Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 178 243
  • 9 663

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Torresin kohdalla vaakakupissa painoi aiempi rikehistoria, johon sisältyy myös kaksi pelikieltoa tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllä toi rangaistus oli ihan oikea. Nyt vain samaa linjaa vaikka tästä eteenpäin niin saa jotain mainetta Shanahan pelastettua liigalle ja itselleen. Kyllähän näissä playoffeissa meininki on ollut sen verran hurjaa, että isoja rankkuja osasi tavallaan jo odottaakin ikään kuin esimerkiksi et nyt loppuu semmonen peli.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllähän näissä playoffeissa meininki on ollut sen verran hurjaa, että isoja rankkuja osasi tavallaan jo odottaakin ikään kuin esimerkiksi et nyt loppuu semmonen peli.

No eikös Neal olisi ollut hyvä esimerkki tähtipelaajille, että heitä koskevat myös samat säännöt kuin rivipelaajiakin, varsinkin kun rikosrekisteri on jo olemassa.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Iso peukku Shanahanille Torresin 25 pelistä. Nyt kun vielä tällä linjalla pysyttäisiin jatkossa ja tähtipelaajiakin kohdeltaisiin samalla tavoin. Torresin kaltaista lieroa ei tähdistä löydy, mutta kyllähän Nealille olisi voinut antaa 5 -10 ottelun pelikiellon.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Iso peukku Shanahanille Torresin 25 pelistä. Nyt kun vielä tällä linjalla pysyttäisiin jatkossa ja tähtipelaajiakin kohdeltaisiin samalla tavoin. Torresin kaltaista lieroa ei tähdistä löydy, mutta kyllähän Nealille olisi voinut antaa 5 -10 ottelun pelikiellon.

Itsekin sitä mieltä,että oikea tuomio Torresille.Hienoa,että tulee oikeasti tuntuva pelikielto aivan älyttömästä taklauksesta(vahingoittamis yrityksestä).

Mutta....

Miten vitussa Neal voi saada ainoastaan 1 ottelun pelikieltoa,vaikka ei edes ollut ns. ensimmäinen merkintä kirjanpidossa?!

Ymmärrän kyllä,että Torresilla huomattavasti enemmän merkintöjä "rikosrekisterissä",mutta ei Neal:kään ensimmäistä kertaa ollut asialla.

Melko älytöntä...
 
Joo, täysi vitsihän tuo Shanahan tuolla on. Torresille 25(!) peliä vastaavasta tilanteesta, joita Pit-Phi -sarjan kolmannessa pelissä nähtiin kolme. Missä on etenkin Nealin(!!!), Ashamin ja Adamsin 25 pelin pelikiellot? Nää samat pellet on joka kerta täällä, tehkää nyt helvetti tälle jotain. Täähän on ihan farssi! ©Harri Ahola
Käy katsomassa Torresin "Shanaban"-video perusteluineen, niin ymmärrät.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Komppaan täysin Wunderwebaa. Täysin naurettavia tuollaiset 25 ottelun pelikiellot. Shanny oli etenkin uransa alkuvaiheissa itsekin kovan pelin artisti ja nyt tämä sama jätkä on tuhoamassa hienoa lajia ja tekemässä siitä hyvää vauhtia jotain teinityttöjen ringettehöntsyä....
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Brendan Shanahan olet shaibaaja... syö hatullinen paskaa... Olet heikoin lenkki hyvästi. Kuvittelin sinut hyväksi jätkäksi jakamaan tuomioita, mutta olet saatana paljon paskempi kuin Sampo Liusjärvi. Kaksi alamailman koiraa ja rikoksen uusijaa tekee saman rikoksen ja toinen pääsee ehdollisella ja toinen saa elinkautisen missä v...u on linja.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Miten vitussa Neal voi saada ainoastaan 1 ottelun pelikieltoa,vaikka ei edes ollut ns. ensimmäinen merkintä kirjanpidossa?!

Ymmärrän kyllä,että Torresilla huomattavasti enemmän merkintöjä "rikosrekisterissä",mutta ei Neal:kään ensimmäistä kertaa ollut asialla.

