon mutta itse pitäisin sitä varsin epätodennäköisenä juuri em. syiden tähden.

Täysin eri asia on sitten se jos Pohjois-Korean agressioiden myötä Kiina joutuu vedetyksi mukaan johonkin aseelliseen yhteenottoon, mutta tällaisenkaan skenaarion toteutumiseen en aivan helpolla usko, epäilisin, että kiinalaiset koettaisivat tehdä kaikkensa vaikuttaakseen hillitsevästi pohjois-korealaisten agressiopyrkimyksiin.

Sota kyseisellä seudulla ei tällä hetkellä ole Kiinan etujen mukaista - he haluavat kasvattaa ja kehittää itseään kestääkseen mahdollisesta mukautumisesta aiheutuvat valtion yhtenäisyyteen kohdistuvat paineet parhaansa mukaan.

vlad.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
vlad kirjoitti:
Kuten reds tuossa jo toikin esille, en minäkään oikein usko, että Kiina tätänykyä - vaikka uhitteleekin - lähtisi suorittamaan hyökkäystä Taiwaniin, se olisi tuhoisa Kiinan tulevaisuuden kehityksen kannalta koska se vaarantaisi aivan liian paljon niin taloudellisen kehittymisen kuin myös sotilaallisen kehittymisen saralla.

vlad.

vlad: jotakuinkin juuri noin, mutta pari lisäystä silti. Ilman muuta se vaarantaisi taloudellisen kehityksen, mutta onko Kiinalla juuri vaihtoehtoja tuon saaren kanssa? Kiinan mielestä Taivan on saari, joka kuuluu ehdottomasti sille. Sisällissodan jälkeenhän Chiang Kai-shekin johtamat kapinalliset pakenivat juuri tuolle saarelle. Mitä tulee tapahtumaan kommunistiselle järjestelmälle, mikäli Kiina hyväksyisi Taivanin itsenäisyyden?
Romahtaako tämän jälkeen koko järjestelmä, aiheuttaen sekaannusta ja väkivaltaa koko maassa? Kyllä siinäkin kasvukäyrät kaikilla sektoreilla kokisivat melkoisen takaiskun, vai mitä?

PS. viime vuosikymmeninä kyseessä on ollut pattitilanne, jonka en soisi muuttuvan, sillä kaikissa nykyisissä vaihtoehdoissa on häviäjiä. Molemmat maat kehittyvät kuitenkin yhdessä ja Taivanilaisia työskentelee nykyään tuhansittain Kiinassa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tarina kolmannesta maailmansodasta

Kolmas maailmansota on hiljalleen käynnistynyt, vaikka montaa konkreettista lähtölaukauksta ei ole vielä ammuttu. Kiristyvä kisa maailman rajallisista luonnonvaroista johtaa lopulta aseelliseen konfliktiin. Mausteeksi soppaan liittyy vielä suurvaltapolitiikka, joten kahakkaan saadaan mukaan isoja arsenaaleja.

Olennaisin muutos edellisiin sotiin on se, että sodan siemenet löytyvät yksityisten tahojen toimissa. Taloudelliset edut ja lainalaisuudet sanelevat aiempaa enemmän valtioiden poliittisia liikkeitä ja yhä useammin talouselämän vaikuttajat ovat isoja poliittisia vaikuttajia ainakin välillisesti. Valtiot eivät enää ole millään muotoa omavaltaisia, koska miltei jokainen maa on tehnyt velkaa. Yritysmaailmalla on yhä enemmän valtaa. Maailman kulku suursotaa kohti riippuu pitkälti siitä, kuka kiristää löysän hirren kireämmäksi.

Amerikkalaisten yritysten omistajien pääoma on valunut 1990-luvulta lähtien investointeina suurelta osin Kiinaan, joka taas vahvistuu. Pääomien liikkeet heiluttelevat kulissien takana suurvaltojen voimasuhteita. USA rapautuu sisältä päin samalla, kun Kiina ja Intia nousevat hiljalleen. Venäjä on taas nousemassa Euroopan voimakeskukseksi uhkaamaan EU:n johtoasemaa. Vielä 10-15 vuotta ja heikentynyt länsi joutuu kisaamaan tosissaan idän voimakeskusten kanssa.

Tuntemattomassa sotilaassa Rokka kuvasi Saksan touhuja Venäjällä kimalaisen reuhtomiseksi hämähäkinverkossa, eli mitä enemmän repii, sitä enemmän takertuu. USA on öljyriippuvaisuutensa vuoksi uponnut samaan tapaan saappaitaan myöten Lähi-idän aavikoille, eikä suuntaus ole parempaan.

Tasapainottelu Lähi-idässä on alati vaikeampaa. USA istuu nyt ruutitynnyrin päällä. Iranin öljyvarat herättävät kiinnostusta myös idässä. Intia ja Kiina ovat nousevia talousalueita ja varteenotettavia kauppakumppaneita.

USA:n mielenkiinto kohdistuu Irakin jälkeen Afganistanin ympäristöön, jossa kulkevat Kaukasuksen öljyputket. Venäjä ei varmasti jää tällä alueella toimettomaksi, vaan sekin koettaa lisätä alueella vaikutusvaltaansa. Kilpajuoksussa on vaikea kuvitella voittajia. Alueen pienillä valtioilla ei paljoa ole sanottava, kun Venäjä ja USA tulevat ottamaan sen, minkä katsovat kuluvan itselleen. Aseellista konfliktia en usko täällä tapahtuvan, mutta hampaita kiristellään niin Kremissä kuin Washingtonissa.

On vuosi 2016. Tässä vaiheessa Lähi-idässä on saavutettu kauhun tasapaino. Suuntaus on kuitenkin vääjäämätön: Iranin öljyvarat nostavat Kiinan maailmantalouden veturiksi ja Aasian herraksi. Idässä alkaa syntyä ongelmia, kun Kiina alkaa painostaa Taiwania, Japania ja Indonesiaa. Käydään rajakahakoita ja televisiossa puhutaan suuria. Pohjois-Korea pelaa omaa peliään ja hakee Kiinasta liittolaista, sillä olihan Kiinakin kerran sosialistinen valtio. Japani joutuu kahden tulen väliin ja joutuu pakkoraossa hakemaan apua USA:lta. Washingtonista tullaan pitkin hampain apuun, koska muutoin Kiinan valta idässä kasvaa liian suureksi.

Nousevan auringon seudulla on täysi hulina päällä ja talouskurssit heittävät häränpyllyä. Aseteollisuus laskee voittojaan ja rakennusteollisuus tekee suunnitelmia jälleenrakennusurakoiden jakamisesta. Eurooppa on aivan kusessa ja EU:n sisällä puhkeaa kahakoita, jotka EU:n nopean toiminnan joukot tukahduttavat ripeästi. Keskeisessä osassa ovat säkylän panssarijääkärit, joiden osumatarkkuus on Simo Häyhän luokkaa.

Suomen ansiot tunnustetaan ja maa on haluttu kauppakumppani, koska täällä on puhdasta vettä, josta on pulaa muualla Euroopassa. Suomi on myös solminut rahakkaan vesisopimuksen Pietarin seudulle. Kiitoksena vesihuollosta Venäjä lupaa taloudellista apua myös muulle EU:lle ja tarjoaa nälkää näkeville Berlusconille ja Chiraqille päivittäin hapankaalikeittoa ja näkkileipää.

Miten sitten lähi-idässä, kun Kaukoidässä valojuovat halkovat taivasta? Öljyn hinta kipuaa yhä ylös ja yksityisautoilu käy ympäri maailman harvojen herkuksi. Lähi-idässä on näennäisen rauhallista, koska huomio on keskittynyt Kurileille, Honshuun ja Hokkaidoon. Bussivuoro Jerusalemista Betlehemiin rauhoittuu kummasti, kun palestiinalaiset ovat kokoontuneet kylien televisiohuoneisiin seuraamaan suoraa lähetystä Pjongjangin ilmapommituksesta.

