Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  2 joukkueen tippumisesta varmasti liiga hyötyisi kun parempia pelaajia on enemmän tarjolla, mutta pitkällä tähtäimellä niitä työpaikkoja sitten vähemmän tosiaan kun ei tippuvilla joukkueilla olisi juuri mahdollisuuksia noita pitää , joko konkurssiin tai sinnitellä seuraavat kaudet samalla 100 000e pelaajabudjetilla mitä muut nyt.

  Jostain pitäisi ensin saada kasvatettua nykyisten mestis joukkueiden budjetteja edes muutamalla sadalla tonnilla että pystyisi kehittämään organisaatiota ja palkata pari palkkapelajaa. Siihen pohjaan kun tiputtaisi sitten pari mestisjengiä jollain tuetulla tv-sopimuksella tai tukirahalla niin että nää orgnisaatiot saisi pidettyä edes osan pelaajista ja ei menisi heti konkurssiin niin varmaan molemmat sarjat hyötyisi.
   
 2. Kuumakalle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,UJK,Wild
  Liiga ja Mestis 12+12 joukkuetta ja Mestis mestari nousee suoraan ja kakkonen karsii. Näin saataisiin merkitystä vielä Mestis finaaleillekin. Ja vastaavasti Liigan huonoin putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen karsii Mestiksen kakkosen kanssa.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Mutta jos tuollaiseen mentäisiin, niin joko Liigan toiseksi viimeinen lepäisi useamman viikon, ellei jopa kuukauden, jos siis Mestiksen ja Liigan pudotuspelit alkaisivat samaan aikaan tai sitten Mestiksen ottelumäärä pitäisi merkittävästi laskea, suhteessa Liigaan (että ehtivät pelaamaan kolme kierrosta, tai valittu määrä pudotuspelejä, ennenkuin Liigan runkosarja loppuu). Ja kun heillä on jo muutenkin keskimääräisesti pienemmät hallit, niin jos joutuvat kilpailun rakenteen takia pelaamaan myös merkittävästi vähemmän pelejä runkosarjassa, Liigaan verrattuna, niin voisi kuvitella olevan entistä vaikeampaa päästä tasolle, jossa voisi aidosti kilpailla Liiga joukkueita vastaan.

  Eli tässä tapauksessa pitäisi varmaan sitten mennä takaisin niihin playoutteihin, Liigan 9.-12. sijoittuneiden välillä ja tuolloinkin myös playouttien finaali olisi merkityksellinen, koska häviäjä putoaisi suoraan Mestikseen ja voittaja saisi vielä yhden mahdollisuuden jatkaa seuraavalla kaudella Liigassa.

  Edit. tai tietenkin voitaisiin mennä malliin, jossa Mestiksestä pudotuspeleihin menisi vain kuusi joukkuetta ja Liigan kaksi huonointa tulisi mukaan. Ja vaikka kaikki muut parit muodostettaisiin runkosarjasijoitusten perusteella, niin jos sitä aitoa kiertokulkua halutaan, niin ensimmäisellä kierroksella toisensa kohtaisi molemmat Liigajoukkueet ja sitten loput parit runkosarjan mukaan, eli 1. vs 6. , 2. vs 5. ja 3. vs 4. Välierissä sitten jatkoon päässyt Liigajoukkue kohtaisi huonoimmin runkosarjassa sijoittuneen Mestis joukkueen, joka olisi vielä mukana kilpailussa ja toisessa parissa sitten ne kaksi muuta Mestis seuraa, jotka olisi vielä mukana ja näistä kahdesta otteluparista voittajat finaaliin. Tällä tavalla aina vähintään yksi joukkue vaihtuisi, mutta myös toinen Liiga joukkue joutuisi kolmiosaiset karsinnat käydä läpi, ansaitakseen paikkansa takaisin Liigassa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017 klo 22.10
 4. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Listasin kaikki suomalaiset joukkueet Liigasta Suomi-sarjaan ja tasasin rankingin mukaan joukkueet kolmeen eri sarjaan. Nämä kaikki saman Liigan alle(tai liiton), kunhan yhteisen katon alla kaikki. Televisioinneista tuotot jaetaan kaikille tasan. Samat säännöt joka sarjassa, samaten poffit ja karsinnat. Nousta saa jos haluaa muttei ole pakko. Kolmossarja myöskin auki II-divisioonaan päin. Ottelumäärät voisivat olla samat kahdessa ensimmäisessä sarjassa jotta tietty ammattimaisuus näkyy kakkossarjassakin. Tavallinen nelinkertainen sarja vaikkapa (52 ottelua). Mutta ideana tuo, yksi mammuttimainen kolmeen osaan jaettu sarjajärjestelmä yhden toimijan alla. Liigassa halutaan ammattimaisuuden säilyvän laajalti mutta hiljalleen laskevat yleisömäärät eri sarjatasoilla kertoo sen että kunnollinen yhtenäinen uudistus olisi tehtävä. Simppeli ja avoin systeemin, joka urheiluromantikon unelma. Sellaisen suuri yleisö haluaa. Yleisön suosio näkyy rahavirroissa ja sitä kautta yhteistyökumppaneiden lisääntyneessä mielenkiinnossa. Rahalla taas saadaan parempia jäähalleja pienemmillekkin paikkakunnille = kiekkokulttuurin laajentuminen ja syventyminen.

  1. Kärpät, Oulu
  2. TPS, Turku
  3. Tappara, Tampere
  4. Lukko, Rauma
  5. JYP, Jyväskylä
  6. SaiPa, Lappeenranta
  7. HIFK, Helsinki
  8. Ässät, Pori
  9. Pelicans, Lahti
  10. KalPa, Kuopio
  11. KooKoo, Kouvola
  12. HPK, Hämeenlinna
  13. Sport, Vaasa
  14. Ilves, Tampere

  1. Jukurit, Mikkeli
  2. KeuPa HT, Keuruu
  3. K-Vantaa
  4. LeKi, Lempäälä
  5. SaPKo, Savonlinna
  6. RoKi, Rovaniemi
  7. TUTO Hockey, Turku
  8. Ketterä, Imatra
  9. Jokipojat, Joensuu
  10. IPK, Iisalmi
  11. Espoo United
  12. Hermes, Kokkola
  13. Peliitat, Heinola
  14. Hunters, Porvoo

  1. JHT, Kalajoki
  2. Pyry, Nokia
  3. FPS, Forssa
  4. Hokki, Kajaani
  5. HCIK, Kaarina
  6. KOOVEE, Tampere
  7. Riemu, Jyväskylä
  8. AIK/Laser HT, Oulu
  9. Titaanit, Kotka
  10. S-Kiekko, Seinäjoki
  11. D-Kiekko, Jyväskylä
  12. KHT, Pori
  13. VG-62, Naantali
  14. Haukat, Järvenpää
  15. Muik Hockey, Uusikaarlepyy
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 07.06
 5. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jonkin asteinen trolli tai provo lienee tämä kirjoitus. Mun mielestä se olis ihan reilu homma, että pelaamalla ratkaistaisi, ketkä sinne Mestikseen tippuisi. Näistä joukkueista Kärpät, Kalpä, Ässät, Pelicans, kaikki ovat pelaamalla sarjapaikkansa ansainneet, paitsi Pelicans, jonka annettiin jatkaa liigassa, vaikka Kärpät karsinnat aikoinaan voittikin.
  Toki ymmärrän HIFK-fanin tuskan tässä asiassa, kun vuodesta toiseen lähdetään isolla rahalla voittamaan mestaruutta, eikä menestystä tahdo tulla, vaan mestaruus karkaa vuodesta toiseen kehä kolmosen ulkopuolelle. Jopa nämä entiset divarijoukkueet tuppaavat menestymään paremmin ihan sinne pororajalle asti.
   
 6. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Pelaamallahan ne Sport, KooKoo ja Jukuritkin ovat paikkansa ansainneet. Tosin Sport usean kauden otoksella, ja KooKoo ja Jukurit nousivat kauden viiveellä, mutta kuitenkin.
   