Melko älytöntä...

Niin ja kun ottaa vielä huomioon sen, että Neal sai pelikiellon taklauksesta, joka kohdistui Philliesin numero kaksikymmentäkahdeksaan, eikä taklauksesta Couturieriin, joka oli täysin identtinen Torresin vastaavaan.

Tuomio on oikea, siis kova ja esimerkkiä näyttävä, mutta tuolla ajatelutavalla Nealillekin 10 ottelun panna. Näin siis siksi, että rikosrekisteri ei ole niin pitkä kuin Torresilla, vaikka onkin pelannut huomattavasti vähemmän otteluja kuin Torres.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Mielestäni Raffin tuomio on hyvä, vuodesta toiseen jätkä ajelee muita kuutamolle, niin onhan toi nyt oikeus ja kohtuus.
 

ipaz

Jäsen
Nyt ette näe metsää puilta kaikki te, jotka arvostelette Shanahania ja vertaatte tapauksia Neal - Torres. Neal on saanut aiemmin urallaan yhden pelikiellon (2 ottelua marraskuussa 2009 ajettuaan Derek Dorsetin selästä) ja yhden sakot huidottuaa Subbania mailalla. Lisäksi hänellä on tilillään kyynärpäätaklaus Peter Pruchaan 2010, josta kuitenkaan ei pelikieltoa tullut. Torresilla noita rötöksiä on huomattavasti pitempi lista. Olen muuten myös sitä mieltä, että Nealin olisi pitänyt saada pitempi kakku tuosta Giroux-head huntingistaan.

Tämä oli kolmas kerta tällä kaudella, kun Torres tilttaa jotain suoraan päähän. Jan Hejda-tapaus oli jopa törkeämpi kuin tämä Hossa-töötti. Siinä vaiheessa kun pelaaja ei osaa muuttaa pelityyliään, vaikka häntä on siitä jo useammin varoitettu on paikallaan tehdä jotain radikaalia. Raffi Torres yrittää tahallaan vahingoittaa vastustajia - sanoo hän itse mitä tahansa. Varmasti moni muukin yrittää, mutta Raffi tekee nuo niin selvästi, ettei hän enää päässyt kurinpitoa karkuun.

Shanahan ei tee noita päätöksiä yksin, vaan siellä on mm. Rob Blake, Mathieu Schneider ja Stephane Quintal hänen kanssaan näitä tapauksia analysoimassa.

Olen sitä mieltä, että Torresista oli hyvä tehdä esimerkki muille. Hänelle on pitkä rikoshistoria, useita aiempia pelikieltoja ja tässä kalenterivuoden sisällä kolme aiempaa päähän kohdistunutta taklausta vyöllään, joista kahdesta tuli pelikieltoa ja yhdestä 2500 sakot. Tässä vaiheessa on ihan turha kitistä ja verrata James Nealin ja Raffi Torreksen taklauksia toisiinsa. Torresia odotti pitkä tuomio jokatapauksessa, tarvittiin vain teko.

NHL:ssä tuo vastustajan loukkaantuminen vaikuttaa rangaistuksen pituuteen - vaikka itse olen kanssa sitä mieltä että pitäisi rangaista teosta, eikä seurauksesta. NHL ei halua nähdä tähtipelaajiaan sairastuvalla ja Marian Hossa on tähtipelaaja.

Andy Sutton sai 1.11. viiden pelin kiellon tästä Landenskogin päätaklauksesta. Ja vain kuudennessa pelissään pelikiellon jälkeen teki tämän . Silloin NHL langetti hänelle kahdeksan peliä, koska rikoshistoria oli niin lähellä. Olen aivan varma, että jos Sutton vielä kerrankin taklaa jotain suoraan päähän, niin hän istuu samat 25-ottelua mitä Torres nyt. Lisäksi ainakin James Wisniewski ja Shane Doan tulevat olemaan pitkään sivussa, jos vielä hölmöilevät tulevaisuudessa koska omaavat jo vahvan "repeat offender" statuksen.
 