Sitten homma ryöpsähtää vituiksi. Kiinalainen pommikone pudottaa lastinsa Kurilien Venäjän omistamaan osaan ja kalastajakylä tuhoutuu täysin. Kostoksi Venäjä tulittaa ohjuksilla Shanghaita ja "harhautunut" ohjus tuhoaa USA:n edustuston. USA hermostuu pahanpäiväisesti. Pentagon aktivoi operaatio Bic Macin ja lähettää erikoisagenttinsa Kremliin myrkyttämään Putinin hampurilaisaterian. Operaatio epäonnistuu kuitenkin ja Putin ei kuole, vaan muuttuuu sith-lordin näköiseksi, kuten virkatoveri Viktor Jutshenko. Venäjän ja USA:n rauhallinen rinnakkaiselo rikkoutuu ja Kaukasuksella alkaa armottomat kahakat. USA lähettää lisäjoukkoja alueelle ja maassa harkitaan jo täysimittaista liikekannallepanoa. Chicagossa ja Detroitissa on mellakoita ja Red Wingsin ja Blackhawksin välinen paikallisottelusarja joudutaan perumaan, koska peliareenat tuikataan tuleen.

Kaukoidässä USA ja Japani saavuttavat menestystä. Pohjois-Korean fanaattisuus ei riitä, koska panssarivoimien ja ilmavoimien polttoainepula pitää koneet varikoilla. Jouluaattona 2022 USA pitää voitonparaatin Pjongjangissa. Tämän jälkeen korealaisia vankeja ei kiduteta Metallican musiikilla, vaan Kim Jong Ilin säveltämillä oopperoilla. USA ja Japani saavat taivuteltua rinnalleen Etelä-Korean. Kolmen maan rintama alkaa lähestyä Mantshurian kukkuloita. Kiina kylvää Suomelta ostamansa maa- ja viuhkamiinat rinteisiin ja ympäri maailman proteesinvalmistajat myhäilevät.

Taistelu on katkeraa, mutta Kiina sortuu pari vuotta myöhemmin, kun Iran lopettaa edulliset öljykaupat. Ajatollah lähettää julkisuuteen tiedotteen, jossa todetaan ykskantaan: Mehän ei haluta tukea häviävää osapuolta.

Kaukasuksella USA:n ja Venäjän konflikti tuhoaa alueen öljyvarat ja koko infrastruktuurin. Tshetsenia näkee tilaisuutensa tulleen: Se itsenäistyy ja karkottaa venäläiset maasta. USA antaa maalle turvatakuut. Tämä suututtaa venäläiset perin pohjin. Venäjä mobilisoi 500 000 miestä USA:n joukkoja vastaan. Venäjän joukot motittavat ja murskaavat amerikkalaisten merijalkaväen joukot. Tshetseniassa ei ole mukavaa.

Mannertenvälisten ohjusten laukaisukoodeja naputellaan valmiiksi. Novosibirskin tienoilla kuuluu viidesti pahaenteistä kohinaa. Los Angelesissa ja Washingtonissa sunnuntailounaalla olleet perheet ihastelevat ilotulitusta. Hallituksen tiedotteen mukaan kyseessä oli heinäkuun 4. päivän juhlinnan kenraaliharjoitus. Ohjukset lentelevät Beringinsalmen yli kuin pingispelissä ja torjuntaohjukset suhahtelevat maaleihinsa. NHL-kausi perutaan toisen kerran historiassa, koska USA:n puolella on enää 12 NHL-mittapuun hallia pystyssä. Seuraavaksi kaudeksi sarja siirtyykin kokonaan Kanadan puolelle ja Quebecissä pelaa 14 joukkuetta.