 7. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nuo tuossa kirjoitusessa ei otettu näihin joukkueisiin kantaa, koska minun mielestä siinä vaiheessa ollaan menty aika pahasti metsään, kun on alettu liiga laajentamaan lupaamalla Mestiksen voittajalle "ylimääräinen" liigapaikka. Käsittääkseni näistä joukkueista ei yksikään ole karsimalla liigajoukuetta vastaan noussut. Mulla ei ole mitään sitä vastaan, että liigassa pelaisi vaikka Heinolan kiekko, kunhan liigaan noustaan avoimen sarjasysteemin kautta ja kyseisen paikan saatuaan joku toinen sen menettää. Se on oikeaa urheilua, eikä mitään kabineteissa tehtyjä sopimuksia saunaillan päätteeksi.
   
 8. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kenetkäs se KalPa pudottikaan, kun nousi Mestiksen mestarina SM-liigaan? Ja kuten itsekin totesit, Pelicansin ja Kärppien karsintasarjasta molemmille annettiin liigapaikka. Ei näissä SM-liigan laajennuksissa siis ole mitään erityisen uutta. Nyt toki kolmen uuden joukkueen myötä tuntuu, että laajeneminen on ollut suurta, mutta pitää muistaa, että samalla Jokerit ja Blues ovat poistuneet, ja joukkuemäärä on nyt kuitenkin vain yhtä suurempi kuin KalPan noustua kaudeksi 05-06.
   
 9. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Muuten hyvä, mutta boldattu kohta vain laskisi Liigan tasoa kun rahaa tulisi vähemmän. Ymmärrän Mestiksen televisioinnin vielä, mutta että Suomi-sarjan? Tuskin olisi paljon katsojia kyseisellä sarjalla puhumattakaan siitä, että kolmasosa televisioinnin tuloista menisi sinne vielä. Liiga ja Mestis olisi kiva saada samaan pakettiin johon kuuluisi sitten karsinnat myös (niin Liiga- kuin Mestis-karsinnat). Toki tässäkin tapauksessa isompi rahasiivu menisi Liigalle, mutta Mestis saisi ainakin enemmän rahaa kuin tänä päivänä plus se kaikki näkyvyys. Ja kyllä mä tiputtaisin vielä liigasta sinun ehdotelman lisäksi jengin tai pari pois ja näin ollen Mestiksen ja Suomi-sarjan joukkuemäärä voisi olla 15 ja 16.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Heh, tulisihan siitä jopa 0,5 miljoonaa per seura jos jaettava summa olisi tuo sama 23 miljoonaa, toki varmaan muutama miljonaa tuolle 43 joukkueen sarjalla menisi varmaan mestis ja suomisarja joukkueiden laitteiston päivittämiseen joten summa olisi varmaan korkeintaan 20m. Vaikea olisi tuolla summalla taistella euroopan pelaajista edes jotain ranskoja ja muita sarjoja vastaan pelaajista.

  Samaan sopimukseen jokatapauksessa kyllä pitäisi liiga ja mestis saada siitä ei ole epäilystäkään. Helpottaisi tulojakoa ja jos seura tippuu niin ehkä mahdollistaisi tv-tulon jatkumisen hetkellisesti isompana. Tuo sopimus pitäisi oikeastaan saada jo heti ensikaudelle käyntiin. Tietenkin amattitasoinen kuvauskalusto todennäköisesesti maksaa, mutta jonkinlainen pohja on jo fanseatin kautta ja ehkä mestistä ei tarvitsisi kun telia palveluun saada ja ei ehkä sillä hd kuvalla ainakaan joka joukkueelta. Miljoonan tai kaksi kun käyttäisi tuosta liigan potista mestiksen kehittämiseen ja tv-näkyyden lisäykseen niin seurat saisi silti liigassa enemmän kun edellisessä sopimuksessa, mutta taustalla voisi mestistä kehittää ja sarjatasojen kuilua kaventaa, joku 100 000 e lisäyskin saattaisi herätellä henkiin jollain tavalla mestistä ja pysäyttää joidenkin seurojen velkaantumista. Ehkä tuoda pari mielenkiintoista pelaajaa lisää sarjaan ja herätellä sponsoreita. Fanseatilla nykyisellään on muutama sata katsojaa ja se ei herätä sponsoreissa varmasti mielenkiintoa vaikka osa seuroista YLE:llä näkyykin, sama kanavapaketti telian kanssa tietäisi kuitenkin satoja tuhansia potentiaalisia katsojia kun ei liigaa jokapäivä pelata.
   
 11. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Lainaus:
  Niin, ideana oli nimenomaan televisiotuoton jakaminen minkä tason otteluita ikinä näytetäänkään. Ei välttämättä kolmossarjan otteluita näytettäisikään mutta ideana olisi pitää "kuilut" olemattomana jakamalla sama potti joka joukkueelle joka kaudeksi, oli vallitseva taso mitä hyvänsä. Tässä ei pidä siis katsoa ykkössarjan hyvinvointia ainoastaan vaan alempien sarjojen, mikä taas pitkässä jaksossa takaa hyvinvointia ykköstasollakin. Hetkellisesti varmaan taso tippuisi nykyisten liigajoukkueitten osalta, tai sitten ei. Oleellista on miten koko kiekkokartta tulee voimaan pitkässä juoksussa. En nähnyt joustokaukaloiden kustannuksiakaan suoranaisesti vaikuttavan liigajoukkueisiin heikentyvästi.

  Mikäli jatkossakin pidetään vain huoli että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, ei ne rikkaatkaan ole enää kauaa rikkaita. Kuilut ovat juuri se este aitojen karsintojen palauttamiselle, ja niitä kaipaa kiekkoyhteisössä koko ajan useampi taho pl. tietenkin liigaseurapomot, mutta eiköhän sielläkin jossain vaiheessa tajuta.
   
 12. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  En nyt osaa oikein sanoa juuta enkä jaata. Sellanen mutu-tuntuma kuitenkin, että Liiga on pelaajien suhteen jonkinasteisessa kilpailutilanteessa mitä tulee KHL/AHL/Elitserien/Allsvenskan/ympäri Eurooppaa. Tässä katsannossa ei Suomi-kiekon kärkiseurat halunne antaa piiruakaan enempää tasoitusta.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Samaa mieltä siitä, että Mestiksen hyvinvointia tulisi saada paremmaksi, mutta sen ei pidä tapahtua maan pääsarjan kustannuksella tai silloin mennään totaalisen väärään suuntaan. Vahva Liiga on suomikiekon etu.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Joo, samaan aikaan kun ruotsalaiset ovat saamassa tv-rahaa viisi miljoonaa per kausi, per joukkue, on kyllä aivan väärä suunta lähteä vähentämään suomalaisen kärjen tv-rahoja. Jos se huhuttu 23 miljoonaa pitää paikkaansa, niin sehän tekisi 15 joukkueelle vähän yli 1,5 miljoonaa, jokaiselle, per kausi. Melkein ainoa tapa, jolla suomalainen kärki saataisiin pysymään hyvissä rahoissa, mutta samalla jakaa rahaa alaspäin, olisi pienempään joukkuemäärään meneminen.

  Eli jos mentäisiin 10+10 malliin, niin jos kymmenelle ylimmän tason joukkueelle jaettaisiin tuo 1,5 miljoonaa per vuosi, niin jaettavaa jäisi seuraavalle portaalle vielä 8 miljoonaa. Eli se olisi niille kymmenelle seuralla 0,8 miljoonaa, per joukkue, per kausi. Tuossahan ero olisi sitten jo sellainen, että pitäisi kait nykyistä paremmin mahdollistaa yläkerran haastamisen.

  Tässä tullaankin sitten siihen, että suostuuko viisi Liiga osakasta tähän? Ja vaikka saataisiinkin suostuteltua jollakin "Suomikiekon etu" ajatuksella, niin seuraavaksi tulisi se, että suostuisiko tv-yhtiö tähän? Meinaa jos 15 joukkueen sarjassa kaikki pelaa 60 peliä, niin se tekisi kaiketi 450 ottelua. Jos kymmenen joukkuetta pelaa kaikki 60 ottelua, tulisi kaiketi vain 300 ottelua. Eli tähän olen sitten jo aikaisemminkin ehdottanut sitä, että nuo kaksi sarjatasoa pelaisi myös ristiin runkosarjana aikana. En tiedä kiinnostaisiko se tv-yhtiöitä, mutta kait sillä olisi paremmat mahdollisuudet tehdä kakkossarjastakin kiinnostava runkosarjan aikana, kuin ilman sitä? Meinaa sillä tavalla tv-yhtiö saisi kaikkiaan 560 peliä, eli enemmän kuin aikaisemmin, vaikka toisaalta vain 380 sellaista peliä, joissa ainakin toinen osapuoli olisi ylimmän tason joukkue.
   
 15. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Itse kannatan avointa 12+12+12 järjestelmää. Kirjoitin aiheesta jo Mestis osion puolella enkä viitsi koko mammutti tekstiä kopioida, mutta heitän muutaman pointin.

  Liigat olisivat auki ja karsinnat kuuluisivat aina alemman liigan tv sopimukseen, joka nostaisi Mestiksen tv sopimuksen arvoa jo entisestään liigojen avaamisen lisäksi. Tämä johtaisi varmasti myös yleisön, sponsorien ja muun median mielenkiinnon lisääntymisenän Mestiksessä ja toivottavasti myös Suomi-Sarja tasolla. Karsinta sarjan tuloista kasattaisiin liigasta putoaville joukkueille tuki rahastoa jota liiga täydentäisi. Esimerkiksi 3 vuotta vähenevässä määrin pudonnut seura saisi rahallista tukea. Myöhemmin tätä voisi tukea myös nouseva seura maksamalla putoavalle seuralle ns. liiga lisenssin osto maksun.

  Tämä nostaisi Mestistä lähemmäksi tilannetta, jossa ainakin osa pelaajista pääsisi täyspäiviksi ammattilaisiksi. Panoksettomien pelien ja tyhjennys myyntien määrät vähenisivät, jonka uskon lisäävän pelin tasoa enemmän kuin varsinaiset kehitykset joukkuieden kokoonpanoissa ensimmäisinä vuosina. Tämä kaikki taas palvelisi maajoukkuetta sekä pelaajien kehitystä kohti kansainvälisiä kenttiä.
   
 16. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Liian lyhytnäköistä mielestäni paisuttaa ja satsata kaikki ykköstasoon, sitten ihmetelläänkin miksei kokonaisuus toimi. Päättäjien ja yleisön pään tulisi vaan nyt kestää se että aivan kärkitasolla tulee rakennusajan taantuma muihin liigoihin nähden, jos uutta kokonaisuutta lähdettäisiin rakentamaan. Onnistunut sarjaremontti vaan tulisi maksamaan itsensä takaisin aivan varmasti ja lopulta hyvinvoiva järjestelmä houkuttaisi huippupelaajiakin taas vahvemmin ykkössarjaan sekä kotimaisen pelaajatuotannon tähtiä.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Mutta onko meillä missään todistetta siitä, että kiekossa avoin sarja toimii vielä nyky kuluttajille samalla tavalla, kuin se toimi joskus 80-luvulla? Meinaa aika monessa maassa ollaan menty suljettuihin sarjoihin ja vakavasti otettavista sarjoista avoinna on kaiketi enää Ruotsi ja entisen Tshekkoslovakian maiden sarjat. Sveitsikin on tavallaan auki, mutta vain kakkostasolle asti. Siitä alaspäin on vissiin suljettu. Usein täälläkin on sitten haluttu verrata nimenomaan Ruotsiin ja kuinka siellä on kaikki paremmin. Nyt siellä on tilanne mennyt siihen, että tuleva tv-sopimus tulee olemaan ylimmällä sarjatasolla lähes 20 kertainen, verrattuna kakkostasolle. Eli jos näin käy Ruotsissa, jossa kuitenkin kulttuuria avoimille kiekkosarjoille, niin mikä saa uskomaan, että täällä Suomessa ero tulisi olemaan merkittävästi pienempi, varsinkin kun meillä sarjat eivät ole enää vuosiin olleet auki? Uutuuden viehätyskö olisi se tekijä, että vaihteeksi Suomesta voitaisiin näyttää esimerkkiä Ruotsille?
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olet kaikin puolin muuten täysin oikeassa, mutta alempia sarjatasoja ei voida tukea ykköstason kustannuksella. Mennään pahasti metsään, jos näin tehdään. Liigalla on muutenkin jo tarpeeksi vaikeaa pysyä muiden maiden mukana taloudellisten resurssien vuoksi. On nimenomaan hyvin lyhytnäköistä lähteä viemään alempia tasoja eteenpäin karsimalla ykköstason taloudellisia resursseja. Pitkällä tähtäimellä tämä voisi johtaa koko Suomen jääkiekkoilun tason syöksykierteeseen.

  Lisää resursseja tarvitaan, mutta niitä tarvitaan nimenomaan kokonaisvaltaisesti lisää. Nykyisiä vähäisiä resursseja ei voida lähteä jakamaan laajemmalle alueelle.
   
 19. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Tämä rakennusaikahan on juuri meneillään, mutta eri näkökulmasta. Mestis-joukkueita nostettiin Liigaan kehittymään ja meidän (siis yleisön) ja päättäjien kärsivällisyyttä koetellaan juuri heikompitasoisilla joukkueilla. Näyttäisi siltä, että monen pää ei tätä kestä vaan halutaan tiukkaa kilpailullisuutta ykköstasolle. Enkä heitä moiti tästä, viihdeteollisuuttahan tämä on. Tavoite varmasti Liigalla on se, että Sportista, KooKoosta ja Jukureista kasvaa pikkuhiljaa ihan täysiveroisia Liiga-joukkueita, jotka välillä voi nousta ihan terävimpään kärkeen asti. Sekin auttaa, että jossain vaiheessa liigaosake on maksettu ja rahaa virtaa enemmän sisään.
   
 20. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Voihan olla niinkin, että Ruotsissa mennään nyt pahasti metsään kun se kuilu tehdään tv-rahalla ykkös- ja kakkostason välille. Sama kuilu mikä täällä tehtiin sulkemalla Liiga. Esimerkkejä ei välttämättä ole pakko ottaa mistään, vaan voi olla itse se esimerkki ja tehdä täysin omalla tavalla. Se vaatii vaan aimosti rohkeutta.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ilmaisin itseäni ehkä vähän huonosti. Tarkoitus oli siis kysyä, että jos tv-yhtiöt Ruotsissakin arvottavat ykköstason kiekossa 20 kertaiseksi arvoltaan, kakkostasoon verrattuna. Siis maassa, jossa kuitenkin kiekon parissa on perinteitä vuosittaisille nousuille ja tippumisille, niin miten ihmeessä me saataisiin Suomessa myytyä kakkostasoa jotenkin paremmin? Täällä ku ei samanlaisia perinteitä ole. Eihän kiekkoväki voi vaan päättää, mitä televisioyhtiöille myydään. Kyllä se markkinataloudessa menee vaan siten, että tv-yhtiöt päättävät, minkä näkevät minkäkin arvoiseksi. Ruotsissa ero on nyt nähty 20 kertaiseksi, millä ihmeellä me saataisiin Suomen markkinoilla uskoteltua, että täällä eron pitäisi olla pienempi, vaikkei meillä edes ole samoja perinteitä avoimuudesta, kuin Ruotsissa?
   
 22. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Eihän niitä pelejä tarvitse näyttääkkään kuin ykköstasolta. Pointti on se että mistä peleistä tv-rahoja ikinä tuleekaan, se jaettaisiin laajemmin kuin sen hetkisille ykköstason joukkueille.
   
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Edelleen.. Kaunis ajatus, mutta se tuhoaisi lopullisesti liigan kilpailukyvyn muiden maiden pääsarjoja vastaan. Kenen etu on, jos liigan taso heikkenee reilusti entisestään, vaikka sitten olisikin vähemmän kuilua alempien sarjojen kanssa? Ei ainakaan suomalaisen jääkiekkoilun.
   
 24. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Ymmärrän sen että kilpailukyvyn kannalta tuo näyttää hurjalta, mutta luulen että se ei todellisuudessa olisi noin suuri notkahdus mitä puhutaan. Ja se taantuma mikä terävimmässä kärjessä saattaisi näkyä, olisi vain tilapäistä. Esimerkkejä on vaikka joustokaukaloiden investoinnesta, mitkä ei lopulta sillä kaudella edes näkynyt joukkueiden tasossa. Suomi-kiekon etua tällä ajatuksella nimenomaan ajan takaa, pitkässä juoksussa.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tosin veikkaan että ruotsissa saatiin karsinnat ja kakkostaso "halvalla" tuohon sopimukseen mukaan joka ehkä mahdollisti noinkin ison sopimuksen. Joku vaan sitten päätti että tulojako on noinkin iso ero. Siellä sentään jonkinlainen arvo taitaa olla noilla jotka tuota loikkausta suunitteli