Viimeksi muokattu:

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Eihän täällä nyt ainakaan vissiin hirveän moni ole verrannutkaan noita Torresin hölmöilyjä Nealin vastaaviin,vain ainoastaan on ihmetelty kuinka vähällä Neal selvisi verrattuna Torresiin.

Torresin taklaus oli siis huomattavasti törkeämpi ja miehellä on enemmän noita aivopieruja sattunut.Mutta,silti,ainakin itseni on vaikea käsittää miten Neal pystyi selviämään vain 1 ottelun pelikiellolla juurikin tuosta Giroux telomisyrityksestä.Vaikka se ei niin ruma ollut kuin Hossan kolaaminen,niin silti.

Ja sanotaan se vielä kerran,mielestäni Torresin saama 25 ottelun pelikielto on hyvä tuomio.
 

CptCannon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, AC Oulu
Neal on saanut aiemmin urallaan yhden pelikiellon (2 ottelua marraskuussa 2009 ajettuaan Derek Dorsetin selästä) ja yhden sakot huidottuaa Subbania mailalla. Lisäksi hänellä on tilillään kyynärpäätaklaus Peter Pruchaan 2010, josta kuitenkaan ei pelikieltoa tullut.

Tähtien töhöilyt katsellaan useasti läpi sormien joten sitä rikosrekisteriä ei pääse kovin pitkästi kertymään. Katsopas vaikka kaveria Malkin, Evgeni (Pittsburhg Penguins #71). Kaudesta toiseen kaikenlaisia sikailuja mutta harvemmin niistä on pelikieltoja tai edes sakkoja jaeltu. Sitten kun tapahtuu jotain josta on pakko rangaista eikä vain hyssytellä niin silloin rangaistukset jää pieniksi koska ei ole rikoksen uusija. Vaikka oikeasti on mutta niistä vain ei ole merkintöjä.

Kyllähän sen jossainmäärin ymmärtää että omistajat haluavat pitää staransa kentällä ja heille on rangaistuskäytäntö erilainen kuin neloskentän puukäsikoohottajille. Esim Phillyn Rinaldoa kattellessa välillä tuntuu ettei herra aina edes kiekosta niin välitä vaan leikkii itsekseen jotain mustaamiestä (vai mikä merimiesleikki se nykyään onkaan?) ja hakee isoja pommeja vastustajiin. Mutta eipä silti tähtien ja ei-tähtien rangaistuksissa silti ihan nuin isoja eroja sais olla.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
ipaz puhuu täyttä asiaa. Torres ei opi edellisistä tapauksista, joten on tehtävä hyvinkin radikaaleja toimenpiteitä, jotta tuo touhu loppuu. Siinä onkin se syy, miksei Neal saanut samanlaista rangaistusta: häntä ei ole asetettu pelikieltoon ryntäyksestä aikaisemmin, joten hänen pelissään ei ole "huonoja pinttyneitä tapoja", vaikkakin haku Giroux'in oli ruma ja itse olisin suonut ehkä muutaman pelin enemmän. Lisätään tähän vielä se, että Hossa loukkaantui, mutta Giroux ei, on täysin loogista että Torres saa kakkua enemmän. Mutta tuskin kukaan osasi odottaa 25 peliä. Jos tästä sitten opittaisiinkin jotain.

Matt Cooke on aika loistava esimerkki näistä tapansaparantajista. Viime kaudella pelikieltoja toisensa perään, ja lopulta vasta tuo 10 peliä+pudotuspelien eka kierros -rangaistus kauden viimeisillä kierroksilla opetti hänelle jotain. Tämä kausi mennyt aivan erilailla kuin edelliset, eikä kaveri ole saanut yhtään isoa rangaistusta koko kautena. Toivottavasti pelikielto pistää Torresin miettimään - vihdoinkin.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Mulla ei ole mitään valittamista Nealin ja Torresin kakkujen suuruusluokkaerosta, eli missään tapauksessa Neal ei olisi ansainnutkaan lähellekään samaa. Mutta, 2-3 peliä kyllä.
No, Jamesia muistettiin kyllä tämäniltaisessa pelissä kivasti Flyersin toimesta, ja varmasti muistetaan jatkossakin. Seuraavasta tempusta tuleva kakkukin on varmasti selvästi kovempi.

