Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Totta. Tosin tuossa vaikuttaa tietysti voimakkaasti lajin luonne, eli se, että pelimäärä on pidettävä matalana. Jääkiekossahan tuota rajoitetta ei samalla tavalla ole, mikä näkyy tietysti myös runkosarjojen hyvin erilaisina pelimäärinä.

  Lainaus:
  Mistä ihmeestä olet voinut saada käsityksen, että mielestäni jääkiekkosarjojen pudotuspeleihin pääsevien joukkueiden määrä olisi jotenkin yleisesti, ja erityisesti Suomessa, päin vittua? Päin vastoin uskon, että asiaa on mietitty, ja sarjajärjestelmät luotu aina sarjan etua ajatellen. Se ei tietenkään tarkoita, että missään olisi saavutettu jotain yleistä optimia, mutta on sekin aika outo lähtökohta, että useiden riippumattomien tahojen samansuuntainen valinta olisi väärä ilman muuta perustelua kuin oma tuntemus.
   
 2. -Jonne- Jäsen

  On mukava lukea välillä näitä vanhoja kirjoituksia.

  Näkökulma: SM-liiga perse edellä puuhun | Yle Urheilu | yle.fi

  Tuossa ei menty metsään kuin 16 joukkueen Liigan osalta, kun ei osattu ennustaa Bluesin konkurssia.

  Jotain herrojen pitäisi keksiä sen oman pesän suojelun lisäksi. Mitään Ruotsin malleja ei ole tulossa koskaan, sen Hiltunen tyrmäsi epärealistisena alle viikko sitten. Tosin ei ole tulossa mitään muutakaan muutosta Liigan sarjajärjestelmää koskien.

  Hiltusen samaan vajaa viikko sitten haastatteluun vedoten, plus muista julkilausumista omaa päätelmää: 16 joukkueen nousulle annetaan mahdollisuus kun aika on kypsä. Nyt ei ollut vaikka alkujaan piti olla, niin otettiin optio vanhasta liigan ja liiton sopparista käyttöön. Seuraava mahdollinen mahdollisuus nousuun on 2019, mutta määritetään ennakkoon kuka voi nousta. Mainitsi myös erikseen että kukaan ei Liigasta halua pudota.

  Suomeksi, nyt vain odotellaan koska Espoo saa paletin kasaan ja siihen asti kitkutellaan pelaten aikaa.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Asiasta viidenteen, mutta pistäny silmään, että tämän kertaisen Karjala turnauksen ympärillä on tuntunut olevan isompi hype, kuin vuosiin. Samaan aikaan se vissiin ensimmäistä kertaa kusee urheiluromanttikkojen kintuille. Meinaa kuusi joukkuetta osallistuu, mutta kaikki pelaa vain kolme ottelua. Eli kaikki eivät pelaa kaikkia vastaan. Tällä ei tunnu kuitenkaan olleen minkäänlaista vaikutusta kiekkokuluttajien kulutustottumuksiin.
   
 4. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Mitäs jos otettaisiin A-nuorten putoamissysteemi Liigaan. Mikäli Liigajoukkue on kolme vuotta putkeen kahden tai kolmen viimeisen joukossa, niin tie käy alas. Pakottaisi nostamaan tasoa myös siellä häntäpäässä, ja loppuisi se tyhjennysmyynti. Sitten kun Liigassa on se 12-13 joukkuetta, niin aletaan miettimään karsintoja ja muita.

  Lisäys: menisikö se sitten sellaiseksi ”me ollaan nyt oltu kaks vuotta jumboja, ni sopisko jos te jäisitte nyt meidän taakse ni ei pudottais?”
   
 5. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Lainaus:
  Yksi syy hypeen on mielestäni, että YLE on ottanut merkittävästi aktiivisemman roolin tiedottamisessa/uutisoinnissa, kas kun turnaus on nyt oma tuote. Toinen on tietenkin se, että on uusia mielenkiintoisia joukkueita, eikä sama sapluuna kymmenettä vuotta peräkkäin. Muutos on aina tervetullutta, myös liigaan sitä kaipaan.

