Toejoen Veikko
Jäsen
Mutta tuki Kreikalle on pakko maksaa, koska jos Kreikka romahtaa, niin siinä samalla romahtaa koko Euroopan talous.
Hymyile, olet EU:ssa.
Eikö Kreikka saa talouttaan kuntoon menojen leikkauksilla?
Mutta tuki Kreikalle on pakko maksaa, koska jos Kreikka romahtaa, niin siinä samalla romahtaa koko Euroopan talous.
Mutta tuki Kreikalle on pakko maksaa, koska jos Kreikka romahtaa, niin siinä samalla romahtaa koko Euroopan talous.
Helsinkiin minäkin veroni maksan, että sikäli.
Eihän tuo Suomen valtion budjetti mikään kiveen hakattu ole. Miksei Suomen valtio voisi jopa kasvattaa budjettiaan esim. veronkorotuksilla, jotta saataisiin pidettyä euroveljet tyytyväisinä. Sehän jatkaisi nykyisen valtiojohdon linjaa.
Minusta voidaan vaikka vähän leikata palveluista (koulutus, vanhusten- ja terveydenhuolto etunenässä). Lisäksi pitänee lisätä välillisiä veroja kaikille välttämättömissä hyödykkeissä, ansituloveroja voisi taasen ehkä keventää. Näin saadaan turvattua pohjoismaistahyvinvointiyhteiskuntamuotoa ja Kreikan pelastaminenhan on sen osaprojekti, kuulummehan EU:n ja sopimuksia on noudatettava. Edellämainituin toimenpitein ja niiden voimakkaalla noudattamisella voimme varautua myös mahdollisiin muiden maiden pelastusoperaatioihin.Eihän tuo Suomen valtion budjetti mikään kiveen hakattu ole. Miksei Suomen valtio voisi jopa kasvattaa budjettiaan esim. veronkorotuksilla, jotta saataisiin pidettyä euroveljet tyytyväisinä. Sehän jatkaisi nykyisen valtiojohdon linjaa.
Hymyile, olet EU:ssa.
Eikö Kreikka saa talouttaan kuntoon menojen leikkauksilla?
Voisiko macnevis tai joku kansantaoustiedettä tms paremmin ymmärtävä selittää (tai linkittää), miksi Kreikan talouden kaatuminen (ts auttamatta jättäminen) romuttaisi koko euroopan talouden? Toisaalta puhutaan, että Kreikan julkisen sektorin rahoituksen, tai edes lainan osuus ei ole kovinkaan suuri verrattuna muihin vahvoihin euroopan talousalueisiin? Ymmärrän kyllä, että asialla on tekemistä yhteisen rahapolitiikan ja valuutan ja niiden uskottavuuden kanssa, mutta tarkemmin, miksi? Jos joku on lainannut Kreikalle rahaa, niin eikö se ole tehnyt sen tietoisella riskillä, josta nyt joutuu kantamaan seuraukset?
No jos täältä joku kansista pääaineena lukenut löytyy, niin voi selvittää meikäläisellekin, että olenko täysin kujalla.
Älä nyt Veikko esitä sitä perustyhmää perussuomalaisten kannattajaa vaan myönnä, että ei EU:n jäsenmaa Kreikkaa voi päästää "kaatumaan", koska siinä samalla kaatuu muidenkin talous.
Ei kai vain EKP myönnä edelleen pankeille rajatta lainaa 1%:n korolla? (toki lyhytaikaista)
Ehkä olen sitten perustyhmä, jos vaatisin, että Kreikan pitäisi saada ökymenonsa hallintaan. Siksi vaatisin tuntuvia leikkauksia palveluihin.
No eikös ne niihin juuri suostuneetkin? Vai olenko minä se tyhmä tässä tapauksessa, kun kuvittelin uutisista lukeneeni, että tuon lainan ehtona oli tuntuvat leikkaukset julkisiin palveluihin?
Luulen, että suurin erimielisyys minun ja lainan myöntäjien välillä liittyy käsitteeseen "tuntuvat leikkaukset". Vaikken ole kyseistä leikkauslistaa nähnytkään, niin uskallanpa veikata sitä kovin vaatimattomaksi.