En selvästikään pidä em. pelaajasta :)
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pistetään nyt tännekin. Dwight King kolaa Alex Pietrangelon selästä laitaan. Linkki YouTube.

Videolla näkyy, että Pietrangelon kasvoista tulee verta, tuomari antoi Kingille kakkosen. Pietrangelo jatkoi seuraavassa vaihdossa, mutta oli täysin kuutamolla ja loppupeli menikin pukukopissa tarkkailtavana. Luultavasti trendivamma aivotärähdys on diagnoosilistan kärjessä.

EDIT: Oli muuten tässä pelissä tuomarina samainen Stephen Walkom, joka ei nähnyt Torres-Hossa -tapausta. Käsittämätöntä, että tuon Torres-mokan jälkeen saa vielä palkinnon ja kovempia pelejä puhallettavakseen. Kait tämän jälkeen Walkom saa viheltää kaikki finaalitkin?
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Videolla näkyy, että Pietrangelon kasvoista tulee verta, tuomari antoi Kingille kakkosen.

Kunnon oikeusmurha oli tuo ja tottakai Kings tekee maalin välittömästi seuraavasta vaihdosta.

Selostajan mukaan tuomari kävi vielä katsomassa Pietrangelon kasvoja, muttei muuttanut alkuperäistä 2 minuutin päätöstään. Ja tuossa vaiheessahan Pietrangelolla näkyi selvästi verta kaulassa ja hammassuojassa.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Väärä tuomiohan tuossa oli, mutta Kingin eleistä huomaa, että kyseessä oli huolimaton vahinko. Heti torppauksen jälkeen tietää tehneensä väärin. Mitä tämä sitten vaikuttaa jatkoa kohden? En osaa sanoa, mutta epäilisin ettei tästä kovin kummenpia jatkotoimia tule.
5min laitataklauksestahan tuossa olisi täysin oikea tuomio ollut.
Stephen Walkom on kyllä sokea lepakko oikeitten tuomareitten joukossa. Paskin tuomari nhl:ssä ja tuskin tulee virheet tuohon loppumaan. Ei vain voi käsittää miten mies vieläkin tässä vaiheessa kautta viheltää.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
..Ei vain voi käsittää miten mies vieläkin tässä vaiheessa kautta viheltää.

Eikös tämä sama kaveri ole entinen erotuomaripomo, jos en ihan väärin muista..? Saattaneeko vaikuttaa asiaan..
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Stephen Walkom on kyllä sokea lepakko oikeitten tuomareitten joukossa. Paskin tuomari nhl:ssä ja tuskin tulee virheet tuohon loppumaan. Ei vain voi käsittää miten mies vieläkin tässä vaiheessa kautta viheltää.

Walkom ei ole sokea, vaan "antaa poikien pelata" -tuomaroinnin ylipappi. NHL:n paras.
 

CptCannon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, AC Oulu
Stephen Walkom on kyllä sokea lepakko oikeitten tuomareitten joukossa. Paskin tuomari nhl:ssä ja tuskin tulee virheet tuohon loppumaan. Ei vain voi käsittää miten mies vieläkin tässä vaiheessa kautta viheltää.

Hyvin sanottu, enää tarvii vain vaihtaa sanat "Stephen" ja "Walkom" sanoiksi "Chris" ja "Lee".
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Hyvin sanottu, enää tarvii vain vaihtaa sanat "Stephen" ja "Walkom" sanoiksi "Chris" ja "Lee".

Tai sanoiksi "Tim" ja "Peel". Tarkemmin ajatellen kyllähän noita paskoja tuomareita näköjään NHL:stäkin löytyy.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tai sanoiksi "Tim" ja "Peel". Tarkemmin ajatellen kyllähän noita paskoja tuomareita näköjään NHL:stäkin löytyy.

Todellakin, Tim Peelen lisaksi vihalistalta loytyy muuan Ian Walsh. Sen verran liittyy ketjun aiheeseen silla nama tuomarit aiheuttavat (elleivat ole jo aiheuttaneet) useita vaaratilanteita jattamalla tilanteita viheltamatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös