Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Tätä minäkin olen tuolla Mestiksen ketjuissa huudellut. Vaikka jo täksi kaudeksi laitettaisiin karsinnat, niin yhdelläkään Liigajoukkueella ei pitäisi olla mitään pelkoa putoamisesta, varsinkaan jos pelataan paras 7- systeemillä. Jos siinä onnistuu häviämään Mestis-porukalle niin kyllä ansaitseekin pudota.

  Mutta vaikka ei nousisikaan, niin Mestis-joukkue saa loppuunmyydyn areenan ainakin pari kertaa, sekä ehkä mahdollisia tv-rahoja, jos ne näytetään Ruudusta tai mikä nyt Liigaa näyttääkään.

  Pointti tässä on se, että Mestiksessä olisi edes minimaalisen teoreettinen mahdollisuus nousta Liigaan, ja jo se kannustaisi ainakin osaa seuroista panostamaan ihan uudella tavalla myös Mestikseen.
   
 2. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Suoranaista hyötyä ylemmän sarjan joukkueille siitä ei olisi, mutta alemmalle se olisi aikamoinen tasonmittaus ja toisi mukanaan uusia "derbyjä". Muutaman kauden jälkeen tasoerot tasottuisivat ja ei olisi niin itsestään selvää että nämä olisivat läpihuuto pelejä. Otteluohjelmakin olisi mielenkiintoisempi kun samoja joukkueita vastaan pelattaisiin 2*syksyllä, 2*keväällä ja lisäksi nuo ristiin pelaillut.
   
 3. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mut eikö nyt valiteta että liigassa on liikaa joukkueita kun kaikille ei riitä hyviä pelaajia. Tuossa sinun järjestelmässä näitä ns. liigaseuroja vain lisättäisiin. Lisäksi mihin perustuu väite että muutaman kauden jälkeen tasoerot tasottuisivat? Siihenkö että parhaimmat pelaajat entistä nopeammin häipyisi muihin sarjoihin?
   
 4. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Väite perustuu "putoavien" liigajoukkueiden nostavan b-sarjan tasoa nousu mahdollisuuden ja Mestis joukkueiden nousseen budjetin myötä. Myös kovemmat pelit a-ryhmän kanssa nostaa b-ryhmän pelaajien tasoa.
   
 5. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  On ilmeisesti jäänyt olemattomalle huomiolle Heikki Hiltusen haastateltu keskiviikon Karjalaisessa, mikä ei ole ihme, koska juttu on maksumuurin takana.

  "Hiltunen pitää Mestiksen suurimpana kehityskohteena halliolosuhteita. Joensuussa, Turussa, Vantaalla ja Espoossa on realistiset puitteet kehittää toimintaa siten, että voitaisiin haaveilla liigapaikasta. Mestikseen on pohdittu A- ja B-liigoja ja auttaisivatko ne. Mestiksen brändin nostamisesta on puhuttu, jotta tulisi lisää yhteistyökumppaneita. Siihen liittyy mahdollisuus nousta Liigaan ja ymmärrän sen. "

  ”Mestikseen on pohdittu A- ja B-liigoja…”

  Tämän voi tulkita siten, että Liiga pysyy entisellään ja Mestis aiotaan laittaa kahtia.
   
 6. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Farmiseurat omaan liigaan vai mikä pointti tuossa muuten olisi?
   
 7. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Lisää farmiseuroja Mestikseen. Nythän kaikille liigaseuroille ei riitä kumppaneita, kun nykyisistä osalle "yhteistyösopimus" ei kelpaa.

  Siis joo, farmiseurat b-sarjaan mutta a-sarjaan ei jäisi riittävästi "itsenäisiä". :)
   
 8. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Juuri näin. Varmaankin Liigan häntäpään ja Mestiksen kärjen kohtaamiset olisivat parhaillaan jopa tasaisia pelejä, mutta pitää nyt huomioida, että sinne tulisi yhtä paljon myös A-liigan kärkijoukkueen ja B-liigan jumbon keskinäisiä pelejä. Jos näiden joukkueiden keskinäisiä sarjapelejä oikeasti halutaan, lienee parasta siirtyä 20 joukkueen liigaan ilman mitään A-/B-jakoja.