Komppaan tätä vastausta. EU:ta pidetään yhtenäisenä talousalueena merkittävästi vahvempana kuin yksittäisiä kansantalouksia joista se koostuu. Ihan samalla tavalla kuin yksityistenkin kanssa on, niin kansainvälisilläkään rahamarkkinoilla kukaan ei halua lainata persaukisille samalla korolla, vaan lainaa annetaan mielummin tahoille, joilta ne saa varmemmin takaisin (jokainen voi vertailla Suomen ja Islannin nykyisiä marginaaleja). Tähän asti markkinoilla on ollut valloillaan käsitys, että EU-maat ovat yhdessä kimpassa ja sen ansiosta EU-maille on ollut saatavilla edullisempia lainoja kuin mitä muuten olisi ollut. Jos näin ei ole, niin ne lainat tulevat kallistumaan merkittävästi myös meillä, ei pelkästään Kreikkalaisilla.No en ole kovin paljoa kansantaloutta lukenut, mutta oman käsityksen mukaan EU:n ja etenkin rahaliitto Euron jäsen Kreikan kaatuminen vie markkinoilla luottamuksen tältä meidän rahaliitolta ja niiden jäsenmailta. Jolloin ainakin se lainaraha kallistuu myös meidän kohdalla, eli Suomen luottoluokitus putoaa heikommaksi. Ja tuon lainarahan kallistuminen vaikuttaa Suomen talouteen varsin negatiivisesti kaiken suhteen.
Helsinkiin minäkin veroni maksan, että sikäli.
Lähipäivinä selviää, moniko euromaa lähtee näihin talkoisiin mukaan.
Ettet vain olisi itsekin sellainen elintasopakolainen ja maassamuuttaja, joka on tullut etelään viemään työpaikat...?
Jos kerran pk-seudun väestöstä ei löydy riittävästi osaamista, niin pitää maakunnista saapua jelppimään. Aivan samoin toivotan muutkin nettomaksajat tervetulleiksi.
Tulipas luettua mielenkiintoinen artikkeli, jonka mukaan EU tai sen jäsenvaltiot eivät saisi ottaa hoitaakseen toisten velkoja.
Eikö siis sopimuksia pidäkään noudattaa?
Maksat kaikki verosi verosi Helsinkiin, myös kunnallisveron. En arvannut sinua helsinkiläiseksi, mutta eihän sitä kaikkea kirjoituksista voikaan päätellä. KL:n 3.5.2010 mukaan kaikille kunnille taattu asukaskohtainen verotulo oli 2899 euroa ja sitä tasoitetaan kuntien välillä tasausmaksuin. Eniten maksavat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere ja Oulu ja eniten saavat Joensuu, Sastamala, Kauhava, Nivala ja Kauhajoki, silleen.
Ainakin omien tietojeni mukaan suomalaiset Pankit omaavat sen verran hyvän luottoluokituksen ympäri maailmaa, että saavat ne overnight-lainat edullisimpaan hintaan markkinoilta (siis muilta pankeilta).
En sitten tiedä onko se EKP:n piikki edelleen auki.
Tulet jelppimään niitä, joiden kukkarosta maaseudun palvelut osittain kustannetaan. Tervetuloa, kun luulet jo nyt maksavasi verosi Helsinkiin. Kyllä suurilla kaupungeilla muualla Suomessa osittain elätettäviä riittää kunnan palveluiden osamaksajana, joten kaikki apu isoille nettomaksajille veronmaksajana on tietysti hyvä asia.
Ei Suomi ota Kreikan velkoja hoitaakseen, vaan lainaa itse rahaa Kreikalle EU:n osana EU:n tukipakettia Kreikalle. Suomi lainaa sitten itse rahaa lisää markkinoilta, joiden suuri luottamus Suomella vielä on, ainakin muutaman vuoden ajan, ilman rakennemuutoksia Suomen Valtion kulupuoleen.
Onko Kreikka tällä hetkellä velaton valtio?
Populisteille tulee joskus vastattua heidän omilla keinoillaan, sehän paljastaa myös muiden populistien mielipiteiden naurettavuuden. En minä oikeasti kuvittele helsinkiläisten tai espoolaisten elättävän muuta Suomea, mutta kun lukee tilastoja kuin "piru Koraania", niin alkaahan se näyttämään siltä mitä "Johannes jankuttaa" tai joku muu populisti.Nyt Johannes menet tällä kunnallisverojen tasausmaksujen vertailulla populismin ytimeen.
Joo on tosi kivaa nyt tulla tänne pätemään kuinka eu sitä ja tätä, mutta osaatteko te perkeleen perussuomalaiset ja vasemmistopellet katsoa ollenkaan eteenpäin? Tulevaisuus missä menee?