  Lisään vielä mestis-palstalle laittamani viestin eiliseltä:

  "
  Vaikka olenkin aika väsynyt koko keskusteluun, kun mitään ei tapahdu eikä henkilökohtaisella liigaboikotillakaan ole mitään vaikutusta, heitän kuitenkin pari kommenttia alasammuttavaksi:
  1. A ja B liiga, jossa kukaan ei tipahda liigasta vaan sinne nousee noin viisi joukkuetta. Jo pelkkä tippumisesta puhuminen on arvolatautunut ja sisältää ajatuksen jonkin menettämisestä. Uuden rakenteen pitää olla niin vahva, että talous ei B sarjassakaan tipu vs nykyinen liigan pienten joukkueiden budjetti nyt. Tuotteen pitää olla kunnossa koko liigan osalta. Lisääntynyt mielenkiinto = enemmän tuloja.
  2. Yhden kauden aikana pelataan sarja kaksiosaisena, jolloin kesken kauden, puolessa välissä, vaihdetaan kaksi joukkuetta sarjojen välillä. Tämä lisää merkittävästi pelien merkitystä vs nykyinen 60 pelin runkkari.
  3. Runkosarjan lopussa B:n ykkönen pääsee mukaan playoffiin seitsemän A:n parhaan kanssa.
  4. Jokin playoff hässäkkä tarvittaneen myös B:n loppuun, vai tarvitaanko?

  Oma tuntumani on, että Espoo, Turku, Vantaa, Nottajoki ja Rovaniemi pystyisivät ainakin talousalueena kannattelemaan laajennetun liigan joukkueita, jos vaan ohjaksissa on ammattilaisia."
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olen muutenkin viestisi kanssa samoilla linjoilla, mutta tämä idea pisti silmään sellaisena, johon en muista törmänneeni tässä ketjussa aiemmin. Mielestäni idea on aivan loistava! Lisää urheilullisuutta, lisää runkosarjan merkitystä ja tasaisen suorittamisen merkitystä, sekä ennenkaikkea lisää mielenkiintoa yleisön silmissä.
   
 7. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Systeemin ongelmana on se, että kun merkittävimmät siirtomarkkinat käydään marras-joulukuussa, eivät maan sisällä siirtyvät laatupelaajat uskalla tehdä sopimuksia kuin huippujoukkueiden kanssa, koska eivät halua ottaa riskiä pelaamisesta B-tasolla puolta kautta. Tämä lisää tasoeroja muutaman huippujoukkueen eduksi ja voi kiihdyttää pelaajien virtaa ulkomaille, jossa Liigaa vastaavat liksat saa usein huomattavasti vähemmillä töillä.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta ulkomaillakin on vaan rajatusti pelipaikkoja, joten ei sinnekään mitään massiivista pelaajapakoa voi enää kesken kauden tapahtua ja jos ymmärsin esitettyä mallia oikein, niin jos pelataan syyskuusta maaliskuun puoliväliin, niin runkosarjan puolikas pitäisi kait tulla täyteen ennen joulua, jolloin on kaksi joukkuetta, jotka jatkaisivat ylhäällä (joilla saattaa olla tarvetta uusille pelaajille) ja kaksi joukkuetta, jotka tipahtivat alaspäin, mutta saattavat vielä haikailla mahdollisuuksia keväälle. Eli sehän voi olla, että tuo siirtomarkkinoiden merkittävimpien siirtojen aikaikkuna vain uudessa tilanteessa venähtäisi vähän pidemmäksi.
   
 9. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Ilmaisin asian kenties hieman epätarkasti, mutta tarkoitin siirtomarkkinoilla nyt näitä tulevaksi kaudeksi tapahtuvia siirtoja, en kevääksi. Eli esim. tällaista viime vuoden tilannetta, jossa Niko Mikkolan siirtyminen Tapparaan tai Janne Keräsen siirtyminen Lukkoon täksi kaudeksi tiedettiin jo jouluna.
   
 10. Kolmio36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Joo, onhan tää aika väsynyttä varmaan kaikille ku jankutetaan samoja juttuja sen ihmeemmin niitä perustelematta. Mutta lähetääs ammuskelemaan. Boldailen tuosta muutamat kohdat johon ois kiva kuulla jotai ideoita.

  Lainaus:
  Mitenkä tuo mahdolllistettaisiin tällä hienolla AB-sarjalla? Mitä tapahtuu, että B sarjaan pari nousevaa joukkuetta saavat nostettua budjettiaan ja B-sarjaan siirrettävät SM-Liiga joukkueet taas pitävät ne korkealla?

  Lainaus:
  Oletan, että tässä tarkoitetaan pisteitten perusteella tapahtuvaa joukkueiden vaihtamista. Mikäli ei mene noin, niin mitenkä? Kabinetissa? Mitä lisäarvoa saan kuluttajana/katsojana siitä, kun joukkueeni siirretään A:sta B:hen? Ja mitenkä nuo pisteytykset tulevat toimimaan? Jos esim. Jokipojat johtaa B:tä kauden puolivälissä ja sillä on vaikka 70 pistettä, niin onko sillä myös noustessa tuo 70 pistettä A:ssa? Siitähän voi sitten rauhassa lasketella vaikka seiskaksi loppukauden ja nauttia poffeista myöhemmin. Ja mites jos A:sta joku putoaa 20:llä pisteellä. Onko kausi ns ohi, kun olet B:n vikana ja ekaks pitäis sieltä kiivetä, jotta olisi mahdollisuus poffeihin?

  Lainaus:
  Juu ei muuta ku kertomaan vain. Tarvitaanko? Täälläkin moni huutelee, että pohjan pakkopelit ilman panosta ovat suljetun Liigan syöpä, joka on suuri syy katsojien katoamiseen lajin äärestä.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ainakin itse ymmärsin "yhden kauden aikana pelataan sarja kaksiosaisena" tarkoittavan sitä, että 30 pelikierroksen jälkeen katsotaan, ketkä a:sta jäi kahdelle viimeiselle paikalle ja siirretään b:hen ja vastaavasti b:stä kaksi parasta a:han. Tämän jälkeen pistelasku lähtisi uudelleen nollasta, jäljellä olevien 30 runkosarjakierroksen ajaksi ja vasta siitä sitten määritellään pudotuspeleihin menijät.

  Lainaus:
  Voisihan tuohon tehdä sen sydeemin, että tosiaan a:n seitsemän parasta ja b:n paras lähtisivät keväällä kamppailemaan Suomen mestaruudesta ja samalla b:stä mukaan tullut nappaa paikan seuraavan kauden a:sta. A:n kolme heikointa ja b:n 2.-6. sijoittuneet pelaisivat sitten ikäänkuin b:n pudotuspelit ja siinä sitten palkintona se, että finaaliin päässeet jatkaisivat seuraavalla kaudella a:ssa. Tällä mallilla aina vähintään yksi nousisi, mutta mahdollisuus olisi siihenkin, että peräti kolme nousisi. Eli olisi merkityksellisiä pelejä sitten sillä alemmallakin pudotuspeliryhmällä.
   
 12. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Seuroille (sekä A- että B-tasolla) tulisi myös käytännön ongelmia kausikorttimyynnistä, joka jouduttaisiin toteuttamaan kaksi kertaa kaudessa. On nimittäin erittäin hankalaa myydä kausikorttia koko kaudeksi, jos on olemassa mahdollisuus, että puolet kaudesta pelataan eri tasolla. A-sarjasta jouluna B-sarjaan siirtyvä "suututtaa" kausikorttilaisensa, kun tarjolla onkin vain B-tason pelejä. Vastaavasti jos B-sarjasta pääsisikin yllätysjoukkue (ottamaan turpasaunoja) kevääksi A-liigaan, olisi heidän kausikorttinsa oletettavasti hinnoiteltu liian halvaksi.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ei noissa AB-sarjoissa ole yhtään mitään järkeä. Kannatan karsintasarjaa, mutta että kesken kauden tiputtaisiin johki B-sarjaan ja sieltä yksi joukkue mukaan poffeihin jne? Ei kiitos. Kaikki ristiin pelaamiset eri sarjojen välillä jne. voidaan suosiolla unohtaa. On Liiga ja on Mestis, hyvä näin. Toivottavasti vain saataisiin kunnon karsinnat mukaan ja Liiga sekä Mestis elinvoimaisemmaksi, nyt Liigassa on joukkueita liikaa ja Mestis näivettyy, tästähän täällä on jauhettu jo tiedä kuinka kauan.
   
 14. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Eli 30 kierrosta pelattaisiin jotta saataisiin selville kaksi huonointa? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Valtavasti turhia pelejä vuoden pimeimpään aikaan.
   
 15. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Ei kovin realistinen, mutta miltä kuullostaisi jos läntisen Euroopan neljä suurta laittaisi hynttyyt yhteen?

  Euro Liiga (korkein taso)
  4 joukkuetta Suomesta (HIFK, Jokerit, Tappara, TPS)
  4 joukkuetta Ruotsista
  4 joukkuetta Saksasta
  4 joukkuetta Sveitsistä
  4x runkosarja 60 ottelua. Maittain 2 parasta pudotuspeleihin ja maittain 2 huonointa karsintoihin.

  Euro North (2. taso)
  6 joukkuetta Suomesta (Kärpät, JYP, Ässät, Lukko, Ilves, Pelicans)
  6 joukkuetta Ruotsista
  6x oman maan joukkueita vastaan ja 4x toisen maan joukkueita vastaan, 54 ottelua, Maittain 2 parasta nousukarsintoihin ja 2 huonointa tippumiskarsintoihin.

  Euro South (2. taso)
  6 joukkuetta Saksasta
  6 joukkuetta Sveirsistä
  6x oman maan joukkueita vastaan ja 4x toisen maan joukkueita vastaan, 54 ottelua, Maittain 2 parasta nousukarsintoihin ja 2 huonointa tippumiskarsintoihin.

  Euro North East (3. taso)
  10 joukkuetta Suomesta (HPK, KalPa, SaiPa, KooKoo, Sport, Jukurit, TUTO, Jokipojat, RoKi, Espoo)
  6x sarja, 54 ottelua. 2 parasta nousukatsintoihin.

  Euro North West (3. taso)
  10 joukkuetta Ruotsista
  6x sarja, 54 ottelua. 2 parasta nousukatsintoihin.

  Euro South North (3. taso)
  10 joukkuetta Saksasta
  6x sarja, 54 ottelua. 2 parasta nousukatsintoihin.

  Euro South South (3. Taso)
  10 joukkuetta Sveitsistä
  6x sarja, 54 ottelua. 2 parasta nousukatsintoihin.

  Tasojen väliset 2+2 karsinnat 4x sarjana, 12 ottelua.
   
 16. Kolmio36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Kulostaa kyllä erittäin hölmöltä sarjalta mikäli näin oli ajateltu. Kuten tuossa @vanukas asian jo toteaakin, niin merkityksettömiä pelejähän tuo vain loisi keskelle kautta, kunhan oot A-sarjassa varmistanu, että oot top 8:ssa. Ei tuu kyllä yhtäkään sarjaa mieleen, jossa pistelasku alotettais kesken kautta noin muutenkaan.
   
 17. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Lainaus:
  Muutosta ei tietenkään kannata tehdä muuttamisen ilosta, vaan kiinnostavuuden kasvattamiseksi. Talous voi kasvaa lisääntyneen kysynnän tai laajemman markkinan kautta. Tässä mallissa molempia pyritään hyödyntämään: Uusia joukkueita, jotka tuovat uusia markkinoita paikallisesti (pääkaupunkiseudun kunnia ja "mestaruus", Turun paikalliset, Joensuun ja Seinäjoen talousalueet, joista rahat tuskin merkittävästi valuvat Vaasaan/Sportille tai Kuopioon/Kalpalle).
  Ja kysyntää lisää tietenkin pelit, joissa on panosta. Noin kolmellakymmenellä pelillä ratkaistut paikat asettavat yksittäiset pelit paljon merkittävämmiksi (marraskuussa panoksellisia otteluita, hei) ja sattumallekin jää enemmän sijaa kuin kuudenkymmenen pelin runkosarjassa. Sarjojen välinen tasoero kaventuisi, jos kiertoa sarjojen välillä tapahtuisi ja mediahuomio kohdistuisi koko sarjaan eikä vain A-liigaan. Jos B-liigasta tulisi uusi mestis, median seuraamaton, väheksytty HMV sarja, uudistus olisi epäonnistunut, turha. Aktiivisella joukkuekierrolla sarjojen välillä median ja katsojien mielenkiinto ehkä paranisi myös B:n osalta.