  Jambo78:n esittämä malli olisi edullinen nykyisessä tilanteessa väliinputoajan asemaan jääville seuroille, kuten esim. TuTolle ja Jokipojille. On kuitenkin hyvä ajatella myös huippukiekkoa kokonaisuutena. Tuskinpa Tampereelle tai Helsinkiin rakennetaan mitään uusia areenoja, jotta siellä nähtäisiin 40% kaudesta B-liigaseurojen vierailuja. Tuossa tilanteessa voisi KHL:ään (tai vastaavaan) siirtyminen nousta ainakin Tapparan, Kärppien, HIFK:n ja TPS:n toimistolla melko suureksi.

  Ristiinpeluutussysteemissä ongelmallista on myös kilpailu pelaajista. Jos joukkueet pelaavat keskenään, niillä pitäisi olla ainakin teoreettinen mahdollisuus hankkia pelaajia muista seuroista. Epäilen, että laatupelaajat valitsisivat B-liigan keskitason seuran, jos tarjolla olisi paikka ylemmän tason joukkueessakin, vaikka B-liigan joukkue maksaisi hieman enemmänkin (mikä lienee hieman epärealistinen ajatus). Pelaajilla on nimittäin käytössään vain yksi ura. Em. tekijät aiheuttaisivat helposti negatiivisen oravanpyörän, sillä A-liigaan ja Suomeen ylipäänsäkin, olisi myös entistä hankalampi haalia laatupelaajia, jos yli kolmannes kaudesta pelataan epätasaisia pelejä alemman sarjan jengejä vastaan. Yleisökään ei syty pidemmän päälle mistään 13-0- tai 0-9-päättyvistä otteluista.

  Lainaus:
  Otan vielä lyhyesti kiinni tähän. Vanha jääkiekkototuus on, että siinä ei pelaaja paljon kehity, jos kiekkoa haetaan koko ajan omasta "repusta".
   
 9. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ehkä saisi hallinsa myydyksi täyteen kahdesti, tai sitten ei. Viime rupeamalla, kun karsintoja pelattiin, nähtiin vähäisempääkin kiinnostusta. Tosin nyt kun muistelen, niin eihän sitä voikaan verrata, koska karsintoihin pääsi silloin usein aivan väärä joukkue ja eihän liigakaan ollut oikeasti auki, ja mitä kaikkia näitä nyt olikaan.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eipä ne tosiaan jokavuosi yleisömenestys ollut, mutta toisaalta eipä ne suoraan myöskään kummankaan sarjan tilannetta huonontanut nuo matsit, tyhjää parempi ja antaa edes mahdollisuuden sponsoreille ja katsojille kiinostua tuosta ottelusarjasta ja ylipäätänsä mestiksessä. Vaikka avaamisen johdosta mestisjengi ottaisi 3 vuotena putkeen 4-0 turpaan ja jokainen ottelu 5-0 vähintään ei se silti voi enää mestiksen tasoa tipahtaa. Parhaimillaan kuitenkin sitten taas voi tuoda satojen tuhansien eurojen lipputu ja sponsoritulot, myös sille liigan jumbolle jolta normaalisti päättyisi pelit niin vähintään saa taskurahaa ensikaudelle jos ei muuta.

  EDIT: ja siis en suoraan tuota väkinäistä karsintapeliä pelkästään avaisi mutta se nyt ensimmäisenä askeleena ennenkuin yhdistämisiä ja kunnolla avaamista harkitsee, pitää edes hieman yrittää tasoeroja kaventaa ja luoda alkulähdöt.
   
 11. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Mestis mestari painaa ensin runkosarjan, sitten raskaat playoffit, viimeiseksi kohtaa hyvin levänneenä liiga jumbon. Siinä sitä luodaan mahdollisuus urheilulliselle nousulle. Entä jos liigan 2 viimeistä pääsisikin mukaan mestiksen playoffeihin ja niiden finalistit jatkaisivat seuraavalla kaudella liigassa? Tämä poistaisi toki mestiksestä "mestaruuden", mutta se voitaisiin jakaa runkosarjan mukaan. Tämä voisi toimia 12+12 mallisessa järjestelmässä.
   
 12. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  10+10 ja mahdollisen ristiinpelaamisen mallissa kasvaa riski siihen, että sinne pohjalle muodostuu joukkue tai kaksi, jota kärkijengit anaalikairaa kilpaa kaksinumeroisilla luvuilla joka pelissä.
   
 13. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Tässä tiivistettynä lähtökohta karsintojen palauttamiselle. Nyt pitää ajatella ensisijaisesti Mestiksen elvytystä kuten liigastakin on todettu. Eli heidän ulostulojen perusteella liiga voi hyvin ja sinne ei mitään muutostarpeita.

  Mitkään muut jippot ei Mestistä enää elvytä. Liigassa lienee tosin myös pelko siitä, että Liigan hännän ja Mestiksen kärjen tasoero on nyt pienin kuin koskaan näiden Jukurien myötä, että on olemassa joku vahingon mahdollisuus. Tämän takia myös karsintojen palauttamiseen on nihkeyttä.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin pieniä merkkejä näyttäisi olevan että ainakin Jukureilla ja Sportilla on alkuhuumat vietetty ja monella osa-alueella vaikeuksia. Myös Kookolla on ollut yleisömäärien suhteen vaikeaa vaikka urheilullinen menestys hyvää. Selkeesti viimevuosien tasainen sarja alkaa olemaan lian iso ja tasoeroja tulla. Uhkakuvia näkisin monen kohdalla jos tahti jatkuu, toki suljettu sarja antaa mahdollisuuden kitua eteenpäin, mutta jos osa alkaa säästellä pelaajabudjeteissa ja tippua kelkassa niin onko niiläkään liigassa annettavaa.

  Yksi ongelma toki että mestiksessä nyt kärjessä farmiseuroja, mutta uskoisin että jos nousumahdollisuudet olisi ja edes aavistuksen TuTo, Jokipojat ym.. pystyisi pelaajabudjettia nostaa ehkä niin huippupelaajat ehkä valitsisi ne eikä farmeja. Nythän melkein KeuPa on olosuhteiden puolesta mestiksen mielenkiintoisin jengi pelaajille.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  "Argumentit on aina tunnepohjasia, agendavetosia ja täynnä sellaisia aukkoja joihin voisi vetää rekalla"

  Ladataan hieman Liiga auki!-keskustelun tasoa ja junnaamista kohtaan. Ja totta onkin, että vallitsevissa olosuhteissa, kun ei Liiga oo mihinkään näivettymässä, kaikki raha on ylhäällä ja vähän alhaalla, tuo sinänsä mainio 10+10 idea vaatis aika valtaisasti tapahtuvaksi. Konkretiaa kaivataan.

  2017 - 11 - 10 RP Osa 41 2/2 - Jokipojat nosti kissan pöydälle by Rightein Pakki | Free Listening on SoundCloud
   
 16. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hyvin levänneenä nyt ei aina toteutunut viime karsintojen aikana, mutta muistaakseni vain kertaalleen lepoajoissa oli ero, jota voi pitää merkittävänä.

  Lainaus:
  Eli Mestiksessä vain 6/12 joukkuetta pääsisi pudotuspeleihin? Tulisi siis lisää merkityksettömiä pelejä ja toisaalta useampi Mestis-joukkue jäisi ilman playoff-lipputuloja. Äkkisltään siis auttaisi Mestiksen parhaimmistoa, mutta kampittaisi keskitason alapuolella olevia.
   
 17. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Pitäähän se playoffs-paikka pelaamalla ansaita. Playoffsit on palkinto menestyksestä, eikä mikään armolahja. Muutenkin ajatus, että voit runkosarjassa hävitä enemmän otteluita kuin voittaa, ja silti olet playoffseissa, on aika nurinkurinen.
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Minä ajattelen tätä asiaa enemmän siltä kannalta, mikä on parasta sarjan kiinnostavuudelle ja taloudelliselle hyvinvoinnille. Jonkun yksittäisen ihmisen näkemys siitä, mikä on ansaittu palkinto ja mikä taas armolahja, on mielestäni aika hedelmätön lähtökohta.

  Lainaus:
  Olisi kiinnostavaa, jos voisit nimetä muutaman sarjan, joka ei mielestäsi ole nurinkurinen. Minulle kun ei tule mieleen yhtään sellaista, jossa pudotuspeleihin pääsevien osuus olisi niin pieni, että olisi huomattavan todennäköistä, ettei sinne pääse voittamatta yli puolia otteluistaan.
   
 19. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Satunnainen NFL:ssä on melko harvinaista päästä pudotuspeleihin, jos on hävinnyt enemmän otteluita kuin voittanut. Sarjassa pelaa 32 joukkuetta 8 eri divisioonassa. Divisioonien voittajat pääsevät jatkoon (8 joukkuetta) sekä hämärämmin valiintuvat villikorttilaiset (4 joukkuetta), eli yhteensä 12 joukkuetta.
   
 20. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ottamatta sen enempää kantaa, niin se että perustellaan jotain sen perusteella että muualla tehdään päin vittua, niin me voidaan tehdä vielä pahemmin on todella huono.
   
 21. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vaasalaisethan aikanaan halusivat kaikki mahdolliset edut itselleen. Itku tuli kun ei ollut kotietua, ei saatu levätä ja olisi jo pahimmassa tapauksessa tarvinneet pari maalia eteen joka peliin. Näköjään sama on levinnyt jo eteläänkin.
   
 22. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Vaihtaisin tuohon sitten kyllä vielä KalPan tilalle SaiPan. Kärpät ja Pelsu nyt sentään on vielä ihan vakavasti otettavia menestystä tavoittelevia seuroja, toki KalPakin jossain määrin. Mutta KalPa noista se joka tod.näk. kuolisi tuohon aika pahasti, kaksi muuta tulisi kyllä ryminällä sieltä takaisin. Mutta tämä suomi-sarja tason seura tosiaan joutaisi alas.. ihan random pienenä esimerkkinä, kun suomi-sarja tason pelaaja, joka on mestiksessä päässyt vähän kokeilemaan muutamat kymmenet pelit on joukkueeseen selkeä vahvistus, ei sillon kovin vahvasti mene ja se kertoo jo jostain..
   
 23. t.m.a.l Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SPORT
  Lainaus:
  Kun puhut Vaasalaisista tarkoittanet silloista päävalmentajaa ja hänen ulostulojaan. Sinänsä Tami oli ihan oikeassa, kun vaati oikeudenmukaisuuttaa siihen touhuun. Kyllä sen nousun pitää olla mahdollista ilman älyttömiä etuisuuksia sille liigan puolen joukkueelle. Näitä etuisuuksia ovat muunmuassa lepoajat, tuomarit 4 liigasta, kun pitäisi olla liigan ja mestiksen puolelta 2 ja 2 . Kotietu??? No miksei voisi vaikka arpoa mielummin kuin automaattisesti antaa etu liigajoukkueelle.

  Se touhu on paskahousujen pelkuruutta ja lyhytnäköistä oman pesän suojelua vailla käsitystä isosta kuvasta ja suomi-kiekon edusta pitkällä ajalla.
   
 24. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Miksi täällä haaveillaan jostain älyttömstä 10+10 Liiga+Mestis -sarjasysteemeistä kun paljon helpommalla ja pienemmillä ongelmilla päästäisiin kun pelattaisiin niin, että Liigan viimeinen karsii MEstiksen parhaan kanssa paras seitsemästä karsintasarjassa?
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kaikki tuommoinen ristiin pelaaminen jne. on mielestäni järjetöntä, muutenkin sarjan tulee olla hyvin simppeli eikä mikään sekametelisoppa. Nykyinen joukkuemäärä on liikaa, seuraavat kolme vuotta viimeinen voisi pudota aina suoraan ilman karsintoja ja tämän jälkeen nuo karsinnat takaisin. Toteutetaanko karsintasarja sitten neljän joukkueen vai kahden joukkueen voimin on toinen keskustelunaihe, itse olisin ehkä tuon ensin mainitun kannalla eli kaksi joukkuetta Liigasta ja kaksi joukkuetta Mestiksestä karsintasarjaan ja kaikki pelaavat toisiaan vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa. Näin ei tulisi edes mitään kotietuja kenellekään. Kaksi parasta sitten jatkaa Liigassa ja toinen parivaljakko Mestiksessä.