Arabimaailma katselee touhua ja punoo kaikessa hiljaisuudessa juonta. Monta vuotta on nyrkkiä puristettu tuninkan sisällä ja sitten tulee isku. Yhdistyneet Arabimaat kokoavat fanaattisen armeijan, joka on ostanut konkurssiin menneen Kiinan armeijan aseistuksen. Operaatio paratiisin neitsyt niittää miehitysjoukot Irakista ja kukistaa Saudi-Arabian kuningasperheen. Pakistan, Egypti, Jordania, Saudi-Arabia, Irak, Iran, Syyria ja Kuwait muodostavat liittouman, joka alkaa piirittää Israelia. USA ponnistaa epätoivon vimmalla vielä kerran ja yrittää saada öljyvaroja haltuunsa. Yritys on tuomittu epäonnistumaan ja Harmagedonissa yksin jätetty USA saa armoniskun.

Arabit juhlivat villisti voittoaan ja ampuvat sarjatulta Lexuksen lavalta. USA jaetaan miehitysvyöhykkeisiin. Sen jälkeen aletaan pohtia vararikkoon ja sukupuuttoon kuolemassa olevan Venäjän kohtaloa. Suomelta pyydetään konsultaatioapua miehityskysymyksen ratkaisussa. Maanpuolustuskorkeakoulun kadettikurssi 666 suorittaa operaation suunnittelun lopputyönään. Operaatio Karjalan mänty on sulaa menestystä ja nupit tutisevat Islamabadissa.

Vuonna 2038 huomataan kuitenkin vääjäämätön: Öljy on lopussa. Kaukasuksen operaatiossa tuhoutui neljännes silloisista öljyvaroista ja nyt ei ole jäljellä enää mitään. Suursodan vuoksi tekniikan kehitys oli polkenut paikallaan vuosia. Arabien liitto tahtoisi hyödyntää ydinenergiaa, kun taas länsi panostaa fuusioenergiaan. Kukaan ei kuitenkaan ole huomannut, että 22 vuotta kestänyt suursota on tuhonnut Aasian mantereen miltei tyystin, eikä Euroopassa ja Yhdysvalloissa ole jäljellä riittävästi luonnonvaroja jälleenrakennukseen. Afrikka ja Latinalainen Amerikka ovat säilyneet miltei koskemattomina. Brasiliasta tulee uusi ykkösvaltio, joka ei kuitenkaan voi juhlia omaa asemaansa, koska sillä ei ole yhteyksiä muuhun maailmaan nimeksikään.

Ihmiskunta on tyystin uuden tilanteen edessä: Nykyisen kaltaisia sotia ei voida käydä, koska luonnonvarat ovat kulutettu loppuun. Keihäiden valmistus ja käyttökoulutus vie vuosia, koska sellaisia ei esimerkiksi Euroopassa ole käytetty saati nähty moniin vuosiin. Henkisesti ihmiskunta elää vuotta 2038, mutta teknisesti se on suurelta osin taantunut 5 000 vuotta taaksepäin. Suomi ja Ruotsi ovat säilyneet sodan tuhoilta. Pohjolassa ovat maailman ainoat laajakaistayhteydet ja jatkoaika.com säilyttää suosionsa.