  Jääkiekon keräämät rahat ovat kasvaneet merkittävästi viimeisen 20 vuoden aikana. Tästä kunnia kuuluu mm. maajoukkueiden menestykselle ja hyvälle markkinoinnille. Myös muita muutoksia on tehty, jotka ovat kasvattaneet tuotteen arvoa. Muutosta tullaan tarvitsemaan myös seuraavan kasvuloikan ottamiseksi, se on varmaa. Nykyinen tuote ei tule kasvamaan merkittävästi, vaikka uusia halleja onkin tulossa.
  Tämä oli yksi uusi ajatelma, ei tokikaan valmis malli.

  p.s. Miksi kausikortteja ei voi myydä erikseen alkukaudelle ja loppukaudelle, jos hintaero sarjojen välillä on niin dramaattinen? Tosin tavoitehan ehdotuksessani oli vähentää huomioarvon eroa sarjojen välillä, jolloin hintajouston tarvekin olisi pienempi.

  No, nää on näitä.
  Tyhjennysmyyntejä odotellessa....
   
 18. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Itse en näitä 10+10 malleja kannata sen takia, että tuo ei mielestäni elvytä Mestistä kokonaisuutena. Se, että muutama seura pääsisi ns. Liigan alle ei korjaa ongelmaa Mestiksen kiinnostavuudessa. Mitä niille lopuille jengeille tapahtuu, jotka jäävät 20 parhaan joukkueen ulkopuolelle?

  Tuota 10+10 mallia ristiinpelaamisineen voisi verrata siihen, että nostetaan suoraan Liigaan viisi joukkuetta lisää. Jostain syystä tätä ei kannata kovinkaan moni.
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Minä näen nämä 10+10 ajatukset siten, että tavallaan tuo "jälkimmäinen" kymppi korvaa mestiksen. Eli kyse ei ole siitä, että nostettaisiin liigaan viisi joukkuetta lisää, vaan siitä, että pudotetaan viisi joukkuetta mestikseen. Toki joukkuemäärä voi olla vaikkapa 12+12 tai jotain muuta, mutta idea on kuitenkin tämä.

  Eli Mestis ei toki näissä malleissa enää jäisi henkiin, vaan tilalle tulisi jotain muuta myös alempien sarjojen osalta. Joukkuemääriä yms. katsottaisiin sitten sen mukaan miten milläkin seuroilla on mahdollisuuksia tai kiinnostusta lähteä panostamaan toimintaansa.
   
 20. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @Nelfor joo ymmärrän pointtisi. Tahdoin vain sanoa, että aika pieni osa joukkueista saisi tuosta mallista hyötyä. Eihän tuo auta kuin niitä muutamaa mestisjengiä, jotka nostettaisiin ns. Liigan alle. Mitä siis tapahtuu lopuille mestisseuroille? Käydänkö taas parin vuoden päästä keslustelua, että mitrn saadan tuon 10+10 tai 12+12 mallin ulkopuolelle jäävien seurojen toimintaa elpymään.
   
 21. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kun ottaa huomioon miten huonosti monilla Mestiksen seuroilla menee tälläkin hetkellä, niin vaikea on nähdä mitään muutosta kauhean negatiivisena asiana.

  Eikä näillä kuvioilla voida luonnollisesti miellyttää kaikkia seuroja. Ideana on kokonaisvaltainen kiinnostavuuden ja urheilullisuuden kasvattaminen, eikä jokaisen yksittäisen seuran miellyttäminen.

  Joka tapauksessa tällaiset isot muutokset vaatisivat todella perinpohjaista suunnittelua ja kaikkien tähän kuuluvien seurojen tilanteen tarkastelua. On absurdia edes odottaa, että täällä jatkiksessa pystyttäisiin vastaamaan jokaiseen mahdolliseen ongelmatilanteeseen, mitä mikäkin idea voisi tuoda mukanaan.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Eikös se Hiltunen jossain haastattelussa sanonut, ettei yksikään Mestis organisaatio hakenut Liigaan ensi kaudeksi. Samaan aikaan ilmeisesti Espoossa on yksi ylimääräinen juniorijoukkue, joka pelaisi kuitenkin ihan juniorien sm-tasolla. Eli pitäiskö "tyhjistä" synnyttää Helsinkiin toinen joukkue, joka jakaisi hallin HIFK:n kanssa ja sillä tavalla päästäisiin Liigassa siihen 16 joukkueen kilpailuksi. Uusi joukkue voisi olla vaikka HJK, koska pientä paikallispeli asetelmaa HIFK:n ja HJK:n välillä on tässä viimeiset kolme vuotta ollut. Tai toisaalta, pitäiskö sen uuden joukkueen olla sitten vaikka Töölön Vesa? Ja jos joukkueelle ei näin nopealla aikataululla löydy omistajaa, niin senhän voisi sitten ensimmäisen kauden omistaa vaikka Liiga.
   
 23. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Siksi, kun tuo on käytännössä sama kuin suljettu sarja sillä erotuksella, että mahdollinen vahinkoputoaminen = konkurssi. Kärpät osoitti, että edes mitalikuntoon hiottu organisaatio ja Nokia-boomin rahat eivät riittäneet moneen vuoteen nousuun. Niin ja Pelsut meinasivat mennä konkkaan liigassakin, Mestikseen pudotettuna konkurssi olisi ollut saletti. Joko pidetään sarja kunnolla suljettuna tai avataan oikeasti, kaikki puolimallin höpöhöpö-karsinnat ovat täysin turhaa teatteria. Näkeekö kukaan, että joku Joensuu nousisi koskaan vaikka sarja olisi auki? Vai riittääkö tuo näennäinen mahdollisuus näille nuriseville Mestis-pomoille ja urheiluromantikoille?

  Nyt liigaan on nostettu kaikki uskottavan ammattilaisseuran kokoamiseen riittävällä budjetilla ja olosuhteilla kykenevät organisaatiot. Nousu ja putoaminen ei vaan yksinkertaisesti tuosta vaan onnistu ammattilaissarjan ja puoliammattilais/amatöörisarjan välillä. Joko pitää tehdä kaksi ammattilaissarjaa tai sitten vaan yksi. Toistaiseksi yksi on järkevää, mutta onko tulevaisuudessa.
   
 24. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kahta täysammattilaissarjaa Suomessa ei tulla näkemään. Jos joukkuemäärä pudotettaisiin kymmeneen, niin se konkurssi olisi ihan mahdollinen jollekin niistä viidestä joukkueesta jotka jäävät Liigan ulkopuolelle. Ja onhan niitä konkursseja nähty niin suljetun kuin avoimenkin sarjan aikana.

  Liigan viimeinen karsii Mestiksen voittajaa vastaan. Siinä vaiheessa jos Mestisjoukkueet pystyvät tosissaan haastamaan heikoimman Liigajengin, voidaan karsintoihin ottaa lisäjoukkueita.

  Karsintojen tehtävä on ylläpitää edes sitä minimaalista kiinnostusta pelaamiseen siinä vaiheessa kun pleijaripaikka on jo karannut. Jonkun Tamin jargonista huolimatta karsinnat eivät ole katsojille läheskäään yhtä mielenkiintoiset kuin pleijarit tai mestaruuskamppailut. Suljetun sarjan ongelma on tyhjennysmyyntijoukkueiden A-junnuvetoisella joukkueella lähes tyhjille katsomoille ja jo tämäjoka vuosi toistuva ilmiö antaa perusteet karsinnan pelaamiselle.
   
 25. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsissa ainakin on. (video YouTube)

  Ruotsissa tosiaan on. (video YouTube)