Vitutus on kautta jäljelle jääneen ihmiskunnan suurta, koska hampaankoloon jäi paljon. Tilanne on kestämätön, koska maapallon tuhonneita maita ja ihmisiä ei enää ole. Moni kuolee otsasuonten katkettua. Pikkuhiljaa ihmiskunta oppii sietämään asianlaitaa ja moni jopa arvostaa rauhallista eloa ilman valtioita, yrityksiä ja veroja. Suomessa tosin purnataan tuloverosta, joka on 73 prosenttia vähäisen kaupankäynnin takia. Muualla maailmassa naapureita tervehditään, järjestetään aidantekotalkoita ja kyläjuhlia. Elämä palaa pikku hiljaa urilleen. Suomessa sen sijaan kadehtitaan naapuria maailman tappiin saakka.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Loistava tarina, yleensä en noin pitkiä juttuja jaksa läpi lukea. Hyvä huomio Etelä-Amerikan tilanteesta, kansainvälistä vaaraa siellä ei tunnu olevan, oikea rauhan tyyssija. Toki mafiat, kokaiinisodat ja kansannousut tuovat rauhattomuutta, mutta suurilta maiden välisiltä konflikteilta on vältytty. Herätystä ketjuun!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
reds1897 kirjoitti:
vlad: jotakuinkin juuri noin, mutta pari lisäystä silti. Ilman muuta se vaarantaisi taloudellisen kehityksen, mutta onko Kiinalla juuri vaihtoehtoja tuon saaren kanssa? Kiinan mielestä Taivan on saari, joka kuuluu ehdottomasti sille.

Sehän tässä toki on ongelmana, että kovanlinjan kiinalaiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että saari nimeltä Taiwan kuuluu heille - tähän mielipiteeseen taitaa yhtyä vieläpä melkoinen joukko niitä !ei niin kovanlinjan" kiinalaisia.

Tällä hetkellä kuitenkiin (mielestäni) näyttää siltä, että nämä kovaa linjaa ajavat joutuvat vain kalisuttelemaan sapeleitaan sillä agitaatio Taiwaniin olisi liian kohtalokas teko kaikella tapaa.

Ensinnä, Kiinan asevoimat eivät ole konventionaalisin asein suoritettavassa hyökkäyksessä riittävän vahvat jotta ne kykenisivät lyömään ensi-iskulla Taiwanin rannikko ja ilmapuolustuksen tehottomaksi ja näin edesauttamaan Kiinan merivoimin ja ilmakuljetteisin joukoin suoritettavaa maihinnousua saarelle. Kiina ei kykene vielä tehokkaaseen maihinnousuun saarelle jolla kuitenkin on varsin tehokas rannikkopuolustus ja Yhdysvaltojen tuki takanaan.

Toiseksi, kiinalaiset itsekin tietävät sen, että voimaa heillä on mutta vain ydinaseden muodossa ja sellaisen käyttö Taiwania vastaan on hyvin epätodennäköistä muuta kuin tilanteessa jossa agitaatio tulee Taiwanin taholta Kiinaa vastaan tai alueella puhkeaa jokin muu kriisi mikä antaa Kiinalle mahdollisuuden ydinhyökkäykseen lamaannuttaakseen Taiwanin elintärkeät puolustushaarat.

Kolmanneksi, kiinalaisten on aina laskettava huomioon Yhdysvaltojen Taiwanille antama taloudellissotilaallinen tuki - eli hyökkäys Taiwania kohtaan on epäsuora hyökkäys Yhdysvaltoja kohtaan.

Eli Taiwanin suhteen Kiina on todella pattitilanteessa, näkisinkin, että kaikkien kannalta parasta olisi pitkäjänteinen yhteistyö rauhanomaisesti välien parantamiseksi ja kenties jossain vaiheessa maiden yhdistyminen samoin kuin kävi Kiinan ja Hong Kongin välillä, (joskin suhtaudun yhdistymiseen sukupolven kahden kuluessa skeptisesti mutta pidemmällä aikavälillä se voisi olla mahdollista).

Ongelma on Kiinan suhteen myös siinä kuinka kauan kommunistinen puolue kykenee pysymään itsevaltaisessa asemassa - jos sen asemaa uhataan konkreettisella tapaa tai se kokee joutuneensa avoimen hyökkäyksen kohteeksi pahimmatkin alueellisen kriisin mahdollisuudet ovat ilmassa.

Entäpä jos Kiina taloudellisena menestyjä tulevaisuudessa muuntuukin yhteiskunnallisesti siten etteivät sen eri maakunnat halua erota siitä ja entäpä jos käykin siten, että poliittinen kenttä monipuolistuu mikä sitten saa aikaan sen, että Taiwan kokee kiinnostusta liittyä takaisin Kiinaan, voisiko tällainen skenaario olla mahdollinen parin sukupolven kuluessa?

Toinen vaihtoehto on se, että parissa sukupolvessa Kiina on kasvanut myös niin merkittäväksi sotilaalliseksi tekijäksi alueella, että se kykenee halutessaan tekemään mitä tahansa Yhdysvaltojenkaan mielellään puuttumatta tapahtumien kulkuun - mutta haluavatko vauraustuneet kiinalaiset enää tuolloin tuhota oman menestymisensä hedelmät hyökkäämällä naapuriin?

Oli miten oli, Kiinan ja Taiwanin suhteiden kehittymistä on mielenkiintoista seurata niin lyhyellä aikavälillä kuin myös pitkällä - sukupolvien - aikavälillä.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
KK
Avaan tällaisen ketjun, vaikka sitä nyt ei virallisesti ole olemassakaan. Moni puhuu, että alku on menossa jo ja se tulee riistäytymään käsistä. Onko tällaista uhkakuvaa oikeasti? Yhdistyykö länsi ja itä IS:n takia? Jo nyt näyttää, että ainakin Venäjä ja länsi ovat saaneet keskustelun auki ko tilanteesta. En nyt jaksa alkaa tätä tähän hirveästi avaamaan ja kaivamaan linkkejä, koska niitä on media pullollaan ja lähes kaikki asiasta on lukenut jossain määrin ja toivonkin keskustelun avaavan ketjun.

Laitan kuitenkin googlen hakutuloksen Kolmannesta maailmansodasta, jos joku ei ole vielä asiasta kuullut. Jo parin ensimmäisen sivun otsikot kertovat aika paljon.

Google
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
Iltasanomien takia? Tuskin sentään vaikka melkoista kuraa ja jopa kärsimystä se välillä tuottaakin ihmiskunnalle.
No ko. järjestöstä käytetään lukuisia muotoja IS:n lisäksi, kuten ISIS, ISIL, Daesh, ad-daula ja al-islāmiyya. IS eli the Islamic State on äärimuslimi jihadistijärjestö. Lisää löydät varmasti internetstä. Ilta-Sanomat on media, jota ei kannata lukea.
 

Fordél

Jäsen
No ko. järjestöstä käytetään lukuisia muotoja IS:n lisäksi, kuten ISIS, ISIL, Daesh, ad-daula ja al-islāmiyya. IS eli the Islamic State on äärimuslimi jihadistijärjestö. Lisää löydät varmasti internetstä. Ilta-Sanomat on media, jota ei kannata lukea.

Huumoria huumoria. Mutta itse aiheeseen niin tuskin sentään III maailmansota syttyy ISIS:n takia. Sehän näyttää yhdistävän suurvaltoja. Olisi eri asia, jos vaikka Venäjä olisi ISIS:n tukija. Pikemminkin tarvitaan joku Ukrainan kaltainen tapaus, jonka myötä tilanne voisi eskaloitua jopa maailmansodaksi asti.
 
Suosikkijoukkue
KK
Huumoria huumoria. Mutta itse aiheeseen niin tuskin sentään III maailmansota syttyy ISIS:n takia. Sehän näyttää yhdistävän suurvaltoja. Olisi eri asia, jos vaikka Venäjä olisi ISIS:n tukija. Pikemminkin tarvitaan joku Ukrainan kaltainen tapaus, jonka myötä tilanne voisi eskaloitua jopa maailmansodaksi asti.
No jos se yhdistää suurvallat sotaan yhtä "valtiota" IS:ää kohtaan, niin eikö silloin kyseesä ole maailmansota? Aivan samalla tavalla kuin Saksa vastaan liittoutuneet II maailmansodan aikana?
 

Fordél

Jäsen
No jos se yhdistää suurvallat sotaan yhtä "valtiota" IS:ää kohtaan, niin eikö silloin kyseesä ole maailmansota? Aivan samalla tavalla kuin Saksa vastaan liittoutuneet II maailmansodan aikana?

Ei, koska se tuskin leviäisi useisiin maanosiin. Kyseessä olisi vain "paikallinen" sota, jossa on yksi iso liittouma vastaan paikallinen poppoo, joka ei ole edes varsinainen valtio. Kyseessä olisi Irakin sodan kaltainen sota, ei maailmansota ellei se laajenisi.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ei, koska se tuskin leviäisi useisiin maanosiin. Kyseessä olisi vain "paikallinen" sota, jossa on yksi iso liittouma vastaan paikallinen poppoo, joka ei ole edes varsinainen valtio. Kyseessä olisi Irakin sodan kaltainen sota, ei maailmansota ellei se laajenisi.
Eikö ääri-islamistit ole jo esim. Amerikanmantereella toimineet? Afrikassa ISIS nyt ainakin venyttää lonkeroitaan. Afrikassa tämä on todella suuri ongelma.

edit: ISIS on ainakin jonkin verran nostanut päätään myös Intiassa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Afrikassa tuo taitaa ennemmin olla tuo Boko Haram joka rähisee, eri jengi siis, mutta samat tavoitteet. ISISin terrori-iskujen kiihtyminen Eurooppaa ja Venäjää vastaan kertoo vain siitä että kyseisellä pseudo-valtiolla alkaa olemaan oikeasti kusi sukassa ja nämä pommi-iskut kertovat vain järjestön epätoivosta kun nyt alkaa oikeasti siellä kotirintamalla tulla turpaan, vähän samaan tapaan kuin natsit kuvittelivat V-aseillaan vielä pakottavansa länsiliittoutuneet sopuun WWII:n lopussa.

Oikeastaan tässä ISIS ampui itseään pahasti jalkaan, aiemmin Euroopassa ja Venäjällä ei ole vielä pidetty tuota jengiä varteenotettavana ja vakavastiotettavana uhkana kansalaisten, mikä muuttui kertaheitolla ja vaatii aikaisempaa kovempia vastareaktioita. Tietenkin noita terroristi-soluja jää vielä eurooppaan sen jälkeen kun ISIS on mopattu tuolta Syyria/Irak-alueelta voimatekijänä pois, mutta nekin hiljalleen todennäköisesti näivettyvät vaikka tulevat varmaan tekemään vielä jonkin aikaa näyttäviä iskuja varsinaisen Islamic staten kadottua historiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Eikö ääri-islamistit ole jo esim. Amerikanmantereella toimineet? Afrikassa ISIS nyt ainakin venyttää lonkeroitaan. Afrikassa tämä on todella suuri ongelma.

edit: ISIS on ainakin jonkin verran nostanut päätään myös Intiassa.

Tottahan toki ISIS saa tukea eri puolella maailmaa ja toisilta järjestöiltäkin, mutta kyse on terrorismista. Vaikea kuvitella, että ISIS pystyisi olemaan eri mantereilla niin vahva ja yhtenäinen liittouma, että se aiheuttaisi maailmansodan. Eiköhän ISIS tuhota ennen tätä.
 

Morgoth

Jäsen
No jos se yhdistää suurvallat sotaan yhtä "valtiota" IS:ää kohtaan, niin eikö silloin kyseesä ole maailmansota? Aivan samalla tavalla kuin Saksa vastaan liittoutuneet II maailmansodan aikana?

Määrittele mikä on maailmansota. Noin 50000 sotilaan armeija, josta suurin osa varsin kevyesti aseistettuja ei kovinkaan merkittävä sotilaallinen tekijä lopulta ole. Terrori-iskut ovat oma lukunsa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tottahan toki ISIS saa tukea eri puolella maailmaa ja toisilta järjestöiltäkin, mutta kyse on terrorismista. Vaikea kuvitella, että ISIS pystyisi olemaan eri mantereilla niin vahva ja yhtenäinen liittouma, että se aiheuttaisi maailmansodan. Eiköhän ISIS tuhota ennen tätä.
Tätä olen itsekin miettinyt, mutta se, ettei ISIS ole oikea valtio, vaan se operoi siellä täällä piiloissa ja ei niin keskitetysti on ehkä sen vahvuus. Tällöin sen johtoa on vaikea löytää ja keskittää hyökkäystä yhteen paikkaan. Afrikassa se alkaa paikoin olemaan hyvin vahva. Ja kun ISIS samaan aikaan operoi vahvasti lähempänä Eurooppaa, on lännen vaikea puuttua Afrikan tilanteeseen. Euroopan pakolaiskriisi on vaikeuttanut tilannetta huomattavasti. Siksi tästä alkaa tulla globaali ongelma ja siksi maailmansota.
 
Suosikkijoukkue
KK
Määrittele mikä on maailmansota. Noin 50000 sotilaan armeija, josta suurin osa varsin kevyesti aseistettuja ei kovinkaan merkittävä sotilaallinen tekijä lopulta ole. Terrori-iskut ovat oma lukunsa.
Niin onko maailmansotaan jotain määritelmää? En tiedä, en ole perehtynyt, mutta itsestäni tuntuu, että yhden ryhmän tekemät yksittäisetkin globaalit iskut jotka tekevät liittouman vastustamaan tätä ääri-islamistista pyhää sotaa tekee maailmansodan.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tätä olen itsekin miettinyt, mutta se, ettei ISIS ole oikea valtio, vaan se operoi siellä täällä piiloissa ja ei niin keskitetysti on ehkä sen vahvuus. Tällöin sen johtoa on vaikea löytää ja keskittää hyökkäystä yhteen paikkaan. Afrikassa se alkaa paikoin olemaan hyvin vahva. Ja kun ISIS samaan aikaan operoi vahvasti lähempänä Eurooppaa, on lännen vaikea puuttua Afrikan tilanteeseen. Euroopan pakolaiskriisi on vaikeuttanut tilannetta huomattavasti. Siksi tästä alkaa tulla globaali ongelma ja siksi maailmansota.

Mees nukkumaan
 

Morgoth

Jäsen
Afrikassa tuo taitaa ennemmin olla tuo Boko Haram joka rähisee, eri jengi siis, mutta samat tavoitteet.

Kumpikohan on muuten tappanut enemmän ihmisiä, Boko Haram tai Isis? Melkein veikkaisin että Boko Haram, mutta afrikkalaisia ei toki lasketa samalla tavalla kuin edes arabeja. Tulee taas mieleen hutut ja tutsit, jotka tappoivat noin miljoona ihmistä ja tuo saatiin vielä vuodessa tai todella lyhyessä ajassa. Harva tuota täällä meillä kauhistelee tai edes muistaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tätä olen itsekin miettinyt, mutta se, ettei ISIS ole oikea valtio, vaan se operoi siellä täällä piiloissa ja ei niin keskitetysti on ehkä sen vahvuus. Tällöin sen johtoa on vaikea löytää ja keskittää hyökkäystä yhteen paikkaan. Afrikassa se alkaa paikoin olemaan hyvin vahva. Ja kun ISIS samaan aikaan operoi vahvasti lähempänä Eurooppaa, on lännen vaikea puuttua Afrikan tilanteeseen. Euroopan pakolaiskriisi on vaikeuttanut tilannetta huomattavasti. Siksi tästä alkaa tulla globaali ongelma ja siksi maailmansota.

PLO terrorisoi myös aikanaan aika laajamittaisesti ja Mossad sitten iski myös takaisin ympäri maailmaa ja tätä ei silti minusta kutsuttu maailmansodaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös